درمان مسمومیت غذای در خانه

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

چند ساعت پیش یک ساندویچ خوشمزه خوردید اما حالا اصلا احساس خوبی ندارید؛ معده‌تان سنگین است، سرگیجه دارید و . حدس‌تان درست است؛ دچار مسمومیت غذایی شده‌اید! همه‌ی افراد حداقل یک‌بار در زندگی‌شان به مسمومیت غذایی دچار می‌شوند. علائم مسمومیت غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. موارد خفیف‌تر آن معمولا بدون هیچ اقدام خاصی در عرض چند روز برطرف می‌شوند اما اگر مسمومیت غذایی در افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان و زنان باردار اتفاق بیفتد یا علائم آن شدید باشد، به درمان دارویی نیاز دارد. در ادامه‌ی مطلب شما را با علائم، علل، روش‌های پیشگیری و درمان مسمومیت‌ غذایی آشنا می‌کنیم.

بیماری منتقله از راه غذا که با عنوان مسمومیت غذایی شناخته می‌شود، در نتیجه‌ی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.

علائم مسمومیت غذایی می‌توانند براساس منبع عفونت، متفاوت باشند. مدت زمان لازم برای آشکار شدن علائم نیز به منبع عفونت بستگی دارد و ممکن است از ۱ ساعت تا ۲۸ روز متغیر باشد. موارد متداول مسمومیت غذایی معمولا شامل حداقل ۳ مورد از علائم زیر است:

علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:

اگر به هر یک از علائم بالا دچار شدید، فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید.

اکثر مسمومیت‌های غذایی به یکی از ۳ علت اصلی زیر اتفاق می‌افتند:

باکتری‌ها رایج‌ترین علت مسمومیت غذایی هستند. برخی از باکتری‌های خطرناک عبارتند از ای‌کولای، لیستریا و سالمونلا. از بین آنها سالمونلا مهم‌ترین عامل موارد جدی مسمومیت غذایی در ایالات متحده است. طبق گزارش CDC، حدود ۱ میلیون مورد مسمومیت غذایی (شامل نزدیک به ۲۰ هزار مورد بستری در بیمارستان) را می‌توان به عفونت ناشی از سالمونلا نسبت داد. کامپیلوباکتر و سی.بوتولینوم (بوتولیسم)، دو باکتری کمتر شناخته‌شده و بالقوه کشنده هستند که ممکن است در غذای ما کمین کنند.

مسمومیت غذایی ناشی از انگل‌ها به‌اندازه‌ی مسمومیت غذایی ناشی از باکتری‌ها متداول نیست اما انگل‌هایی که از طریق غذا منتشر می‌شوند، هنوز هم بسیار خطرناک هستند. توکسوپلاسما، انگلی است که اغلب در موارد مسمومیت غذایی دیده می‌شود. این انگل معمولا در جعبه‌ی ادرار گربه وجود دارد. انگل‌ها می‌توانند سال‌ها در دستگاه گوارش شما زندگی کنند، بدون آنکه به وجودشان پی ببرید. با این حال درصورتی‌که انگل‌ها در روده‌ی افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و همچنین خانم‌های باردار ساکن شوند، آنها را در معرض عوارض جانبی خطرناکی قرار می‌دهند.

مسمومیت غذایی ممکن است توسط ویروس نیز ایجاد شود. نورو ‌ویروس که به ویروس نورواک نیز معروف است، هر سال باعث بیش از ۱۹ میلیون مسمومیت غذایی می‌شود. در موارد نادر این ویروس می‌تواند کُشنده باشد. ساپو ویروس، روتا ویروس و آسترو ویروس نیز علائم مشابهی ایجاد می‌کنند اما شیوع کمتری دارند. ویروس هپاتیت A، یک بیماری جدی است که می‌تواند از طریق غذا منتقل شود.

پاتوژن‌ها تقریبا در تمام غذاهایی که ما می‌خوریم وجود دارند؛ با این حال گرمای ناشی از پخت‌و‌پز معمولا پاتوژن‌های موجود در غذاها را قبل از آنکه به بشقاب ما برسند، از بین می‌برد. مواد غذایی‌ای که به‌صورت خام مصرف می‌شوند، منابع متداول مسمومیت غذایی هستند، چون فرایند پخت‌و‌پز را طی نمی‌کنند. گاهی اوقات نیز غذا با اُرگانیسم‌های موجود در مدفوع تماس پیدا می‌کند. این مورد اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فردی که غذا را آماده می‌کند، دست‌هایش را قبل از آشپزی نمی‌شوید. گوشت، تخم‌مرغ و محصولات لبنی اغلب آلوده هستند. آب نیز ممکن است به اُرگانیسم‌هایی که باعث بیماری می‌شوند، آلوده باشد.

هرکسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از لحاظ آماری تقریبا همه‌ی افراد حداقل یک‌بار در زندگی‌شان به مسمومیت غذایی دچار خواهند شد.

برخی از مردم از بقیه در معرض خطر قرار دارند. افرادی که سیستم ایمنی سرکوب‌شده یا یک بیماری خودایمنی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی قرار دارند.

زنان باردار در معرض خطر هستند، چون بدن آنها در حال کنار آمدن با تغییرات ایجادشده در متابولیسم و سیستم گردش خون در طول بارداری است. افراد سالمند نیز با خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی روبه‌رو هستند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است به‌سرعت به اُرگانیسم‌های عفونی واکنش نشان ندهد. کودکان نیز جزو افراد آسیب‌پذیر در نظر گرفته می‌شوند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف‌تر از سیستم ایمنی بدن بزرگ‌سالان است. بدن بچه‌های کوچک در اثر اسهال و استفراغ دچار کم‌آبی می‌شود.

پزشک شما براساس علائمی که دارید، نوع مسمومیت غذایی‌تان را تشخیص می‌دهد. در موارد شدید ممکن است برای مشخص کردن آنچه باعث مسمومیت غذایی شده است به آزمایش خون، آزمایش مدفوع و حتی آزمایش غذایی که خورده‌اید، نیاز باشد. همچنین ممکن است پزشک‌تان از یک آزمایش ادرار نیز استفاده کند تا بفهمد که آیا به‌خاطر مسمومیت غذایی دچار کم‌آبی شده‌اید یا خیر.

مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان می‌شود و اغلب موارد آن در عرض ۳ تا ۵ روز برطرف خواهند شد.

اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدن‌تان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنی‌های ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آب‌رسانی به بدن مفید هستند. آب‌ میوه و آب نارگیل نیز می‌توانند کربوهیدرات‌های از دست‌رفته را به بدن‌تان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.

از کافئین اجتناب کنید، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش‌تان شود. چای‌های بدون کافئین با گیاهان آرامش‌بخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک می‌توانند معده‌ی به‌هم‌ریخته‌‌ی شما را آرام کنند.

داروهای بدون نسخه‌ مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک می‌کنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشک‌تان مشورت کنید، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم، از اسهال و استفراغ استفاده می‌کند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.

افرادی که دچار مسمومیت غذایی می‌شوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کم‌آبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانی‌تری در بیمارستان بستری شود تا به‌طور کامل بهبود بیابد.

بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغ‌تان برطرف شود، مصرف غذاهای سفت و جامد را محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کم‌چرب که به‌راحتی هضم می‌شوند، به‌آرامی به رژیم غذایی معمول‌تان برگردید. مواد غذایی زیر برای شما مفیدند:

برای آنکه معده‌تان ناراحت نشود، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سخت‌تر هضم می‌شوند، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حال‌تان بهتر است:

از موارد زیر نیز اجتناب کنید:

بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی این است که غذایتان را به روش‌های بهداشتی و سالم آماده کنید و از مصرف هر غذایی که به سلامت آن اطمینان ندارید، اجتناب کنید.

برخی غذاها به دلیل روش تولید و آماده‌سازی‌شان، با احتمال بیشتری باعث مسمومیت غذایی می‌شوند. گوشت، ماکیان، تخم‌مرغ و صدف ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پخت‌و‌پز از بین می‌روند. اگر این مواد غذایی به‌شکل خام مصرف شوند، به‌خوبی پخته نشوند یا اگر دست‌ها و سطوح پس از تماس با آنها تمیز نشوند، ممکن است مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.

سایر غذاهایی که احتمال دارد باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از:

همیشه قبل از آشپزی کردن یا خوردن غذا دست‌هایتان را بشویید. غذایتان را به‌درستی بسته‌بندی و نگهداری کنید. گوشت و تخم‌مرغ را کاملا بپزید. هر چیزی که با مواد غذایی خام تماس پیدا می‌کند، باید قبل از استفاده برای تهیه‌ی سایر غذاها ضدعفونی شود. میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف به‌دقت بشویید.

مسمومیت غذایی واقعا ناخوشایند است اما خوشبختانه اکثر افراد در عرض ۴۸ ساعت کاملا بهبود می‌یابند. مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادری ممکن است خطرناک باشد.

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

8تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

نکات بسیار مفیدی بود.ممنون

خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده مهنای عزیز.

ممنون

بسیار سپاسگزارم.

جالب بود. ممنون

ممنون از لطف‌تون.

خواص خوراکی ها

خواص روغن بنفشه برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن

خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش می‌دهد


چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی

چطور مهارت گوش دادن فعالانه را در خودمان تقویت کنیم؟

چطور بر سر اصول و ارزش‌های شخصی‌مان بمانیم؟

کتاب بیگانه اثر آلبر کامو؛ دور از خویش و بیگانه با دیگران

چطور در شرایط بحرانی درست فکر کنیم؟

علائم سندرم کوشینگ؛ علل، تشخیص و درمان آن

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

مواد غذایی باید کاملا سرد یعنی در دمای منهای 5 درجه سانتی‌گراد یا کاملا گرم یعنی در دمای بالای 65 درجه سانتی‌گراد مصرف شوند. به فاصله دمایی منفی 5 تا 65 درجه سانتی‌گراد، «ناحیه خطرناک» یا «منطقه خطرناک» گفته می‌شود، بنابراین مواد غذایی نباید در این دما نگهداری شوند اما متأسفانه در بسیاری از موارد این نکته رعایت نمی‌شود

شایع‌ترین دلیل مسمومیت غذایی چیست؟

شایع‌ترین علت مسمومیت در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه از جمله ایران به این دلیل است که بسیاری از آشپزها، خانم‌های خانه‌دار و بعد از پخت مواد غذایی، آن‌ها را در دمای «منطقه خطرناک» قرار می‌دهند درحالی‌که نگهداری غذا در این دما باعث رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌ها (میکروب‌های بیماری‌زا و عوامل فساد) خواهد شد که برخی از آن‌ها قادر به ترشح توکسین یا سم میکروبی هستند. حداکثر زمان مجاز برای نگهداری ماده غذایی در دمای خطرناک، 2 ساعت است. پس از 2 ساعت، هر 2 دقیقه، تکثیر میکروب‌ها به توان 2 می‌رسد و در نتیجه برخی از میکروب‌ها مانند استافیلوکوکوس اورئوس با افزایش تعداد و ترشح سم به دوز عفونی‌کننده و بیماری‌زا خواهند رسید که در نهایت باعث ایجاد مسمومیت غذایی می‌شوند.

جالب است بدانید که در این موارد هیچ تغییری در رنگ، بو و مزه غذا ایجاد نمی‌شود. این مسئله در مورد غذاهایی که دستکاری و دستمالی (هندلینگ) زیادی دارند مانند سالاد الویه، کباب کوبیده یا جوجه‌کباب، صدق می‌کند و احتمال آلوده شدنشان بسیار است. در ضمن، بیش‌ترین موارد مسمومیت غذایی گزارش‌شده در منازل، خوابگاه‌ها، رستوران‌ها، میهمانی‌ها، مجالس عروسی و دهه‌های عاشورا و ماه مبارک رمضان نیز به دلیل نگهداری مواد غذایی در این دما و به مدت زمان ناسب و در حجم انبوه است.

فراموش نکنید حداکثر 2 ساعت مجاز هستید غذا را در منطقه دمایی خطرناک یعنی بین کاملا سرد و کاملا گرم نگهداری کنید و تنها یک بار می‌توانید غذا را گرم یا سرد کنید. این تصور که گرم کردن مجدد غذا باعث از بین‌ رفتن میکروب‌ها می‌شود، اشتباه است زیرا دما به هیچ‌وجه هنگام گرم کردن غذا به 1 درجه سانتی‌گراد نمی‌رسد. درحالی‌که سم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس این دما را به مدت نیم ساعت تحمل می‌کند.

ضمن اینکه نگهداری غذا در یخچال در حجم زیاد مانع خنک شدن سریع و کافی قسمت مرکزی غذا می‌شود بنابراین برای حفظ بهداشت مواد غذایی و پیشگیری از مسمومیت آن را در حجم کم و در ظروف دربسته که عمق کمی دارند، بریزید و در یخچال بگذارید. بعد از پخت هر غذایی، بیش از 48 تا 72 ساعت نمی‌توانید آن را در یخچال نگه دارید، زیرا حتی اگر تغییری در طعم و ظاهر آن ایجاد نشده باشد، قابل مصرف نیست.

اگر مسموم شدید این خوراکی را فوراً بخورید

اگر ساندویچی رغوب خورده‌اید و مسموم شده‌اید با خوردن چند حبه سیر می‌توانید حالتان را بهتر کنید. یکی از قدیمی‌ترین گیاهان مورد مصرف غذایی و دارویی گیاه سیر است. قدیمی‌ترین اسناد به جای مانده در مورد سیر مربوط به کتیبه‌های سومریان است که از 26 سال قبل از میلاد مسیح به جای مانده است.

همچنین سیر یکی از مهم‌ترین داروهای مصر باستان است که حداقل 22 خاصیت درمانی برای آن قائل بوده‌اند و در پاپیروس‌های به جای مانده از 155 سال قبل از میلاد مسیح ثبت شده است. محققان می‌گویند سیر از هر آنتی‌بیوتیکی قوی‌تر است و می‌تواند مسمومیت‌ها را هم کاهش دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند سیر می‌تواند مسمومیت‌های ناشی از گوشت‌های خام یا فرآوری شده را درمان کرده و آمار مسمومیت‌ها را کاهش دهد. گفتنی است، سیر به دلیل دارا بودن خواص بسیار، کاربرد دارویی نیز دارد این گیاه خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچ دارد و قادر است به محض وارد شدن ماده‌ای مسموم و یا آلوده با آن مبارزه کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

گفتنی است، سولفور موجود در آن مانع از ایجاد مشکلات گوارشی می‌شود و باعث تقویت معده و روده خواهد شد از این رو افرادی که دچار این‌گونه مشکلات هستند می‌توانند از آن به عنوان مسکن برای بهبود سیستم گوارشی خود استفاده کنند و عفونت‌های گوارشی و مسمومیت‌های شدید را درمان کنند.

مصرف آب‌لیمو و مایعات؛ درمان خانگی مسمومیت

درمان خانگی مسمومیت تا زمانی مجاز است که بیمار احساس سردرد و سرگیجه نداشته باشد چرا که پس از آن بیماری خطرناک می‌شود. بیماران با مصرف مایعات، آب‌لیموی تازه و لبنیات تازه می‌توانند به دفع مواد مسموم کمک کنند. با توجه به افزایش مسمومیت‌های غذایی در فصل گرما، مردم باید به محض مشاهده تغییر رنگ و طعم مواد غذایی با دقت در مورد مصرف آن تصمیم بگیرند و فقط به تاریخ مصرف روی آن اطمینان کامل نداشته باشند.

از طرفی بعضی از مواد غذایی پس از پایان مهلت استفاده، فقط کیفیت آن کاهش پیدا می‌کند اما برخی از مواد غذایی ممکن است آلودگی‌های میکروبی و حتی سموم خطرناک و کشنده تولید کنند.

توجه داشته باشید که مصرف داروهای خودسرانه در منزل بسیار خطرناک است و در صورتی که بیمار احساس سردرد و سرگیجه داشت، حتماً به مراکز درمانی مراجعه کند تا با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هایی که پزشک معالج تجویز می‌کند، بهبودی حاصل شود. در نظر داشته باشید که سیستم دفاعی بدن تلاش می‌کند تا از راه اسهال و استفراغ و در واکنش اولیه مسمومیت را دفع کند، در این صورت بیماران باید با مصرف مایعات، آب‌لیموی تازه و لبنیات تازه به دفع مواد مسموم کمک کنند.

مرزه؛ گیاهی برای درمان مسمومیت‌های غذایی

پزشکان به افرادی که دچار مسمومیت‌های غذایی خفیف شده‌اند توصیه می‌کنند تا در کنار وعده‌های غذایی از مرزه استفاده کنند. گیاه مرزه به صورت طبیعی دارای خاصیت گرمابخشی به بدن است. می‌توان از گیاه مرزه در درمان اسهال استفاده نمود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند سبزی مرزه خاصیت ضد نفخ و ضدعفونی‌کنندگی دستگاه گوارش را نیز دارا می‌باشد. البته پزشکان به افرادی که دچار مسمومیت غذایی هستند توصیه می‌کنند تا حتماً به پزشک مراجعه کنند و با صلاحدید او از سبزی مرزه برای بهبودی استفاده کنند.

منابع:

هفته ه سلامت – دکتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی

باشگاه خبرنگاران

ایسنا – دکتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه

جام نیوز

1 – کمی مخلوط آب ولرم و آب لیمو بنوشید.

2 – مصرف دارچین در غذا یا نوشیدن چای دارچین ۲ تا ۳ بار در روز توصیه می شود.

3 – دانه انیس بخورید تا اسیدیته معده پایین بیاید.

4 – نوشیدن شیر یا قهوه و استعمال دخانیات وضعیت را وخیم تر می کند. بنابراین از مصرف آن ها خودداری کنید.

5 – اگر حالت تهوع دارید، بره غذایی خود را به سوپ و مایعات محدود کنید.

6 – برای رفع حالت تهوع، بین دندان ها میخک قرار دهید.

7 – مقداری پودر جوز هندی را تفت دهید و سپس آن را با یک لیوان آب ولرم بخورید.

8 – ۲ تا ۳ عدد برگ ریحان را در ماست بریزید و میل کنید.

9 – اگر به اسهال مبتلا شده اید، برای کاهش نیافتن آب بدن، مایعات بیشتری بنوشید.

1 – برای جایگزین کردن الکترولیت های از دست رفته آب غنی شده مصرف کنید.

11 – هنگام مسمومیت غذایی، میزان پتاسیم به طور خطرناکی افت پیدا می کند؛ بنابراین موز بخورید.

12 – برای رفع معده درد، مسکن مصرف نکنید؛ بلکه کیسه آب گرم را روی شکم قرار دهید.

13 – بهترین درمان برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، مصرف نکردن غذاهای فست فود است. غذاهای تازه بخورید. همیشه روی غذاها را بپوشانید و قبل از خوردن کاملاً گرم کنید. مرتب دست ها را بشویید. از روغنی که در ماهیتابه باقی مانده است دوباره استفاده نکنید. هر روز ناشتا آب داغ و آب لیمو بخورید تا از بدن سم زدایی شود.




خانه

موبایل

مصرف مواد غذایی آلوده به عوامل بیماری زا مانند ( باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها ) می تواند به مسمومیت های غذایی منجر شود مسمومیت غذایی بر اساس میزان سم درگیر و سلامت فرد می تواند خفیف تا شدید باشد. سیکلوسپورین، اشریشیا کلی، لیستریا و سالمونلا برخی از عوامل بیماری زا هستند که اغلب با مسمومیت غذایی در ارتباط هستند.

 

علائم مسمومیت غذایی ( استفراغ، اسهال، تهوع، سردرد و درد شکمی ) معمولاً 1 – 3 روز بعد از خوردن غذای آلوده شروع می شود به همین ترتیب، مسمومیت غذایی به طور قابل توجهی می تواند روی سلامت شما تاثیر بگذارد و مشاوره تغذیه ای در مسمومیت با مواد غذایی بسیار مهم است. در اینجا چند دستورالعمل مهم در مورد خوردن و اجتناب از خوردن پس از مسمومیت غذایی ارائه می شود.

   مواد غذایی که پس از مسمومیت باید بخوریدمایعات – یکی از بزرگترین نگرانی پس از مسمومیت غذایی از دست دادن مایعات سریع در اثر استفراغ و اسهال است لذا جایگزینی مایعات قطعاً مورد نیاز است سعی کنید از مصرف غذاها یا آشامیدنی های که می تواند وضعیت شما را بدتر کند اجتناب کنید مکیدن تراشه های یخ می تواند زمانی که شما در حال تجربه شرایط استفراغ شدید هستید مانع از دست دادن آب بدن شود هنگامی که استفراغ برطرف شد به تدریج مصرف نوشیدنی های روشن مانند نوشیدنی های ( الکترولیت، آب سیب و آب ) جایگزین کنید از خوردن نوشابه های که سبب تحریک دیواره معده و محصولات لبنی که سبب تشدید اسهال می شود اجتناب کنید.

 

 

مواد غذایی بارات – BRAT مخفف موز، سیب، برنج و نان تست است این غذاها دارای حداقل پتانسیل تحریک کننده معده و به غلبه بر اسهال کمک می کند. رژیم غذایی BRAT اساسا سبب آرام شدن معده و بیماری های اسهالی را کاهش می دهد. و مواد غذایی مانند چربی ها و قندها که می تواند سبب ناراحتی معده شود. نوشیدن مقدار زیادی از مایع با رژیم غذایی BRAT می تواند در rehydrating و به بهبود سریع کمک کند.

مکمل ها – مصرف طرفدار پروبیوتیک مانند ( لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) که به حفظ فلور باکتریایی نرمال ( باکتری های خوب انسان دوستانه ) در روده کمک می کند. در مسافرت به جایی که در آن آب و مواد غذایی ممکن است آلوده باشد استفاده از پروبیوتیک ها قبل و بعد از سفر می تواند به حفظ سلامت روده کمک کند.

حتی زمانی که هیچ مطالعه علمی، خواص ضد میکروبی سرکه سیب را اثبات نکرده است هنوز هم در عمل به عنوان یک درمان سنتی خانگی استفاده می شود. اضافه کردن 2 قاشق چایخوری آن را با یک فنجان آب گرم مخلوط  کرده و آن را چند بار در روز بنوشید.

گیاهان داروئی – تعدادی گیاهان به طور سنتی برای مسمومیت غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال تحقیقات در این زمینه مورد نیاز است لیست زیر برخی گیاهان که در مورد مسمومیت های غذایی استفاده می شود.

شیر خار یعنی بوته خار اغلب برای اختلالات کبدی استفاده می شود و به طور گسترده ای در درمان مسمومیت با قارچ Amanita در اروپا استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که در 48 ساعت از مصرف قارچ Amanita، درمان موثر را می توان با دارویی میکروگرم بر میلیلیتر، که اتفاق می افتد به جزء اصلی فعال خار نهاد.

مطالعات در حیوانات نشان داده که ترکیبی از داروهای گیاهی چینی و ژاپنی (به طور عمده برای لیستریا استفاده می شود) و می تواند نتایج مطلوب موثر در مورد مسمومیت غذایی بدهد. این ترکیبات فعال شامل کلاه بره (lateriflora Scutellaria)، ریشه گل صد تومانی (Paeonia officinalis )، شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra)، ریشه زنجبیل ( Zingiber officinale )، ریشه گون (membranaceus  Astragalus )، پوست درخت دارچین چینی (aromaticum Cinnamomum) و جینسنگ آسیایی ( Panax ginseng ) می باشد.

 

در مسمومیت غذایی از خوردن غذاهای زیر اجتناب کنید

 

 

محصولات لبنی – از خوردن محصولات لبنی به جز برخی از محصولات مانند ( ماست (که دارای سطح پایین لاکتوز است اجتناب کنید زیرا بیمار به دلیل اسهال نمی تواند لاکتوز را تحمل کند.

غذاهای چرب و تند – از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای چرب و شیرینی اجتناب کنید.غذاهای با فیبر بالا – از خوردن مواد غذایی دارای فیبر شامل ( سبزیجات و میوه ها، آجیل و دانه ها، مغزها،  حبوبات و مرکبات  ( اجتناب کنید

الکل و کافئین – در مسمومیت غذایی فعال از ( مشروبات الکلی، قهوه، کاکائوی داغ، چای و شکلات ( اجتناب کنید زیرا مصرف آنها از دست آب بدن را تشدید و منجر به تشدید اسهال می شود بهترین گزینه این است که با مایعات خود را هیدراته نگه داریم.

عصاره سیب و گلابی – سوربیتول ، گلوکز و فروکتوز موجود در آب سیب و گلابی در برخی از مردم ممکن است اسهال را بدتر کند.

 

 

چگونه مواد غذایی آلوده می شوند؟مواد غذایی می تواند در هر مرحله ( تولید، پردازش و یا پخت و پز ) آلوده شود.پخت و پز مواد غذایی (به ویژه مرغ، گوشت خوک، همبرگر، سوسیس و کباب ) به طور کامل انجام نشود.ذخیره سازی غذا در کمتر از 5 درجه سرما به درستی انجام نشود.مواد غذایی پخته شده در دمای گرم بیش از حد طولانی بماند.کسی که بیمار است و یا دست های کثیف دارد به مواد غذایی دست بزند.ازمواد غذایی تاریخ گذشته استفاده شود.باکتری ها مانند E کولی در غذای آلوده گسترش یابد.منبع:foodregime.com


تغذیه و تناسب اندام

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نی نی بان:  هنگام مسمومیت چه باید انجام داد و از چه درمان‌های طبیعی می‌توان استفاده کرد؟

 

 

یکی از راههای درمان مسمومیت، زغال چوب است. زغال چوب به طور طبیعی سموم داخل بدن را می‌کشد. بنابراین مصرف یک تکه نان تست سوخته می‌تواند درد معده شما را کاهش دهد و نشانه‌های مسمومیت را از بین ببرد.

 

علاوه بر آن، مواد غذایی نیز می‌توانند سموم را از بدن خارج کنند. خوردن یک موز پس از مسمومیت می‌تواند پتاسیم از دست رفته بدن را برگرداند که از روش‌های کهن و مشهور برای درمان مسمومیت بوده است.

 

برای این که سیستم گوارشی بدن را آرام کنید، یک فنجان چای نعناع بنوشید. تانین موجود در آن به از بین بردن سموم مانده در بدن کمک می‌کند و نعناع نیز درد معده را کاهش می‌دهد.

 

بهترین چای، اکیناسه است زیرا تاثیر دارویی قوی بر بیماری‌های غذایی دارد و یکی از بهترین راههای درمان طبیعی مسمومیت است.

 

در مواقع شما تا چند روز از این بیماری رنج می‌برید. باید اطمینان یابیدکه بدن شما به مقدار کافی مایعات مصرف می‌کند. مصرف کافی مایعات مناسب به شما و کودک شما احساس بهتری خواهد داد.

 

شما می‌تواند از ترکیب مایعات به عنوان درمانی طبیعی برای مسمومیت غذایی خود استفاده کنید تا مواد معدنی و مایعات از دست رفته بدن خود را به دست آورید. به هر لیتر آب، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین و نمک و 4 قاشق غذا خوری شکر اضافه کنید.

 

اگر از اسهال رنج می‌برید و قادر به مصرف مایعات نیستید، می‌توانید مایعات را از طریق سرم به بدن خود راه دهید. این روش برای کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر دیورتیک دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا احتیاجی به قطع کردن این دارو هنگام اسهال است یا خیر.

 

هیچ گاه داروی خود را بدون مشورت با پزشک مصرف یا قطع نکنید.

 

به دلایل بسیاری پزشکان آنتی بیوتیک را برای درمان مسمومیت غذایی تجویز نمی‌کنند.

 

اگر تب، اسهال شدید یا اسهال خونی دارید، دارو را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید.

 

این داروها را به کودکان ندهید.

 

چه زمانی برای کمک‌های پزشکی تماس بگیرید؟

 

اگر شما به موارد زیر برخوردید:

 

·        نشانه‌های کم آبی در بدن (سرگیجه، تشنگی)

·        وجود خون در مدفوع

·        مسمومیت غذایی از بوتولیسم، ماهی یا قارچ

·        تب بیش از 38 درجه سانتی‌گراد یا تب بیش از 37 درجه سانتی‌گراد همراه با اسهال برای کودکان

·        اسهال پس از خروج از کشور

·        اسهال و ناتوانی در مصرف مایعات به علت استفراغ و حالت تهوع

·        کودکی که به مدت 12 ساعت استفراغ می‌کند (برای کودکان زیر 3 ماه شما باید به محض اسهال یا استفراغ با پزشک تماس بگیرید)

·        اسهالی که به مدت 5 روز (2 روز برای یک نوزاد یا بچه) ادامه دارد یا حتی بدتر شده است

 

این ها درمان‌های طبیعی و موثر برای مسمومیت غذایی بوده است که بسیار کار ساز است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *