درمان فیبرومیالژی با نوروفیدبک

خواص دارویی و گیاهی


اخبار:   

در مورد علمی بودن این روش و آشنایی با آن می توانید لینک مقالات و کتب مربوط به معتبرترین مراکز درمانی در آمریکا را از همین سایت دانلود نموده و یا مستقیما از سایت گوگل جستجو نمائید.

این روش برخلاف روش دارویی تقریبا هیچ عارضه جانبی ندارد.

درمان های مبتنی بر شواهد قطعی اثر بخشی (طبق پزشکی مبتنی بر شواهد)

نوروفیدبک: کودکان بیش فعال ، افزایش تمرکز و توجه و تقویت ذهن و هوش

بیوفیدبک:سردرد (میگرن و سردرد تنشی)،درد مزمن،اضطراب،بی اختیاری ادراری

جدیدترین  درمان سندرم خستگی و درد مزمن (فیبرومیالژیا)

 

 

نوروفیدبک و بیوفیدبک یکی از جدیدترین و امیدوارکننده ترین درمانها در حیطه درمان فیبرومیالژی و درد و خستگی مزمن می باشند

در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا خدمات تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک در درمان فیبرومیالژی انجام می شود

طول دوره درمان بین 1 تا 25 جلسه بیوفیدبک و نوروفیدبک است

اگر نمی دانید نوروفیدبک و بیوفیدبک چیست،اینجا را کلیک کنید

 

در خلاصه ای از یکی از آخرین مقالات در مورد اثرات نوروفیدبک در فیبرومیالژی  آورده شده است

 

دریک ارزیابی تصادفی ،بالینی ،دو سو کور، اثر نوروفیدبک بر روی بیماران مبتلا به سندرم فیبرومیالژیا بررسی شد.در این بررسی 18 بیمار تحت درمان با نوروفیدبک به مدت 4 هفته وطی 2 جلسه انجام شد و 18 بیمار دیگر که گروه شاهد بودند تحت درمان با سیتالوپرام به مقدار 1 میلی گرم در روز به مدت 8 هفته قرار گرفتند .

مقیاس آنالوگ بصری،درد وخستگی،افسردگی بک ومقیاس اضطراب و پرسشه فرم کوتاه به عنوان متغیرهای وابسته در ابتدا به کار گرفته شد ودر مدت های 2،4،8،16و24 هفته مورد استفاده قرار گرفتند ومتوسط دامنه ریتم الکتروآنسفالوگرام(آلفا،دلتا،تتا،بتا1 ،اس ام آر،2بتا)وتتا برروی اس ام آر اندازه گیری شد.

تمام اندازه گیری ها پس از درمان پیشرفت های قابل توجهی را در هر 2 گروه نشان دادند اما روش درمان با نوروفیدبک فواید بیشتری را نسبت به دارودرمانی داشت.

در بررسی های بعدی نشان داد که درمان واثربخشی آن بدون هیچ تغییری باقی مانده است.این داده ها از نوروفیدبک به عنوان یک درمان برای درد،علائم روانی واختلال در کیفیت زندگی مربوط به فیبرومیالژیا حمایت میکند.

 

مترجم :  مریم عبداللهی

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

انتشار مقاله با ذکر نویسنده و مترجم و سایت منبع(مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا) آزاد است.

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات بدون ذکر نویسنده و مترجم پیگرد قانونی دارد.

 

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نورفیدبک و بیوفیدبک جهت درد مزمن و فیبرومیالژی به صورت اختصاصی توسط مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات تماس بگیرید.

 

ترکیب شیمیایی:

سیتالوپرام (مهارکننده جذب سروتونین)

موضوع:نوروفیدبک

کلمات کلیدی: سیتالوپرام،فیبرومیالژیا،نوروفیدبک،درمان درد،داروی درد

منبع مقاله:

Neurofeedback intervention in fibromyalgia syndrome a randomized, controlled, rater blind clinical trial. – Kayiran S – Appl Psychophysiol Biofeedback – 1-DEC-21 35(4): 293-32 (MEDLINE® is the source for the citation and abstract of this record )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فیبرومیالژی Fibromyalgia بیماری است که مشخصه آن درد در بسیاری از نقاط بدن همراه با احساس خستگی است. فیبرومیالژی یک بیماری مزمن است که مفصل را گرفتار نمیکند.

فیبرومیالژی از اختلاط سه کلمه فیبرو Fibro ( به معنی بافت همبندی است که تاندون ها و رباط ها را میسازد) و می My ( به معنی عضله است) و الژیا Algia (به معنی درد است) ساخته شده و از لحاظ لغوی به معنی دردی است که در عضلات و تاندون ها وجود دارد. با توضیحاتی که در بالا داده شد به نظر میرسد منشا مشکل در عضله و تاندون نبوده و رد واقع در مغز و سیستم عصبی است ولی درد در نهایت در روی عضلات و تاندون ها حس میشود.

 

علت فیبرومیالژی به درستی شناخته شده نیست. تحقیقات نشان داده که بیماران مبتلا به فیبرومیالژی دچار تغییراتی در سطح نوروترانسمیترها Neurotransmitters در مغز و اعصاب میشوند. نوروترانسمیترها موارد شیمیایی خاصی هستند که نوسط اعصاب تولید شده و نقش مهمی در انتقال پیام های عصبی دارند.

در این بیماری مقدار یک نوروترانسمیتر ب سروتونین Serotonin در مغز کم میشود. همچنن این بیماران در مایع مغری نخاعی Cerebrospinal fluid خود (مایع مغزی نخاعی مایعی است که اطراف مغز و نخاع را فرا گرفته است و در واقع مغر و نخاع در آن غوطه ور هستند) مقادیر بالاتری از یک ماده شیمیایی به ماده پی Substance P دارند. این ماده هم در انتقال پیام های درد تاثیرگذار است.

به نظر میرسد افراد مبتلا به فیبرومیالژی به پیام های دردی که به مغزشان میرسد حساسیت بیش از معمول دارند. در واقع فشارهایی که در افراد معمولی موجب درد نمیشود در این افراد ایجاد درد میکند.

بیملری فیبرومیالژی در دو درصد مردم دیده میشود. در زنان هفت برایر شایعتر از مردان بوده بطوریکه بیش از 8 درصد بیماران از خانمها هستند و در سنین 55-25 دیده میشود.

 

 

 

 

مهمترین علامت بیماری فیبرومیالژی احساس درد و خستگی در بسیاری از مناطق بدن است.درد میتواند در هر نقطه ای از بدن احساس شود و بعضی بیماران در همه بدنشان احساس درد میکنند. بیشترین احساس درد در گردن و پشت است.

درد بصورت عمقی و یک احساس سوزشی شدید است. شدت درد بعضی روزها کمتر و بعضی روزها است و در روزهایی که فرد دچار استرس های عصبی است میشود. شدت درد همچنین بر اثر سرما یا فعالیت بدنی میشود. بیمار ممکن است صبح بعد از برخاستن از خواب در بدنش احساس خشکی کند. یکی دیگر از علائم فیبرومیالژی وجود نقاط متعدی در بدن است که به فشار حساس بوده و فشار دادن آن نقاط موجب افزایش درد میشود. به این نقاط Tender point یا Trigger point میگویند. این نقاط در پشت گردن و ستون مهره، شانه ها، قفسه سینه، لگن، آرنج و زانو هستند.

علامت دیگر بیماری که ممکن است از درد هم برای بیمار آزار دهنده تر باشد احساس خستگی شدید است که در 9 درصد بیماران دیده میشود. از علل مهم این احساس خستگی اختلالاتی است که در خواب این بیماران ایجاد میشود. برای اینکه خواب موجب آرامش فرد شود باید عمق خواب زیاد باشد.

در این بیماران عمق خواب کم بوده و به اصطلاح خواب سبکی دارند. بیمار وقتی از خواب برمیخیزد بجای شادابی احساس خستگی میکند، مثل اینکه کل طول شب را کار کرده اند.

حال بسیاری بیماران صبح ها بد و عصر ها بهتر است. این احساس خستگی موجب میشود بیمار قدرت تمرکز و تا حدودی حافظه خود را هم از دست بدهد. بیمار ممکن است دچار افسردگی یا اضطراب باشد.

علائم دیگری که ممکن است همراه با فیبرومیالژی دیده شوند عبارتند از

 


Valid XHTML and CSS.

الف : بیماریهایی که نوروفیدبک و بیوفیدبک در درمان آنها تاثیر بسزایی دارد :

1- بیش فعالی کودکان و بزرگسالان ( ADHD ) و (ADD)

2- عدم کنترل ادرار در خانمها

ب : بیماریهایی که نوروفیدبک و بیوفیدبک در درمان آنها موثرند :

1- اضطراب و تعریق دستها

2- دردهای مزمن

3- بیماری صرع

4- یبوست

5- میگرن

6- فشارخون

7- بیماریهای مربوط به مفصل فک

8- چاقی

9- بیماری وسواس

1- اوتیسم

11- اختلالات خواب

12- اختلال در یادگیری

13- تیکها

14- آسم

15- افزایش توان ذهنی

16- افزایش مهارتهای ورزشی

17- وزوز گوش

18- افسردگی

19- استرس

ج : بیماریهایی که نوروفیدبک و بیوفیدبک تا حدودی موثرند :

1- الکلیسم و اعتیاد

2- سندرم بعد از ضربه های مغزی و موج گرفتگی PTSD

3- فیبرومیالژی

4- بیماریهای مربوط به اختلال کنترل مدفوع در بچه ها

5- اختلال کنترل ادرار در مردان

6- دیابت

7- آرتریت – فهرست كاربرد هاي نوروفيدبك : کاربردهای نوروفیدبک: – بيش‌فعالي/كمبود توجه(ADHD): بيش از هر زمان ديگري، براي درمانADHD از نوروفيدبك استفاده شده است. 85-8% کودکان مبتلا بهADHD به وسيله نوروفيدبك بهبودي كامل می‌يابند. اضطراب(Anxiety): بسياري از متخصصان، بكارگيري نوروفيدبك به منظور درمان اضطراب را يكي از عمده‌ترين موارد و زمينه‌هاي استفاده از نوروفيدبك مي‌دانند. اكثر آن‌ها معتقدند اضطراب يكي از اولين مواردی بود كه به نوروفيدبك پاسخ داد. نتايج پژوهشي نشان مي‌دهد كه در حدود 9-8% از بيماران اضطرابي با اين روش بهبود یافته‌اند. ناتوانی یادگیری: ناتواني يادگيري(Learning Disability)، اين اختلالات در سنين دبستان شايع هستند. در درمان اختلالات،نوروفيدبك تحول بزرگي ايجاد كرده است. در اين مورد نوروفيدبك به تنهايي پاسخگوست و نيازي به درمان مكمل ندارد. معمولاً با كامل كردن يك دوره درماني بهبودي ثابتي حاصل مي‌شود. اختلالات خواب: اولين تغييراتي كه مراجعين عموماً بعد از شروع درمان با نوروفيدبك مشاهده مي‌كنند، تغيير و تنظيم خوابشان است. بنابراين مي‌توان از نوروفيدبك در درمان اختلالات خواب نيز استفاده كرد. صرع، آسیب مغزی و سكته مغزي: در انواع صرع و در مواردي كه داروها مؤثر نبوده‌اند و بيماري بسيار مزمن و غيرقابل كنترل بوده است نوروفيدبك در درمان 7 تا 9% بيماران موفق بوده است.آسیب مغزی : نوروفیدبک سبب بهبود مشکلات ناشی از آسیب‌ و سکته مغزی می‌شود. از آن‌جمله می‌توان به بهبود در حافظه، سردرد، گیجی و حواس‌پرتی، سرگیجه، مشکلات تمرکزی، اضطراب، افسردگي، تغييرات خلقي، اختلالات خواب، تحريك‌پذيري، مشكلات ادراك بينايي و ديسلكسي اشاره کرد. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *