دارو هاي استروئيدي

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

استروئید چیست؟هورمونی

استروئیدها مواد شیمیایی هستند، غالباً هورمون هایی هستند که بدن به طور طبیعی آن ها را می سازد. این مواد به عملکرد اعضا، بافت ها، و سلول ها کمک می نمایند.

استروئید (کورتیزون یا کورتیکواستروئیدها) که درقدیم به کورتون معروف بودند، ترکیباتی هستند که بطور طبیعی در بدن، توسط غده فوق کلیوی (آدرنال) تحت عنوان هورمون کورتیزول ترشح می شوند که باعث کاهش التهاب، مهار نسبی ایمنی بدن، ترشح هیستامین، تقسیم سلولی و ساخت DNA می شود.

یکی ازمصارف داروهای استروئیدهای آنابولیک (مجموعه تستوسترون و هورمون رشد)  درباشگاه های بدنسازی برای عضلانیحجیمشدن بازوهای  ورزشکاران بکار برده می شود

داروهای استروئیدی بشکل های مختلف (خوراکی، تزریقی، شیاف، قطره، اسپری و پماد) بسته به نوع و شدت بیماری، قابل تجویز هستند. معروفترین این داروهای : بتامتازون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون، پردنیزولون هستند.دارو هاي استروئيدي

نکته:داروهای کورتیکو استروئیدی یا همان کورتون ها معمولا به اشتباه به عنوان افزاینده وزن سوء استفاده می شوند که باعث چاقی کاذب در افراد می شوند ، کورتون ها باعث احتباس آب و نمک در فرد شده و شخص در مصرف طولانی مدت دچار تجمع چربی در نواحی مختلف بدن می شود بنابراین چاقی کاذب،ناپایدار هستند ضمن آنکه عوارض ناگواری دارند.

انواع استروئیدها

دو نوع اصلی آنها کورتیکواستروئیدها و استروئیدهای آنابولیک هستند.

انابولیکحجیم .عضلانی

این مواد داروهایی هستند که با التهاب در بدن  به سرعت مقابله می کنند. عملکرد این استروئیدهای ساخته شده در آزمایشگاه، مشابه هورمون کورتیزول است، هورمونی که غدد فوق کلیوی  آن را تولید می کند. کورتیزول سیستم ایمنی  را از ساخت موادی که باعث التهاب می شوند، باز می دارد. داروهای کورتیکواستروئید، مثل پردنیزون، به طریق مشابهی عمل میکنند. این داروها فرآیندهای سیستم ایمنی که باعث شروع التهاب می شوند را کند و یا متوقف می نمایند.

استروئید های آنابولیک رده ای از دارو ها هستند مشتمل بر هورمون مردانه تستوسترون

گروهی از تستوسترون های مصنوعی که در مقادیر مختلف برای بدنسازی و افزایش حجم عضلات بکار می روند .

انواع استروئید ی باهای

Dianabole ، Virilon ، Android ، Sutonon ، Durabolin ، Nandrolone

 ساختمان شیمیایی استروئید ی

استروئیدهای آنابولیزان،مشتقات هورمونهای مردانه یا تستوسترون میباشد که در مقایسه با خود تستوسترون(هورمون مردساز)دارای اثرات آنابولیک و اثرات مردانه(آندروژنیک)کمتر هستند.

مصارف درمانی این گروه دارویی،شامل اختلالات عملکرد غدد جنسی مردانه،کم خونی،سرطان پستان(به عنوان داروی کمکی)آنژیوادم ارثی و آندومتریوز(بیماری زنان)،تاخیر در رشد استئوپروز(پوکی استخوان)،سوختگی و جراحی میباشد.برای درمان کوتاه مدت از انواع خوراکی نظیر متیل تستوسترون و جهت درمان بلند مدت از انواع تزریقی مانند ناندرولون استفاده میشود

استروئیدهای آنابولیک موادی مصنوعی هستند که ساختمان شیمیایی آنها شبیه هورمون های جنسی مردانه (آندروژن ها) است و به این خاطر نقش های زیستی این هورمون ها را تقلید می کنند.

آنها رشد ماهیچه های اسکلتی (اثرات آنابولیک) و نمو خصوصیات جنسی مردانه (اثرات آندروژنی) را تقویت می کنند و اثراتی دیگری نیز دارند. بنابراین ، واژه- استروئیدهای آنابولیک آندروژنیک –  ترکیبات آن  است. وبه استروئیدهای آنابولیک مشهورند.

 مکمل های استروئیدی چیست

مکمل هایی مانند دی هیدرواپی اندرسترون(DHEA) و اندروستن دیون (آندرو) می توانند در بدن به تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) یا ترکیبات همانند آن تبدیل شوند. از این رو، برخی عقیده دارند که آنها اثر آنابولیک دارند و از آنها استفاده می کنند.

استروئیدها چه احساسی در شما ایجاد می کنند؟

استروئیدها می توانند انواع گوناگونی از اثرات روان شناختی را از سرخوشی تا پرخاشگری ایجاد کنند. برخی از کسانی که استروئید دریافت می کنند، می گویند که این داروها در آنها قدرت و انرژی ایجاد می کند اما استروئیدها می توانند تحریک پذیری، اضطراب و تهاجم را سبب شده و ایجاد نوسانات خلقی، علائم شیمیایی یا سوءظن نمایند، به ویژه زمانی که در دوزهای بالا مصرف شوند. تنوع پاسخ افراد به استروئیدها می تواند تا حدی به دلیل تفاوت های فردی و یا با نوع استروئید دریافتی مرتبط باشد. درک علمی اثرات مصرف استروئیدهای آنابولیک غیرطبی، محدود و ناچیز است.
دوزهای بالا به ویژه زمانی که از راه خوراکی دریافت شوند، سبب تهوع، استفراغ و تحریک معدی می شوند. سایر اثرات این داروها شامل احتباس مایع و لرزش است.

استروئیدهای آنابولیزان،مشتقات هورمونهای مردانه یا تستوسترون میباشد که در مقایسه با خود تستوسترون(هورمون مردساز)دارای اثرات آنابولیک و اثرات مردانه(آندروژنیک)کمتر هستند.مصارف درمانی این گروه دارویی،شامل اختلالات عملکرد غدد جنسی مردانه،کم خونی،سرطان پستان(به عنوان داروی کمکی)آنژیوادم ارثی و آندومتریوز(بیماری زنان)،تاخیر در رشد استئوپروز(پوکی استخوان)،سوختگی و جراحی میباشد.برای درمان کوتاه مدت از انواع خوراکی نظیر متیل تستوسترون و جهت درمان بلند مدت از انواع تزریقی مانند ناندرولون استفاده میشود

مصرف طولانی مدت استروئیدها با هم زدن تعادل هورمونی در بدن آدمی منجر به بروز عوارض جانبی گوناگون می شود ، با همین علت متخصصین مصرف مداوم پیش از ۸ الی ۱۲ هفته این دارو را مفیدنمی دانند

از جمله داروها و استروئیدها می توان به هالوتستین ، برویرون ، ترتایول اشاره کرد بدلیل اینکه این دسته از داروها با افزایش حجم خشک عضلانی نمای خوبی به فرد می دهد استروئیدها را یا به طور ترکیبی منظم استفاده کرد چون مصرف ترکیبی داروها با یکدیگر موجب تشدید آثار مثبت آنها می شود بطور مثال می توان از ترکیب دکادورایولین یا دیانایول ، تستوسترون یا آندریول و مصرف ترکیبی ترینولون یا ویتسترول یاد کرد این نوع از ترکیب ها در صورتی که حساب شده انجام شود امکان استفاده از اثری ب سیترژسیم را برای ورزشکاران فراهم می کند .

سیترژسیم چیست 

مصرف همزمان برخی از داروها با یکدیگر موجب تشدید آثار مثبت هر کدام از آنها می شود بطوری که فرد با مصرف تکی هر کدام از این داروها نمی تواند آثاری که این دارو در مصرف همزمان با هم از خودشان نشان می دهند را از آنها انتظار داشت ولی اگر مصرف ترکیبی نظم باشد نه تنها موجب بروز پدیده مطلوب سیترژسیم نمی شود بلکه موجب بروز عوارض جانبی فراوانی می شود و حتی موجب تضعیف آثار مثبت هر کدام از داروهای مصرف شدن نیز می شود .

آثار مثبت استروئیدها 

استرویید چیست ؟ از آثار مثبت استروئیدها در بدن می توان با اجناس آب و املاح و تجمع چربی در بدن اشاره کرد .

آثار منفی استروئیدها

ادامه مصرف استروئیدها می توان به غده های خوش خیم کبدی منجر شود و طولانی شدن مصرف نیز حتی منجر به تبدیل شدن این غده یا غده های بدخیم و کشنده کبدی شود مصرف استروئید یا با بالا رفتن کلسترول خون همراه بوده و در طولانی مدت نیز با رسوب کردن کلسترول در دیواره رگهای خونی و با عارضه فشار خون و دیگر بیماریهای قلبی و عروقی همراه می شود

عارضه نوک سینه به خودی خود مضر نبود و خطری را متوجه فرد نمی کند اما این عارضه که تنها راه خلاصی از آن تیغ جراحی و رفتن به اتاق عمل و تن دادن به عمل جراحی بوده برای کسانی که قصد شرکت در مسابقه را دارند بسیار ناگوار و عذاب آور است کم شدن تعداد اسپرم در مردان که در نتیجه مصرف طولانی مدت استروئید بوده دیده می شود می تواند در طولانی مدت و یا تمدید مصرف استروئید و یا قطع شدن کامل و تولید شدن اسپرم در بیضه ها منجر شده و فرد را برای همیشه عقیم و نازا می کند مصرف استروئید در مراحل اول یا افزایش تشدید جنسی و قوای جنسی همراه بوده و همین مسئله نیز بسیاری از ورزشکاران را به اشتباه می اندازد طولانی تر شدن مصرف استروئید عموماً با کم شدن میل و قدرت جنسی همراه بوده است

 تاندرلون 

آمپول ناندرولون دکانوات (Nandrolone Decanoate)

که بصورت آمپول‌های ۲۵ میلی‌گرمی می‌باشد که در  خانمهای بزرگسال به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم در هفته و برای آقایان میزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم در هفته مصرف می‌گردد

داروهای ناندرلون به صورت تزریقی و خوراکی در باشگاه ‌های بدنسازی بی ‌رویه مصرف می ‌شود در حالی که عوارض زیادی را به همراه دارند.

باشگاه داران چی می گویند؟

دارو هاي استروئيدي

دوره دکا با دیانابول یکی از مشهور ترین دوره ها برای افزایش حجم عضلانی می باشد .
اما مصرف دکا با سوستانون و یا اومنادرن باعث افزایش قدرت می شود .
دکا با وینسترول واکس اندرلون نیز در دوران رژیم استفاده می شود .

یک دوره برای حجم 
دکا ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم در هفته + دیانابول ۱۵-۴۰ میلیگرم در روز
یک دوره برای قدرت
دکا ۴۰۰ میلیگرم در هفته +دیانابول ۷۰ میلیگرم در روز + سوستانون ۵۰۰ میلیگرم در هفته
یک دوره در زمان رژیم برای حفظ عضلات بدن
دکا ۲۰۰ میلیگرم در هفته + وینسترول دپوت ۱۵۰ میلیگرم در هفته
دکا آرام آرام طی ۳ روز از تزریق وارد خون شده و تا حدود ۱۷ روز در خون فعالیت می کند ولی ترکیب دارو که غیر فعال شده تا حدود یک سال و نیم در تست های دوپینگ قابل مشاهده است .

مسعود حاجی ‌رسولی متخصص طب ورزش: ناندرلون یک داروی آنابولیک استروئید و حجیم کننده ی عضلات بدن است،این دارو در بسیاری از بیماری ‌ها قابلیت مصرف به طور قانونی را دارد. به عنوان مثال:

در بلوغ دیررس پسر بچه‌ ها که توسط پزشک متخصص غدد تجویز می‌ شود، در مورد آتروفی و ضعف عضلانی شدید نیز کاربرد دارد،

در سرطان ‌ها نیز که فرد تحلیل عضلانی و کاهش عضلانی شدید دارد استفاده می شود

و حتی در سوختگی‌ ها مصرف می شود.

متأسفانه زمانی که فردی می ‌خواهد به سرعت حجم عضلات خود را افزایش دهد از این داروها به طور بی ‌رویه استفاده می ‌کند که باید توجه داشت مصرف بی ‌رویه ی ناندرلون و خانواده‌ ی آن عوارضی مانند:

طاسی سر در مرد و زن،جوش ‌های چرکی به ویژه در شانه‌ ها،

ژنیکوماستی در مردان

کوچک شدن بیضه ‌ها،درآوردن مو و تغییر صدا در زنان را به همراه دارد و استفاده خیلی زیاد آن موجب بیماری ‌های کبدی و حتی سرطان کبد می ‌شود.

حاجی ‌رسولی گفت: این داروها در اوایل مصرف مانند مواد مخدر احساس قدرت و پرخاشگری و نترسیدن به فرد می ‌دهد اما پس از مدتی تبدیل به یاس، بدبینی، ناتوانی روحی و افسردگی می ‌شود.

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID)چیست؟

این داروها باعث مهار سیکلواکسیژناز می‌شوند و سه خاصیت مهم کاهش التهاب، ضددرد و تب‌بُر دارند. این گروه از داروها در دوزهای بالا اثرات ضدالتهابی دارند.NSAIDها که غیرمخدرند و اعتیادی ایجاد نمی‌کنند.

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی – ماده و ساختار پایه

آسپرین (Aspirin)

متیل سالیسیلات (Methyl salicylate)

دیکلوفناک(Diclofenac)

تولمتین(Tolmetin)

ایبوپروفن (Ibuprofen)

ناپروکسن(Naproxen)

فنوپروفن (Fenoprofen)

کتوپروفن (Ketoprofen)

فلوربیپروفن (Flur656+5)

اکساپروزین (Oxaprozin)

فیک اسیدها مانند مفیک اسید

مهارکننده‌های اختصاصی Cox-۲ مانند سلکوکسیب

پیروکسیکام

فنیل بوتازون

لیست داروهای  ضدالتهابی غیراستروئیدی 

 aspirin (اسپیرین)
celecoxib(سلکوکسیب)
diclofenac(دیلکوفناک)
diflunisal (دیفلونزال)
etodolac(اتودولاک)
ibuprofen ایبوپروفن
indomethacin( ایندومتاسین)
ketoprofen( کتوپروفن)
ketorolac(کتورولاک )
naproxen نپروکسن
oxaprozin(اکساپروزین)
piroxicam(پیروکسیکام)
tolmetin تولمتین

Meloxicam(ملوکسیکام)

Indomethacin(ایندومتاسین)

ازعوارض این داروها

حالت تهوع، استفراغ،اسهال، یبوست،کاهش اشتها، خارش، سرگیجه،خواب آلودگی

پیراسته فر1772مطلب نوشته است .

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

(( timeout ) {
setTimeout(
{
notice .getElementById(“cptch_time_limit_notice_81”)
if ( notice )
notice.style.display “block”
},
timeout
)
})(12)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 + 
9
  
سیزده

.hide-if-no-js {
display: none !important
}

برای اطلاع از به روز رسانی خود را وارد کنید .

%PDF-1.5
%
1 obj
&gt&gt&gt
endobj
2 obj
&gt
endobj
3 obj
&gt/ExtGState&gt/XObject&gt/ProcSet[/PDF/Text/ImageB/ImageC/ImageI] &gt&gt/Annots[ 2 R 21 R 36 R 37 R 42 R 43 R 48 R 49 R] /MediaBox[ 612 792] /Contents 4 R/Group&gt/Tabs/S/StructParents &gt&gt
endobj
4 obj
&gt
stream
x٪$9vz}1

?4~(
3{8R(R[M{ofD웎N|Osx{Ͽ_~9Nppq_|/w.|Ӄ8|@39Y{DO&gt](9׏ܿ?~zӑ~’JwQ_-KO.O”~
K|㛻8-o6w’}.q
+ηz[Ag/,澦|wGϧw’sh̑eYӒ%?~w]P/8ENb2*

  آشنایی با داروهای مورد استفاده در بدن سازی (1)

 

  داروهای آنابولیک به داروهایی گفته می شود که باعث افزایش رشد بافتها از راه افزایش فرآیند سوخت و ساز و عوامل دست اندرکار در ساخته شدن پروتئین در بدن می شوند.

  این داروها معمولا هورمونهای جنسی صناعی نظیر ناندرولون، اکسی متولون، متان دپانون و استانوزلون می باشند.

  آندرو ژن عنوان عمومی برای گروه هورمونهای استروئیدی مردانه شامل تستوسترون و آندروسترون می باشد که محرک تکوین سلولهای جنسی نر و صفات ثانویه جنسی در مردان شامل رویش مو در صورت، زیر بغل و ناحیه تناسلی، بم شدن صدا و رشد عضلانی می باشد. دارو هاي استروئيدي

  منبع اصلی این هورمونها بیضه ها می باشند ولی به وسیله غدد فوق کلیوی در زنان و به مقدار کم توسط تخمدانها تولید و ترشح می شوند. تولید بیش از حد آندروژن در زنان باعث بروز صفات جنس مذکر می شود.

  این ترکیبات برای مصارف درمانی همچون بلوغ دیررس، برخی مشکلات هورمونی در آقایان، کاهش توده عضلانی ناشی از برخی بیماریها و درمان سرطان پستان در زنان (ناندرولون) به کار می روند.

  همچنین ورزشکاران از هورمونهای آنابولیک استروئیدی برای پرورش عضلات و بهبود کیفیت ورزشی خود استفاده می کنند که دوپینگ ورزشی می باشد. عوارض ناخواسته شامل احتباس آب و نمک و عوارض مردانه یا آندروژنی که شامل پیدایش و افزایش جوش صورت، طاسی، کاهش شور جنسی، کوچک شدن بیضه ها، ایجاد حالت تهاجمی، تحریک پذیری، ژنیکوماستی ( بزرگ شدن پستانها )، ایجاد صفات مردانه در زنان، عقیمی و مشکلات کبدی می باشد.

  استروئیدهای آنابولیک مشتقات هورمون مردانه یا تستوسترون می باشند که در مقایسه با خود تستوسترون دارای اثرات آنابولیک و اثرات آندروژنیک کمتر هستند. این داروها عمدتا به صورت غیر مجاز برای ورزشکاران ساخته شده اند و معمولا مصارف پزشکی ندارند و از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا تائید شده نیستند و برای سلامت ورزشکاران گاهی بسیار خطرناکند. از این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

 

(Tetrahydrogestrinone (THG-

 (Desoxymethyltestosterone (Madol-

 (Norbolethone (Genabol-

 

  به طور کلی دوزهای مصرفی دارو توسط ورزشکاران برای ایجاد خواص آنابولیک 1 تا حتی 5 برابر مقدار مصرف پزشکی آنها می باشد. این داروها معمولا در دوره های 6 تا 12 هفتگی استفاده می شوند و استفاده بیش از دوز مجاز آنها در دوره هایی با مدت زمان نه تنها بر رشد و خاصیت آنابولیک آنها بی تاثیر است بلکه باعث کاهش برخی از هورمونهای موثر در رشد بدن (فیدبک منفی) شده و خواص آندروژنیک آنها شبیه ریزش مو و بزرگ شدن سینه در مردان که حاصل تولید بیش از حد پروژسترون (هورمون زنانه) می باشد و نیز آسیب های کبدی می گردد و در مراحل بعد به علت کم کار شدن بیضه ها باعث عقیم شدن می گردد.

 

 

  عوارض جانبی مصرف استروئیدهای آنابولیک :

    استفاده نادرست از استروئیدهای آنابولیک با اثرات جانبی متنوعی در ارتباط است. بعضی از این اثرات از نظر ظاهری ناخوشایند هستند مانند آکنه و رشد پستان ها در مردان. بعضی زندگی مصرف کننده را به خطر می اندازد مانند حملات قلبی و سرطان کبد. این اثرات در صورت توقف مصرف دارو برگشت پذیرند اما بعضی از آنها پایدار و دائمی هستند.

  1- اثر بر دستگاه هورمونی

  استفاده نادرست از استروئیدهای آنابولیک در تولید عادی هورمونهای بدن ایجاد اختلال می کند.

  تغییرات برگشت پذیر : کاهش تولید اسپرم و تحلیل رفتن بیضه ها که البته دوزهای مصرفی بالا و غیر مجاز و دوره هایی با مدت زمان طولانی احتمال برگشت ناپذیری را افزایش می دهد.

  تغییرات برگشت ناپذیر : ریزش مو و بزرگ شدن پستان ها

  در یک مطالعه روی مردان بدن ساز مشخص شد که بیش از نیمی از آنها به تحلیل بیضه ها و بقیه به بزرگ شدن پستان دچار هستند.

  استروئیدهای آنابولیک در زنان باعث ایجاد آکنه و چرب شدن پوست، بزرگ شدن کلیتوریس، بم شدن صدا (کلفت شدن صدا)، دوره های نظم عادت ماهیانه، ریزش موی سر و رشد موهای زائد در بدن می شود.

  2- اثر بر دستگاه اسکلتی

  افزایش مقدار تستوسترون و دیگر هورمونهای جنسی در دوران بلوغ باعث جهش عادی در رشد می شود. پس از آن وقتی این هورمونها به مقدار معینی رسیدند، باعث توقف رشد استخوان ها می شوند که پس از آن دیگر رشد طولی وجود نخواهد داشت.

  بنابراین از عوارض استفاده نابجای این هورمونها در افراد در سن رشد، کند شدن یا توقف رشد طولی استخوان ها می باشد و بجز در موارد خاص و با دوزهای مشخصی که توسط پزشکان متخصص برای برخی از بیماران تجویز می شود در سایر موارد می تواند باعث کوتاهی قد در نوجوانان گردد که این موضوع به دلیل بسته شدن صفحات رشد در انتهای استخوان ها بوده و غیر قابل برگشت می باشد.

  3- دستگاه گردش خون

  استفاده نادرست از استروئیدهای آنابولیک با بیماریهای قلبی عروقی از جمله حمله قلبی و سکته حتی در ورزشکاران جوان مرتبط است. استروئیدها احتمال شکل گیری لخته را در رگها افزایش می دهند.

  4- اثر بر روی کبد

  مصرف استروئیدهای آنابولیک در دوره های طولانی با دوزهای بالا می تواند ایجاد سرطان کبد کند. یرقان یا زردی اولین نشانه آسیب کبدی است. در صورت مشاهده زردی در پوست یا چشم به سرعت مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

 

  5- اثر بر روی پوست

  آکنه، ایجاد کیست، پوست و موی چرب از عوارض مصرف استروئیدهای آنابولیک است.

  6- تاثیرات سوء استروئیدهای آنابولیک بر رفتار

  برخی گزارش کرده اند استروئیدهای آنابولیک، به خصوص در مقادیر بالا، تندخویی و ستیزه جویی را تشدید می کنند. (زمانی که انسان در حال جنگیدن است سطح هورمون رشد و تستوسترون در بدن افزایش می یابد. )

  7- اعتیاد آور بودن مصرف استروئیدهای آنابولیک

  درصد شخصی از مصرف کنندگان استروئیدهای آنابولیک به این داروها معتاد می شوند و با وجود مشکلات فیزیکی، اثرات منفی بر روابط اجتماعی یا عصبی بودن و ستیزه جویی، به مصرف آنها ادامه میدهند.

  آنها هنگام ترک این داروها به نوسانات روحی، خستگی، بی قراری، کاهش اشتها، بی خوابی، کاهش اشتیاق جنسی و افزایش میل به استفاده از استروئیدها دچار می شوند.


If you want you can use home page to access all menues

/learndetail-

www.dadehnegar.com

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *