داروی دل درد نوزاد

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

داروی دل درد نوزاد

وقتی نوزاد به دنیا می‌آید، سیستم هاضمه‌اش خیلی درگیر یادگیری فرایند تغذیه و دفع و می‌شود. این سیستم باید خود را با خوردن و نوشیدن هماهنگ کند. نباید فراموش کنید که دستگاه گوارش او همچنان درحال رشد و توسعه است، پس به‌وجودآمدن برخی مشکلات مانند دل درد نوزاد، نفخ نوزاد و اسهال نوزاد طبیعی است. فرقی نمی‌کند که کوچولوی عزیزتان در برابر دل درد و علائم آن مثل یک سرباز، قوی و مقاوم است یا خیلی حساس و شکننده است. در این مقاله ۵ علت دل درد نوزاد و راه‌های درمان دل درد نوزاد را توضیح داده‌ایم.

ممکن است حین فرایند هاضمه، هوا هم وارد شکم نوزاد و در آنجا حبس شود. انگار بادکنکی پر از هوا درون روده‌ها به‌وجود می‌آید که فشار و به‌تبع آن درد ایجاد می‌شود.

پزشکان به‌طور قطعی نمی‌دانند که چه چیزی باعث حساس بودن نوزادان نسبت به گاز می‌شود و دقیقا نمی‌دانند که علت تعداد دفعات زیاد دل درد نوزاد در اثر گاز چیست. احتمالا ریشه‌ی این مشکل به دستگاه گوارش نوزادان باز می‌گردد. این دستگاه هنوز کاملا رشد نیافته است. وجود گاز، طبیعی است و ازطریق باکتری‌های عادی و متداولی که در روده‌ی نوزاد زندگی می‌کنند، ایجاد می‌شود. البته گریه نوزاد، نق زدن و شیر خوردن با شیشه شیر هم می‌تواند باعث ورود هوای اضافی به روده‌ها شود.

وقتی روده‌های نوزاد پر از گاز می‌شود، شکم او کمی حالت متورم و بادکرده پیدا می‌کند یا ممکن است کمرش را خم کند و به‌خاطر درد تقلا کرده و اذیت بشود. پیچ و تاب خوردن نوزاد به‌خاطر این است که دلش درد می‌کند. در این حالت، کودک نِق هم می‌زند و با گریه کردن، باد بیشتری را وارد روده‌های خود می‌کند. دل درد نوزاد که ناشی از تجمع گاز در روده‌ها است معمولا در ۶ تا ۸ هفتگی به بدترین حالت خود می‌رسد و شدیدترین شکل ممکن را پیدا می‌کند. یادتان باشد که دل درد نوزاد در اثر گاز روده‌ها معمولا یک مشکل سلامتی محسوب نمی‌شود و جای نگرانی ندارد. درواقع با رشد نوزاد، کنار آمدن نوزاد با آن راحت می‌شود.

باید تلاش کنید تا گاز روده‌ی نوزاد تخلیه شود: نوزاد را بخوابانید و به‌آرامی پاهایش را به حالتی شبیه دوچرخه حرکت بدهید. سعی کنید زانوهایش را به سینه‌اش بچسبانید. این کار را چندین بار تکرار کنید. می‌توانید نوزاد را روی پاهای خود بگیرید، به‌طوری‌که پاهایش به حالت ضربدری قرار گرفته باشد و پشتش به شما باشد. سپس پاهایش را به سمت بدنش جمع کنید. اگر این کارها تأثیری نداشت، بهتر است از قطره‌ی سایمیتیکون استفاده کنید. این قطره‌ها را می‌توانید بدون نسخه هم از داروخانه بخرید. قطره‌ی سایمیتیکون ضرری ندارد و برای برخی، مشکل دل درد نوزاد را کاملا حل می‌کند و برای برخی دیگر خیر. درصورت تجویز پزشک، شیاف گلیسیرین هم می‌تواند مفید واقع بشود. (شیاف ضرری ندارد و برای نوزاد ایجاد درد نمی‌کند، ولی باید برای مصرف آن با پزشک مشورت کنید).

اگر نوزادی کوچک در خانه دارید حتما با مقوله‌ی تُف کردن او و بیرون ریختن آب دهانش آشنا هستید. پزشکان به این حالت، رفلاکس معده یا بازگشت اسید معده به مری می‌گویند.

دستگاه گوارش نوزاد هنوز تکامل پیدا نکرده است. پس این‌طور فرض کنید: شیری که با بسته شدنش، ارتباط معده و مری را قطع می‌کند و مانع از بازگشت و بالا آوردن غذا و نوشیدنی‌ها می‌شود، در نوزادان بسیار ضعیف‌تر از بزرگسالان است. بنابراین، غذایی که نوزاد می‌خورد دوباره به‌راحتی در دستگاه گوارشش بالا می‌آید. به‌ویژه اگر غذا را به مقدار زیاد و سریع خورده باشد.

نوزادان دچار این رفلاکس هستند و تا زمانی که عوارض ناراحت‌کننده‌ی دیگری با رفلاکس به‌وجود نیاید، مشکلی در کار نیست. اما اگر رفلاکس با سرفه کردن، مسدود شدن راه گلو، حالت تهوع، کبود شدن، کاهش وزن نوزاد و در حالت شدید استفراغ همراه بشود، یعنی پای مشکلی پزشکی در میان است. دراین‌صورت، باید به پزشک مراجعه شود، زیرا ممکن است مشکل ناشی از بازگشت اسید به مری باشد.

سعی کنید از بروز رفلاکس جلوگیری کنید. چطور؟ می‌توانید در میانه‌ی غذا دادن به کودک، کمی وقفه بیندازید و صبر کنید تا آروغ بزند و فرصت بیشتری برای هضم غذا داشته باشد. مثلا وقتی از یکی از سینه‌ها شیر خورد یا بطری شیرش به نیمه رسید، مدتی صبر کنید و بعد از آروغ زدن و کمی فاصله مجددا باقی شیر را به او بدهید. این کار باعث می‌شود تا باد اضافی وارد روده‌ی او نشود و از دل درد نوزاد جلوگیری به عمل آید.

در پایان غذا دادن به نوزاد هم باید دقت کنید تا آروغش را بزند. اگر بعد از غذا، نوزاد به‌راحتی آروغ نمی‌زند، باید به‌دنبال حالات بدنی خاصی بگردید که نوزاد با قرار گرفتن در آن موقعیت‌ها می‌تواند به‌راحتی آروغ بزند. بدن کودک را به سمت جلو خم کنید یا او را روی یکی از پهلوهایش بخوابانید و پهلویش را مالش بدهید. علاوه‌براین، می‌توانید او را روی شکم بخوابانید و به‌آرامی پشتش را بمالید. کار دیگری که می‌توانید انجام بدهید، این است که بعد از شیر دادن به نوزاد، او را به‌مدت ۲۰ دقیقه که غذایش در حال هضم است، در حالت ایستاده نگه دارید.

به‌جز راهکارهای عنوان‌شده، کار زیادی نمی‌توان درباره‌ی این مشکل انجام داد. فقط باید همیشه آمادگی داشته باشید و زمان‌هایی که بیرون از منزل هستید، لباس اضافی و پیش‌بند و را با خود ببرید. البته زحمت‌تان زیاد می‌شود و باید کلی لباس کثیف را بشویید، ولی بدانید که این اوضاع موقتی است و با رسیدن نوزاد به ۶ ماهگی تا ۱ سالگی، این هم می‌گذرد و تمام می‌شود.

حدود یک‌سوم نوزادان به بیماری‌های رفلاکس یا بازگشت اسید به مری دچار هستند. اگر نوزادتان زیاد آب دهان و غذایی را که می‌خورد، برمی‌گرداند و همانطور که در مورد قبل اشاره کردیم این موضوع توأم با درد یا سایر مشکلات جسمانی است، احتمالا با مراجعه به پزشک متوجه خواهید شد که به بازگشت اسید به مری دچار است.

دقیقا مانند مشکل بیرون ریختن آب بزاق، این مشکل در برخی نوزادان حادتر است. با اینکه این مشکل می‌تواند برای نوزاد واقعا آزاردهنده باشد، با بزرگ‌ترشدن و تقویت ماهیچه‌ها کم‌کم درمان می‌شود.

کودکان مبتلا به رفلاکس، درد زیادی می‌کشند و در طول غذا خوردن یا بعد از آن معمولا به‌شدت گریه می‌کنند. ضمن اینکه علائم آشکاری چون سرفه کردن، خس خس سینه و تنفس، استفراغ و بسته شدن راه نفس هم در آنها دیده می‌شود. والدین معمولا بنا به حس غریزی با بروز علائمی طلوب درمی‌یابند که مشکلی در میان است. با تکیه بر این حس و با مشاهده‌ی علائم دردناک، حتما به پزشک مراجعه کنید.

اگر کودک مرتبا آروغ بزند و بعد از غذا خوردن، سرش را بالا نگه دارید، به کاهش درد و عوارض این مشکل کمک شایانی خواهید کرد. درصورتی‌که نوزاد، هنگام خواب خیلی غلت نمی‌زند، بهتر است زیر رخت‌خواب او کتاب یا بالشی بگذارید تا سرش حدود ۳۰ درجه بالا بیاید. پزشک هم معمولا برای این نوع از دل درد نوزاد، داروهای مسدودکننده H2 تجویز می‌کند (مثل شربت زانتاک نوزادان که با نسخه پزشک قابل خریداری است). مسدودکننده‌های H2، موجب کاهش اسید معده می‌شوند به همین خاطر نوزاد کمتر بابت رفلاکس اذیت می‌شود. اگر دیدید که کودک کبود شده یا به‌سختی نفس می‌کشد، سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.

تا زمانی که کودک احساس ناراحتی نداشته باشد، هیچ عیبی ندارد که ۸ تا ۱۰ بار در روز مدفوع می‌کند یا هر ۷ تا ۱۰ روز فقط یک‌بار این کار را انجام دهد. یبوست در کودکان و نوزادان، زمانی شکل می‌گیرد که باید دفع انجام بگیرد، اما امکانش وجود ندارد.

با تغییر غذا، احتمال وقوع یبوست به‌وجود می‌آید. مثلا وقتی غذای کودک از شیر عادی به شیر خشک بدل می‌شود یا بالعکس، ممکن است یبوست به‌وجود بیاید. با اضافه کردن یک غذای جامد جدید به رژیم غذایی نوزاد نیز شاید یبوست اتفاق بیفتد.

حواس‌تان را به مدفوع کودک جمع کنید. اگر مدفوعش شبیه توپ‌های سفت و کوچک باشد یعنی یبوست گرفته است. وجود فشار در حین مدفوع یا خارج کردن مقدار زیادی باد روده هم به‌معنای دچار شدن به یبوست است. مدفوع سیاه، قهوه‌ای مایل به قرمز و قرمز هم نشان از وجود خون و یبوست دارد. درصورت مشاهده‌ی خون در مدفوع، سریعا به پزشک مراجعه کنید. اما اگر مدفوع سبز، زرد یا قهوه‌ای است ظاهرا مشکلی نیست.

برای درمان این نوع از دل درد نوزاد باید ابتدا با پزشک مشورت کنید. بنا به سن نوزاد، پزشک می‌تواند مصرف آب سیب یا آب گلابی (تا ۳۱٫۱ گرم در روز به‌ازای هر ماه از زندگی نوزاد تا ۴ ماهگی) را برای درمان یبوست نوزاد تجویز کند. تنها درصورتی‌که پزشک موافقت کرد، می‌توانید از شیاف گلیسیرین هم استفاده کنید. شیاف گلیسیرین به‌راحتی در داروخانه‌ها پیدا می‌شود. این ماده به نوزاد کمک می‌کند تا مجرای خروج مدفوعش چرب‌تر شده و دفع راحت‌تر صورت بگیرد.

وقتی نوزاد مکررا دچار دفع به حالتی آبکی و شل است، یعنی اسهال دارد. اسهال نوزادان خطرناک است، زیرا می‌تواند به کم‌آبی شدید بدن‌شان بینجامد.

اسهال زمانی به‌وقوع می‌پیوندد که نوزاد درمعرض ویروس قرار بگیرد (مثلا از برادر-خواهر بزرگ‌ترش به او منتقل شود) یا غذایی آلوده و خراب خورده باشد. برخی از انواع مواد غذایی هم موجب اسهال می‌شوند. ازآنجایی‌که والدین مراقب نظافت نوزاد هستند و غذاهای سالم و تمیز به فرزندشان می‌دهند، عامل اصلی ابتلا به اسهال معمولا چیزی نیست جز ویروسی مزاحم.

یادتان باشد که نوزادان به‌خاطر مصرف شیر معمولا دارای مدفوعی شل‌تر از حالت عادی بزرگسالان هستند. بنابراین سریعا فکر نکنید که کودک‌تان اسهال گرفته است. درصورتی‌که مدفوع به‌شدت شل و آبکی شود، باید به اسهال شک کنید.

ازآنجایی‌که با اسهال گرفتن، کودک دچار کم‌آبی در بدن می‌شود، مراجعه به پزشک بسیار ضروری است. متخصصین کودک برای معاینه‌ی وضعیت بدن نوزاد، او را وزن می‌کنند تا مطمئن شوند وزن زیادی از دست نداده، آب فراوانی از بدنش خارج نشده است و با کشف علت ابتلا به اسهال به مداوا می‌پردازند.

برای درمان اسهال نوزاد می‌توانید به او محلول‌های الکترولیت مانند پدیالیت بدهید. البته باید درباره‌ی استفاده از این محلول ساخته‌شده از آب‌قند و نمک با پزشک مشورت کنید. اگر نوزادتان می‌تواند مواد غذایی به‌جز شیر بخورد، از موادی کمک بگیرید که باعث قطع اسهال می‌شوند. مثلا موز، برنج، نان تُست، پوره سیب و . نوزاد باید مایعات کافی (شیر یا شیرخشک) بخورد و حداقل ۴ تا ۵ بار پوشکش را خیس کند. البته این میزان مختص نوزادان است. برای کودکان نوپا این عدد باید به ۳ تا ۴ بار برسد.

نکته‌ی دیگری که باید برای جلوگیری از اسهال درنظر داشته باشید، عدم استفاده از آب‌میوه‌هایی است که در فروشگاه‌ها برای نوزادان وجود دارد. این آب‌میوه‌ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند و باعث دفع مقدار زیادی آب از روده می‌شوند. برخی پزشکان هم به والدین توصیه می‌کنند تا برای نوزاد واکسن روتاویروس (rotavirus) بزنند. این ویروس عامل اسهال و استفراغ است. چنین واکسنی قبل از ۳ ماهگی در ۲ یا ۳ دوز مصرفی تزریق می‌شود.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

داروی دل درد نوزاد

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

سلامت و تربیت کودک

علائم اوتیسم در کودکان؛ ۹ نشانه که باید هرچه‌ زودتر شناسایی شود

علت دل درد کودکان؛ علائم و درمان‌های خانگی آن

علت یبوست کودکان؛ علائم، پیشگیری و درمان خانگی آن

علت اسهال نوزاد؛ پیشگیری و ۵ روش‌ درمان آن

بازی فکری کودکان؛ ۱۴ بازی برای تقویت ذهن و خلاقیت کودک

انواع کباب ایرانی؛ ۱۱ نوع کبابی که باید حتما امتحان کنید

سندروم ایمپاستر چیست و چطور می‌توان بر آن غلبه کرد؟

معرفی کتاب دزیره؛ عاشقانه ای در دل تاریخ فرانسه

نظریه امید اسنایدر؛ آیا تفکر امیدوارانه در رسیدن به موفقیت نقش دارد؟

برگزاری جلسات به روش اساتید هاروارد؛ کتابی راهگشا برای مدیران و صاحبان کسب‌وکار


عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟




خانه

موبایل

 

نوزادان و خردسالان معمولا در هنگام خوردن شیر یا غذا، هوای زیادی می‌بلعند که باعث دل درد می شود

 

داروی دل درد نوزاد

   زماني که يک بچه سالم به طور غيرقابل کنترل گريه مي کند، مي گويند قولنج يا کوليک کرده است. اگر بچه شما کمتر از 5 ماه دارد و بيش از حد و به طور غيرقابل کنترل براي بيش از سه ساعت پشت سر هم يا بيشتر روزهاي هفته حداقل براي سه هفته گريه مي کند و هيچ توضيح پزشکي براي اين موضوع وجود ندارد، او قولنج کرده است. متاسفانه هيچ درماني براي قولنج نيست.

 

والدين و پزشکان سعي مي کنند راههاي مختلفي براي آرام کردن بچه و قطع کردن گريه او ارائه دهند. اما خبر خوب اينجاست که بيشتر بچه ها بين سه تا چهار ماهگي پيشرفت قابل توجهي داشته و وقتي پنج ماهه مي شوند، ديگر قولنج نمي کنند.

 

علائم دل درد:

– نوزاد گریه می کند.

– پاهایش رو به سمت داخل جمع می کند.

– مشتهایش رو گره می کند.

– عضلات شکم رو منقبض می کند.

– دل درد می تواند تا ۳ ساعت در روز طول بکشد.

 

عوامل موثر در ایجاد نفخ و دل پیچه نوزاد :‌

 

 قرار گرفتن نوزاد در وضعیت نادرست باعث نفخ و دل درد نوزاد می شود

 

• شیردهی نادرست و خارج نشدن باد گلو پس از شیرخوردن، باعث نفخ و دل پیچه نوزاد می شود.

 

• شیردهی و همچنین قرار گرفتن نوزاد در وضعیت نادرست و بلع هوا، باعث بروز سکسه و نفخ می شود.

 

• مادر هنگام شیر دادن به کودک دچار استرس و نگرانی شده باشد که خود این موضوع روی مقدار شیر و همچنین روی نفاخ شدن شیر تاثیر مستقیم می شود.

 

• گاهی اتفاق می افتد که نوزادی به دلیل گرما گریه می کند و والدین گرسنگی را برای وی تشخیص و شروع به شیر دادن می کنند که این خود مشکل را تشدید می کند.

 

• حساسیت روده ای که گاهی با مصرف شیر خشک و شیر مادر اتفاق می افتد .به دلیل مشغله و مشکلات مادر و عدم به موقع تغذیه کودک توسط شیر مادر و استفاده از شیر خشک باعث می شود تا نوزاد دچار دل درد و دل پیچه های سخت همراه با یبوست شود.

 

• نوزادان و خردسالان معمولا در هنگام خوردن شیر یا غذا، هوای زیادی می‌بلعند و به همین دلیل دچار نفخ روده و تجمع گاز در دستگاه گوارش می‌شوند که در نتیجه باعث نفح و دل درد خواهد شد.

 

•باید توجه داشت که مادر از هر نوع تنوعی برای تغذیه خود بهرمند باشد نوزاد حدود 2 ساعت بعد شیر را با همان طعم مواد غذایی توسط مادر می نوشد که گاهی موادی مانند: شیر، حبوبات، غذاهایی مانند: قورمه سبزی، کله پاچه، جگر شیر را نفاخ کرده و نوزاد را در هضم شیر با این تنوع طعم و مزه دچار اشکال می کند.

 

درمان کولیک نوزادان

 

شیردهی نادرست و خارج نشدن باد گلو پس از شیرخوردن، باعث نفخ و دل پیچه نوزاد می شود

 

1- به نوزاد در 28 روز اول تولد بین 8 – 12 بار در 24 ساعت شیر بدهید. یعنی هر 1/5 – 2 ساعت یک نوبت شیر داده شود. بعد از ماه اول بین 6 – 8 نوبت در 24 ساعت کافی است اگر نوزاد در هر نوبت شیر کافی بخورد شیر به مدت 1 – 4 ساعت در معده او باقی می ماند.

 

داروی دل درد نوزاد

2-  اگر مادر بعضی از سبزیجات مخصوصا خانواده کلم، غذاهای دارای حبوبات ( نخود، لوبیا، عدس، ماش، بادام کوهی و . ) را مصرف کند موجب پیدایش گاز در روده های نوزاد می گردد مصرف شیر گاو یا پاستوریزه، لبنیات زیاد، غذاهای ترش و میوه جات ( مرکبات، گوجه فرنگی ) که حالت اسیدی دارد سبب پیدایش گاز و حساسیت در نوزاد می شود.

 

لذا مادری که نوزادش دردهای شکمی دارد ابتدا باید غذاهای ذکر شده در بالا را مصرف نکند و سپس یکی یکی این غذا ها را بخورد هرکدام که باعث درد کولیکی در نوزاد شد مادر باید 4 ماه اول تولد آن غذا را از رژیم غذایی خود حذف کند. مصرف میوه های شیرین و نوشابه های گاز دار توسط مادر مشکل کودک را بدتر می نماید.

 

3- مادر بین شیر دادن و بعد از شیر خوردن، نوزاد را بغل کند تا کودک آروغ زده و بادگیری انجام شود.

 

4- گاهی هوا در معده نیست ولی در روده ها است لذا مالش دادن شکم کودک و خم کردن پاهای کودک روی شکمش سبب جابجایی گاز در روده ها می شود و درد نوزاد تخفیف می یابد.

 

5- خواباندن نوزاد بطور دمر روی بازوان مادر در حالیکه چانه نوزاد روی دست مادر و پاهای او از هم جدا است موجب دفع گاز و آرامش نوزاد می شود.

 

6- چون سیستم عصبی کودک نارس می باشد لذا صدای ( جارو برقی، ماشین لباسشویی، ) تکان خوردن، حرکت دادن کودک، سوار کردن در اتومبیل و رانندگی درد ها را کم یا متوقف می کند.

 

7- تکان دادن و راه رفتن و لالایی خواندن موجب آرامش کودک می گردد.

 

8- کودک را روی دست و بازوی خود بخوابانید و به آرامی پشت او را مالش دهید شاید آرام شود.

 

9- کودک را به خود بچسبانید تا احساس امنیت و آرامش نماید.

 

1- گهواره یا ننی ممکن است به آرامش کودک کمک نماید.

 

11- استفاده از بابونه و شیرین بیان موثر است.

 

12- داروی سایمتیکون برای درمان کولیک نوزادی اثر خوبی دارد.

 

13- گریپ میکسچر وگل گریپ در درمان کولیک نوزادی اثر دارد.

 

گردآوری: بخش کودکان و والدین بیتوته

 

 منابع: 

madaranmag.ir

hakimtehrani.com

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

آیا فکر می کنید کودک شما دل درد دارد؟ چطور می توانیم مطمئن شویم؟ دلیل دل درد کودک چیست؟

اگر کودکتان به طور غیر طبیعی داد و بیداد می کند، ممکن است دل درد داشته باشد. توجه کنید که از چه زمانی کودک ناراحت به نظر می رسد. (آیا مدت کوتاهی پس از غذا خوردن است؟) همچنین چه نشانه دیگری دارد؟ مثلا تب، استفراغ یا اسهال. برای کمک به خودتان و چنانچه نیاز است برای انتقال به دکترش، از این اطلاعات بهره ببرید تا بفهمید چه اتفاقی افتاده است.

حالت های زیر رایج ترین دلایل دل درد در کودکان هستند:

کولیک تعبیر قدیمی دل درد و دیگر نشانه های درد کودک است. کولیک اصطلاحی است جهت توصیف گریه غیر قابل کنترل در کودک سالم. اگر کودکتان کمتر از 5 ماه دارد و به طور مفرط و غیر قابل کنترل بیش از 3 ساعت در 3 روز یا روزهای هفته برای حداقل 3 هفته گریه می کند و توضیح پزشکی برای بی تابی او وجود ندارد، او کولیکی است (کولیک دارد).

داروی دل درد نوزاد

متاسفانه درمانی برای کولیک وجود ندارد (والدین و پزشکان پیشنهادات فراوانی در تلاش برای آرام کردن گریه و درد کودک دارند). خبر خوش این است که کودکان پس از 4 ماهگی به میزان کافی بهبود می یابند و در 5 ماهگی کولیک را پشت سر می گذارند. (اطلاعات کاملتر درباره دل درد نوزادان زیر 6 ماه)

باد معده در میان کودکان، در 3 ماه اول زندگی که روده هایشان در حال رشد کردن است، عادی است. همچنین بین ماه های 6 تا 12 به دلیل گرایش آن ها به امتحان کردن غذاهای مختلف برای اولین بار.

رایج ترین مشکل دل درد در کودکانی که به تازگی غذاهای جامد را شروع کرده اند، یبوست است. اگر روده کودکتان کمتر از حالت عادی کار می کند، به خصوص اگر در 3 روز یا یک بار هم کار نکرده است و موقع کار کردن راحت نیست، او به احتمال زیاد دچار یبوست است. نشانه دیگر مدفوع سفت و خشک است که به سختی خارج می شود.

اگر کودکتان غذای جامد می خورد، می توانید با تغذیه او توسط غذاهایی که ایجاد مدفوع شل تر می نمایند (مانند بلغور جو، زردآلو، گلابی، آلو و نخود فرنگی) و کاهش آن دسته از غذاها که باعث سفت تر شدن مدفوع می گردند (مانند موز، سیب، هویج و برنج) از یبوست او بکاهید.

نوشاندن مایعات به کودک نیز مفید است. ورزش هم می تواند به حرکت روده کمک کند. سعی کنید کودک را به پشت بخوابانید و پاهایش را به حالت دوچرخه سواری حرکت دهید.

اکثر نوزادان بعد از غذا خوردن کمی از غذا را بیرون می ریزند یا حتی استفراغ می کنند. اگر این حالت اغلب برای کودکتان اتفاق بیفتد، آن را رفلاکس معده به مری (یا فقط رفلاکس) می ند. رفلاکس زمانی اتفاق می افتد که دریچه بین مری و معده به درستی کار نمی کند و غذا و اسید معده، از معده به سمت گلو می رود. رفلاکس ممکن است سبب ناراحتی معده و احساس سوزش در گلو و قفسه سینه گردد. در کودکان در همان سال اول رفلاکس کاهش پیدا می کند. اگر فکر می کنید کودکتان ممکن است رفلاکس داشته باشد با پزشک صحبت کنید تا روش هایی برای کاهش علائم رفلاکس و همچنین راهکارهایی جهت نظارت بر این بیماری را توصیه نماید.

اگر کودک شما از اسهال و استفراغ رنج می برد ممکن است مبتلا به ورم معده که به آنفلوآنزای معده نیز معروف است گردیده باشد. این بیماری، بعد از سرماخوردگی، دومین بیماری شایع در آمریکاست.

اگر آنفلوآنزای معده در کودک شما سبب استفراغ و اسهال به همراه تب و کاهش اشتها شود ممکن است به سرعت منجر به کم شدن آب بدن گردد. بنابراین بسیار اهمیت دارد که از دریافت مقدار زیادی مایعات (شیر خشک یا شیر مادر) توسط کودک هنگام مبارزه با بیماری مطمئن شوید. اگر گمان می کنید کودک دچار کم آبی شده با پزشک تماس بگیرید.

باور کنید یا نه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا می تواند سبب دل درد در کودک شود. به این دلیل که مقدار زیادی از مخاط ایجاد شده در بیماری تنفسی به گلو راه می یابد و می تواند معده را تحریک کند. برخی کودکان برای پاک شدن مخاط استفراغ می کنند و بدین ترتیب درد از بین می رود.

عفونت دستگاه ادراری و حتی عفونت گوش گاهی می توانند سبب مشکلات معده از جمله تهوع و استفراغ شوند.

آلرژی غذایی می تواند منجر به استفراغ، اسهال و درد معده شود. اگر کودک شما دارای مدفوع خونی یا بثورات خارش دار است ممکن است به علت حساسیت غذایی باشد. اگر کودکتان به یک غذا حساسیت داشته باشد، بدنش با آن غذا همانند یک مهاجم رفتار می کند و به یک حمله سیستم ایمنی دست می زند و این سبب بروز علائم آلرژی خواهد شد که ممکن است خفیف یا شدید باشد. (اطلاعات کاملتر درباره آلرژی غذایی کودکان)

اگر کودک تا 2 ساعت پس از مصرف غذایی خاص، به طور مداوم دچار علائم آلرژی شد با دکترش تماس بگیرید تا درصورت لازم شما را به یک متخصص آلرژی کودکان جهت آزمایش ارجاع دهد. به هرحال عدم تحمل لاکتوز (قند اصلی موجود در شیر) – زمانی که بدن فاقد آنزیم لازم برای هضم لاکتوز است- در کودکان نادر است. معمولا این حالت بعدها در دورا ن کودکی و یا در طول سال های نوجوانی نمایان خواهد شد.

اگر کودک شما یک دقیقه خوب به نظر می رسد و دقیقه بعد، از درد به خود می پیچد، پاهایش را سیخ می کند و به شدت گریه می کند، به خصوص اگر شدت این علائم در حال افزایش است و کودکتان دچار استفراغ گردیده با دکتر تماس بگیرید. اگر نمی توانید فورا کودک را به دکتر برسانید، او را به اورژانس برسانید.

این علائم ممکن است علائم انسداد روده باشد. مانند تنگی پیلور (زمانی رخ می دهد که عضلاتی که از معده به سمت روده می روند ضخیم شده به طوری که غذا نمی تواند عبور کند).

اگر کودک شما در طول سفر، در ماشین یا وسیله نقلیه دیگر، بیمار به نظر می رسد ممکن است دچار بیماری حرکت باشد. کارشناسان معتقدند که بیماری حرکت زمانی اتفاق می افتد که بین آن چه که کودک می بیند و آن چه که با قسمت های حساس به حرکت بدنش (مانند گوش داخلی و برخی از اعصابش) حس می کند، یک قطع ارتباط رخ می دهد.

وقتی حرکت احساس شود ولی دیده نشود (برای مثال در یک کشتی بدون پنجره) گوش داخلی به مغز پیام می فرستد که حرکت حس می کند ولی چشم ها به مغز می گویند که همه چیز بی حرکت است. در نتیجه این عدم تطابق، مغز دچار توهم می شود و چنین استنباط می کند که این توهم به واسطه سم داخل معده است بنابراین مغز برای پاک کردن این سم فرضی با استفراغ پاسخ می دهد.

شما می توانید در طول مسافت های طولانی به کودکتان استراحت دهید تا کمی هوای تازه تنفس کند. مطمئن شوید که قبل از سواری غذای کمی در شکم اوست. قبل از مشورت با دکتر، هیچ دارویی برای بیماری حرکت به کودک ندهید.

در کانال تلگرام ninikadeh و یا در اینستگرام نی‌نی کده همراه ما باشید و یا در  نی نی کده عضو شوید.

سلام کودک من شش ماهه است میخوام بدونم از این به بعد چی نوشیدنی هایی بهش بدم که دچار کم آبی نشه

سلام باران ایابهتر از اصولی دیگر هم استفاده کنید

کودک من پنجاه روزشه گاز روده زیادی دفع میکنه که با درد دفع میشه یبوست هم داره چکارکنم دل دردش خوب بشه

سلام نوزاد منم دقیقا همین مشکلو پیدا کرده.یبوست داره.و خیلی زور میکنه تا دفع کنه.مدفوعشم سفته.

گاهی وقتی مدفوع کودک سفت میشود و از مقعد کودک خارج نمیشه، شما باید اطراف مقعد را کمی چرب کنید تا کودک بتونه راحت تر عمل دفع را انجام بده. بخصوص در مواردی که کودک به گریه افتاده و می دونید که مدفوعش سفت شده

من واسه اینکه مدفوع کنه از عطاری فلوس خریدم بهش چند قطره دادم خوب شده.ولی بعد از اون مدفوعش سفت شده.نمی دونم واسه بچه تو این سن(۴۷ روز) طبیعیه یا نه؟میگن عرق نعنا هم خوبه.

سلام آذر جان
برای کودک زیر شش ماه، هیچ گونه چیزی از عطاری ها نگیرید. مشورت با دکتر رو برای همین وقتها گذاشتن . با جون بچه تون بازی نکنید.

با سلام دخترم از اواخر1ماهگی دچار نفخ شدید شد دکترش به بنده پرهیز مطلق محصولات گاوی و سبزیجات و حبوبات و شیرو. دادن الان که6ماهش تموم میشه اگه فرنی رو با شیر پاستوریزه درست کنم بازم نفخ میکنه؟با چی باید درست کرد؟بازم خودم شیرو . نخورم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟باتشکر.

نوزادان تا پایان 6 ماهگی ( و گاهی تا 5 ماهگی طبق دستور پزشک کودکتان) فقط و فقط باید شیر بخورند. یا شیر مادر یا شیر خشک.
اما از اوایل ماه هفتم می توانید به کودک خود فرنی بدهید. اما اگر کودک شما به محصولات گاوی حساسیت دارد، قبل از مصرف محصولات گاوی با پزشک مشورت کنید و اگر شیردهی پستانی می کنید، خودتان نیز نباید محصولات گاوی را مصرف کنید.

پسرمن شش ماهشه. تاالان همیشه بیقراربوده. خیلی هم گریه میکنه. سه ماهه که دیگه وزنش هم بیشترنمیشه.
نمیدونم چشه.پزشک متخصص هم نمیدونه چرا؟
چیکارکنم؟

الناز جان
کودک خود را حتما پیش یکی دو تا متخصص دیگر ببرید. پزشک باید برای کودک شما آزمایشات لازم رو بنویسه .
سه ماه زیاد نشدن وزن، زنگ خطری است برای سلامت کودک شما.

امروزکه مطالب شماروخوندم متوجه شدم مشکل پسرمن درحال حاضر،رفلاکس معده است،برای درمانش چی‌ کارکنم،که حداقل اذیتش کمترشه؟

الناز خانم
تشخیص بیماری با پزشک است. همچنین اگر تشخیص بدهد که ریفلاکس داره، به شما راهکارهای مراقبت از کودک را یاد میدهد که کوچولوی شما اذیت نشه تا جای ممکن.

داروی دل درد نوزاد

سلام دوستان، دختر من وارد ۶ ماهگی شده . هم شیر خودمو یمخوره و هم شیر خشک. به توصیه دکترش غذای کمکی را شروع کردم
ولی تازگی شبها خوب نمیخوابه و درگیره، دست و پاهاشو به زمین میکوبه بیدار میشه. لطفا راهنمایی ام کنید

سلام .
بسیاری از چیزها می تونه موجب ناراحتی کودک در خواب شب بشه و پیدا کردن دلایل گریه کودک، کار دکتر است. اما شما باید وضع پوشک کودک را کنترل کنید. ممکنه یه وقت از پوشکش ناراحت باشه. برخی کودکان به برخی پوشک ها حساس هستند و ممکنه پوشک منجر به سرخ شدن یا جوش زدن پای کودک شود.

همچنین ممکنه کودک شما (در صورت گریه) گوش درد داشته باشه. با توجه به اینکه غذای کمکی را شروع کرده اید، ممکنه کودک کمی دلپیچه داشته باشه که در اوایل شروع غذای جامد، این مورد اتفاق میفته. سایر موارد را که شما متوجه نمی شوید، باید از دکتر کودک خود سوال کنید.

کودک مان 18 روزه شده بسیار زور میزنه و دل درد است، ولی گریه اش فقط برای چند دقیقه است. آیا نیاز است پیش دکتر مراجعه کنیم بخاطری همین مشکل یا که صبر کنیم وضیعتش خوب میشه. تشکر

سلام دخترمن 6.5ماهشه کولیک داشت گریه های شدید ک 4ماهگی گریش تموم شدولی مثل قبلا هنوز فقط نیم ساعت مخابه سرنیم ساعت باگریه از خاب بیدارمشه البته ب خودش میپیچه مثل مار بعد بیدار مشه حتی شباهم همینطوریه روزی 6بارهم سکسکه میکنه ایا این بخاطر کولیکشه یا بیماره؟چن بار دکتر بردم گفت رشدش خوبه دیفن بده ک بخابه خیلی نگران سلامتیشم توروخدا کمکم کنین

سلام
کودک خود را پیش یک متخصص کودکان ببرید و درباره کولیک و گریه هاش بطور کامل با دکتر صحبت کنید. ممکنه انسداد روده باشه یا حتی یک گوش درد ساده . تشخیص کار پزشک است. دنبال درمان در سایتها و وبلاگ ها نگردید. سلامت باشید

سلام.دخترم یک سال و نیمه هست.از خواب میپره و دلشو میگیره و گریه میکنه .نمیدونم چیکار کنم.دلش پیچ میره.

دلپیچه (در صورتی که طولانی مدت نباشه) در خیلی از کودکان پیش میاد.
کودک رو باید نزد متخصص ببرید . ممکنه نیاز به آزمایش باشه .

دخترم 2سالشه.دو روزه دل درد داره.غذا نمیخوره.تقریبا اسهالم داره.علایم سرماخوردگی هن داره.دلیلش چیه؟درمانش چیه؟

با سلام
دختر من چهار ساله است اخیرا بعد از خوردن پنج شش لقمه میگه شکمم درد می کنه و میل به ادامه غذا خوردن نداره.یبوست هم داره که برای درمان آن طبق نظر پزشک شربت peg مصرف می کنه ممنون می شم راهنمایی بفرمایید

سلام پسر من شش ماهشه دل درد داره و مدفوع هم نمیکنه چیکار کنم؟
لطفا جوابمو سریع بدید اگه میشه به م ارسال کنید جوابتونو

سلام
پسرم 8ماهش داره تموم میشه و از6ماهگی که غذای کمکی روبراش شروع کردم مدفوع سفتی داشته تازگیا هم سفت تر شده ولی اصلا با زور دفع نمیکنه و اصن موقع دفع گریه نمیکنه.و یه ماهه که وزن اضافه نکرده فقط حدود 1 گرم اضافه کرده آیا به مدفوعش ربط داره؟؟؟؟چیکارکنم؟؟؟؟

سلام
کودک شش ماهه دارم .مشکلش اینه که جدیدا به حالت دل درد به خودش میپیچه بدون گریه کردن وقتی حواسش را پرت میکنیم این حالت از بین میره .وقتی هم به بیرون از خونه میریم این حالت خیلی خیلی کم میشه چه کار کنم .؟

سلام دخترم 2 ماهشه باد معده زیاد داره و روزی یکبار مدفوع نداره و اونم بصورت اسهاله شکم درد داره و از درد پاهاش رو سیخ میکنه و گریه شدید میکنه نگرانشم خیلی چیکار کنم؟

سلامپسرمن سه ماه ونیم.شکمش هرچهاروزیکبارکارمیکنه .گازروده زیادداره بابوی بد..راهنماییم کنیدلطفا

سلام؛ ممنونم از مدیریت محترم سایت
خواستم بدونم دختر بنده الان 2سال تموم است. و تقریبا یک سال پیش ؛شبها تو خواب گریه میکرد و ما از دکترش سوال کردیم میگفت رفلاکس معده داره.که شربت رانیتیدین میدادیم؛ اما الان جدیدا ی دو هفته ای است دوباره شبها تو خواب گریه میکنه و پاهاش رو بالا و پایین میکنه؛ که حدودا 1تا2دقیقه بعدش خوب میشه و میخوابه ؛ ما میخواستیم بدونیم این علامت خدایی نکرده انسداد روده و نیست؟؟؟ در ضمن تو روز که بیدار اصلا این طور نیست. و اشتهاش هم کمه..شیر مادرشو میخوره؛ ولی مادرشم شیرش خیلی کم شده و سیرش نمیکنه؛ باسپاس فراوان

با سلام دخترم 2 ماهشه و در طول روز خیلی باد معده داره ضمنا شکمش هم شله و دل درد داره

باسلام و خسته نباشید
بچه من ده روزشه,زمانی که میخواد دسشویی(پی پی) کنه گریه میکنه ایا به نظر شما کودک من دل درد داره؟؟؟

بچه من حرکت روده هاش کم شده به خاطر همین مدفوع نمیکند چکار کنم

باسلام دختر 8ساله دارم كه از كودكي در بعضي اوقات روز كه اكثراشب واول صبح است شكم درد دارد آزمايش وسونوگرافي انجام دادم ولي چيزي نشان نداد لطفا راهنمايي كنيد ايا ميتواند به هورمون بدن ربط داشته باشد چون عرقش خيلي بد بو است .شکم دخترم به نسبت کمی بزرگ است

سلام بچه من بیست و پنج روزشه .دفع مدفوع و ادرارش خوبه ولی باد معدش رو با زور دفع میکنه به خودش میپیچه دست و پاشو جمع میکنه .خیلی زور میزنه و به خودش فشار میاره .لطفا راهنماییم کنین.ممنون

سلام گل پسر امروزسی وهفتمین روزشه که به دنیا اومده،دل درد شدیدی دارد ونمیتواند مدفوع کند،علت ان چیست؟سپاسگذارم

دخترم 6ماه داره قبلا کولیک دداشت تا 5 ماهگی گریه های شدیدش کم شدن ولی الان همش غر میزنه بعضی وقتها بدون دلیل گریه میکنه وبا بغل کردن هم ِاروم نمیشه به خودش میپیچه. نیم ساعتی یه دفعه از خواب میپره و گریه میکنه و دفع گاز معدش رو با گریه بیرون میده.دکترم قطره پدی لاکت بهش داد ولی تاثیر نداشت. خواهش میکنم راهنماییم کنید از نگرانی دارم دیوونه میشم.

سلام پسر من سه سالشه از نوزادی تا دو سالگی درگیر رفلاکس بود و اصلا بادگلو نمیزد ولی از دوسالگی به بعد هر چیزی که میخوره حتی یه لیوان اب 5_6 بار باد گلو میزنه? میخواستم علتشو بدونم و اینکه بدونم طبیعیه یا نه؟

سلام کودک من 7 ماهشه الان وقتی نفس میکشه به خودش فشار میاره بعضی وقتها هم استفراق میکنه اسهال هم نداره دوسه شبه اینجوری شده یک دفعه میبینی گریه میکنه انگار دلش درد میگیره

سلام دخترم دو ماهشه و شدیدا رفلاکس و کولیک داره و به تشخیص دکتر شیرخشک ar بهش میدم. دو هفته اول آپتامیل معمولی میدادم و شکمش روزی چند بار کار میکرد تا اینکه دیگه کار نکرد و دو سه روز یکبار اونم با کلی زور زدن و گریه اما مدفوعش سفت نبود. وقتی شیرخشک ar شروع کردم با هر بار شیر خوردن دفع داشت بعد از چند روز یبوست گرفت الان دو هفته هست که یبوست گرفته و هر بار داره زور میزنه باید پوشکشو باز کنم پاهاشو بگیرم بالا تا بتونه کمی دفع کنه و کاملا سفت. از دکترش پرسیدم میگه باید ببلاک کامفورت بهش بدی اما اونم دادم از دماغ و دهنش فواره ای برمیگردونه. از زمانی که یبوست گرفته شدیدا بی خواب شده و از دل درد به خودش میپیچه و گریه میکنه.
توروخدا راهنمایی کنید چیکار کنم.

نوزاد من دوماهشه هر چی مادرش شیر میده بلافاصله به صورت اسهال پس میده از تولد تا الان نه وزن اضاف کرده نه کم کرده
بستریه بیمارستان بازهم همینجوره
چه کار کنیم مادرش ممنوع از لبنیاط و شیرینی و آبمیوه کردن میگنش چیپس و پفک بخور

سلام‌ ! کودک من 45 روزش است بسیار گیریه میکند به دوکتور مراجعه کردیم میگه دل درد‌ است و پیچیش دارد همچنان معده اش میکروبی شده به دلیل اینکه مامانش شیر ندارد از شیر خشک استفاده میکنیم . نمیدانم دلیل میکروبی شدن معده اش چی است ؟؟؟

سلام . دختر من شدید پیچش دلدرد گاز معده دارد که به سختی معده اش دفع میکند آنهم با بلغم . دو روز از داروی دوکتور دادم اما نتیجه نداده . برایش شیر خشک sma میدم نمیدانم دلیل بیماری اش چی است و چی کنم تا صحت یاب شود؟؟؟ لطفا جواب منو بفرستید تا نگرانی ام برطرف بشه ممنون

برای کسانی که شکم بچهشون شکمشون سفت شربت pgتولید شیرتز خیلی جواب می ده همه روغنا به غیر روغن زیتون شکمو سفت می کنن حتی کره من روی دخترم تمتحان کردم جواب داده

من دخترم ٣سالشه وباد شکمش داره چکار باید براش کنم از عطار دوا گرفتم نتیجه نداده چ خاکی بریزم توروخدا خسته شدم

سلام پسرم هنوز سه ساله ش تموم نشده آب زیاد میخوره چند روز که آب خوردنش زیادتر شده نگرانم نکنه دلیل یه بیماری باشه لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم

دختر من 2 سالشه چند روزه در طول روز چند بار ميگه آي دلم در حد 1 ثانيه ولي بعد خوب ميشه و هيچي نميگه نمي دونم چرا اينجوري مي كنه ؟ ( البته زير دلشو نشون ميده)در سن 1 سالگي برديمش دكتر كفت رفلاكس داره و نبايد محصولات گاوي بهش بديد 1 ماهي بهش نداديم ولي خيلي فرق نكرد الان چون از شير گرفتيم روزي يه پاكت شير گاوي ميخوره . موندم دليل اين دل دردش چيه و بايد چكار كنم؟

پسرم 8 ساله است دو سالگی دچار اسهال خونی شد و کونولوسکوپی شدگفتن کولیت روده دارد بدون اینگه دارویی مصرف کند بعد از آن همیشه صبحانه می خورد می گوید دلم درد می کند الان باز ازمایش دادم در مدفوع خون دکتر خوب می شود معرفی کنید آیا طب سنتی جواب می دهد دکتر خاتمی چه جور دکتری

اگرکسی بچه اش این مشکل دارد و جواب گرفته میشه من راهنمایی کنه چیگار کنم

سلام پسرم٩ماهش ٣ روزه إسهال داره در ضمن هنگام شكم زدن به شدت زور مىزنه در صورتى كه شكمش كاملن شلهدرد شكم هم داره

سلام بهتره به متخصص اطفال مراجعه نمایید تا علت اسهال کودکتان مشخص شود. میتوانید به کودک خودتان کته ماست وموز بدهید و کمی عرق نعنا هم میتوانید بدهید. فقط کمی شیرین کنید که بتواند بخورد. اگر کودکتان شیر خودتان را میخورد به کودکتان شیر زیاد بدهید. فعلا مولتی ویتامین را با مشورت متخصص کودکان قطع کنید. وقتی خوب شد ادامه میدهید

باسلام من دختری 6ساله دارم چندروزی است معلم مهد اومیگوید که دخترم صبح توی مهد میگوید دل درد دارم وکاهی نیز ظهر موقع برگشتن همین حرف راتکرارمیکند ولی اکثرا اوقات در منزل هیچ گونه صحبتی درمنزل نسبت به دل دردش حرفی نمیزند وواکنش نشان نمیدهدلطفامن راراهنمایی کنید باید چه کاری انجام بدهم

دوستان كسي راجع به تغذيه كودك 2ساله كه عمل انسداد روده انجام داده داره؟بعد عمل چه چيزهايي نبايد بخوره؟

بهتره با جراح کودکتان مشورت نمایید

سلام پسرم۳۸روزشه مدفوعش خیلی به سختی میاد. یبوست هم نداره. مدفوعش سبزرنگ و آبکیه

سلام اگر یبوست ندارد مشکلی نیست

دخترم دوسال ونیمشه دوروزه تب شدید داره بردم دکتر گفته معدش ویروسیه داروداده ولی اصلابهتر نشده و تو تب داره میسوزه چکار کنم

سلام دختر من 3سال ونیمشه یک شب کوکو سبزی زیاد خورد فرداش گفت دلم دردمیکنه فکرکردم بخاطر پرخوردی دلش سنگینه عرق نعناع بهش دادم اون روز گلاب ب روتون همش استفراغ میکرد الان یه هفته است ک هنوز میگه دلم درد میکنه ولی دیگه استفراغ نمیکنه دکترش هم بردم ولی فایده نداشت.خواهشا راهنماییم کنید

چگونه اتاقی هماهنگ با سن کودک خود طراحی کنیم

انواع هنرهای مختلف برای پرورش خلاقیت کودکان

کودکان می توانند از دو سالگی دو زبان را یاد بگیرند

یک جشن تولد متفاوت از آنچه تا کنون برای کودک خود گرفته اید

استفاده شما از این سایت به منزله پذیرش قوانین نینی کده است
: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی دارند و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
تماس با نی نی کده

© کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت نی نی کده میباشد . کپی طرح سایت جرم محسوب شده و پیگیری قضایی خواهد داشت. کپی برداری از مقالات جهت استفاده تجاری، بدون هماهنگی با مدیران سایت ممنوع بوده و دزدی محتوای معنوی تلقی می گردد.

کپی بخشی از مطالب سایت (و نه کل مطلب) جهت رفرنس دادن، فقط با قراردادن لینک مستقیم به سایت نی نی کده مجاز است. طراحی توسط ماکرومدیا

داروی دل درد نوزاد

هتل های شیراز

رزرو هتل

بلیط پرواز

بلیط هواپیما چارتر

سایت بازی انفجار

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *