درمان بیماری سیروز صفراوی

سیروز کبدی یک بیماری مزمن است که در دراز مدت به کبد آسیب می زند و بافت سالم کبد را از بین می برود و سبب عملکرد ضعیف کبد می شود ، پس با درمان سیروز کبدی با ما همراه باشید .

علل اصلی سیروز کبدی مصرف الکل ، بیماری کبد چرب مرتبط با چاقی و دیابت ، هپاتیت B و C است .

اگر سیروز کبدی ( تنبلی کبدی ) شما خفیف است هنوز آسیب جدی به بافت کبدی شما وارد نشده است اما این یک بیماری پیشرونده است که با پیشرفت بیماری بافت اسکار افزایش خواهد یافت و غیر قابل جبران است .

علائم سیروز کبدی عبارت اند از : از دست دادن اشتها ، خستگی ، تهوع و استفراغ ، کاهش وزن ، خارش پوست ، زردی ، گرفتگی عضلانی ، کبودی و خون آمدن سریع بدن و عرق خونی در زیر پوست است .

هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد اما ، می تواند از پیشروی آن جلوگیری کرد و عوارض آن را کاهش داد .درمان بیماری سیروز صفراوی

 

 

شما می توانید با استفاده از روش های خانگی درمان سیروز کبدی برای بهبود شرایط خوددر کنار تجویز پزشک استفاده کنید .

لیست مطالب :

خار مریم یکی از روش های خانگی برای درمان سیروز کبدی ( تنبلی کبد ) است که سبب معکوس شدن آسیب کبدی و محافظت از کبد در برابر بیماری می شود .

این گیاه شامل یک ماده فعال به سیلیبینین ( silibinin ) است که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی می باشد .

تحقیقات اولیه نشان می دهد که این گیاه می تواند به افرادی مه مبتلا به بیماری های کبدی هستند کمک کند .

خار مریم به شکل های مختلفی مانند عصاره ، کپسول و شربت در دسترس هست همچنین اگر در محل زندگی شما وجود دارد می توانید از آن استفاده کنید .

دانه پایایا با سم زدایی کبد می تواند به درمان سیروز کبدی ( تنبلی کبد ) شما کمک کند .

گیاه مستور خوابیده می تواند به درمان سیروز کبدی به ویژه هنگامی که توسط هپاتیت ویروسی ایجاد شده باشد بسیار مفید باشد .

ترشح آنزیم های صفرا نیز بهبود می بخشد و سبب بهتر شدن عملکرد کبد و تحریک اشتها می شود و به عنوان یک ملین قوی عمل می کند .

این گیاه در طب سنتی چینی برای پاک کردن کبد ، حفاظت از سلول های کبد از آسیب و کمک به بازسازی بافت کبد کمک می کند .

مطالعات نشان داه اند که می تواند به درمان سیروز کبدی کمک کند .

در سال 21 ، محققان چینی اثرات این گیاه را همراه با ریشه گون مطالعه کرده و دریافتند که ترکیب آن می تواند به بهبود فشار خون بالا در بیماران مبتلا به سیروز کبدی کمک کند .

 

 

چای سبز دارای خواص آنتی اکسیدان است که به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند .

علاوه بر این یک اثر محافظتی در برابر بیماری های کبدی دارد همچنین دارای خواص ضد ویروسی دارد که مبارزه با هپاتیت ویروسی نیز کمک می کند .

مصرف بیش از حد چای سبز نیز برای سلامت شما مضر است .

ویتامین C اثرات محافظتی در برابر آسیب اکسیداتیو کبد است و همچنین در درمان سیروز کبدی می تواند سبب جلوگیری از تجمع چربی می شود .

علاوه بر ویتامین C ، آنتی اکسیدان ها می تواند به درمان سیروز کبد کمک کند .

برای مثال ، ویتامین E کمک می کند تا سبب کاهش تولید بافت اسکار در بیماری سیروز کبدی و ایدز و همچنین بازسازی سلول های کبدی شود .

تحقیقات نشان می هد که آنتی اسیدان هایی مثل ویتامین E و سلنیوم می تواند به درمان سیروز صفراوی اولیه کمک کند .

طب سوزنی برای تسکلین ناراحتی ، خستگی ناشی از سیروز کبدی مفید است .

برای درمان سیروز کبدی ( تنبلی کبد ) از طریق طب سوزنی حتما به متخصص مراجعه کنید .

با تغییر شیوه می توان به درمان سیروز کبدی و پیشرگیر از آن جلوگیری کرد .

افراد مبتلا به سیروز کبدی ناشی از کبد غیر چرب باید وزن خود را کاهش دهند که می تواند با ورزش یا تغییر در رژیم غذایی این کار را انجام دهند

درحالی که تلاش به کاهش وزن می کنید لازم است مصرف پروتئین را نیز بالا ببرید .

و همچنین قند خون خود را نیز کنترل کنید

رعایت بهداشت برای جلوگیری از عفونت بسیار ضروری است پس لازم است اصول بهداشتی را نیز رعایت کنید

 

نظر

درمان بیماری سیروز صفراوی

سلام وقت بخیر خیلیممنون راج سیروز کبد راهنمایی کنید

خیلی ممنون برای درمان سیروز کبد راهنمایی نمایید

فردی که مشکل کبد دارد اما معلوم نیست درحال حاضر تمام بدنش ورم کرده چند هفته ایست ک رنج میبرد میتوانید راهنمایی کنید روش درمان

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

حملات پانیک اتک (وحشت زدگی) یا  از علائم اصلی اختلالات پانیک هستند، اما می توانند به علت سایر عارضه های سلامتی و بهداشتی نیز اتفاق بیفتند. این عارضه ها با علائم متنوع فیزیکی، احساسی و شناختی همراه هستند که طاقت فرسا و غیر قابل تحمل هستند اما برای کنترل آن ها راه های زیادی وجود دارد. کسب اطلاعات درباره نشانه های رایج پانیک می تواند سودمند باشد. به علاوه درباره علت وقوع آن و استراتژی های کنترل آن باید تحقیق کنید. در این مقاله از

فواید کلاژن چیست؟ کلاژن ، فراوان ترین پروتئین در بدن است که در استخوان ها و بافت های همبند یافت می شود و در حالی که تکه ای از شام شب گذشته ممکن است سبب زیبایی بیش از حد نباشد، این قسمت ها حاوی مواد مغذی و ترکیباتی هستند که می توانند پوست شما را فربه و نرم نگه دارند، از تشکیل سلولیت ها جلوگیری کرده و آنها را بهبود بخشند و مو و ناخن هایتان سریع تر رشد یابند و سالم تر باشند. بیایید

رژیم غذایی MIND چیست؟ براساس تحقیقات اخیر، حداقل یکی از سه مورد بیماری آلزایمر، در سراسر جهان قابل پیشگیری است. یکی از آشناترین چیزهایی که ما در مورد درمان طبیعی آلزایمر می دانیم، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ضد التهاب است. غذاهایی مانند سبزیجات، میوه، آجیل و ماهی سرشار از آنتی ‌اکسیدان ‌ها، چربی ‌های سالم و دیگر مواد فوتوشیمیایی هستند که از مغز در برابر بیماری آلزایمر، محافظت می کنند. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام به بررسی رژیم غذایی MIND

درمان بیماری سیروز صفراوی

در این مقاله از بخش زیبایی، پوست و موی دکتر سلام، هیدرودرم (هیدروفیشیال) را با دیگر درمان ‌های پوستی غیر تهاجمی (بدون نیاز به جراحی) مانند میکرودرم ابریژن،

علت زیاد شدن ترشح بزاق دهان در دوران بارداری چیست؟ آیا شما باردارید و ترشح بزاق دهان شما بیش از حد معمول است؟ افزایش ترشح بزاق دهان در

آفانتاسیا چیست؟ چه علائمی دارد و آیا میتوان ان را درمان کرد؟ تصور کنید که در روز گرمی از تابستان هستید و در کنار استخر شنا نشسته اید.

بسیاری از مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای سبز کمک شایانی به کاهش وزن افرادی که دارای اضافه وزن هستند، می کند. چای سبز جز معدود  نوشیدنی

راه های سالم ماندن در دوران بازنشستگی را می شناسید؟ در این مقاله از بخش سلامت سالمندان دکتر سلام به بررسی راه های سالم ماندن در دوران بازنشستگی می

هر مادری، امیدوار است که دوران بارداری سالمی داشته باشد، اما گاهی اوقات عوارضی ناخواسته ایجاد می شود. دیابت بارداری یکی از شایع ترین

همانطور که می دانید هیدراته ماندن در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نوشیدن مایعات کافی در دوران بارداری برای حفظ سلامتی

لوبیا و دانه های کامل مانند برنج قهوه ای، کینوا و گندم کامل، دارای فیبر زیادی هستند و سطح قند خون شما را افزایش نمی دهند. این مواد کلسترول را پایین می آورند و به شما احساس خوبی می دهند.

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

تمرین اسکات با تکیه به دیوار برای تقویت ران ها، مفاصل ران، ماهیچه های ساق پا و پایین تنه مناسب است. این تمرین ها

آیا امکان بزرگ کردن سینه ها وجود دارد؟ از افتادگی و شل بودن سینه های خود خسته شده اید؟ ما یک راه حل ساده


سیروز صفراوی اولیه (Primary biliary cirrhosis) یک بیماری پیشرونده مزمن کبدی می باشد که باعث تخریب مجاری صفراوی، کاهش تولید اسید صفراوی، سیروز و در نهایت نقص عملکرد کبدی می شود.




درمان بیماری سیروز صفراوی

سیروز صفراوی اولیه (PBC) یک بیماری توقف مزمن صفراست که به دلیل انهدام پیشرونده مجاری کوچک و متوسط صفراوی داخل کبد، به وجود می‌آید. در این بیماری مجاری صفراوی بزرگ‌تر کناری، سالم باقی می‌مانند.

 

این بیماری به کندی پیشرفت می‌کند تا اینکه نهایتا منجر به سیروز کبدی (مرگ سلول‌های کبدی و به حالت پلاستیکی درآمدن کبد)، افزایش فشار خون ورید باب، نیاز به پیوند کبد و مرگ می‌گردد.

 

علت سیروز صفراوی اولیه

دلیل مشخصی برای بروز سیروز صفراوی اولیه وجود ندارد، اما به نظر می رسد که این بیماری جزء بیماری های خودایمنی می باشد.

افرادی که دچار این مشکل می باشند، اغلب به مشکلاتی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری خودایمنی تیروئید (هاشیموتو)، اسکلرودرما و سندروم شوگرن نیز مبتلا هستند.

 

میزان شیوع سیروز صفراوی اولیه

حدود 95 درصد از مبتلایان به سیروز صفراوی اولیه را زنان بین سنین 3 تا 6 سال تشکیل می دهند که ممکن است یک زمینه خانوادگی برای ابتلا به این بیماری در آنها وجود داشته باشد، هر چند که این بیماری جزء بیماری های ارثی محسوب نمی شود.

این سیروز در افراد الکلی نیز فراوان مشاهده می‌شود.


علائم سیروز صفراوی اولیه


در ابتدا بسیاری از مبتلایان به این بیماری، بدون علامت می باشند و چندین علامت اولیه مانند خستگی، خشکی چشم ها و دهان در آنها مشاهده می شود.

خارش شدید بدن معمولاً جزء علایم این بیماری می باشد، طوری که در اثر خارش زیاد، پوست بدن زخم می شود.

مبتلایان ممکن است درجاتی از درد مفاصل و یا درد استخوان، تهوع مکرر، وجود درد در سمت راست بالای شکم و احتباس مایعات را بیان کنند.

علایــم پیشرونده سیروز صفراوی اولیه شامل ادرار تیره رنگ، مدفوع کم رنگ یا خاکی رنگ، افزایش کبودی و خونریزی، واریس مری و زردی یا یرقان می باشد.

 

عوارض سیروز صفراوی اولیه

در بیماری سیروز صفراوی اولیه، کاهش اسید صفراوی لازم برای هضم مواد غذایی منجر به سوء جذب ویتامین های محلول در چربی (آ، د، ای و کا) و گاهی اوقات باعث کمبود ویتامین، افزایش سطح کلسترول خون، افزایش چربی خون، استئاتوره (مدفوع چرب) و پوکی استخوان می شود.

افزایش سطح سمی آمونیاک در نتیجه کاهش عملکرد کبدی و کاهش تجزیه مواد نیتروژنی مانند پروتئین ها، باعث ایجاد آنسفالوپاتی در حد کاهش شدید سطح هوشیاری و کما می شود.

 

راه های تشخیص سیروز صفراوی اولیه

تست های آزمایشگاهی نشان دهنده افزایش سطح سرمی آلکالین فسفاتاز و افزایش ترانس آمیناز و همچنین افزایش غلظت آنتی بادی ضد سلولی می باشد.

در این بیماران سطح بیلی روبین خون تا مراحل انتهایی بیماری ممکن است درحد طبیعی خود باقی بماند.

تشخیص نهایی سیروز صفراوی اولیه، بر اساس بیوپسی (نمونه برداری) از کبد می باشد.

درمان سیروز صفراوی اولیه

درمان قطعی برای بیماری سیروز صفراوی اولیه وجود ندارد، هر چند که پیوند کبد در مبتلایان به نوع پیشرفته بیماری موثر بوده است.

درمان بر اساس افزایش کیفیت زندگی و کاهش احتیاج به پیوند کبد پایه گذاری می شود.

 

داروهای سیروز صفراوی اولیه

داروهایی مثل کولشی‌سین و متوتروکسات در افزایش عملکرد کبد موثرند.

کلستیرامین رزین و ریفامپین در کنترل خارش پوستی موثرند. درمان بیماری سیروز صفراوی

داروهای موضعی مثل سارنا (Sarna) و استحمام کوتاه مدت در کاهش و تسکین علائم بیماری موثرند.

 

توصیه غذایی در سیروز صفراوی اولیه

بیماران باید از مصرف غذاهای حاوی ادویه و همچنین غذاهای تند اجتناب کنند و جهت کاهش خارش از لباس های نخی گشاد با رنگ روشن و سبک استفاده کنند.

بعضی بیماران نیازمند جایگزینی ویتامین های A و D و K و همچنین کلسیم ناشی از سوء جذب و کمبود این مواد می باشند.

تخریب مسیر صفراوی باعث اختلال در هضم غذاهای چرب می شود. در نتیجه بیماران باید رژیم غذایی کم چرب را رعایت کنند.

مبتلایان باید از مصرف الکل به جهت احتمال آسیب کبدی پرهیز نمایند.

شرکت در گروههای حمایتــی باعـث کاهش اضطراب در بیماران می شود.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

پزشکان بدون مرز

زندگی آنلاین

 

مطالب مرتبط:

تاثیر بیماری ‌های کبدی روی پوست

علل و علایم سیروز کبدی

تشخیص سیروز کبدی چگونه است؟

درمان سیروز کبدی

کبد؛ اعمال و بیماری‌های آن

چگونه بفهمیم بیماری کیسه صفرا داریم؟

کیسه‌ صفرا و بیماری های آن

سنگی در صفرا

علائم و علل سنگ های صفراوی

عوارض سنگ های صفراوی

تشخیص و درمان سنگ های صفراوی

جلوگیری از تشکیل سنگ های صفراوی

راهنمای تفسیر نتایج آزمایش خون (1) و(2)

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *