داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

خانم‌ها در دوران بارداری بیش از هر زمان دیگری نگران مبتلا شدن به سرماخوردگی و آنفولانزا هستند، چون می‌ترسند سلامت کودک دلبندشان تحت تأثیر بیماری آنها قرار بگیرد. علاوه‌براین به‌علت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در دوره‌ی بارداری، احتمال بیمار شدن زنان باردار نسبت به قبل افزایش می‌یابد و این مسئله هم به نگرانی آنها می‌افزاید. اما نیازی به ترسیدن نیست. برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی در دوره‌ی بارداری نیز روش‌ها و داروهای بی‌خطری وجود دارد. مطلب زیر به معرفی داروهای مطمئن و خطرناک برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی در بارداری و همچنین ارائه‌ی روش‌های خانگی برای درمان آنها می‌پردازد.

هر چیزی که در دوره‌ی بارداری برای شما اتفاق بیفتد، نه‌تنها روی بدن خودتان بلکه روی سلامت کودک متولدنشده‌تان نیز اثر می‌گذارد. آگاهی از این مسئله می‌تواند مقابله با بیماری را پیچیده‌تر کند.

درگذشته اگر شما به آنفولانزا یا سرماخوردگی مبتلا می‌شدید، می‌توانستید از یک داروی ضداحتقان بدون نیاز به نسخه (OTC) استفاده کنید اما حالا ممکن است نگران باشید که آیا داروی مصرفی شما در دوره‌ی بارداری بی‌خطر است یا نه. اگرچه داروها می‌توانند علائم بیماری شما را کاهش دهند اما شما نمی‌خواهید که به‌خاطر مصرف آنها مشکلی برای کودک‌تان به‌وجود بیاید.

داروهای بسیاری وجود دارد که می‌توانید در دوره‌ی بارداری مصرف کنید، بنابراین درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا در طول بارداری لزوما نباید تجربه‌ی استرس‌زایی باشد.

با توجه به سیستم سلامت دانشگاه میشیگان و اکثر پزشکان زنان و زایمان، بهتر است در ۱۲ هفته‌ی اول بارداری از مصرف هرگونه دارویی اجتناب کنید. چون این زمانی حیاتی برای رشد اندام‌های مهم کودک‌تان است. همچنین بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند که پس از هفته‌ی ۲۸ بارداری نیز مراقب داروهای مصرفی‌تان باشید. بنابراین اگر درحال‌حاضر باردار هستید یا سعی دارید باردار شوید، قبل از مصرف هرگونه دارویی حتما با پزشک‌تان مشورت کنید.

از مصرف داروهای همه‌کاره که در آنها مواد تشکیل‌دهنده‌ی مختلف برای مقابله با علائم بسیار باهم ترکیب شده‌اند، اجتناب کنید. درعوض برای برطرف کردن علائمی که دارید، داروهای تکی (واحد) را انتخاب کنید. همچنین شما باید از مصرف داروهای زیر در دوره‌ی بارداری پرهیز کنید، مگر آنکه خود پزشک‌تان آنها را تجویز کرده باشد. این داروها احتمال بروز مشکلات مختلف را در دوره‌ی بارداری افزایش می‌دهند:

هنگامی‌که شما در دوره‌ی بارداری بیمار می‌شوید، اول باید کارهای زیر را انجام دهید:

اگر علائم شما بدتر شدند، ممکن است لازم باشد موارد زیر را امتحان کنید:

سرماخوردگی و آنفولانزا دارای علائم مشترک بسیاری هستند، مانند سرفه و آبریزش بینی. بااین‌حال چند تفاوت وجود دارد که به شما امکان می‌دهد آنها را از هم تشخیص دهید. اگر علائم شما به‌طور کلی خفیف هستند، پس احتمالا سرما خورده‌اید، اما علائمی مانند داشتن لرز و احساس خستگی شدید معمولا مربوط به آنفولانزا هستند.

همان‌طور که می‌دانید بدن در طول بارداری دچار تغییراتی می‌شود. یکی از آن تغییرات، این است که سیستم ایمنی بدن در این دوره، ضعیف می‌شود. یک سیستم ایمنی ضعیف‌تر باعث می‌شود که بدن مادر، نوزاد متولدنشده را پس نزند. بااین‌حال با ضعیف شدن سیستم ایمنی زنان باردار، آنها نسبت به عفونت‌های ویروسی و باکتریایی آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

همچنین زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار هم‌سن‌شان، احتمال دارد که به عوارض ناشی از آنفولانزا دچار شوند. این عوارض می‌توانند شامل پنومونی (سینه پهلو یا ذات الریه)، برونشیت یا عفونت‌های سینوسی باشد.

دریافت یک واکسن آنفولانزا، خطر ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، دریافت واکسن آنفولانزا می‌تواند تا ۶ ماه پس از تولد به محافظت از زنان باردار و نوزادان آنها کمک کند. بنابراین مهم است که زنان باردار درمورد دریافت واکسن آنفولانزا با پزشک‌شان مشورت کنند.

سایر کارهایی که شما می‌توانید برای پیشگیری از سرماخوردگی انجام دهید، عبارت‌اند از:

اگرچه اکثر سرماخوردگی‌ها مشکلی برای نوزاد متولد‌نشده ایجاد نمی‌کنند اما آنفولانزا باید جدی گرفته شود. عوارض ناشی از آنفولانزا، خطر زایمان زودرس و نقایص زمان تولد را افزایش می‌دهند. اگر متوجه‌ی علائم زیر شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

CDC توصیه می‌کند زنانی که علائم شبه‌آنفولانزا دارند، بلافاصله با داروهای ضدویروسی درمان شوند. مثل همیشه اگر هرگونه سؤال یا ابهامی درمورد بیماری‌تان داشتید، با پزشک‌تان تماس بگیرید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

بسیار مفید و حالب. مرسی

داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

لطف دارید دوست عزیز.

ممنون از مطالب مفیدتون

خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده.

جالب بود، ممنون

لطف دارید دوست گرامی.

هورمون استروژن چیست؛ فواید، موارد استفاده و عوارض جانبی آن

عوارض سقط جنین؛ ۷ عارضه خطرناک که باید جدی گرفت

آزمایش غربالگری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

علائم زایمان؛ ۹ نشانه که آمدن بچه نزدیک است

خودنظم‌دهی؛ چطور اهداف بلندمدت‌مان را فدای لذت‌های کوتاه‌مدت نکنیم؟

۶ مزیت به‌کارگیری تبلیغات بنری آنلاین نسبت به بنرهای سنتی

درمان التهاب لثه؛ انواع درمان‌های خانگی و روش‌های پیشگیری

نظریه هدف گذاری لاک؛ ۵ اصل برای تعیین اهداف معنی‌دار و چالش‌برانگیز

چطور بازدهی تبلیغات بنری را بالا ببریم؟


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه‌ گذاری کدام‌اند؟


شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸

فینگرفود؛ خوشمزه‌ترین فینگرفودهای دنیا

گران ترین تصادف های دنیا؛ ۱۰ خودروی لوکس که در چند لحظه از بین رفتند

 کند شدن سیستم ایمنی در بارداری باعث می شود بدن قادر به مبارزه با سرماخوردگی نباشد بنابراین بدن شما نسبت به سرفه، عطسه و آب ریزش بینی که علائم سرماخوردگی ویروسی هستند آسیب پذیرتر می شود.


چه چیزی باعث سرماخوردگی در بارداری می شود؟

سرماخوردگی معمولا در اثر ویروس اتفاق می افتد. 2 ویروس سرماخوردگی یا در اطراف ما وجود دارد.


نشانه های سرماخوردگی در بارداری چیست؟

سرماخوردگی معمولا با خراش دار شدن یا آسیب به گلو ایجاد می شود که یک یا دو روز ادامه می یابد. در ادامه آن علائم دیگر خود را نشان می دهند مانند:

داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

آب ریزش بینی
عطسه
خستگی
سرفه های خشک مخصوصا در روزهای آخر سرماخوردگی که ممکن است یک هفته یا به طول بینجامد.
تب (معمولا کمتر از 38 درجه)
تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا در بارداری

تفاوت سرما خوردگی و آنفولانزا با استفاده از علائم آن ها مشخص می شود:

سرما خوردگی، حتی در بدترین شرایط از آنفولانزا خفیف تر است. علائم آن کم کم نمایان می شود و تب در آن اتفاق نمی افتد. گلودردی که در سرماخوردگی اتفاق می افتد بعد از یک یا دو روز ناپدید می شود و آب ریزش بینی و سرفه باقی می ماند.
آنفولانزا شدیدتر می باشد و به صورت ناگهانی اتفاق می افتد. علائم آنفولانزا شامل تب شدید (معمولا بین 38 تا 4 درجه فارنهایت)، سردرد، سرد بودن، گلودردی که در روزهای دوم و سوم بدتر می شود، درد عضلات و خستگی و ضعف (ممکن است دو هفته یا طول بکشد). شما ممکن است عطسه و سرفه را نیز تجربه کنید.
در صورتی که در طول بارداری دچار سرماخوردگی بشوید، چه اقداماتی می توانید انجام دهید؟

اگرچه داروهایی که در طول بارداری برای رها شدن از شر سرماخوردگی مصرف می کنید مجاز هستند، نباید از آب ریزش بینی و سرفه رنج ببرید. راه هایی که بدون مصرف دارو به بهبود شما کمک می کنند:

استراحت: استراحت مدت زمان سرماخوردگی را کاهش نمی دهد اما در طول سرماخوردگی بدن شما نیاز به استراحت دارد.
فعال باشید: ورزش هایی که برای دوران بارداری مناسب هستند به شما کمک می کنند حس بهتری داشته باشید.
غذا خوردن را ترک نکنید: ممکن است اشتها نداشته باشید اما خوردن مواد غذایی سالم به درمان شما کمک می کند.
موادغذایی غنی از ویتامین ث مصرف کنید: این مواد به بهبود سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند. میوه های حاوی ویتامین ث مثل مرکبات، توت فرنگی، هندوانه، کیوی، انبه، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، پاپایا، بروکلی، کلم قرمز و اسفناج را مصرف نمایید.
مصرف روی را افزایش دهید: مصرف روی نیز باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف بوقلمون، گوشت گاو، صدف، تخم مرغ، ماست، جوانه گندم و جو برای دریافت روی توصیه می شود.
مصرف نوشیدنی: تب، عطسه و آب ریزش بینی باعث می شود آب بدن شما کاهش یابد. نوشیدنی های گرم مناسب دوران بارداری باعث آرامش می شوند. بنابراین یک فلاسک حاوی سوپ (سوپ مخصوص بارداری) و نوشیدنی گرم در کنار خود قرار دهید و به مقدار کافی مصرف نمایید. مصرف میزان آب مناسب در بارداری و نوشیدنی های سرد نیز در جریان بهبود شما موثر می باشند.
مکمل های موردنیاز را مصرف نمایید: از ویتامین هایی که پیش از زایمان موردنیاز است مصرف نمایید. مانند ویتامین ث، روی. (پیش از مصرف مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید)
خواب راحت: هنگامی که به پشت خوابیده اید یا زیر سر خود دو عدد بالشت قرار داده اید راحت تر نفس می کشید. طرز خوابیدن درست در بارداری مهم است. استفاده از نوارهای بینی به تنفس راحت تر کمک می کند.
چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک دارید

زمان مراجعه به پزشک هنگام سرماخوردگی در بارداری

در صورتی که علائم زیر را مشاهده کردید با پزشک خود تماس بگیرید:

تب از38 درجه
سرماخوردگی شما به حدی شدید است که در خوردن و خوابیدن شما اختلال ایجاد کرده است.
مخاط سرفه های شما سبز یا زرد است
سرفه های شما همراه با درد سینه یا خس خس است
سینوس های شما ضربان دارد
اگر علائم بیش از دو هفته به طول انجامید، نیاز به مصرف دارو دارید
مصرف داروهای مطمئن برای سرماخوردگی در طول بارداری

پیش از مصرف هر گونه دارویی در طول سرماخوردگی با پزشک خود مشورت نمایید. برخی روش هایی که شما در خانه استفاده می کنید در طول بارداری شما خطرناک است.

بنابراین چه داروهایی برای درمان سرماخوردگی در طول بارداری مناسب هستند؟

استامینوفن: اگر تب دارید یا سردرد یا بدن درد دارید، می توانید استامینوفن مصرف نمایید.
داروهای سرفه: خلط آور مثل (Mucinex) به همراه داروهای سرفه مثل (Robitussin) یا قرص های سرفه در طول بارداری مناسب هستند. اما با پزشک خود درباره مقدار دارو مشورت نمایید.
پیش از مصرف هر گونه دارویی با پزشک خود مشورت نمایید و داروهایی که پزشک تجویز کرده است را سر خود کنار نگذارید زیرا برخی داروها در طول بارداری موردنیاز است و ضرری برای جنین ندارد.


داروهایی که نباید در طول بارداری مصرف نمایید

برخی داروهای سرماخوردگی در طول بارداری مضر می باشند زیرا به جنین آسیب می رسانند. این داروها عبارتند از:

برخی داروهای کاهنده درد و تب. آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسین در مراحل رشد جنین در ماه های اول بارداری اختلال ایجاد می کند و باعث ایجاد مشکل در هنگام زایمان می شود.

داروهای ضد گرفتگی بینی. برخی متخصصین مصرف این داروها را بلامانع می بینند مانند Sudafed یا Dayquil اما برخی اجازه مصرف نمی دهند. متخصصین بعد از سه ماهگی اجازه مصرف این داروها را می دهند و مصرف آن ها را نیز محدود می کنند (یک اونس یا دو اونس روزانه به مدت یک یا دو روز).
روش های درمانی خانگی. از مصرف داروهای گیاهی خانگی بدون تجویز پزشک بپرهیزید.


درمان طبیعی سرماخوردگی در بارداری

شما می توانید از راه های طبیعی زیر برای درمان سرماخوردگی خود استفاده نمایید:

مصرف سیر تازه. سیر ترکیبی ضد ویروسی می باشد. مصرف یک یا دو حبه سیر یا افزودن آن به سوپ یا جوشانده آن مناسب می باشد.
استفاده از دستگاه مرطوب کننده. این دستگاه هوا را مرطوب نگه می دارد و تجمع آلودگی جلوگیری می کند.
استفاده از قطره بینی. این گونه قطرات باعث مرطوب شدن مسیر بینی می شود و در طول بارداری ضرری ندارند.
قرقره کردن آب نمک. این کار باعث تسکین گلودرد می شود. ¼ قاشق غذاخوری نمک در هشت اونس آب گرم بریزید و قرقره کنید.
عسل. مصرف یک قاشق غذاخوردی عسل در بارداری (یا ترکیب عسل، لیمو و آب داغ) باعث کاهش سرفه های خشک می شود. 


“لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید”

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

سرماخوردگی بیماری ویروسی است با مجموعه علائمی كه پس از گذشت 1-3 روز خودبه‌خود خوب می‌شود.

از آنجائی كه یك فرد بالغ به طور متوسط 3-2 بار در سال به این عفونت مبتلا می‌شود، پس در 9 ماه حاملگی، شانس ابتلا دارد و نیز از نظر تئوری حاملگی تغییراتی در ایمنی سلولی می‌دهد و ممكن است شانس عفونت و شدت آن را بالا ببرد.

بطور كلی سرماخوردگی و ویروس‌هایی كه دستگاه تنفسی را درگیر می‌كنند در حاملگی برای مادر و جنین خطر‌آفرینی بیشتری دارد.


سرماخوردگی بار مالی زیادی را به دولت و جامعه تحمیل می‌كند، چه مستقیماً كه هزینه درمانی آن است و چه غیر مستقیم به دلیل عدم حضور در كار و از آنجائی كه این بیماری مسری است به صلاح اجتماع است كه فرد سرما‌خورده به ویژه در 3 روز اول جداسازی شود و در تماس با افراد زیادی نباشد، مرتبا دست‌هایش را بشوید كه شانس انتقال را كم كند استفاده از ماسك توسط افراد سالم ثابت نشده كه شانس ابتلای افراد سالم را كمتر كند.

داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

از آنجائی كه بیش از دویست گونه و زیر گونه ویروس سرماخوردگی وجود دارد ممكن است یک نفر هر بار با ویروس جدید سرما بخورد حتی ابتلای مجدد به یك نوع ویروس هم وجود دارد.

یعنی برخلاف سرخجه یا آبله‌مرغان كه ویروس‌شان با یك بار ابتلا ایمنی می‌دهد در مورد سرماخوردگی الزاماً اینطور نیست چون ویروس‌های مختلفی دارد.

معمولا در عود مجدد به همان ویروس در سرماخوردگی شدت كمتر است. این بیماری خودبخود خوب می‌شود.

گاه منجر به سینوزیت، بدتر شدن آسم، عفونت تنفسی تحتانی مثل برونشیولیت و یا عفونت گوش میانی می‌شود كه نیاز به درمان جداگانه‌ای دارند. این ویروس الگوی فصلی دارد.

بعضی از انواع آن در پائیز و اواخر بهار نیز دیده می‌شود مثل رینو ویروس و پاراآنفلوانزا و بعضی از انواع در تابستان مثل ویروس سن سی تیال تنفسی و بعضی از انواع ویروس سرماخوردگی مثل آدنو ویروس‌ها در محیط‌های عمومی مثل مهد كودك‌ها، سرباز خانه‌‌ها و بیمارستان‌ها عامل سرماخوردگی هستند.


راه انتقال سرماخوردگی


1- تماس مستقیم دستی

2- تماس فرد مبتلا با سطوح محیطی که در نتیجه باعث آلودگی می‌شود.

3- قطرات درشت كه در این حالت تماس خیلی نزدیك با فرد مبتلا لازم است.

ویروس مولد سرماخوردگی تا 2 ساعت در روی پوست فرد زنده می‌ماند و براساس زمانی كه با فرد مبتلا در تماس نزدیك باشیم شانس ابتلا متغیر است. بزاق عامل موثر در انتقال این ویروس نیست.

9 درصد مبتلایان در بزاق‌شان ویروس پیدا نشده است. مدت عفونی بودن معمولا در 3 روز اول است.

روز 2 و 3 بیماری در شدت خود است و ریزش و انتشار ویروس است و تا 2 هفته درجات كمتری انتشار ویروس وجود دارد.

افرادی كه در مهدكودك‌ها در تماس با بچه‌ها هستند، كسانی كه استرس روانی دارند و افرادی که بدخوابی و كم‌‌خوابی دارند، مستعد به سرماخوردگی‌اند و افرادی كه ورزش در حد متوسط می‌كنند كمتر مبتلا می‌شوند.

همچنین در افراد سن بالا و سوء‌تغذیه‌ای و افراد سیگاری و كسانی كه بیماری مزمن دارند شدت سرماخوردگی است.

دوره نهفته بیماری معمولا 3-2 روز است ولی حتی ده ساعت پس از تماس با فرد مبتلا هم ابتلا به سرماخوردگی دیده شده است.


تشخیص سرماخوردگی

تشخیص سرماخوردگی کلینیکی است و نیاز به كار دیگری ندارد.

درمان در خانم‌ حامله در موارد متوسط و شدید: ضد درد برای سردرد و درد عضلانی و گوش درد که استامینوفن است و در حاملگی از بروفن بهتر است.

اسپری یا قطره نرمال سالین برای رنیت حاد و یا رینوسینوزیت در حاملگی توصیه می‌شود.

اسپری بینی آنتی‌هیستامین مثل کرومولین سدیم برای درد حلق و كم كردن عطسه، دکونژسان خوراكی مثل سودوافدرین تا 3-2 روز برای التهاب بینی می‌توان استفاده كرد. بخور گرم مفید است.


آنتی‌بیوتیك، آنتی‌ویرال، توصیه نمی‌شود.

داروی ویتامین C، داروهای گیاهی در مطالعات مختلف اثر مفیدی نداشته است. 

اگر علائم در بارداری خیلی اذیت كننده بودند از داروهای فوق مجازیم استفاده كنیم.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

استفاده از بسیاری از داروهای شیمیایی در دوران بارداری توصیه نمی شود. از جمله داروهایی که استفاده و کاربرد فراوانی دارد. داروهای سرماخوردگی است. در صورتی که تمایل دارید با ویژگی های مصرف قرص سرماخوردگی در بارداری آشنا شوید تا پایان همراه ما باشید.

بارداری دوره حساسی است که باید در آن هر کاری و از استفاده از هر دارو و غذای جدیدی با نظر و تجویز پزشک متخصص انجام شود تا سلامت مادر و جنین به خطر نیفتد. سرما خوردگی بیماری است که خیلی فصل خاصی نمی شناسد و در هر موقعی امکان دارد رخ بدهد و علایمش دامن گیر شخص شود. در بسیاری موارد علایم سرماخوردگی در بارداری تشدید می شود و این سبب می شود که مادر ناچارا به سمت داروهای شیمیایی برای خلاصی از این درد پناه ببرد چون استفاده از هیچ نوع دمنوش گیاهی در بارداری برای تسکین درد به خاطر عدم اطلاعات و تاثیرات آن پیشنهاد نمی شود. ما در ادامه این مطلب از مصرف قرص سرماخوردگی در بارداری نوشته ایم.

اول از همه برای اینکه خیالتان را از بابت سلامت جنین راحت کنم, باید بگویم که سرماخوردگی به تنهایی به جنین آسیب نمی رساند اما تب در سرماخوردگی را باید جدی گرفت و به درمان و برطرف کردن آن قبل از آسیب رساندن به جنین پرداخته شود. ذکر این نکته ضروری است که خانم باردار بدون تجویز پزشک نباید هیچ گونه دارویی مصرف کند حتی اگر آن دارو بی خطر باشد چون از تاثیراتش بر روی سلامت جنین اطلاعی ندارد.

داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

مادر باردار برای استفاده از قرص سرماخوردگی در بارداری باید تحت معاینه پزشک قرار بگیرد و دارویی که پزشک متخصص آن را برایش تجویز کرده را سر ساعت و به همان مقداری که برایش تعیین شده است, مصرف کند. در هنگام سرماخوردگی جنین از ویروس این بیماری در امان است اما درجه حرارت بدن را باید به طور منظم برای جلوگیری از تب کردن, چک کرد.

خانمهایی که در کمتر از هفته دوازدهم و از هفته سی و هشتم بارداری قرار دارند, نباید سرخود هیچ دارویی را مصرف کنند. مصرف یک سری از آنتی بیوتیک ها بنا بر تشخیص پزشک در طول دوره بارداری مجاز است اما همه آنتی بیوتیک ها در بارداری مجوز مصرف ندارند. حتی استفاده از قرص سرماخوردگی بزرگسالان در بارداری بدون نظر پزشک منع مصرف دارد.

برای تسکین سرفه, درد گلو, آبریزش بینی, عطسه و برطرف کردن عفونت و تب در سرماخوردگی بارداری به پزشک متخصص خود مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید. خوب است بدانید گاهی اصلا بعضی علایم که اعلام می کند شما سرما خورده اید, ربطی به سرما خوردگی ندارد و نشان دهنده یک بیماری دیگر می باشد که باید تشخیص داده شود. در این دوره حتی استفاده از هر نوع گیاه دارویی نیز باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد.

به هر حال سرماخوردگی یک بیماری عمومی است و در هر فصلی امکان دارد رخ بدهد و با استراحت و استفاده مکرر از آب پرتقال و لیمو شیرین و شیر به همراه سوپ های رقیق و دیگر مایعات, در حالی که علایم آن شدید نباشد و بشود تحمل کرد می توان در منزل هم به سپری شدن دوره آن بدون استفاده از داروهای شیمیایی و قرص سرماخوردگی پرداخت.

منبع : آرگا



چطوری پوست من را نرم می کنی؟ (لطیف سازی پوست)








نشانی شما منتشر نخواهد شد.





آیا مصرف قرص سرماخوردگی در دوران بارداری باعث آسیب به جنین می شود؟ و داروهای مجاز سرماخوردگی در بارداری کدامند؟ جهت رسیدن به پاسخ پس با ما همراه باشید.

مهراندخت نکاوند، کارشناس‌ ارشد مامایی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد گفت: سرماخوردگی از آن گروه بیماری هایی است که در همه فصل ها مبتلا می گیرد.

این بیماری که معمولا خطرناک نیست و دوره درمان محدودی دارد در دوران بارداری احتمال دارد به مشکلی حاد و دردسرساز تبدیل شود، چرا که زنان به دلیل محدودیت های مصرف دارو گاهی مجبور می شوند علایم ناراحت کننده آن را تحمل کنند.

داروهای مجاز برای سرماخوردگی در دوران بارداری

توصیه ما به زنان بارداری که در ۳ ماهه اول هستند و ۱۲ هفته از بارداریشان می‌گذرد، این است که حتی در مصرف داروهای مجاز هم زیاده روی نکنند و تا می توانند، در این دوره که زمان حساس رشد جنین است، دارو نخورند.

البته اگر کسی به دلیل بیماری خاص طبق نظر پزشک متخصص دارو می خورد و مثلا برای تنظیم قندخون یا مشکل کلیه دارو می خورد، نباید در مصرف آنها اهمال کاری کند و مقصود من مصرف داروهای دیگر مانند آنتی هیستامین برای جلوگیری از آبریزش چشم و بینی یا مواردی مثل آن است.

اگر خانمی در دوره بارداری سرما بخورد بهتر است با استراحت و مصرف مایعات گرم و رقیق، دوره درمان را سپری کند، اما در صورت نیاز، مصرف قرص سرماخوردگی و در صورت وجود تب، مصرف استامینوفن معمولی اشکال ندارد.

به یاد داشته باشید سرماخوردگی مشکلی برای سلامت و رشد جنین ایجاد نمی کند ولی تب بالا می‌تواند به او آسیب بزند. اگر سوزش گلو دارید باید توسط پزشک معاینه شوید، شاید امکان عفونت باکتریایی وجود داشته باشد که در این موارد باید از آنتی بیوتیک های ایمن مانند آمپی سیلین استفاده کنید. البته خبر خوشایند اینکه اکثر موارد با علل ویروسی است که طی ۳ تا ۵ روز استراحت بهبودی به دست می آید خلاصه اینکه در صورت ابتلا به سرماخوردگی بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید.

نوشیدن آب، جوشانده های مناسب و سوپ مرغ گرم که با پیاز فراوان تهیه شده و قرقره کردن آب نمک رقیق یا چکاندن قطره استریل در بینی از توصیه های دیگر مفید است. مصرف آبمیوه طبیعی را هم فراموش نکنید چون ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها، باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند.

 

زمانی که در طول این دوران مبتلا به سرماخوردگی و یا آنفولانزا می شوید، جنین و نوزاد شما از ویروس و عفونت مصون خواهد ماند اما مراقب درج حرارت بدن خود باشید. روزی یک بار درجه حرارت بدن را چک کنید.

اگر دچار تب شدید شدید و یا درجه حرارت بدن شما بالاتر از حد معمول رفت، سعی کنید با پزشک متخصص خود تماس بگیرید. اگر به همراه سرفه ، خلط سبز و یا زرد رنگ مشاهده کردید و یا دچار تنگی نفس – سرفه های شدید- درد سینه و یا گلودرد حاد شدید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

به خانم های بارداری که در هفته های کمتر از ۱۲ بارداری و یا در هفته های از ۳۸ بارداری هستند توصیه می شود که از هیچ نوع دارویی بدون مشورت با پزشک متخصص استفاده نکنند.

زمانی که سرماخوردگی و آنفولانزا همراه با استفراغ، دلپیچه و اسهال باشد، مصرف مواد مغذی را فراموش نکنید. رژیم مایعات بهترین راه برای جایگزینی مواد از دست رفته بدن است. مایعات باعث التیام شکم و روده ها هستند.

خانم های باردار هرگز از داروهای سرماخوردگی بدون نسخه پزشک استفاده نکنند. دارو هایی که بدون نسخه پزشک هستند برای خانم های باردار خطرناک بوده و احتمال دارد در رشد جنین و نوزاد آنها مشکل به وجود بیاورد.

مصرف بعضی از آنتی بیوتیک ها در طول دوره بارداری بی خطر است اما مصرف تمام آنتی بیوتیک ها در طول دوره بارداری مجاز نیست. قبل از مصرف هر نوع آنتی بیوتیک با پزشک خود مشورت کنید.

هرگز از آنتی بیوتیکهایی که از قبل در منزل باقی مانده استفاده نشود در ضمن دقت کنید تا داروهای خود را به طور کامل تا پایان دوره مصرف کنید. برای کاهش درد و تب از آسپیرین و یا ایبوپرانول استفاده نشود احتمال دارد مصرف این داروها برای جنین مشکل بوجود بیاورد.

 

♥ در طول روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. آب و آبمیوه ها تولید مایعات را در بدن افزایش می دهد. به ویژه زمانی که تب کرده اید مراقب باشید تا آب بدن شما کم نشود.

♥ چنانچه اشتها خود را از دست داده اید از میوه ها و حبوبات مغذی استفاده کنید سعی کنید تا از هیدروکربنهای خشک مثل بیسکویت و یا نان تست استفاده کرده و یا اینکه وعده های غذایی خود را به ۶ وعده کوچک در طول روز تقسیم کنید.

♥ از آب میوه هایی که سرشار از ویتامین سی هستند استفاده کنید، آب پرتقال بهترین نمونه آن است.

♥ اگر دچار گلو درد هستید ، آب داغ، عسل و لیمو را با هم مخلوط کرده و بنوشید.

♥ استراحت خود را زیاد کنید

♥ چنانچه به راحتی قادر به تنفس نیستید، سر خود را بالا نگه دارید این کار باعث کاهش آبریزش بینی نیز می شود.

♥ برای کاهش ترشحات از دستگاه بخور استفاده کنید. برای آنکه بتوانید مجرای تنفسی خود را به خوبی باز کنید، چند قطره اوکالیپتوس در دستگاه بخور خود بریزید. چنانچه دستگاه بخور در دسترس نیست، سر خود را تا شانه ها با یک حوله بپوشانید و بالای یک ظرف آب درحال بخار کردن نگه دارید.

♥ اگر در ناحیه سینوس ها، بالا و پایین چشمها و اطراف گونه ها احساس درد دارید از کمپرس آب گرم استفاده کنید.

♥ برای برطرف کردن تب و یا سردرد می توانید از مقدار کمی پاراستامول استفاده کنید.

 

( مقاله ای نیز راجب به درمان سرماخوردگی در دوران بارداری با حفظ سلامت جنین در سایت قرار داده شده است جهت مشاهده و مطالعه مطلب بر روی درمان سرماخوردگی در بارداری کلیک کنید. )

 

منبع : نیک استار

این محتوا لایق چه امتیازی است؟ امتیاز دهید

دیدگاه

 +  5    6 .hide-if-no-js{display:none!important}

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *