خواص دارویی و گیاهی
نخل هندی در کتب سنتی با فوفل شناخته شده است، درختی است از تیره نخلها که در مناطق گرم آسیا، هندوستان و جاوه میروید با قامتی تقریبا بلند که ارتفاع آن به 25 متر هم میرسد. های دیگر این گیاه سپاری، تانبول، کوثل، پوفل و فاطویل است. میوه فوفل در ابعاد یک تخم مرغ است، هنگامی که نارس است رنگ پوست خارجی آن سفید و پس از رسیدن رنگ آن زرد نارنجی میشود. در داخل میوه فوفل یک عدد دانه بیضی شکل که درازای آن حدود 2 سانتیمتر است قرار دارد که رنگ غشای آن قهوهای بوده، طعم دانه تلخ، قابض و بویی شبیه پنیر دارد.
جویدن مخلوط میوه و برگ فوفل سنتی تاریخی است و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اقیانوسه رایج است. فوفل باید کاملا رسیده مصرف شود و مقدار مصرف خوراکی آن به طور معمول 4 گرم در روز است.
از دیگر روشهای استفاده از خواص فوفل تنقیه آن میباشد. برای تنقیه 4 عدد دانه فوفل را در 3 سیسی آب به مدت نیم ساعت بجوشانید تا مقدار آن به 12 سیسی برسد، سپس آن را خنک نموده وقبل از صبحانه ناشتا تنقیه نمایید، روش تنقیه تاثیر قابل ملاحظهای در کشتن و خروج انگلها زمانی که هیچ دارویی جواب نداده و یا به دارو دسترسی ندارید، خواهد داشت.
قسمتهای مورد استفاده گیاه فوفل شامل دانه، پوست دانه، شاخههای جوان، جوانهها، برگها و تا حدودی ریشه درخت بوده که خواص دارویی دارند.
طبع این گیاه سرد و خشک است. خواص دارویی درخت فوفل به طور خلاصه عبارتند از:
چوب درخت فوفل را در نجاری به کار میبرند و از الیاف پوست آن در نساجی الیاف استفاده میشود. جوانه انتهایی تنه این گیاه را به کلم فوفل به مصرف تغذیه میرسانند. کلم فوفل بسیار نرم بوده و شبیه پنیر است.
به طور کلی مصرف گیاه فوفل بایستی تحت نظر پزشک صورت گیرد، از خواص فوفل خاصیت اعتیاد آوری آن بوده و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطانهای دهان است.
خواص فوفل برای معده خواص فوفل برای اعصاب خواص فوفل برای درد پهلو خواص فوفل برای بوی بد دهان خواص فوفل در طب چینی فوفل میوه درختی است از خانواده نخل Palmaceae، درختی است زیبا، بلند و شبیه نخل، تنه آن باریک و دراز و برگهای آن پهن، بزرگ، مرکب پری و مجتمع است که به طور گروهی در انتهای ساقه درخت ظاهر می شود.
دربارهی گیاه فوفل بدانید
فوفل میوه درختی است ، درختی است زیبا، بلند و شبیه نخل، تنه آن باریک و دراز و برگهای آن پهن، بزرگ، مرکب پری و مجتمع است که به طور گروهی در انتهای ساقه درخت ظاهر می شود. میوه آن به شکل تخم مرغ می باشد، مادام که نارس است رنگ پوست خارجی آن سفید ولی پس از رسیدن رنگ آن زرد نارنجی می شود، در داخلی میوه فوفل یک عدد دانه بیضی شکل که درازای آن حدود ۲ سانتی متر است قراردارد که رنگ غشای نازک آن قهوه ای می باشد، طعم دانه تلخ و قابض است و بوی شبیه بوی پنیر دارد. درخت فوفل بومی مناطق حاره آسیا از جمله هند، مالزی، سیلان، فرموز و جنوب چین میباشد، در ایران تا به حال دیده نشده است.
فوفل میوه درختی است از خانواده نخل Palmaceae، درختی است زیبا، بلند و شبیه نخل، تنه آن باریک و دراز و برگهای آن پهن، بزرگ، مرکب پری و مجتمع است که به طور گروهی در انتهای ساقه درخت ظاهر می شود. قسمتهای مورد استفاده گیاه فوفل شامل دانه، پوست دانه، شاخههای جوان، جوانهها، برگها و تا حدودی ریشه درخت بوده که خواص دارویی دارند.
ویژگی و خواص فوفل
-طبع آن سرد و خشک است.
-داروی ضد کرم می باشد.
-در گذشته جهت درمان کرمهای نواری ۳۰ گرم آرد دانه این گیاه را جوشانده به صورت تنقیه استفاده می کردند، در پزشکی امروز روش تنقیه ممنوع میباشد.
-فوفل به هضم غذا کمک میکند.
-ضد مالاریا و تبهای نوبهای است.
-ضد سرفه است.
-قاعدهآور میباشد، خانمهای حامله از خوردن آن خودداری کنند.
-جهت معالجه استسقاء و آفتابزدگی از پوست میوه این گیاه میتوان استفاده کرد.
-جهت دیفتری اسانس برگهای این گیاه را به صورت بخور و غرغره میتوان استفاده کرد.
-جهت سستی اعصاب از این گیاه میتوان استفاده کرد.
-جهت رفع جوشهای دهان که در اثر گرمی میباشد از دمکرده این گیاه مزمزه شود.
-مزمزه کردن دمکرده آن باعث تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن میشود.
-جهت یبوست ۸ گرم از دانه سرخ رنگ این گیاه میل شود.
-تقویت کننده معده میباشد.
-اشخاصی که سنگ کلیه و مثانه دارند از خوردن این گیاه خودداری کنند.
-جویدن فوفل برای خوشبوکردن دهان مؤثر است.
-مصرف این گیاه باید تحت نظر پزشک باشد.
-مصرف فوفل برای سینه و صدا مضر است بهتر است همراه کتیرا میل شود.
درمان گیاهی ورم گلو با خواص فوفل
– خوردن آن برای معالجه ناراحتیهای نزله ای بسیار مؤثر است، به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده برای رفع ورم گلو و حنجره و لوله های برونشی مفید است.
– غرغره و بخور آن برای دیفتری مؤثر است.
خواص درمانی پوست فوفل:
آب جوشانده آن برای معالجه استسقا، آفتابزدگی و بیماری بریبری که ناشی از کمی ویتامین B است استفاده می شود.
خواص درمانی جوانه فوفل:
خام آن را میتوانید به عنوان کرم کش به بچه ها بخورانید.
خواص فوفل در دامپزشکی
مدتهاست که از این گیاه در طب انسانی استفاده نمیشود. این گیاه به شکل گستردهای به عنوان داروی سرخوشیزا مصرف شده است. برشهای تازه گیاه مزبور بخشی از “معجون جویدنی betel مورد استفاده تقریباً ۴۵۰ میلیون نفر مردم شرق آسیا میباشد. (آرکولین در اثر جویدن به آرکاییدین که محرک دستگاه عصبی مرکزی است تبدیل میگردد.) گو اینکه به دلیل نقش گیاه در ایجاد برخی انواع سرطانهای دهان، رسم مزبور در حال از بین رفتن است. در دامپزشکی نیز این گیاه به عنوان کرمکش برای از بین بردن کرمهای نواری احشام و سگها و نیز درمان قولنج روده اسبها استفاده میشود.
خواص فوفل در طب هندی و سنتی ایران و چینی
در طب هندی شیره حاصل از دانههای جوان این گیاه به عنوان ملین و جوشانده ریشه آن برای درمان ترک خوردگی لبها به کار برده میشود. طبع فوفل ، سرد و خشک در درجه سوم بوده استعمال موضعی آن جهت درمان آماسهای گرم غلیظ سودمند است. خوشبوکننده دهان، مقوی قلب، لثه و دندانها میباشد. در طب چینی از این گیاه برای درمان مواردی مانند هپاتیت مزمن، آماس، اولیگوری، اسهال و بیماریهای گوارشی استفاده میشود.
روش مصرف:
در گذشته از این گیاه به صورت مرهمهای جویدنی، جهت درمان بیماری لثه و نیز به عنوان کرمکش استفاده میگردید. امروزه فوفل تنها در دامپزشکی به عنوان کرمکش، برای درمان حیوانات خانگی به کار برده میشود. به طور کلی مصرف دارویی این گیاه ناچیز است.
خواص فوفل در طب هندی , خواص فوفل برای هضم غذا
خواص فوفل در طب هندی , خواص فوفل برای هضم غذا
خواص فوفل در طب هندی , خواص فوفل برای هضم غذا
خواص فوفل در طب هندی , خواص فوفل برای هضم غذا
کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب با ذكر منبع و لینک فعال بلامانع است
خواص دارویی گیاه فوفل
های دیگر این گیاه: سپاری، تانبول، کوثل، پوفل، فاطویل و نخل هندی است.
خواص درمانی این گیاه:
۱. طبع آن سرد و خشک است.
۲. داروی ضد کرم می باشد.
۳.
در گذشته جهت درمان کرمهای نواری ۳۰ گرم آرد دانه این گیاه را جوشانده
به صورت تنقیه استفاده می کردند، در پزشکی امروز روش تنقیه ممنوع میباشد.
۴. فوفل به هضم غذا کمک میکند.
۵. ضد مالاریا و تبهای نوبهای است.
۶. ضد سرفه است.
۷. قاعدهآور میباشد، خانمهای حامله از خوردن آن خودداری کنند.
۸. جهت معالجه استسقاء و آفتابزدگی از پوست میوه این گیاه میتوان استفاده کرد.
۹. جهت دیفتری اسانس برگهای این گیاه را به صورت بخور و غرغره میتوان استفاده کرد.
۱۰. جهت سستی اعصاب از این گیاه میتوان استفاده کرد.
۱۱. جهت رفع جوشهای دهان که در اثر گرمی میباشد از دمکرده این گیاه مزمزه شود.
۱۲. مزمزه کردن دمکرده آن باعث تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن میشود.
۱۳. جهت یبوست ۸ گرم از دانه سرخ رنگ این گیاه میل شود.
۱۴. تقویت کننده معده میباشد.
۱۵. اشخاصی که سنگ کلیه و مثانه دارند از خوردن این گیاه خودداری کنند.
۱۶. جویدن فوفل برای خوشبوکردن دهان مؤثر است.
۱۷. مصرف این گیاه باید تحت نظر پزشک باشد.
۱۸. مصرف فوفل برای سینه و صدا مضر است بهتر است همراه کتیرا میل شود.
منبع : bazargol.com
آیا می دانید چگونه می توانید بیماری خود یا عزیزانتان را تشخیص و برای آنها دارو تجویز کنید؟
این سامانه براساس نظریه تدبیر و درمان شیخ اجل ابوعلی سینا و ترکیب ماتریسی اطلاعات مندرج درپایگاه های گیاهان دارویی ، بیماریها و خصوصیات اختصاصی
نشانگذاری
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
9