خواص دارویی و گیاهی
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانهموبایل
دارو گیاهی مناسب برای چربی خون
گیاهان (سبزیها و میوهها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون میشوند
البته تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تأثیر برخی از آنها است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده میشوند.
بین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از 1 صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه کردهاند. سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضدمیکروبی و ویروسی دارد و فشارخون و قندخون را کاهش میدهد و خون را رقیق میکند.
برخی دیگر از گیاهان مانند خرفه و دانه کنگر فرنگی نیز تریگلیسرید خون را پایین میآورند و مصرفشان در بسیاری از کشورهای دنیا شایع است ولی متأسفانه در ایران استفاده از این گیاهان هنوز جا نیفتاده است.
میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش میدهند. مصرف برخی از روغنها نیز HDL (کلسترول خوب) را بالا و LDL (کلسترول بد) را پایین میآورد مانند روغن بادامزمینی، هسته انگور، کنجد، ماهی و کتان. این روغنها کلسترول و تریگلیسرید خون را هم پایین میآورند.
اگر بخواهیم 3 نوشیدنی را ببریم که هم فشارخون را پایین میآورند و هم کلسترول و تریگلیسرید را باید به آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره اشاره کنیم که بهترین گزینهها هستند. این 3 نوشیدنی هم میتوانند بین وعدههای غذایی و هم همراه غذا مصرف شوند.
آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی هستند که مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه چربی و کلسترول خون را کاهش میدهد.
همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذاییای هستند که به کاهش تریگلیسرید و کلسترول خون کمک میکنند.
البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شوند و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.
فلفل سیاه
با فلفل سیاه به جنگ چربی بروید
فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل میشود، تشکیل سلولهای جدید چربی را متوقف میکند و خاصیت ضد چربی دارد.
تحقیقات گذشته نشان میدهد که فلفل سیاه علاوه برداشتن مزیتهای بسیار بر سلامتی، میزان چربی جریان خون را کاهش میدهد.
اکنون محققان طی تحقیقات آزمایشگاهی و مدلهای کامپیوتری دریافتند که «پپرین» در فعالیت ژنی که مسئول کنترل تشکیل سلولهای جدید چربی است، دخالت میکند.
«پپرین» همچنین ممکن است فعالیتهای زنجیرهای متابولیکی که در حفظ کنترل چربی نقش دارد را هدف قرار دهد.
پژوهشگران معتقدند که این یافته باعث استفاده وسیع از عصاره پپرین یا فلفل سیاه در جنگ با چربی و سایر بیماریهای مربوطه خواهد شد.
خرفه
کاهش چربی خون به خرفه
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه گفت: مصرف خرفه به صورت خام یا پخته موجب کاهش چربی خون و رفع التهاب بدن میشود در پزشکی طب سنتی ایران از خرفه برای رفع لاغری، رفع تشنگی و تقویت کننده قوای جسمانی استفاده میشود.
دارو گیاهی مناسب برای چربی خون
وی گفت: خرفه تصفیه کننده خون، تببر و مُدر «ادرارآور» است همچنین این گیاه صفراآور، ضد اسکوربوت و کمبود ویتامین C است.
صفوی ادامه داد: از گیاه دارویی خرفه میتوان به صورت استعمال خارجی برای رفع سوختگی، رفع میخچه، رفع دمل و جوش استفاده کرد.
وی بیان داشت: میتوان از گیاه تازه خرفه به میزان 5 تا صد گرم روزی سه بار استفاده کرد که اثرات خوبی را بر بدن میگذارد.
منابع:
سلامتیران – دکتر محمدحسین صالحیسورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
باشگاه خبرنگاران
فارس
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
این متخصص افزود: دربین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه كردهاند. سیر علاوه بر كاهش كلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضد میكروبی و ضد ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را كاهش میدهد و خون را رقیق میكند.
وی تصریح کرد: البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر میكند. اثر سیر ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم كلسترول را كاهش میدهد. سالهاست مشخص شده است كه روغن زیتون چربی خون را كاهش میدهد.
استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران خاطرنشان کرد: سه نوع نوشیدنی كاهشدهنده فشار خون، كلسترول و تریگلیسرید، شامل آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره میباشد. این نوشیدنیها میتوانند بین وعدههای غذایی یا همراه غذا مصرف شوند.
وی یادآور شد: آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی هستند كه مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه، چربی و كلسترول خون را كاهش میدهد. همچنین كدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی هستند كه به كاهش تریگلیسرید و كلسترول خون كمك میكنند. البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شود و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.
1