داروی گیاهی برای مزاج گرم

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

خواص سه گیاه با طبع گرم و خشک

ایران آنلاین /  از طب ایرانی گیاهان دارویی هر کدام خواص متفاوتی دارند و بیش از 9 درصد گیاهان دارویی دارای طبع گرم هستند.


خواص گیاه آویشن

آویشن، گیاهی با طبع گرم و خشک است, لطیف‌کننده غذاهای غلیظ بوده و باعث هضم غذاهای سنگین می‌شود؛ آویشن، معده، کبد و ریه را از رطوبت ها پاک می‌کند.

آویشن رفع‌کننده تُخَمه(زمانی که افراد بیش از حد غذا می‌خورند و خوردن غذا قبل از هضم غذای قبلی موجب تخمه یا فساد غذا می‌شود) و ترش کردن است اگر داروهای مسهل با آویشن مخلوط شود و با آن خورده شوند، دل درد شدید ایجاد نمی‌کنند.

داروی گیاهی برای مزاج گرم


خواص گیاه زنیان(نانخواه)

گیاه زنیان گرم و خشک است، دارای بو و طعم تند و اشتها‌آور است، مدر ادرار و قاعده‌آور است، برای رفع درد سینه و دفع رطوبت ها مؤثر است همچنین ضد نفخ و باد شکن بوده و در رفع سکسکه، درد و پیچش روده مؤثر است.


خواص سبزی ریحان

سبزی ریحان گرم و خشک است، مدر است و برای بهبود ضعف معده و سرفه مفید است همچنین خواب‌آور و رایحه آن دل‌انگیز است./ تسنیم


 

نظرات

های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.

پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.

پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پر بازدیدها

آخرین اخبار

نقل و نشر مطالب با ذکر پایگاه خبری بلامانع است



 

گرم مزاجان دو گروه هستند:در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم‌بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می‌گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج‌ها مشهورند. 

داروی گیاهی برای مزاج گرم

مزاج دموی یا گرم و ترافراد با مزاج گرم و تر یا دموی دارای حجم خون بالایی هستند اشتهای زیادی برای غذا خوردن دارند و به همین دلیل معمولاً دارای اضافه‌وزن و چاقی هستند و رنگ چهره آن‌ها متمایل به قرمز است. این افراد از نظر شخصیتی، روحیه‌ای مهربان و برون‌گرا دارند و بسیار اجتماعی هستند و چون مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی هستند بهتر است غذاهای نشاسته‌ای کمتر بخورند و مصرف فست‌فود و سرخ‌کردنی و غذاهای تند و پرادویه برایشان خوب نیست.مصرف خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای این افراد مناسب است اما باید مصرف آب یخ، نوشابه، تخم‌مرغ، بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم کنند.

 

خوراکی‌های مناسب برای مزاج گرم و ترلبنیات: کشک، قراقروت.حبوبات: باقلا خشک، برنج، جو، ذرت، عدس، ماش، ارزن.سبزیجات: گشنیز، ریواس، ترشک.میوه‌ها: آلبالو، انارترش، ازگیل، بالنگ، تمرهندی، زالزالک، زرشک، زیتون، زغال‌اخته، سنجد، غوره، گریپ‌فروت، لیموعمانی، نارنج.فرآورده حیوانی: گوشت گاو، گوشت بز، سیرابی، قلوه گوسفند.توت و بذرها: بارهنگ، تمشک، شاه‌توت.ادویه‌ها و چای‌های سنتی: قهوه، نشاسته.

مغزهای گیاهی: بلوط، شاه دانه، شاه‌بلوط.مواد فرآوری شده: سرکه.

 

نکاتی را که باید در زندگی روزمره رعایت کنید: (مزاج گرم و تر)1- از غذاهای با فیبر بالا استفاده نمایید تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشید.2- انجام حجامت سالی 2 الی 3 بار برای شما خیلی مفید می‌باشد.3- کم خوری و استفاده از غذاهای کم‌کالری و ساده، بخصوص در ماه‌های گرم سال برایتان مفید است.4- بهتر است از مصرف زیاد ادویه‌های تند و انواع شور، گوشت زیاد، غذاهای نشاسته‌ای (ماکارونی، برنج، سیب‌زمینی) و گرمی جات، پرهیز کنید.5- خوردن آب و چای را حتی‌المقدور با چند قطره آب لیموشیرین تازه همراه کنید.6- هر روز 15 الی 3 دقیقه پیاده‌روی و یا دویدن صبحگاهی داشته باشید.7- شش تا هفت ساعت خواب در شبانه‌روز برای شما کافی می‌باشد.

 

غذاها و نوشیدنی‌هایی که مصرف مستمر یا زیاده‌روی در آن‌ها برای افراد با مزاج گرم و تر مناسب نیست:گوشت‌ها و غذاها: گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، اردک، تخم اردک و مرغابی، رشته‌فرنگی، ماکارونی، کیک‌ها و بیسکویت‌ها

سبزیجات: زیتون، زنجبیل تازه، پیاز، سیر، نعناع، شویدآجیل و میوه‌جات: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگوردانه‌ها و حبوبات: گندمروغن‌ها: روغن کرچک، روغن‌زیتون، روغن آفتابگردانادویه‌جات: فلفل سیاه، فلفل سفید، زنجبیل خشک‌شده، رازیانه، آویشننوشیدنی‌ها و شیرین‌کننده‌ها: عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، عسل، شکر، نمک، چای‌های گیاهی با طبع گرم و اغلب غذاهای شور و شیرین

 

صفرا مزاج یا گرم و خشکافراد با طبع گرم و خشک، این افراد لاغراندام هستند و رنگ چهره‌شان سفید است. این افراد دچار دهانی خشک هستند کم‌خواب بوده و به مصرف ترشی علاقه دارند به‌طوری‌که مصرف لواشک و سرکه و غذاهای سرد مثل خیار و کاهو علاقه دارند. این گروه از افراد نباید پرخوری کنند و باید مصرف شیرینی را کم کنند. همچنین غذاهای پرحجم مثل آش رشته و ماکارونی برایشان مفید نیست.

میوه‌هایی مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زردآلو، هلو، سیب، گلابی و خیار برای آن‌ها مفید است و مصرف هویج، کاهو، کدو، اسفناج، گشنیز و نخودفرنگی برایشان توصیه می‌شود.  

غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی نیز در مورد افراد با مزاج گرم و خشک می‌گوید: این افراد لاغراندام بوده و رنگ چهره آن‌ها متمایل به زردی است. تحمل گرما را ندارند و معمولاً خواب کمی دارند. افراد با مزاج گرم و خشک، عطش زیاد و دهانی خشک دارند، زود عصبانی می‌شوند و زود هم آرام می‌گیرند. این افراد پرجنب‌وجوش و پرانرژی هستند.

برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه‌های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجیر، غذاهای سرخ‌کرده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می‌کند و آن‌ها را دچار علائمی مثل خشکی پوست، اضطراب، بی‌خوابی و تپش قلب می‌کند.

در مقابل، مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشکیل شده از ماست،‌ کدو، اسفناج و گشنیز برای آن‌ها مناسب است.

و اما شربت‌های مناسب برای این گروه نیز شربت لیمو، آلو، نارنج، ماءالشعیر، سکنجبین و دوغ ترش است و مصرف هویج، انار، سیب، گلابی،‌ آلبالو، زرشک،‌ گوجه‌سبز، کدو و اسفناج برای این افراد توصیه می‌شود.

منابع:فارسدکتر من

طب ایرانی

 

مطالب مرتبط:

این «سردی ات می کند» دقیقاً یعنی چه؟! بخور و نخورهای سردمزاج ها سردی مزاج از علل عمده چاقی است بخور نخورهای طب سنتی سرد مزاجان بعد از خوردن غذاهای با طبع سرد دل‌پیچه می‌گیرند مزاج هر انسانی چه می‌طلبد؟ طب سنتی و خواص غذاها پرخوری و کم‌خوری بیش از حد موجب سردی مزاج می‌شود غذا زیر ذره‌بین طب سنتی طبیعت گرمی و سردی غذاها

چگونه میتوان با کمک گیاهان به افزایش سلامتی دست یافت؟ طب گیاهی بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و طب سنتی چینی است. گفته شده است که امپراتور شن نانگ 1 گیاه را مورد بررسی قرار داده تا مردم چین بتوانند از آنها در رژیم غذایی و درمان بیماری هایشان استفاده کنند. این گیاهان چینی بسیار عالی به حفظ تعادل بدن کمک می کنند. همچنین چی به عنوان مقدار انرژی که برای سلامت کلی بدن ضروری است و جینگ، به عنوان جوهر و خمیر مایه ما

چگونه میتوان جای جوش را درمان کرد؟ درست است که روش های پزشکی زیادی برای درمان جای جوش وجود دارد، اما آیا می دانید با کمک روش های خانگی و طبیعی هم میتوان آن را درمان کرد؟ آکنه یک مشکل پوستی رایج است که هم بر روی مردان و هم زنان تاثیر می گذارد. آکنه ناشی از انسداد فولیکول های مو است. آکنه ای که  بر روی پوست شما ظاهر می شود گاهی قرمز، دردناک و متورم می شود. در این مقاله از بخش زیبایی،

مکمل های ضد پیری چه هستند؟ از ابتدای تاریخ، افراد به دنبال روش هایی برای بازگرداندن جوانی و روند آهسته پیر شدن هستند. با اینکه هنوز درباره منبع و سرچشمه جوانی تحقیق و تفحص می شود، ولی قرص ها، داروها، سرم ها و دیگر مکمل های ضد پیری ، در سراسر بازار متعهد شده اند که زمان را به عقب برگردانند و شما را جوان نگه دارند. متأسفانه، بسیاری از این محصولات، قیمت های گزافی دارند و به سبب تنوع زیادی که دارند، تعیین اینکه

گاز گرفتن گونه ، فشردن محکم دندان ها بر روی قسمت داخلی گونه است. اغلب اوقات هنگام خواب اتفاق می افتد و این گاز گرفتن فراتر از یک عادت بد است. گاز گرفتن گونه می‌ تواند نشانه استرس یا اضطراب بیش از حد باشد. زمانی که جویدن و یا گاز گرفتن در یک دوره طولانی انجام می‌ شود، باعث آسیب به دهان و منجر به زخم و جراحت می ‌شود. این عمل تکرار شونده ممکن است نشانه ‌ای از اضطراب باشد که به عنوان رفتار

شما ممکن است درباره بتاکاروتن، لیکوپن، زاکسانتیین، لوتئین و کانتاگزانتین، مطالبی را شنیده باشید، اما آیا درباره استاگزانتین هم چیزی شنیده اید؟ استاگزانتین به عنوان یکی از قوی ترین کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ها در طبیعت است که از جنبه های بسیاری برای سلامت مفید است، از کاهش چین و چروک گرفته تا بهبود و افزایش سرعت کارهای روزمره شما. این رنگدانه قدرتمند به انواع خاصی از غذاهای دریایی، رنگ قرمز_ نارنجی می دهد و سلامت بینایی وسلامت مغز و قلب را ارتقاء می بخشد

داروی گیاهی برای مزاج گرم

چگونه میتوان با کمک گیاهان به افزایش سلامتی دست یافت؟ طب گیاهی بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ و طب سنتی چینی است. گفته شده است که امپراتور شن

با مشکلات پوستی در نوجوانان چه کنیم؟ آیا فرزند شما نگران سلامتی پوستش می ‌باشد و روزانه زمان زیادی را در مقابل آینه می ‌گذراند؟ آیا پس از

چگونه میتوان جای جوش را درمان کرد؟ درست است که روش های پزشکی زیادی برای درمان جای جوش وجود دارد، اما آیا می دانید با کمک روش های

کورتاژ دلهره آور است. هیچ راهی برای جایگزینی نوزاد از دست رفته وجود ندارد و مهم نیست که این اتفاق در چه مرحله ای از بارداری افتاده است.

در مورد رویای شفاف چه می دانید؟ شاید پیش خودتان فکر کنید آیا من هم رویای شفاف داشته ام؟ اصلا رویای شفاف چیست؟ آیا تا به حال اتفاق

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

های دیگر: اسید استیک (بااب)

طرز تهیه: سرکه مایعی است ترش مزه دارای حالت اسیدی که را بطور کلی از تخمیر میوه هایی که دارای گلوکز میباشند تهیه میکنند.

اب انگور را گرفته و صاف نموده یا بدون صاف کردن با تفاله های داخل ان همه را داخل خم سفالی یا چینی یا بشکه ای میریزند و معادل ده در صد وزن اب انگور سرکه ی پاک مرغوب در ان ریخته و سر خم را محکم میبندند ودر افتاب یا جای گرم میگذارند تا برسد

روش دیگر.. قبل از ریختن سرکه ی مرغوب به داخل اب انگور صبر میکنند تا اب انگور بجوش اید سپس سرکه و نمک را اضافه میکنند و میگذارند تا برسد و ترش گردد

داروی گیاهی برای مزاج گرم

بهترین سرکه ها سرکه ی انگور فخری شیرین است و هرچه انگور شیرین تر باشد سرکه ی ان مرغوب تر خواهد بود

طبیعت ان: طبیعت سرکه را بعضی سرد و تر و بعضی سرد و خشک میدانند

خواص درمان : 1 – ان را بخورید .قابض است . خشک کننده ی رطوبت ها. تقطیع صفرا و بر طرف کننده ی عطش می باشد

2 – اشتها را تحریک میکند و کار دستگاه هضم و گوارش را تا حدی اسان می سازد

3 – مداومت در خوردن ان صبح ها قبل از صبحانه با کمی عسل بدن را لاغر و پیه شکم را اب می کند

4 – ان را با کف دریای سائیده مخلوط کنید و هر روز صبح و شب بر موضع بمالید تکرار مالیدن ان بر هر موضع باعث لاغری ان عضو خواهد شد

تذکر: برای افراد سالخورده و اشخاص سوداوی مزاج و بیماران مبتلا به بیماریهای ریوی.

سرفه تازه وخشک. درد مفاصل. مبتلایان به زخم معده. نیروی جنسی و سرد مزاجان مضر میباشد

مشخصات:گیاهی است معمولا دو ساله ادویه ای از خانواده ی چتریان . برگهای ان شفاف به رنگ سبز . دارای بریدگی های دندانه دار                           و پر پشت که در قسمت فوقانی ساقه به شکل نوار های بریده ی باریک در می اید وبسیار معطر است ساقه های گل دهنده ی ان به بلندی شصت تا هفتاد سانتیمتر است که در انتهای انها گلهای ریز سبز رنگ بصورت چتر مرکب ظاهر می شود . ریشه ی ان معطر و شبیه به هویج است.

میوه ی ان کوچک به اندازه دو میلیمتر و به قطر یک میلیمتر به رنگ سبز و دارای بو وطعم بسیار معطر است 

خواص درمانی :  1 . ان را بخورید . مقوی و اشتها اور است استسقا و اسهال را درمان میکند و باعث رشد کودکان می گردد

2 . چند شاخه ازتازه ی ان را در یک لیوان اب جوش دم کرده و اب ان را صاف نموده وبنوشید محلل است . کم خونی را بر طرف میسازد گرفتگی صدا را بر طرف میکند و دل درد های فصلی را تسکین میدهد . بواسیر خونی و بواسیر بادی را درمان می نماید

3 . هر روز صبح ناشتا خشک ان را نرم کرده در شیر گرم بریزید و بخورید . اسم یا تنگی نفس را در مان میکند . نزله های ریوی را برطرف می سازد و برای سینه مفید است

4 . مقداری از تازه ان را در اب بجوشانید و یک هفته هر روز صبح و شب با اب ان صورت را بشویید پوست صورت را زیبا می کند . جوشهای قرمز پوست را بر طرف می سازد

طبیعت ان : گرم و خشک است

تذکر : خوردن دمنوش تخم جعفری قاعده اور وباعث سقط جنین میشود

های دیگر:هال . هال بوا . هیل . هل میسوری . قاقله . قاقله صغار

مشخصات: میوه ی گیاهی است علفی و بلند که دارای ساقه ی زیر زمینی منشعب ضخیم و نسبتان طویل است از این ساقه ی زیر زمینی ساقه های هوائی شبیه برگ به هم پیچیده به ارتفاع دو تا سه متر می رود واز قائده ی این ساقه یک یا دو ساقه گل دهنده به ارتفاع تا یک متر ظاهر میشود . گلهای ان کوچک به طول دو نیم تا جهار سانتیمتر و به رنگ سفید یا سبز روشت است و مرکز گل به رنگ بنفش میباشد .

میوه ان تخم مرغی شکل و کوچک به طول شش تا هشت میلیمتر و مثلثی به رنگ سبز یا سفید است که به طول متوسط پانزده تا بیست دانه به رنگ قهوه ای سیر زاویه دار و معطر در ان وجود دارد

                                       

طبیعت ان :کمی گرم و خیلی خشک است

خواص درمانی : 1. اب جوشانده ان را بنوشید مدر و قاعده اور است و باد شکن و محرک و محلل و خوشبو کننده عروق بدن است

2 . خوردن بو داده و سرخ کرده ی ان برای جمع کردن و بستن شکم ( رفع اسهال ) نافع است

3 . ان را در دهان بجوید . موجب خوشبو شدن  دهان میشود و برای استحکام اثه مفید است

4 . خوردن پنج گرم پودر هل در پنجاه گرم عسل برای اقایان سرد مزاج که ازضعف قوای جنسی رنج میبرند بسیار نافع است 

جوانه ها   

جوانه ها سرشار از ویتامین ها . اهن . پرتئین ها . مواد معدنی و . میباشند

انها سریع الهضم و بسیار مقوی بخصوص برای کودکان و نوجوانان در سن رشد میباشند.

جوانه ها را میتوان با ماست یا انواع سالاد مصرف نمود و برای نفع از خواص تغذیه ای جوانه ها بهتر است انها را خام مصرف نمود

                                     

داروی گیاهی برای مزاج گرم

جوانه گندم مارا خوش سیما می کند

جوانه گندم سرشار از ویتامین های گروه B و E است ونسبت به دانه ان 3 تا 12 برابر ویتامین Bو 3 برابر ویتامین Eدارد

جوانه گندم مدر و خنک کننده و مغذی و اشتها اور و چاق کننده است . ویتامین Bموجود در ان باتنظیم سیستم عصبی . کم خوابی . استرس . را رفع و باعث ارامش میگردد. اختلالات در سلامتی بدن را بر طرف می سازد.برای افزایش و مقاومت بارداری خانمها بسیار نافع است همچنین غدد جنسی را زیاد و اکسیزن بدن را تامین می کند

طبیعت ان کمی گرم و ازنظر رطوبت و خشکی معتدل است

                                            

جوانه اسفناج ما را نیرومند می کند 

جوانه اسفناج دارای ویتامینهای A و B و C است. مهم تری خواص این جوانه  باد شکن و مقوی و نیرو بخش است . عطش را تسکین میدهدگلبولهای قرمز خون را زیاد می کند و کم خونی را بر طرف میسازد . ضد سرطان است بواسیر را در مان میکند و تخلیه مدفوع را اسان میکند .

دستگاه گوارش را پاک میسازد بیماری پلاگر یا لکه های قرمز روی پوست را بر طرف میسازد

طبیعت انمیتوان گفت نه سرد است نه گرم بلکه معتدل است

جوانه جو تقویت قلب و دوست سلامتی

خونساز و باعث کاهش کلسترل خون میباشد . بدلیل دارا بودن مقادیر بسیار منیزیم و پتاسیم و کلروفیل بسیار برای قلب مفید است . برای معالجه ی سو حاضمه مصرف میشود . برای رفع ناراحتیهای پس از زایمان نافع است . قلیان صفراو خون و عطش را تسکین میدهد

طبیعت ان سرد وخشک است

تذکر: مضر مثانه است .جنین را سقط می کند

                            

جوانه یونجه معدن اهن

جوانه یونجه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارا بودن منگنز و کروم در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی دارد .

جوانه یونجه دارای ویتامینهای K-E-C-A- است خوردن روزانه 1 گرم جوانه یونجه چاق کننده و باعث محکم تر شدن استخوان کودکان و سالمندان می گردد . به دلیل دارا بودن ساپوئین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش میدهد. برای تقویت نیروی جنسی بسیار مفید است

طبیعت ان گرم و تر است

                                

جوانه کرفس . قابل توجه خانمهایی که از چربی های دور شکم رنج میبرند

روزانه 1 تا 2 گرم ان را همراه با صبحانه میل کنید چربی های اضافه دور شکم را اب کرده و باعث کوچک شدن سایز شکم میشود 

اصلاح کننده مزاج میشود .محرک وباد شکن است به عنوان ضد عفونی کننده در موارد برونشیت و اسم و کمک به رفع سو هاضمهمصرف میشود .

اشتها و نیروی جنسی اقایان را زیاد میکند

طبیعت ان گرم و مرطوب است

تذکر در زنان بار دار باعث سقط جنین می گردد

های دیگر: شهد . نوش .انگبین . شاه انگبین    

مشخصات : شهد گلها وگیاهانی است که توسط زنبور عسل از روی گلها و گیاهان جمع اوری و املاح و ترکیبات مفید را از شهد گل جدا نموده و در خانه های شش وجهی که در کندو و یا لای سنگهای کوهستان که از موم ساخته است انباشته می نماید

طبیعت ان : گرم است

ترکیب شیمیایی : مواد معدنی – اسید های امینه ازاد – هورمونها – پانتوتنیک اسید – اینوزیتول – پروتئین

ویتامین ها : A و B1  و  B 2 و B3 و B6 و Cو  E در ان وجود دارد

خواص درمانی : 

1 – اگر هرروز مقداری از عسل خورده شود . از زکام  پیش گیری میکند . انرژی بدن را افزایش میدهد و رطوبات و فضولات بدن را دفع میکند قوای مغزی را تقویت می کند و برای رفع عصبانیت و خستگی و ضعف عضلات و تومور های مغزی و کم خونی و بیماری های پارکینسون و تصلب شرایین مغز و بیماریهای ناشی از پرتوهای هسته ای مفید است . افسردگی و خستگی راکاهش میدهد. اختلال هاضمه را رفع میکند .برای رفع گرفتگی عضلات و یبوست مفید است 

2 – مقدار دو قاشق غذاخوری در یک لیوان اب سرد روزانه 3 دفعه میل شود برای پاک سازی کبد وضعف مجازی تنفس مفید است و به مقابولیسم کلسیم کمک میکند

3 – مالیدن عسل به موضع ضد عفونت و در رشد و تشکیل نسوج پوست نقش مهمی دارد برای اکسیژن گیری در سطوح سلولها مفید است 

4 – خوردن عسل از عقیم شدن جلوگیری می نماید برای اعضاء تناسلی اثر مثبت دارد و در باز گردانیدن میل جنسی و انرژی از دست رفته موثر می باشد

تذکر : کسانی که به طور مدام مداوم از عسل استفاده میکنند برای جلو گیری از ضررحرارت ان بهتر است از میوه های ترش نیز استفاده کنند

سیر

گیاهی است دو ساله با پیازی مرکب از پیازچه های و ساقه ی راست که در انتهای ان گلی چتری که شامل چندین پیازچه است قرار دارد گلها بوسیله ی یک پوشینه ی برگی شکل حفاضت میشوند.

سیر همیشه به عنوان یک از گیاهان مهم دارویی و چاشنی غذایی گشت میشده است انواع مختلفی از این گیاه تا کنون شناخته شده و اساسا ان را به دو گروه اصلی تقسیم میکنن

اول سیر زمستانی که در پاییز کاشته میشود که در سال بعد گلی که محتوی پیاز چه است میدهد و دوم سیر زمستانی یا بهاره که در پاییز یا بهار کاشته شده ولی گل نمیدهد. هر دو نوع ان را به وسیله تقسیم گیاهی و کشت خود سیر می توان تکثیر  نمود

سیر را در زمان رشد کامل جمع اوری کرده خشک نموده و درمحلی خشک و دور از سرما نگهداری می کنند

پیازچه های سیر دارای اثر دارویی هستند.که بصورت تازه یا کنسرو شده مصرف میشوند

این گیاه محتوای یک اسانس روغنی و یک ترکیب گوگردی ب الئین است که در هوای ازاد تجزیه شده ( سلولهای اسیب دیده سیر ) وبه الیسین با بویی تند و الیدی سولفید تبدیل میشود

همچنین سیر محتوای مقدار زیادی ید است. این گیاه ضد تصلب نسوج و پایین اورنده ی فشار خون پر قدرتی است ضمنا ضد عفونی کننده روده است که در صورت وجود ناراهتی های روده ای و اپیدمی گریپ بکار میرود

سیر مسهل صفرا وضد انگل بوده و محل نیش حشرات را تسکین میدهد

تذکر :درصورت استفاده طولانی از ان امکات ایجاد اگزما وجود دارد

های دیگر سیر

ثوم . ثومیه . گلسرخ بد بو

طبیعت : گرم و خشک

های دیگر- نارجیل – رانج -جوز هندی – بادنج – رادنج

مشخصات – میوه گیاهی است ازتیره ی خرما و از خانوادهpaimaceae درختی دارد بزرگ و زیبا و بلند برگهای ان بزرگ و به طول چهار تا پنج متر و مرکب از تعدادیزیادی برگچه ی بارک دراز درخت نارگیل درنواهی گرم و مرطوب میروید وهرچهقدر بهدریای شور نزدیک باشد واب شور بیشتربه پای ان برسد میوه ی ان لذیزتر و چربتر میشود

درخت نارگیل حدود صدسال میوه میدهد وهر درخت درسال حدود شصت عدد نارگیل میدهد

طبیعت – گرم وخشک

ویتامین ها – A و C -B در پولپ میوه ی نارگیل وچود دارد

خواص درمانی -مواد سرد بلغمی و سوداوی را ازبدن دفع مینماید . برای درمان ازدیاد ترشح ادرار و سردی کلیه و مثانه و درد مثانه و ضعف کبد بسیار نافع است

زخم های داخلی را ترمیم میکند. اسپرم را زیاد و حرارت غریزی مردان را افزایش میدهد 

بواسیر و مالیخولی و جنون و فلج را درمان میکند 

تذکر – دیر هضم است وزیاده روی درمصرف ان موجب گرفتگی مجاری میشود.خلط غلیظ تولید میکند

                    

های دیگر:بهی-انی-ابی-ابرود-ایوا-هیوا-شال به – توچ – سنگه

مشخصات :میوه ی گیاهی است از خانواده ی rosaceae..درختی دارد کوچک که پوست ساقه و تنه ی ان به رنگ قهو ای سیر است .برگها پوشیده از کرک و روی برگ صاف و بی کرک و تار است جوانه های ان کوچک و پوشیده از تار. گلهای ان بزرگ به طور منفرد به رنگ سفید یا صورتی که دارای پنج گابرگ است میوه ی ان زردرنگ وگرد و سطح ان اغلب پوشیده از کرک بوده و داخل ان دانه های به ودر هر خانه ۱۲عدد دانه قرار دارد

درخت به بومی مشرق زمین و مرکز اسیا است . در جنگلهای شمال ایران به طور خودرو میروید

طبیعت ان

:به شیرین معتدل ویا گرم تر– به ترش سرد و خشک

ترکیبات شیمیایی:در هریکصد گرم گوشت میوه مواد زیر وجود دارد

اب ۳۸گرم – مواد قندی و کربو هیدراتها ۱۵گرم- خاکستر۰/۴ گرم- کلسیم ۱۱میلی گرم- فسفر۱۷میلی گرم- اهن۰/۷میلی گرم – پتاسیم۱۹۷میلی گرم- تیامین۰/۰۲میلی گرم- رایبوفلاوین۰/۰۳میلیگرم- نیاسین۰/۲ میلیگرم- سدیم۴ میلیگرم

ویتامین ها: 4A واحد بین المللی -15cمیلی گرم در به وجود دارد

خواص در مانی:

۱- کسانی که قبل از غذا خوردن استفراغ میکنند باید قبل ازغذا اب به بخورند دیگر استفراغ نمیکنند

۲- ریختن قطره اب به در مهبل برای رفع سوزش مجرای ادارر نافع است و جراحات مجرا راالتیام می بخشد

۳- خشک ان را نرم بکوبید و بر موضع بپاشید . برای بند اوردن خون جراحتها مفید است

تذکر

برای اشخاص گرم مزاج مضر است.میوه ی نارس ان دیر هضم و قابض است و افراط در خوردن ان صلاح نیست

.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *