داروهای پیشگیری کننده از میگرن

داروهای پیشگیری کننده از میگرن
داروهای پیشگیری کننده از میگرن

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

یک دیدگاه

ارسال شده توسط: کیا علیپور

14 آذر 96 ساعت 21:55

داروهای میگرن جدیدی که در طی دو پژوهش اخیر دانشمندان ساخته شده‌اند، تاثیرات شگفت‌انگیزی در پیشگیری و درمان سردردهای مزمن دارند. با ما همراه باشید.

داروهای پیشگیری کننده از میگرن

بر اساس اطلاعات منتشرشده، در هرکدام از آزمایش‌ها، داروی میگرن دارای اثرات بلندمدت بوده و به شکل تزریقی، در دوره‌های یک ‌ماهه و سه ‌ماهه،‌ وارد بدن بیمار می‌شدند. نام این مواد جدید، فریمانیزاماب (fremanezumab) و ارناماب (erenumab) بوده و طبق بررسی‌های صورت گرفته، اثبات شد که میانگین تعداد سردردهای مزمن ماهیانه در 50 درصد از داوطلبان تحت درمان، به واسطه‌ی تزریق های دوره‌ای نصف شد.

از طرف دیگر، به صورت کلی توانایی تمامی افراد مورد آزمایش، برای انجام کارهای روزانه و نادیده گرفتن سردرد مزمن هم افزایش یافت؛ البته، انجام پژوهش‌های بیشتری برای بررسی تاثیرات بلندمدت متد درمانی توسعه‌یافته بر روی سلامت افراد لازم است و هیچ یک از داروها تاکنون به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نرسیده‌اند.

دکتر کوین وبر (Kevin Weber)، عصب‌شناس و متخصص سردرد از دانشگاه اوهایو آمریکا که در تهیه مقاله مربوطه شرکت نداشت، در مصاحبه‌ای گفته است که این داروهای میگرن در نوع خود منحصر به فرد هستند و تاکنون هیچ ماده مشابهی، مخصوصا برای پیشگیری از سردرد ساخته نشده است. از طرف دیگر هنوز بروز عوارض جانبی خاصی در داوطلبان بررسی‌ها گزارش نشده و مدت‌زمان لازم برای عملکرد داروها پس از مصرف، بسیار کوتاه است.

البته وبر همانند توسعه‌دهندگان داروهای میگرن جدید، معتقد است مبتلایان به سردردهای مزمن نباید توقع معجزه را از این روش درمانی داشته باشند و در عین حال که میگرن تعداد کمی از افراد مورد آزمایش به صورت کامل درمان شد، همچنان انتظار بازدهی صد درصد عاقلانه نیست.

همانطور که میدانیم،‌ میگرن باعث ایجاد دردی نسبتا شدید در سر شده و در بسیاری از موارد ابتلا، با حساسیت فرد به نور و صداهای اطراف همراه است. آمار نشان می‌دهد که 18 درصد مردم جهان حداقل یک بار در طول زندگی خود از سردرد مزمن رنج برده‌اند و 2 درصد افراد هم به صورت مداوم و در بعضی مواقع، به طور روزانه، دچار حملات میگرنی می‌شوند.

از طرف دیگر، داروهای میگرن پیشین با وجود تاثیرات قابل‌توجه، همگی برای درمان مشکلات دیگری مانند بیماری‌های قلبی، افسردگی و تشنج تهیه شده بودند و در تمامی موارد، فرد مبتلا باید به صورت روزانه دارو را مصرف می‌کرد.

به طور دقیق‌تر، داروهای میگرن مطالعات جدید مشخصا برای هدف قرار دادن مولکول‌هایی که به نظر می‌رسد در ایجاد سردرد نقش داشته باشند، توسعه داده شدند؛‌ این مواد با پروتئین کوچکی به نام CGRP که در سلول‌های عصبی ترشح می‌شود، مقابله کرده و از التهاب بافت‌ها که با آزاد شدن این پروتئین در سر به وجود می‌آید،‌ جلوگیری می‌کنند. بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی انجمن سردرد آمریکا (AHS)، دلیل اصلی بروز میگرن هنوز به صورت دقیق مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد که التهاب ناشی از CGRP و بزرگ شدن رگ‌های خونی در مغز،‌ دردهای میگرنی را به وجود می‌آورد.

عملکرد داروهای فریمانیزاماب و ارناماب به ترتیب جلوگیری از ترشح CGRP و مانع شدن از جذب این پروتئین توسط دریافت کننده‌های موجود در مغز است. در تحقیق مربوط به داروی اول، داوطلبان که 1130 نفر بوده و بر اساس تعریف مشخص میگرن مزمن، از هر ماه، 15 روز سردرد شدید داشتند، به سه گروه تقسیم شده و دوره درمان سه ماهه‌ای را گذراندند.

به افراد گروه اول در فواصل یک ماهه، سه مرتبه داروی میگرن فریمانیزاماب تزریق شد، گروه دوم تنها یک بار از این ماده استفاده کرد و گروه آخر هم به وسیله دارونما مورد درمان قرار گرفت؛ نتایج نشان داد که تعداد سردردهای ماهانه‌ی چیزی در حدود 40 درصد داوطلبانی که از داروی اصلی استفاده کرده بودند، نصف شد.

همچنین، داروی ارناماب بر روی 955 نفر از کسانی که دچار سردردهای خفیف‌تری می‌شدند، امتحان شد و همانند آزمایش‌های داروی دیگر، داوطلبان به سه گروه تقسیم شدند. به گروه اول دوز کمی از ارناماب به صورت ماهانه تزریق می‌شد، گروه دوم دوز بیشتری را مصرف می‌کرد و به دسته سوم هم به عنوان گروه کنترل، دارونما تزریق شد؛ نتایج کسب‌شده از این روش درمان سردرد هم مشابه فریمانیزاماب بود.

دکتر استفان سیلبرستین (Stephen Silberstein)، نویسنده اصلی مقاله چاپ‌شده، می‌گوید که پیشرفت جدید در توسعه داروهای میگرن درمان مناسبی را در اختیار افرادی که با داروهای پیشین مداوا نمی‌شوند، قرار می‌دهد و در صورت کسب تاییدیه FDA، پیشگیری از میگرن در سراسر جهان به درمانی متداول تبدیل خواهد شد.

هردوی مقاله‌های تیم پژوهشگران سیلبرستین، در اواخر نوامبر گذشته،‌در ژورنال “The New England Journal” به چاپ رسیدند.

قرص دیجیتالی برای اولین بار توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مهر تایید گرفت 

برچسب ها : درمان سردرد درمان میگرن سردرد سردردهای میگرنی کاهش سردرد میگرن

ایول

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

نام *

ایمیل *

دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “bdc5ba339751d77add4eca22cb464709” );document.getElementById(“070aee4a7c”).setAttribute( “id”, “comment” );

خرید هاست و دامنه از میزبان فا

بهترین درمان برای اشخاصی که از سردردهای شدید و متناوب با عنوان میگرن رنج می برند پیشگیری است. در واقع کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا از شروع میگرن جلوگیری کنید. و این بهترین کاری است که می توانید برای خودتان انجام دهید. در خیلی از افراد  تغییرات در سبک زندگی می تواند شدت و تناوب میگیرن ها را به خوبی کاهش دهد. می توانید با دنبال کردن چند کار ساده میگرن را مهار و به جلوگیری از آن کمک کنید.

۱- جلوگیری از پایین بودن قند خون

قند خون پایین که هایپوگلیسیمی نامیده می شود می تواند منجر به میگرن گردد که به دلیل کمبود عناصر غذایی و یا مصرف مقادیر زیاد کربوهیدرات های اشباع شده حاصل می شود. وعده های غذایی کم اما متناوب برای کنترل قند خون تان بسیار مهم است. از هیچ یک از وعده های غذایی در روز چشم پوشی نکنید و از کربوهیدرات های اشباع مانند شکر و نان سفید پرهیز کنید. نان با غلات کامل (سبوس دار) می تواند مفید واقع شود.

۲- پرهیز از غذاهای حاوی نیتریت و تیرامین

داروهای پیشگیری کننده از میگرن

تیرامین ماده ای است که می تواند به رها سازی نوراپی نفرین در مغز که منجر به سر درد می شود کمک کند. غذاهای رایج زیادی حاوی تیرامین و نیتریت هستند مانند سیب زمینی – انواع سس ها – اسفناج – شکر – شراب قرمز- گوشت – آبجو- پنیر کهنه و بادمجان

۳- در مورد آلرژی غذاها آگاهی داشته باشید

آلرژی به یک نوع غذای خاص می توانند علت میگرن در افراد مستعد باشد. این به دلیل التهابی که در نتیجه این مواد آلرژی زا اتفاق می افتد حاصل می شود. سعی کنید از اینگونه مواد که فکر می کنید به آنها حساسیت دارید پرهیز کنید

۴- بدن تان را پر آب نگه دارید

یکی از مهم ترین دلایل میگرن کم آبی بدن است چراکه بدن به مقدار زیادی آب احتیاج دارد و در صورت کم آبی پاسخش به صورت درد و به خصوص سر درد خواهد بود.علائم دیگر سرگیجه – خستگی و ضعف عضلانی می تواند باشد

۵- از قرار گرفتن در معرض برخی از نورها خودداری کنید

به منظور پیشگیری از میگرن می بایستی از قرار گرفتن در معرض نورهای درخشان خودداری کنید. در برخی از افراد بعضی از رنگ های نورهی می تواند علت بوجود آمدن میگرن باشد. این حساسیت فتوفوبیا نامیده می شود و زمانی رخ می دهد که نور باعث افزایش سر درد شود. سلول های عصبی داخل چشم که نورون نامیده می شوند در حضور نور فراوان فعال می شوند.

۶- کمتر در معرض نور قرار بگیرید تا از شدت تحریکات بکاهید

از آنجا که روشنایی و نور می تواند منجر به میگرن در شما شود می بایستی در روزهای آفتابی و حتی در زمستان هایی که خیلی نور زیاد است از عینک آفتابی استفاده کنید. درخشش و تشعشع برف – آب و یا ساختمان ها می تواند منجر به میگرن شود. لنزهای عینک آفتابی می بایستی پهن و از کیفیت خوبی برخوردار باشد. برخی از افراد که دچار میگرن هستند معتقدند که لنزهای رنگی مفیدتر هستند.

۷- در صورت امکان کمتر در معرض صداهای بلند قرار بگیرید

میگرن همچنین می تواند به دلیل صداهای خیلی بلند بویژه زمانی که طولانی مدت باشد بوجود آید. دلیل این امر کاملا مشخص نشده اما دانشمندان گمان می کنند که افراد دارای میگرن توانایی تحمل صداهای بلند را ندارند. و برخی دیگر از دانشمندان معتقدند کانال های داخلی گوش در این امر دخیل هستند.

۸- متوجه تغییرات آب و هوا باشید

تغییرات آب و هوایی که به دلیل تغییر در فشار هوا باشد می تواند یکی از عامل میگرن محسوب شود. هوای خشک و گرم و بادهای خشک نیز می تواند با تاثیر روی بدن باعث ایجاد سر درد شوند. و این به دلیل تغییر تعادلات شیمیایی بدن در نتیجه ی تغییر فشار هواست.

۱- غذاهای مفید و محافظ بخورید

غذاهای سالم و متعادل از گروه میوه ها و سبزیجات – غلات کامل و مقدار مناسبی پروتئین مصرف کنید. مقدار زیادی سبزیجات با رنگ تیره مانند بروکلی – اسفناج و کاهو مصرف کنید. همچنین به منظور دریافت پروتئین های سالم تخم مرغ – ماست و شیر کم چرب استفاده کنید. این غذاها حاوی ویتامین B  هستند که از بروز میگرن پیشگیری می کند.

۲- سیگار کشیدن را ترک کنید

مصرف تنباکو و سیگار عامل ایجاد میگرن شناخته شده است. اگر احساس می کنید نمی توانید به تنهایی آن را ترک کنید با پزشکان برای راه حل ها و یا داروها یی جهت ترک آن صحبت کنید.

۳- از کافئین پرهیز کنید

کافئین از راه های متفاوت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. برخی معتقدند مصرف کافئین سبب عود کردن میگرنشان شده و برخی دیگر آن را مفید می دانند. اگر به طور مدام کافئین مصرف می کنید و احساس می کنید میگرنتان با مصرف آن شدت پیدا می کند سعی کنید مصرف آن را کاهش دهید. قطع سریع و با سرعت کافئین می تواند میگرن را تشدید کند بنابراین حواستان باشد که کافئین را آهسته ترک کنید.

۴- خواب بیشتر و منظم تری داشته باشد

خواب آشفته سبب کاهش انرژی و تحمل نسبت به محرک ها می شود. کمبود خواب و بی خوابی شانس عود میگرن را افزایش می دهد. البته خواب زیادی نیز احتمال میگرن را زیاد می کند. اگر بدنتان کافی استراحت نداشته باشد به دلیل نداشتن الگوهای منظم خواب احتمال سر درد ها بیشتر خواهد شد.

۵- مصرف الکل را کاهش دهید

در اغلب افرادی که میگرن دارند مصرف الکل می تواند سبب عود حالت تهوع و سر درد و سایر علائم میگرن در آن روز شود. و این به دلیل زیادی تیرامین که یکی از عامل اصلی عود میگرن است می باشد این ماده بویژه در آبجو و شراب قرمز بیشتر یافت می شود. با توجه به روند سر درد هایتان آستانه مصرف خود را تعیین کنید.

داروهای پیشگیری کننده از میگرن

۶- پرهیز و یا مدیریت استرس

استرس با ایجاد گرفتگی و تنش در عضلات و آماس عروق خونی موجب بدتر شدن میگرن می شود. مدیریت استرس از طریق تکنیک های ریسک افکار مثبت و مدیریت زمان می تواند سختی های میگرن را کاهش دهد. همچنین نشان داده شده که ریلکسیشن و بیوفیدبک می تواند در درمان میگرن هایی که به تازگی شروع شده کمک کند و بیوفیدبک توانایی شخص در کنترل علائم حیاتی خود مانند درجه حرارت بدن – ضربان و فشار خون از طریق اجرای تکنیک های ریلکسیشن است.

۷- ورزش منظم

در بسیاری از افراد ورزش منظم سبب کاهش دفعات میگرن شده است. سبب کاهش استرس و افزایش توان روحی می شود و همچنین سبب شل شدن گرفتگی های عضلانی که می تواند به نوعی منجر به میگرن شود پس از آن پرهیز کنید. به علاوه به آرامی شروع به گرم کردن کرده و حتما قبل و بعد تمرین سیراب باشید. همچنین پرهیز از ورزش در مکان های خیلی سرد و یا خیلی گرم می تواند موثر باشد.

۸- از دستگاه های بخور و رطوبت ساز استفاده کنید

هوای خشک می تواند شانس ابتلا به میگرن را افزایش دهد. این مساله به دلیل تعدادی از یون های باردار شده ی مثبت در اتمسفر است. که سبب افزایش سطح سروتونین – فرارسان های عصبی که در طول میگرن افزایش پیدا می کنند می شود. به این منظور از دستگاه رطوبت ساز و یا آب درحال جوش برای اضافه کردن رطوبت به هوا استفاده کنید.

۱- داروهای هورمونی خود را ارزیابی کنید

خیلی از زنانی که از میگرن رنج می برند فهمیده اند که میگرنشان و حالت تهوع ناشی از آن به احتمال زیاد قبل و یا در طول قاعدگی عود می کند. همچنین این مساله ممکن است در طول یائسگی و بارداری اتفاق بیوفتد. دانشمندان فکر می کنند که این مساله ممکن است به خاطر نوساناتی در سطح استروژن باشد. اگر میگرن های قبل از پریودی برایتان آزار دهنده است احتمالا میبایستی از مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی پرهیز و یا انواع آن را تغییر دهید چراکه قطع کردن استروژن در زمانی که آن را مصرف می کنید ممکن است سردردهایتان را بدتر کند.

۲- از داروهای پیشگیری کننده استفاده کنید

اگر از میگرن های متناوب رنج می برید می توانید با پزشک در مورد قرص های جلوگیری از میگرن صحبت کنید. این قرص ها که با عنوان  پروفیلاکستیک  در دسترس هستند تنها با نسخه و تجویز پزشک قابل دریافت هستند. این قرص ها به دلیل عوارض جانبی جدی که دارند می بایستی تنها تحت نظارت پزشک مصرف شوند. به دلیل تنوع زیادی که در این قرص ها وجود دارد و هم چنین ویژگی های منحصر به فرد هر نوع میگرن پیدا کردن نوع مناسب قرص جلوگیری کننده مدتی زمان خواهد بود.

۳- مصرف مکمل های فروش آزاد و بدون نیاز به تجویز

داروهای نسخه دار تنها داروهایی نیستند که می توانند در درمان میگرن موثر واقع شوند. برخی گیاهان و مواد معدنی می توانند به بهبود میگرن کمک کنند. محققان موفق به یافتن ارتباط قوی بین کمبود و نقصان منیزیم با نوع خاصی از میگرن شده اند. برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم مکمل منیزیم ممکن است به بهبود میگرن کمک کند.

۱- با پزشک خود درباره سر درد هایتان صحبت کنید

در صورتی که سابقا هرگز تشخیص میگرن برایتان داده نشده میبایستی حتما با پزشک در مورد سر دردهایتان صحبت کنید. سر دردهای مزمن شدید می توانند علائم بیماری های مزمن دیگر مانند تومورهای مغزی باشند. قبل از اینکه خودتان شروع به درمان نشانه های میگرن کنید پزشکتان میبایستی تمامی احتمالات  دلایل سر دردهای شما را بررسی کند.

۲- درباره میگرن و اینکه چیست بیاموزید

میگرن سردردی است که به کندی و آرامی شروع شده و به تدریج شدت پیدا می کند و می تواند از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد و درد آن به صورت نبضی و ضربه ای توصیف می شود و ممکن است درد آن به طرف دیگر سر – پشت سر و گردن و یا پشت چشم ها جابه جا شود. همچنین ممکن است همراه با تهوع – سرگیجه – تکرر ادرار و احساس لرز و سرما – سوختگی – کاهش اشتها – بی حسی و ضعف – و حساسیت به نور و صدا باشد.

۳- در خطر بودنتان را بشناسید

برخی از افراد بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند و اغلب در محدوده سنی ۴۰-۱۰ سال رایج است. با رسیدن به سن ۵۰ سالگی احتمال میگرن کمتر خواهد شد. و به نظر می رسد که ارثی باشد. اگر یکی از والدین میگرن داشته باشد به احتمال ۵۰% فرزند نیز شانس ابتلا به میگرن خواهند داشت و اگر هردو والد به میگرن مبتلا باشند با احتمال ۷۵% فرزندان به میگرن دچار خواهند شد.

۴- تشخیص علائم فاز اولیه

میگرن دارای فازهایی مشخص با علائم مخصوص هرفاز می باشد. فاز اولیه ۲۴ ساعت قبل از شروع میگرن آغاز می شود و در ۶۰% از کسانی که میگرن دارند اتفاق می افتد. مراقبت های ویژه و آرام سازی خود در زمانی که متوجه اولین نشانه ها شدید می تواند به کاهش و یا جلوگیری از شدت میگرن کمک کند. همچنین هنگام مواجه با این نشانه ها طرز برخورد خوبی داشته باشید چراکه مضطرب و عصبی شدن سرعت پیشرفت و بدتر شدن میگرن را بیشتر خواهد کرد.

۵- تشخیص ویژگی های فاز aura (تشعشع نورانی)

Aura فاز به دنبال فاز اولیه می آید و تنها ۱۵% از مبتلایان این فاز را تجربه می کنند در این دوره سر دردها احتمالا شروع شده. کسانی که این فاز را تجربه می کنند اظهاراتی مبنی بر کاهش دید و دیدن نور و یا نقطه های نورانی دارند این فاز از ۵ دقیقه تا یک ساعت قبل از شروع میگرن می تواند به طول انجامد.

۶- فاز سردرد های فعال

فاز بعدی فاز سردرد است که برای بسیاری از بیماران فاز سختی است. سردرد معمولا در نقاط کوچک و مشخصی از سر شروع شده و می تواند به سایر قسمت های سر برود. بیماران معمولا می گویند دردها به صورت ضربان تپنده است. حرکت کردن معمولا این سردردها را بدتر می کند. همچنین فاکتورهای دیگر مانند نور و صدا نیز می توانند سر درد را بیشتر کنند.

۷- تشخیص فاز نهایی

آخرین فاز میگرن فاز نهایی می باشد. در این فاز بدن خود را از آسیب های جسمی و روحی بازیابی می کند. خیلی از افراد یک خستگی مفرط را در این فاز تجربه می کنند و برخی دیگر در این فاز زودرنج شده و حالات روحی متفاوتی را تجربه می کنند.

۱- تاریخچه زمانی سردرد هایتان را یادداشت کنید

هرچند عوامل مختلفی برای سردرد و میگرن وجود دارد اما میبایستی بتوانید عامل اصلی در ایجاد میگرن خود را بشناسید. نوشتن تاریخچه سردردهایتان می تواند در این امر به شما کمک کند. همچنین پزشکتان بطور موثرتری می تواند اقدام به درمان کند. میبایستی بتوانید چیزهایی را که خورده اید، تجاربی که با آن مواجه شده اید و یا کارهایی که انجام داده اید به ویژه در ۲۴ ساعت قبل از شروع میگرن را به یاد آورید تا بدانید عامل اصلی در ایجاد میگرن در شما چیست.

۲- عوامل میگرن خود را مشخص و شناسایی کنید

یک عامل تنها برای میگرن وجود ندارد، در واقع  دلایل میگرن و همچنین انواع آن از شخص به شخص دیگر متناوب است. و به نظر می رسد میگرن به دلایل گسترده ای بوجود می آید. ممکن است به دلیل چیزی که می خورید، می پوشید و یا می بینید باشد. می تواند مربوط به الگوهای  خواب و یا فعالیت های روزانه تان باشد. مطمئن باشید همه چیزهایی را که در روز انجام می دهید یا ثبت کرده اید به این روش پس از مدتی که گذشت می توانید دلیل و یا دلایل اصلی میگرن خود را مشخص کنید.

۳- ایجاد و خلق یک طرح مدیریتی برای میگرن

از آن جا که جلوگیری از همه انواع میگرن ها کاملا امکان پذیر نیست می بایستی بتوانید آن را مدیریت کنید. به سراغ تاریخچه نگاری های میگرنتان بروید تا ببینید کدام الگوها رشد داشته و بیشتر به چشم می آیند. به آن ها توجه کنید تا عامل اصلی میگرن خود را تشخیص دهید، به ویژه ببینید کدام روزها و یا هفته و یا فصلی عوامل شما شدت می یابند.

رسانه دکتر سلامت

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

نام

آدرس ایمیل


Current ye@r *


Leave this field empty

قاعدگی نامنظم، به عدم وقوع قاعدگی یا وقوع 6 تا 8 قاعدگی در سال اطلاق می گردد. عدم وقوع قاعدگی…

سنگ مثانه، توده سختی از مواد معدنی در مثانه شما است و زمانی ایجاد می شود که مواد معدنی موجود…

زخم معده، اغلب در اثر عفونت هلیکوباکتر پیلوری و یا مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ایجاد می شود. این…

کلسترول، یک ماده چربی است که برای عملکرد طبیعی بدن ضروری است و معمولا در کبد ساخته می شود، اما در…

مقدمه و هدف: بيماري ميگرن يکي از شايع ترين علل سردرد است. هدف از اين مطالعه تعيين اثر داروي توپيرامات با دوز 50 ميلي گرم، روزانه به مدت 3 ماه در پيشگيري از حملات سردرد ميگرني مقاوم به درمان بود.مواد و روش ها: اين مطالعه يک کارآزمايي باليني دوسوکور مي باشد که بر روي 70 بيمار بين سنين 15 تا 45 سال مراجعه کننده به کلينيک سردرد بيمارستان آموزشي ـ درماني بوعلي سيناي ساري که داراي سابقه حملات ميگرن بر اساس معيارهاي انجمن بين المللي سردرد به مدت بيشتر از يک سال و با بروز حداقل 1 تا 6 حمله در هر ماه بوده اند، طي سال هاي 1386 ـ 1384 انجام شد. ميزان کارايي اين دارو به وسيله ميزان پاسخ به درمان، ميانگين تغييرات در تعداد و شدت حملات ميگرن در مقايسه با مرحله پايه و گروه پلاسبو به صورت ماهانه براي يک دوره 3 ماهه محاسبه گشت. داده هاي جمع آوري شده با استفاده از نرم افزار آماري گراف پد و آزمون هاي آماري آناليز واريانس يک طرفه و متعاقب آن آزمون نيومن کيولس، مجذور کاي و تي تست تحليل گرديد.يافته ها: 66 نفر بيمار از 70 بيمار شرکت کننده در مجموع مطالعه را به پايان رساندند و مابقي از مطالعه حذف شدند. ميانگين سني بيماران 30.33±7.9 سال بود، بيماران بر اساس اهداف مطالعه به سه طبقه سني 25ـ15، 35ـ25 و 45ـ35 سال تقسيم شدند. بيماران هر گروه به طور تصادفي به دو گروه دريافت کننده پلاسبو و توپيرامات تقسيم شدند. گروه توپيرامات در کليه ماههاي ارزيابي شده داراي کاهش معني داري در ميانگين ماهانه شدت و تعداد حملات ميگرن بوده است (p<0.0001). اما گروه پلاسبو تفاوت معني داري نداشته است. ميزان پاسخ به درمان در بيماران تحت درمان با توپيرامات به طور معني داري بيشتر از گروه پلاسبو در ماه سوم بوده است (p<0.0001) عوارض جانبي دارو به طور گذرا بوده و به خوبي تحمل گرديد.نتيجه گيري: داروي توپيرامات با دوز 50 ميلي گرم، روزانه کارايي قابل توجهي در پيشگيري از حملات ميگرن در ماههاي اول، دوم و سوم دارد. استفاده از توپيرامات با دوز درماني پايين، يک روش درماني مطلوب براي بيماران مبتلا به ميگرن مقاوم به درمان مي باشد.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

داروهای پیشگیری کننده از میگرن

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

داروهای پیشگیری کننده از میگرن
داروهای پیشگیری کننده از میگرن
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *