درمان بیماری دیابت نوع دوم

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

دیابت یک بیماری است که در آن، سطح گلوکز یا همان قند خون خیلی بالا است. در دیابت نوع ۱ بدن قابلیت تولید انسولین ندارد. اما در دیابت نوع ۲ که شایع‌ترین نوع دیابت است، بدن نمی‌تواند به خوبی انسولین تولید و یا از آن استفاده کند. با ما همراه باشید تا در این مقاله با تمام چیزهایی که باید درباره‌ی این نوع دیابت بدانید، از علائم و نشانه‌ها گرفته تا طریقه‌ی کنترل آن، آشنا شوید.درمان بیماری دیابت نوع دوم

دیابت یک وضعیت پزشکی است که در آن سطح قند یا گلوکز در جریان خون افزایش می­‌یابد. این حالت زمانی ایجاد می‌شود که انسولین کافی وجود نداشته باشد تا قند را به سلول برساند. سلول جایی است که قند به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همین مسئله باعث می‌شود بدن به منابع انرژی جایگزین در بافت‌ها، عضله‌ها و اعضا تکیه کند.

این یک واکنش سلسله‌وار است که می‌تواند منجر به بروز نشانه‌های متعددی بشود. دیابت نوع ۲ می‌تواند آهسته‌تر شکل بگیرد و نشانه‌های خفیف‌تری دارد که ممکن است در آغاز بیماری مورد غفلت قرار گیرند.

علائم و نشانه‌های اولیه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

هنگامی که بیماری پیشر‌فت می‌کند، علائم شدیدتر و به‌صورت بالقوه خطرناک‌تر نیز می‌شوند.

اگر قند خون برای مدت زمانی طولانی بالا باشد، علائمی مانند موارد زیر ممکن است بروز کند:

اگر تعداد دو مورد و یا تعداد بیشتری از این علائم را در خود می‌بینید، باید به پزشک مراجعه کنید. دیابت چنانچه درمان نشود، می‌تواند جان انسان را در معرض خطر قرار دهد.

دیابت اثر قدرتمندی روی قلب دارد. زنان مبتلا به دیابت دو برابر در معرض حمله‌ی قلبی دوم پس از یک حمله‌ی قلبی هستند. آنها در مقایسه با زنانی که مبتلا به دیابت نیستند، چهار برابر در معرض نارسایی قلبی هستند. دیابت می‌تواند همچنین منجر به پیچیده شدن شرایط و به وجود آمدن عوارض در زمان بارداری شود.

رژیم غذایی یک ابراز مهم برای حفظ سلامت قلب و نگه‌ داشتن سطح قند خون در بازه‌ی مطمئن و سالم است. این رژیم غذایی لزوما سخت یا ناخوشایند نیست. رژیمی که به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ توصیه می‌شود در واقع رژیم غذایی‌ای است که همه‌ی افراد باید رعایت کنند. از اصلی‌ترین نکات رژیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کبروهیدرات‌های سالم می‌توانند فیبر مورد نیاز شما را تامین کنند. از جمله‌ی آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مواد غذاییِ دوستدارِ قلب که دارای اسید‌های چرب امگا۳ هستند شامل موارد زیر می‌شوند:

می‌توانید چربی‌های اشباع‌نشده‌ی سالم را نیز از بعضی مواد غذایی مانند موارد زیر به دست آورید:

اگرچه این موارد گزینه‌های خوبی برای تامین چربی هستند، اما کالری آنها بالا است. رمز کار، حفظ اعتدال است. بنابراین هنگامی که مثلا برای خرید لبنیات می‌روید، انواع کم‌چرب آنها را انتخاب کنید.

غذاهای مشخصی وجود دارند که باید کم مصرف کنید و یا دور آنها را کامل خط بکشید. از جمله:

با پزشک خود درباره‌ی مواد مغذی و کالری‌هایی که می‌خواهید مصرف کنید، مشورت کنید. با کمک همدیگر می‌توانید به یک بره‌ی غذایی برسید که مزه‌اش خوب باشد و در عین حال نیارزهای سبک‌ زندگی شما را برآورده کند.

شما می‌توانید دیابت ۲ را به طرز موثری کنترل کنید. دکترتان به شما می‌گوید هر چند وقت لازم است سطح گلوکز خون خود را بررسی کنید. هدف از این کار این است که سطح قند خون در یک بازه‌ی مشخص باقی بماند.

برای تحت کنترل داشتن دیابت نوع ۲، نکات زیر را رعایت کنید:

دکتر برای شما توضیح می‌دهد که چگونه علائم اولیه‌ی بالا بودن و پایین بودن بیش از حد قند خون را تشخیص دهید و در هر موقعیت چگونه عمل کنید. همچنین دکتر کمک می‌کند بفهمید کدام غذاها سالم و کدام‌یک ناسالم هستند.

همه‌ی مبتلایان به دیابت نوع ۲ نیاز به مصرف انسولین ندارند. اگر شما نیاز به مصرف انسولین دارید به این خاطر است که پانکراس شما به اندازه‌ی کافی انسولین تولید نمی‌کند. نکته‌ی بسیار مهم این است که انسولین را همان‌گونه که به شما گفته شده است مصرف کنید. داروهای دیگری نیز وجود دارند که بنا به تجویز پزشک می‌توانند به کنترل بیماری کمک کنند.

انسولین هورمونی است که به صورت طبیعی در بدن تولید می‌شود. پانکراس آن را تولید می‌کند و زمانی که غذا می‌خورید آن را در بدن آزاد می‌سازد. انسولین کمک می‌کند قند موجود در جریان خون به سلول‌های سراسر بدن منتقل شود و در آنجا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر دیابت نوع ۲ داشته باشید، بدن شما نسبت به انسولین مقاوم می‌شود و دیگر از این هورمون به شکل موثر استفاده نمی‌کند. همین مسئله پانکراس را وادار می‌کند تا کار کند و انسولین بیشتری تولید کند. با گذشت زمان، این عمل می‌تواند به سلول‌های پانکراس آسیب برساند و به تدریج ممکن است پانکراس شما دیگر قادر به تولید انسولین نباشد.

اگر بدن‌تان به قدر کافی انسولین تولید نکند یا اگر از آن به شکل موثری استفاده نکند، گلوکز در جریان خون جمع می‌شود و باعث می‌شود بدن‌ نیازمند انرژی باشد.

پزشکان نمی‌دانند دقیقا چه چیزی باعث آغاز این سلسله رویداد‌ها می‌شود. شاید این وضعیت به دلیل اختلال عملکرد سلول‌های پانکراس یا به دلیل اخلال در پیام‌رسانی سلولی به وجود بیاید. در برخی افراد کبد، بیش از حد گلوکز تولید می‌کند. همچنین ممکن است دیابت نوع ۲ به دلیل استعداد ژنتیکی بروز کند.

علاوه بر این، استعداد ژنتیکی در مورد چاقی نیز وجود دارد که چاقی هم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. تحقیقات برای پی‌بردن به دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ همچنان ادامه دارد.

در برخی موارد، تغییر سبک زندگی برای تحت کنترل نگه‌ داشتن دیابت نوع ۲ کافی است. در غیر این صورت داروهایی نیز وجود دارند که می‌توانند به این کار کمک کنند. برخی از این داروها عبارتند از:

هر یک از این داروها می‌توانند عوارض جانبی خاص خود را داشته باشند. ممکن است مدتی طول بکشد تا بهترین دارو یا ترکیبی از داروها برای درمان دیابت خود را پیدا کنید.

اگر فشار خون و یا کلسترول‌‌تان مسئله‌ساز است، ممکن است به داروهایی نیاز داشته باشید که آنها را نیز کنترل کنند.

اگر بدن شما به اندازه‌ی کافی انسولین تولید نکند، ممکن است نیاز به درمان انسولینی داشته با‌شید. ممکن است تنها به یک تزریق با اثر طولانی احتیاج داشته باشید که بتوانید آن را شب‌ها انجام دهید و یا ممکن است در طول روز نیاز به تزریق متعدد انسولین داشته باشید.

دیابت نوع ۲ در کودکان یک مشکل رو به ‌رشد است. بر اساس آماری که انجمن دیابت آمریکایی‌ها منتشر کرده‌ است، تقریبا ۲۰۸۰۰۰ آمریکایی زیر ۲۰ سال مبتلا به دیابت هستند.

دلایل چنین رخدادی پیچیده‌ است، اما از جمله عوامل خطرزا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

علائم دیابت نوع ۲ در کودکان شامل موارد زیر است:

اگر کودک شما دارای نشانه‌های دیابت است، بلافاصله او را نزد دکتر ببرید. دیابت چنانچه مورد درمان قرار نگیرد می‌تواند منجر به بروز مشکلات حاد شود و حتی جان انسان را با تهدید مواجه کند.

تست قند می‌تواند بالا بودن میزان قند خون را نشان دهد. تست هموگلوبین A1C می‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد میزان متوسط قند خون در طی چند ماه بدهد. ممکن است لازم باشد کودک شما یک تست قند خون ناشتا نیز بدهد.درمان بیماری دیابت نوع دوم

اگر دکتر تشخیص دهد کودک شما دیابت دارد، پیش از تجویز روش درمانی، لازم است تعیین کند دیابت او از نوع ۱ است و یا نوع ۲.

شما می‌توانید با تشویق کودک خود به خوردن غذاهای سالم و انجام فعالیت‌های بدنی به صورت روزمره، ریسک بیماری او را کم کنید.

ممکن است ما از علل به وجود آمدن دیابت نوع ۲ مطلع نباشیم، ولی می‌دانیم که عوامل بخصوصی می‌توانند ریسک ابتلا به آن را افزایش دهند.

بعضی از عوامل خارج از کنترل شما هستند:

ممکن است بتوانید این عوامل را تغییر دهید:

همچنین اگر دیابت بارداری و یا پیش‌دیابت (وضعیتی که در آن قند خون بالاتر از حد نرمال است ولی نه به اندازه‌ای که به عنوان دیابت تلقی شود) داشته‌اید، در معرض خطر بیشتری هستید.

همیشه نمی‌توانید از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کنید، چون نمی‌توانید در مورد ژنتیک، قومیت و یا سن خود کاری بکنید.

اگر شما پیش‌دیابت یا سایر عواملی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند، دارید و حتی اگر ندارید، چند تغییر کوچک در سبک زندگی می‌تواند شروع دیابت نوع ۲ را به تعویق بیندازد یا به طور کامل از آن پیشگیری کند. تغییرات در رژیم غذایی، ورزش کردن و کنترل وزن همگی در کنار یکدیگر به شما کمک می‌کنند تا سطح قند خون را برای تمام طول روز در بازه‌ی ایده‌آل نگه‌ دارید.

رژیم غذایی شما باید سرشار از کربوهدرات‌های غنی از مواد مغذی و فیبر باشد. همچنین لازم است اسید‌های چرب امگا۳ که دوستدار قلب هستند و از انواع مشخصی از ماهی و چربی‌های تک اشباع‌نشده و چند اشباع‌نشده به دست می‌آیند را در بره‌ی غذایی خود بگنجانید. محصولات لبنی باید کم‌چرب باشند. اینکه چه می‌خورید به تنهایی اهمیت ندارد، بلکه اینکه چه میزان می‌خورید نیز مهم است. مواظب اندازه‌ی وعده‌های غذایی خود باشید و سعی کنید هر وعده را هر روز سر ساعت مشخصی بخورید.

دیابت نوع ۲ ارتباط مستقیمی با عدم فعالیت کافی دارد. اختصاص دادن روزانه نیم‌ساعت به ورزش‌های هوازی‌ می‌تواند سلامت عمومی شما را بهبود ببخشد. سعی کنید علاوه بر آن، در طول روز نیز حرکات و نرمش‌هایی نیز انجام دهید.

اگر دچار اضافه وزن هستید، احتمال بیشتری دارد به دیابت نوع ۲ مبتلا شوید. رعایت کردن یک بره‌ی غذایی سالم و متعادل و ورزش کردن روزانه می‌تواند به شما کمک کند وزن خود را تحت کنترل داشته باشید. اگر این تغییرات کاری از پیش‌ نبردند، پزشک‌تان می‌تواند در مورد اینکه چگونه وزن خود را با روش‌های بی‌خطر پایین بیاورید، توصیه‌هایی به شما بکند.

چه پیش‌دیابت داشته باشید یا نه، چنانچه علائم دیابت را در خود مشاهده کردید باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک می‌تواند اطلاعات زیادی از روی نمونه‌ی خون به دست آورد. مراحل تشخیص می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

اگر شما دیابت داشته باشید، پزشک‌تان اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه می‌‌توانید این بیماری را مدیریت کنید در اختیارتان قرار می‌دهد. از جمله:

ممکن است نیاز باشد یک متخصص غدد که در درمان دیابت تخصص دارد را نیز ببینید. احتمالا لازم است اوایل با فواصل کمتری به پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که بره‌ی درمانی‌ای که در پیش گرفته‌اید جواب می‌دهد.

برای بسیاری از مردم، دیابت نوع ۲ به طور مؤثری قابل کنترل است. دیابت نوع ۲ می‌تواند تقربیا تمام اعضای بدن را تحت تاثیر قرار دهد و عوارضی جدی به جا بگذارد، از جمله:

هیپوگلیسمی زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که سطح قند خون پایین باشد. علائم آن می‌تواند شامل لرز، سرگیجه و دشواری در تکلم باشد. شما معمولا می‌توانید وضعیت را با خوردن فوری یک خوراکی و یا نوشیدنی مانند آبمیوه، نوشیدنی‌های بدون الکل و یا آبنبات درمان کنید.

هایپرگلیسمی زمانی ممکن است اتفاق بیفتد که سطح قند خون بالا باشد. علائم مشخصه‌ی آن شامل تکرر ادرار و تشنگی زیاد است. ورزش کردن می‌تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.

اگر حین بارداری دیابت دارید، باید وضعیت خود را به دقت تحت نظر داشته باشید. دیابت چنانچه به خوبی مهار نشود، می‌تواند:

سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمار مربوط به دیابت در امریکا را به این ترتیب اعلام کرده است:

انجمن دیابت آمریکا نیز آمار زیر را منتشر کرده‌ است:

سازمان جهانی بهداشت هم آمار زیر را منتشر کرده است:

کنترل دیابت نوع ۲ نیازمند کار گروهی است. شما باید همکاری نزدیکی با پزشک خود داشته باشید، ولی نتایج به کارهای خود شما بستگی دارد.

ممکن است پزشک‌تان بخواهد به صورت منظم آزمایش‌های خون انجام شود تا سطح قند خون شما مشخص شود. این آزمایش‌ها نشان می‌دهند شما چقدر دیابت خود را تحت کنترل دارید و اگر دارو مصرف می‌کنید نشان می‌دهد داروها چقدر خوب جواب می‌دهند.

از آنجایی که دیابت ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد، پزشک فشار خون و کلسترول شما را نیز تحت نظر خواهد گرفت. اگر علائم بیماری‌های قلبی در شما مشاهده شود، ممکن است لازم باشد آزمایش‌های بیشتری انجام دهید. این آزمایش‌ها می‌تواند شامل گرفتن نوار قلب یا تست استرس قلب باشد.

نکات زیر می‌تواند به شما در کنترل دیابت کمک کند:

همچنین وارد کردن یکی از اعضای خانواده به درون این حلقه نیز می‌تواند مفید باشد. علائم هشداردهنده‌ی قند خون زمانی که خیلی بالا یا خیلی پایین است را به آنها یاد دهید تا بتوانند در مواقع اضطراری به شما کمک کنند. همچنین به خاطر داشته باشید که اگر همه‌ی اعضای خانواده یک رژیم غذایی سالم را رعایت کنند و در فعالیت‌های فیزیکی شرکت کنند، همه نفع خواهند برد.

برگرفته از: healthline

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

سلامتی

قرص لوراتادین چیست؛ موارد مصرف و عوارض لوراتادین

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

قرص ضد استرس؛ معرفی داروهای ضد اضطراب و روش‌های جایگزین برای کاهش

قرص رانیتیدین چیست؛ نحوه مصرف و عوارض رانیتیدین

از بین بردن موریانه؛ اقدامات ساده و سریع برای دفع موریانه

چطور در تعطیلات عید، از ماندن در خانه لذت ببریم؟

ماساژ گردن؛‌ دو روش صحیح و اصولی برای ماساژ گردن

آنچه باید دربارهٔ بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی بدانیم

ماست یونانی؛ خواص بی‌شمار و طرز تهیه آن

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

عجیب ترین مکان های دنیا که شما را شگفت‌زده خواهند کرد

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کدام‌اند؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *