درمان مسموميت غذايي در بارداري

خواص دارویی و گیاهی


پیشگیری از مسمومیت غذایی در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. اگر مسمومیت غذایی در اوایل حاملگی که شخص دچار حالت‌های تهوع و یا استفراغ است رخ دهد، ممکن است علایم گمراه‌کننده‌ای داشته باشد و در بعضی شرایط تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی خانم باردار را تشدید کند.




احتمال اینکه زنان باردار با خوردن مواد غذایی دچار مسمومیت شوند، بسیار از سایر افراد است؛ بنابراین بسیار مهم است که در تهیه و آماده کردن مواد غذایی دقت بیشتری کنند.

 

زنان باردار باید در مصرف تخم مرغ، گوشت، مرغ، ماهی، میگو، شیر و محصولات لبنی دقت کنند.

 

اگر مسمومیت غذایی در اوایل حاملگی که خود شخص دچار حالت‌های تهوع و یا استفراغ است رخ دهد، ممکن است علایم گمراه‌کننده‌ای داشته باشد و در بعضی شرایط تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی خانم باردار را تشدید کند.

 

البته این علایم به اینکه مسمومیت غذایی با چه نوع میکروبی ایجاد شده است، بستگی دارد.

گاهی مسمومیت با ویروس، باکتری یا باکتری‌های بی‌هوازی ایجاد می‌شود که همه اینها عوارض بسیار بدی را برای خانم باردار در پی دارند.

 

ممکن است خانم باردار در اثر تهوع و استفراغ ناشی از مسمومیت، اختلالات آب و الکترولیت پیدا ‌کند و یا به دلیل مسمومیت، سیستم ایمنی بدنش ضعیف شود و باکتری‌ها بتوانند عفونت جدی و سیستمیک ایجاد کنند. این عفونت‌ها می‌توانند هم برای خود او و هم برای جنین خطرناک باشند.

 

اگر مسمومیت غذایی در اواخر بارداری ایجاد شود، عوارض خیلی شدیدتر خواهد بود و حتی ممکن است به یک زایمان زودرس هم منجر شود.


به طور کلی اختلالات آب و الکترولیت یا ایجاد عفونت سیستمیک در بدن که در اثر مسمومیت غذایی ایجاد می‌شود، می‌تواند برای خانم باردار در مقایسه با یک فرد عادی شدیدتر باشد، بنابراین خیلی مهم است که در مصرف موادغذایی دقت و موادغذایی سالم انتخاب کند.


 

بهتر است خانم‌ها در دوران بارداری غذاهای کنسروی نخورند یا کنسرو را حتما پیش از مصرف بجوشانند. مخصوصا کنسرو تن ماهی خیلی می‌تواند خطرناک باشد.

 

اگر بیرون از خانه غذا نخورند هم مطمئن‌تر خواهد بود، چون در غذاهایی مانند ساندویچ یا فست‌‌فودها ممکن است از سس‌های چرب و سس مایونز استفاده شده باشد که احتمال مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

اگر در دوران بارداری مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد، باید درمان به سرعت آغاز شود.

 

مسمومیت غذایی ممکن است علایمی مانند سرگیجه، دل درد، تب، دل‌پیچه و اسهال ایجاد کند که با مشاهده آنها باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

 

 

پیشگیری از مسمومیت غذایی در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا برای پیشگیری از مسمومیت غذایی به زنان باردار توصیه می کند:

 

– از ایمنی و سلامت مکانی که از آن خرید می کنید، مطمئن شوید. گوشت خام، مرغ و ماهی را جدا از سایر مواد غذایی نگهداری کنید. پس از خرید کردن بلافاصله این مواد را به خانه برده و در یخچال و یا فریز قرار دهید.

 

– مواد غذایی را به طور صحیح آماده کنید. قبل و بعد از حمل مواد غذایی، دست های خود را خوب بشویید.

 

– تخته گوشت، همچنین چاقو و سینک ظرفشویی را در پایان کار به خوبی بشویید.

 

– در ذخیره کردن مواد غذایی، دقت کنید. در پختن و فریزکردن گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و همچنین در مصرف غذاهای آماده دقت کنید.

 

– در پخت غذاها دقت کنید. هیچ گاه گوشت نپخته را نخورید. از خوردن گوشت هایی که کمتر از اندازه هم پخته شده اند، مانند کالباس و همبرگر اجتناب کنید.

 

– برچسب روی مواد غذایی را به دقت بخوانید؛ زیرا اطلاعاتی درباره زمان استفاده و شیوه ذخیره آنها به شما می دهد.


در صورت بروز مسمومیت غذایی مراجعه سریع به پزشک به خصوص برای زنان باردار ضروری است.


کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا تاکید دارند که در صورت مسمومیت غذایی توجه به نکات زیر ضروری است:

 

– مسمومیت ناشی از مصرف مواد خوراکی آلوده ممکن است با علائم شبه آنفلوآنزا همچون حالت تهوع، اسهال و استفراغ و تب بروز کند. بنابراین توصیه می‌شود که در صورت مشاهده این علائم هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

 

– ماده خوراکی مشکوک به آلودگی را پس از بسته‌بندی کردن،‌ فریز کنید و همراه خود به درمانگاه ببرید تا برای تشخیص نوع مسمومیت توسط پزشک آزمایش شود.

 

– برای کمک به تشخیص سریع نوع مسمومیت فهرستی از مواد غذایی را که اخیرا مصرف کرده‌اید تهیه کنید و به پزشک‌تان تحویل دهید.

 

همچنین کارشناسان تاکید دارند که اگر معتقد هستید به دلیل خوردن غذایی آلوده در یک رستوران دچار مسمومیت شده‌اید، حتما موضوع را هرچه سریع‌تر به مقامات بهداشتی نزدیک محل زندگی خود اطلاع دهید.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

هفته ه سلامت – دکتر اعظم السادات موسوی ، متخصص زنان و زایمان، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

ایسنا

راسخون

 

مطالب مرتبط:

علائم مسمومیت غذایی را می شناسید؟

اثرات مادام‌العمر مسمومیت‌های غذایی

بچه‌های معصوم و غذاهای مسموم

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

چند ساعت پیش یک ساندویچ خوشمزه خوردید اما حالا اصلا احساس خوبی ندارید؛ معده‌تان سنگین است، سرگیجه دارید و . حدس‌تان درست است؛ دچار مسمومیت غذایی شده‌اید! همه‌ی افراد حداقل یک‌بار در زندگی‌شان به مسمومیت غذایی دچار می‌شوند. علائم مسمومیت غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. موارد خفیف‌تر آن معمولا بدون هیچ اقدام خاصی در عرض چند روز برطرف می‌شوند اما اگر مسمومیت غذایی در افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان و زنان باردار اتفاق بیفتد یا علائم آن شدید باشد، به درمان دارویی نیاز دارد. در ادامه‌ی مطلب شما را با علائم، علل، روش‌های پیشگیری و درمان مسمومیت‌ غذایی آشنا می‌کنیم.

بیماری منتقله از راه غذا که با عنوان مسمومیت غذایی شناخته می‌شود، در نتیجه‌ی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.

علائم مسمومیت غذایی می‌توانند براساس منبع عفونت، متفاوت باشند. مدت زمان لازم برای آشکار شدن علائم نیز به منبع عفونت بستگی دارد و ممکن است از ۱ ساعت تا ۲۸ روز متغیر باشد. موارد متداول مسمومیت غذایی معمولا شامل حداقل ۳ مورد از علائم زیر است:

علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:

اگر به هر یک از علائم بالا دچار شدید، فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید.

اکثر مسمومیت‌های غذایی به یکی از ۳ علت اصلی زیر اتفاق می‌افتند:

باکتری‌ها رایج‌ترین علت مسمومیت غذایی هستند. برخی از باکتری‌های خطرناک عبارتند از ای‌کولای، لیستریا و سالمونلا. از بین آنها سالمونلا مهم‌ترین عامل موارد جدی مسمومیت غذایی در ایالات متحده است. طبق گزارش CDC، حدود ۱ میلیون مورد مسمومیت غذایی (شامل نزدیک به ۲۰ هزار مورد بستری در بیمارستان) را می‌توان به عفونت ناشی از سالمونلا نسبت داد. کامپیلوباکتر و سی.بوتولینوم (بوتولیسم)، دو باکتری کمتر شناخته‌شده و بالقوه کشنده هستند که ممکن است در غذای ما کمین کنند.

مسمومیت غذایی ناشی از انگل‌ها به‌اندازه‌ی مسمومیت غذایی ناشی از باکتری‌ها متداول نیست اما انگل‌هایی که از طریق غذا منتشر می‌شوند، هنوز هم بسیار خطرناک هستند. توکسوپلاسما، انگلی است که اغلب در موارد مسمومیت غذایی دیده می‌شود. این انگل معمولا در جعبه‌ی ادرار گربه وجود دارد. انگل‌ها می‌توانند سال‌ها در دستگاه گوارش شما زندگی کنند، بدون آنکه به وجودشان پی ببرید. با این حال درصورتی‌که انگل‌ها در روده‌ی افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و همچنین خانم‌های باردار ساکن شوند، آنها را در معرض عوارض جانبی خطرناکی قرار می‌دهند.

مسمومیت غذایی ممکن است توسط ویروس نیز ایجاد شود. نورو ‌ویروس که به ویروس نورواک نیز معروف است، هر سال باعث بیش از ۱۹ میلیون مسمومیت غذایی می‌شود. در موارد نادر این ویروس می‌تواند کُشنده باشد. ساپو ویروس، روتا ویروس و آسترو ویروس نیز علائم مشابهی ایجاد می‌کنند اما شیوع کمتری دارند. ویروس هپاتیت A، یک بیماری جدی است که می‌تواند از طریق غذا منتقل شود.

پاتوژن‌ها تقریبا در تمام غذاهایی که ما می‌خوریم وجود دارند؛ با این حال گرمای ناشی از پخت‌و‌پز معمولا پاتوژن‌های موجود در غذاها را قبل از آنکه به بشقاب ما برسند، از بین می‌برد. مواد غذایی‌ای که به‌صورت خام مصرف می‌شوند، منابع متداول مسمومیت غذایی هستند، چون فرایند پخت‌و‌پز را طی نمی‌کنند. گاهی اوقات نیز غذا با اُرگانیسم‌های موجود در مدفوع تماس پیدا می‌کند. این مورد اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فردی که غذا را آماده می‌کند، دست‌هایش را قبل از آشپزی نمی‌شوید. گوشت، تخم‌مرغ و محصولات لبنی اغلب آلوده هستند. آب نیز ممکن است به اُرگانیسم‌هایی که باعث بیماری می‌شوند، آلوده باشد.

هرکسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از لحاظ آماری تقریبا همه‌ی افراد حداقل یک‌بار در زندگی‌شان به مسمومیت غذایی دچار خواهند شد.

برخی از مردم از بقیه در معرض خطر قرار دارند. افرادی که سیستم ایمنی سرکوب‌شده یا یک بیماری خودایمنی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی قرار دارند.

زنان باردار در معرض خطر هستند، چون بدن آنها در حال کنار آمدن با تغییرات ایجادشده در متابولیسم و سیستم گردش خون در طول بارداری است. افراد سالمند نیز با خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی روبه‌رو هستند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است به‌سرعت به اُرگانیسم‌های عفونی واکنش نشان ندهد. کودکان نیز جزو افراد آسیب‌پذیر در نظر گرفته می‌شوند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف‌تر از سیستم ایمنی بدن بزرگ‌سالان است. بدن بچه‌های کوچک در اثر اسهال و استفراغ دچار کم‌آبی می‌شود.

پزشک شما براساس علائمی که دارید، نوع مسمومیت غذایی‌تان را تشخیص می‌دهد. در موارد شدید ممکن است برای مشخص کردن آنچه باعث مسمومیت غذایی شده است به آزمایش خون، آزمایش مدفوع و حتی آزمایش غذایی که خورده‌اید، نیاز باشد. همچنین ممکن است پزشک‌تان از یک آزمایش ادرار نیز استفاده کند تا بفهمد که آیا به‌خاطر مسمومیت غذایی دچار کم‌آبی شده‌اید یا خیر.

مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان می‌شود و اغلب موارد آن در عرض ۳ تا ۵ روز برطرف خواهند شد.

اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدن‌تان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنی‌های ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آب‌رسانی به بدن مفید هستند. آب‌ میوه و آب نارگیل نیز می‌توانند کربوهیدرات‌های از دست‌رفته را به بدن‌تان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.

از کافئین اجتناب کنید، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش‌تان شود. چای‌های بدون کافئین با گیاهان آرامش‌بخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک می‌توانند معده‌ی به‌هم‌ریخته‌‌ی شما را آرام کنند.

داروهای بدون نسخه‌ مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک می‌کنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشک‌تان مشورت کنید، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم، از اسهال و استفراغ استفاده می‌کند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.

افرادی که دچار مسمومیت غذایی می‌شوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کم‌آبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانی‌تری در بیمارستان بستری شود تا به‌طور کامل بهبود بیابد.

بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغ‌تان برطرف شود، مصرف غذاهای سفت و جامد را محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کم‌چرب که به‌راحتی هضم می‌شوند، به‌آرامی به رژیم غذایی معمول‌تان برگردید. مواد غذایی زیر برای شما مفیدند:

برای آنکه معده‌تان ناراحت نشود، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سخت‌تر هضم می‌شوند، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حال‌تان بهتر است:

از موارد زیر نیز اجتناب کنید:

بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی این است که غذایتان را به روش‌های بهداشتی و سالم آماده کنید و از مصرف هر غذایی که به سلامت آن اطمینان ندارید، اجتناب کنید.

برخی غذاها به دلیل روش تولید و آماده‌سازی‌شان، با احتمال بیشتری باعث مسمومیت غذایی می‌شوند. گوشت، ماکیان، تخم‌مرغ و صدف ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پخت‌و‌پز از بین می‌روند. اگر این مواد غذایی به‌شکل خام مصرف شوند، به‌خوبی پخته نشوند یا اگر دست‌ها و سطوح پس از تماس با آنها تمیز نشوند، ممکن است مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.

سایر غذاهایی که احتمال دارد باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از:

همیشه قبل از آشپزی کردن یا خوردن غذا دست‌هایتان را بشویید. غذایتان را به‌درستی بسته‌بندی و نگهداری کنید. گوشت و تخم‌مرغ را کاملا بپزید. هر چیزی که با مواد غذایی خام تماس پیدا می‌کند، باید قبل از استفاده برای تهیه‌ی سایر غذاها ضدعفونی شود. میوه‌ها و سبزیجات را قبل از مصرف به‌دقت بشویید.

مسمومیت غذایی واقعا ناخوشایند است اما خوشبختانه اکثر افراد در عرض ۴۸ ساعت کاملا بهبود می‌یابند. مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادری ممکن است خطرناک باشد.

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

8تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

نکات بسیار مفیدی بود.ممنون

خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده مهنای عزیز.

ممنون

بسیار سپاسگزارم.

جالب بود. ممنون

ممنون از لطف‌تون.

خواص خوراکی ها

خواص روغن بنفشه برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن

خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش می‌دهد


چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی

چطور مهارت گوش دادن فعالانه را در خودمان تقویت کنیم؟

چطور بر سر اصول و ارزش‌های شخصی‌مان بمانیم؟

کتاب بیگانه اثر آلبر کامو؛ دور از خویش و بیگانه با دیگران

چطور در شرایط بحرانی درست فکر کنیم؟

علائم سندرم کوشینگ؛ علل، تشخیص و درمان آن

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

مسمومیت غذایی در کودکان مسمومیت غذایی مادر شیرده علائم مسمومیت غذایی درمان مسمومیت غذایی بیماری منتقله از راه غذا که با عنوان مسمومیت غذایی شناخته می‌شود، در نتیجه‌ی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.


 


 


 


دلایل مسمومیت غذایی


 

مسمومیت می تواند بصورت فردی یا در صورت مصرف غذای آلوده بصورت جمعی، همگی را مبتلا کند. در مکان های عمومی همچون، بوفه های مدارس، شرکتها، رستورانها و احتمال مسمومیت است، چرا که آنها مجبورند به دلیل حجم غذایی زیاد، یا مواد را بیرون از یخچال نگه دارند یا اینکه در حین تهیه آنها موارد بهداشتی را به درستی رعایت نکنند، بیشترین مسمومیت ها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی و  بیرون ماندن غذاهایی همچون سالادها (الویه، سالاد کلم و) که در آنها از سس مایونز استفاده شده است، اتفاق می افتد.


 

عوامل ایجاد مسمومیت وجود باکتریهایی چون: باسیللوس کراس، بوتولیسم، کامپی لوبکتر، کولرا، گازهای ای.کولی، لیستریا، استفیلوککاس، و قارچ سمی، مسمومیت ماهی می باشند. بوتولیسم میکروبیست که در صورت عدم تهیه مناسب انواع کنسرو ها در آنها رشد کرده و در مواقعی نیز منجر به مرگ بیمار می شود.  


 

نوزادان و سالمندان جزء افرادی هستند که در معرض خطر مسمومیت قرار دارند، البته شما هم در صورت موارد زیر در معرض مسمومیت هستید:

اگر بیماری خاصّی دارید مثل بیماری مادرزادی یا دیابت


از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشید.

در حال سفر و رفت و آمدهای برون شهری باشید.

در عین حال خانم های آبستن و یا مادرانی که دوران شیردهی را می گذارنند باید مراقب مسمومیت و مواد غذایی آلوده باشند.


 


 


علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:


 


اسهالی که بیش از ۳ روز ادامه داشته باشد؛


تب بالاتر از ۳۹ درجه؛


اِشکال در دیدن یا صحبت کردن؛

علائم کم‌آبی شدید بدن که ممکن است شامل خشکی دهان، ادرار ناچیز (یا نداشتن ادرار) و اشکال در بلع مایعات باشد؛


ادرار خونی


 


اقدامات لازم در هنگام بروز مسمومیت غذایی


 

مسمومیتهای غذایی در صورت مصرف غذای آلوده دارای سه مشخصه می باشد:


1-  سابقه خوردن غذای مشترک


2-  ابتلای همزمان تعداد زیادی از افراد


3-  تشابه نشانه های بالینی در اغلب بیماران


 

در چنین مواردی باید با مرکز کنترل مسمومیت و یا پزشک تماس گرفته شود تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با مسمومیت و زمان مراجعه به پزشک در اختیار شما قرار دهند. نکته ای که بسیار مهم می باشد از دست دادن آب بدن و کاهش مایعات بدن در اثر تهوع واستفراغ می باشد. بچه ها خیلی آسان آب بدنشان را از دست می دهند. اگر به مورد مسمومیت غذایی مظنون بودید، نوشیدن مقدار فراوان مایعات بویژه آب بسیار مهم می باشد. برای توقف استفراغ یا اسهال اکیداً دارویی خودسرانه خورده نشود مگر آنکه توصیه پزشک باشد. چون درمان این علائم می تواند زمان آنها را طولانی تر کند.


 


 


عوارض جانبی مسمومیت غذایی


 

در برخی مواقع کمبود آب بدن در این بین موجب عواقبی به شرح ذیل می شود:


ورم مفاصل ( در صورت مسمومیت با غذاهای دریایی)


اختلالات جریان خون ( میکروب ای.کولی یا )

مرگ ( در اثر قارچ های سمی، سم موجود در برخی ماهی ها و یا ماهی خراب یا بوتولیسم)


اختلالات کلیوی ( ای.کولی یا )

اختلالات سیستم عصبی (بوتولیستم، کامپی لوبیکیتر)


مشکلات سیستم تنفّسی (بوتولیسم)


 

مصرف آب‌لیمو و مایعات؛ درمان خانگی مسمومیت غذایی


 

درمان خانگی مسمومیت تا زمانی مجاز است که بیمار احساس سردرد و سرگیجه نداشته باشد چرا که پس از آن بیماری خطرناک می‌شود. بیماران با مصرف مایعات، آب‌لیموی تازه و لبنیات تازه می‌توانند به دفع مواد مسموم کمک کنند. با توجه به افزایش مسمومیت‌های غذایی در فصل گرما، مردم باید به محض مشاهده تغییر رنگ و طعم مواد غذایی با دقت در مورد مصرف آن تصمیم بگیرند و فقط به تاریخ مصرف روی آن اطمینان کامل نداشته باشند. از طرفی بعضی از مواد غذایی پس از پایان مهلت استفاده، فقط کیفیت آن کاهش پیدا می‌کند اما برخی از مواد غذایی ممکن است آلودگی‌های میکروبی و حتی سموم خطرناک و کشنده تولید کنند.


 

توجه داشته باشید که مصرف داروهای خودسرانه در منزل بسیار خطرناک است و در صورتی که بیمار احساس سردرد و سرگیجه داشت، حتماً به مراکز درمانی مراجعه کند تا با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هایی که پزشک معالج تجویز می‌کند، بهبودی حاصل شود. در نظر داشته باشید که سیستم دفاعی بدن تلاش می‌کند تا از راه اسهال و استفراغ و در واکنش اولیه مسمومیت را دفع کند، در این صورت بیماران باید با مصرف مایعات، آب‌لیموی تازه و لبنیات تازه به دفع مواد مسموم کمک کنند.


 


 


درمان مسمومیت غذایی با زنجبیل

زنجبیل، دارویی بسیار عالی برای درمان تقریبا تمام انواع مشکلات گوارشی و مسمومیت غذایی است، نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل پس از خوردن ناهار یا شام از سوزش سر دل، تهوع و سایر علائم همراه با مسمومیت غذایی جلوگیری می شود. برای تهیه چای زنجبیل، یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در یک فنجان آب به مدت چند دقیقه جوشانده و کمی شکر یا عسل را به آن اضافه کنید.


 


سرکه سیب و درمان مسمومیت غذایی

سرکه سیب طبیعی دارای یک اثر قلیایی در متابولیسم بدن بوده و می تواند نشانه های مختلف مسمومیت غذایی را کاهش دهد. این ماده غذایی با تسکین فوری دستگاه گوارش و از بین بردن باکتری ها در درمان مسمومیت بسیار موثر است. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و قبل از غذا آن را بنوشید، همچنین می توانید به طور مداوم دو تا سه قاشق چایخوری سرکه سیب رقیق شده میل کنید. 


 


مسمومیت غذایی در بارداری و علل آن


 

مسمومیت‌ حاملگی‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ اختلال‌ خطرناک‌ در فشار خون‌. کارکرد کلیه‌ و دستگاه‌ عصبی‌ مرکزی‌ که‌ ممکن‌ است‌ از هفته‌ 2 بارداری‌ تا روز 7 پس‌ از زایمان‌ رخ‌ دهد.


 


علائم:

پره‌اکلامپسی‌ خفیف‌:

افزایش‌ قابل‌ ملاحظه‌ فشار خون‌ هرچند در محدوده‌ طبیعی‌ قرار داشته‌ باشد.

پف‌ کردن‌ صورت‌، دست‌ها و پاها که‌ در صبح‌ شدیدتر است‌.

افزایش‌ وزن‌ بیش‌ از حد (بیش‌ از 45 گرم‌ در هفته‌ در سه‌ ماهه‌ آخر بارداری‌).


پروتئین‌ در ادرار ـ پره‌اکلامپسی‌ شدید:


افزایش‌ مداوم‌ فشار خون‌


تورم‌ و پف‌کردگی‌ مداوم‌


تاری‌ دید


سردرد


تحریک‌پذیری‌


درد شکم‌ ـ ا


 


 


 

رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی

رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی

رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی

رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی


 


 


 

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد



آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

دوران حاملگی و مسمومیت غذایی

 رژیم غذایی متعادل، مغذی و سالم در دوران بارداری برای سلامت مادر و تغذیه صحیح جنین بسیار مهم است. بسیاری از غذاها را می توان در دوران های دیگر زندگی خورد و از آنها لذت برد، اما در دوران بارداری رعایت احتیاط در مورد تعدادی از غذاها ضروری به نظر می رسد؛ زیرا ممکن است به سلامت مادر و جنین در حال رشد او آسیب برساند. بنابراین زنان باردار باید در انتخاب غذا دقت بیشتری کنند.

*لیستریازیس یکی از مسمومیت های غذایی که ممکن است یک خانم باردار در دوران بارداری به آن مبتلا شود، لیستریاست که به وسیله عاملی به لیستریا مونوسیتوژن ایجاد می شود؛ یعنی باکتری که در آب و خاک زندگی می کند. این عامل بیماری زا ممکن است در سبزی ها، گوشت ها و محصولات لبنی مانند غذاهای فرایند شده مثل پنیر هم یافت شود. این باکتری برای سلامت افراد معمولی کمی مضر است، اما برای زنان باردار خطر بیشتری دارد و این افراد هنگام آماده و تهیه کردن غذا باید دقت کنند. در زنان باردار عفونت لیستریایی ممکن است به زایمان زودرس، عفونت شدید در نوزاد و یا حتی مرده زایی منجر شود. علائم این بیماری شامل تب، درد عضلانی، تهوع و یا اسهال است. در بعضی موارد سردرد، سفتی گردن، گیجی، عدم تعادل و تشنج نیز بروز می کند. در صورتی که زنان باردار به این عفونت آلوده شوند، علائم سرماخوردگی خفیف در آنها دیده می شود. اگر شما باردار هستید و به این بیماری مبتلا شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید و برای جلوگیری از انتقال عفونت به جنین و بیمار شدن او، داروهای تجویز شده را مصرف نمایید. برای کودکانی که به این بیماری ها مبتلا می شوند، همان داروهایی که بزرگسالان مصرف می کنند، تجویز می شود. اگر باردار هستید دقت کنید که:*از خوردن هات داگ، گوشت های فرایند شده مثل سوسیس و کالباس اجتناب کنید.*از پنیرهای نرم و خامه ای کمتر استفاده کنید . *در میان پنیرها، پنیرهای سفت و نیمه سفت مثل موزارلا بهتر هستند.*سعی کنید از گوشت های یخ زده کمتر استفاده کرده و در صورتی که از گوشت های کنسرو شده استفاده می کنید، قبل از مصرف، قوطی کنسرو را 2دقیقه بجوشانید.*از خوردن شیر غیر پاستوریزه بپرهیزید.*از مصرف سالادهایی که از ترکیب با همبرگر، گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهی تن و یا محصولات دریایی درست شده اند، اجتناب کنید.

توکسوپلاسموز بیماری توکسوپلاسموز یکی دیگر از انواع مسمومیت های غذایی است که ممکن است در دوران بارداری اتفاق بیفتد. این بیماری به وسیله توکسوپلاسموز گندی ایجاد می شود. در صورتی که خانم بارداری به این بیماری مبتلا شود، می تواند آن را به جنین خود منتقل کند. ابتلا به این بیماری موجب سقط، مرده زایی و نقایص جنینی می شود. خوردن تخم های موجود در خاک یا سایر مواد آلوده به این انگل موجب ابتلا به این مسمومیت می شود. دست های آلوده به تخم انگل مهم ترین راه ابتلا به این بیماری است. همچنین باغبانی و تمیز کردن قفس گربه از شیوه های انتقال این بیماری می باشد. این بیماری نشانه خاصی ندارد و گاه علائمی شبیه آنفلوآنزای خفیف ایجاد می کند.تورم غدد لنفاوی، درد عضلانی که به مدت چند روز تا چند هفته طول می کشد از دیگر علائم این بیماری است.*در صورتی که باردار هستید و دچار این علائم شدید، با نظر پزشک آزمایش توکسوپلاسموز را انجام دهید. اگر نتیجه مثبت باشد به این معنی است که شما به این انگل آلوده شده اید. ابتلا به این بیماری در هر دوره ای از زندگی ممکن است اتفاق بیفتد. در صورتی که جواب آزمایش منفی بود، نکات زیر را جهت لازم برای پیشگیری به خاطر بسپارید:*هنگام بارداری از پزشک خود درباره شیوه های انتقال بیماری و احتمال ابتلا به بیماری سوال کنید. در صورتی که در دوران بارداری مبتلا شدید، حتما داروهای لازم برای شما تجویز می شود. این داروها به طور معمول اثر توکسوپلاسموز را روی جنین کاهش می دهد.*هنگام باغبانی و یا کار در خارج از خانه و یا وقتی که خاک گلدان را عوض می کنید، حتما دستکش بپوشید.*تخم انگل این عامل بیماری زا ممکن است در مدفوع گربه وجود داشته باشد و هنگام تمیز کردن قفس گربه یا باغبانی به انسان منتقل شود؛ پس لازم است دست های خود را با صابون و آب گرم بشویید؛ به خصوص قبل از تهیه یا خوردن غذا.*زنان باردار بهتر است از تمیز کردن قفس گربه و همچنین گوشت خام بپرهیزند.

سایر مسمومیت های غذایی احتمال اینکه زنان باردار با خوردن مواد غذایی دچار مسمومیت شوند، بسیار از سایر افراد است؛ بنابراین بسیار مهم است که در تهیه و آماده کردن مواد غذایی دقت بیشتری کنند. زنان باردار باید در مصرف تخم مرغ، گوشت، مرغ، ماهی، میگو، شیر و محصولات لبنی دقت کنند. سازمان غذا و داروی آمریکا برای پیشگیری از مسمومیت غذایی به زنان باردار توصیه می کند:*از ایمنی و سلامت مکانی که از آن خرید می کنید، مطمئن شوید. گوشت خام، مرغ و ماهی را جدا از سایر مواد غذایی نگهداری کنید. پس از خرید کردن بلافاصله این مواد را به خانه برده و در ذخیره کردن آنها عجله کنید.*مواد غذایی را به طور صحیح آماده کنید. قبل و بعد از حمل و نقل مواد غذایی، دست های خود را خوب بشویید.*تخته گوشت، همچنین چاقو و سینک ظرفشویی را در پایان کار به خوبی بشویید.*در ذخیره کردن مواد غذایی، دقت کنید. در پختن و فریزکردن گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و همچنین در مصرف غذاهای آماده دقت کنید. توجه داشته باشید که دما برای فریز کردن باید4درجه فارنهایت یا4درجه سردتر باشد.*در پخت غذاها دقت کنید. از یک دماسنج برای تعیین درجه حرارت گوشت در هنگام پخت استفاده نمایید. هیچ گاه گوشت نپخته را نخورید. از خوردن گوشت هایی که کمتر از اندازه هم پخته شده اند، مانند کالباس و همبرگر اجتناب کنید.*گوشت پخته شده را در دمای 6درجه سانتیگراد و گوشت را برای ذخیره کردن در دمای 4درجه سانتیگراد نگهداری کنید.*برچسب روی مواد غذایی را به دقت بخوانید؛ زیرا اطلاعاتی درباره زمان استفاده و شیوه ذخیره آنها به شما می دهد.خواندن این اطلاعات از احتمال مسمومیت غذایی می کاهد.

منبع:راسخونویرایش و تلخیص:آکاایران

سایت کودک ، بارداری ، زایمان ، تربیت کودک ، بیماری های کودک ، نی نی

(c) 26-217 persianv.com All Rights Reserved

© کلیه حقوق متعلق به سایت پرشین وی می باشد. باز نشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *