درمان حساسیت گلو و سرفه

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سرفه واکنش کاملا طبیعی و سودمند و همچنین یک مکانیزم دفاعی بدن برای محافظت از گلو و مخاط آن در برابر عوامل تحریک‌کننده است. اما حالت مزمن و ادامه‌دار آن که به دلایل گوناگون رخ می‌دهد، آزاردهنده و آسیب‌زاست، مخصوصا در موقع خواب. خیلی از افراد ترجیح می‌دهند به جای مصرف داروهای شیمیایی برای درمان سرفه، از روش‌های درمان خانگی سرفه استفاده کنند. برای همین در این مقاله می‌خواهیم شما را با بهترین روش‌ها برای درمان سرفه خشک که به ساده‌ترین شکل امکان‌پذیر است، آشنا کنیم.

درمان حساسیت گلو و سرفه

سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی، حساسیت یا عفونت‌های سینوسی، با داروهای رایج که نیازی به نسخه‌ی پزشک ندارند قابل درمان هستند. این نوع سرفه‌ها که ممکن است سرفه خشک یا خلط‌دار باشد، ناشی از ریزش مخاط گلو (به دلیل حساسیت یا سرماخوردگی) است که با تحریک پایانه‌های عصبی باعث سرفه می‌شود. این سرفه‌ها در شب‌ها شدیدتر و با احساس خارش در انتهای گلو همراه هستند و اگر ناشی از حساسیت باشد، با خارش چشم‌ها و عطسه همراه خواهد بود.

اگر گمان می‌کنید منشاء سرفه‌تان حساسیت است، می‌توانید آنتی‌هیستامین مصرف کنید. اگر پس از دو هفته نتیجه‌ نگرفتید به پزشک و در صورت نیاز به متخصص حساسیت مراجعه کنید. اگر سرفه‌تان ناشی از سرماخوردگی خفیف است و تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی ندارید، مواد زیر را به خاطر داشته باشید.

احتما با خواص عسل آشنا هستید. اولین مورد پیشنهادی ما برای درمان سرفه، عسل است.

مصرف عسل به عنوان داروی گلودرد قدمت طولانی دارد؛ و بنا بر مطالعات صورت گرفته، اثر آن در تسکین سرفه خشک از برخی داروهای رایج حاویِ دکسترومتورفان است.
کافیست ۲ قاشق چایخوری عسل را با آبِ جوش یا دمنوش گیاهی و کمی آبلیمو مخلوط کنید تا یک داروی مؤثر داشته باشد. عسل خاصیت تسکین‌‌دهندگی دارد و آبلیمو به رفع گرفتگی کمک می‌کند. میل کردن عسل به تنهایی و یا همراه با نان هم می‌تواند مؤثر باشد.

برای درمان سریع سرفه به سراغ پروبیوتیک هم می‌توانیم برویم. پروبیوتیک‌ها به طور مستقیم در درمان سرفه نقشی ندارند، اما در تنظیم ترکیب باکتریایی روده‌ها مؤثرند.

ترکیب باکتریایی بدن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد آن دارد. همچنین بر مبنای شواهد علمی لاکتوباسیلوس (از انواع پروبیوتیک) که در لبنیات یافت می‌شود، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد و حساسیت نسبت به برخی محرک‌ها را مانند گرده‌ی گیاهان کم می‌کند.
شیر غنی‌شده منبع خوب لاکتوباسیلوس است. هچنین می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک را از داروخانه تهیه کنید. به علاوه برخی ماست‌ های غنی‌شده و نان‌های تهیه‌شده از خمیرِ ترش حاوی پروبیوتیک‌ هستند.

اگر فکرش را نمی‌کردید که آناناس برای تسکین سرفه خشک مفید باشد احتمالا تا به حال درباره‌ی بروملین (Bromelain) نشنیده‌اید.

شواهد علمی نشان می‌دهند آنزیم بروملین که در ریشه و میوه‌ی آناناس یافت می‌شود، به درمان سرفه خشک و روان شدن مخاط گلو کمک می‌کند. برای اینکه بیشترین تاثیر را بگیرید روزی ۳ بار یک تکه آناناس یا ۱۰۰ گرم آب آناناس میل کنید.
اگرچه شواهد کافی در این باره وجود ندارد اما برخی کارشناسان به اثر درمانگر بروملین بر سینوزیت و مشکلات سینوسی ناشی از حساسیت که ممکن است باعث سرفه شوند، باور دارند. همچنین بروملین گاهی برای درمان التهاب و تورم به کار می‌رود.
کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق‌کننده‌ خون مصرف می‌کنند نباید مکمل‌های بروملین دریافت کنند. همچنین کسانی که در حال مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین هستند باید در مصرف بروملین دقت کنند؛ زیرا جذب آنتی‌بیوتیک را افزایش می‌دهد.

به طور کلی، همیشه پیش از مصرف مکمل‌های دارویی جدید یا نا‌آشنا با پزشک مشورت کنید.

برای درمان سریع سرفه، نعناع هم خوب است. نعناع با خاصیت درمانگری‌اش معروف است. منتول موجود در نعناع گلو را تسکین می‌دهد، گرفتگی را رفع و مخاط گلو را نرم می‌کند.

می‌توانید نعناع را به صورت چای میل کنید یا آن را هنگام بخور مصرف کنید. ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع را در ۱۵۰ میلی‌لیتر آب بریزید و همانطور که احتمالا بارها انجام داده‌اید، حوله‌ای روی سرتان بیاندازید و به طور مستقیم بخار نعناع را تنفس کنید.

ریشه و برگ این گیاه که در تابستان گل می‌دهد، از دوران باستان تاکنون به عنوان داروی خانگی سرفه و گلودرد استفاده می‌شود. هرچند برای اثبات این مسئله مطالعات علمی قابل اتکایی صورت نگرفته است اما جای نگرانی نیست چون مصرف گل ختمی خطری ندارد.
گل ختمی لعابی تولید می‌کنند که گلو را می‌پوشاند و آثار التهاب را تسکین می‌دهد.

امروزه می‌توانید ریشه‌ی گل ختمی را به شکل چای و کپسول پیدا کنید. چای گل ختمی تسکین‌دهنده‌ی سرفه و گلودرد است. بهتر است کودکان ریشه‌ی این گیاه را مصرف نکنند.

در برخی موارد آویشن برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار می‌رود. برخی مطالعات نشان داده‌اند مخلوط عرق آویشن و گل پیچک در تسکین سرفه و برونشیت خفیف مؤثر است. برگ آویشن حاوی فلاونوئید است که عضلات گردن و گلو را که در هنگام سرفه درگیر می‌شوند، شل می‌کند و موجب کاهش التهاب می‌شود.

تهیه‌ی چای آویشن ساده است؛ ۲ قاشق برگ آویشن خردشده را در یک فنجان آب جوش بریزید، سرپوشی رویش قرار دهید، پس از ۱۰ دقیقه آن را از صافی گذرانده و بنوشید.

با اینکه پیشِ پا افتاده به نظر می‌رسد، غرغره‌ی آب‌نمک گلوی خراشیده را که باعث سرفه می‌شود، تسکین می‌دهد.

برای این کار ۱/۵ قاشق چایخوری نمک را در ۲۳۰ میلی‌لیتر آب گرم حل کنید.

فراموش نکنید که کودکان زیر ۶ سال نمی‌توانند به خوبی غرغره کنند و بهتر است درمان دیگری را برای آن‌ها به کار بگیرید.

عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلانزا باعث آب‌ریزش سینوسی می‌شوند. تراوشات زیاد باعث خشکی و تحریک گلو و گاهی سرفه می‌شود. نوشیدن مایعات به حفظ مخاط سینوسی کمک می‌کند، همچنین باعث حفظ رطوبت غشای مخاطی می‌شود. این امر به‌ویژه در زمستان که هوا خشک‌تر است مؤثر است.

دوش آب داغ با کاهش تراوشات بینی به تسکین سرفه کمک می‌کند. این روش نه تنها سرفه‌ی ناشی از سرماخوردگی را بلکه سرفه‌های ناشی از حساسیت را تسکین می‌دهد. خشکی ناشی از تراوشات زیاد بینی آزاردهنده است؛ در چنین محیط‌هایی دستگاه‌های رطوبت‌ساز کمک‌کننده هستند. هوای مرطوب در تسکین سرفه مؤثر است اما باید از رطوبت بیش‌ازاندازه هم اجتناب کرد.

فراموش نکنید که تمیز نکردن دستگاه‌های رطوبت‌ساز آنها را تبدیل به منبع تولید انواع قارچ و باکتری می‌کند.

عطرها و خشبوکننده‌ها معمولا بی‌ضرر هستند اما در برخی افراد ایجاد التهاب مزمن سینوس و تولید مخاط اضافی می‌کنند که باعث سرفه می‌شود. بنابراین جانب احتیاط را نسبت به محصولات عطردار رعایت کنید.

بدترین تحریک‌کننده‌ی موجود در هوا دود سیگار است. تقریبا همه‌ی سیگاری‌ها پس از مدتی دچار سرفه، که به سرفه‌ی سیگاری‌ها معروف است، می‌شود. اطرافیان افراد سیگاری هم معمولا از برخی التهاب‌های مجاری تنفسی رنج می‌برند. بهترین راهِ‌حل، ترک سیگار است. (سرفه‌های مزمن شدید در افراد سیگاری ممکن است نشانه‌ی آمفیزم یا سرطان ریه باشد؛ اگر سیگاری هستید و از سرفه‌ی مزمن رنج می‌برید به پزشک مراجعه کنید.)

دانستن روش‌های درمان خانگی سرفه خوب است اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بهترین راه، مراقبت و جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا است.

برای پیشگیری بهتر، ما به شما نکات زیر را توصیه می‌کنیم:

عفونت‌های تنفسی معمولا همراه با تب و بدن‌درد هستند، اما حساسیت یا آلرژی چنین نشانه‌هایی با خود ندارد. اگر سرفه، نفس کشیدن را برایتان دشوار کرد یا همراه با لکه‌های خون بود، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید. اگر سرفه با تب بالای ۳۸ درجه، لرز، از دست دادن آب بدن (ناشی از تعریق، اسهال یا استفراغ) و ضعف و ناخوشی عمومی همراه بود نزد پزشک عمومی بروید.
برای کاهش حساسیت و آثار ناشی از تحریکات آن، بهتر است عوامل حساسیت‌زا را بشناسید و از آن‌ها اجتناب کنید. از رایج‌ترین عوامل حساسیت‌زا درختان، گرده‌ی گیاهان، گرد و غبار، موی حیوانات و حشرات هستند. واکسن‌های ضدحساسیت هم در کاهش تحریک‌پذیری نسبت به عوامل حساسیت‌زا مؤثرند.

درمان حساسیت گلو و سرفه

اما بهتر است همیشه پیش از هر تصمیمی با پزشک مشورت کنید، چون ممکن است سرفه‌های شما علت دیگری به جز سرماخوردگی داشته باشد و به مراقبت پیگیری بیشتری نیاز باشد. در ادامه چند علت دیگر سرفه را بررسی می‌کنیم.

سرفه‌‌ی خشک که به خرخر یا خس‌خس ختم می‌شود معمولا نشانه‌ی آسم است. تورم مجاری تنفسی در افراد مبتلا به آسم ممکن است تنفس را دشوار و ایجاد خس‌خس و سرفه کند.

شب‌ها و هنگام ورزش سرفه شدیدتر می‌شود. تنگی نفس، سفتی قفسه‌ی سینه و خستگی از دیگر نشانه‌های رایج آسم هستند.

برای تشخیص آسم پزشک احتمالا تجویز تست دم‌سنجی (اسپیرومتری) می‌کند که عملکرد شش‌ها را می‌سنجد. در درمان آسم دو نوع دارو به‌کار می‌رود؛ داروهای کوتاه‌اثر (مانند نایژه‌گشاهایی (bronchodilators) که تنفس را راحت‌تر می‌کنند) و داروهایی مانند اصلاح‌کننده‌های لکوترین که برای کنترل آسم باید به طور روزانه مصرف شوند.

رفلاکس معده که باعث سرفه‌های خشک و منقطع می‌شود، دومین دلیل شایع سرفه‌های مزمن است. بر مبنای مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۶ در مجله‌ی «نیچر» چاپ شد، دلیل ۴۰ درصد سرفه‌ها رفلاکس معده است.

در حالت درازکش یا هنگام خوردن سرفه شدیدتر می‌شود. یکی از نشانه‌های سنتی، آغاز سرفه در شب به محض دراز کشیدن برای خواب است. در ۷۵ درصد مبتلایان به رفلاکس معده، نشانه‌های دیگر دیده نمی‌شود اما ممکن است برخی دچار گرفتگی صدا و سوزش سر دل بشوند.

ممکن است برای تشخیص عکسبرداری یا آندوسکپی تجویز شود. رفلاکس معده ممکن است با برخی داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند درمان شود اما گاهی نیاز به تجویز داروهایی است که کاهش‌دهنده‌ی اسید معده هستند.

سرفه‌های مزمن صبحگاهی همراه با خلط یکی از نشانه‌های انسداد ریوی است. اصلی‌ترین دلیل انسداد ریوی که با برونشیت مزمن و آمفیزم همراه است، سیگار کشیدن است. از نشانه‌های دیگر آن این است که در طول روز سرفه تسکین می‌یابد. تنگی نفس به‌ویژه با فعالیت فیزیکی، خس‌خس، خستگی و سفتی قفسه‌ی سینه نیز از دیگر نشانه‌های انسداد ریه هستند.

آزمایش‌های سنجش عملکرد ریه از جمله تست دم‌سنجی و عکسبرداری از راه‌های تشخیص است. برای درمان داروهایی مانند نایژه‌گشاها (bronchodilators) و استروئیدهای استنشاقی تجویز می‌شود. همچنین به ترک سیگار توصیه‌ی جدی می‌شود. در صورت شدت بیماری ممکن است نیاز به اکسیژن‌درمانی باشد.

برخی داروها از جمله مهارکننده‌ی آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors) که برای تنظیم فشار خون تجویز می‌شوند، باعث سرفه‌های خشک می‌شوند. این داروها در ۲۰ درصد بیماران ایجاد سرفه می‌کنند. از دیگر نشانه‌های این نوع سرفه این است که معمولا چند هفته پس از آغاز مصرف دارو سرفه آغاز می‌شود.

از پزشک مشاوره‌ بگیرید؛ اگر سرفه‌هایتان خفیف باشد می‌توانید داروی‌تان با نوع دیگری از مهارکننده‌ها جایگزین کنید. اما اگر سرفه‌ شدید است بهتر است خانواده‌ی دیگری از داروی‌های فشار خون را مصرف کنید.

در آغاز سرفه‌ها خشک است اما پس از چند روز تبدیل به سرفه‌های تَر همراه با مخاط زرد، سبز یا قرمز می‌شود. تب و لرز، مشکل در تنفس، درد هنگام سرفه یا نفس عمیق از دیگر نشانه‌های سینه‌پهلو است.

معمولا پزشک با گوش دادن به قفسه‌ی سینه قادر به تشخیص سینه‌پهلو است اما گاهی ممکن اس عکس‌برداری هم تجویز شود. همچنین برای تعیین ویروسی یا باکتریایی بودن نیاز به آزمایش خون است. اگر سینه‌پهلو باکتریایی باشد، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اما تنها درمان سینه‌پهلوی ویروسی استراحت است، همچنین داروهای ضد‌سرفه و البته سوپ مرغ.

در این بیماری سرفه‌های خشک و کوتاه با صدایی خروسک‌مانند در هر دَم همراه هستند. اگرچه به لطف کشف واکسن این بیماری در دهه‌ی چهل میلادی، بروز این بیماری کاهش چمگیری داشته و به‌ندرت گزارش ابتلا به آن دریافت می‌شد، در چند سال اخیر شیوع آن افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۲ بیش از ۴۸۰۰۰ مورد ابتلا به سیاه‌سرفه گزارش شد که بیشترین تعداد از سال ۱۹۵۵است. از دیگر نشانه‌های این بیماری است که بیماری در آغاز نشانه‌هایی مانند سرماخوردگی از جمله آبریزش و گرفتگی بینی، اشک‌ریزش، تب و سرفه دارد. پس از حدود یک هفته سرفه‌های خشک و منقطع آغاز می‌شود؛ سرفه‌ها چنان شدید است که شاید باعث شود به خودتان بپیچید و دچار تهوع بشوید.

سیاه‌سرفه با آزمایش خون و عکسبرداری از سینه تشخیص داده می‌شود. برای درمان آن باید آنتی‌بیوتیک مصرف شود.

می‌توانید به جای خواندن این مقاله، ویدیوی زیر را ببینید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

سلام.پس هیچی.به هر حال ازتون متشکرم

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

باسلام احترام،با مشکلات و گرفتاری های که ما داریم و وقتی وحالی برای اطلاعات عمومی نمی مونه،اطلاعاتی که در سایت می گذاریدخیلی عالی می باشد،

چه خوب همچین نظری به سایت چطور دارید. سپاس که با به اشتراک گذاشتن نظرتون به ما حس خوبی می‌دید!

سلام خوبی دیدگاهت عالی بود

خواص خوراکی ها

خواص شنبلیله؛ ۱۳ خاصیت درمانی، نحوه‌ مصرف و عوارض جانبی

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

کتاب تختخوابت را مرتب کن؛ کارهای کوچکی که شاید زندگی‌تان و حتی دنیا را متحول کند

منشور برقراری ارتباط چیست و چطور به بهبود ارتباط کمک می‌کند؟

۱۰  اشتباه در مدیریت جریان نقدی که کسب‌وکار شما را نابود می‌کند


چگونه خلق و خوی‌مان را بهتر کنیم؟

نظریه خودتعیین‌کنندگی؛ چطور مشتاقانه اهداف‌مان را دنبال کنیم؟


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد

بهترین رمان های عاشقانه که حس عشق را در شما زنده می‌کنند

زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود می‌کنند

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید

خارش گلو اغلب در اثر عفونت مجرای تنفسی فوقانی و گلودرد چرکی اتفاق می افتد. خارش گلو معمولا طی چند روز با مراقبت های رایج برطرف می شود.

خارش گلو یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری یا مشکل است و معمولا با علائم دیگری مانند تب، درد گلو، به سختی قورت دادن غذا، احساس درد موقع بلعیدن غذا، سرفه و همراه است. خارش گلو در اكثر موارد مي‌تواند ناشي از حساسيت‌هاي فصلي يا ساير عوامل آلرژي زا باشد.

معمولا ابتلای به گلودرد چرکی، عفونت مجرای تنفسی فوقانی و آلرژی ها می توانند باعث خارش گلو شوند. سایر علل به ندرت باعث خارش گلو می شوند.

خارش گلو احساس تحریک کننده ای در گلوست که باعث می شود فرد تمایل به سرفه کردن داشته باشد. گاهی با چند سرفه و نوشیدن مقداری آب، این خارش برطرف می شود، ولی گهگاه این خارش ادامه داشته و حالت آزار دهنده ای به خود می گیرد.

درمان حساسیت گلو و سرفه

دیواره داخلی گلو با غشای مخاطی حاوی اعصاب پوشیده شده است. این غشا ممکن است توسط هوای آلوده، مواد غذایی، التهاب یا واکنش های آلرژیک تحریک شود. غدد مخاطی موکوس، مایع چسبنده ای که از پوشش دیوار گلو محافظت کرده و اجازه می دهد گلو برای ورود مواد غذایی آمده شود، را ترشح می کنند.

هنگامی که غدد موکوسی به اندازه کافی مخاط تولید نکند، اعصاب گلو در معرض تحریک پذیری قرار می گیرند. این کاهش مخاط معمولا به دلیل کم آبی، مصرف برخی از داروها و یا هوای خشک ایجاد می شود.

داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای درمان بی اختیاری ادرار، بلادونا (آتروپین)، باربیتورات ها، ارگوتامین، تریاک، دیورتیک ها، آنتی هیستامین ها یا اسپری های درمان آسم گاهی خارش گلو را تحریک می کنند.

بسته به علت، سایر علائم مانند درد، ترشحات، مشکل در غذا خوردن و یا صحبت کردن، آبریزش بینی و یا خارش چشم نیز ممکن است همراه خارش گلو وجود داشته باشد.

شرایطی که ممکن است خارش گلو ایجاد کنند عبارتند از:


درمان خشکی گلو شامل از بین بردن علت، مصرف آب زیاد و خوردن شربت عسل برای تسکین گلو می باشد. آب نبات های گیاهی بدون قند و منتول نیز ممکن است به صورت موقت با ساختن یک محافظ نازک بر روی مخاط گلو، موجب تسکین شوند. تنفس با دهان بسته و اجتناب از صحبت کردن نیز کمک کننده است.

در سندرم شوگرن، استفاده از بزاق مصنوعی برای مرطوب نگه داشتن گلو مفید است. افزایش رطوبت خانه با استفاده از دستگاه های بخور نیز می توانند برای بدن مفید باشند.

نوشیدن چای حاوی ریشه شیرین بیان، ریشه گل ختمی، گل پیچ امین الدوله، زرشک، اکالیپتوس، بابونه، یا نارون نیز ممکن است در درمان گلو درد و خارش آن موثر باشد.


صحبت با صدای بلند و یا آواز خواندن

صحبت طولانی مدت، آواز خواندن و یا فریاد زدن ممکن است خارش گلو و درد ایجاد کند. این درد بعد از چند روز از بین می رود.

وجود جسم خارجی در گلو

قطعه ای از استخوان ماهی یا یک دانه ریز ممکن است در گلو گیر کرده و احساس خارش ایجاد کند. این جسم باید با سرفه کردن، بلعیدن نان و یا غرغره کردن آب نمک از گلو خارج شود. در این حالت جای زخم ایجاد شده چند روز درد دارد.


مواد محرک

گاز ناشی از آلودگی های صنعتی حاوی دی اکسید گوگرد است. علاوه بر آن گرد و غبار، حلال ها، مواد شیمیایی آزمایشگاهی و یا پاک کننده های خانگی نیز ممکن است باعث تحریک گلو شوند.

ماری جوانا، دود سیگار یا کوکائین استنشاقی نیز تحریک کننده هستند. سوزش و خارش گلو گاهی ناشی از ادویه جات و ترشی جات گرم است که باید در حدود یک ساعت پس از مصرف حل شود. نوشیدن مایعات داغ و یا مواد خورنده (اسیدها، بنزین) ممکن است برای طولانی مدت خارش گلو ایجاد کنند.

علل روانی

تکرار سرفه خشک بدون دلیل یک علامت آشکار سرفه روانی است. در این حالت فرد قصد دارد با سرفه جلب توجه کند.

عفونت های ویروسی

عفونت های ویروسی، مانند سرماخوردگی (رینوویروس)، آنفولانزا (ویروس آنفولانزا)، مونونوکلئوز عفونی (ویروس اپشتین بار)، اوریون، آبله مرغان یا سرخک معمولا باعث عفونت دستگاه تنفسی فوقانی شده و با گلو درد خارش دار همراه است. درمان این عارضه مانند درمان گلو درد است. در این حالت باید از مصرف آسپرین اجتناب شود زیرا ممکن است باعث ایجاد بیماری به سندرم ری در کودکان شده و یا آسیب کبدی ایجاد کند.

آنفلوآنزای پرندگان که توسط ویروس آنفلوانزای مرغی ایجاد می شود، منتقل شده از پرندگان و طیور (مثل مرغ) است. افراد آلوده به بیماری شبه آنفلوآنزا از گلو درد و سرفه رنج می برند. آنفلوآنزای پرندگان وقتی بر روی ریه ها تاثیر می گذارد، خطرناک می شود.


عفونت های باکتریایی

باکتری هموفیلوس آنفولانزا و استرپتوکوک پنومونیه باعث عفونت لوزه ها (گلو درد) و یا اپی گلوت، به خصوص در کودکان می شود. دیفتری یا سیاه زخم نیز هنوز در آفریقا، جنوب آسیا و جنوب امریکا رایج است و یکی از علائم آن خارش گلو است. بیماری های باکتریایی که با آنتی بیوتیک درمان نمی شوند و بیماری شبه آنفولانزا نیز از دیگر عفونت های باکتریایی ایجاد کننده خارش گلو هستند.

عفونت باکتریایی ممکن است برای مدت طولانی باقی بمانند. در این حالت باعث گلو درد مزمن می شوند. رگه های سفید چرک در لوزه ها، و بوی بد دهان نشانه بارز این عفونت ها است. مجموعه ای از چرک آبسه ممکن است در زیر لایه مخاطی در دیوار حلق ایجاد شده و باعث درد و تب شود. برای درمان این بیماری ها آنتی بیوتیک ها و گاهی جراحی ممکن است لازم باشد.


قارچ

کاندیدا یا سایر قارچ ها ممکن است در دهان و گلو افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افراد مبتلا به ایدز، افرادی که از شیمی درمان استفاده می کنند و افرادی که از کورتیکواسترویید برای درمان استفاده می کنند، رشد کرده و موجب عفونت شود. شستشو با محلول های ضد قارچی و یا قرص حاوی نیستاتین می تواند در درمان کمک کننده باشد.


خروسک

التهاب گلو در کودکان مبتلا به سرفه های سخت ممکن است از یک عفونت ویروسی یا باکتریایی یا آلرژی ایجاد شود. هوای مرطوب، مصرف کورتیکواستروئیدها در التهاب یا آنتی بیوتیک ها در عفونت باکتریایی از جمله درمان های موثر این بیماری است.

خارش گلو به علت اختلالات در اندام های نزدیک به گلو


خارش گلو در بیماریهای سیستمیک

گلو ممکن است در بیماری های بافت همبند سیستمیک مانند سندرم شوگرن، اسکلروز سیستمیک، آرتریت روماتوئید، لوپوس و یا واسکولیت تحت تاثیر قرار بگیرد.


آلرژی به غذا و آلرژن های محیط

آلرژی غذایی معمولا باعث خارش گلو، احساس سوزن سوزن شدن لب، ورم صورت و کهیر در نیم تنه بالایی بدن می شود.

آلرژی به گرده، شوره حیوانات خانگی، کپک، گرد و غبار و سایر آلرژن های استنشاقی (موادی که ممکن است باعث ایجاد آلرژی شوند) معمولا باعث خارش پوست، آبریزش بینی و چشم و خارش گلو می شوند. آسم نیز به دلیل نیاز به تنفس از طریق دهان با استفاده از اسپری های استنشاقی، می تواند خارش گلو ایجاد کند.

درمان حساسیت گلو و سرفه

درمان این نوع از خارش گلو با اجتناب از مصرف غذاهای تحریک کننده و استفاده از آنتی هیستامین خوراکی بعد از یک حمله آلرژیک است.



تومور

تومور در حلق و حنجره ممکن است باعث خارش گلو شود. تومورهای خوش خیم کوچک در خوانندگان و یا افراد دیگری که با صدای بلند صحبت می کنند شایع است.

تومورهای بدخیم در افراد سیگاری بالغ بعد از ۵۰۰ سالگی شایع است. درمان این تومورهای برداشتن تومور توسط عمل جراحی است. لنفوما، متاستاز در گره های لنفاوی گردن، یا سرطان در گردن و قفسه سینه نیز ممکن است سرفه را آغاز کنند.


اختلال در گردن

تیروئید بزرگ شده و یا گره های لنفاوی، آبسه، تومور، بافت ایجاد شده پس از یک آسیب و یا بافت فیبری (چسبندگی) پس از عمل جراحی ممکن است به گلو فشار وارد کرده و باعث تحریک آن شود.


ریفلاکس معده

در بیماری ریفلاکس معده و مری (GERD)، اسید از معده خارج شده و به مری و پس از به گلو می رسد و ممکن است باعث سوزش و خارش گلو شود. درمان این بیماری کاهش اسیدیته معده با داروهای ضد اسید، از قبیل آنتاگونیست H2 (سایمتیدین، رانیتیدین) و یا مهارکننده های پمپ پروتون (امپرازول) می باشد.


استفراغ

بعد از استفراغ، گلو ممکن است به علت التهاب ایجاد شده توسط اسید معده، خارش داشته باشد. اگر محتوای استفراغ استنشاق شود، ممکن است التهاب حنجره و ریه ها (پنومونی آسپیراسیون) نیز به وجود آید.


عوارض جانبی دارو



بخوانید:


آشنایی با علل و درمان بیماری سرماخوردگی


بیماری آسم چیست؟چگونه آن را درمان کنیم؟


چه بیماری هایی با خارش پوست شروع میشوند ؟



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *