داروهای گیاهی ضد سرطان معده

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

 

 

زردچوبه، گیاه جینکو، صبرزرد و غیره جزو گیاهانی هستند که با سرطان مقابله می‌کنند. شاید ندانید که از این گیاهان در داروهای شیمی درمانی و داروهای قدیمی استفاده می‌شود. این گیاهان مفید از عود بیماری نیز پیشگیری می‌کند.

 

 

زردچوبه سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد

 

 

پودر زردچوبه رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را محدود می‌کند. Curcuma رنگدانه‌ی زرد رنگ زردچوبه است که آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب محسوب می‌شود و از تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند. برای همین این آنتی اکسیدان پتانسیل بسیار قوی برای مقابله با سرطان دارد. این ماده مانع تشکیل رگ‌های خونی جدید می‌شود که تومورها را تغذیه می‌کنند و به این ترتیب تومورها را نابود می‌کند.

 

البته دقیقاً به همین دلیل نیز می‌تواند مزاحم عملکرد داروهای ضدسرطانی باشد، به همین دلیل از زردچوبه در طول شیمی‌درمانی استفاده نمی‌شود. زردچوبه قدرت این را دارد که با انواع سرطان‌ها مقابله کند.

 

روش مصرف: می‌توانید از کپسول‌های تهیه شده از Curcuma استفاده کنید و یا اینکه زردچوبه را 3 تا 4 مرتبه در هفته به غذاهای خود اضافه کنید.

 

توجه داشته باشید در ایام شیمی‌درمانی از این ادویه استفاده نکنید. مصرف زیاد زردچوبه برای زنان باردار نیز توصیه نمی‌شود.

 

 

جین‌سینگ قرمز رشد سرطان را محدود می‌کند

 

 

 

جین‌سینگ قرمز با خستگی و کسالت ناشی از داروهای ضدسرطان مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

 

به علاوه این گیاه کُره‌ای سرشار از ترکیبی به ژرمانیوم germanium است که باعث اکسیژن رسانی به سلول‌ها می‌شود و به همین دلیل به سلول‌های سرطانی که معمولاً در خلأ هوا و اکسیژن زیست می‌کنند آسیب می‌رساند.

 

گیاه جین‌سینگ قرمز با تمام سرطان‌ها و به ویژه با سرطان سینه مقابله می‌کند.  

 

روش استفاده: به منظور پیشگیری یا برای کمک به درمان‌های ضدسرطانی، 3 تا 6 کپسول عصاره‌ی ریشه‌ی گیاه جین‌سینگ را به مدت 3 ماه مصرف کنید. اگر پزشکتان لازم ببیند می‌توانید این مدت را تمدید کنید.

 

مصرف این گیاه برای افراد باردار و شیرده و همچنین افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

 

 

گیاه صبر زرد با سرطان کبد مقابله می‌کند

 

 

گیاه صبرزرد از سرطان پیشگیری و با آن مقابله می‌کند. نتایج یک پژوهش ژاپنی نشان می‌دهد مصرف صبرزرد تعداد سلول‌های سرطانی را در ناحیه‌ی کبد کاهش می‌دهد.

 

این گیاه باعث پاک‌سازی بدن شده و نتایج خوبی در پیشگیری از سرطان دارد.

 

گیاه صبرزرد با سرطان کبد و همچنین انواع دیگر سرطان مثل سرطان پروستات، ریه، کولون و معده مقابله می‌کند.

 

روش مصرف: برای پیشگیری و درمان این سرطان‌ها 6 میلی گرم آب خالص صبرزرد را با 5 میلی گرم عسل مخلوط کنید. روزانه 3 مرتبه، پانزده دقیقه قبل از غذا یک قاشق غذاخوری از این شربت را میل کنید.

 

هر ماه ده روز این کار را تکرار کنید؛ و اگر لازم بود چند ماه دیگر نیز ادامه دهید.

 

مصرف این گیاه برای زنان باردار، شیرده و همچنین برای کودکان توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.

 

 

جینکوبیلوبا از پیشرفت تومورها پیشگیری می‌کند

 

 

 

 

جینکو حاوی ترکیباتی است که آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شوند که خواص ضدسرطانی دارند.

 

این گیاه نیز همانند زردچوبه با ممانعت از تشکیل رگ‌های خونی، تومورها را از بین می‌برد.

 

جینکو با انواع سرطان‌ها به ویژه با سرطان سینه مقابله می‌کند.

 

روش مصرف: برای پیشگیری یا بعد از شیمی‌درمانی روزانه دو تا سه کپسول از عصاره‌ی برگ‌های جینکو را به مدت سه الی شش ماه استفاده کنید.

 

مصرف این گیاه برای زنان باردار، کودکان، افراد هموفیلی و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند توصیه نمی‌شود.

 

توجه داشته باشید که گیاهان داروهای بی‌خطری نیستند و لازم است که قبل از مصرف به پزشک مراجعه کنید.

 

 

چای سبز با سرطان ریه مقابله می‌کند

 

 

 

 

بر اساس نتایج یک پژوهش تایلندی چای سبز خواص ضدسرطانی دارد. نتایج این پژوهش نشان داده است افرادی که چای سبز مصرف نمی‌کنند پنج برابر افرادی که روزانه حداقل یک فنجان چای می‌نوشند در معرض سرطان ریه قرار می‌گیرند.

 

چای سبز حاوی پولیفنول است که آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی محسوب می‌شود. این چای ضدالتهاب است و برای همین می‌تواند از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند. چای سبز با سرطان ریه و همچنین با سرطان‌هایی مثل سرطان روده، پروستات، پوست و سینه نیز مقابله می‌کند.

 

روش مصرف: روزانه دو تا سه فنجان چای سبز خاصیت پیشگیرانه‌ای در مقابل سرطان‌ها و به ویژه سرطان ریه دارد.

 

مصرف چای سبز برای افرادی که از کم خونی یا زخم معده رنج می‌برد توصیه نمی‌شود.

 

 

 

گیاه اسپیرولینا تعداد تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد

 

 

 

 

اسپیرولینا یک جلبک سبز آبی میکروسکوپی است که تومورهای سرطانی را از بین می‌برند و با برخی از سرطان‌ها مقابله و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند.

 

نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است این گیاه توانسته است در مورد سرطان پوست موثر عمل کند و تومورها را از بین ببرد.

 

گیاه اسپیرولینا خواص آنتی اکسیدانی دارد که با رادیکال‌های آزاد مقابله و سلول‌های مقابله کننده با سرطان را تقویت می‌کند.

 

این گیاه با انواع سرطان پوست، تیروئید، پانکراس و ریه مقابله می‌کند.

 

روش مصرف: قبل از غذا یک عدد کپسول تهیه شده از عصاره‌ی گیاه اسپیرولینا را به مدت یک ماه مصرف کنید. توصیه می‌کنیم اگر قرص خاصی می‌خورید قبل از مصرف این کپسول‌ها با پزشک مشورت کنید.

منبع:tebyan.net


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

مشاور معاون غذا و داروی وزارت بهداشت از تولید داروی گیاهی ضد سرطان و موثر در درمان سرطان معده برای اولین بار در سال 88 خبر داد و گفت: این داروی ضد سرطان قوی موسوم به «اسپینال زد» که ترکیبی از چند گیاه است در مرحله اخذ مجوز از وزارت بهداشت است و امیدواریم طی سه ماه آینده به تولید انبوه برسد.

دکتر حمیدرضا راسخ، در سمینار چالش های جهانی توسعه دارو، با بیان این که در زمینه داروهای گیاهی توانسته ایم زمینه های جدیدی را در کشور باز کنیم، گفت: در این زمینه وزارت بهداشت بسیار موفق بوده و طی دو – سه سال اخیر توانسته پروانه های جدید متعددی در عرصه داروهای گیاهی ایجاد کند. بر این اساس داروی ضد سرطان بسیار قوی (اسپینال – زد) یکی از کارخانجات وابسته به تامین اجتماعی در حال اخذ پروانه از وزارت بهداشت است و طی هفته آینده خبر خوشی را در این رابطه خواهیم داشت.

وی گفت: این دارو کاملا گیاهی و بومی ایران بوده و از طب سنتی ایرانی در آن استفاده شده است. این داروی ضد سرطان ترکیبی از چند گیاه است که این گیاهان به تنهایی از گیاهان بسیار سمی محسوب می شوند. اما با توان دانشمندان ایرانی، این دارو به صورتی تهیه شده که می تواند با داروهای خارجی رقابت تنگاتنگی داشته باشد. این در حالی است که برای درمان سرطان ها، درمان معجزه آسایی وجود ندارد. این دارو در حال حاضردر مطالعات بالینی فاز 1، 2 و 3 نتایج خوبی را ارایه داده و توانسته در سرطان معده که یکی از بدترین انواع سرطان محسوب می شود، نتایج بالینی خوبی را ارایه بدهد.

دکتر راسخ با بیان این که وزارت بهداشت موظف است از کیفیت دارویی که وارد بازار می شود، اطمینان یابد، گفت: بر این اساس طی دو سال گذشته در مورد این دارو سخت گیری های زیادی صورت گرفت. به این ترتیب کارخانجات داروپخش هزینه های سنگینی (حدود 5 میلیون تومان) را برای انجام آزمایشات بالینی آن صرف کردند. در مجموع امیدواریم این دارو قبل از انتخابات ریاست جمهوری پروانه اش را کسب کند. «اسپینال – زد» با دریافت مجوز، طی یکی دو ماه بعد به تولید انبوه می رسد چرا که مقادیر ذخیره آن به اندازه کافی در داروپخش وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری سمینار «چالش های جهانی توسعه دارو» گفت: این همایش در راستای ارتقای صنایع دارویی کشور در زمینه حضور در عرصه های بین المللی ترتیب داده شده است.

دکتر راسخ، مهم ترین چالش های دارویی دنیا را مربوط به بحران اقتصادی فعلی دانست و گفت: صنایع دارویی از دیگر صنایع مستثنی نیستند و این بحران اقتصادی می تواند تاثیرات منفی در زمینه توسعه داروها ایجاد کند؛ چرا که اگر شرکت های دارویی به دنبال توسعه دارو نباشند، به عدم پیگیری راه حل ها برای درمان برخی بیماری ها منجر می شود و این امر نیز سبب می شود ارتقا سلامت آن طوری که در نظر گرفته شده، بهبود نیابد. از طرف دیگر زمانی که در تولید یک سری سرمایه گذاری ها متوقف شود، هزینه ها به جای کاهش، افزایش می یابند؛ چرا که برخی مواقع از طریق تولید انبوه است که قیمت دارو پایین نگه داشته می شود.

ایران از کشورهای با توان تولید صنعتی دارویی بالاست

وی ایران را در گروه کشورهایی دانست که به لحاظ توان تولید صنعتی دارویی، بسیار قوی است و گفت: این در حالی است که هنوز نتوانسته ایم در بازارهای جهانی راه خود را به خوبی باز کنیم. بر این اساس نیاز است که از تجارب کشورهای دیگر در این زمینه استفاده شود و توانمندی خود را از طریق پل های ارتباطی منطقی به کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته منتقل کنیم.

مشاور معاون غذا و داروی وزارت بهداشت که معتقد است که ایران در عرصه بین المللی دارویی چندان حضور قوی نداشته است، گفت: علت عمده این امر آن است که طرح ژنریک و یارانه های دارویی پس از انقلاب، سبب شد که که داروهای یارانه ای به کشورهای دیگر صادر نشود.

عدم مهارت در بازاریابی، بزرگ ترین مشکل صنایع دارویی کشور

وی گفت: کیفیت داروی ایرانی قابل قبول و در حد استانداردهای جهانی است و داروهای ایرانی در حال حاضر در بازارهای بین المللی از کیفیت قابل قبولی برخوردار است اما نتوانستیم در این زمینه بازاریابی کنیم. در مجموع مهارت های بازاریابی درکشور به مدیران صنایع دارویی آموزش داده نشده است و این امر بزرگ ترین نقص صنایع دارویی کشور است. بیشترین مهارت در زمینه دارو فروش است نه تولید. در حال حاضر حدود 8 قلم از داروهای ایران در کشورهای منطقه ثبت شده اما به فروش نمی رسد. زمانی که دارویی ثبت می شود به معنای آن است که کیفیت آن پذیرفته شده است. همچنین ایران در مقایسه با رقبا از مزیت بسته بندی دارویی قابل قبولی برخوردار است. اما در اینجا این موضوع مطرح است که برای تجویز دارو توسط پزشکان باید اطلاع رسانی صورت گیرد.

حدود 7 میلیون دلار صادرات دارویی در سال 86

به گزارش ایسنا، دکتر راسخ در این باره افزود: حتی علت عدم تجویز داروهای گیاهی ایرانی که از کیفیت خوبی برخوردارند ناشی از عدم اطلاع رسانی کافی در منطقه است. در سال 86 حدود 7 میلیون دلار صادرات دارو شامل ماده اولیه دارویی و دارو صورت گرفت که این روند به زودی افزایش می یابد چرا که داروهای های تک ( داروهای با تکنولوژی ها و فناوری های نوین) در حال تولید است که اگر وارد بازار بین المللی شود می تواند به طور چشمگیری باعث افزایش صادرات دارویی شود.

ایران به اتحادیه بین المللی نظارت دارویی جهان می پیوندد

وی با اشاره به رقابت صنایع دارویی در کشور گفت: رقابت در صنایع داخلی به معنای واقعی وجود ندارد و رقابت در قیمت است نه کیفیت و اطلاع رسانی صحیح. در این مورد وزارت بهداشت اقداماتی را انجام و در دست اجرا دارد. در زمینه صادرات دارو نیز لازم است وزارت بهداشت فعال تر عمل کند. در این زمینه هدف گذاری شده و در بره پنجم توسعه هم به آن پرداخته شده است. در راستای این هدف گذاری، در حال پیوستن به یکی از بزر گ ترین اتحادیه های نظارت دارویی در جهان هستیم. کشور ایران جزو معدود کشورهای خاورمیانه و دومین کشور اسلامی است که قرار است عضو اتحادیه پیکس (اتحادیه بین المللی نظارت بر دارو) شود.

وی در رابطه با کمبودهای احتمالی دارو در جهان گفت: همواره به دلیل بروز ناگهانی برخی بیماری ها، احساس کمبود دارو وجود دارد. از طرف دیگر در مورد خیلی از سرطان ها درمانی شناخته نشده است و تنها می توان با درمان های موجود عوارض را کاهش داد. آنفلونزای خوکی نیز پدیده جدیدی است که طبیعتا چالشی جدید نیز هست. بر این اساس لازم است در زمینه دارو به دنبال راه حل ها باشیم و از طرف دیگر به فکر مقاوم سازی در مقابل بیماری ها و پیشگیری نیز باشیم.

مشاور معاون غذا و داروی وزارت بهداشت با اشاره به درمان های موجود برای آنفلونزای خوکی گفت: در حال حاضر برای آنفلونزای خوکی هیچ گونه درمان دارویی خاصی به غیر از دارویی که برای آنفلونزای پرندگان استفاده می شود وجود ندارد. در مورد واکسن آنفلونزای خوکی در دنیا کارهایی در دست انجام است که حداقل سه تا پنج ماه به طول می انجامد که به تولید اولیه برسد.

درمان های دارویی آنفلونزای خوکی به میزان کافی تولید و ذخیره شده است

وی افزود: در ایران به لحاظ مقاوم سازی کل کشور در مقابل آنفلونزای خوکی، مبادی ورودی ها کاملا مقاوم سازی صورت گرفته و به پرسنل نیز اطلاع رسانی های لازم نیز صورت گرفته است. درمان های دارویی و داروهای کنترل کننده نیز به مقدار کافی تولید و در نقاط مختلف کشور ذخیره شده است. همچنین چند داروی ضد ویروس دیگر هم برای احتیاط به مقدار لازم تهیه شده است. در این زمینه با سازمان جهانی بهداشت ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.

مصرف داروهای مخدر در کشور باید کنترل شود

دکتر راسخ در ادامه با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف دارو در کشور گفت: برخی مصارف دارویی در کشور غیرمنطقی است. در این زمینه لازم است مصرف کورتن ها در کشور کنترل و به سطح منطقی برسد. برخی داروها صرف نظر از هزینه، مصرف شان برای مردم مخاطره دارد. در مجموع لازم است که مصرف داروهای مخدردر کنترل شود؛ این در حالی است که کنترل به معنای عدم مصرف نیست و این داروها باید در بیمارستان ها باید به مقدار کافی وجود داشته باشد؛ بنابراین به نظر می رسد که نیازی نیست داروهای مخدر در داروخانه های سطح شهر در دسترس مردم باشد. برای درمان اعتیاد هم لازم است که بیمار به پزشک مراجعه کرده و پزشک در درمان مداخله داشته باشد و داروهای مخدر توسط پزشک برای بیمار معتاد تجویز شود. در این زمینه وظیفه وزارت بهداشت است که این داروها به مقدار کافی در اختیار بیماران قرار دهد. بر این اساس از آنجا که متادون در درمان اعتیاد مصرف زیادی دارد، مصرف آن در کشور افزایش یافته است. به همین دلیل تولید متادون در حال افزایش است.

منبع : hidoctor.ir

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

در مورد قرص دمیترون چه می دانید؟ آیا شما آن را با اندانسترون می شناسید؟ از عوارض این دارو با خبر هستید؟ آیا می دانید که این دارو حتما باید با تجویز پزشک و زیر نظر ایشان مصرف گردد؟ چون می تواند عوارض شدید و خطرناکی مثل سندروم سروتونین ایجاد کند. برای کاهش عوارض آن باید بهترین دوز مصرف نسبت به سن و شرایط بیماری شما تجویز گردد. در این بخش از داروهای دکتر سلام در مورد علل مصرف، تداخلات دارویی، عوارض، نحوه مصرف این

دوران بارداری یکی از مهمترین بخش های زندگی زناشویی است. در این عرصه از زندگی، زنان باردار دچار تغییراتی در جسم و روان خود می شوند که با داشتن آگاهی و دانش در مورد دوره بارداری هفته به هفته می توانند این دوران را با موفقیت پشت سر بگذارند. اینکه بدانید در هر هفته جنین شما چه تغییراتی کرده و به چه مواد غذایی احتیاج دارد، می تواند بسیار هیجان برانگیز و کمک کننده باشد. دکتر سلام برای راهنمایی شما عزیزان، کلاس آمادگی بارداری

آبا می دانید ترنس چیست ؟ آیا ترنس همان تراجنسی است؟ تا چه حد با ترنسکشوال (Transsexual)، آشنایی دارید؟ تفاوت بین ترنسکشوال را با همجنسگرایی می دانید یا شما هم فکر می کنید این دو مسئله، یکی هستند؟ جالب است بدانید که ترنس ها در چه شرایطی زندگی می کنند  و روحیات آنها چگونه است. در این مقاله از دکتر سلام می خواهیم به بررسی ترنس ، انواع آن ، درمان هورمونی آن و شرایط لازم برای انجام عمل جراحی تغییر جنسیت بپردازیم. اگر می

این زائده گوشتی نرم که بر روی اندام تناسلی ظاهر می شود، زگیل تناسلی خفیف دارد. یک عفونت منتقله از راه جنسی ( STI ) ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی یا همان HPV می باشد که این روزها زیاد به گوش تان خورده است. زگیل تناسلی خفیف ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود. زگیل تناسلی خفیف چیست؟ زگیل های تناسلی به خصوص برای زنان بسیار خطرناک هستند چرا که برخی انواع اچ پی وی می توانند باعث ایجاد سرطان واژن و سرطان

والدین می دانند که چقدر گوش درد در میان کودکان رایج است اما بزرگسالان نیز می توانند به طور مکرر درد گوش را تجربه کنند. شما مجبور نیستید عفونت یا هر مشکل دیگری در گوش های تان داشته باشید زیرا در این مقاله در خصوص درمان گوش درد اطلاعات مفیدی به شما می دهیم. درد های ناحیه گوش ها می توانند تضعیف کننده باشند اما آنها همیشه به آنتی بیوتیک ها جواب نمی دهند. دستورالعمل های تجویزی برای عفونت های گوش در 5 سال گذشته

روز پنج‌شنبه 11 مرداد گردهمایی بنیاد (Tooth friendly توث فرندلی) سوئیس، یکی از معتبرترین بنیادهای بین المللی سنجش سلامت محصولات خوراکی مرتبط با بهداشت دهان و دندان، برگزار

داشتن معده درد عصبی در برخی افراد می تواند یک اتفاق معمولی باشد. با این حال بنا به گفته پزشکان و علوم پزشکی، این یک وضعیت قابل تشخیص

چين و چروك پوست به‌خصوص پوست صورت براي اكثر افراد به‌ويژه خانم‌ها خوشايند نيست. اين چروك‌ها با گذشت زمان و در طول حيات انسا‌ن‌ها رخ مي‌دهند و گريزي

قارچ شیتاکه یک ماده غذایی پرطرفدار در دنیا محسوب می شود. این موضوع تنها به دلیل طعم گوشتی و  متنوع شیتاکه نبوده، بلکه خواص غذایی اعجاب انگیز قارچ

تونر چیست ؟ آیا می دانید دیگر تونیک است و در بعضی از مراکز بهداشتی و داروخانه ها، آن را با لفظ تونیک می خوانند؟ این پاک

بارداری یکی از سخت ترین دوران در زندگی هر مادری به شمار می آید. در این زمان مادر علاوه بر اینکه می بایست مراقب

در دوران بارداری بدون تجویز پزشک متخصص زنان نباید هیچ دارویی مصرف شود. برخی بانوان باردار به مصرف فرآورده های دارویی گیاهی برای رفع

آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.

نوشیدن نوشابه ‌درهنگام تشنگی یک اشتباه برای جبران آب از دست رفته بدن است زیرا آسیب فراوانی به کلیه‌ها وارد می‌کند و به مرور از کار افتادگی کلیه‌ها می شود.

یک چرت 2 دقیقه ای برای بدن لازم است.
خواب کوتاه نیمروزی علاوه‌ بر کاهش استرس و افزایش شادابی در فرد، احتمال مرگ و میرناشی ازسکته قلبی را کاهش میدهد.

روزانه 3 دقیقه داخل وان حمام با محلول سرکه سیب و اب وارم بنشینید.
برای درمان مشکلات زنانه مفید است.

جالب است بدانید جنین در داخل رحم مادر نسبت به نور محیط واکنش دارد، همچنین مزه غذاها را نیز احساس می‌کند و همراه با مادر نگران می‌شود

یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این

مفصل ها محل اتصال دو استخوان به یکدیگر هستند. مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل ها در بدن به شمار می آید. به



جمعه

ویژه ها:

گیاهان دارویی فراوانی هستند که می توانند با تأثیر بر سلولهای بدن، از سرطانی شدن آنها جلوگیری کرده و حتی برخی از سلولهای سرطانی را از بین ببرند.

داروهای گیاهی طی قرن‌ها در درمان انواع مختلف بیماری‌ها کاربرد داشته‌اند و افراد این شیوه درمانی را به عنوان روشی جایگزین یا مکمل در نظر می‌گیرند که به آنان کمک می‌کند تا وضعیت جسمی و روانی بهتری داشته باشند.

 مصرف داروهای گیاهی اغلب به عنوان شیوه‌ای طبیعی برای حفظ آرامش و رفع افسردگی و اضطراب و سایر بیماری‌ها و ناراحتی‌های جسمی و روانی به کار می‌رود. اما جدا از تمام ناراحتی‌ها و بیماری‌ها، داروهای گیاهی حتی به عنوان یک شیوه درمانی مکمل یا جایگزین برای معالجه سرطان نیز کاربرد دارند.

آمار نشان می‌دهد که از بین هر ۱۰ فرد مبتلا به سرطان، حدود شش نفر در کنار شیوه‌های درمانی مرسوم در درمان سرطان از داروهای گیاهی نیز استفاده می‌کنند. این نوع داروها اغلب به توصیه متخصصان طب گیاهی و به صورت قرص، خام، جوشیدنی یا کِرِم استفاده می‌شوند.

در حال حاضر تقریبا دلیل پزشکی محکمی در مورد تاثیر داروهای گیاهی در درمان یا پیشگیری از سرطان در افراد وجود ندارد. برخی آزمایش‌های کلینیکی نشان می‌دهند که گروهی از گیاهان سنتی چینی می‌توانند موجب طول عمر بیماران سرطانی شوند و از عود کردن این بیماری جلوگیری کند به خصوص در مواقعی که همراه با شیوه‌های مرسوم درمان سرطان استفاده می‌شوند.

در تولید داروهای گیاهی از گیاهان مختلف و یا ترکیبی از عصاره‌های آنها برای درمان بیماری و بهبود وضعیت سلامت بیماران استفاده می‌شود. هدف از تجویز این نوع داروها حفظ سلامت بدن و تنظیم عملکرد دستگاه‌ها و اعضای مختلف آن است. همچنین بسیاری از داروهای مدرن با استفاده از گیاهان دارویی تولید می‌شوند که البته روش تولید داروهای گیاهی متفاوت از داروهای صنعتی است.

از آنجا که بسیاری از نتایج مطالعات منتشر شده در چین اسامی گیاهان خاص مورد استفاده در درمان سرطان را فهرست نمی‌کنند و در مورد جزئیات انجام این مطالعات نیز گزارشی اعلام نمی‌شود به همین دلیل هنوز نمی‌توان در مورد نتایج این تحقیقات در رابطه با مفید بودن داروهای گیاهی در درمان سرطان‌ها مطمئن بود و نظر قطعی دارد. با این وجود همچنان مطالعات گسترده‌ای در مورد گیاهان دارویی موثر در پیشگیری از سرطان، کاهش علائم و یا عوارض جانبی آن و حتی درمان این بیماری وجود دارند.

به طور مثال نتایج مطالعه انجام شده در آلمان نشان می‌دهد زنانی که از «فیتواستروژن»‌ها و گیاه Actaea racemosa برای کاهش علائم یائسگی استفاده می‌کنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان هستند اما همچنان بررسی‌های برای تایید این ارتباط لازم است.

همچنین شواهد پزشکی وجود دارند مبنی بر این که برخی داروهای گیاهی خاص می‌توانند از علائم بیماری سرطان و عوارض جانبی شیوه‌های درمانی مورد استفاده برای کنترل این بیماری، پیشگیری کنند و یا شدت علائم سرطان را کاهش دهند. برای مثال در سال ۲۰۰۷ میلادی گروهی از محققان چینی به بازبینی تعدادی مطالعه در مورد تاثیر داروهای گیاهی بر عوارض جانبی شیمی درمانی پرداختند. آنان دریافتند برخی داروهای گیاهی استاندارد می‌توانند در این زمینه مفید و موثر باشند اما داروهای گیاهی که به شکل خاص و منحصر به فرد برای هر یک از بیماران به طور جداگانه تولید شده بودند، تاثیر درمانی و مفید نداشتند.

همچنین در سال ۲۰۰۵ میلادی گروهی از متخصصان به بازبینی مطالعات انجام شده در مورد تاثیر داروهای گیاهی چینی بر کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان روده پرداخته شد. آنان با جمع‌آوری مجموعه محدودی از اطلاعات دریافتند نوعی داروی گیاهی موسوم به «Huangqi» دارای ترکیب‌هایی است که عوارض جانبی شیمی‌درمانی را کاهش می‌دهند. علاوه بر این دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد داروهای گیاهی، سلول‌های سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند اما بر سطح آنتی‌بادی‌های خون تاثیر نمی‌گذارند.

در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز یک گروه کارشناس به بازبینی ۱۵ آزمایش مختلف و تاثیر داروهای گیاهی چینی در مبتلایان به سرطان ریه پرداخته و دریافتند که مصرف داروهای گیاهی چینی همراه با شیمی درمانی، کیفیت زندگی مبتلایان به این سرطان را بهبود می‌دهد.

هرچند محققان همچنان معتقدند برای تایید مفید بودن داروهای گیاهی در درمان یا پیشگیری از سرطان ضروری است آزمایشات کلینیکی گسترده‌ای انجام شوند و مشخص کنند از چه گیاهانی می‌توان در کنار شیوه‌های درمانی مرسوم برای معالجه سرطان، استفاده کرد.

همچنین برخی گیاهان یا عصاره‌های گیاهی آزمایش شده در آزمایشگاه‌ها حاکی از دارا بودن تاثیرات ضدسرطانی آنهاست به طوری که به داروهای سرطانی تبدیل شده‌اند اما شواهد علمی حاصل از آزمایش‌های انسانی مبنی بر تاثیر داروهای گیاهی بر درمان سرطان موجود نیست. در عین حال از انواع داروهای گیاهی که برخی ادعا می‌کنند در درمان سرطان موثر هستند می‌توان به Carctol و Chaparral اشاره کرد.

در سال ۲۰۰۹ میلادی نیز در بازبینی که روی ۴۵ مطالعه در مورد تاثیر داروهای گیاهی چینی بر درمان گونه‌ای از سرطان کبد انجام گرفت، مشاهده شد که مصرف این نوع داروها رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد و به این بیماران کمک می‌کند تا عمر طولانی‌تری داشته باشند.

البته توجه به این نکته ضروری است که برخی داروهای گیاهی می‌توانند با شیوه‌های درمانی متداول که برای معالجه سرطان از سوی پزشکان تجویز می‌شوند نظیر شیمی درمانی، رادیوتراپی، درمان بیولوژیک یا هورمون درمانی تداخل پیدا کنند. به طور مثال نتایج مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی «انکولوژی کلینیکی» نشان می‌دهد که برخی گیاهان دارویی پرمصرف مانند سیر، «جینکوبیلوبا» و «جنسینگ» ممکن با روش‌های معمول درمان سرطان تداخل پیدا کنند. همچنین برخی داروهای گیاهی ممکن است بر نحوه تجزیه شدن و یا شیوه اثرگذاری داروهای شیمیایی در بدن بیماران سرطانی تاثیر بگذارد. به طور مثال اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است که نوعی گیاه دارویی موسوم به «چای کوهی»، بدن را سریعتر از تاثیر داروهای ضدسرطانی خلاص می‌کند و به این ترتیب کارآیی روش‌های درمانی سرطان را کاهش می‌دهد.

برخی گیاهان و مکمل‌های غذایی نیز با سمی کردن یا بی‌تاثیر کردن شیوه‌های معمول درمان سرطان در روند درمان خلل ایجاد می‌کنند. به طور مثال گیاهان طبقه «اریستولوشیا» طی قرن‌ها در طب گیاهی چینی مورد استفاده بوده اما این گیاه به طور طبیعی حاوی ترکیب‌های ضدسرطانی است که می‌تواند در بدن افراد مصرف‌کننده موجب جهش‌ها و تغییرات سلول‌ها شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از انواع این ترکیب‌ها که اسید «آریستولوچیک» یده می‌شود می‌تواند نسبت به دو ترکیب سرطان‌زای زیست‌محیطی شناخته شده همچون دود تنباکو و اشعه فرابنفش (UV) جهش‌ها و تغییرات ژنی بیشتری به همراه داشته باشد.

«مارک لاداینی»، محقق انکولوژی و میکروب‌شناسی دراین‌باره می‌گوید:‌ بسیاری از افراد عامی تصور می‌کنند هر چیزی که گیاهی یا طبیعی باشد لزوما برای سلامتی مفید است اما محققان تاکید دارند که طبق بررسی‌های انجام شده برخی از گیاهان می‌توانند به شدت سمی و سرطان‌زا باشند. به‌ رغم تاریخچه طولانی‌مدت در مورد مصرف گیاهان گروه اریستولوشیا در طب گیاهی، خطرات مصرف آن در سال‌های اخیر مشاهده شده است. به طور مثال در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی معلوم شد زنانی که از این گیاه در یک کلینیک کاهش وزن در بلژیک مصرف کرده بودند به مشکلات و نارسایی‌های کلیوی مبتلا شدند که این مشکل بعدها به رشد غیرمعمول مجاری ادراری فوقانی در آنها منجر شد.

گزارش‌ها حاکیست تداوم مصرف این گیاه ممکن است به این دلیل بوده که در آن زمان پزشکان باور نداشتند تجویز این گیاه می‌تواند به بیماران آسیب برساند.

علاوه بر این، از نظر تاریخی نیز ادویه‌ها در سراسر جهان حوادث بسیاری را موجب شده‌اند. این کالاهای باارزش هم به دلیل خاصیت طعم‌دهندگی و هم به دلیل فوائد بسیاری برای سلامتی حائز اهمیت هستند اما از آنجا که قدرت اعمال تغییرات در فرآیندهای سلولی را دارند، باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کرد و مراقب تداخل آنها با داروها بود. همانطور که خاصیت دارویی ادویه‌ها از آنتی‌اکسیدان بودن آنها نشات می‌گیرد در مقابل، تاثیرات زیست‌شناختی آنها می‌تواند ناشی از تاثیر این مواد خوراکی بر ایجاد تغییرات در برخی از فرآیندهای سلولی باشد.

در این مقاله فهرستی از برخی گیاهان و ادویه‌هایی که به طور معمول در پیشگیری یا حتی درمان سرطان موثرند، ارائه شده که به شرح زیر است:


ریحان Ocimum

ریحان

این گیاه حاوی خواص آنتی اکسیدانی، آنتی ویروسی، آنتی باکتریال، ضدجهش ژنی و ضدتومور است که از انواع ترکیب‌های موجود در آن نشات می‌گیرد. عصاره ریحان دارای خاصیت ضدمیکروبی است. همچنین بررسی‌ها در مورد تاثیر ریحان بر میکروب هلیکوباکترپیلوری که عامل زخم معده است نشان می‌دهد «متانول» و «بوتانول» موجود در آن خاصیت ضدباکتریایی قوی دارند. تاثیرات ریحان تنها به خاصیت ضدمیکروبی آن محدود نمی‌شود زیرا شواهد حاکی از آن است که این گیاه می‌تواند آسیب‌های اکسیدیته ناشی از فعالیت مولکول‌های رادیکال آزاد را در نمونه‌های جانوری کاهش دهد. همچنین خاصیت ضدسرطانی ریحان ممکن است به توانایی‌اش در تاثیرگذاری بر عفونت‌های ویروسی مرتبط باشد.

زیره سبز

اگرچه بررسی‌های آزمایشگاهی آشکار ساخته که این گیاه خاصیت بالقوه آنتی‌اکسیدانی دارد اما هنوز این خاصیت در آزمایش‌های انسانی به طور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است. هرچند در مطالعات آزمایشگاهی انجام شده روی موش‌ها و تاثیر این گیاه بر درمان انواع سرطان به بررسی نقش آن در سرکوب تومورهای سرطان پوست پرداخته شد. ترکیبات ضدسرطانی موجود در زیره سبز موسوم به «گلوتاتیون–S– ترانسفراز» (GST) خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهند.


زیره سبز Cuminum cyminum


Elettaria cardamomum هل

هل

این گیاه نیز همچون بسیاری از گونه‌های دیگر گیاهی از خواص آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هل، ترکیب azoxymethane را که در بروز سرطان روده تاثیر دارد با خواص ضدالتهابی و ضدتکثیری در بدن کاهش می‌دهد و در نتیجه از بروز این سرطان پیشگیری می‌کند.


دارچین

دارچین

در چندین مطالعه مختلف به بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاه پرداخته شده است. به طور مثال در بررسی که روی نوعی موش انجام گرفت مشخص شد رژیم غذایی حاوی پودر پوست این گیاه، فشار اکسیدیته را که عامل بروز سرطان است، کاهش می‌دهد. همچنین عصاره دارچین از رشد هلیکوباکتر پیلوری در آزمایشگاه جلوگیری می‌کند که فاکتور خطرزای شناخته شده در سرطان معده و سرطان پانکراس است.


منظره درخت، گل و میوه خشک کشده میخک درختی Syzygium aromaticum

میخک

در حالی که در هیچ مطالعه‌ای تاکنون به تاثیر استفاده از این گیاه در پیشگیری از بروز سرطان در انسان پرداخته نشده اما چندین بررسی محدود روی موش‌ها حاکی از تاثیرگذاری آن به خصوص در تعدیل فرایندهای سمی‌زدایی سلولی است. این فرآیندها اگر در بدن افزایش یابند خطر بروز سرطان را تشدید می‌کنند.

گشنیز

نتایج چندین مطالعه انجام شده روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که دانه‌های گشنیز در مراقبت از کبد در برابر سرطان تاثیر دارند. هرچند هنوز مطالعات اندکی درباره خواص ضدسرطانی این گیاه صورت گرفته اما همین یافته‌های اندک نیز حائز اهمیت است.

زیره سیاه

«تیموکینون» یکی از ترکیبات اصلی در دانه زیره سیاه است که دارای خواص آنتی اکسیدانی، آنتی میکروبی، ضدالتهابی و پیشگیری‌کننده سرطان است. همچنین شواهد حائز اهمیتی وجود دارد که بر توانایی این ترکیب در جلوگیری از تکثیر سلول‌های توموری اشاره دارد. همچنین می‌توان بر توانایی این ترکیب در جلوگیری از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلول‌های سالم اشاره کرد.

سیر

آزمایش‌های کلینیکی روی سیر و ترکیب‌های مرتبط با آن نشان می‌دهد که این گیاه احتمال ابتلا به سرطان‌های ریه، پوست، روده و سینه را پایین می‌آورد. توانایی سیر در جلوگیری از رشد تومورها به دلیل وجود ترکیبات مختلف و طبیعی ضدسرطانی موجود در آن است.


زعفران

زعفران

شواهد قابل توجهی بر قابلیت این گیاه در جلوگیری از ابتلا به سرطان وجود دارد. همچنین این گیاه می‌تواند روند تکثیر سلول‌های سرطانی پوست را متوقف کند. هرچند مکانیزمی که زعفران بواسطه آن از تکثیر تومورها پیشگیری می‌کند به طور کافی مورد بررسی قرار نگرفته اما متخصصان ترکیباتی را در زعفران شناسایی کرده‌اند که خواص ضدسرطانی آنها آشکار شده است.


ba salam,aya MEYVAIE be name SABADIL
DAR IRAN PEYDA MISAVAD, yek sayti neveste bud in darmane gatie saratane reye hast.
MOTSAKERAM

با سلام
این میوه را نمی شناسیم. ولی این مدل ادعاها معمولا تبلیغاتی هستند و جنبه علمی دقیقی ندارند.
بهتر است به بیمارستان امام خمینی تهران، انستیتو کانسر، کلینیک طب سنتی، آقای دکتر حسین رضایی زاده مراجعه کنید.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *