خواص دارویی و گیاهی
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانهموبایل
یکی از علل تأثیر اسانس رز به عنوان ضدافسردگی و ازدیاد فعالیتهای جنسی، افزایش فعالیتهای مغزی است.گل محمدیاسانس گل سرخ برای بسیاری از مشکلات زنانه مفید است این اسانس مقوی عضلات رحم بخصوص در کسانی است که رحمهای آنها افتادگی دارد و همچنین در مورد زنانی که آمادگی سقط کردن به دلیل ضعف رحم در آنها ایجاد میشود. همچنین در مورد تسکین مشکلات قاعدگی، افسردگی و تنشهای عصبی دارای آثار ارزشمندی است. اسانس رز میتواند مانند ویتامینهای گروه B به عنوان پرکورسور هورمونها در بدن قرار گیرد و به نظر میرسد تولید منی را نیز افزایش دهد.یکی از علل تأثیر اسانس رز به عنوان ضدافسردگی و ازدیاد فعالیتهای جنسی، افزایش فعالیتهای مغزی است. یکی دیگر از استفادههای مهم اسانس رز در فرآوردههای آرایشی و بهداشتی مربوط به بهداشت و سلامت پوست میباشد. اسانس رز برای همه نوع پوست، بخصوص پوستهای حساس و خشک و پوست افراد مسن بسیار مناسب است. اسانس رز میتواند مقاومت جدار مویرگهای زیر پوست را که به صورت خطوطی قرمزرنگ دیده میشوند، افزایش دهد و این مشکل را تا حد زیادی درمان کند. البته در این موارد گاه لازم است ماهها اسانس مورد استفاده قرار گیرد. طریقه و میزان مصرفبا توجه به اینکه میزان اسانس گلابها متغیر و اصولاً مقدار اسانس موجود در آن ها بسیار کم میباشد، عدد معینی از نظر حجم و یا وزنی برای مصرف خوراکی و دارویی آن ارائه نشده است.گلبرگ: مقدار 1 تا 2 گرم گلبرگ را میتوان در یک استکان آب ریخته و تا روزی سه نوبت (3 تا 6 گرم) به صورت خوراکی مصرف کرد.اسانس: هیچ اسانسی را نباید به طور مستقیم به صورت خوراکی و یا موضعی مصرف نمود. اسانسها باید به وسیله روغنهای مایع گیاهی رقیق شوند. اکثر اسانسها باید حداقل به نسبت 1 بر 2 رقیق شوند تا عوارض جانبی نداشته باشند.سمیت: گلبرگ، گلاب و اسانس گل سرخ در حد مصرف دارویی و خوراکی دارای عارضه جانبی نمیباشد. مهمترین اثرات گزارششده گلبرگها و گلابضد اسهال، ضد التهاب، افزایشدهنده میل جنسی، ضدکرم آسکاریس، قابض، ضدنفخ، مقوی قلب، خلطآور، ملین، مسهل، مقوی معده، مقوی اعصاب، ضدکرم، ضدزخم و اشتهاآور است.گلاب یکی از بهترین محصولات جایگزین اسانس رز است که با تقطیر گلبرگهای انواع گل سرخ به همراه آب به دست میآید. این ماده جهت سلامت و بهداشت پوست و ضدعفونی کردن چشم بسیار سودمند میباشد. البته نوعی گلاب وجود دارد که سه بار تقطیر میشود و به «تری پل روزواتر» معروف است که ضدعفونیکننده و مقوی بسیار خوبی برای پوست میباشد. همچنین ضدعفونیکنندهای قوی و مناسب برای چشم است.گلاب ضدالتهاب، خنککننده و نرمکننده پوست میباشد. همچنین دارای خاصیت ضدمیکروب و تا حدی قابض است؛ به همین دلیل از قدیم در فرآوردههای مربوط به پوست از گلاب استفاده میشده است. اسانس رز را نیز با روغنهای طبیعی یا مخلوط با الکلها و یا اسانسهای دیگر گیاهان به عنوان فرآوردههای پوستی استفاده میکنند. با وجودی که همیشه در مورد نزدیک شدن و تماس اسانسها با چشم هشدار داده میشود، گلاب به عنوان شستشوی چشم و رفع خستگی و تازگی آن میتواند مورد استفاده قرار گیرد. مهمترین اثرات گزارششدهضد درد، ضد اسهال، ضد اکسیدان، ملین، ادرارآور، کاهشدهنده قند خون، مسهل، مهارکننده لیپوکسیژناز، مقوی اعصاب، و ضد کرم است.
داروهای تقویت مغز و اعصاب
کاسنیمواد محلول در آب کاسنی دارای خواص تسکیندهنده سیستم عصبی مرکزی و اثرات آنتاگوتیست قهوه و چای را دارد. به احتمال زیاد لاکتوسین و مشتقات وابسته آن موجب اثرات مسکن کاسنی میباشند. الیگوساکاریدهای متعدد موجود در کاسنی به عنوان پروبیوتیکهای داخلی عمل میکنند که باعث تخمیرهای متعدد در سیستم روده میشوند. این گونه فعالیتهای میکروبی در روده اهمیت بسیار زیادی برای سلامت سیستم رودهای – معدهای دارند.در بعضی نقاط دنیا ریشه و برگ کاسنی مانند سبزیجات مصرف میشود. ریشههای کاسنی پس از بو دادن، مانند قهوه برای نوشیدن استفاده میشود. کاسنی همچنین مسکن و مقوی قلب است. اینولین و ترکیبات وابسته موجود در ریشه کاسنی میتوانند از یبوست جلوگیری کنند. از دیگر اثرات مهم کاسنی میتوان ضد اسهال، ضد سرطان و اشتهاآور بودن آن را برد. طریقه و میزان مصرفروزانه 3 تا 5 گرم پودر ریشه در 15 تا 25 میلیلیتر آب میل شود. همچنین میتوان معادل 1 گرم (دو قاشق غذاخوری) از برگ و ساقه و گل کاسنی را خرد یا له کرد و با یک لیوان آب به مدت 5 تا 1 دقیقه جوشاند و پس از صاف کردن مصرف نمود. این جوشانده را میتوان با کمی شکر، نبات یا عسل شیرین کرد و روزی یک تا دو نوبت از آن خورد. عوارض جانبیتماس با گیاه کاسنی ممکن است باعث درماتیت شود. احتیاطافرادی که سنگ کلیه دارند باید با مشورت پزشک از کاسنی استفاده کنند. مهمترین اثرات گزارش شدهضد باکتری، صفراآور، ضد التهاب، ضدموتاژن، ضدنفخ، مقوی قلب، ملین، مسهل، ادرارآور، هضمکننده، شیرافزا، محافظ کبد، کاهشدهنده کلسترول، مسکن، تقویتکننده معده، تقویتکننده اعصاب و کاهشدهنده قندخون.نکات قابل توجه1- بهترین ریشه کاسنی برای مصرف، ریشه گیاه یکساله است، زیرا ریشه در سالهای بعد ضخیم و چوبی میشود.2- کاسنی گونههای مختلفی دارد که از همه آنها استفاده میکنند. این گونهها ممکن است از نظر رنگ گل و یا شکل برگها با هم متفاوت باشند.3- برگهای کاسنی را باید در تابستان چید تا هم رشد کافی کرده باشند و هم به گیاه آسیب نرسد. همچنین، نباید همه برگها را چید.4- کاسنی را میتوان با دانه آن کاشت. زمینی که کاسنی در آن کشت میشود باید دارای رطوبت کافی باشد و بهتر است کشت آن در اردیبهشت ماه صورت گیرد.5- کاسنی از قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان گیاهی مفید برای کبد مشهور بوده است. همچنین، از این گیاه برای درمان قولنجهای کبدی، یرقان، نارساییهای کبد و به عنوان صفراآور استفاده میکردند و در حال حاضر نیز برای رفع مشکلات کبد مصرف زیادی در جهان دارد.6- بسیاری از اثرات کاسنی، بخصوص در مشکلات کبدی، مربوط به ترکیبات سنگینی است که این ترکیبات در عرق کاسنی وجود ندارد و در عصاره و یا فرآوردههایی مانند جوشانده آن وجود دارد؛ لذا عرق کاسنی موجود در بازار اکثر خواص ذکر شده در این کتاب را ندارد و باید از فرآوردههای صنعتی و یا جوشانده آن استفاده کرد.منبع: دنیای تغذیه
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
امام موسی کاظم علیه السلام می فرماید: رجب نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرينتر، هركس يك روز از ماه رجب را روزه بگيرد خداوند از آن نهر به او مى نوشاند.
به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، گاهی شما در زندگی دچارفراموشی کوتاه مدت می شوید و ممکن است یک شماره تلفنی را که به خاطر داشته اید ، فراموش کنید . متخصصان معتقدند که استرس های زندگی روزمره تا حدودی مغز را خالی از ذهن کرده و فراموشی کوتاه مدت به وجود می آید . این گونه فراموشی ها ، هیچ نگرانی یی ندارد چراکه عده زیادی از افراد، درزندگی های شلوغ و پر هرج و مرج امروزی دچار این پدیده هستند.
قرص هاي هوش :
داروهای تقویت مغز و اعصاب
1-اسيد فوليك :براي رفع هموسيستئين ( اسيد آمينه خطرناك ) بدن لازم است. تحقيقات ثابت كرده است در اثر كاهش اسيد فوليك، ويتامين هايB6 وB12 در خون، مشكلاتي نظير كاهش سطح ادراك در افراد مسن، اشكال در ياد آوري، تمركز حواس و افزايش هموسيستئين خون به وجود مي آيد.
2-ويتامينB12 :براي نگهداري سلول هاي عصبي ضروري است. حتي اگر اين ويتامين در حداقل مقدار طبيعي باشد، براي بدن مضر است و بايستي داراي مقدار نرمال خود باشد. رفتار و حافظه افراد با مكمل دهي ويتامين هاي گروهB بهبود مي يابد. در كمبود اين ويتامين ها سطح ادراك و آگاهي كم مي شود، طوري كه كسي هم متوجه نمي شود. البته نبايد محتواي ويتامينB موجود در غذا را بشماريد. وجود ويتامين هايB و Aكه بيشتر از صد در صدRDA را تامين كند، سالم و موثر است.
3-ويتامين E: مغز شما را از آسيب حفظ مي كند. مطالعات طولاني مدت نشان داده، مكمل ويتامينE خطر بروز بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد ،LDL را بي اثر مي كند و احتمال لخته شدن خون را كاهش مي دهد. همچنين وخامت بيماري آلزايمر افراد را آهسته مي كند. اثر آنتي اكسيداني ويتامينE تشكيل پلاك هاي آميلوئيدي را كه باعث التهاب و كج شدن انتهاي اعصاب مي شوند، متوقف مي كند. يكي از اعمال ويتامينE رقيق كردن خون است. مصرف روزانه 8-2 واحد بين المللي ويتامينE توصيه مي شود.
میوه و گیاهان مفید برای تقویت حافظه
سیب : فرحبخش ،تقویت کنندۀ حافظه ، ازدیاد تفکر.
سیر : درمان فراموشی ،تقویت کننده مغز ، درمان ضعف حافظه و درمان سرگیجه .
انجیر : باعث تقویت مغز و رفع فراموشی می شود.
زرد آلو : دررفع گیجی ، تقویت روح و روان ، رفع اختلالات ودر درمان فراموشی نقش مهمی دارد.
نارگیل: درمان مغز وتقویت حافظه .
خرما :آرامش بخش ، درمان اضطراب ، تقویت اعصاب، شست و شوی کلیه .
موز: به علت داشتن فسفر دردرمان فراموشی ،ازدیاد هوش و تقویت حافظه موثر است.
انگور: آرامبخش ،هوش و حافظه را تقویت میکند، زیرا باعث افزایش گلبول قرمز در خون می شود.
کلم : مقوی، تقویت کنندۀ معده ، قلب و حافظه می باشد.
مویز: به صورت ناشتا برای فهم ،هوش و حافظه نافع می باشد.
نخود: تقویت کننده مغز و حافظه و درمان فراموشی است.
مارچوبه : محرک مغزاست.
آلوچه : به دلیل داشتن فسفر و کلسیم ، باعث تقویت حافظه می شود.
بادام : به علت داشتن فسفر ،بهترین درمان امراض مغز و تقویت حافظه است.
عدس: تقویت کنندۀ اعصاب ، تقویت هوش و ازدیاد آهن.
قارچ : اسید گلوتامیک آن ، فعالیت مغز را تحریک می کند.
زیتون : تأثیری قوی روی سلولهای عصبی و سلول مغز دارد و باعث تقویت تفکر ، اندیشه و زیرکی می شود.
کاهو: برای درمان بی خوابی ، قدرت حافظه ، درمان فراموشی موثر است.
پسته : به دلیل داشتن کلسیم و آهن ، برای تقویت حافظه و ازدیاد هوش دموثر است.
گروه خانواده جام نیوز/ 25
استرس و افزایش سن میتواند منجر به از دست دادن حافظه شود اما مکملها و تغییر در شیوهی زندگی، به شما این امکان را میدهد که ذهنی سالم داشته باشید.
وقتی که ۲۲ ساله هستید، شاید گم کردن کلیدها دوبار در روز، برایتان جالب باشد اما وقتی ۴۲ باشید، کمی نگران کننده است. شاید در مورد بالا رفتن سن، چیزی نگران کنندهتر از آن نباشد که احساس کنید حافظهتان رو به زوال است. مهم نیست که سنتان چقدر است، برای اینکه مغزتان را به بهترین شکل حفظ کنید، کارهای زیادی میتوانید انجام دهید.
گری اسمال، پزشک و رئیس مرکز طول عمر UCLA در موسسهی علم اعصاب و رفتار انسان میگوید: شواهد علمی نشان میدهد که فعالیت ذهنی، یک رژیم غذایی سالم، ورزش، و کاهش استرس، هم به بهتر شدن حافظه کمک میکنند و هم خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد.
ترکیب این روشها، در یک دورهی کوتاه، تاثیر بسیار چشمگیری دارد. وقتی که اسکنهای پت (نوعی اسکن برای شناسایی سرطان و اندازهگیری تاثیر درمان سرطان) را بررسی کردیم، بازده مغز بطور قابل توجهی افزایش یافته بود. در واقع، بعضی از مردم در مدت دو هفته، در امتیازات حافظه، ۲۰۰ درصد بهتر شدند که معادل کاهش بیست سال از سن مغز است (در زمینهی اختلال حافظه).داروهای تقویت مغز و اعصاب
روشها و مکملهای متعددی وجود دارد که به منظور محافظت یا بهبود سلامت مغزتان، میتوانید از آنها استفاده کنید. درست است که اینها بطور بالقوه با ارزشند اما هرگز نمیتوانند جایگزین انتخابهای زندگی سالم شوند. در پایان، آنچه که در حفظ و بهبود حافظه موثر است، یک درمان طبیعی نیست بلکه ترکیبی از آنهاست.
اسمال میگوید: وقتی که استراتژیها را ترکیب کنید، بیشترین نتیجه را بدست میآورید. شما میتوانید با مصرف کافی ویتامینها و مواد مغذی، خوردن چربیهای سالم و کربوهیدراتها، خوردن وعدههای غذایی کوچکتر، فعالیت ذهنی و بدنی و کاهش استرس، خودتان را جوان نگه دارید. مصرف مکملهای زیر برای مغزتان مفید است:
شهرت این گیاه، به بهبود گردش خون در مغز و کمک به حافظه است. وقتی که جینکو بعنوان یک مکمل طبیعی که قدرت مغز را افزایش میدهد، شناخته شد، جایگاه خوبی پیدا کرد. در تحقیقی که در مجلهی Phytotherapy Researchمنتشر شد، داوطلبان بزرگسالی که جینکو مصرف کردند در مقایسه با گروهی که دارونما خوردند، از نظر چندین مقیاس حافظه، پیشرفت بیشتری داشتند.
چگونه از آن استفاده کنید: برای مقابله یا جلوگیری از زوال حافظه و حواس پرتی، روزانه ۱۲۰ تا ۲۴۰ میلی گرم از عصارهی استاندارد آن را مصرف کنید. معمولا چندین ماه طول میکشد تا نتایج آن را ببینید.
دارما سینک، پزشک و نویسندهی کتاب “طول عمر مغز میگوید: ویتامین E، قویترین آنتی اکسیدان برای مغز است. این ویتامین، التهاب مغز را کاهش میدهد، رادیکالهای آزاد را از بین میبرد و جلوی از بین رفتن عملکرد شناختی مغز را میگیرد.
برای مقابله با اثرات استرس در مغز، یک مکمل ب کمپلکس خوب که حاوی ویتامینهای B6و B12باشد، بسیار مفید است. دارما میگوید: بسیاری از مردم، از خستگی روحی و جسمی شکایت میکنند. ویتامینهای گروه Bبرای افزایش انرژی بسیار ضروریاند.
چگونه از آن استفاده کنید: دارما، برای یک شخص متوسط، روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین Eتوصیه میکند و اگر مشکلات مربوط به حافظه، تمرکز و مانند آن دارید، روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد ویتامین Eبه همراه ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک مورد نیاز است.
برای سایر ویتامینهای گروه B، مصرف روزانه ۱۰۰۰ میکرو گرم ویتامین B12 (برای جذب بهتر، قرص را زیر زبان بگذارید) و ۵۰ میلی گرم ویتامین B6سه بار در روز توصیه میشود.
چای سبز بعلت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، یک نوشیدنی مفید برای مغز است. یک مطالعه در دانشگاه نیوکاسل در بریتانیا، فواید حفاظتی چای سبز را نشان داده است.
ادوارد اوکلو، دکتر و محقق سرپرست این مطالعه می گوید: ما از یک مطالعهی دو ساله روی تعداد زیادی از افراد بالای ۷۰ سال، اطلاعاتی بدست آوردیم که نشان میدهد کسانی که چای سبز بیشتری مصرف کردند (در مقایسه با کسانی که مقدار کمتری مصرف کردند)، در طول دورهی مطالعه دچار زوال عقل نشدند.
چگونه از آن استفاده کنید: اوکلو میگوید: هیچ مطالعهای مشخص نکرده که باید چه مقدار چای سبز یا چه مارکی از آن بنوشید تا حافظهتان سالم بماند، اما بنظر میرسد که هر چه مصرف کنید، بهتر است.
Q1یک آنتیاکسیدان انرژیزا و بسیار مهم است. دارما میگوید:این آنتی اکسیدان روی نواحی مختلف مغز اثر میگذارد و انرژی ذهنی را افزایش میدهد و باعث میشود که هوشیارتر شوید.
در حال حاضر، مطالعات به دنبال آن هستند که آیا دوزهای بالا (تا ۱۲۰۰ میلی گرم در روز) میتواند به بیماران مبتلا به مراحل اولیهی بیماری پارکینسون کمک کند یا نه. پارکینسون، یک بیماری دژنراتیو است که در رساندن دوپامین به مغز اختلال ایجاد میکند و روی حرکت بدن تاثیر می گذارد.
یک مطالعهی قدیمیتر نشان داده که دوز ۱۲۰۰ میلی گرم در روز مزایایی دارد، مخصوصا وقتی با حداقل ۱۰۰ میلیگرم اسید آلفالیپوئیک (یک مادهی غذایی برای سلول) همراه باشد.
چگونه از آن استفاده کنید: برای انرژی بهتر و پیشگیری از زوال شناختی، دارما پیشنهاد میکند که روزانه ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم Q1مصرف کنید. اگر در حال حاضر، حافظهتان را از دست دادهاید، باید آن مقدار را ۳ برابر کنید. بیمارانی که استاتین مصرف میکنند، باید مکمل Q1مصرف کنند زیرا این دارو ذخیره Q1بدن را کاهش میدهد.
ثابت شده که روغن مریم گلی اسپانیایی، فعالیت آنزیم مهار کنندهی استیل کولین را کاهش میدهد. یک تحقیق ایرانی مشخص کرده که بیماران مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط که روزانه ۶۰قطره از عصارهی مریم گلی مصرف کردند، بهبود قابل توجهی در علائم شناختی نشان دادند. مریم گلی همچنین حاوی چندین آنتی اکسیدان است.
چگونه از آن استفاده کنید: جیمز جیف، همکار نویسندهی راهنمای مصرف مکملهای تقویت مغز، توصیه میکند که روزانه ۲.۵ تا ۷.۵ گرم از عصارهی الکلی مریم گلی یا ۱.۵ تا ۳ گرم از عصارهی مایع آن را مصرف کنید. به یاد داشته باشید، یک قاشق سوپ خوری از مریم گلی در مواد غذایی در حدود ۱.۵ گرم است.
به مطالب زیبا و اموزنده تان ممنون
1