دارو برای غلیظ شدن خون

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند

 

دارو برای غلیظ شدن خون

 

افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند.

 در این حالت هموگلوبين‌ خون بيمار بيشتر از يك فرد عادی است. به این معنی که هموگلوبین بالاتر از 18 در مردان و از16 در زنان به عنوان غلظت خون تشخیص داده می شود.

بيماری غلظت خون به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم می شود كه در بيماری غلظت خون اوليه، توليد گلبول‌های قرمز خون توسط سيستم خون ساز بدن به صورت خودكار بالاست. در غلظت خون ثانويه، سيستم خون ساز بدن سالم است ولی بيماری‌هايی مانند بيماری‌های مزمن ريوی، كليوی و قلبی و یا تومورها، کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بودن در ارتفاعات، سیگار کشیدن و زندگی در هوای آلوده موجب افزایش غلظت خون می شوند.

افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد.گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می تواند گردش خون را افزایش دهد.شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند.سیر: قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد، استفاده می شود. زمانی که سیر خام خورده می‌شود خون را رقیق کرده و در نتیجه جریان خون را تسهیل می‌کند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی رگ های خونی و حل شدن لخته های خون کمک می‌کند. 

سیر خون را رقیق کرده و در نتیجه جریان خون را تسهیل می‌کند

 

ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.زنجبیل: اگر چه از این گیاه برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید.چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.چای سبز: ترکیب‎ EGCG ‎ چای سبز غلظت خون را ‏رقیق ‏و ثابت نگه می‌دارد و دیواره رگ‌ها نرم و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می شود‎.درمان طبیعی غلظت خونآلبالوآب لیموی ترشموز، زنجبیل، زیره و جعفریپیاز خام سفید شیرین (افراد دارای غلظت خون و انسداد عروقی نباید در مصرف پیاز پخته زیاده‌روی کنند)آلو به صورت ناشتا، خون را تصفیه می‌کند.آویشن، موجب کاهش غلظت خون می‌شود.

 

 آویشن، موجب کاهش غلظت خون می‌شود

اکلیل الملک (ناخنک)، موجب جلوگیری از لخته خون می‌شود.انار، انگور و بید، به عنوان پالایش خون استفاده می‌شود.توت سیاه، تمشک، تمبر هندی و پاپریکا (فلفل قرمز آمریکایی)، خون را رقیق می‌کند.خیار سبز، خرما، خرقه، چوبه، چغندر، جین سینگ و ترشک (رومکس)، خون را تصفیه می‌کند.چای ترش، جلوگیری کننده از غلظت خون می‌باشد.کدو مسمایی، سیر، چوب چینی، موجب رقیق شدن خون می‌شود.زیتون، دارواش (کشمش کولی) و دم اسب، جلوگیری از سفتی عروق می‌کنند.هندوانه، والک، گیلاس، کلم، کاسنی، غوره، عناب، یونجه، شنبلیله، شبدر، سیاه دانه، ریواس و زالزالک، زرشک و زغال اخته موجب تصفیه خون می‌شوند.هویج، سیب و کرفس موجب باز شدن عروق می‌شود.هلو، نعناع، مرزه، ماش و شلیل باعث کاهش غلظت خون می‌شود.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

منبع:seemorgh.comtebyan.net


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

 

 

دارو برای غلیظ شدن خون

 

افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون را، غلظت خون می گویند. اگر میزان هموگلوبین خون در آقایان از 18 و در خانم ها از 16 گرم در دسی لیتر باشد، غلظت خون گفته می‌شود.

پزشکان اصطلاح پلی سیتمی (polycythaemia) و اریتروسیتوز (erythrocytosis) را برای نشان دادن افزایش تعداد گلبول های قرمز خون به کار می برند.

سلول های خون را گلبول های قرمز تشکیل می دهند. آن ها اکسیژن را به تمامی بدن می رسانند. لذا حجم اصلی آنها را هموگلوبین ( پروتئین حمل کننده اکسیژن) تشکیل می دهد.

تعداد گلبول های قرمز خون بر اساس سن و جنس افراد متفاوت است. آقایان گلبول های قرمز بیشتری از خانم ها دارند و نوزادان تازه متولد شده اغلب گلبول قرمز بیشتری از بزرگسالان دارند.

افزایش تعداد گلبول های قرمز خون و در نتیجه ایجاد غلظت خون باعث می شود جریان خون به سمت اندام های بدن کاهش یابد و گاهی نیز لخته های خون تشکیل می شوند.

بسیاری از افراد هنگام خون دادن، خون روشن را دلیل بر رقت آن و خون تیره را دلیل بر غلظت آن می دانند، در حالی که این تصور اشتباه است، زیرا نمی توان غلظت خون را از طریق چشم غیر مسلح تشخیص داد.

هیچ گاه تیره بودن خون دلیل بر غلظت آن نیست، چون خونی که از فرد گرفته می شود از ورید است و خون وریدی به دلیل کمبود اکسیژن اغلب تیره است.

با انجام آزمایش خون (CBC) و سنجش میزان هموگلوبین، پزشک می تواند به عارضه غلظت خون پی ببرد. هرگاه میزان هموگلوبین خون (درصد گلبول قرمز خون) از حد معمول بالاتر برود، غلظت خون رخ می دهد.

سن شیوع این عارضه بالای چهل سال بوده و در آقایان شایع‌تر است.

 

چه عواملی باعث غلظت خون می شوند؟

بخشی از علت ابتلا به مشکل غلظت خون، زمینه های ارثی و مادرزادی است (5 تا 1 درصد موارد). ولی بیشترین علت ابتلا به غلظت خون ، وجود بیماری های ریوی و قلبی است که باعث کاهش اکسیژن در بدن می شوند.

زمانی که اکسیژن کافی به بدن نرسد، برای جبران این کمبود، گلبول قرمز بیشتری در بدن ساخته می شود و این امر باعث افزایش غلظت خون در رگ ها می شود.

با کمبود اکسیژن در بدن، هورمونی به اریتروپویتین از کلیه ترشح می شود که این هورمون، مغز استخوان را برای ساخت گلبول قرمز تحریک می کند تا بتواند کمبود اکسیژن رسانی به بافت های بدن را با افزایش گلبول قرمز جبران کند.

اغلب افراد ساکن در مکان هایی نظیر کوهستان و ارتفاعات و یا مکان های دچار آلودگی هوا، به دلیل کمبود اکسیژن ، دچار بیماری غلظت خون می شوند.

استرس و تنش های عصبی هم عامل بروز غلظت خون هستند. استرس و فشارهای روانی سبب افزایش ترشح آدرنالین و در نتیجه بروز انقباضات عروقی می‌شوند، بدین ترتیب پلاسمای خون به خارج عروق نشت کرده و نسبت آن به گلبول قرمز کاهش می‌یابد.

تعریق و اسهال‌های شدید از علل بروز غلظت خون موقتی هستند.

یکی دیگر از علل مهم غلظت خون، کشیدن سیگار است. با مصرف سیگار، اکسیژن رسانی به خون کم شده و غلظت خون ثانویه ایجاد می شود.

در برخی افراد به طور ارثی، هموگلوبین خون شان به راحتی اکسیژن را به بافت ها تحویل نمی دهد که در واقع به آن هموگلوبین غیرطبیعی گفته می شود که جزء علل نادر غلظت خون محسوب می شود.

بیماری مغز استخوان، تومورهای بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان، تومورهای مخچه ای در کودکان، فیبروم های رحمی در زنان، کیست های متعدد کلیه، سنگ کلیه و انسداد مجاری ادراری نیز می توانند غلظت خون را سبب شوند.

 

علائم آن چیست؟

سرخ شدن صورت

تیرگی رنگ لب به ویژه هنگام انجام فعالیت های ورزشی

اختلالات تنفسی مثل تنگی نفس

اختلالات هوشیاری،‌ منگی و ‌خواب آلودگی

اختلالات بینایی مثل تاری دید

ضعف و بی حالی

سردردهای غیرطبیعی

خارش بدن به ویژه بعد از دوش گرفتن با آب گرم

برجستگی وریدهای چشم

 

عوارض آن کدام اند؟

غلظت خون در بدن باعث کند شدن حرکت خون در قلب و رگ ها می شود که با گرفتگی اندام هایی نظیر دست و پا، موجب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد.دارو برای غلیظ شدن خون

افزایش غلظت خون در افراد مبتلا به بیماری های ریوی، باعث آمبولی (انسداد جریان خون) ریه می شود.

زخم معده ، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ کلیوی می تواند بروز کند.

فشار خون بالا

خونریزی بینی

بزرگی کبد و طحال

 

درمان آن چگونه است؟

درمان عامل زمینه ای در صورت وجود گرفتن خون از بیمار درمان های دارویی جهت کاهش تولید گلبول های قرمز خون پرهیز از سیگار و هوای آلوده مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی هشت لیوان مایعات)

 

تغذیه مناسب برای کاهش غلظت خون چیست؟

پزشکان معتقدند با نوشیدن آب کافی، غلظت خون در حد متعادل باقی می ماند و مشکلاتی مانند لخته شدن خون که عاملی در بروز سکته قلبی است، بروز نمی کند، زیرا کم آبی باعث افزایش غلظت خون شده و گردش خون را دچار اشکال می کند.

آلبالو و آب لیموی ترش برای رفع غلظت خون مفید است. مصرف موز نیز برای صاف کردن خون مفید است.

به‌ طور کلی میوه‌ها و سبزی‌ها، به‌ علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و حلول، باعث کاهش غلظت خون، کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته خون می شود) و کاهش فشار خون می شوند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند ، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را از خود دور کرده‌اند، بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشارخون و فیبرونوژن پایین‌تری نسبت به افراد هم‌ سن و سال خود هستند.

برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد ، روغن نارگیل ، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز ، دل، قلوه، مغز ، پیه ‌گاو و گوسفند به مقدار خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه ی فروان استفاده کنید.

منبع:chamranhospital.ir


بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

در بین برخی افراد باب شده که می گویند چنانچه غلظت خون دارید قرص آسپیرین استفاده کنید و یا خون اهدا کنید، در حالیکه استفاده دو مورد فوق تنها در حد یک مسکن ساده بوده و نیاز است افراد علت بیماری غلظت خون را با مراجعه به پزشک متخصص جویا شوند زیرا

افزایش تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم خون را اصطلاحا غلظت خون می گویند. در این حالت تعداد هموگلوبین های خون فرد بیمار از یک فرد عادی است.میزان هموگلوبین خون در زنان باید بین 12 تا 14 گرم در دسی لیتر و در مردانبین 14 تا 16 گرم در دسی لیتر باشد و اگر این عدد در زناناز 16 و در مردان از 18 بالاتر برود، بیماری غلظت خون محسوب می شود.استرس، کار و فعالیت زیاد بر روی بیماری غلظت خون تاثیری ندارد و تنها باعث بروز غلظت خون کاذب می شود.

 

دکتر سید امیرحسین امامی: در بسیاری از موارد، افزایش غلظت خون به صورت کاذب است، به این معنا که میزان هموگلوبین خون مناسب است، ولی به دلایلی مانند کم آبی بدن، در آزمایش این مقدار بالا نشان داده می شود.

 

دارو برای غلیظ شدن خون

یکی از علل رایج غلظت خون کاذب این است که فرد تمام آزمایش های خونی را در یک زمان و با هم انجام می دهد و برای انجام آزمایش هایی مانند چربی خون مجبور است ساعت ها ناشتا باشد.

 

غلظت خون حقیقی به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود:

در بیماری غلظت خون اولیه، تولید گلبول های قرمز خون توسط سیستم خونساز بدن به صورت خودکار بالاست.

در غلظت خون ثانویه، سیستم خونساز بدن سالم است، ولی بیماری هایی مانند بیماری های مزمن ریوی، کلیوی، قلبی و یا تومورها می توانند موجب غلظت خون بالا شوند.

 

دکتر قدیر محمدی، متخصص طب سنتی: در طب مدرن می  گویند اگر تعداد گلبول  های خون در حجم به خصوصی از خون باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است و با بخش سرمی یا مایع کاری ندارند. اما در طب سنتی، اگر گلبول  های خون کمتر شود، اما سرم خون غلیظ تر باشد، می  گوییم غلظت خون وجود دارد.

گاهی اوقات هم اگر دمای بدن از حد طبیعی که 37 درجه است، پایین تر بیاید و سردتر شود، خون متراکم شده و غلیظ می شود. در این شرایط دمای بدن فرد می تواند بدون وجود عوامل زمینه ای دیگر، او را به مشکل غلظت خون دچار کند. اغلب افراد ساکن در مکان های مرتفع نظیر کوهستان و یا مکان هایی که آلودگی هوا زیاد است از سایرین دچار بیماری غلظت خون می شوند.

درست مثل یخ و آب که یخ نسبت به آب غلیظ تر است، چون ملکول  های آن در شرایط متراکم تری قرار دارند. اما آب رقیق است و ملکول  هایش با فاصله بیشتری از هم هستند، یعنی هرچه دمای بدن پایین باشد و خون سردتر، گلبول  های خون به هم چسبیده تر می  شوند و در حجم به خصوصی از خون زیاد به نظر می  آیند، ضمن اینکه ممکن است همین فرد دچار کم خونی باشد.

 

دکتر مهیار منصوری، فوق تخصص خون و سرطان بالغین:

– در برخی مواقع غلظت خون به خاطر استعمال سیگار است و به دلیل کاهش اکسیژن خون، فرد دچار غلظت خون می شود.

– افرادی که به بیماری قلبی و ریوی دچار هستند نیز ممکن است دچار غلظت خون شوند.

– زندگی در جاهایی که اکسیژن کم است، مانند زندگی در مناطق کوهستانی (ارتفاعات) نیز منجر به ایجاد غلظت خون افراد می شود.

اما این دلایل زمینه ساز سرطان نیستند. ولی برخی از غلظت های خون، بیماری های زمینه ای سرطان هستند.

 

«پلی سیتمی ورا» نوعی بیماری یا اختلال خونی است که در آن مغز استخوان بیش از حد مورد نیاز، گلبول قرمز می سازد و این مدل امکان دارد به سرطان خون تبدیل شود.

 

– بعد از سن بلوغ، وجود هورمون هایی در مردان تحریکاتی در سیستم خونسازی بدن ایجاد می کند که موجب می شود میزان غلظت خون در مردان دو گرم نسبت به زنان بالاتر رود.

– این بیماری ممکن است در هر سنی بروز پیدا کند. ما افرادی داریم که در سن نوجوانی و به دلیل ارثی این مشکل را دارند. بچه هایی هستند که دیواره پایین قلب شان باز است یا مشکل ریوی دارند که آنها از جمله کسانی هستند که درگیر غلظت خون می  شوند.

– غلظت خون کاذب در تمام سنین وجود دارد، اما غلظت خون اولیه در سنین میانسالی و غلظت خون ثانویه در سنین بالا بروز پیدا می کند.

– اغلب افراد ساکن در مکان های مرتفع نظیر کوهستان و یا مکان هایی که آلودگی هوا زیاد است از سایرین دچار بیماری غلظت خون می شوند.

چنانچه فردی دچار غلظت خون باشد، باید علت غلظت خون را از یک فوق تخصص خون و سرطان جویا شود.

 

خونی  که در سرخرگ ها جریان دارد، شفاف و قرمزرنگ است، اما خونی که در سیاهرگ ها وجود دارد، تیره رنگ است و اکسیژن کمی دارد. اکسیژن این خون در سیاهرگ مصرف شده، به بافت ها آمده و حین گردش، مقداری از فضولات گردش سلولی هم به آن اضافه شده و این خون به قلب و ریه برمی گردد تا دوباره اکسیژن بگیرد، بنابراین خون تیره لزوما غلیظ نیست، ولی خون غلیظ به طور قطع تیره هست.

 

این بیماری در اثر خوردن غذاهای ناسالم، چرب و روغن نباتی مایع و جامدایجاد نمی شود و مصرف میوه ها و یا نوشیدن آب انار که در فرهنگ ما برای کاهش غلظت خون توصیه می شود بر کاهش هموگلوبین خون تاثیری ندارد.

 

چنانچه فردی دچار غلظت خون باشد، باید علت غلظت خون را از یک فوق تخصص خون و سرطان جویا شود. تنها راهی که نشان می دهد فردی غلظت خون دارد یا نه، دادن آزمایش خون و اندازه گیری هماتوکریت است.

 

در بین برخی افراد باب شده که می گویند چنانچه غلظت خون دارید قرص آسپیرین استفاده کنید و یا خون اهدا کنید، در حالیکه استفاده دو مورد فوق تنها در حد یک مسکن ساده بوده و نیاز است افراد علت بیماری غلظت خون را با مراجعه به پزشک متخصص جویا شوند و چنانچه غلظت خون علتی زمینه ای دارد، متناسب با تشخیص پزشک به درمان بپردازند.

 

– برای درمان غلظت خون کاذب از مایعات استفاده می شود.

– برای درمان غلظت خون اولیه از خونگیری و داروها استفاده می شود. 

– برای درمان غلظت خون ثانویه باید بیماری های زمینه ای که موجب بروز غلظت خون شده اند، برطرف شوند.وقتی پزشک متخصص با توجه به جواب آزمایش متوجه شد که علت بروز غلظت خون در فرد، اولیه است یا ثانویه، درمان را آغاز می  کند.دارو برای غلیظ شدن خون

– اگر علت ثانویه بود، درمان علت زمینه ای – قلبی یا ریوی – را در صورتی که امکان پذیر باشد، آغاز می  کند و در کنار آن هرگاه غلظت خون از 56 درصد در مردان و 52 درصد در زنان بالاتر برود، بخشی از خون کشیده و دور ریخته می شود. این کار نیز به شکل استاندارد انجام می  شود تا غلظت خون کاهش پیدا کند. این عمل تا زمانی ادامه دارد که یکی از مهم ترین مواد خونساز بدن در اثر خروج از بدن کم شود. در واقع به بیمار فقر آهن می دهیم تا دچار غلظت خون نشود.- حال اگر علت پرخونی براثر علت اولیه یعنی ناشی از مغز استخوان باشد، در این  حالت باید به درمان علت بیماری خونی بپردازیم و با خروج خون از یکی از رگ  ها، میزان گلبول  های قرمز خون را تنظیم کنیم.

 

غلامرضا کردافشاری متخصص طب سنتی: برای رفع غلظت خون و پاکسازی خون از مواد زائد بهتر است که آویشن را همراه با چند عدد عناب دم کرده و روزی چند بار مصرف کنید. به این ترتیب که یک قاشق غذاخوری آویشن خشک را همراه با 7 تا 1 عدد عناب در یک یک لیتر آب جوش دم کرده و روزی چند بار مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی در ماه های اولیه بهار به سلامت بدن کمک می کند.

 

افراد بهتر است هم برای جلوگیری از غلیظ شدن خون و هم برای کمک به نیازمندان، به طور مستمر خون بدهند. مردان بهتر است هر سه ماه و زنان هر چهارماه یکبار خون شان را اهدا کنند. البته با مشورت پزشک و در صورت مبتلا نبودن به بیماری هایی نظیر کم خونی وگردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع:isna.ir

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

دارو برای غلیظ شدن خون

خون یک مایع حیاتی در بدن است که مواد مغذی و اکسیژن را به سلول‌ها و اندام‌های مختلف بدن می‌رساند. برای آنکه خون به‌راحتی در رگ‌ها حرکت کند، باید غلظت مناسبی داشته باشد. غلیظ‌شدن بیش‌ازحد خون و به‌دنبال آن تشکیل لخته خون در بدن باعث گردش خون ضعیف و در برخی موارد سکته قلبی و مغزی می‌شود. پزشکان به‌منظور رقیق کردن خون در افرادی که به‌علت بیماری‌های خاص یا سابقه‌ی سکته‌های مغزی و قلبی، در معرض خطر لخته‌شدن خون قرار دارند، معمولا داروهای رقیق کننده خون را تجویز می‌کنند. همراه ما باشید، در این مطلب به معرفی اسامی داروهای رقیق کننده خون و نیز نحوه‌ی اثرگذاری و خطرات آنها می‌پردازیم و در آخر شما را با چند خوراکی رقیق کننده خون آشنا می‌کنیم.

داروهای رقیق کننده خون داروهایی هستند که باعث می‌شوند خون به‌آسانی در رگ‌ها و شریان‌های شما جریان یابد. این داروها همچنین از تشکیل یا بزرگ‌تر شدن لخته‌های خون جلوگیری می‌کنند. آنها برای درمان برخی از انواع بیماری‌های قلبی، نقص‌های قلبی و سایر بیماری‌هایی که می‌توانند خطر تشکیل لخته‌های خون را افزایش بدهند، به‌کار می‌روند.

داروهای رقیق کننده خون می‌توانند در برابر حمله قلبی و سکته مغزی از فرد محافظت کنند اما خطراتی نیز به همراه دارند: به‌عنوان مثال آنها باعث می‌شوند که در صورت بریده‌شدن جایی از بدن‌تان، بیش‌ازحد معمول خونریزی کنید.

فواید نجات‌بخش داروهای رقیق کننده خون اغلب از خطرات احتمالی‌شان است. بااین‌حال مهم است که قبل از شروع مصرف آنها از فواید و خطرات احتمالی‌شان آگاه شوید.

دو نوع رقیق کننده خون وجود دارد. اولین نوع، داروهای ضدانعقاد خون یده می‌شوند. اینها مانع لخته‌شدن خون شما یا تبدیل‌شدن آن به توده‌های جامدی از سلول‌ها می‌شوند که به‌هم می‌چسبند. این نوع رقیق‌کننده‌ها اغلب به شکل قرص هستند. برخی از داروهای معروف در این دسته عبارتند از:

سایر انواع قوی‌تر این داروهای رقیق کننده خون به شکل آمپول یا از طریق تزریق داخل وریدی در بیمارستان یا خانه تجویز می‌شوند. معروف‌ترین آنها عبارتند از هپارین و فونداپارینوکس.

دسته‌ی دوم از داروهای رقیق کننده خون داروهای ضدپلاکت یده می‌شوند. این داروها ذرات کوچک خون به پلاکت‌ها را هدف می‌گیرند. آنها به شکل قرص موجودند.

اسم قرص های رقیق کننده خون (ضدپلاکت‌ها):

داروهای رقیق کننده خون درواقع خون شما را رقیق نمی‌کنند یا لخته‌ها را نمی‌شکنند. اما از غلیظ‌‌تر شدن خون و تشکیل لخته‌های جدید جلوگیری می‌کنند؛ همچنین می‌توانند رشد لخته‌های فعلی را کُند سازند.

برخی از داروهای ضدانعقاد، این کار را به‌وسیله‌ی مهار فعالیت ویتامین K کبد انجام می‌دهند. بدن شما برای ساخت پروتئین‌هایی به فاکتورهای انعقادی به ویتامین K نیاز دارد. اینها به سلول‌های خون و پلاکت‌ها (ذرات کوچک سلول‌های خون) کمک می‌کنند به یکدیگر متصل شوند.

داروهای ضدپلاکت مانع چسبیدن پلاکت‌ها به یکدیگر و به دیواره‌های رگ‌های خونی می‌شوند. این داروها ضعیف‌تر از داروهای ضدانعقادی هستند. آنها به‌جای درمان لخته‌های فعلی اغلب برای افرادی تجویز می‌شوند که در معرض خطر تشکیل لخته‌های خون آتی قرار دارند.

هر سال حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر، داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند. اگر قبلا به یک حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی دچار شده‌اید، ممکن است به این داروها نیاز داشته باشید، چون می‌توانند خطر حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی دوم را در شما کاهش بدهند.

همچنین اگر یک بیماری قلب یا عروق خونی، ریتم قلب نظم، لوپوس یا ترومبوز ورید عمقی دارید نیز ممکن است به مصرف این نوع داروها نیاز داشته باشید (ترومبوز ورید عمقی یا DVT، یک نوع خطرناک از لخته‌ی خون است که اغلب در پاها تشکیل می‌شود). همچنین کسانی که اضافه‌وزن دارند، اخیرا تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند یا دریچه‌ی قلب مصنوعی دارند، احتمال تشکیل لخته‌های خون در آنها می‌شود.

برخی از افراد فقط به‌مدت چند ماه به این داروها نیاز دارند اما اگر مشکلات سلامتی مزمن (مداوم) دارید، ممکن است لازم باشد هر روز از آنها استفاده کنید.

اگر به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا هستید، داروهای رقیق کننده خون می‌توانند از سکته‌ی مغزی شما جلوگیری کنند. این یکی از رایج‌ترین دلایلی است که پزشکان، این داروها را تجویز می‌کنند.

لخته‌شدن خون همیشه چیز بدی نیست؛ وقتی جایی از بدن‌تان را می‌بُرید، لخته‌شدن خون باعث می‌شود که زخم شما بسته شود و خون خیلی زیادی ازدست ندهید. داروهای رقیق کننده خون از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کنند، بنابراین در صورت مصرف این داروها حتی بریدگی‌ها و جراحت‌های کوچک نیز بسیار از حد معمول خونریزی خواهند کرد.

شما باید هنگام شرکت در فعالیت‌هایی که می‌توانند باعث هرگونه آسیب‌دیدگی شوند، بسیار مراقب باشید. اگر افتادید یا به سرتان ضربه وارد شد، فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید. حتی اگر پوست‌تان زخمی نشود، ممکن است دچار خونریزی داخلی شوید.

اگر متوجه‌ی هریک از علائم خونریزی غیرعادی شدید، بلافاصله به پزشک‌تان اطلاع دهید، مانند:

اگر از یک داروی ضدانعقادی مانند وارفارین استفاده می‌کنید، باید به‌طور منظم آزمایش خون انجام بدهید تا پزشک‌تان بتواند در صورت لزوم، دُز دارویتان را تنظیم کند. در مورد سایر اقداماتی که باید برای محافظت از خودتان در حین مصرف این دارو انجام بدهید، از پزشک‌تان سؤال کنید. در هنگام انجام فعالیت‌هایی که می‌توانند باعث آسیب‌های سر شوند، مراقب باشید. هر نوع آسیب و ضربه در حین مصرف یک داروی رقیق کننده خون بسیار خطرناک است.

اگر در حین مصرف وارفارین دچار خونریزی خطرناک شوید، پزشکان می‌توانند از ویتامین K به‌عنوان پادزهر یا ترکیبی از کنستانتره‌ی پیچیده‌ی پروترومبین (PCC) و پلاسمای تازه‌ی یخ‌زده برای بند آوردن آن استفاده کنند. علاوه بر این، استفاده از ایداروسیزوماب (پراکس‌بایند) در شرایط اضطراری به‌منظور معکوس کردن اثرات ضدانعقادی پراداکسا تأیید شده است.

سایر داروها و مکمل های غذایی ازجمله داروهای بدون نیاز به نسخه می‌توانند با رقیق‌کننده‌های خون تداخل داشته باشند. به تمام پزشکانی که به آنها مراجعه می‌کنید، ازجمله دندانپزشک‌تان بگویید که یک داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنید. بدون اجازه‌ی آنها هیچ داروی جدیدی را شروع نکنید.

و به یاد داشته باشید که رژیم غذایی شما نیز بسیار مهم است. برخی مواد غذایی – مانند سبزیجات برگ‌دار سبز – حاوی ویتامین K هستند. این می‌تواند داروهای رقیق کننده خون را بی‌اثر (خنثی) کند. در مورد رژیم غذایی‌تان با پزشک مشورت کنید.

بدن‌تان برای محافظت از شما در برابر خونریزی، روش خاص خودش را دارد. در اغلب موارد توانایی خون شما برای لخته‌شدن، چیز خوبی است اما لخته‌های خون در برخی مواقع می‌توانند خطرناک باشند.

اگر بیماری‌های خاصی مانند ضربان قلب نظم یا نقص قلب مادرزادی دارید یا اگر عمل‌های جراحی خاصی مانند جراحی دریچه‌ی قلب انجام داده‌اید، پزشک‌تان ممکن است یک داروی رقیق کننده خون برای شما تجویز کند. این بیماری‌ها و عمل‌های جراحی، احتمال تشکیل لخته‌های خون خطرناک را افزایش می‌دهند. چنین لخته‌هایی ممکن است باعث حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی شوند. داروهای رقیق کننده خون با کاهش احتمال تشکیل لخته‌های خون، ریسک حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی را پایین می‌آورند.

همچنین عده‌ای معتقدند که برخی مواد موجود در طبیعت نیز می‌توانند به کاهش خطر لخته‌شدن خون کمک کنند. بااین‌حال آنها تحت آزمایش قرار نگرفته و با داروهای رقیق کننده خون نسخه‌ای مقایسه نشده‌اند. بهتر است در مورد درمان‌های طبیعی زیر که بر طبق گزارش‌ها به رقیق کردن خون کمک می‌کنند، با پزشک‌تان صحبت کنید. ضمنا هرگز آنها را به‌جای داروی رقیق کننده خون یا به‌همراه آن مصرف نکنید.

در زیر، شما را با چند رقیق کننده خون طبیعی آشنا می‌کنیم:

زردچوبه ادویه‌‌ی زردرنگی است که مدت‌هاست که در طب سنتی به‌کار می‌رود. با توجه به یک مطالعه، ماده‌ی درمانی اصلی آن یعنی کورکومین از تجمع پلاکت‌ها و تشکیل لخته‌های خون جلوگیری می‌کند.

زنجبیل از خانواده‌ی زردچوبه و حاوی سالیسیلات است. سالیسیلات، یک اسید است که در بسیاری از گیاهان وجود دارد. استیل سالیسیلیک اسید که از سالیسیلات مشتق می‌شود و معمولا آسپرین یده می‌شود، می‌تواند به پیشگیری از سکته‌ی مغزی کمک کند. مواد غذایی حاوی سالیسیلات مانند آووکادو، برخی توت‌ها، فلفل چیلی و گیلاس نیز می‌توانند مانع لخته‌شدن خون شوند. برای آنکه مشخص شود آیا آنها به‌اندازه‌ی داروهای نسخه‌ای مؤثر هستند یا نه، به مطالعات بیشتری نیاز است.

دارچین و سنا که هردو متعلق به یک خانواده‌اند، به‌طور گسترده در دسترس بوده و حاوی کومارین هستند؛ کومارین یک ماده‌ی شیمیایی است که به‌عنوان یک ضدانعقاد قوی عمل می‌کند. کومارین هنگامی که با دارچین و سنا مصرف شود، ممکن است موجب کاهش فشار خون شود و التهاب ناشی از آرتروز و سایر بیماری‌های التهابی را تسکین بدهد. بااین‌حال مطالعاتی که روی انسان‌ها صورت گرفته است، هیچ مدرکی دال بر ارتباط دارچین با سلامتی انسان ارائه نمی‌دهد.

در هنگام استفاده از دارچین به‌عنوان یک رقیق کننده خون، احتیاط کنید. برخی مطالعات نشان می‌دهند که استفاده‌ی طولانی‌مدت از دارچین در غذاها ازجمله چای‌ها و نان‌های دارچینی می‌تواند باعث آسیب های کبدی شود.دارو برای غلیظ شدن خون

فلفل‌های هندی به‌علت مقدار بالای سالیسیلات موجود در آنها می‌توانند یک اثر رقیق‌کنندگی خون قوی روی بدن‌تان بگذارند. فلفل‌های کاین می‌توانند به شکل کپسول مصرف شوند یا به‌راحتی آسیاب‌ شوند و به‌عنوان ادویه در آشپزی به‌کار روند. فلفل‌های کاین علاوه بر رقیق کردن خون شما می‌توانند فشار خون بالا را کاهش دهند و باعث افزایش گردش خون شوند.

ثابت شده است که ویتامین E، یک ضدانعقاد ملایم است.

اگر به بیماری قلبی‌عروقی یا بیماری قلبی و عروق خونی مبتلا هستید یا اگر می‌خواهید به پیشگیری از چنین بیماری‌هایی کمک کنید، پزشک‌تان ممکن است یک رژیم غذایی سالم برای قلب را به شما پیشنهاد کند. یک رژیم غذایی سالم برای قلب شامل میوه‌ها و سبزیجات تازه، غلات ۱۰۰ درصد کامل، روغن‌های سالم، محصولات لبنی کم‌چرب یا بدون چربی و پروتئین‌های سالم است. این رژیم، غذاهای پُرچرب، سرشار از کلسترول و پر از شکر را محدود می‌کند. این نوع رژیم غذایی برای سالم نگه داشتن شما و خون‌تان، ایده‌آل است.

اگر کومادین (وارفارین) مصرف می‌کنید، بسیار مهم است که هر روز تقریبا همان مقدار غذاهای حاوی ویتامین K مصرف کنید. ویتامین K بیش‌ازحد در رژیم غذایی شما ممکن است اثربخشی کومادین را کاهش بدهد. سبزیجات برگ‌دار سبز مانند بروکلی، کاهو و اسفناج سرشار از ویتامین K هستند.

برخی گزارش‌ها حاکی از آنند که بعضی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌توانند به رقیق کردن خون کمک کنند. آنها عبارتند از:

داروهای طبیعی بسیاری برای کاهش لخته‌شدن خون وجود دارند. مهم است به یاد داشته باشید که نباید آنها را به‌جای داروهایی که پزشک‌تان تجویز کرده مصرف کنید و همچنین هرگز بدون اجازه‌ی پزشک‌تان هیچ‌یک از آنها را با داروی رقیق کننده خون مصرف نکنید.

محصولات طبیعی و برخی مواد غذایی می‌توانند با داروی نسخه‌ای شما تداخل داشته باشند. آنها ممکن است باعث رقیق شدن بیش‌ازحد خون شما شوند و احتمال خونریزی را افزایش بدهند یا ممکن است داروهای نسخه‌ای شما را مسدود کنند و احتمال تشکیل لخته‌ی خون را افزایش دهند.

همیشه قبل از امتحان کردن هر چیزی که می‌تواند روی سلامت‌تان تأثیر بگذارد، با پزشک مشورت کنید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

خیل جالب و مفید بود. متشکرم

سپاس مثه همیشه مفید بود..

بسیار عالی بود

ممنون از لطف‌تون.

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

ماتریس اولویت بندی کارها؛ چطور از وقت و استعدادهایمان بهتر استفاده کنیم؟

علائم شستشوی لباس چه معنایی دارند؟

طراحی آرایشگاه زنانه با ایده های خلاقانه

۶ ابزار اولویت بندی برای افزایش بهره وری و مدیریت بهتر زمان

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *