درمان فشار بالای ریوی

خواص دارویی و گیاهی

افزايش فشار خون ريوي، يکی از بيماري‌هاي نادر ريه است که در آن تنگ شدن سرخرگ‌هايي که خون را از قلب به ريه‌ها مي‌برند، باعث مي‌شود که خون کافي در رگ‌هاي درون ريه‌ها جريان پيدا نکند. در نتيجه، فشار خون در اين سرخرگ‌ها که به آن‌ها سرخرگ ريوي گفته مي‌شود، از حد طبيعي بسيار بالاتر مي‌رود. فشار خون ریوی بالا، باعث افزايش فشار بر بطن راست قلب و در نتيجه، بزرگ شدن اندازه آن می‌شود. با افزايش فشار کاري و اندازه بطن راست، به مرور زمان اين بطن ضعيف‌ تر مي‌شود و توانايي خود براي پمپ کردن خون کافي به ريه‌ها را از دست مي‌دهد. تا جايي که در نهايت سمت راست قلب دچار نارسايي مي‌شود.

فهرست مطالب

افزايش فشار خون ريوي با التهاب و تغيير شکل سلول‌هايي که ديواره سرخرگ‌هاي ريوي را پوشش مي‌دهند، آغاز مي‌شود. عوامل دیگری هم می‌توانند بر ساختار سرخرگ‌های ریوی تأثیر گذاشته و باعث افزایش فشار خون ریوی شوند. برای مثال، برخی از عواملی که می‌توانند عامل افزایش فشار خون ریوی باشند عبارت است از:

افزایش فشار خون ریوی گروه ۱ ممکن است هیچ علت شناخته شده‌ای نداشته باشد یا به صورت ارثی بروز پیدا کند. برخی از بیماری‌ها نیز می‌تواند باعث افزایش فشار خون ریوی گروه ۱ شود. برای مثال می‌توان به عفونت ویروس اچ آی وی، بیماری‌های قلبی مادرزادی و بیماری‌ سلول‌های داسی شکل اشاره کرد. همچنین مصرف داروهای ضد استرس (مانند کوکائین) و برخی از داروهای رژیمی می‌تواند منجر به بروز فشار خون بالای سرخرگ ریوی شود.

بیماری‌های متعددی دیگری هم وجود دارد که می‌تواند باعث بروز فشار خون بالای ریوی گروه‌های ۲ تا ۵ (که اغلب تحت عنوان فشار خون ریوی ثانویه شناخته می‌شوند) شود. از جمله:

آیا شما در معرض ابتلاء به افزایش فشار خون ریوی هستید؟
تعداد دقیق افرادی که مبتلا به فشار خون بالای ریوی هستند به طور دقیق مشخص نیست. افزایش فشار خون سرخرگ ریوی گروه ۱ که علت شناخته شده‌ای هم ندارد، بیماری نادری است. این بیماری در زنان از مردان مشاهده می‌شود. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، غالباً اضافه وزن دارند.
انواعی از فشار خون بالای ریوی که در نتیجه بیماری‌ها یا عوارض دیگر ایجاد می‌شود، معمولاً شایع‌تر است. این نوع فشار خون ریوی معمولاً در سنین بین ۲۰ تا ۶۰ سال اتفاق می‌افتد، اما در هر سنی احتمال ابتلاء به آن وجود دارد. افرادی که در معرض خطر ابتلاء به افزایش فشار خون ریوی هستند، عبارتند از:
افرادی که سابقه بروز این بیماری را در اعضای فاميل و خانواده دارند.
افرادی که به بیماری‌ها و ناراحتی‌های خاصی مانند بیماری‌های قلبی و ریوی، بیماری کبد، ویروس اچ آی وی یا تشکیل لخته خون در سرخرگ‌های ریه مبتلا هستند.
افرادی که داروهای ضد استرس (مانند کوکائین) یا برخی داروهای رژیمی مصرف می‌کنند.
افرادی که در مناطق دارای ارتفاع بالا زندگی می‌کنند.

آیا شما در معرض ابتلاء به افزایش فشار خون ریوی هستید؟

علت های اصلی فشار خون ریوی چیست؟

 فشار خون ریوی زمانی شروع می شود که شریان های موجود در ریه ها که به آنها شریان ریوی گفته می شود و نیز مویرگ های آن ها باریک، مسدود و یا تخریب می شوند.

 

در این صورت است که عبور جریان خون در شش ها سخت و تحت فشار خواهد بود. پس فشار خون در شریان های ریوی بالا می رود.

 

در پاسخ به افزایش فشار خون در شریان های ریوی، قلب و مخصوصا بطن راست باید سخت تر و با قدرت بیشتری کار کرده و خون را به داخل شریان های ریوی پمپاژ کند.

 

تداوم این وضعیت به مرور زمان باعث تضعیف قلب و حتی نارسایی قلبی شدید خواهد شد.

 

بنابراین فشار خون بالای ریوی بیماری جدی و پیشرونده ای است که به مرور زمان بدتر می شود و گاهی حتی می تواند کشنده باشد.

 

اگرچه فشار خون بالای ریوی قابل درمان نیست، ولی راهکارهای زیادی وجود دارند که به فرد کمک می کند کمتر علائم آزارنده ی آن را تجربه کند.

 

خستگی و فعالیت بدنی شدید از مهم ترین دشمنان این بیماری هستند

 

علائم این بیماری کدام اند؟

نشانه های فشار خون بالای ریوی در مراحل اولیه بیماری، برای چند ماه و حتی چند سال قابل تشخیص نیست، اما با تشدید بیماری، علائم به صورت زیر بروز می کنند:

 

– تنگی نفس مخصوصا موقع ورزش و یا فعالیت بدنی

– خستگی

– سرگیجه و غش کردن

– احساس فشار و درد در ناحیه قفسه سینه

– ورم بدن و تجمع آب در قوزک پا، پاها و حتی شکم

– تیره و کبود شدن لب ها و پوست

– افزایش ضربان قلب و تپش قلب

 

علل فشار خون ریوی چیست؟

علت های زیادی باعث ایجاد فشار خون ریوی می شود. با این حال، در موارد علت بیماری شخص است.

 

زمانی که علت فشار خون ریوی مشخص نشود، فشار خون ریوی اولیه (PPH) یا فشار خون ریوی ایدیوپاتیک (IPH) یده می شود.

 

فشار خون ریوی ثانویه زمانی است که فشار خون ریوی در اثر بیماری دیگری ایجاد شود. از شایع ترین علل فشار خون ریوی ثانویه می توان به مشکلات تنفسی مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (آمفیزم و برونشیت مزمن) اشاره کرد.

 

علت های دیگر شامل نارسایی احتقانی قلب، بیماری مادرزادی قلبی، وجود لخته خون در عروق ریوی (امبولی ریه)، ایدز، سیروز کبدی مزمن، لوپوس، فیبروز ریوی (شرایطی که باعث ایجاد اسکار در ریه می شود) و همچنین استفاده از برخی داروها هستند.

 

همانطور که گفتیم هر دو نوع فشارخون ریوی (اولیه و ثانویه) معمولا برای همیشه با بیمار باقی می مانند و درمان واقعی برای آنها وجود نخواهد داشت.

 

اگرچه درمان های واقعی هنوز برای این بیماری پیدا نشده اند، اما برای کاهش علائم آزاردهنده و همچنین کاهش سرعت پیشرفت بیماری می توان راهکار های ساده، اما تاثیرگذار زیر را به کار گرفت:

 

1- به اندازه کافی استراحت کنید.

خستگی و فعالیت بدنی شدید از مهم ترین دشمنان این بیماری هستند.

 

2- سیگار نکشید.

با سیگار کشیدن، علاوه بر بار سنگین بیماری فعلی یک بار دیگر را بر قلب و ریه خود تحمیل کرده اید. نه تنها سیگار کشیدن بلکه مواجهه به دود سیگار و سایر آلاینده ها می تواند تهدید کننده زندگی این بیماران باشد.

 

3- از باردار شدن و نیز مصرف قرص های ضدبارداری خوراکی خودداری کنید.

اگر شما یک خانم در سن باروری و مبتلا به فشار خون بالای ریوی هستید، باید بدانید که بارداری می تواند تهدید کننده زندگی شما و نیز جنین تان باشد. استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری هم انتخاب خوبی نخواهد بود. مصرف این قرص ها خطر لخته شدن خون و سکته های قلبی را در شما بالا می برند.

 

4- به بره غذایی و کنترل وزن خود بیش از پیش اهمیت بدهید.

کاملا واضح است که پزشک شما یک رژیم کم نمک را به شما توصیه می کند تا هم فشار خون و هم شدت تجمع آب و ادم در بدن شما کاهش پیدا کند. اما غیر از نمک باید به میزان چربی غذاها هم دقت داشته باشید.

 

فراموش نکنید چاقی می تواند یک عامل خطر برای انواع فشار خون و نیز تشدید کننده علائم فشار خون بالای ریوی باشد.

 


1396 / 4 / 15 -1:4


1393 / 8 / 5 -9:38


1394 / 5 / 25 -8:15


1396 / 4 / 7 -11:29


1396 / 7 / 4 -12:44


1396 / 4 / 27 -12:4


1396 / 3 / 13 -1:9


1394 / 6 / 22 -1:2


1394 / 4 / 25 -9:7


1394 / 7 / 27 -12:55







با نحوه و چگونگی احیای قلبی آشنا شوید



 



درباره سلامت قلب بیاموزیم




آیا می توان استرس را اندازه گیری کرد !



 


 


 


 

نشان‌گذاری

امپرسند (انگلیسی: Ampersand) با واژه‌نگاشت “&amp” نمایش‌دهندهٔ حرف ربط and در زبان انگلیسی‌ست. این واژه بر گرفته از لیگچر et زبان لاتین برای “and” است.[۱]

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *