داروی گیاهی حساسیت چشم

خواص دارویی و گیاهی

خارش، سوزش و قرمزی در داخل و اطراف چشم یک مشکل رایج می‌باشد و بسیار آزار دهنده است، برای درمان سوزش چشم با دکتر نیم همراه باشید.

از علائم خارش و سوزش چشم می‌تواند به قرمزی چشم، آبدار شدن چشم و افزایش حساسیت به نور می‌باشد.

علت اصلی خارش چشم و سوزش آن یک واکنش آلرژیک یا نوعی عفونت است اما علت دیگر مانند: خشکی چشم، لنزهای تماسی، بهداشت ناسب چشم، استفاده از لوازم آرایشی ناسب و بعضی مواد خارجی مانند گرد، غبار، شن و ماسه می‌باشد.

اگر به چشمان خود دست بزنید و فشار وارد کنید دید شما تار و قرمزی آن می‌شود، همچنین احساس سوزش و خارش در یک محیط آلوده یا در طول فصل آلرژی است.

اگر سریع به دنبال درمان سوزش چشم و خارش چشم نباشید آسیب‌های جبران ناپذیری به شما وارد می‌کند پس برای درمان خارش چشم همراه باشید.

داروی گیاهی حساسیت چشم

 

 

لیست مطالب :

یخ می‌تواند فوری سبب درمان خارش چشم شود، پارچه مرطوب به کاهش خشکی و همچنین تحریک کمک می‌کند.

بابونه دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونتی می‌باشد و چای بابونه می‌تواند به درمان قرمزی چشم و سوزش آن کمک کند.

بابونه از آزاد شدن هیستامین جلوگیری می‌کند زیرا هیستامین سبب واکنش آلرژیک می‌شود و می‌تواند سبب خارش و سوزش چشم شما شود.

همچنین بابونه سبب تقویت چشم می‌شود و آنها را تازه و درخشان می‌کند.

خیار یک میوه دارای خواص ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به درمان سوزش چشم شما کمک کندو همچنین سبب کاهش التهاب و تحریک چشم می‌شود.

طبیعت خنک کننده خیار به کاهش پف و سیاهی زیر چشم نیز کمک می‌کند.

شیر نیز یک درمان سوزش چشم است و سبب کاهش ناراحتی‌های چشم شما می‌شود، همچنین چربی شیر نیز برای خستگی چشم بسیار آرام بخش است.

 

 

گل رز یک از موثرترین داروهای خانگی برای درمان سوزش چشم است و همچنین سبب خنک شدن چشم می‌شود.

گل رز همچنین سبب آرام شدن چشمان خسته شما می‌شود و برای پف و درمان سیاهی چشم بسیار مؤثر است.

چای سبز دارای بسیاری از مزایای سلامتی از جمله کمک به خارش، سوزش و قرمزی چشم است زیرا دارای خواص تسکین دهنده و ضد التهابی دارد، همچنین به مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی کمک می‌کند.

توجه: در صورت عدم وجود چای سبز می توانید از چای سیاه برای درمان سوزش چشم استفاده کنید

اگر چشمان براثر معرض نور شدید خورشید یا گرد و غبار دارای سوزش است، محلول سالین یک روش مناسب و راحت برای درمان سوزش چشم است.

آلوئه ورا دارای خواص آرام بخش و مرطوب کننده است که برای درمان خارش چشم به کار می‌رود، همچینین خواص ضد التهابی نیز دارد.

از لنزهای تماسی به مدت طولانی استفاده نکنید و همچنین به صورت اشتراکی استفاده نکنید.

برای درمان سوزش چشم خورد هویج بخورید.

هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید از عینک آفتابی استفاده کنید.

 

نظر

راه های درمان و بهبود آلرژی های چشمی شامل موارد زیر است:

1- پرهیز از عامل حساسیت زا: در مواردی که بتوان ماده مسئول ایجاد آلرژی را شناسایی کرد، بهترین و مؤثرترین درمان پرهیز از تماس با این ماده است.

2- پاک سازی و بهبود محیط زندگی: تمیز نگه داشتن خانه به منظور به حداقل رساندن گرد و غبار، پرهیز از نگه داری حیوانات خانگی، حفظ رطوبت مناسب در هوا، خنک کردن هوای منزل و استفاده از صافی های جذب کننده غبار می تواند به کنترل علائم آلرژی کمک کند.

3- پرهیز از خاراندن چشم ها

داروی گیاهی حساسیت چشم

4- استفاده از کمپرس سرد: کمپرس سرد باعث کم شدن تحریک چشم ها و احساس خارش می شود و معمولا اثر تسکین دهنده دارد.

5- آلرژی درمانی: در مواردی خاص، ممکن است بتوان با روش هایی مثل تلقیح ماده آلرژی زا و افزایش تدریجی مقدار آن، واکنش دستگاه ایمنی بدن به یک ماده خاص را تغییر داد و مانع بروز علائم آلرژی در فرد مبتلا گردید. البته این روش پرهزینه و وقت گیر است و در بسیاری موارد امکان پذیر نمی باشد.

6- استفاده از داروهای مناسب:

الف-قطره اشک مصنوعی

قطره اشک مصنوعی گرچه اثر مستقیمی در درمان آلرژی ندارد، اما استفاده از آن باعث رقیق شدن مواد آلرژی زا تجمع یافته در چشم می شود. به علاوه تا حدی از چسبیدن مواد آلرژی زا به سطح ملتحمه جلوگیری می کند و عملکرد دفاعی لایه اشک را بهبود می بخشد. استفاده از این قطره ها به عنوان درمان کمکی به خصوص در افرادی که علاوه بر آلرژی، زمینه خشکی چشم دارند، گاه اثرات درمانی شگفت آوری دارد.

ب-قطره های آنتی هیستامین و دکونژستانت(ضد احتقان)

قطره های آنتی هیستامین، اثر هیستامین در ملتحمه را خنثی می کنند و باعث کاهش خارش چشم ها می شوند، اما روی تورم و قرمزی اثر چندانی ندارند. قطره های آنتی هیستامین دو مزیت عمده نسبت به اشکال خوراکی آنتی هیستامین دارند: اولا این قطره ها سریع تر از قرص و شربت اثر می کنند. ثانیا مصرف دارو به صورت قطره کمتر از مصرف خوراکی باعث ایجاد خشکی چشم می شود.

قطره های دکونژستانت قرمزی چشم را کم می کنند و در نتیجه ظاهر فرد بهبود پیدا می کند، اما این قطره ها اثری روی خارش ندارند. این داروها باعث تنگ شدن رگ های ملتحمه می شوند و در نتیجه قرمزی چشم کم می شود. البته در صورت مصرف طولانی مدت، خود این قطره ها می توانند باعث تحریک و قرمزی چشم شوند. به علاوه پس از چند روز مصرف مداوم، چشم اصطلاحا به این قطره ها عادت می کند و قطره بی اثر می شود و حتی ممکن است در اثر عدم مصرف قطره چشم شدیدا قرمز شود. بنابراین به هیچ وجه نباید این قطره ها را بیش از یکی دو هفته به صورت متوالی استفاده کرد. مصرف قطره های دکونژستانت در افراد مبتلا به آب سیاه(گلوکوم) ممکن است خطرناک باشد. بنابراین این افراد هرگز نباید به صورت خودسرانه این قطره ها را مصرف کنند.

در برخی از فراورده های دارویی مثل قطره نفازولین + آنتازولین ماده آنتی هیستامین و دکونژستانت با هم بکار رفته است. مصرف این قطره ها می تواند ظرف چند دقیقه قرمزی و خارش چشم را کنترل کند و معمولا این اثر تا 4-3 ساعت قابل توجه است. بنابراین در درمان علائم حاد آلرژی می توان از این قطره ها استفاده کرد و مصرف کوتاه مدت آن ها معمولا عارضه مهمی(غیر ازسوزش چشم در موقع استفاده از قطره) ندارد. اما همان طور که گفته شد مصرف دراز مدت آن ها چندان مفید نیست و ممکن است باعث بروز عوارضی شود.

ج-قطره های پایدار کننده ماست سل ها

از آنجا که این داروها نسبتا بدون عارضه هستند می توان مصرف آن ها را برای یک دوره طولانی (مثلاً چند ماه) ادامه داد بدون این که مشکل خاصی ایجاد شود. البته باید توجه داشت که شروع اثر این داروها نسبتا کند است و برای آغاز بهبودی با مصرف این داروها معمولا چند روز زمان لازم است. از داروهای این گروه می توان به کرومولین سدیم اشاره کرد. البته در حال حاضر داروهای قوی تر و مؤثرتری نیز از این دسته در دسترس است.

د-قطره های ضد التهاب غیر استروئیدی

ه-قطره های ضد التهاب استروئیدی

و- آنتی هیستامین های خوراکی

مصرف آنتی هیستامین خوراکی معمولا در درمان آلرژی چشمی چندان مؤثر نیست، اما در مورادی که آب ریزش از بینی یا حساسیت پوستی(بویژه درماتیت آتوپیک) به همراه حساسیت چشمی وجود دارد، مصرف آنتی هیستامین خوراکی می تواند به کنترل این علائم کمک کند.

چند نکته مهم:

به یاد داشته باشید که آلرژی یک زمینه مزمن است و ممکن است مکررا عود کند.

آلرژی ها آزار دهنده اند، اما اغلب خطرناک نیستند.

در موراد آلرژی های شدید چشمی و یا آلرژی های طولانی مدت، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.

درمان آلرژی های حاد با استفاده از قطره های آنتی هیستامین- دکونژستانت چشمی در یک دوره کوتاه به بهبود علائم کمک می کند.

در آلرژی های مزمن، بهترین دارو برای استفاده دراز مدت، قطره های پایدار کننده ماست سل ها(mast cells) است.

قطره های استروئیدی حتما باید در یک دوره کوتاه و تحت نظر چشم پزشک مصرف شوند. از مصرف خودسرانه این داروها (بتامتازون- دگزامتازون- پردنیزولون) جدا پرهیز کنید.

قطره های خنک معمولا خارش چشم را تسکین می دهند. قطره های چشمی را در یخچال نگهداری کنید.

*مطالب مرتبط:

آلرژى هاى فصلى

آلرژى در بهار

انواع بیماری آلرژی ( حساسیت )

چه عواملی باعث آلرژی می شوند

با حساسیت آشنا شویم

19 راه برای مقابله با آلرژی

باورهای غلط درباره چشم(قسمت اول) و (قسمت دوم)

داروی گیاهی حساسیت چشم



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *