درمان رفلاکس معده در بزرگسالان

خواص دارویی و گیاهی

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

به برگشت اسید معده به مری، «رفلاکس معده به مری» (GERD) گفته می‌شود که حالت مزمن رفلاکس اسیدی معده است. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که اسفنکتر (sphincter، عضله‌ی تنگ‌کننده) تحتانی مری ضعیف شده یا آسیب جدی دیده باشد. وظیفه‌ی اسفنکتر تحتانی مری جلوگیری از حرکتِ رو به بالای غذا از معده به مری است. علائم رفلاکس به‌دلیلِ افزایش یا کاهش غیرطبیعی حجم اسید معده ظاهر می‌شوند و با اصلاح عادات غذایی، تا حدی قابل‌کنترل خواهند بود. چنانچه به‌علت حجم بالای اسید معده از علائم رفلاکس رنج می‌برید، در ادامه با ما همراه باشید تا با مواد غذایی کاهنده‌ی این علائم آشنا شوید.

درمان رفلاکس معده در بزرگسالان

سبزیجات به‌علت چربی و قند پایین، موجب کاهش اسید معده می‌شوند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل‌کلم، سبزیجاتِ دارای برگ‌‌های سبز خوراکی، سیب‌زمینی و خیار از جمله سبزیجات مفید برای رفلاکس معده به‌شمار می‌روند.

زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی است و در درمان‌‌ ترش کردن معده و سایر مشکلات گوارشی مؤثر است. می‌توانید ریشه‌ی زنجبیل را به‌صورت رنده‌شده یا خُردشده به انواع غذاها و نوشیدنی‌ها اضافه کنید.

جو دوسر از جمله غلات کامل و منبعی غنی از فیبر است که معمولا به شکل حلیم در وعده‌ی صبحانه مصرف می‌شود و به‌علت جذب اسید معده، در کاهش علائم رفلاکس مؤثر است. برنج سبوس‌دار و نان‌هایی که از غلات کامل درست شده‌اند، از دیگر خوراکی‌های حاوی فیبر بالا به‌شمار می‌روند.

میوه‌هایی همچون هندوانه، خربزه، طالبی، موز، سیب و گلابی در مقایسه با مرکبات، کمتر موجب رفلاکس معده می‌شوند.

گوشت‌های کم‌چرب مانند گوشت مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی دارای چربی خیلی کمی هستند و موجب کاهش علائم رفلاکس معده می‌شوند. انواع مختلف گوشت کم‌چرب را می‌توانید به‌صورت گریل، کبابی یا آب‌پَز تهیه و مصرف کنید.

سفیده‌ی تخم‌مرغ در کاهش علائم رفلاکس معده مؤثر است، درحالی‌که زرده به‌علت مقادیر بالای چربی، موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

آووکادو، گردو، تخم کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان از جمله منابع حاوی چربی‌های مفید به‌شمار می‌روند. تا حد امکان از مصرف چربی‌های اشباع و ترانس بپرهیزید و در عوض از روغن‌های غیراشباع که سالم‌ترند، استفاده کنید.

ترش کردن یکی از شایع‌ترین علائم رفلاکس معده است که پس از مصرف وعده‌‌های غذایی کامل یا برخی غذاهای خاص به شکل سوزش معده یا سوزش قفسه‌ی سینه احساس می‌شود. حتی ممکن است در رفلاکس معده مزمن، به‌علت ورود اسید به مری، فرد دچار استفراغ شود. سایر علائم عبارتند از:

برخی مواد غذایی خاص، علائم رفلاکس معده را تشدید می‌کنند. البته، مواد غذایی محرک علائم رفلاکس معده در همه‌ی مبتلایان یکسان نیستند و هیچ رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که تمامی علائم را یک‌جا برطرف کند. برای اینکه بدانید علائم‌تان دقیقا در پیِ مصرف کدام مواد غذایی تشدید می‌شوند، تمامی غذاهایی را که در طول روز می‌خورید، با ذکر ساعت یادداشت کنید و تک‌تک علائمی را که پس از هر وعده‌ی غذایی به سراغ‌تان می‌آیند نیز بنویسید. یادداشت این موارد را حداقل تا یک هفته ادامه بدهید. اگر رژیم غذایی‌ متغیری دارید، باید مدت طولانی‌تری غذاهای مصرفی و علائم‌تان را بادقت ثبت کنید. با این راهکار می‌توانید غذاها یا نوشیدنی‌هایی که علائم‌تان را تشدید می‌کنند، راحت‌تر بشناسید.

درمورد اینکه دقیقا کدام مواد غذایی موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شوند اتفاق نظر وجود ندارد، اما برخی مواد غذایی خاص در اغلب افراد موجب تحریک علائم می‌شوند که عبارتند از:

غذاهای سرخ‌شده و پرچرب به‌علت اینکه اسفنکتر تحتانی مری را به حالت استراحت درمی‌آورند، موجب می‌شوند که مقدار بیشتری اسید معده به مری وارد شود. این قبیل غذاها همچنین زمان تخلیه‌ی معده را به تعویق می‌اندازند. بنابراین با کاهش مقدار چربی مصرفی روزانه می‌توانید یکی از علت‌های تشدید علائم رفلاکس معده را تا حدودی مهار کنید.

متداول‌ترین مواد غذایی پرچرب که بهتر است مقدار مصرف‌شان را محدود کنید عبارتند از:

میوه‌ها و سبزیجات از جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی سالم برخوردارند، اما برخی میوه‌های خاص، به‌ویژه میوه‌های اسیدی، موجب ایجاد یا تشدید علائم رفلاکس معده می‌شوند. چنانچه از رفلاکس معده مزمن رنج می‌برید، باید مصرف مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی روزانه‌ی خود محدود کنید:

شکلات حاوی ترکیباتی به مِتیل‌گِزانتین است که به نظر می‌رسد عضله‌ی صاف اسفنکتر تحتانی مری را به حالت استراحت درمی‌آورد و موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

غذاهای تند و پُرادویه و نیز غذاهای پر از سیر و پیاز، در اغلب افراد موجب ترش کردن می‌شوند. البته این مواد غذایی در همه‌ی افراد به تحریک علائم رفلاکس معده نمی‌انجامند، اما چنانچه به مصرف زیادِ سیر و پیاز یا غذاهای پرادویه عادت دارید، حتما دقت کنید که آیا پس از مصرف چنین غذاهایی به علائم رفلاکس معده دچار می‌شوید یا خیر.

نوشیدن قهوه در برخی افراد موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود، چرا که کافئین یکی از عوامل تحریک‌کننده‌ی رفلاکس معده است.

نعناع یا فرآورده‌هایِ با طعم نعناع، مانند آدامس و خوشبوکننده‌های دهان، در برخی افراد موجب تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

علاوه بر اصلاح رژیم غذایی می‌توانید با تغییر سبک زندگی نیز از شدت علائم رفلاکس معده بکاهید:

هیچ رژیم غذایی به‌خصوصی نیست که از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند. با این حال، برخی مواد غذایی برای کاهش علائم رفلاکس معده در برخی مبتلایان مؤثرند. در تحقیقات علمی نشان داده شده است که افزایش مصرف فیبر، به‌ویژه در قالب میوه‌ها و سبزیجات، تا حدودی در بهبود علائم این بیماری مؤثر است، اما پژوهشگران هنوز درمورد اینکه فیبرها چگونه از بروز علائم این بیماری جلوگیری می‌کنند، اطلاعات کاملی ندارند. افزایش مصرف فیبر علاوه بر بهبود علائم رفلاکس معده در کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا، قند خون کنترل‌نشده و هِموروئید و سایر اختلالات روده‌ای نیز نقش بسزایی دارد.

درمورد مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که احتمال می‌دهید علائم‌تان را بدتر می‌‌کنند، حتما با پزشک خود مشورت کنید. یادتان باشد گاهی غذاهایی که در یک فرد موجب کاهش علائم رفلاکس معده می‌شوند، ممکن است باعث تشدید علائم بیماری در فرد دیگری شوند، اما مشورت با یک مشاور تغذیه قطعا راهگشا خواهد بود. چنانچه از اصلاح رژیم غذایی یا تغییرات سبک زندگی نتیجه نگرفتید و هیچ بهبود قابل ملاحظه‌ای در علائم‌ خود مشاهده نکردید، به پزشک مراجعه کنید. احتمالا پزشک معالج‌ برای‌تان دارو تجویز می‌کند. پزشکان در موارد بسیار حاد، جراحی را توصیه می‌کنند.

برگرفته از: healthline

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

مترجم گروه دانش و سلامت روزه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

درمان رفلاکس معده در بزرگسالان

ممنون خانم دژالود خوب بود..ولی شخصا هروقت به مسافرت میرم مخصوصا در هتل موقع صبحانه حجم پروتئین بالاست لوبیا تخم مرغ.. کره مربا هم معمولا هست و چرب بودن خاص کره خیلی تاثیر گذار..ولی پیشنهاد من قرص هیوسین خیلی خوب به ۱۵ دقیقه نمیکشه که رفلکس از بین میبره..
و موقع رفلکس اصلا نباید وسایل سنگین بلند کرد و بعد صرف غذا زود به رختخواب رفت..سیگار خیلی تشدیدکنتده..

درود بر شما،
خیلی ممنون که دیدگاه‌تون رو با ما درمیون گذاشتید. راستش به‌شخصه درمورد داروهای رفلاکس اطلاعاتی ندارم. اما درمورد بلندکردن وسایل سنگین و کشیدن سیگار درست می‌فرمایید. انجام این‌ کارها بعد از صرف غذا می‌تونه علائم رفلاکس رو تشدید کنه.
سلامت و پایدار باشید

سلام و تشكر
به نظر من اين بيماري در اثر استرس و نگراني هاي روزانه به وجود ميايد و عوارض بدي هم دارد
درمان داروي : قرص دمپريدون قبل از شام و قرص اس امپرازول ناشتا

سلام مقاله خوب ومفیدی بود.

‌خوشحالم که براتون مفید بوده.
سلامت باشید

درمان التهاب لثه؛ انواع درمان‌های خانگی و روش‌های پیشگیری

نظریه هدف گذاری لاک؛ ۵ اصل برای تعیین اهداف معنی‌دار و چالش‌برانگیز

چطور بازدهی تبلیغات بنری را بالا ببریم؟


معرفی کتاب شغلی که زندگی‌ست

برای سفر به شمال کدام شهرها را انتخاب کنیم؟

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

به گزارش خبرگزاری فارس، زهرا شهاب فرد کارشناس غذا و دارو گفت: ریفلاکس معده به معنای بازگشت محتویات معده به سمت بالا و به داخل مری است که یکی از شایع‌ترین بیماری ها در افراد است. اغلب ریفلاکس زمانی رخ می دهد که اسفنکتر تحتانی مری نمی‌تواند به خوبی منقبض و بسته شود و در نتیجه محتویات معده به داخل مری برگشت پیدا کرده و موجب تحریک مری می‌شود، محتویات معده اسیدی است چرا که معده برای هضم غذا اسید ترشح کی کند.

شهاب فرد با بیان اینکه این عارضه مشکلاتی را در زندگی اکثر مردم به وجود می آورد افزود: علائم این بیماری نسبتأ جزیی است، اما طولانی مدت بوده و شخص را ناتوان و ضعیف می سازد. ریفلاکس باعث احساس سوزش در وسط سینه می‌شود که این سوزش به طرف بالا و گلو کشیده می‌شود که در برخی مواقع باعث حالت تهوع در شخص می‌شود. گاهی اوقات درد و سوزش ناشی از ریفلاکس به حدی است که با درد آنژین و یا درد قلبی اشتباه گرفته می شود، که تشخیص این دو درد از یکدیگر بسیار مهم و حیاتی است.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه در ادامه به بیان علل پیدایش ریفلاکس معده پرداخت و گفت: سیر، پیاز، چای، قهوه، الکل، غذاهای سرخ شده و چرب، شکلات، نوشیدنی های گازدار، گوجه فرنگی و باعث رفلاکس معده می شوند. همچنین چاقی، سیگار، بارداری و پرخوری نیز از عوامل ایجاد این مشکل است.

وی همچنین گفت: برای برطرف کردن علائم، آنچه مهم و ضروری است، تغییر و تصحیح سبک و شیوه زندگی است. همچنین با مصرف بعضی از داروهای قابل دسترس در داروخانه با تجویز پزشک می توان این بیماری را درمان کرد.

وی در تشریح خواص بعضی از داروهای مورد نظر گفت: پنتوپرازول از داروهای قابل استفاده برای درمان و پیشگیری از ریفلاکس معده است که با مکانیسمی خاص موجب مهار ترشح اسید در معده می‌گردد. این اثر به مدت 24 ساعت ادامه می‌یابد.

درمان رفلاکس معده در بزرگسالان

وی افزود: خوردن غذا جذب دارو را تا 2 ساعت به تأخیر می اندازد، اما باعث کاهش میزان جذب نمی شود.این دارو در شیر ترشح می شود بنابراین بایستی در زمان شیردهی قطع گردد. مصرف این دارو در بزرگسالان 4 میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز است که به مدت 8 هفته استفاده می گردد. درمان نگهدارنده و طولانی مدت آن در بزرگسالان 4 میلی گرم خوراکی و به صورت یک بار در روز است.

وی افزود: امپرازول مهارکننده پمپ پروتون است که باعث مهار ترشح اسید معده می شود. مقدار مصرف آن در بزرگسالان 2 میلی گرم در روز به مدت 4 الی 12 هفته است.

شهاب فرد گفت: جذب این دارو سریع و اوج غلظت آن کمتر از 3/5 ساعت ظاهر می شود. این دارو را بایستی قبل از غذا مصرف کرد. این دارو در شیر ترشح می شود، بنابراین مصرف آن بایستی در زمان شیردهی قطع شود.

وی گفت: رابیپرازول از داروهای دیگر مهارکننده پمپ پروتون است که که کاهنده اسید و کنترل کننده زخم معده است، و به دلیل فرمولاسیون آهسته رهش دارو، باید از خرد کردن و یا جویدن آن خودداری نمود. این دارو بدون توجه به غذا قابل استفاده است. در بزرگسالان 2 میلی گرم خوراکی به مدت 4 الی 8 هفته استفاده می گردد. و برای درمان نگهدارنده آن در بزرگسالان 2 میلی گرم خوراکی و روزانه استفاده می شود. این دارو بایستی در دوران شیردهی قطع گردد.

 

انتهای پیام/

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *