داروی پروستاتیت مزمن

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– اگر چه دو بیماری پروستاتیت و BPH می توانند به درد و دشواری ادرار منجر شوند، اما بروز این شرایط اغلب علل مختلفی دارند. در این مقاله می توانید در مورد شرایط این دو بیماری آگاهی پیدا کنید.

پروستات بخشی از سیستم تولید مثل مردان است. کار اصلی این غده، افزودن مایع به منی است. پروستات درست در زیر مثانه قرار دارد و بیشترین فضای بالایی مجاری دفع ادرار را احاطه کرده است. مجرای لوله ای، ادرار را از مثانه به انتهای آلت تناسلی منتقل می کند.

داروی پروستاتیت مزمن

پروستاتیت به التهاب پروستات اشاره دارد. این بیماری می تواند ناشی از آسیب رسیدن به پروستات یا باکتری هایی باشد که از ادرار یا در طول رابطه جنسی به پروستات وارد شده است.

پروستاتیت می تواند حاد یا مزمن باشد. پروستاتیت حاد تمایل به شروع سریع دارد. پروستاتیت مزمن تمایل به پایداری دارد و اغلب زمان بیشتری طول می کشد.

یک پروستات التهابی که هیچ علامتی ندارد، پروستاتیت بدون علامت یده می شود. این وضعیت اغلب هنگام تشخیص بیماری دیگری کشف می شود.

bph مخفف چیست؟ بیماری BPH باعث بزرگ شدن پروستات یک فرد می شود. این وضعیت با بالا رفتن سن مردان می شود. با بزرگ شدن پروستات، به مجرای ادرار فشار وارد شده و مسدود می شود. در نتیجه خالی کردن مثانه به طور کامل سخت می شود.

احتمال پروستاتیت در مردان 5 ساله یا جوان تر است، اما BPH معمولا در مردان بالای 5 سال رخ می دهد.

علائم پروستاتیت بسته به علت آن متفاوت است. علائم معمول شامل موارد زیر می شود:

پروستاتیت باکتریال مزمن معمولا باعث علائم زیر می شود:

علائم این بیماری همیشه با اندازه پروستات ارتباط ندارد. پروستاتی که کمی بزرگتر شده می تواند گاهی اوقات علائم شدیدتری را نسبت به یک پروستات بسیار بزرگ ایجاد کند.

علائم بزرگی خوش خیم پروستات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان پروستاتیت بستگی به علت آن دارد. اغلب برای درمان پروستاتیت باکتریایی از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. اگر عفونت شدید تری دارید، ممکن است لازم باشد آنتی بیوتیک را تزریق کنید. ممکن است لازم باشد که برای دو هفته یا آنتی بیوتیک مصرف کنید تا عفونت از بین برود.

سایر روش های درمان که پزشک ممکن است به شما توصیه کند، شامل موارد زیر هستند:

– مسدود کننده های آلفا، داروهایی هستند که ماهیچه های اطراف پروستات را آرام می کنند و به شما کمک می کنند راحت تر ادرار کنید.

– داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن یا آسپرین برای تسکین درد

– ماساژ پروستات

– همچنین می توانید یک حمام گرم بگیرید یا روی یک کوسن بنشینید تا فشار بر روی پروستات کاهش پیدا کند.

– بیماری BPH با داروهایی که پروستات را منقبض می کنند و علائم ادراری را کاهش می دهند، درمان می شود.

– دارویی به مهار کننده 5-آلفا ردوکتاز، مانع تبدیل تستوسترون به ماده ای می شود که به رشد خوش خیم پروستات کمک می کند و دی هیدروتستوسترون (DHT) دارد. این داروها دوتاسترید (Avodart) و فیناستراید (Proscar) هستند.

– داروهایی به مسدود کننده آلفا (آنتاگونیست انتخابی آلفا-1) به استراحت پروستات و گردن مثانه کمک می کند و باعث بهبود جریان ادرار می شود. این داروها شامل دوکسازوزین (Cardura)، تامسولوزین (Flomax) و ترازوسین (Hytrin) می شوند.

– پزشک ممکن است یکی از این داروها یا ترکیبی از آنها را تجویز کند.

اگر داروها موثر نباشند یا علائم شما شدید باشد، متخصص اورولوژیست می تواند یک روش کمتر تهاجمی را برای از بین بردن بافت اضافی پروستات و گسترش مجرای داخل پروستات توصیه کند. این عمل ممکن است از یکی از موارد زیر استفاده کند:

جراحی یک راه حل بلندمدت است. در طی عمل جراحی BPH، پزشک از یک حلقه سیم برش یا لیزر استفاده می کند تا بافت اضافی پروستات را بردارد.

معمولا برای درمان پروستاتیت باکتریال حاد می توانید از آنتی بیوتیک استفاده کنید. در عرض چند هفته باید احساس بهتری داشته باشید.

درمان پروستاتیت مزمن دشوارتر است. حتی پس از درمان ممکن است علائم بارها و بارها برگردند.

شاید برای درمان BPH به امتحان بیش از یک درمان نیاز داشته باشید. ممکن است پزشک به شما توصیه کند که داروهای خاصی را برای مدتی طولانی مصرف کنید تا BPH شما کنترل شود.

ممکن است بعضی از درمان های مورد استفاده برای کوچک کردن پروستات و تسکین علائم ادراری، عوارض جانبی مانند انزال رتروگراد و اختلال نعوظ داشته باشند. از مزایا و خطرات احتمالی درمان انتخابی خود مطلع شوید تا بدانید چه انتظاراتی داشته باشید.

تیم ترجمه نبض ما

منبع:www.healthline.com

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

داروی پروستاتیت مزمن

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

تفسیر آزمایش مدفوع

علل و پیشگیری از ابتلا به انواع انگل روده

رفع سریع دندان درد به روش خانگی

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.




خانه

موبایل

داروی پروستاتیت مزمن

پروستاتغده‌اي است كه در زير مثانه قرار داشته و مجراي دفع ادرار را در بر گرفته است. اين غده عضلاني به اندازه‌ يك گردو بوده و از طريق ترشح مايعي به هنگام انزال، تغذيه اسپرم را بر عهده دارد. اين غده فقط در آقايان مشاهده مي‌گردد و عمدتاً آقايان تا قبل از بروز اختلالي در آن، از وجود اين غده بي‌اطلاع هستند. مهمترين اختلالاتي كه ممكن است در پروستات به وجود آيد عبارتند از:

1 سرطان پروستات(به عنوان دومين سرطان كشنده بعد از سرطان ريه در آقايان)

2ـ بزرگ شدن(تورم و يا تومورغيرسرطاني) پروستات معروف به هيپرپلازياياهيپرتروفي پروستات

3ـ التهاب پروستات (Prostatitis)

سرطان پروستات ناشي از رشد غيرقابل كنترل سلول‌هاي پروستات بوده و معمولاً داراي علائم ذيل مي‌باشد:

تكرر ادرار به ويژه در شب، منقطع بودن ادرار، احساس درد و سوزش در هنگام خروج ادرار،‌ احساس درد در قسمت پايين كمر و لگن خاصره، وجود خون در ادرار.

تورم پروستات، فرم بي‌خطر اختلال در پروستات مي‌باشد كه اغلب معروف به BPH است. اين بيماري با سن، رابطه مستقيم داشته و معمولاً از 5 سالگي در آقايان بروز مي‌نمايد. 4 تا 5 درصد مردان 5 ساله به اين نوع پروستات مبتلا مي‌باشند كه در اثر آماس يا متورم شدن (بزرگ شدن) غده پروستات و به دليل آلودگي‌هاي ميكروبي موجود در مجاري ادراري به وجود مي‌آيد. اين نوع اختلال نسبت به دو مورد ديگر غير معمول‌تر است.

علاوه بر كنترل ژنتيكي اختلالات پروستات، رژيم غذايي نقش قابل توجهي‌ در عدم بروز اين بيماري دارد.

عوامل مهم در افزايش سرطان پروستات

1ـ رژيم‌هاي حاوي غذاهاي چرب (اسيدهاي چرب اشباع شده) و گوشت‌ها به خصوص در افراد چاق.

2ـ مصرف گوشت‌هاي حاوي اسيد آراشيدونيك و گوشت‌هاي خام

3ـ رژيم‌هاي غذايي حاوي اسيد آلفالينولنيك و يا وجود سطح بالاي اين ماده در خون

4ـ مصرف زياد گوشت قرمز

عوامل مهم در كاهش سرطان پروستات

1ـ مصرف فيبرهاي گياهي(حاوي سلولز و همي‌سلولز) و پروتئین‌هاي گياهي نظير سويا به دليل داشتن ايزوفلاوني به Genistein كه مانع رشد سلول‌هاي سرطاني مي‌شود.

2ـ مصرف سبزيجات مانند انواع كلم‌ها(كلم گل، كلم پيچ، كلم تكمه و) به دليل داشتن تركيباتي نظير ايندول ـ كربونيل، گلوكاريك اسيد(كلسيم‌ ـ ‌دي‌ ـ ‌‌گلوكارات) وسولفورافان.

3ـ مصرف گوشت ماهي به دليل وجود اسيدهاي چرب امگا3

4ـ مصرف سلنيوم، ويتامين‌هاي D و E و عنصر روي.

تورم پروستات كه به خصوص در افراد مسن، ناشي از بزرگ شدن غده پروستات مي‌باشد، علائمي نظير: مشكلات دفع ادرار، جريان ضعيف و منقطع بودن ادرار، تكرر ادرار به خصوص در شب، عدم توانايي دفع ادرار براي كوتاه مدت و احساس تخليه نشدن كامل مثانه پس از خروج ادرار را به همراه دارد. علاوه بر موارد فوق چنانچه تورم پروستات بيش از حد طبيعي باشد، مي‌تواند موجب اختلال در حركات دودي معده(اسهال، يبوست)، نارسايي كليه(مانند افزايش فشارخون و ضربان قلب، عفونت پرده‌هاي اطراف قلب، رنگ پريدگي بستر ناخن) و اختلالات عصبي گردد.

داروی پروستاتیت مزمن

به منظور پيشگيري از تورم پروستات علاوه بر رعايت نكات ذكر شده، مصرف مواد غذايي حاوي مس و روي، اسيدهاي آمينه گلايسين، آلانين، گلوتامين و رنگدانه ليكوپن (رنگ قرمز گوجه فرنگي) بسيار مؤثر و حائز اهميت مي‌باشد.

همانطور كه بيان شد، علت التهاب پروستات، عوامل باكتريايي است. بنابراين مصرف آنتي بيوتيك‌هايي كه طبق تجويز و با صلاحديد پزشك متخصص انجام مي‌گيرد، مي‌تواند در درمان اين عارضه مفيد باشند. هم‌چنين انجام ورزش‌هاي متناسب مي‌تواند تأثيرگذاري داروها را افزايش دهد.

در كنار مصرف مواد غذايي مناسب براي پيشگيري از ابتلاء، چنانچه بيماري حاد شود، مي‌توان از گياهان دارويي مفيد براي درمان اختلالات پروستات (به ويژه تورم) بهره جست. از جمله اين گياهان دارويي مي‌توان به نخل اره‌اي ايراني، گزنه، كدوي پوست كاغذي، كتان روغني، شيرين بيان، قارچ گانودرما، جينسينگ آسيايي، تويا، سويا، ادريسي، دم‌اسب، ذرت، شبدر قرمز، چاي سبز، انگور خرس، مِلون تلخ(خربزه وحشي)، بارهنگ(اسفرزه) آبي و خربزه درختي اشاره كرد كه اينك به توضيح آنها مي‌پردازيم:

1ـ گزنه (انجره): گياهي گرم و خشك كه عمدتاً از پيكر رويشي آن(ساقه، برگ‌ و ريشه) براي درمان استفاده مي‌شود. به منظور درمان تورم و التهاب پروستات مي‌توان روزي سه نوبت در هر نوبت يك قاشق مرباخوري از پيكر رويشي خشك و خرد شده گزنه را در يك فنجان آب جوش دم كرده، پس از 15 دقيقه ميل نمود. هم‌چنين دم كرده ريشه گزنه نيز در درمان تورم پروستات بسيار مفيد است.

2ـ دانه‌هاي كدوي طبي (كدوي بذر برهنه): اين گياه، بومي ايران نبوده و در طي ساليان گذشته توسط دكتر رضا اميدبيگي وارد كشور گرديده كه در همين جا مي‌بايست از زحمات و خدمات ارزنده ايشان در جهت احياء طب سنتي با استفاده از گياهان دارويي اصلاح شده و كمك به حفظ عرصه‌هاي طبيعي كشور تشكر و قدرداني نمود. قسمت مورد استفاده اين گياه در درمان تورم پروستات و سوزش مجاري ادراري، دانه‌هاي بدون پوست مي‌باشند كه به صورت خام و يا فرآوري شده (روغن حاصل از دانه‌ها) مورد استفاده قرار مي‌گيرند. افراد دچار چنين اختلالاتي مي‌توانند روزي سه نوبت در هر نوبت بين 1 تا 15 عدد از دانه‌ها و يا در صورت دراختيار داشتن روغن آن، روزي سه نوبت در هر نوبت 15 تا 2 قطره از روغن را ميل نمايند.

3ـ نخل اره‌اي ايراني: اين گياه نوعي نخل زينتي است كه عموماً در شرايط آب و هوايي گرم رشد مي‌يابد. قسمت مورد استفاده اين گياه ميوه‌هاي رسيده سياه مايل به آبي است كه پس از خشك شدن استفاده مي‌شود. اين ميوه معمولاً به صورت‌هاي ذيل استفاده مي‌شود: ميوه خام خشك، چاي، پودر ميوه خشك شده، قرص ميوه خشك شده و تنتورهاي مايع.

3ـ شيرين بيان: گياهي است با طبيعت گرم و خشك كه ريشه و ريزوم‌ها، اندام دارويي آن محسوب مي‌شوند. اگر چه كاربرد اصلي اين گياه، درمان اختلالات مربوط به سيستم گوارش نظير زخم معده، زخم روده، زخم اثني عشر و ورم معده و روده مي‌باشد، اما در درمان تورم پروستات نيز مفيد است. مصرف روزانه سه نوبت دم كرده پودر ريشه شيرين بيان، هر نوبت يك قاشق چاي‌خوري در يك ليوان آب جوش و پس از 15 دقيقه ميل نمودن، جهت درمان بسيار مؤثر مي‌باشد. درصورت موجود نبودن پودر مي‌توان از جوشانده ريشه‌هاي خرد شده استفاده نمود.

4ـ چاي سبز: اين گياه به لحاظ دارا بودن ماده‌ كوئرسيتين كه يك آنتي اكسيدان بسيار قوي مي‌باشد، در درمان تورم پروستات مفيد است. هم‌چنين به دليل خاصيت ضد باكتريايي اين ماده، از چاي سبز در درمان التهاب پروستات نيز استفاده فراواني مي‌شود. جهت مصرف مي‌توان روزانه سه نوبت، هر نوبت يك قاشق مرباخوري از چاي سبز را در يك ليوان آب جوش دم كرده، پس از 15 دقيقه ميل نمود.

5ـ كتان روغن: قسمت مورد استفاده اين گياه، دانه‌هاي آسياب شده آن و يا روغن استخراج شده از دانه‌ها مي‌باشد. لازم به ذكر است دانه‌هاي كتان داراي طبيعت گرم و تر مي‌‌باشند. جهت مصرف مي‌توان روزانه سه نوبت هر نوبت يك قاشق مرباخوري از پودر كتان و يا يك قاشق چاي‌خوري روغن دانه‌ها را مصرف نمود.

6ـ شبدر قرمز: داراي طبيعتي گرم و تر بوده و اندام مصرفي آن گل‌ها مي‌باشند. مصرف سه نوبت در روز از دم كرده يك قاشق مرباخوري از گل‌هاي خشك شده آن و ميل نمودن آن پس از 15 دقيقه مي‌تواند براي درمان تورم پروستات مفيد باشد.

7ـ دم اسب: گياهي است كه در نواحي معتدل و مرطوب جهان يافت مي‌گردد. طبيعت اين گياه سرد و خشك است و اندام مصرفي آن پيكر رويشي گياه مي‌باشد. به لحاظ وجود ماده سيليكا دراين گياه، مصرف آن مي‌تواند التهاب‌هاي پروستات و مشكلات ادراري را به حداقل برساند. مصرف روزانه دو گرم از پودر گياه خشك شده دم اسب براي درمان التهاب پروستات توصيه شده است. مصرف بيشتر آن عوارضي نظير افزايش فشارخون را به دنبال خواهد داشت.


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *