داروهای شیمی درمانی غدد لنفاوی

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

داروهای شیمی درمانی غدد لنفاوی

سرطان، بیماری ترسناکی است که نرخ ابتلا به آن در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته است. یکی از سرطان‌های بسیار رایج که خوش‌بختانه تا حد زیادی درمان می‌شود، سرطان لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی است. سیستم لنفاوی، بخشی از سیستم ایمنی بدن است که شامل غدد، عروق و گره‌های لنفاوی است. این سیستم، مایع شفافی به‌ لنف را در یک مسیر یک‌طرفه به سمت قلب منتقل می‌‌کند. این مایع شامل سلول‌های سفید خون به‌ لنفوسیت، چربی و پروتئین است. وجود این سیستم برای سم زدایی بدن حیاتی است. ازآنجاکه علائم لنفوم شبیه سرماخوردگی است، معمولا تا زمانی‌که شدید نشده باشد، جدی گرفته نمی‌شود. درحالی‌که تشخیص زودهنگام لنفوم، مراحل درمان را ساده‌تر و کوتاه‌تر خواهد کرد. در این مطلب، شما را به‌طور کامل با لنفوم، علائم و روش‌های درمان آن آشنا خواهیم کرد.

لنفوم نوعی سرطان است که از گروهی از سلول‌های سیستم ایمنی که با عفونت مبارزه می‌کنند – به‌ لنفوسیت‌ها – آغاز می‌شود. این سلول‌ها در گره‌های لنفاوی، طحال، غده‌ی تیموس، مغز استخوان و سایر قسمت‌های بدن قرار دارند. وقتی یک نفر به لنفوم (سرطان غدد لنفاوی) مبتلا می‌شود، لنفوسیت‌های او تغییر و به‌صورت کنترل‌ناپذیری رشد می‌کنند.

دو نوع اصلی از سرطان غدد لنفاوی (لنفوم) وجود دارد:

لنفوم هوچکین و غیرهوچکین، هر کدام بر نوع متفاوتی از لنفوسیت تأثیر می‌گذارند. هر نوع لنفوم با سرعت متفاوتی رشد می‌کند و به‌طور متفاوتی به درمان پاسخ می‌دهد.

با اینکه لنفوم یک سرطان است، اما تا حد زیادی درمان می‌‌شوند و بسیاری از افراد مبتلا به آن به‌طور کامل بهبود می‌یابند. پزشک‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا درمان مناسب را برای نوع بیماری‌تان پیدا کنید.

لنفوم با لوسمی متفاوت است. هر یک از این سرطان‌ها در یک نوع سلول متفاوت شروع می‌شوند.

همچنین لنفوم با لنف‌ادم نیز متفاوت است؛ لنف‌ادم، تورمی است که درنتیجه‌ی جمع شدن مایع لنفاوی در زیر پوست که ناشی از آسیب‌دیدگی‌های گره‌های لنفاوی است، به‌وجود می‌آید.

دانشمندان در اکثر موارد نمی‌دانند که چه چیزی باعث لنفوم می‌شود.

در موارد زیر ممکن است احتمال ابتلای شما به لنفوم، شود:

علائم هشداردهنده‌ای که نشان می‌دهند ممکن است به لنفوم مبتلا باشید، عبارت‌اند از:

بسیاری از اینها می‌توانند علائم هشداردهنده‌ی بیماری‌های دیگر نیز باشند. درصورت داشتن این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید تا او مشکل‌تان را تشخیص دهد.

قبل از آنکه هیچ‌گونه آزمایشی انجام دهید، پزشک‌تان از شما خواهد پرسید:

پزشک‌تان علائم لنفوم را در شما بررسی خواهد کرد و گره‌های لنفاوی‌تان را معاینه می‌کند تا ببیند آیا متورم هستند یا خیر. این علامت به آن معنا نیست که شما سرطان دارید. در اکثر مواقع، یک عفونت غیرمرتبط با سرطان باعث متورم شدن گره‌های لنفاوی می‌شود.

ممکن است پزشک‌تان برای بررسی سلول‌های سرطانی، از گره‌‌ی لنفاوی‌تان نمونه‌برداری کند. برای این آزمایش، پزشک همه یا بخشی از یک گره‌ی لنفاوی را خارج خواهد کرد یا از یک سوزن برای برداشتن مقداری از بافت گره‌ی مبتلا استفاده می‌کند.

همچنین ممکن است لازم باشد یکی از آزمایش‌های زیر را انجام دهید تا مشخص شود که لنفوم تا چه حد گسترش یافته است:

درمانی که شما دریافت می‌کنید، به نوع لنفوم و اینکه تا چه اندازه در بدن‌تان گسترش یافته است، بستگی دارد.

درمان‌های اصلی برای لنفوم غیرهوچکین عبارت‌اند از:

درمان‌های اصلی برای لنفوم هوچکین عبارت‌اند از:

اگر این درمان‌ها مؤثر واقع نشوند، ممکن است به شما پیشنهاد شود که پیوند سلول بنیادی انجام دهید. اول شما دوز بسیار بالایی از شیمی‌درمانی دریافت خواهید کرد. این درمان، سلول‌های سرطانی را ازبین می‌برد، اما علاوه‌بر آن، سلول‌های بنیادی در مغز استخوان شما را که سلول‌های خون جدید را می‌سازند نیز نابود می‌کند. بعد از شیمی‌درمانی، شما یک پیوند از سلول‌های بنیادی دریافت خواهید کرد که جایگزین آنهایی می‌شود که نابودشده‌اند.

دو نوع پیوند سلول بنیادی وجود دارد:

درمان لنفوم می‌تواند باعث بروز عوارض جانبی شود. برای پیدا کردن روش‌های مناسب برای کاهش علائم‌تان، با گروه پزشکی‌تان صحبت کنید.

همچنین در مورد ورزش و تغییراتی که در رژیم غذایی به شما کمک خواهد کرد تا در طول درمان احساس بهتری داشته باشید، با پزشک‌تان مشورت کنید. اگر نمی‌دانید که باید چه نوع غذاهایی بخورید، برای کمک گرفتن به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. ورزش‌هایی مانند پیاده روی یا شنا کردن می‌توانند خستگی را کاهش دهند و به شما کمک کنند در طول درمان‌هایی مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی، حال بهتری داشته باشید. همچنین می‌توانید برای تسکین درد، درمان‌های جایگزین مانند مراقبه، بیوفیدبک یا تجسم هدایت‌شده (guided imagery) را نیز امتحان کنید.

در سال‌های اخیر، درمان‌های سرطان پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند و بسیاری از انواع لنفوم درحال‌حاضر می‌توانند درمان شوند. چشم‌انداز (دورنما) بیماری شما به موارد زیر بستگی دارد:

شما می‌توانید از حمایت سایر افرادی که این بیماری را تجربه کرده‌اند، بهره‌مند شوید. برای به‌دست آوردن اطلاعات با انجمن لنفوم و لوسمی یا بنیاد تحقیقات لنفوم تماس بگیرید یا از پزشک‌تان بخواهید شما را به افرادی معرفی کند که قبلا با این بیماری دست‌و‌پنجه نرم کرده‌اند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

داروهای شیمی درمانی غدد لنفاوی

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

خیلی عالی و جالب خیلی عالی توضیح داده شده

خوشحالم که براتون مفید بوده خواننده‌ی گرامی.

بلای بدیه این سرطان.خداهمه خفظ کنه.مقاله عالی بود.دست درد نکنه.

آمین. خوشبختانه تشخیص به موقع تا حد زیادی شانس درمان موفق رو بالا می‌بره. ممنون از توجه‌تون.

ممنون ازاطلاعات دقیق و جامع

سپاس فراوان از شما.

سلام یه دکتر خوب در این زمینه بهم معرفی کنید
بنده شیراز هستم

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

ماتریس اولویت بندی کارها؛ چطور از وقت و استعدادهایمان بهتر استفاده کنیم؟

علائم شستشوی لباس چه معنایی دارند؟

طراحی آرایشگاه زنانه با ایده های خلاقانه

۶ ابزار اولویت بندی برای افزایش بهره وری و مدیریت بهتر زمان

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص

%PDF-1.6
3 obj
&gt&gt&gt]
/Group &gt
/Contents 4 R&gt&gt
endobj
4 obj
&gt
stream
xUOIsCC5pD%(mY*ڈPc
sE
endstream
endobj
5 obj
&gt&gt&gt]
/Group &gt
/Contents 6 R&gt&gt
endobj
6 obj
&gt
stream
xmOIsCC5
K&gtP

دکتر رضا اقدام ضمیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: غدد لنفاوی در تمام نقاط بدن وجود دارند ولی در گردن یا ناحیه کشاله ران و در زیر بغل افراد قابل لمس هستند.
وی یادآورشد: این ضایعات گرد به راحتی با دست فرد لمس می شوند و 9 درصد علت متورم شدن آنها خوش خیم هستند.
اقدام ضمیری با بیان اینکه این ضایعات گرد متورم لنفادنوپاتی است، اظهار کرد: افراد مبتلا به سرماخوردگی های ویروسی یا باکتریایی و یا دارای عفونت های دندانی یا ادراری در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
این متخصص رادیوتراپی – انکولوژی یکی دیگر از علل ابتلا به بیماری تورم غدد لنفاوی را استفاده از تیغ برای شیو کردن موهای زاید بدن عنوان کرد و گفت: این غدد لنفاوی نقش جمع آوری باقی مانده پروسه های التهابی و بازگرداندن آن به خون را بر عهده دارند.
وی خاطر نشان کرد: در صورتی که چرک یا التهابی در یک نقطه از بدن وجود داشته باشد، غدد لنفاوی درگیر هستند و این عمل موجب شکل گیری لنفادنوپاتی می شود.
اقدام ضمیری ادامه داد: تورم غدد لنفاوی و ایحاد تغییر در سلول های لنفوسیت موجب شکل گیری بیماری ای به لنفوم می شود که خود آن به دو نوع هوچکین و نان هوچکین تقسیم می شود.
این متخصص رادیوتراپی – انکولوژی تشخیص نوع لنفوم را در یافتن شیوه درمانی ضروری عنوان کرد و هوچکین ها را دارای پیش آگهی بهتری نسبت به نان هوچکین ها برشمرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون از شیمی درمانی و رادیوتراپی به صورت ترکیبی برای درمان این بیماری ها استفاده می شود، یادآورشد: در درمان نان هوچکین ها از یک داروی آنتی بادی مونوکلنال یا شیوه ریتوکسی مب یا همان آنتی بادی ها استفاده و متناسب با سطح بیماری از رادیوتراپی نیز استفاده می شود.
این متخصص رادیوتراپی – انکولوژی به علایم این بیماری اشاره کرد و گفت: در تشخیص نوع بیماری غدد لنفاوی، در صورتی که این برجستگی ها نرم باشند و زیر دست حرکت کنند خوش خیم و در صورتی که سفت باشند و زیر دست حرکت نکنند خطرناکند.
وی اضافه کرد: در صورتی که این تورم ها سفت و همراه با تب به ویژه در شب ها، کاهش وزن و عرق کردن غیر طبیعی در نیمه های شب باشد، می توان به وجود موارد خطرناک شک کرد.
اقدام ضمیری تاکید کرد: افراد در صورت مشاهده چنین علایمی متناسب با محل ایجاد تورم می توانند به پزشک متخصص مربوطه مراجعه کنند.
این متخصص رادیوتراپی – انکولوژی گفت: پس از مراجعه به متخصص، پزشک اقدام به تجویز یک سری آزمایشات و نمونه برداری می کند که می تواند توسط آن خوش خیم یا بد خیم بودن تورم و مرحله بیماری را تشخیص دهد.
وی طول دوره درمان را حداکثر شش ماه عنوان کرد و افزود: در هر ماه به طور متوسط سه نفر مبتلا به این بیماری در سطح استان زنجان شناسایی می شوند.
اقدام ضمیری یادآورشد: این نوع بیماری سرطان جدی ای محسوب می شود اما به سبب موفقیت آمیز بودن شیوه های درمانی آن و احتمال بهبودی بالا، دیگر به آن سرطان گفته نمی شود و بیماری هوچکین یا نان هوچکین یده می شود.
این متخصص رادیوتراپی – انکولوژی ذات این بیماری را بد خیم عنوان کرد و گفت: احتمال بروز مجدد این بیماری در افراد وجود دارد.
وی به علایم کلی بیماری سرطان اشاره و اظهار کرد: افراد در صورت مشاهده هر یک از علایم کاهش بدون توجیه وزن، توده در حال رشد، اختلال در یکی از عادات روزانه فرد، کاهش شدید اشتها، خونریزی در هر نقطه از بدن و دردهایی بدون توجیه به حتم باید به متخصص برای معاینه مراجعه کنند.
به گفته وی بزرگترین مشکل بیماری سرطان که آن را خطرناک کرده است، بی علامتی آن در زمان آغاز بیماری است و مراجعه دیر هنگام به پزشک موجب مشکلات بزرگی برای بیماران می شود.
31/685

اجتماعی

سرطان

درمان

غدد لنفاوی

داروهای شیمی درمانی غدد لنفاوی

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

%PDF-1.5
%
1 obj
&gt&gt&gt
endobj
2 obj
&gt
endobj
3 obj
&gt/ExtGState&gt/Pattern&gt/Font&gt/ProcSet[/PDF/Text/ImageB/ImageC/ImageI] &gt&gt/MediaBox[ 842.4 595.32] /Contents 4 R/Group&gt/Tabs/S/StructParents &gt&gt
endobj
4 obj
&gt
stream
x}]%7{?eFoFAfuuKؕ

 

سیستم اتوماسیون

  نحوه کنترل لنف ادم حین شیمی درمانی و رادیوتراپی

داروهای شیمی درمانی غدد لنفاوی

    اغلب بیمارانی که دوره درمان سرطان پستان را پشت سرگذاشته اند به دلیل ورم های غیرطبیعی در دست ها انجام امورعادی روزانه برایشان دشوار می شود. ورم هایی که گاه دردهایش از رنج سرطان است و آثار سویی در زندگی او می گذارد.

  به گزارش روابط عمومی پزوهشکده سرطان پستان، دکتر شهپرحقیقت اپیدمیولوژیست و لنفوتراپیست در کنفرانس علمی یک روزه ” موضوعات چالش برانگیز در درمان سرطان پستان” که در تاریخ 18 دیماه توسط پژوهشکده سرطان پستان برگزار گردید؛ در جمع جراحان و لنفوتراپیست ها، در خصوص چگونگی برطرف کردن و کنترل لنف ادم حین شیمی درمانی بیماران سرطان توضیحاتی را ارائه نمود.

  دکتر حقیقت گفت: یکی از عارضه های شایع پس از ابتلا به سرطان پستان عارضه لنف ادم است. لنف ادم به معنای تجمع مایع لنفاوی در بافت های بین جلدی است که باعث می شود دست فردی که پستانش جراحی شده دچار تورم و سنگینی شود. این عارضه در بیمار منجر به اختلال عملکرد آن عضو می شود.

  دکترحقیقت اضافه کرد: به دنبال جراحی پستان تعدادی غدد لنفاوی زیربغل برداشته می شوند. آسیب به رگ های لنفی حین جراحی کاهش تعداد غدد لنفاوی برخی داروهای شیمی درمانی و انجام رادیوتراپی از عللی هستند که روند درمان سرطان پستان باعث می شوند در مسیر جریان لنف انسداد ایجاد شود و موجب تجمع مایع در اندام می شود که اصطلاحا به این اختلال ورم لنفاوی یا لنف ادم می گویند.

  وی گفت: معمولا راه های مختلفی برای کنترل لنف ادم وجود دارد اما بهترین کار این است که بیماران یاد بگیرند که با انجام مراقبت هایی از ورم لنف ادم پیشگیری کنند. عادت کنند که بعد از جراحی هرچه زودتر عضو را فعال کنند و از بی حرکتی زیاد و یا حرکت های شدید عضو خودداری کنند زیرا هردو می تواند خطر لنف ادم را شدید کند . این بیماران باید سعی کنند از افزایش وزن جلوگیری کنند چرا که یکی از عوامل خطر شناخته شده در بروز لنف ادم وزن زیاد است جلوگیری ازحمل بار سنگین با دست مبتلا، انجام فعالیت های ورزشی منظم کششی روزانه، خودداری از ضربه و آسیب و گرم کردن عضو از سایر اقدامات پیشگیرانه در این خصوص می باشد.

 

  دکتر حقیقت معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان تاکید کرد: حتی اگر با وجود اقدامات پیشگیرانه فرد دچار ورم لنفاوی شود این ورم قابل کنترل است. روش احتقان زدایی ترکیبی معمولی ترین و مطمئن ترین درمانی است که در کل دنیا به عنوان روشی استاندارد جهت کاهش حجم ادم شناخته شده است اما درکنار آن همواره سوالی که برای بسیاری از پزشکان و بیماران مطرح است این است که مریض چه زمانی باید برای درمان مراجعه کند که بیشترین سود را ببرد. البته از نظر ما ایده آل این است که هر بیماری به محض اینکه بیماری سرطان پستانش شناخته شد و تحت جراحی قرار گرفت حتما مشاوره لنف ادم داشته باشد.

  وی گفت: لنفوتراپیست ها به بیمار یاد میدهند که با چه اقداماتی می توانند مانع ایجاد ورم لنفاوی و یا تجمع مایع لنف شوند اما اگر بعد از جراحی و حین شیمی درمانی یا رادیوتراپی دچار لنف ادم شدند منعی برای درمان ندارند و حین درمان می توانیم با در نظر گرفتن برخی ملاحظات مربوط به لنف ادم را به او ارائه دهیم این مسأله باعث می شود جلوی پیشروی بیماری گرفته شود وبعد از خاتمه درمان ها کیفیت زندگی بهتری را برای بیمار فراهم کند.

 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *