دارو cetirizine 10

خواص دارویی و گیاهی

دارو cetirizine 10
دارو cetirizine 10

مجری طرح پایلوت : انجمن داروسازان اصفهان

تحت نظارت معاونت غذا و دارو

مسئولیت صحت اطلاعات بر عهده داروخانه می باشد

*دریافت دارو فقط بصورت حضوری در محل داروخانه و با نسخه کامل امکان پذیر است*

سیتریزین  

دارو cetirizine 10

سیتریزین به دسته داروهای ضد حساسیت (آنتی هیستامین)تعلق دارد. این دارو با جلوگیری از اثر هیستامین که به طور طبیعی در واکنش به مواد حساسیت زا در سلول های بدن تولید و آزاد می شود، علائم حساسیت (عطسه، خارش، آبریزش چشم و بینی، کهیر و…)را تسکین می‌دهد.
سیتریزین از دسته ی داروهایی است که می‌توان آن را بدون نسخه از داروخانه تهیه نمود.
-قرص و کپسول این دارو برای بزرگسالان و فرم شربت آن برای کودکان مناسب می باشد. البته مصرف این دارو در کودکان کمتر از دو سال مناسب نیست و توصیه نمی شود.
پیش از مصرف سیتریزین
-در صورت بارداری، تصمیم بارداری یا شیردهی حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-در صورت ابتلا به هرگونه نقص کلیوی حتماً پزشک خود را مطلع نمایید زیرا ممکن است با توجه به شرایط کلیوی، نیاز به تغییر مقدار مصرف دارو داشته باشید.
-در صورت سابقه یا ابتلا به صرع و بیماری خونی پورفیری، پزشک خود را مطلع نمایید.
-لیست کاملی از سایر داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید تا در صورت نیاز به تنظیم مجدد داروها، اقدامات لازم صورت بگیرد.
-در صورت سابقه ی حساسیت به سیتریزین و یا هر یک از داروهای ضد حساسیت، به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.
نحوه صحیح مصرف سیتریزین
-مقدار مصرف پیشنهادی سیتریزین به صورت معمول برای بزرگسالان و افراد بالای ۱۲ سال ۱۰ میلی گرم یک بار در روز ، برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال ۵ میلی گرم دو بار در روز و برای کودکان ۲ تا ۵ ساله٢/۵ میلی گرم دو بار در روز می باشد.
-به دلیل اینکه کودکان به عوارض آرام بخشی و خواب آوری این دارو حساسیت بیشتری دارند، در صورتی که از فرم شربت این دارو برای کودک استفاده می نمایید، لازم است مقدار مصرف را به صورت دقیق در هر نوبت با توجه به سن کودک اندازه گیری نمایید.
-مصرف این دارو با غذا تداخلی ندارد و می توانید آن را قبل یا پس از غذا همراه با یک لیوان آب مصرف نمایید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو جای نگرانی نیست و می‌توانید نوبت بعدی را در صورت نیاز مصرف نمایید اما از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.
توصیه ها
-مصرف داروهای ضد حساسیت مانند سیتریزین معمولاً کوتاه مدت است و نیاز به ادامه مصرف دارو پس از کنترل علایم حساسیت نمی باشد.
-با وجود اینکه سیتریزین از نسل جدید داروهای ضد حساسیت می باشد و اثر خواب آوری کمتری نسبت به داروهای قدیمی تر دارد، اما همچنان در برخی افراد ایجاد گیجی و خواب آلودگی می نماید لذا در صورتی که شما جزء این دسته از افراد هستید، در مدت مصرف این دارو از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط بیشتری دارند، خودداری نمایید.
-مصرف همزمان فرآورده‌های الکلی با این دارو می‌تواند عوارض خواب آوری و گیجی آن را تشدید نماید که در بعضی افراد می تواند خطرناک باشد.
-در صورتی که انجام قصد عمل جراحی یا هرگونه پروسه درمانی یا آزمایش (خصوصاً تست آلرژی )را دارید درمانگر خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید تا در صورت نیاز، مصرف این دارو در زمان مناسب قطع گردد.
-در هنگام خرید هرگونه دارو یا فرآورده مکمل از داروخانه، داروساز خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.همچنین در صورتی که این دارو را به عنوان داروی بدون نسخه از داروخانه تهیه می نمایید، حتماً با داروساز مشورت نمایید تا از مناسب بودن آن برای شرایط خود اطمینان حاصل کنید.
عوارض ناخواسته دارویی سیتریزین 
-احساس خستگی، خواب آلودگی و گیجی از عوارض شایع داروهای ضد حساسیت می باشد. در صورت بروز این علائم از رانندگی و کار با ابزار خطرناک بپرهیزید و از فراورده های الکلی استفاده نکنید.
-در صورت بروز خشکی دهان از آدامس یا آب نبات های فاقد قند استفاده نمایید.
-سردرد می تواند از عوارض مصرف این دارو باشد. در صورت بروز این عارضه مایعات مقدار کافی مصرف نمایید و ازداروسازتان جهت معرفی داروی ضد درد مناسب شرایط خود کمک بگیرید.
-در صورتی که سردرد ادامه دار یا شدید شد به پزشک مراجعه نمایید.
-در صورت احساس تهوع یا دل درد، از وعده های غذایی سبک استفاده کنید و از مصرف غذاهای پرچرب پر ادویه بپرهیزید.
-بروز اسهال خفیف به ویژه در کودکان می‌تواند از عوارض مصرف این دارو باشد که معمولاً خود به خود رفع می گردد. با این حال لازم است که آب و مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.
-در صورت احساس گلودرد، حساسیت بینی و هرگونه تشدید علائم سرماخوردگی در کودکان با پزشک صحبت نمایید.
سایر داروهای هم خانواده ستریزین
لوراتادین – دسلوراتادین – کتوتیفن – فکسوفنادین و لووسیتریزین

چنانچه در خصوص “ستیریزین” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

InChI=1S/C21H25ClN2O3/c22-19-8-6-18(7-9-19)21(17-4-2-1-3-5-17)24-12-10-23(11-13-24)14-15-27-16-20(25)26/h1-9,21H,10-16H2,(H,۲۵٬۲۶) YKey:ZKLPARSLTMPFCP-UHFFFAOYSA-N Y

سیتیریزین (به انگلیسی: Cetirizine) یک آنتی‌هیستامین نسل دوم است.

رده درمانی: آنتی هیستامین اختصاصی

اشکال دارویی: قرص، شربت

کاربرد اصلی آن در درمان حساسیت و خارش است. برای درمان رینیت آلرژیک به ویژه تب یونجه و بیماری‌های آلرژیک پوستی از قبیل کهیر و آنژیوادم نیز مصرف می‌شود.

دارو cetirizine 10

ستیریزین با مهار اختصاصی گیرنده‌های H۱ (نوع یک گیرنده‌های هیستامین) عمل می‌کند. فرق آن با آنتی هیستامین‌های قدیمیتر مثل کلرفنیرامین آن است که چون از سد خونی مغزی نمی‌گذرد اثر تسکینی کمتری بر سیستم عصبی مرکزی دارد و خواب آلودگی آن کمتر است.

شایع‌ترین عوارض گزارش شده: سردرد (۱۶٪)، خشکی دهان (۵٫۷٪)، خواب‌آلودگی (۵–۲۰٪)، خستگی (۵٫۶٪).

عوارض جدی‌تری نیز در بعضی از بیماران گزارش شده‌است: نارسایی قلب، تندتپشی، ورم.

این دارو نیز مانند سایر داروها می‌تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. شما ممکن است یک یا چند مورد از این عوارض را تجربه کنید یا هیچ‌کدام از عوارض در شما مشاهده نشود.

رایج‌ترین عوارض احتمالی مصرف مصرف سیتریزین (cetirizine) عبارتند از:[۱]

اما سیتریزین عوارض جانبی تخصصی دیگری نیز دارد:[۱]

ستیریزین ممکن است با سایر داروهای آنتی هیستامین یا داروهای سرماخوردگی، مسکن، فشارخون، ضد افسردگی، ضد اضطراب، داروهای خواب‌آور و … تداخل داشته باشد.

قبل از تجویز این دارو توسط پزشک، در صورتی که داروی دیگری مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید. سیتریزین ممکن است با سایر داروهای آنتی هیستامین یا داروهای سرماخوردگی، مسکن، فشارخون، ضد افسردگی، ضد اضطراب، داروهای خواب‌آور و … تداخل داشته باشد.

برخی از داروهایی که با سیتریزین تداخل دارند عبارتند از:[۱]

این دارو معمولاً در دوران حاملگی خطری برای جنین ندارد و مصرف ستریزین در دوران بارداری مانعی ندارد ولی توجه داشته باشید که در موقع تجویز پزشک، حامله بودن خود را به پزشک اطلاع دهید.

باعلم

فهرست مطالب در صورتیکه به بخشی از محتوا نیاز یا علاقه دارید بر روی عنوان مربوطه در فهرست زیر کلیک نمایید تا به همان بخش منتقل شودید.

با تغییر فصل‌ها حساسیت‌های مختلف خود را نشان می‌دهند. برخی افراد لاجرم هر ساله با این مشکل رو به رو شده و مجبورند برای کاهش علایم حساسیت که بیشتر شامل عطسه و قرمزی چشم‌هاست به انواع آنتی‌هیستامین‌ها پناه ببرند. قرص سیتریزین یکی از این داروهاست.

سیتریزین ( cetirizine ) نوعی آنتی هیستامین است که میتواند هیستامین بدن را کاهش دهد. افزایش هیستامین در بدن میتواند باعث ایجاد علائمی مانند عطسه، خارش چشم ها، قرمز شدن چشم ها، آبریزش از چشم ها و بینی و … شود. با استفاده از سیتریزین این علائم بهبود میابد. قرص سیتریزین یک داروی ضدآلرژی و ضد حساسیت می‌باشد که کاربرد اصلی آن درمان حساسیت و خارش است. این دارو همچنین برای درمان تب یونجه، کهیر و خارش‌های پوستی ناشی از حساسیت‌ها و آلرژی‌ها استفاده می‌شود. از قرص سیتریزین برای درمان آبریزش بینی، خارش و قرمزی چشم، عطسه و خارش بینی و گلو و پوست (در صورتی که این علائم ناشی از آلرژی و حساسیت باشد) نیز استفاده می‌شود. قرص و کپسول سیتریزین برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب می‌باشد در حالی‌که مایع خوراکی آن برای بچه‌های کوچک‌تر نیز در دسترس می‌باشد. سیتریزین مانند سایر داروهای ضدآلرژی و حساسیت، میتواند باعث خواب آلودگی و کاهش تمرکز شما شود. بعد از مصرف این دارو، از رانندگی و سایر فعالیت هایی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید. همچنین مصرف الکل میتواند عوارض جانبی سیتریزین را افزایش دهد. در صورتی که از سایر داروهای آلرژی و یا سرماخوردگی، قرص های خواب آور، آرام بخش ها، شل کننده های عضلات و داروهای افسردگی استفاده میکنید، قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید.

دارو cetirizine 10

شربت سیتریزین (Cetirizine) یک داروی ضد آلرژی و ضد حساسیت می باشد. از این دارو می توان برای درمان علائم سرماخوردگی یا آلرژی مانند عطسه،خارش، ترشح اشک یا آبریزش بینی استفاده کرد. قرص و کپسول این دارو برای بزرگسالان و فرم شربت آن برای کودکان مناسب می باشد. البته مصرف این دارو در کودکان کمتر از دو سال مناسب نیست و توصیه نمی شود.

مکانیسم اثر شربت سیتریزین به این صورت است که اثرات آنتی هیستامین سیتریزین به علت رقابت با هیستامین در اتصال به گیرندهH1 است . کاربر د آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلوگیری از اثرات انقباضی هیستامین در برونش ها در این بیماران باشد .

اثر فارماکوکینتیک شربت سیتریزین آن به این شکل است که حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر میشود.در صورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می یابد. موارد منع مصرف هشدارها عوارض جانبی تداخل دارویی نکات قابل توصیه این دارو ممکن است باعث منگی شود.

پیشنهاد می‌شود میزان دقیق این دارو طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور معمول می‌توان از الگوی مصرف زیر برای این دارو پیروی کرد:

توجه: اگر استفاده از یک دوز آن را فراموش کردید، نگران نباشید، فقط دوز بعدی را زمانی که احساس کردید به آن نیاز دارید مصرف کنید، هرگز برای جبران دوز فراموش شده در یک زمان دو قرص را مصرف نکنید.

این دارو در رده B قرار دارد، در هر صورت قبل از مصرف دارو، باردار بودن خود را به پزشک اطلاع دهید .

حتما بخوانید: مصرف داروی ضد حساسیت در دوران بارداری

این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود و حتما قبل از مصرف دارو باید با پزشک مشورت نمایید .

این دارو نیز مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. شما ممکن است یک یا چند مورد از این عوارض را تجربه کنید و یا هیچ کدام از عوارض در شما مشاهده نشود.

رایج ترین عوارض احتمالی مصرف مصرف سیتریزین عبارتند از :

سکته مغزی، خستگی شدید، خشکی دهان و گلو، سردرد، شکم درد، بیش فعالی و بی حوصلگی، کمر درد، درد قفسه سینه، آرتریت، پوکی استخوان، ضعیف شدن عضلات، خارش، عرق کردن زیاد، آلوپسی، درماتیت، جوش، اگزما، کم شدن ادرار، عفونت ادرار، بی اختیاری ادرار، درد پستان در زنان، خون ریزی زودهنگام قاعدگی، واژینیت، تپش قلب، تاکی کاردی، نارسایی قلبی، افزایش فشار خون، افزایش وزن و چاقی.

به صورت شایع (14.3 درصد ) سکته مغزی، سردرد (14 درصد)، سرگیجه (1 تا 10 درصد)، کاهش حس چشایی، پارستزی (حس سوزن سوزن شدن)، لرزش، میگرن، تیک های عصبی، اختلالات گوارشی، اختلال حافظه، دیازژیا، دیسکینزی، دیستونی، انسنکوپ، آمنیزی

خشک شدن دهان و گلو، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، یبوست، نفخ، افزایش بزاق، پوسیدگی دندان، هموروئید، تغییر رنگ زبان، بزرگ شدن شکم

سرفه، اختلال در تنفس، تنگی نفس، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، برونشیت، افزایش خلط، سینوزیت

سردرگمی، اختلال حافظه، کاهش میل جنسی، اضطراب، بیش فعالی، اختلال خواب، افسردگی، توهم، تیک عصبی، افزایش احتمال خودکشی

در صورتی که مصرف یک وعده داروی خود را فراموش کردید، به محض یاداوری، قرص خود را مصرف کنید. در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک میشوید، دوز فراموش شده را رها کنید.

در صورتی که به اشتباه و یا با هدف خودکشی با سیتریزین، بیش از حد دارو مصرف کرده اید، با اورژانس تماس بگیرید.

قبل از تجویز این دارو توسط پزشک، در صورتی که داروی دیگری مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید. سیتریزین ممکن است با سایر داروهای آنتی هیستامین و یا داروهای سرماخوردگی، مسکن، فشارخون، ضد افسردگی، ضد اضطراب، داروهای خواب آور و … تداخل داشته باشد.

دیفن هیدرامین، داروهای ضد تشنج، کاربامازپین، آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم، کدئین، آمی تریپتیلین، ریتالین، کلرپرومازین، ترازودون، متادون، ترامادول، آسپرین، استامینوفن، کاپتوپریل و …

هر دارویی را باید به میزانی که دکتر تجویز کرده است مصرف کنید. مقادیر موجود در این متن فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست .

برای درمان آلرژی در کودک معمولا با دوز اولیه 2.5 میلی گرم در روز آغاز شده و در صورت نیاز به 5 میلی گرم به صورت دو وعده 2.5 میلیگرمی سیتریزین در روز افزایش میبابد. اگر از داروی مایع سیتریزین برای کودک خود استفاده می کنید، از دوزهای نوشته روی بطری به دقت پیروی کنید تا بتوانید دوز مصرفی دقیق را به کودک خود بدهید.

در صورت مصرف بدون نسخه این دارو برای خود درمانی، قبل از مصرف تمام نکات روی بسته بندی محصول را بخوانید. اگر سوالی دارید، با مسئول داروخانه مشورت کنید. اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده است، آن را طبق دستور معمولا به صورت روزانه مصرف کنید. اگر از قرص های جویدنی استفاده می کنید، هر قرص را خوب بجوید و سپس قورت دهید. اگر از قرص هایی که به سرعت حل میشوند استفاده می کنید، اجازه دهید قرص روی زبان حل شود و سپس آن را، با آب و یا بدون آب ببلعید. اگر از شکل مایع این دارو استفاده می کنید، دوز آن را با دقت با استفاده از وسیله اندازه گیری قاشق خاص اندازه گیری  کنید. از قاشق خانگی استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز مناسب را دریافت نکنید. دوز بر اساس سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تعیین میشود. دوز خود را افزایش ندهید و یا این دارو را بیشتر از دستورالعمل مصرف نکنید. اگر علائم آلرژی شما بهبود نیافتند، اگر زخمهای تان پس از ۳ روز درمان بهبود نیافتند یا اگر بیش از ۶ هفته وجود کهیرها طول کشیدند، به پزشک اطلاع دهید. در صورتی که وضعیت شما بدتر شود یا اگر فکر می کنید مشکل جدی پزشکی دارید (مانند واکنش آلرژیک بسیار جدی آنافیلاکسی)، فورا به پزشک مراجعه کنید.

اگر در حال مصرف بدون نسخه این دارو هستید، تمام اطلاعات دارویی را قبل از مصرف مطالعه کنید. اگر سوالی درباره دارو داشتید، از پزشک داروخانه بپرسید. اگر پزشک این دارو را تجویز کرده، درست طبق دستور پزشک آن را مصرف کنید که معمولا یک بار در روز استفاده می شود.

اگر قرص جویدنی سیتریزین را مصرف می کنید، هر قرص را به طور کامل جویده و سپس ببلعید. اگر از قرص زود حل شونده سیتریزین استفاده می کنید، ابتدا اجازه دهید قرص به خوبی روی زبان تان حل شود و سپس آن را با آب یا بدون آب قورت دهید.اگر از شکل مایع این دارو مصرف می کنید، میزان دارو را به دقت اندازه بگیرید.

میزان دارو متناسب با سن، شرایط بیماری و واکنش بدن نسبت به دارو تعیین می شود.میزان مصرف دارو را افزایش ندهید یا بیشتر از حد توصیه شده از آن مصرف نکنید.   اگر علائم حساسیت بهبود پیدا نمی کند، اگر کهیرهای بروز کرده 3 روز پس از درمان بهبود پیدا نکردند، یا اگر کهیرها بیشتر از هفته طول کشیدند، به پزشک مراجعه کنید. اگر شرایط بیماری بدتر شد و یا اگر فکر می کنید دچار مشکل جدی شده اید (مانند واکنش های شدید حساسیتی مثل آنافیلاکسی) بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. 

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.استفاده از مطالب سایر منابع با ذکر منبع به آنان صورت می‌پذیرد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

دارو cetirizine 10

توجه: استفاده از مطالب ترجمه شده تنها با ذکر نام جامعه سلامت و لینک مستقیم به صفحه مقاله بلامانع است.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

برای دریافت وقت مشاوره به صفحه “لیست بهترین مراکز مشاوره روانشناسی در تهران” مراجعه بفرمایید.

ایمیل تبلیغات : [email protected]

ارسال نظرات: [email protected]

تلفن تبلیغات (لطفا تنها برای امور تبلیغاتی تماس بگیرید): 09375386828

پاموه – پاموه » سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

سیتریزین : اطلاعات جامع درباره این دارو و روش مصرف  آن

نام تجاری :  Zyrtec

فهرست

سیتریزین ( cetirizine ) نوعی آنتی هیستامین است که میتواند هیستامین بدن را کاهش دهد . افزایش هیستامین در بدن میتواند باعث ایجاد علائمی مانند عطسه ، خارش چشم ها ، قرمز شدن چشم ها ، آبریزش از چشم ها و بینی و … شود . با استفاده از cetirizine این علائم بهبود میابد .

دارو cetirizine 10

سیتریزین ( cetirizine ) مانند سایر داروهای ضدآلرژی و حساسیت ، میتواند باعث خواب آلودگی و کاهش تمرکز شما شود . بعد از مصرف این دارو ، از رانندگی و سایر فعالیت هایی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید . همچنین مصرف الکل میتواند عوارض جانبی “سیتریزین” ( cetirizine ) را افزایش دهد . در صورتی که از سایر داروهای آلرژی و یا سرماخوردگی ، قرص های خواب آور ،آرام بخش ها ، شل کننده های عضلات و داروهای افسردگی استفاده میکنید ، قبل از مصرف ( cetirizine ) به پزشک خود اطلاع دهید .

این دارو در رده B قرار دارد ، در هر صورت قبل از مصرف دارو ، باردار بودن خود را به پزشک اطلاع دهید .

این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود و حتما قبل از مصرف دارو باید با پزشک مشورت نمایید .

این دارو نیز مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد . شما ممکن است یک یا چند مورد از این عوارض را تجربه کنید و یا هیچ کدام از عوارض در شما مشاهده نشود.

عوارض عمومی : سکته مغزی ، خستگی شدید ، خشکی دهان و گلو ، سردرد ، شکم درد ، بیش فعالی و بی حوصلگی

به صورت شایع (14.3 درصد ) سکته مغزی ، سردرد (14 درصد)، سرگیجه (1 تا 10 درصد) ، کاهش حس چشایی ، پارستزی (حس سوزن سوزن شدن) ، لرزش ، میگرن ، تیک های عصبی ، اختلالات گوارشی ، اختلال حافظه ، دیازژیا، دیسکینزی، دیستونی، انسنکوپ، آمنیزی

در صورتی که مصرف یک وعده داروی خود را فراموش کردید ، به محض یاداوری ، قرص خود را مصرف کنید . در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک میشوید ، دوز فراموش شده را رها کنید .

در صورتی که به اشتباه و یا با هدف خودکشی با سیتریزین ، بیش از حد دارو مصرف کرده اید ، با اورژانس تماس بگیرید

قبل از تجویز این دارو توسط پزشک ، در صورتی که داروی دیگری مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید . سیتریزین ممکن است با سایر داروهای آنتی هیستامین و یا داروهای سرماخوردگی ، مسکن ، فشارخون ، ضد افسردگی ، ضد اضطراب ، داروهای خواب آور و … تداخل داشته باشد .

دیفن هیدرامین / داروهای ضد تشنج / کاربامازپین / آلپرازولام / دیازپام / زولپیدم/ کدئین / آمی تریپتیلین / ریتالین / کلرپرومازین / ترازودون / متادون / ترامادول / آسپرین / استامینوفن / کاپتوپریل و …

 

 

سوالات

هر دارویی را باید به میزانی که دکتر تجویز کرده است مصرف کنید . مقادیر موجود در این متن فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست .

5 تا 10 میلی گرم یکبار در روز

حداکثر دوز 10 میلی گرم در روز (در افراد بالای 65 سال بهتر است بیش از 5 میلی گرم در روز نباشد )

برای درمان آلرژی در کوک معمولا با دوز اولیه 2.5 میلی گرم در روز آغاز شده و در صورت نیاز به 5 میلی گرم به صورت دو وعده 2.5 میلیگرمی سیتریزین در روز افزایش میبابد .

تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com

مهدی حسینی هستم . سعی می کنم به صورت روزانه ، مطالب مربوط به سلامت و پزشکی رو از بهترین سایت های پزشکی جهان ترجمه کنم و در این سایت قرار بدم .

درمان فشار خون بالا – لیست داروهای کاهش فشار خون

لیست عوارض جانبی آسپرین + جایگزین های گیاهی و خانگی

لیست عوارض جانبی مسکن های ضد التهاب غیر استروئیدی

مدروکسی پروژسترون – عوارض + تداخل Medroxyprogesterone

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه ایمیل معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما ایمیل خواهد شد.

این نام و آدرس ایمیل را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

سلام، من صبح یه سیتریزین 10 خوردم برای آبزی اثر نداشت الان 2 تا باهم خوردم، خیلی خطر داره؟

با سلام و وقت بخیر
منظور از آبزی رو متوجه نشدم .
این تعداد مصرف خطرجانبی مستقیم نداره ولی باعث اختلال در تمرکز میشه . باید از کارهایی که به تمرکز حواس بالا نیاز داره خودداری کنید.

ایا مصرف سیتریزین موجب افزایش درد های ارتروزی میش؟

دارو cetirizine 10

آیا سیتریزین با فلوکستین تداخل دارویی دارد؟

ازاین همه عوارض منفی که برای قرص سیتریزین ذکر شده آدم وحشت میکند/ آخه این چه قرصیه با اين همه مضرات که تولید میشود؟؟ بنده ر حال مصرف اين قرصم كه با دىدن اين همه عواقب تصميم به ترك أن دارم

نوشتید 14.3درصد درافراد موجب سکته مغزی میشه دراین صورت قرص پرخطریه وخیلی کم باید تجویز شه درحالی که قرص سیتریزین عموما زیاد تجویز میشه برا حساسیت های پوستی مثل خارش سر تورم دست وآلرژی های فصلی.عوارضی مثل خواب الودگی و بی حالی و عدم تمرکز شایع است….

چن تا بخورم سنکوب میکنم؟لطفا جواب بدید خیلی لازم دارم تو هیچ سایتی ننوشته

چن تا بخورم سنکوب میکنم؟لطفا جواب بدید خیلی لازم دارم تو هیچ سایتی ننوشته

با سلام و وقت بخیر .
خودکشی با این دارو روش مناسبی نیست . دلایل زیادی وجود داره که می تونه باعث خودکشی ناموفق شما بشه و عوارض جانبی اون می تونه براتون وحشتناک باشه به طوری که قابل تحمل نباشه . خودکشی با دارو از روش های نامطمئن خودکشی هست و درصد شکست اون 95 درصد هست . خوردن تعداد زیادی از این دارو هم دلیل این نیست که صد درصد کشنده باشه .. ممکنه داروها در معده شما به هم بچسبن و گلوله گلوله بشن . که در این صورت فقط عوارض جانبیش شامل حالتون میشه و باعث مرگ نمی شه . یا ممکنه بیهوش بشید و در حالت بیهوشی دچار استفراغ بشید و اثر دارو کم بشه .
احتمال اینکه با خوردن دارو ناقص بشید خیلی بیشتر از اونه که بمیرید !!
روش های خیلی زیاد و مطمئن تر دیگه ای برای خودکشی وجود داره . این روش رو بیخیال بشید لطفا
قبل از اقدام ، حسابی روی این موضوعات فکر کنید .

باباتودیگه کی هستی خدا میدونه چندبار خودکشی کردی

ایول به شما:) عااالی بود

سلام تنها داروی انتی هیستامین که خواب آور نیست فکسوفنادين هست ،سوال تخصص سه سال پیش تو امتحانمون اومد .

در مورد موارد زیر هم توضیح بدید

شربت سیتریزین برای کودکان قرص سیتریزین در بارداری, عوارض شربت سیتریزین برای کودکان

مصرف قرص سیتریزین در دوران شیردهی و بارداری مجاز هست ؟ کلا مصرف آنتی هیستامین در دوران بارداری ضرر داره یا نه ؟

ایا سیتریزین در بارداری ضرر دارد ؟

آیا قرص سیتریزین چاق کننده است؟ یه قرص و داروی ضدحساسیت و آلرژی که خواب آور نباشد معرفی کنید .

آیا شربت سیتریزین خواب آور است ؟ تفاوت لوراتادین با سیتریزین چیه ؟ مصرف طولانی مدت سیتریزین چه عوارضی داره ؟

سیتریزین حاوی کورتون است ؟

آیا قرص سیتریزین چاق کننده است؟ من بعد از مصرف این قرص افزایش وزن زیادی داشتم

مطالب پیشنهادی

چطور “کوفته تبریزی” درست کنم؟ برای 10 الی 15 نفر…

زنجبیل برای چه کسانی ضرر دارد ؟ مضرات زنجبیل

دلایل دندان قروچه و 12 روش خانگی برای درمان “دندان…

آمپول سفتریاکسون – عوارض – تداخل – موارد…

داروهای آرامبخش مجاز در بارداری – قرص ضد افسردگی و…

تعبیر خواب مو » بیش از 89 معنی مختلف برای دیدن مو در خواب

قوانین و مقررات

حریم شخصی

تماس با ما : 09144029928

ایمیل : info[@]pamuh.com

در صورتی هرگونه مشکل پزشکی فوری و اورژانسی دارید این سایت هیچ کمکی به شما نمی کند.

آدرس بیمارستان های تهران و شماره هایی که ممکن است نیاز داشته باشید.(کلیک)

 

مدپلاس

ستیریزین (Cetirizine) با نام تجاری زیرتک (Zyrtec) یک آنتی هیستامین است که باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن می شود. هیستامین می تواند علائم عطسه ، خارش، ترشح اشک و آبریزش بینی تولید کند٬ به همین دلیل برای درمان علائم سرماخوردگی یا آلرژی مانند عطسه ، خارش ، ترشح اشک و آبریزش بینی استفاده می شود.

ستیریزین همچنین در درمان خارش و تورم ناشی از کهیر استفاده می شود.
به طور موقت علایم ناشی از تب یونجه یا آلرژی تنفسی فوقانی ( آبریزش بینی، عطسه ، خارش چشم ها / آبکی، خارش بینی و گلو ) تسکین می دهد.

نام ژنریک: ستیریزین (Cetirizine)

نام تجاری: زیرتک (Zyrtec)

دارو cetirizine 10

کلاس دارویی: آنتی هیستامین

انتظار نمی رود که آیا این دارو برای جنین شما مضر باشد٬ اما اگر شما باردار هستید یا قصد بچه دار شدن پزشک خود را در رابطه با مصرف این دارو در جریان بگذارید.

ستیریزین می تواندبه شیر مادر عبور کند و به کودک شیرخوار آسیب برساند٬ از مصرف این دارو بدون مشورت با پزشک خود خودداری نمایید .

افراد مسن ممکن است نیاز به مصرف کمتری از دوز نرمال این دارو داشته باشند٬ لطفا دستورالعمل پزشک خود را دنبال کنید.

اعمال اثر آنتی‌هیستامین از طریق مهار انتخابی گیرنده‌های H1 محیطی‌. جذب سریع خوراکـی‌. متابولیسم ‌کـم کبدی توسط سیتوکروم P450 و ترشح ابتدایی حدود ٥٠ درصد از داروی بدون تغییر در ادرار و دفع مقدارکمی از دارو از مدفوع‌. نیمه عمر حذف حدود ١٠ ساعت‌.

رینیت آلرژیک فصلی‌، رنیت آلرژیک پا‌یدار، ‌کهیر مزمن

دارویی‌:

– امکان تقویت اثر دارو در مصرف همزمان با داروهای آنتی‌کولینرژیک و سرکوبگرهای دستگاه اعصاب مرکزی‌.
– کاهش کلیرانس ستریزین توسط تئوفیلین‌.

منع مصرف‌: در حساسیت مفرط به دارو یا هیدروکسی ‌زین
احتیاط‌: نقص عملکرد کلیه

شایع‌ترین‌: خواب‌آلودگی‌، سردرد
مهل‌ترین‌: برونکواسپاسم
سایر عوارض‌: خستگی‌، سرگیجه‌، فارنژیت‌، خون‌ دماغ‌، خشکی دهان‌، درد شکم‌، تهوع‌، استفراغ‌، اسهال‌، سرفه

علایم‌: خواب‌آلودگـی
درمان‌: علامتی – حمایتی‌. فاقد پادزهر شناخته شده‌. غیرقابل برداشت توسط دیالیز.

– عدم دسترسی به اطلاعات‌کافی در مورد امکان سوء‌استفاده یا بروز وابستگی با مصرف دارو.
– قطع دارو ٤ روز قبل از انجام آزمون‌های تشخیصی پوست‌. امکان تغییر جواب مثبت آزمون‌های پوست‌.
– عدم دسترسی به اطلاعات‌کافی در مورد استفاده مطمئن و موثر از دارو درکودکان پایین‌تر از ٦ سال‌.
– پرهیز از انجام فعالیت‌هایی‌که نیاز به هوشیاری دارند.
– امکان‌کاهش خواب‌آلودگی با مصرف چای یا قهوه‌.

مطلب قبلی

آتورواستاتین Atorvastatin

مطلب بعدی

بیزاکودیل Bisacodyl

آلپرازولام Alprazolam

آمپی سیلین

جنتامایسین

کلرامفنيکل | Chloramphenicol

تهیه روغن گل سرخ در خانه

وانکومایسین | Vancomycin

علائم نشان دهنده ی علت مشکل نیستند و حذف علائم بدون حذف علت می تواند خطرناک باشد.

سلام ،من الان حدود چهار ساله به علت عطسه و آبریزش بینی دو روزی یه بار قرص سیتریزین مصرف میکنم،میخواستم ببینم عوارضی نداره؟؟؟

لطفا برای این مورد به پزشک مراجعه کنید
با تشکر

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد

مشخصات من را ذخیره کن

کد کپچا *

دارو cetirizine 10

دریافت مطالب جدید , اخبار و اطلاعیه ها در ایمیل شما

 

از عضویت شما سپاسگذاریم . ایمیل خود را جهت تایید بررسی کنید

مطالب تصادفی


اطلاعاتی ریز و درشت درباره سرطان


حساسیت پاییزی چگونه اتفاق می افتد؟


شستشوی صحیح آلت تناسلی و اهمیت آن


درمان کم خونی و پلاکت پایین با گیاه شبدر


گیاهخواران عمری طولانی تر دارند

چرا کودکان نباید بلافاصله قبل از خواب از وسایل…


همه چیز در مورد آمبولی ریوی


قصد خودکشی دارید ؟


عوامل موثر در کاهش لذت جنسی در بانوان


نکاتی از آموزش جنسی کودکان

این ۹ خوراکی را از برنامه غذایی تان حذف کنید


لاغری با دارچین


توصیه هایی برای رویش دندان های شیری


برقراری ارتباط با کودک مبتلا به ADHD


نکاتی برای افزایش قد کودکان

تابستان بهترین زمان برای برداشت لوزه‌ها


نوزادان درشت و خطر ابتلا به سرطان سینه


حسادت کودک نسبت به میهمان تازه وارد


مرگ سالانه ۹۰۰۰ کودک در تصادفات جاده‌ای

زمانی که سیســتم ایمنی پیام هــای غلطی را به پوســت می فرســتد و باعث رشــد بیشتر ســلول های آن می شــود؛ چندین لایه ســلول مرده به شکل پوســته های ســفید رنگ در سطح پوست تجمع پیدا می کنند.

(بیشتر بخوانید : پسوریازیس )


Cetirizine

ستریزین یک آنتی هیستامین می باشد .هیستامین می تواند علائم عطسه ،خارش، آبریزش از چشم و بینی را ایجاد کند. ستیریزین می تواند در درمان سرماخوردگی و علائم آلرژی استفاده گردد.همچنین ستیریزین در درمان خارش و تورم ناشی از کهیر نیز بکار می رود.

ستیریزین متابولیت انسانی هیدروکسی زین و یک آنتی هیستامین می باشد. اثرات عمده ستریزین بواسطه مهار انتخابی رسپتورهای محیطی H1 می باشد.

ستیریزین هیدروکلراید یک آنتاگونیست فعال خوراکی و انتخابی گیرنده H1 می باشد.

ستیریزین به سرعت جذب شده و در بزرگسالان پس از حدود یکساعت پس از مصرف خوراکی (قرص یا شربت) به حداکثر غلظت خود می رسد.میانگین اتصال به پروتئین های پلاسما 93% می باشد. ستیریزین به مقدار محدود با O-دآلکیلاسیون اکسیداتیو به متابولیتی بافعالیت آنتی هیستامینی ناچیز متابولیزه می گردد.میانگین نیمه عمر حذفی ستیریزین 8.3 ساعت است.

دارو cetirizine 10

مقدار مصرف معمول برای رینیت آلرژیک:بزرگسالان:5 تا 10 mg خوراکی یک بار در روزمقدار مصرف معمول برای کهیر :بزرگسالان:5 تا 10 mg خوراکی یک بار در روزمقدار مصرف معمول برای رینیت آلرژیک:کودکان:6 ماه تا 2 سال:2.5 mg خوراکی یکبار در روز، 12 ماه و بیشتر:2.5 mg خوراکی دو بار در روز2 تا 5 سال: 2.5 mg خوراکی یکبار در روز ممکن است تا 5 mg در روز در یک یا دو مقدار منقسم افزایش داده شود.6 سال و بیشتر: 5 تا 10 mg خوراکی یک بار در روزمقدار مصرف معمول برای کهیر:کودکان:6 ماه تا 2 سال:2.5 mg خوراکی یکبار در روز، 12 ماه و بیشتر:2.5 mg خوراکی دو بار در روز2 تا 5 سال: 2.5 mg خوراکی یکبار در روز ممکن است تا 5 mg در روز در یک یا دو مقدار منقسم افزایش داده شود.6 سال و بیشتر: 5 تا 10 mg خوراکی یک بار در روز

1-بعلت امکان بروز خواب آلودگی در هنگام رانندگی و کار با ماشین آلات خطرزا احتیاط کنید. 2-امنیت و کارایی مصرف داروی ستیریزین در بیماران زیر شش ماه به اثبات نرسیده است.

1-در حین درمان با ستیریزین از مصرف الکل خودداری نمایید. 2- ستریزین را بدون توجه به وعده های غذایی مصرف نمایید.

موسسه خدمات دارویی رضوی با هدف ایجاد بانک مرجع در زمینه اطلاعات دارویی و پزشکی و همچنین ایجاد بستر مناسب جهت مشاوره دارویی و خرید آسان دارو و تحویل در محل ایجاد شده است. ادامه …

18 خرداد

8 خرداد

30 اردیبهشت

تمام حقوق برای موسسه خدمات دارویی رضوی محفوظ است © 1393
( بازنشر مطالب تنها با ذکر منبع و اجازه نامه کتبی از موسسه خدمات دارویی رضوی مجاز می باشد)

دارو cetirizine 10
دارو cetirizine 10
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *