داروی گیاهی ملین برای کودکان

خواص دارویی و گیاهی

اصطلاح یبوست زمانی بکار می‌رود که مدفوع بحدی سفت باشد که نتواند براحتی از روده خارج شود. برخی از والدین فکر می‌کنند که شکم کودکشان باید هر روز کار کند، در صورتی که این تفکر چندان صحیح نیست! تعداد دفعات دفع به اندازه سهولت تخلیه آن اهمیت ندارد.


بعبارت دیگر، در صورتی که فرزند شما براحتی، مدفوعی نسبتا نرم را تخلیه می‌کند، دچار یبوست نیست حتی اگر این دفع ، هر چند روز یکبار اتفاق افتد. امکان دارد یک نوزاد سالم از روزی 4 بار تا یکبار در روز مدفوع کند. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند ممکن است یکبار به ازای هر نوبت شیر، دفع داشته باشند. با افزایش سن معمولا تعداد دفعات دفع، کاهش می‌یابد ولی به حجم آن اضافه می‌شود. در حالت طبیعی یک کودک سه چهار ساله بین سه تا چهار بار در روز تا سه بار در هفته اجابت مزاج خواهد داشت!

تبدیل شیر مادر به شیرهای خشک به هر دلیل، می‌تواند عادات روده‌ای نوزادان (خصوصا طی دو سه هفته ابتدای تولد) را تغییر دهد. در برخی از این موارد ( به صلاحدید پزشک ) افزودن آب به شیر خشک می‌تواند جلوی یبوست را بگیرد. نکته‌ای که ذکر آن خالی از لطف نیست اینکه باید به عادات اطفال توجه داشته باشیم، برای مثال برخی از نوزادان در زمان اجابت مزاج به خود فشار می‌آورند، تا حدی که صورتشان سرخ می‌شود، اما اگر مدفوع سفتی نداشته باشند، آنها را مبتلا به یبوست در نظر نمی‌گیریم. در این موارد اگر مشکلات دیگری وجود نداشته باشد، نیاز به اقدام خاصی نخواهد بود. اغلب اطفال در دوره‌ای دچار یبوست می‌شوند. ولی معمولا این دوره‌ها کوتاه مدت بوده و درمانهای ساده و معمولی کفایت می‌کنند. 

علل یبوست
تغییر در عادات غذائی ، مثلا تبدیل رژیم به سمت غذاهای افراد بالغ، مصرف مقادیر قابل توجه از شیر گاو خصوصا در اطفال زیر 2 سال، همچنین عدم مصرف مقادیر کافی مایعات ، خصوصا آب در طول فعالیتهای فیزیکی یا در مناطقی که هوای گرم است، و نیز بی‌توجهی به نیاز بدن به اجابت مزاج مثلا در اثر بازیگوشی مفرط کودک و تنبلی ترریجی روده‌ها ، تغییر محل زندگی یا مسافرت ، ترس از محیط توالت به هر دلیل مثلا وجود سوسک یا ، بهم خوردن نظم طبیعی و روزمره زندگی ، شروع تحصیل ، مصرف بسیاری از داروها ، و .

یبوست می‌تواند باعث دردهای قولنجی (کرامپی) ناشی از عبور سخت مدفوع، باد کردن شکم ، و حتی تهوع شود، همچنین وجود رگه‌هائی از خون روشن در اثر ایجاد شقاق مقعدی (فیسور آنال) نیز از دیگر علائم یبوست بشمار می‌روند، که اغلب با درمان مناسب، برطرف خواهند شد. 

یبوست مزمن
در برخی موارد، به دلایلی که بسیاری از آنها هنوز ناشناخته‌اند ، یبوست کودک برطرف نشده و بگونه‌ای می‌شود که محتاج درمان خواهد بود، این حالت را یبوست مزمن می‌ند. مشخص ترین علامت این حالت دفع مشکل و دردناک مدفوع است. معمولا با عبور مدفوع این درد برطرف می‌شود، تا بار دیگر که مجددا نیاز به دفع باشد که این سیکل تکرار خواهد شد. شدت این دردها می‌تواند به حدی باشد که کودک را از انجام اجابت مزاج تا مدتها منصرف کند! (تشدید مشکل).

وجود شقاقی در اطراف مقعد (فیسور) که باعث دردناکی حرکات روده‌ای می‌شود و طفل را از انجام اجابت مزاج بر حذر می‌دارد، این مسئله نسبتا شایع بوده و بمرور زمان با تشدید یبوست شدیدتر هم می‌شود. ناخوشیهای خفیف و گذرا با اختلال تغذیه‌ای، تب، و کاهش یا ازبین رفتن فعالیتهای فیزیکی که عادات طبیعی روده را بر هم می‌زنند، مشکلات روحی و خلقی یا یادگیری که توالت کردن را با اشکال مواجه می‌کنند، دعوا کردن کودک بخاطر اجابت مزاج و نیز از جمله علل یبوست مزمن هستند.

تغییر محیط، برای مثال رفتن به مدرسه و ترس از توالت آنجا، یا ناتوانی در تمیز کردن خود، نداشتن فرصت کافی برای اجابت مزاج، نیز از جمله علل این مشکل بشمار میروند. مقعد در حقیقت ساختمانی عضلانی دارد و بمرور زمان و در اثر تجمع مواد دفعی، کشیدگی پیدا کرده و حالت تنبلی بخود می‌گیرد به همین دلیل درمان یبوست مزمن معمولا به چند ماه وقت زمان نیاز دارد و در این مدت باید علل ایجاد کننده آن را شناسائی و برطرف کرد به همین دلیل از نگرفتن پاسخ مناسب در این مدت ناامید نشوید و درمان مناسب را به همراه اصلاح مشکلات زمینه‌ای و علل تشدید کننده یبوست را ادامه دهید. بندرت یبوست مزمن در اثر مشکلات مهمی از قبیل : فیبروز کیستیک، بیماری هیرشپرونگ، مسمومیت با سرب، پرکاری غدد پاراتیروئید، کم کاری غده تیروئید و آسیبهای نخاعی پدید می‌آید. تشخیص و درمان این موارد نیاز به متخصصین مربوطه دارد. 

درمانهای یبوست در منزل
از نوشیدن مقدار کافی مایعات خصوصا آب، در کودکتان مطمئن شوید، در صورتی که تغذیه کودکتان را از شیر مادر به شیرهای مصنوعی تغییر داده‌اید، با نظر پزشکتان مقدار آب آن را افزایش دهید. در کودکان بالای 6 ماه آب میوه‌هایی مثل آب سیب و گلابی برای برطرف کردن یبوست استفاده کرد، می‌توانید با مقادیر کم شروع کنید و بمرور میزان آن را افزایش دهید. در صورتی که آب میوه‌ها برای برطرف کرن یبوست مؤثر نبودند، از رژیمهای غذائی پر فیبر، دو بار در روز استفاده کنید. از غذاهای پر فیبر اطفال می‌توان به انواع لوبیاها، نخود سبز، زردآلو، آلو و اسفناج اشاره کرد.

ماساژ ملایم شکم کودک، می‌تواند از تا حدی مشکل او را برطرف کند، همچنین خواباندن او به پشت و خمیده نمودن پاهایش بسمت شکم، به همراه چرخش ملایم در جهت عقربه‌های ساعت نیز روش نسبتا مؤثری در برطرف کردن این مشکل می‌باشد. در کودکان بالای 6 ماه که از این روش نتیجه نگرفته باشند می‌توان (زیر نظر پزشک) از شیافهای گلیسرین برای نرم کردن مدفوع استفاده کرد. استفاده از این شیافها تنها برای یک تا دو بار مجاز است. در صورتی که پاسخ مناسبی از این کار حاصل نشد، حتما با پزشک خود مشورت نمائید.

استفاده از روشهای تنقیه یا مصرف شل کننده‌های مدفوع بدون تجویز پزشک، توصیه نمی‌شود. 

نکات بسیار مهم
در کودکان زیر 3 ماه اگر یبوست از 24 ساعت بطول انجامید و در کودکان 3 ماهه تا 11 ساله اگر یک هفته درمان در منزل مفید واقع نشد، همچنین در موارد مزمن اگر بمرور بر شدت بیماری افزوده شود، یا مشکلات جدیدی در حال پیدایش است، درد مقعدی یا دردهای شکمی بوجود آیند، یا نسبت به قبل افزایش یابند، تب به تابلوی بیماری افزوده شود، خون در مدفوع دیده شود، مقدار آن نسبت به قبل شود، یا از یک هفته ادامه یابد، حتما با پزشک خود مشورت کنید.  

لطفا نظرات خود را درباره این مطلب با “نی نی نما” در میان بگذارید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.



کوکا : یبوست معضلی است که امروزه بزرگسالان با آن درگیر هستند، یکی از راه های درمان یبوست استفاده از مسهل و ملین (به انگلیسی laxative)می باشد.

مسهل و ملین ها در دو نوع عرضه می شوند؛ مسهل و ملین های شیمیایی و یا تغییر رژیم غذایی و استفاده از مسهل و ملین های طبیعی.

استفاده از مسهل و ملین های شیمیایی اغلب یبوست را بدتر می کنند، باعث کم خونی می شوند و در صورتی که از آن ها استفاده نکنید حرکات روده ای را دشوار یا غیرممکن می سازد همچنین زیاده روی در مصرف آن ها می تواند عوارض جانبی جدی مانند کم آبی بدن، سرگیجه، فشار خون پایین، عدم تعادل الکترولیتی و مدفوع خون را به دنبال داشته باشد.

اما تغییر رژیم غذایی و استفاده از مسهل و ملین های طبیعی عوارض جانبی ندارند. از جمله مسهل و ملین های خانگی می توان به میوه ها و سبزیجات اشاره کرد که که حاوی فیبر بالایی هستند، روده را تقویت کرده و حرکات آن را منظم تر می کنند و باعث سم زدایی از روده ها می شوند.

به زبان ساده، ملین ها خوراکی هایی هستند که عمل دفع مدفوع را آسان تر می کنند و به رفع یبوست نیز کمک می کنند.

مسهل ها خوراکی هایی هستند که باعث پاکسازی کل روده می شوند و در موارد یبوست شدید و یا مواقعی که بدن به پاکسازی کلی نیاز دارد استفاده می شوند.

برای رفع یبوست نباید از مسهل استفاده کرد حتی از قرص های گیاهی مانند برگ سنا نیز نباید به طور مداوم استفاده کرد بلکه باید از داروها و خوراکی های ملین مانند آلو بخارا، تمرهندی، خاکشیر با آب گرم یا اسفرزه استفاده کرد.
داروهای ملین در سطح روده ها عمل می کند و باعث رفع یبوست می شود.
مسهل ها داروهای قوی هستند که روی اعضا و جوارح بدن تاثیر می گذارد و مصرف آن زمانی مفید است که بدن نیاز به پاکسازی داشته باشد.
به عنوان مثال اگر در مغز فردی ماده بلغمی تجمع پیدا کرده باشد باید ابتدا با داروی ممزج آن ماده بلغمی را آماده دفع کرد و سپس با مصرف مسهل مناسب تخلیه و از طریق روده ها دفع شود.
بنابراین سطح عملکرد مسهل تنها روده نیست بلکه روی مغز یا مفاصل، قلب یا کبد هم تاثیر می گذارد.

ویژگی ملین ها این است که می توان آن را برای همه افراد از جمله کودکان، افراد مسن و حتی زنان باردار به کار برد اما مسهل ها را نمی توان به راحتی برای همه افراد از جمله زنان باردار یا کودکان و افراد مسن به کار برد.

دکتر سید سعید اسماعیلی متخصص و محقق طب اسلامی

اگر شما مستعد ابتلا به یبوست هستید از خوردن بستنی، پنیر، گوشت و غذاهای فرآوری شده و همچنین قهوه، چای و شکلات که حاوی کافئین هستند و می توانند باعث یبوست شوند خودداری کنید.

حتما بخوانید : یبوست چیست؟

زنجبیل یکی از بهترین ادویه هایی است که به عنوان ملین عمل کرده و به درمان یبوست کمک می کند.

زردچوبه حاوی مقادیر بالایی کورکومین است که می تواند تاثیر مثبتی بر روی دستگاه گوارش بگذارد و برای درمان سندرم روده تحریک پذیر و یبوست مفید است.

سنا به عنوان یک ملین قوی گیاهی شناخته شده که باعث افزایش حرکات روده و درمان یبوست می شود.

ژل آلوئه ورا که از پوشش داخلی برگ های آن به دست می آید به عنوان یک درمان طبیعی برای یبوست و افزایش حرکات روده شناخته می شود.

تحقیقات نشان داده که مصرف روغن زیتون می تواند به عنوان یک ملین ملایم برای درمان یبوست مفید باشد.

محققان می گویند که روغن نارگیل برای پاکسازی روده و درمان یبوست مفید است و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

حبوبات مانند لوبیا و نخود فرنگی یکی از بهترین غذاهای ملین هستند که به هضم غذا کمک کرده و یبوست را درمان می کنند.

آجیل و مغزیجات خام از جمله تخم کتان، تخمه کدو تنبل، بادام، گردو، کنجد، چیا و تخمه آفتابگردان غنی از فیبر، ویتامین E، پروتئین، روی و سایر مواد مغذی ضروری هستند و برای درمان یبوست مفید می باشند.

سرکه سیب حاوی مقادیر بالای اسید استیک است که حرکت مواد در روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست کمک می کند.

سبریجات برگ سبز مانند کلم، اسفناج، یونجه و خردل سبز حاوی مقادیر بالای فیبر هستند که به درمان یبوست کمک می کند.

بروکلی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر بوده و می تواند برای درمان یبوست و دفع مواد سمی از دستگاه گوارش مفید باشد.

گل کلم حاوی مقادیر بالای گلوکوزینولات است که برای درمان یبوست و سم زدایی از دستگاه گوارش مفید می باشد.

کلم باعث تسهیل حرکات روده و درمان یبوست می شود.

موز حاوی میزان بالایی پکتین است، نوعی فیبر محلول که عملکرد روده ها را بهبود می بخشد. خوردن یک موز کاملا رسیده در روز برای بهبود هضم غذا و درمان یبوست مفید است.

موز کال و نارس حاوی نشاسته ی سنگین بوده و می تواند باعث یبوست شود.

سیب و آب سیب دارای میزان بالایی فیبر پکتین است که روده ها را تحریک کرده و حجم مدفوع را افزایش می دهد. همچنین سیب برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان نوپا انتخاب خوبی می باشد.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر بالای فیبر و ویتامین A، C و K می باشد که برای درمان یبوست و پیشگیری از سرطان کولون مفید می باشد.

مقادیر بالای پکتین موجود در هویج و آب هویج انقباضات روده را تحریک کرده و حجم مدفوع را افزایش می دهد. اگر می خواهید از هویج برای درمان یبوست استفاده کنید آن را خام بخورید، هویج خام برای درمان یبوست موثرتر از هویج پخته می باشد.

هندوانه حاوی مقادیر بالای فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین می باشد. طب سنتی چینی هندوانه را به عنوان یک ملین ملایم تجویز می کند.

کیوی حاوی مقادیر بالای فیبر ست که به عنوان یک ملین طبیعی شناخته می شود و به درمان یبوست کمک می کند.

آلو یکی از میوه هایی است که به عنوان یک ملین طبیعی شناخته می شود، آلو حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین A، پتاسیم، آهن و فیبر می باشد که علاوه بر کمک به سلامت باکتری های مفید در روده به پاک سازی کولون هم کمک می کند.

شما همچنین می توانید برای درمان یبوست از آب آلو بدون هیچ افزودنی استفاده کنید.

گلابی یک منبع طبیعی بزرگ سوربیتول، یک ملین طبیعی شناخته شده است. این میوه منبع غنی از فیبر است که حرکات روده را تنظیم می کند
خوردن گلابی 1 تا 2 بار در روز توصیه می شود. خوردن میوه ها با پوست توصیه می شود.حتی می توانید یک لیوان آب گلابی خانگی بنوشید.

انجیر یکی دیگر از مواد غذایی است که دارای اثر ملین طبیعی است. هر دو نوع تازه و خشک خواص ملین دارد و به درمان یبوست کمک کرده و حرکات روده را منظم می کند.

علاوه بر این، سرشار از فیبر، هستند .خوردن 2 تا 3 انجیر تازه با پوست توصیه می شود. پوست آن حاوی فیبر و کلسیم زیادی است. اگر انجیر خشک، را خیس کرده و قبل از غذا بخورید نیز بسیار عالیست.

آناناس همانند میوه ها منبع خوب فیبر محسوب می شود ولی از سوی دیگر آناناس دارای یک ویژگی مهم می باشد که بسیاری میوه ها فاقد آن هستند و آن، این است که آناناس هم دارای فیبرهای محلول است و هم فیبرهای حلول.
در نتیجه با خوردن مقداری متعادلی آناناس می توانید از خودتان در برابر طیف گسترده ای از عارضه ها و بیماری ها مانند یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر، تصلب شرایین، لخته شدن خون و نیز فشار خون محافظت نمایید.

مصرف آناناس سبب می گردد تا حجم مدفوع افزایش یافته و مواد غذایی به راحتی از دستگاه گوارش عبور نماید. همچنین مصرف آناناس تولید و ترشح شیره معده و مایعات گوارشی را افزایش داده و به تجزبه و گوارش غذا کمک می نماید.

فیبر موجود در آب گریپ فروت یک درمان عالی برای یبوست است، آب این میوه باعث تحریک روده بزرگ و دستگاه گوارش شده و عمل دفع را بهبود می بخشد.

لیمو ترش حرکت روده ها را افزایش داده و برای سم زدایی و تمیز کردن روده ها و درمان یبوست مفید می باشد. ترکیب آب ولرم و یک لیمو ترش تازه صبح ناشتا برای پاکسازی روده ها مفید است.

روغن کرچک به عنوان یک مسهل قوی شناخته شده است. روغن کرچک حرکت ماهیچه های روده را افزایش می دهد و به درمان یبوست، کاهش فشار هنگام دفع و کاهش احساس تخلیه نا کامل کمک می کند.

انواع توت ها حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر هستند و برای جلوگیری و درمان یبوست مفید می باشند. زغال اخته، توت فرنگی، تمشک و توت سفید مسهل و ملین طبیعی هستند.

خربزه تلخ یا کارلا میوه ای است که به عنوان یک مسهل و ملین طبیعی برای درمان یبوست استفاده می شود از دیگر خواص خربزه تلخ می توان به درمان اگزما، کاهش وزن و درمان سنگ کلیه اشاره کرد.

آووکادو دارای مواد مغذی مفید از جمله فیبر، پتاسیم، ویتامین K و فولات است که جذب مواد مغذی را بهبود بخشیده و به عنوان یک مسهل و ملین طبیعی به درمان یبوست کمک می کند.

سبوس جو حاوی مقادیر بالایی فیبر محلول و حلول است و به عنوان یک مسهل طبیعی شناخته می شود.


ختنه دردناک دختران+عکس

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.




خانه

موبایل

یبوست در اغلب کودکان بر اثر خوردن غذاهای چرب و دارای فیبر کم به وجود می آید

  

یبوست در اغلب کودکان بر اثر خوردن غذاهای چرب و دارای فیبر کم به وجود می آید. این مشکل ممکن است شامل نوشیدن زیاد لبنیات و در کنار آن نخوردن میوه جات و سبزیجات به وجود آید.

بعضی تغییرات در رژیم غذایی کودک که احتمال یبوست را کم می کند، عبارت است از:1. به جای دادن شیر پرچرب از شیر کم چرب یا شیر سویا استفاده کنید. (این تغییر در کودکانی که حداقل 2 سال دارند، قابل اجراست)2. مقدار شیر مصرفی کودک را تا میزان 1/5 تا 2 لیوان کم کنید.3. خوراکی‌های زیر محدود شوند:موز، هویج پخته، غذاهای چرب مانند: سیب زمینی سرخ شده و غذاهای آماده، برنج سفید، محصولات لبنی مانند: پنیر، ماست، بستنی و شیر. اگر لبنیات را به خاطر یبوست محدود کردید، منابع دیگر کلسیم را به کودک بدهید، از قبیل: آب پرتقال، جعفری، سویا، دانه ها، کلم و غیره.4. غذاهای فیبری و سبوس دار را در غذاهای کودک بگنجانید.5. مایعات زیادی به کودک بدهید؛ مثل آب، آب سیب، آب گلابی و غیره.

جلوگیری از یبوستاغلب غذاها و مایعات کمک به بهبود یبوست می کنند، این غذاها شامل:میوه های تازه که با پوست خورده می شود، مانند: سیب، انگور، هلو و غیره.میوه های تازه که دارای آب زیادی می باشند، از قبیل: هندوانه، طالبی سبزیجات نپخته بنشن ها کشمش آلو و انجیر غذاهای تهیه شده از دانه ها نظیر: نان گندم و غیره. سبوس غلات ویفرهای که درونش فیبر وجود دارد سوپ سبزیجات پاپ کورن پرتقال سیب زمینی پخته شده همراه با پوست

 

اگر یبوست برای مدت طولانی باقی ماند، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید

  درمان یبوستیبوست در کودکان موجب ناراحتی خود کودک و صد البته ناراحتی والدین می شود. خوشبختانه درمان های زیر برای مشکل یبوست به درد می خورد، ولی بهتر است پزشک کودک را از این مسئله با خبر کنید.مواد غذایی که در هر محصول موجود است را بخوانید و آن را که دارای فیبر بیشتری است، انتخاب کرده و برای کودک بخرید.اگر تغییر در رژیم غذایی، مشکل را برطرف نکرد، از داروهای مسهل زیر نظر پزشک استفاده کنید.یک بره منظم برای اجابت مزاج بگذارید، برای مثال بعد از وعده غذایی. اما کودک را مجبور نکنید، بلکه او را تشویق به رفتن به دستشویی کنید، زیرا اگر اجبار در کار باشد، کودک عکس آن را انجام می دهد.ورزش کردن منظم، باعث جلوگیری از یبوست می گردد.اگر داروی خاصی مصرف می کند، به پزشک مراجعه کرده و آن دارو را بگویید، زیرا تأثیر بعضی از داروها موجب یبوست می شود.مالیدن روغن بنفشه به شکم کودکان در جهت عقربه‌های ساعت بسیار مفید است.مدفوع کردن به صورت غیر عمدی، می تواند نشان دهنده یبوست باشد.مصرف 4 تا 6 فنجان آب در طول روز بسیار کمک کننده است. بسیاری از کودکان در اثر کم آبی دچار یبوست می شوند.

از نظر طب سنتی برای کودکان می‌توان راهکارهای زیر را به کار برد:1- کودکان زیر دو سال روزی چند نوبت از روی معده تا ناف و سپس پهلوها روغن بادام شیرین به آرامی مالیده شود و تواما روزی یک قاشق متناسب با سن روغن بادام شیرین و یا روغن زیتون بو دار خورانیده شود. این روش عموماً تأثیر گذار بوده است.۲- شربت خاکشیر شامل یک الی دو قاشق خاکشیر شسته را با نصف لیوان گلاب و بقیه را با آب ولرم و یک نخود عسل مخلوط کرده و متناسب با سن کودک خورانیده شود.3- می‌توان از ترکیبات عرق کاسنی (با مزاج سرد و تر) با عرق شاهتره (مزاج گرم و تر) بصورت مخلوطی در یک استکان و یا لیوان استفاده کرد و مصرف جداگانه هیچ کدام توصیه نمی‌شود چون هریک مصلح دیگری است.4- برای فعال سازی روده ها بایستی یکی از ساده‌ترین مسهل ها ب مغز فلوس بصورت دمنوش استفاده کرد که از یک قاشق تا یک استکان برای کودک می‌توان استفاده کرد البته استفاده نوبه ای این گیاه برای همه خانواده ها بصورت دمنوش بجای چای بسیار مفید و کاربری برای رفع یبوست دارد.اگر همچنان مقاومتی در یبوست وجود دارد می‌توان از هلیله سیاه آسیاب کرده به اندازه یک گرم در آبجوش مخلوط کرده و با اندکی عسل بصورت عسلاب خورانده شود.5- اگر کودک شیرخوار است از طریق مادر می‌توان مزاج خشک کودک را معتدل کرد.6- مالیدن روغن بنفشه به شکم کودکان در جهت عقربه‌های ساعت بسیار مفید است.این نکته را از یاد نبرید که اگر یبوست برای مدت طولانی باقی ماند و با رژیم غذایی برطرف نشد، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

کم کاری تیروئید سبب کندشدن متابولیسم بدن و حتی روده می‌شود. البته همه‌ی افراد مبتلا به این بیماری، دچار یبوست نمی‌شوند و همه کسانی که یبوست دارند دچار کم کاری تیروئید نیستند. اما اگر فرد در جوانی بیش از حد نرمال دچار یبوست شود باید در مورد تیروئید مورد آزمایش قرار گیرد.

 

منبع:tebyan.net


برای داشتن بچه های سالم تر بخوانید

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *