داروی حساسیت گلو درد

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است




خانه

موبایل

 

اگر سرما خورده‌اید و گلویتان درد می‌کند و وقت دکتر رفتن ندارید یا اهل دارو و به خصوص آمپول زدن نیستید نگاهی به این مقاله بیندازید.

 

داروی حساسیت گلو درد

سرماخوردگی، آنژین، لارنژیت و . از بیماری‌های شایع فصل سرما محسوب می‌شود. اگر سرما خورده‌اید و گلویتان درد می‌کند و وقت دکتر رفتن ندارید یا اهل دارو و به خصوص آمپول زدن نیستید نگاهی به این مقاله بیندازید. ما 8 روش کاملاً طبیعی برای حل مشکلتان ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید.

 

1- لیموترش، گلودرد را درمان و بدن را تقویت می‌کند

لیموترش، درمان طبیعی و موثری است. لیموترش خواص اعجاب‌انگیزی دارد که درمان گلودرد یکی از آن‌هاست. این ترش خوشمزه و پرخاصیت ضدعفونی کننده است، تولید گلبول‌های سفید را فعال می‌سازد و به این ترتیب قدرت دفاعی طبیعی بدن را تحریک می‌کند.

 

روش استفاده: لیموترش را با آب گرم مخلوط کرده و با محلول به دست آمده قرقره کنید. این کار را چندین بار در روز انجام دهید تا علائم بیماری از بین برود.

 

 

 

2- درخت چای: ضدعفونت و ضدویروس

درخت چای گلودرد را درمان می‌کند. معمولاً از روغن ضروری این گیاه استفاده می‌کنند چون ضد قارچ، ضد ویروس و ضدباکتری خوبی است.

 

روش استفاده: دو قطره روغن ضروری درخت چای را با کمی عسل مخلوط کنید و قبل از این که قورتش دهید چند لحظه در دهان خود نگه دارید. هر روز سه مرتبه این کار را انجام دهید تا علائم بیماری کاملاً از بین برود.

 

توجه داشته باشید که روغن ضروری این گیاه برای زنان باردار، شیرده و کودکان زیر 3 سال مورد منع مصرف دارد.

 

 

3- عسل، تسکین دهنده و تقویت کننده است

وقتی دچار گلودرد و التهاب در این ناحیه می‌شوید بدون معطلی سراغ عسل بروید. علاوه بر این، عسل «تقویت کننده‌ی» طبیعی محسوب می‌شود و برای تقویت بدن ایده‌آل است. زمانی که بدن شما قوی‌تر باشد بیماری‌تان زودتر بهبود می‌یابد.

 

روش استفاده: لیموترش را در آب داغ بچکانید و به آن عسل اضافه کنید، هم بزنید و میل کنید.

 

علاوه بر این می‌توانید 25 میلی لیتر آب گرم را با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و هم بزنید. در ظرف بپوشانید و اجازه دهید خنک شود. در روز چند بار با محلولی که آماده کرده‌اید قرقره کنید.

 

لیموترش خواص اعجاب‌انگیزی دارد که درمان گلودرد یکی از آن‌هاست. این ترش خوشمزه و پرخاصیت ضدعفونی کننده است، تولید گلبول‌های سفید را فعال می‌سازد.

 

و به این ترتیب قدرت دفاعی طبیعی بدن را تحریک می‌کند

 

 

 

 

4- گیاه مریم گلی؛ تسکین گلودرد

گیاه مریم گلی برای درمان گلودرد موثر عمل می‌کند. در سال 29 پژوهشی انجام شد که نشان می‌دهد دهان‌شویه‌ای که از گیاه مریم گلی تهیه شده است برای تسکین گلودرد به اندازه‌ی داروهای موجود موثر عمل می‌کند. برگ‌های این گیاه خواص ضدالتهابی و ضدعفونی دارد.

داروی حساسیت گلو درد

 

روش استفاده: 1 تا 3 گرم برگ خشک مریم گلی را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 1 دقیقه دم بکشد. روزانه 5 مرتبه با این محلول قرقره کنید.

 

گیاه مریم گلی برای زنان باردار، شیرده، کودکان زیر 18 ماه و افرادی که دچار سرطان سینه و صرع هستند مورد منع مصرف دارد.

 

 

5- آویشن: التیام بخش و ضد سرفه

آویشن برای مقابله با آنژین، گریپ، برونشیت و .. موثر است. این گیاه معطر، تقویت کننده‌ی سیستم دفاعی بدن و ضدسرفه بوده و برای درمان گلودرد بسیار موثر است.

 

روش استفاده: 15 میلی‌لیتر آب جوش را روی یک قاشق چای‌خوری پُر آویشن بریزید. در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت 1 الی 15 دقیقه دم بکشد. سپس محلول را از صاف کنید و روزانه بعد از غذا 3 فنجان از این دم کرده را میل کنید.

 

توجه داشته باشید نباید بیش از 3 هفته‌ی مدام از دم کرده‌ی آویشن استفاده کرد.

 

توجه داشته باشید روغن ضروری آویشن برای زنان باردار و شیرده و همچنین برای کودکان زیر 3 سال بدون تجویز پزشک مورد عدم مصرف دارد.

 

در مصرف این گیاهان نیز افراط نکنید و اگر به گیاهان حساسیت دارید قبل از مصرف این گیاهان با پزشک یا عطار مشورت کنید.

 

 

 

 

6- پوست درخت بلوط با آنژین مقابله می‌کند

پوست درخت بلوط برای درمان گلودرد موثر است. درخت بلوط برای درمان زکام، آنژین، لارنژیت مفید است.

 

روش استفاده:  8 تا 1 گرم پوست درخت بلوط خرد شده را با یک لیتر آب به مدت 1 دقیقه بجوشانید و سپس محلول را از صاف کنید. هر روز 3 تا 4 مرتبه با این محلول قرقره کنید. این کار را حداکثر 5 تا 6 روز ادامه دهید.

 

اسطوخودوس ضددرد و ضدالتهاب است و برای درمان بیماری‌های تنفسی مثل برونشیت، رینیت و غیره بسیار موثر است. این گیاه گلودرد و سرفه را درمان می‌کند

 

7- سرکه‌ی سیب: ضدباکتری و سرشار از ویتامین

سرکه‌ی سیب سرشار از ویتامین، ضدباکتری و ضدویروس است و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند. سرکه سیب درمان موثر و ارزان قیمتی برای گلودرد محسوب می‌شود.

 

روش استفاده: یک قاشق چای‌خوری سرکه‌ی سیب را در یک لیوان آب گرم بریزید و روزانه 2 تا 3 مرتبه قرقره کنید. اگر گلودردتان شدید است هر ساعت این کار را تکرار کنید.

 

8- اسطوخودوس: ضدالتهاب

اسطوخودوس ضددرد و ضدالتهاب است و برای درمان بیماری‌های تنفسی مثل برونشیت، رینیت و غیره بسیار موثر است. این گیاه گلودرد و سرفه را درمان می‌کند.

 

روش استفاده: 2 گرم اسطوخودوس را با یک لیتر آب جوش به مدت 1 دقیقه بجوشانید. محلول را از صافی رد کنید و روزانه 3 فنجان بنوشید. این کار را حداکثر 5 تا 7 روز تکرار کنید.

 

توجه داشته باشید که از روغن ضروری این گیاه بدون نظر پزشک استفاده نکنید.

 

 

 

چند توصیه‌ی کلی

* اگر تا دو روز بیماری‌تان بهبود نیافت و یا تب داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 

* برخی معتقدند که درمان‌های گیاهی کاملاً بی‌خطر هستند و از هر گیاهی و به هر میزانی می‌شود استفاده کرد. توجه داشته باشید گیاهان، داروهای بی‌خطری نیستند و نباید در مصرف آن‌ها دچار افراط شد. بعضی مواقع مورد منع مصرف وجود دارد.

 

* اگر در مصرف یک گیاه دچار شک شده‌اید حتماً با پزشک یا عطار مشورت کنید.


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

مصاحبه دکتر دادخواه با دکتر کفیلیآقاي دكتر، آیا گلودردها انواع مختلفی دارند و اگر انواع مختلف دارند چگونه به نوع و درمان آن پي ببريم؟

گلو درد بيشتر به خاطر ورم ناحيه حلق است كه باعث احساسي ناخوشايند مي شود مخصوصا در هنگام بلع كه شامل بلع بزاق يا غذا مي شود كه علل مختلفي دارد، مي تواند علل عفوني داشته باشد كه شامل ويروس ها است كه نقش اصلي را در علتهاي عفوني دارند.علل عفوني ديگر مي تواند باكتري ها باشد كه مي توانند منجر به گلودرد چركي بشوند ولي انواعي هم هستند كه بيمار را به صورت طولاني مدت آزار مي دهد و اكثرا به صورت آلرژي و آلرژي هاي فصلي هستند كه باعث مي شود فولیکول هاي لنفاوي در مخاط حلق آنها به علت آلرژيهايي كه فرد به آن حساسيت دارد در ناحيه حلق و حتي گاهي اوقات حنجره دچار تورم بشود.شايع ترين علت گلودردها ويروسها هستند كه هر از چند گاهي در طول سال فرد به واسطه سرماخوردگي دچار اين ويرويس ها مي شود، اين ويروسها باعث مي شوند كه همان فولیکول هاي لنفاوي كه در ناحيه حلق و لوزه ها فراوان وجود دارند متورم بشوند و باعث درد و قرمز شدن ناحيه گلو بشوند كه اينها يك دوره كوتاه مدتي دارد و ممكن است دو تا سه روز طول بكشد، ممكن است همراه با آبريزش بيني و سوزش چشمها باشد و بعد برطرف بشود و گاهي اوقات اينها ادامه پيدا مي كنند و به واسطه باكتري هاي مختلف و يا همزمان و يا بعد از التهاب حلق و گلو بواسطه ويروس ها و آنجا را دچار عفونت مي كنند كه مي تواند خودش را به صورت عفونت يا چرك گلو نشان بدهد كه اينها معمولا درمانش متفاوت است و آنتي بيوتيك هم دارد.در مواردي كه فرد فقط گلو درد مزمن دارد و بيمار اظهار مي كند كه يك ماه يا دو ماه است كه دچار گلو درد هستم اينها معمولا حساسيت است و بايد با استفاده از داروهاي آنتي هيستامين و شستشوي حلق و بيني با استفاده از محلول نمكي فيزيولوژيک درمان شود.

مشخصات گلو درد ويروسي و اينكه چگونه مي توانيم آنرا از گلودرد باكتريائي تشخيص بدهيم چيست؟

هر دو در آغاز همراه با درد و قرمزي مختصري در ناحيه حلق همراه است و همچنين احساس خارش، اگر بخواهيم بين اين دو اختلاف قائل شويم و یا تشخيص قطعي بدهيم با كشت ترشحات حلق می توان تشخیص نوع میکروب را داد. هست ولي خود گلو دردهاي چركي اختصاصا بعد از 24 ساعت كه از شروع عفونت گذشت با التهاب شديد مخاط همراه است و معمولا يك لايه چرك سفيد رنگ محل را مي پوشاند، البته ويروسهائي هم هستند كه گلو درد چركين مي دهند ولي چركي كه از اينها ديده مي شود كدر رنگ است كه عفونتشان طولاني مدت است و ممكن است دو تا سه هفته به طول بيانجامد. در عفونت هاي ويروسي تب بالائي ممكن است نداشته باشند ولي در گلو درد چركي معمولا با تب بالا و بدن درد و احساس خستگي و كوفتگي همراه است و گاهي اوقات با تهوع و استفراغ همراه است. براي درمان گلو درد ويروسي چه براي درمان و چه براي پيشگيري احتياجي به آنتي بيوتيك هست؟

معمولا چون ويروسهاي سرماخوردگي درمان ندارد مي توانيم با برخي درمانهاي نگهدارنده مثل استراحت و شستشوي حلق و گلو با استفاده از محلول ها و استفاده از آنتي هيستامين ها، درمان کنیم ولي توصيه مي شود كه آنتي بيوتيك هم استفاده بشود براي اينكه بيمار ممكن است بعد از اين گلودرد ويروسي دچار عوارضي همچون سينوزيت حاد و يا حتي ذات الريه بشود. اگر گلودرد چركي درمان نشود چه عارضه اي دارد؟

داروی حساسیت گلو درد

قطعا بايد آنتي بيوتيك تجويز كرد، مخصوصا در افراد پائين تر از سن 16 سال براي اينكه اگر گلودردي كه بيمار به علت باكتري استرتوپوك بتا همولیتیک A دارد، احتمال دارد بيمار تحت شرايط خاصي كه ممكن است استعداد ژنتيكي هم درآن دخيل باشد بيمار دچار يك تب رماتيسمي بشود كه تب رماتيسمي معمولا يك بيماري جداگانه اي هست و معمولا يكي دو هفته بعد از گلو درد چركين بروز مي كند و باعث تورم مفاصل مي شود كه در نهايت مي تواند باعث آسيب به دريچه هاي قلبي هم بشود كه بيمار آن موقع يك سير پيش رونده بيماري را تا آخر عمر با خودش خواهد داشت.يك گلو درد چركي چگونه مي تواند باعث بیماري دريچه قلبي بشود؟اينگونه كه تحقيقات نشان داده ولي قطعا هنوز به طور كامل فرآيندش مشخص نيست به اين صورت است كه آنتي ژني كه خود باكتري بر روي جداره خودش دارد باعث يك فعاليت در سيستم ايمني بدن مي شود و بدن اين آنتي ژن را شناسائي مي كند، مشابه اين آنتي ژن هم در خود بدن هست مثلا در مفاصل و با روي دريچه قلب آنتي بادي يا پادتني كه بدن عليه اين آنتي ژن مي سازد به صورت مشابهي مي آيد و بر روي خود آن آنتي ژني كه بر روي مفصل هست و مشابهت دارد با آنتي ژن آن باكتري و يا بر روي دريچه هست مي نشيند و يك فرآيند التهابي را ايجاد مي كند كه باعث مي شود سلولهاي سفيد خون حمله ور بشوند به آن آنتي ژن كه در واقع اشتباهي آن را شناسائي كردند و باعث تخريب مفصل و همينطور تخريب دريچه قلب مي شود، تخريب مفصل يك فرآيندي است كه خود ترميمي دارد و بعد از مدتي خوب خواهد شد البته با درمان اين حركت سريعتر اتفاق مي افتد ولي روي دريچه قلب فرآيند ترميم به صورتي است كه دريچه را از بين خواهد برد و باعث ضخيم شدن درچه و ايجاد زوائدي بر روي دريچه مي شود كه اين حالت كم كم موجب تنگ شدن دريچه و ايجاد عوارض قلبي برای بيمار شود در طول سالها، كساني كه دچار اين حالت مي شوند غير از درمان اصلي بايد ماهانه با استفاده از پني سيلين ها پيش گيري بكنند، براي مريضهائي كه در معرض خطر هستند بايد اين رژيم پيشگيري را هر ماه برايشان بگذاريم كه معمولا درمان با تزريق يك پني سيلين بنزاتين يك ميليون و دويست هزار واحدي انجام مي شود.

در چه سني يك ميليون و دويست هزار و در چه سني كمتر از آن؟

براي درمان گلودرد چركي ما مي توانيم از پني سيلين خوراكي يا اريترومايسين استفاده كنيم كه طول مدت درمان قطعا بايد 1روز باشد اين بيمار ممكن است تحمل خوردن دارو برايش كم باشد و يا نتواند درست دارو را استفاده بكند و معمولا از تزريق استفاده مي كنيم، براي افراد زير 27 كيلو گرم يك عدد پني سيلين بنزا تين 6هزار واحدي كافي هست و براي افراد بالاتر از 27 كيلوگرم يك پني سيلين بنزاتين يك ميليون و 2هزار واحدي تجويز مي شود كه اين دارو مي تواند تا 25 روز در خون باقي بماند و عمل محافظتي را هم انجام بدهد علاوه بر اينكه مي تواند درمان گلودرد چركي باشد در غير اينصورت اگر بيمار به پني سيلين حساسيت داشته باشد بهترين درمان براي بيمار اريترومايسين هست كه به مدت 1 روز بايد براي بيمار تجويز بشود.

اگر گلو درد ويرويسي را اشتباهي گلو درد باكتريال تشخيص بدهند و پني سيلين اشتباها براي مريض تجويز شود و مريض از آن استفاده كند چه عارضه اي مي تواند براي بيمار داشته باشد و عكس اين تشخيص به چه صورت؟اگر بيمار گلو درد ويروسي داشته باشد و پني سيلين مصرف بكند عارضه خاصي مشاهده نخواهد شد يعني براي بيمار مشكلي هم ايجاد نمي كند و حتي بيمار را از فرآيندي كه بعد از گلو درد چركی ممكن است به آن دچار شود مصون نگه مي دارد ولي اگر بيمار دچار گلودرد چركي شده باشد در مراحل اوليه با تشخيص گلودرد ويروسي براي بيمار هم آنتي بيوتيك تجويز نشود احتمال دارد جزو افرادي قرار بگيرد كه بعدا دچار تب رماتيسيمي خواهند شد براي همين حتما توصيه مي شود كه اگر بيماري خصوصا زير سن 16 سال به علت گلودرد به پزشك مراجعه كرد حتما در صورتي كه حساسيت به پني سيلين نداشته باشد تجويز شود. در همه سنين گلو درد داريم؟ مثلا بچه يك و نيم ساله هم ممكن است مبتلا به گلو درد شود؟بچه يك و نيم ساله مي تواند دچار التهاب حلق و گلو شود منتها بستگي به اين دارد كه بيمار بتواند بيانش كند يا نه ولي ما معمولا اگر بيمارمان زير دو سال دچار يك فارنژيت استرتوپوكي كه مي تواند در گلو چرك ايجاد بكند بشود ما چركي در حلق و گلوي بيمار هم بیینیم كه به خاطر مصون بودن كودكان است هم به خاطر آنتي بادي هايي كه در دوران جنين از مادر مي گيرند و هم به خاطر شير مادر اين مصونت را تا حد زيادي دارند در آن دوره زير دو سال باكتري هاي ديگري هستند كه مي توانند باعث گلودردهاي چركي بشوند و همينطور ويروسهاي ديگر كه براي آن بچه در حد آن سن خطر آفرين نيست.در بچه هاي كوچكتر زير دو سال كه حتي تا پنج سال هم ديده مي شود ما بيماري اي داريم كه اكثرا اينها گلودرد نيست و به صورت التهاب زائده اي است در ناحيه حلق به اسم اپيگلوت كه دچار تورم اين ناحيه مي شود و مجراي تنفسي فوقاني اينها را در واقع تنگ مي كند به خاطر التهابي كه ايجاد مي كند كه در زبان عاميانه به آن خروسك مي گويند كه علتش هم مي تواند ويروسي باشد و هم نوعي باكتري به هموفيلوس آنفولانزا كه آن هم درمان خودش را دارد و بيمار را بايد سريع درمان كرد چرا كه مي تواند براي بچه خطرناك شود.

خوردن غذاهاي خاص به ايجاد يا تشديد گلودرد كمك مي كند؟ مثل خوردن ترشي يا خربزه يا سرخ كردني؟فرآيندهاي التهابي كه بعد از خوردن اين مواد غذائي ايجاد مي شود بيشتر جنبه آلرژيك دارد يعني بيمار به خاطر وجود فولبكول هاي زيادي كه در ناحيه حلق مخصوصا در لوزه ها هست و مواد محركي كه بيمار استفاده مي كند باعث التهاب اينها مي شود و مي تواند باعث گلو درد و خارش و حتي قرمزي مخاط بشود كه البته به صورت محدود است مگر اينكه بيمار خودش واقعا حسايت داشته باشد كه اين فرآيند ممكن است چند روز طول بكشد ولي از نظر اينكه در هنگام بيماري از اين مواد پرهيز بشود صحيح است و بهتر است كه بيمار موادي را كه محرك اين نواحي هست را كمتر استفاده كند.

دماي مواد غذائي در ايجاد يا بهبود گلو درد تاثيري دارد؟ مثل خوردن آب سرد يا آب گرم؟توصيه مي شود كه در اينگونه موارد از موادي استفاده بشود كه نه زياد گرم باشد و نه زياد سرد و معمولا درجه حرارات نرمال داشته باشد البته مايعات گرم و غذاهاي گرم بيشتر به خاطر فرآيند رشد ويروسها در دماي سرد بهتر است كه استفاده شود تا از رشد ويروس ها جلوگيري كند. در مورد گلودردهاي ويروسي كه نوع چركينش هم به صورت موارد تك گير بيمار با همان علائم گلودرد چركي و درد و تب و چرك روي مخاط اين حلق مراجعه مي كند كه اين نوع گلودرد به هيچ نوع درمان آنتي بيوتيكي جواب نمي دهد كه براي اين بيماران كشت حلق و گلو ضروري هست و اگر نتوانستند ميكروبي را شناسائي بكنند بايد از آنتي بادي هاي سرم بيمار استفاده كرد كه ببينيم آن ويروس آنتي باديش در بدن هست يا نه معمولا ما ويروس هاي داريم به اپشتاین بار ویروس و منو نو کلئوزبار ويروس كه اينها مي توانند باعث ايجاد گلو درد چركي در فرد بشوند اين گلو درد چركي مي تواند دو تا سه هفته ادامه پيدا كند باعث تب بالا، بدن درد بيمار و علائم يك بيماري تمام عيار را مي تواند در بيمار ايجاد كند و حتي گاهي اوقات به دليل تورم طحال در اين افراد و احتمال پارگي طحال به افراد توصيه مي شود كه حتما بستري شوند كه داروي تجويزي براي موارد كورتن، استراحت، تجويز مايعات تا اين روند هر چه زودتر به پاياين برسد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *