درمان سریع عفونت دندان و ورم صورت

خواص دارویی و گیاهی

عفونت دندان ها یکی از مسائل شایع دهان و دندان به شمار می رود که عوامل متعددی سبب ایجاد آن می شوند. روش های بسیاری برای درمان عفونت دندان وجود دارند که برخی از این روش ها خانگی و بسیار موثر می باشند.

عفونت دندان به مجموعه ایی از چرک های عفونی گفته می شود که بسیار دردناک است و ناشی از عفونت های باکتریایی است که از طریق یکی از حفره های دندانی و یا یک تراشه یا شکاف در یک دندان در دهان ایجاد می شود. خوشبختانه روش های خانگی موثری وجود دارند که در درمان عفونت دندان کمک می کنند. در این مطلب با این روش ها آشنا می شویم.

عفونت های باکتریایی که ممکن است از طریق حفره های دندانی و یا یک شکاف در یک دندان, ایجاد شده باشند می توانند به ریشه دندان ها نیز نفوذ کرده و موجب درد, تورم و التهاب آن ها شوند. عوامل متعددی سبب عفونت دندان می شوند. بهداشت ضعیف دندان, معاینات نظم دندانی, قند بالا و یا مصرف مواد غذایی چسبنده, عفونت های دندان، بیماری های لثه، عفونت لثه و یا ضعف سیستم ایمنی بدن از جمله عوامل ایجاد عفونت دندان می باشند. عدم درمان عفونت دندان منجر به پوسیدگی جدی دندان ها می شود و سلامتی انسان را تهدید می کند. بنابراین به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان ها مراجعه سریع به دندانپزشک الزامی است. با این وجود بسیاری از روش های موثر خانگی وجود دارند که به بهبود عفونت دندان کمک می کنند. اگرچه این روش ها ممکن است به طور کامل عفونت ها را از بین نبرند اما در تسکین درد و التهاب موثر می باشند. در ادامه با هر یک از آن ها آشنا می شویم. درمان سریع عفونت دندان و ورم صورت

سیر یکی از قوی ترین آنتی بیوتیک های طبیعی است. این سبزی با ارزش از عفونت های باکتریایی پیشگیری می کند و چون حاوی ترکیبات سولفوریک از جمله آلیسین است می توان با عفونت ها و التهابات مقابله کند. برای درمان خانگی عفونت دندان توصیه می شود آب سیر را به ناحیه عفونی شده اعمال کنید. این کار را به طور منظم انجام دهید. همچنین جویدن یک حبه سیر تازه و یا شستن دهان با آب سیر می تواند به کاهش علایم عفونت دندانی کمک کند.

روغن میخک دارای خواص ضد قارچی، ضد عفونی کننده، ضد باکتری و ضد درد است که عفونت ها را از بین می برد و دندان درد و دیگر مشکلات لثه را درمان می کند. در واقع یکی از روش های موثر در تسکین دندان درد, استفاده از میخک می باشد. همچنین این روغن سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مانند منگنز، امگا 3 و فیبر است که موجب تسکین درد و کاهش التهاب و از بین رفتن عفونت ها می شوند. برای تسکین درد ناشی از عفونت دندان با استفاده از گل میخک به صورت زیر عمل کنید.

یکی از مهمترین خواص اسانس نعناع خاصیت ضد عفونی کنندگی آن است که این خاصیت موجب از بین رفتن باکتری ها می شود. به علاوه روغن نعناع دارای خاصیت ضد التهابی است که این مسئله در از بین بردن تورم دردناک موثر است. برای تسکین علایم و درمان عفونت دندان توصیه می شود پنبه ایی را به این روغن آغشته کنید و توسط آن به آرامی ناحیه عفونی شده دندان را ماساژ دهید. توصیه می شود این کار به طور منظم انجام شود.

از جمله خواص نمک می توان به کاهش عفونت، درد و التهاب اشاره کرد. همچنین استفاده از آب نمک گرم از گسترش عفونت دندان به سایر قسمت های دهان جلوگیری می کند. برای این منظور توصیه می شود یک قاشق چای خوری نمک ( هر نوع نمک تصفیه شده دریا، سولفات منیزیم و یا نمک معمولی) را با یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. دهان خود را با این محلول شستشو دهید. این شستشو در ابتدا ممکن است کمی دردناک باشد اما رفته رفته کاهش پیدا می کند. این کار را به طور منظم انجام دهید.

یکی از خواص سیب زمینی خام, کمک به از بین بردن عفونت ها است. برای استفاده از سیب زمینی به منظور درمان عفونت دندان توصیه می شود به شیوه زیر عمل کنید.

دانه های کنجد درد را تسکین و عفونت های باکتریایی را کاهش می دهند. برای استفاده از این دانه ها به منظور تسکین درد ناشی از عفونت دندان توصیه می شود چهار قاشق چای خوری از دانه های کنجد را با یک فنجان آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید. سپس پنبه ایی را به مخلوط تهیه شده آغشته کرده و در ناحیه عفونی شده دندان قرار دهید. این کار را دو تا سه بار در روز تکرار کنید.

یکی دیگر از روش های طبیعی موثر در ضد عفونی کردن و کاهش تورم ناشی از عفونت ها, استفاده از سرکه سیب است. برای این منظور دهان را با یک قاشق غذاخوری سرکه سیب طبیعی, ارگانیک و خام شستشو دهید. فقط دقت داشته باشید در حین شستشو, سرکه را غورت ندهید. این کار را 2 تا 3 بار در روز تکرار کنید. همچنین توصیه می شود دو بار در روز, مخلوط یک قاشق چای خوری سرکه سیب رقیق شده با یک لیوان آب را تهیه و آن را بنوشید. 

با توجه به مطالب بیان شده, خوشبختانه با روش های طبیعی و به سادگی می توان درمان عفونت دندان را انجام داد. این روش های طبیعی در عین کارآمد بودن, بی خطر و بدون ضرر می باشند. به همین دلیل توصیه می شود به منظور تسکین درد از این روش های طبیعی استفاده شود.

منبع : آرگا










نشانی شما منتشر نخواهد شد.

درمان سریع عفونت دندان و ورم صورت






دکتر علی مرسلی
216-8-24
نظرات
7,418 بازدیدها

218-12-9

218-12-4

218-11-18


درمان سریع عفونت دندان و ورم صورت

تورم صورت بعد از شروع درمان، بین جلسات درمان یا بعد از اتمام کار عصب‌کشی (درمان ریشه) برای مراجعین ممکن است که امر عادی و پذیرفتنی نباشد، ولی جقیقت این است که این دست حوادث برای دندان‌پزشکان امر عجیب و غریبی نیست.

در مورادی پیش می‌آید که بعد از شروع یا خاتمه درمان ریشه (عصب‌کشی) با تورم متوسط تا زیادی مواجه می‌شویم. اکثر بیماران این تورم‌ها را عفونت دانسته و آن را خطرناک تلقی می‌کنند که در مواردی هم ممکن است حق داشته باشند.

تورم و آبسه صورت با منشا دندانی علت عفونی ویا التهابی دارد. آبسه‌های دندان انواع مختلفی دارند ولی تورم‌هایی که در اینجا مد نظر ما هستند تورم‌هایی هستند که از ریشهٔ دندان منشأ می‌گیرند. در واقع پشت هر نوع تورمی از این دست یک دندان پوسیده یا ضربه‌دیده یا دچار نقص تکاملی وجود دارد. در مورد آبسه دندانی اینجا را بخوانید.

بعد از درمان ریشه در فرد سالم، تورم صورت معمولاً خود به خود و با گذشت زمان برطرف می‌شود. چرا که دستگاه ایمنی فرد سالم می‌تواند که به‌طور طبیعی عوامل عفونی و التهابی را از محیط حذف کند و به تدریج تورم کاهش یابد. در مواردی همین واکنش دستگاه ایمنی می‌تواند خود عامل تورم باشد (فلیرآپ) که در این مورد هم خود دستگاه ایمنی به‌طور طبیعی قادر به رفع تورم است. ولی تمهیدات دارویی و غیردارویی می‌تواند رفع تورم را تسهیل کند. تورم صورت به معنی کیست نیست.به طور کلی کیست دندانی مبحث جداگانه ای است که به این مطلب در مورد کیست دندانی  می توانید مراجعه کنید.

به‌طور کلی وقتی یک دندان علت تورم صورت یا تورم داخل دهان باشد، دو درمان برای آن مورد تصور است. اولی درمان ریشه و حفظ دندان در صورتی که قابل انجام باشد، دوم کشیدن دندان؛ بنابراین درمان قطعی آبسه و تورم با منشأ دندانی این دو راه حل است. بعد از درمان ریشه یا بین جلسات درمان ریشه هم تورم می‌تواند اتفاق بیفتد که تقریباً همیشه موقتی و گذراست و در این حالت درمان کنترلی و دارویی است.

در تورم‌ صورت داروهای ضدالتهاب می‌توانند تورم را کاهش دهند. ایبوپروفن ساده بر روی کاهش تورم مؤثر است. کورتون‌ها هم بر روی تورم موثرند هر چند که در موارد التهابی ممکن است از آن‌ها استفاده شود و در موارد عفونی استفاده نمی‌شوند.

تورم و آبسه صورت

آب نمک: آب ولرم و یا گرم ملایم می‌تواند خونرسانی ناحیه را افزایش دهد و موجب شود که تورم سریع‌تر برطرف شود. آب نمک ولرم احتمالاً کمک بیشتری خواهد کرد. آب نمک را با حل کردن یک قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب می‌توانید درست کنید. بعد آن را در دهان در موضع تورم نگه‌دارید تا سرد شود و بعد خارج بریزید.

درناژ ناحیه: با یک نیشتر در ناحیه به روش جراحی می‌توا تجمعات آبسه را تخلیه و در نتیجه فشار و درد را کاهش داد. تخلیه عوامل التهابی و عفونی در گذشته برای تورم‌های دندانی زیاد استفاده می‌شد اما امروزه با توجه به مطالعات انجام شده، خیلی رایج نیست. چون بدون درناژ که ذاتاً یک جراحی است و با برش بافت همراه است و بالاخره در ناحیه زخم هرچند کوچکی ایجاد می‌کند. تورم در افراد سالم خود به خود و معمولاً بدون درناژ و مداخله می‌تواند برطرف بشود.


درمان‌های سنتی تورم صورت: برخی درمان‌های به اصطلاح سنتی برای آبسه و تورم وجود دارند که بعضاً در میان برخی از افراد مشاده می‌شود. استفاده از سیر، روغن زیتون، سماق و توسط برخی توصیه می‌شود ولی حقیقت این است که اثر هیچکدام از این موارد در کاهش تورم مشخص نشده‌است که واقعیت داشته باشد.

سرد کردن موضع تورم: برخلاف استفاده از آب نمک گرم داخل دندان، در روزهای اول تورم، پک یخ سرد ادعا شده است که تورم را کاهش می‌دهد. یخ نباید مستقیم با پوست در تماس باشد.

تورم‌هایی که سریع گسترش می‌یابند ممکن است خطرناک باشند. تورم‌هایی که همراه با تب و بی‌حالی باشند، گوشهٔ چشم را طوری درگیر کنند که موجب بسته شدن چشم بشوند یا در فک پایین زبان را هم جابه‌جا کرده و زیر گلو گسترش پیدا کنند و تنفس را مختل کنند، به‌طور اورژانسی موجب بستری شدن بیمار در بیمارستان می‌شوند چون تهدیدکننده حیات بیمار هستند. این موارد به‌خصوص در سال‌های اخیر با توجه به افزایش سطح بهداشتی مردم به‌ندرت مشاهده می‌شوند.

رعایت بهداشت دهان و دندان کمک زیادی به پیشگیری از عفونت و آبسه می‌کند. مراجعه منظم به دندان‌پزشک و درمان‌های پیشگیرانه باعث می‌شود که پوسیدگی‌های اولیه درمان شوند و کار به گسترش عفونت به استخوان، آبسه و تورم نکشد.

سلام اقای دکتر من دیروز رفتم دندانپزشکی دندان خرابمو درست کنم دکتر چهارتا امپول داد که چرک خشک کنه بزنم الان صورتم ورم کرده.طبیعی هست ورمش؟؟؟؟

بعد از درمان ریشه دندان ( عصب کشی) ورم غیرطبیعی نیست

باسلام خدمت اقای دکتر.من حدود یک سال پیش دندانم ابسه کرد به حدی تورم وچرک کرده بود که از بیرون صورت ولپم دیده میشد ودرد زیادی داشت ومن برای تخلیه چرک ابسه باسوزن داغ شده یا همون استریل شده چرک صورتم راتخلیه کردم وتورم برطرف شد اما از اون موقع به بعد از صورتم اب به صورت چرک میاد بیرون وجای سوزن که سوراخ کردم برطرف نشده برای درمان چه باید بکنم باتشکر.

دندان باید درمان شود . این درمان می تواند درمان ریشه باشد یا اینکه دندان کشیده شود .

سلام اقای دکتر خسته نباشید.من هفته پیش دندون اسیاب پایین رو عصب کشی کردم.گلو درد شدید دارم حتی نمیتونم اب دهنم رو قورت بدم.گوشم به شدت درد میکنه و صورتم ورم کرده.ایا طبیعی هست و خودش خوب میشه؟؟

احتمالا دچار فلیرآپ شده اید که معمولا با زمان برطرف می شود و نگران نباشید

سلام امیدوارم سوالم رو جواب بدین ممنون میشم
من دندونم رو خیلی وقت پیش پر کرده بودم ک خیلی وقت هم هست توش خالی شده بود. چند روزیه خیلی شدید درد میکنه رفتم دندون پزشک گفت عفونت داره و داخل دندونم ی چیزی گذاشت و گفت ی هفته دیگه بیا. حالا ی طرف صورتم باد کرده دوباره رفتم پیش دکتر گفتم برام قرص اموکسی سیلین و ی قرص ضد عفونت نوشت. اما الان دندونم خیلی درد میکنه حس کردم چون درمانگاه دولتی رفتم دکتر از سر باز کنی کرد. من واقعا ی هفته چطوری با این درد زنده بمونم?سرم گوشام چشام درد میکنه

سلام، یک مرحله از درمان انجام شده و درمان شما هنوز تمام نشده است . با داروهای مشکن هر نوع درد دندانی به هر حال کنترل می شود. جلسه ی دوم دندانپزشک تلاش خواهد کرد مشکل را حل کند

سلام آقای دکتر
من این دو روزه که دندان یکی مونده به آخری سمت چپ رو کشیدم و دندانم رو بخیه زدن
الان دو روزه که درد دارم و لپم ورم کرده
و دور ور دندانی که کشیدم سفید شده و ازش آب بد بو و بد مزه در میاد?
میشه بهم بگین چیکار کنم آیا این عفونته؟

شست و شو با دهانشویه یا آب نمک رقیق و تمیز نگه داشتن محل زخم معمولا کفایت می کند

سلام خسته نباشید من یک دندون پوسیده دارم باعث شده ورم کنه ورمش بزرگتر شده در عرص چند ساعت زده به لبم که ورم کرده طبیعیه ایا؟؟؟؟؟

بالطبع این شرایط طبیعی (شرایط سلامتی) نیست و نیاز به درمان هست

سلاام کاشت دندون برا چه مدت میمونه؟بعدش اذیتی نداره؟

ماندنش معمولا طولانی مدت است . درد و عوارض طولانی نیست

سلام خسته نباشید من شب خوابیدم صبح بیدار شدم دیدم صورتم ورم کرده نمیدونم بر اثر چیست ایا دندونه
اگر دوندونه درمانش چیه
من میخوام برای چتد روز دیگه نوبت تکرار بگیرم

برای تشخیص این که علت ورم چیست باید برای معاینه به دندانپزشک یا پزشک مراجعه کنید

سلام اقای دکتر
من ورزشکار هستم. دندونم بعد از عصب کشی تورم پیدا کرده و روز یکشنبه مسابقه دارم.
ایا میشه این تورم یک روزه خوب بشه.

سلام
تورم در روز دوم کاهش می یابد ولی کامل فروکش نمی کند. اگر ورزش حرفه ای نمی کنید و تست دوپینگ قرار نیست بدهید می توانید از کورتون ها استفاده کنید تا سریع تر تورم فروکش کند

سلام دکتر خسته نباشید من حدوده یک سال پیش چشم راستم حالته افتادگی پیدا کرد مثلا دوماه عادی بود و دو سه روز حالت کوچیک میشد و پلکم میافتاد البته در این یک سال چندین دکتر رفتم دکتر جراح زیبایی پلک و دوتا چشم پزشک و انرژی درمانی و اخرین دکتر منو فرستادن پیش دکتر مغزو اعصاب و دکتر اعصاب گفت برو ازمایش بده که ببینیم عضلات چشمت اگر با اوت ازمایش باز شد اشتباه نکنم فلج بل است ..ومن چون گوش درد داشتم به دکتر دندانپزشک مراجعه کردم و گفتن التهاب لثه داری و دوتا دندون بالا سمت راست به عصب رسیده و چند دندون پوسیده و باید لثه هات هم جراحی بشه چون عفونت داره..حالا میخواستم بدونم ایا تورم چشم من به طوری که انگار مردمک چشمم کمی بالاتر از اون یکی ه ربط داره به این نوع التهاب و عفونت لثه و اگر جراحی و انجام بدم و دندوو درست کنم چه قدر زمان میبره که عفونت کلا رفع بشه و چشمم به حالت عادی برگردهاصلا دندونو لثه و فک ربط بهحالت چشم وتورم چشمو اینا داره تروخدا جواب منو بدین همش استرس فلج عصب و دارم

سلام ، به ای میل شما جواب داده شد. این قضیه ربطی به دندان ندارد

با سلام و تشکر به خاطر مزالب خوبتون
من دبروز دندون 6 بالا راست رو عصب کشی انجام دادم و همون دیروز کمی دندانم قبل از عصب کشی ملتهب بود. ولی بعد از عصب کشی خیلی ملتهب شده و تا زیر چشمم رفته البته نه درد دارم و نه مسکن مصرف کردم و نه تب و آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟
دکترم به من پنی سیلین و مترونیدازول 25 داده که مترونیدازول رو خوردم ولی پنیسیلین رو نزدم اگر نخوام پنی سیلین بزنم میشه قرص دیگه ای مصرف کرد؟
اصلا وقتی تب و ندارم ایا لازم هست پنیسیلین بزنم؟درمان سریع عفونت دندان و ورم صورت

سلام
اگر تب ندارید و تورم پیشرونده نیست و علایم بی حالی هم ندارید نیازی به انتی بیوتیک و پنی سیلین نیست

سلام من چند روز یه دندون خراب ازم درد داشت بعد از چند روز دردش متوقف شده اما یه زرف صورتم باد کرده چیکار باید بکنم ممنون راهنمایی کنید

سلام، شما نیاز به مراجعه به دندانپزشک دارید.دندان عامل یا باید درمان ریشه شود یا کشیده شود

با سلام
من یکی از دندون دائمی مو کشیدم و صورتم کمی متورم هست آیا صورتم از کشیدن دندان متورم هست یا از عفونت جای دندان کشیده شده ؟
و یه سوال دیگه هم دارم این هست که اگه جای دندون کشیده شده عفونت کنه چی میشه ؟

در افراد با ایمنی سالم کشیدن دندان به ندرت ممکن است باعث عفونت شود و از این بابت نگران نباشید.
تورم بعد از درمان موارد زیادی طبیعی است و در صورتی که افزایش پیدا نمی کند و حال عمومیتان خوب است جای نگرانی نیست.به زودی فروکش می کند

سلام،من یکی از دندو کلا پوسیده از بین رفته و فقط جاش یکم سیاهی از ریشه زده بیرون که اضافه دندونم پوسیده هستش،الان دو روزه درد داره،از دیروز صبح صورتم متورم شده و پف کرده الان هم زیاد شده نسبت به دیروز،آیا غیر از دندونپزشک راه دیگه ای داره؟راهنمایی کنین

سلام
متاسفانه غیر از مراجعه به دندانپزشک درمان قطعی وجود ندارد . دارو فقط به طور موقت کمک خواهد کرد

سلام و وقت بخیر
ممنون از مطالب خوبتون
بنده یه سوال داشتم
من 2 سال پیش دندون های عقلم رو کشیدم. از اون موقع یک طرف صورتم یکم ورم داره که البته محسوس نیست ( یا بهتره بگم الان یه طرف صورتم پر تر از طرف دیگم شده)
میخواستم بدونم علتش چی میتونه باشه؟
بعد 2 سال میتونه عفونت مونده باشه و همین علتش باشه؟

بعد از دو سال حضور چنین موردی بعید است. بهتر است یک ناظر بیرونی مانند دندانپزشک در مورد حضور تورم و منشا آن در صورت حضور نظر بدهد

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره دکتر علی مرسلی
جراح و متخصص درمان ریشه دندان
بورد تخصصی اندودنتیکس
مدرس دانشگاه

پیغام بگذارید
[email protected]
کرج -خیابان شهید بهشتی، بین هلال احمر و دارایی، جنب شهرکتاب، ساختمان پزشکان نور واحد بیست
26342158
2634486484
92323292
تهران – ابتدای جلال احمد، زیر پل گیشا (نصر) روبروی بانک کشاورزی پلاک 71 طبقه چهارم (دکتر علی مرسلی، دکتر محمدرضا غفاری)
21882836
218828371

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *