داروی وزوز گوش چیست

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

داروی وزوز گوش چیست

وزوز گوش عبارت است از احساس صدایی آزاردهنده در یک یا هر دو گوش و همچون عفونت گوش و بسیار آزاردهنده است. از هر ۵ نفر تقریبا یک نفر به این عارضه‌ی شایع مبتلا می‌شود. لازم به ذکر است که وزوز گوش به‌خودی‌خود بیماری محسوب نمی‌شود، بلکه معمولا از ابتلا به بیماری‌های دیگری مانند کم‌شنوایی مرتبط با سالخوردگی، آسیب گوش یا اختلالات سیستم گردش خون خبر می‌دهد. البته این عارضه در بسیاری از موارد حاکی از هیچ بیماری نگران‌کننده‌ای نیست و گرچه ممکن است با افزایش سن وخیم‌تر شود، در صورت درمان تا حدودی قابل بهبود است. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد علل و راهکارهای درمان وزوز گوش بدانید.

همان‌طور که در ابتدا نیز تعریف شد وزوز گوش به شنیدن صدایی آزاردهنده در گوش گفته می‌شود که منبع خارجی ندارد. این عارضه طیف مختلفی از صداهای غیرواقعی را شامل می‌شود:

شدت این صداهای غیرواقعی از خیلی کم تا خیلی زیاد متغیر است. در بعضی موارد، شدت وزوز گوش ممکن است در حدی باشد که روی تمرکز و شنیدن صداهای واقعی اختلال ایجاد کند. همچنین وزوز گوش ممکن است دائمی یا موقتی باشد.

وزوز ذهنی یعنی صدای وزوز فقط توسط خود فرد شنیده می‌شود. این حالت شایع‌ترین نوع وزوز گوش است که می‌تواند بر اثر آسیب‌های گوش خارجی، میانی و داخلی ایجاد شود. اختلال در اعصاب و مسیرهای شنوایی نیز در بروز این نوع وزوز مؤثر است.

وزوز عینی یعنی پزشک معالج نیز می‌تواند همان صدایی را که بیمار می‌شنود، حین معاینه بشنود. این عارضه تقریبا نادر است و می‌تواند بر اثر اختلالات عروقی، ناهنجاری‌های استخوانی گوش میانی یا انقباضات عضلانی ایجاد شود.

علل جسمی مختلفی موجب ایجاد یا تشدید وزوز می‌شوند. البته علت دقیق این عارضه در موارد بسیاری هرگز تشخیص داده نمی‌شود. یکی از شایع‌ترین علل وزوز گوش به آسیب سلولی گوش داخلی برمی‌گردد. پرزهای ریز و ظریفی که در گوش داخلی وجود دارند، در واکنش به فشار ناشی از امواج صوتی به حرکت درمی‌آیند. این حرکت موجب تحریک سلول‌های گوش و درنتیجه آزادسازی سیگنال‌های الکتریکی از اعصاب و ارسال این سیگنال‌ها به مغز می‌شود. مغز نیز سیگنال‌های دریافتی را به صوت تبدیل می‌کند. چنانچه پرزهای گوش داخلی آسیب ببینند، مثلا خمیده یا شکسته شوند، تکانه‌های الکتریکی اضافه‌ای را به‌طور تصادفی روانه‌ی مغز می‌کنند که موجب وزوز می‌شود.

سایر علل شایع وزوز گوش عبارتند از:

بسیاری از افراد با افزایش سن، معمولا از حدود ۶۰ سالگی دچار کاهش شنوایی می‌شوند. این نوع کم‌شنوایی یا اصطلاحا «پیرگوشی» ممکن است به وزوز گوش بینجامد.

صدای بلند مانند صدای ماشین‌آلات سنگین، اره‌ی زنجیری، جنگ‌افزارها و سایر تجهیزاتی از این قبیل روی شنوایی تأثیر سوء می‌گذارد. انواع موزیک‌پلیر‌های قابل حمل مانند آیپاد نیز درصورتی‌که طولانی‌مدت با صدای بلند استفاده شوند، با عوارض شنوایی همراه خواهند بود. چنانچه بر اثر مواجهه‌ی کوتاه با صدای بلند، مثلا شرکت در کنسرت، به وزوز گوش دچار شوید، معمولا طولی نمی‌کشد که از این وضعیت آزاردهنده خلاص شوید. این درحالی است که مواجهه‌ی طولانی‌مدت با صدای بلند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به گوش وارد می‌کند.

جرم گوش با به‌دام‌انداختن آلودگی‌ها و کاهش سرعت رشد عوامل بیماری‌زا موجب محافظت از مجرای گوش می‌شود. اما انباشتگی بیش‌ازحد جرم می‌تواند موجب کاهش شنوایی یا آسیب پرده‌ی گوش شود و به شنیدن صداهای مزاحم بینجامد.

«اُتواِسکلروز» (رشد غیرطبیعی استخوان‌های واقع در گوش میانی) می‌تواند موجب کم‌شنوایی و وزوز گوش شود. گفتنی است که این بیماری معمولا ریشه‌ی وراثتی دارد.

علاوه‌بر علل شایعی که برشمردیم، وزوز گوش ممکن است بر اثر علل دیگری نیز ایجاد شود که البته چندان شایع نیستند. این علل نه‌چندان شایع عبارتند از:

شنیدن وزوز در گوش می‌تواند از علائم اولیه‌ی «بیماری مِنییِر» باشد. این بیماری به نوعی اختلال گوش داخلی گفته می‌شود که بر اثر فشار غیرطبیعی ناشی از مایع گوش داخلی به‌وجود می‌آید.

مفصل گیجگاهی‌فکی به مفصلی گفته می‌شود که در طرفین سر و در مقابل گوش‌ها، یعنی قسمتی که استخوان فک پایینی با جمجمه برخورد می‌کند، واقع است. اختلالات مربوط به این ناحیه می‌تواند موجب وزوز در گوش شود.

آسیب‌های سر و گردن روی گوش داخلی، اعصاب شنوایی و عملکردهای مغزی مرتبط با شنوایی تأثیر می‌گذارند. این قبیل صدمات معمولا موجب وزوز فقط در یک گوش می‌شوند.

تومور عصب شنوایی یا اصطلاحا «نورومای آکوستیک» نوعی تومور غیرسرطانی و خوش‌خیم است که روی عصب جمجمه‌ای رشد می‌کند. این عصب از مغز تا گوش میانی کشیده شده و مسئول کنترل تعادل و شنوایی است. این بیماری با عنوان «شوانومای وِستیبولار» نیز شناخته می‌شود و معمولا فقط در یک گوش بروز می‌کند.

وزوز گوش در موارد بسیار نادری بر اثر اختلالات رگ‌های خونی ایجاد می‌شود که در این‌صورت «وزوز گوش ضربانی» دارد. این اختلالات عبارتند از:

قابلیت ارتجاعی بعضی از رگ‌های خونی اصلی در مجاورت گوش میانی و داخلی بر اثر افزایش سن و تجمع رسوبات کاهش می‌یابد و درنتیجه موجب شنیده‌شدن صدای ضربان در گوش می‌شود. این نوع وزوز معمولا در هردو گوش بروز می‌کند.

هر توموری که به رگ‌های خونی در ناحیه‌ی سر و گردن فشار وارد کند، می‌تواند موجب وزوز گوش شود.

فشار خون بالا و نیز عوامل افزایش‌دهنده‌ی فشار خون مانند استرس، الکل و کافئین موجب شنیده‌ترشدن صدای وزوز گوش می‌شوند.

تنگی یا درهم‌پیچش شریان‌ها یا وریدهای گردنی مانند «شریان کاروتید» یا «ورید ژوگولار» می‌تواند به‌علت ایجاد آشفتگی و بی‌نظمی در جریان خون به وزوز گوش بینجامد.

ناهنجاری‌های شریانی‌وریدی به اتصالات غیرطبیعی بین شریان‌ها و وریدها گفته می‌شود که می‌تواند به وزوز گوش بینجامد. این نوع وزوز گوش معمولا فقط در یک سمت ایجاد می‌شود.

افزون بر علل فوق، بعضی از فرآورده‌های دارویی نیز در ایجاد وزوز گوش یا تشدید این عارضه مؤثرند. هرچه دُز مصرفی این داروها باشد، شدت وزوز گوش نیز افزایش می‌یابد. اما چنانچه مصرف این قسم از داروها کنار گذاشته شود، وزوز نیز در اغلب موارد از بین می‌رود. این قبیل داروها عبارتند از:

هرکسی ممکن است به وزوز گوش مبتلا شود، اما عوامل زیر خطر ابتلا به این عارضه را تشدید می‌کنند:

شنیدن وزوز در گوش ممکن است بر کیفیت زندگی فرد مبتلا تأثیر بگذارد. عوارض ناشی از این عارضه در همه‌ی مبتلایان یکسان نیست، اما شایع‌ترین این عوارض عبارتند از:

درمان هریک از این عوارض ممکن است روی خود وزوز گوش تأثیر مستقیم نداشته باشد، اما موجب می‌شود فرد احساس کند که اندکی بهبود یافته است.

چنانچه از شنیدن صدای وزوز در گوش خود به تنگ آمده‌اید، حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. هرگاه پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی به وزوز گوش دچار شدید و تا حداکثر یک هفته بهبود پیدا نکردید، مراجعه به پزشک الزامی است. چنانچه وزوز در گوش به‌طور ناگهانی و بدون هیچ علت خاصی بروز کند، خصوصا اگر همراه با کاهش شنوایی یا سرگیجه نیز باشد، معاینه‌ی پزشکی توصیه می‌شود.

درصورت مراجعه به مراکز درمانی، پزشک معالج را از موارد زیر مطلع کنید:

در مقابل، پزشک معالج ممکن است سؤالاتی بپرسد:

داروی وزوز گوش چیست

چنانچه مبتلا به وزوز گوش تشخیص داده شدید، پزشک معالج می‌تواند با معاینه‌ی گوش‌ها و سر و گردن به علل احتمالی این عارضه پی ببرد. معایناتی که معمولا انجام می‌شوند، عبارتند از:

این معاینه در اتاق عایق صدا انجام می‌شود. درحالی‌که گوشی به گوش دارید، باید جواب بدهید که صدا هربار در کدام‌ سمت، گوش چپ یا راست‌تان، پخش شده است. نتایج این آزمایش با لحاظ‌کردن بازه‌ی سنی بررسی می‌شود و در تشخیص علل احتمالی وزوز گوش مؤثر است.

ممکن است پزشک معالج بخواهد که چشم‌تان را حرکت بدهید، فک‌تان را روی‌ هم بفشارید یا گردن و دست‌وپایتان را تکان بدهید و ببینید که آیا تغییری در وزوز گوش یا شدت آن ایجاد می‌شود یا خیر. معاینه‌ی حرکتی نیز در تشخیص اختلالات زمینه‌‌ساز وزوز گوش مؤثر است.

پزشک معالج بسته به تشخیص ممکن است سی‌تی‌اِسکن یا اِم‌آرآی تجویز کند.

نوع صدایی که شنیده می‌شود نیز می‌تواند به تشخیص علل احتمالی وزوز گوش کمک کند:

انقباضات عضلانی در داخل یا اطراف گوش می‌توانند به ایجاد صداهای تیز و تلیک‌مانندی بینجامند که به‌طور شلیکی شنیده می‌شوند. این صداها ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشند.

این نوع صدا معمولا ریشه‌ی عروقی دارد. نوسانات صدایی از این دست در هنگام ورزش یا تغییر وضعیت مانند درازکشیدن یا بلندشدن شنیده می‌شوند.

اختلالات عروقی مانند فشار خون بالا، رگ‌برآمدگی (آنوریسم)، تومور و انسداد مجرای گوش یا شیپور اُستاش موجب تشدید صدای ضربان قلب در گوش می‌شوند (وزوز گوش ضربانی).

از جمله بیماری‌هایی که موجب ایجاد صدای زنگ‌ اما با شدت کم در گوش می‌شوند، می‌توان به «بیماری مِنییِر» اشاره کرد. صدای وزوز گوش ممکن است پیش از حملات سرگیجه (احساس چرخیدن و حرکت خود و محیط اطراف) بلندتر شود.

مواجهه با صدای خیلی بلند یا ضربه به گوش موجب ایجاد صدای بلند زنگ یا وزوز در گوش می‌شود که معمولا پس از چند ساعت از بین می‌رود. اما چنانچه کاهش شنوایی رخ داده باشد، وزوز گوش ممکن است دائما احساس شود. مواجهه‌ی طولانی‌مدت با صداهای بلند، کم‌شنوایی مرتبط با سالخوردگی و مصرف بعضی از داروهای خاص ازجمله عواملی به‌شمار می‌روند که منجر به شنیده‌شدن صدای زنگ با شدت بالا در هردو گوش می‌شوند. نورومای آکوستیک نیز بیماری دیگری است که می‌تواند به صدای بلند زنگ، البته فقط در یک گوش، بینجامد.

«اُتواِسکلروز» (رشد غیرطبیعی استخوان‌های واقع در گوش میانی) می‌تواند موجب وزوز گوش دائمی یا موقتی (البته با دانگ پایین) شود. اصطکاک پیداکردن جرم گوش، اجسام خارجی یا پرزهای داخل مجرای گوش با پرده‌ی گوش نیز می‌تواند صداهای مختلفی ایجاد کند.

همان‌طور که نیز گفته شد، علت وزوز گوش در بسیاری موارد قابل تشخیص نیست. اما مبتلایان به این عارضه می‌توانند با اتخاذ راهکارهای درمانی صحیح تا حدودی بهبود پیدا کنند.

وزوز گوش در بسیاری از موارد نتیجه‌ی عوامل اجتناب‌ناپذیر است. با این‌حال بعضی از موارد این عارضه با اتخاذ اقدامات احتیاطی تا حدودی قابل پیشگیری‌‌اند:

پزشک معالج در درجه‌ی نخست سعی خواهد کرد تا فرد را از لحاظ ابتلا به هرگونه بیماری‌ای که منجر به وزوز در گوش می‌شود، معاینه کند. چنانچه وزوز گوش بر اثر مشکل دیگری ایجاد شده باشد که با چنین علائمی همراه است، پزشک معالج راحت‌تر می‌تواند درمورد طریقه‌ی درمان تصمیم بگیرد. برخی از راهکارهایی که درخصوص درمان عوامل زمینه‌ساز وزوز گوش اتخاذ می‌شوند عبارتند از:

در بعضی از موارد، استفاده از دستگاه تولید صدای سفید به سرکوب صدای وزوز گوش و کاهش آزاردهندگی این عارضه کمک می‌کند. از این‌رو پزشک معالج بسته به تشخیص ممکن است استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی سرکوب صدا را توصیه کند:

درمان دارویی علاج وزوز گوش نیست، اما در بعضی موارد به کاهش شدت علائم یا عوارض این عارضه کمک می‌کند. بعضی از داروهایی که ممکن است جهت بهبود وزوز در گوش تجویز شوند عبارتند از:

وزوز گوش در اغلب موارد کاملا قابل درمان نیست. از این‌رو مبتلایان به‌تدریج به صدایی که در گوش‌شان می‌شوند، ناچارا عادت می‌کنند. اما این صدای آزاردهنده به‌کمک راهکارهای زیر تا حدودی قابل تحمل‌تر می‌شود:

شواهد محکمی درخصوص اثربخشی درمان‌های جایگزین روی وزوز گوش در دست نیست، اما بعضی از درمان‌های جایگزینی که در این مورد آزمایش شده‌اند عبارتند از:

«تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای» روش درمانیِ بدون درد و غیرتهاجمی دیگری است که در بهبود علائم وزوز گوش در عده‌ای از مبتلایان نتیجه‌بخش بوده است. این روش درمانی هم‌اکنون در کشورهای اروپایی و برخی آزمایشگاه‌های آمریکا انجام می‌شود. اما هنوز زمان لازم است تا پژوهشگران دریابند که پیاده‌سازی این روش دقیقا روی چه بیمارانی اثربخش خواهد بود.

وزوز گوش در همه‌ی موارد قابل درمان یا بهبود نیست و در این‌صورت چاره‌ای جز کنارآمدن با این عارضه نخواهید داشت. اما باز هم در این حالت چند راهکار وجود دارد:

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

مترجم گروه دانش و سلامت روزه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

هیچ گونه درمان خانگی پیشنهاد نشده بود و در کل قابل استفاده نبود

درود بر شما،
در قسمت چهارم متن «اصلاح سبک زندگی و درمان‌های خانگی» به چند درمان خانگی اشاره شده و برای مابقی درمان‌های پیشنهادی که در متن اومده باید به پزشک مراجعه بشه.

سلام
یکسال گذشت تعداد زیادی فوق تخصص که هیچ کدومشون نتونستن تشخیص بدن و همچنین MRI ، سونوگرافی و غیره که فقط در MRI دیسک گردن تشخیص داده شده بود و بقیه سالم و کلی داروی گران قیمت از گیاهی تا شیمیایی اخرش صدای سوت با بهتر بگم صدای (( هیسسسسسس )) با پررویی هنوز هم هست !!
دیروز قیدش رو زدم بزار اینقدر سوت بکشه تا جونش دربیاد دیگه کاری باهاش ندارم باید تحملش کنم
فقط به یه چیز شک دارم که نکنه گوش ما اصوات مارای صوت رو میشنوه یا پارازیت ها رو یا میدان مغناطیسی یا امواج وای فای باید قبول کرد چاره ای نیست باید ساخت .
ولی من فکر میکنم علت ابن مشکل مربوط میشه به حرکتی که انجام دادم یکی از حرکات یوگا یعنی روی سر ایستادن درست فردای اون روز که انجام دادم این مشکل رو پیدا کردم و فکر می کنم به مایع گوش درونی فشار وارد شده .

به سوال دارم ایا میشه وضعیت مایع درونی گوش به حالت اولیه برگرده ؟
خواهش می کنم راهنمایی کنید
با تشکر

دوست عزیز سلام،
متأسفانه پاسخی برای سؤال‌تون ندارم.
امیدوارم مشکل‌تون هرچه زودتر برطرف شه

سلام. وقتتون بخير و ايام به كام
ممنون از مطلب خوبتون .
سايت بسيار خوبي داريد كه هر چند در اون مباحث تقريبا كلي مطرح ميشه ولي براي اطلاعات عمومي خيلي خوبه

حيف سايتتون نيست كه با اين تبليغات شيپور كه دائم اسكرول ميشه و متاسفانه جاشم ثابته و از صفحه خارج نميشه اعصاب ببيننده ها رو بهم ميريزيد؟
يكي از ايراداي بزرگ سايتتون همينه , بقيش همه حسنه و قابل تقدير

لطفا اين مطلب بنده رو براي سوپروايزتون بفرستيد تا حداقل اگر انتفاعي از اين قضيه عايدتون ميشه , بصورت اختياري يه كليد بستن بذارن براش . واقعا مزاحمه

ممنون از اينكه پيگيري خواهيد كرد

سلام دوست گرامی
خوشحالیم که مطالب براتون مفید هستن و بسیار سپاسگزارم از اینکه دیدگاه‌تون رو باهامون به اشتراک گذاشتید.
مطلبی رو که عنوان کردید، به اطلاع سوپروایزر رسوندم. در اسرع وقت حتما پیگیری خواهد شد.
شاد و پیروز باشید.

پاينده باشيد و ممنون از پيگيريتون سركار خانم رقيه محمدي عزيز ( البته هرچند بدون نتيجه باشه)

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

مراحل بره ریزی موفق؛ چطور به همه کارهایمان برسیم؟

سام و حیوان خانگی‌اش؛ کتابی برای مهار خشم کودکان

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند

درمان خانگی آبسه دندان با ۱۰ روش آسان و موثر

قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود می‌کنند


قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *