خانهموبایل
امگا 3 تأثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنشهای عصبی و افسردگی دارد
خواص مصرف امگا 3
این روزها از هر زمان دیگری صحبت از امگا 3 میشود، اما ممکن است برخی از خانوادهها هنوز نسبت به نیاز تأمین امگا 3 از طریق تغذیه مناسب اطلاعات کافی نداشته باشند.
امگا 3 دقیقاً چیست؟امگا 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربیها وجود دارد و ویژگیهای خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری یدهاند که اولاً برای ادامه حیات بدن کاملاً ضروری است و ثانیاً چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیست، حتماً باید از طریق رژیم غذایی با مکملها تأمین شود.
در واقع بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد تغذیهای ازجمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد.اسیدهای چرب از اجزای تشکیلدهنده چربیهاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تأمین شود.
این اسید چرب در چه زمانی شناسایی شد؟اولین تحقیق به سال 195 و بررسیای که روی اسکیموها انجام شد، برمیگردد. مطالعه روی خون اسکیموها نشان داد با وجود آن که اسکیموها غذای اصلی خود را از گوشت حیوانات پرچرب شکاری تهیه میکردند، ولی اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاکت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگها میشود. در آن سالها امگا 3 را مترادف با روغن ماهی میدانستند اما اسیدهای چرب امگا 3 طی 4-3 سال اخیر به خوبی شناخته شدهاند و در 2 دهه اخیر در مورد نقش آنها در سلامت مطالعههای بیشتری انجام شده است.
میگویند امگا 3 خواص بیشماری دارد. این خواص چیستند؟چربیها در ساختمان سلولی بدن و به خصوص سلولهای مغزی شرکت دارند. اسیدهای چرب امگا 3 از این نظر نقشهای به خصوصی را ایفا میکنند؛ تحقیقات نشان دادهاند امگا 3 تأثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنشهای عصبی و افسردگی دارد. به طوری که اگر روزانه 2 گرم امگا 3 خالص به بیماران مبتلا به میگرن داده شود، در برخی موارد میگرنشان کنترل میشود.
در سایر بیماریها چطور؟مطالعههای اخیر نشان دادهاند، امگا 3 نه تنها در پیشگیری از برخی سرطانها و بیماریهای قلبی بلکه در کاهش عوارض شیمیدرمانی نیز موثر است. مصرف امگا 3 در بیماران مبتلا به سرطان پستان به خصوص بیمارانی که تحت شیمیدرمانی قرار میگیرند و دچار اختلالهای عصبی هستند و اعصاب دست و پای آنها دچار گزگز و درد شدید میشود، مفید است.
بهترین منابع اسید چرب امگا 3 انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا 3 در ماهیهایی مانند ماهی آزاد، قزلآلا، تن، اسقومری و شاهماهی تعریف میشوددر این بیماران مصرف این اسید چرب تحمل شیمیدرمانی را بالا میبرد. همچنین امگا 3 میتواند عوارض عصبی ناشی از دیابت را کاهش دهد. تحقیقات در زمینه تأثیر امگا 3 بر اماس نیز در دست انجام است و نتایج موثری نیز به دست آمده. طبق بررسیها، مکمل این اسید چرب، پیشرفت اماس را کند میکند.
کدام مواد غذایی امگا 3 دارند؟بهترین منابع اسید چرب امگا 3 انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا 3 در ماهیهایی مانند ماهی آزاد، قزلآلا، تن، اسقومری و شاهماهی تعریف میشود.
در گیاهان نیز روغنهای سویا، آفتابگردان، دانه کتان و گردو، فندق و کنجد حاوی امگا 3 است. علاوه بر این، مواد غذایی غنیشده با امگا 3 مانند برخی از نانها، آبمیوهها، روغنها و تخممرغ مورد توصیه متخصصان تغذیه است.
زیتون چطور؟زیتون و روغن آن برخلاف باور عموم امگا 3 قابلملاحظهای ندارد.
بهتر است امگا 3 را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد
در چه شرایطی لازم است افراد از مکمل امگا 3 استفاده کنند؟اگر فردی در هفته 3 تا 4 وعده ماهی مصرف نکند، از یک سالگی به بعد برای کمک به رشد مغزی و پیشگیری از بسیاری بیماریها مصرف مکمل امگا 3 یا شربت روغن ماهی برایش لازم است. همانطور که میدانید، اسید چرب امگا 6 در تمام روغنهای مایع یافت میشود بنابراین اگر در هفته 3 تا 4 بار ماهی نخوریم، تعادل امگا 3 و امگا 6 به هم میریزد.
دوز مکمل چقدر باید باشد؟
دوز مکملهای امگا 3 متفاوت و از 1 میلیگرم تا 9 میلیگرم متغیر است. شرکتهای تجاری معمولاً مقادیر امگا 3 را روی بستهبندی مینویسند ولی گاهی پزشک از محتوا و دوز باخبر نیست.
هنگام مصرف مکمل امگا 3 باید نکتهای را رعایت کرد تا جذب آن افزایش پیدا کند؟بهتر است امگا 3 را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد زیرا مکمل آن نوعی روغن است و همراه غذا بهتر جذب میشود. البته افرادی که بعد از مصرف آن دچار ضعف در پا میشوند، میتوانند مکمل را قبل از خواب مصرف کنند.
ماهی بخور، امگا 3 نخور!اگر در سبد غذایی خانوار به طور متوسط 4-3 بار در هفته هر بار 12-8 گرم ماهی مصرف شود افراد به هیچوجه نیازی به مصرف امگا 3 نخواهند داشت، اما اگر ماهی مصرف نمیشود، میتوان از مکمل امگا 3 استفاده کرد. مقدار مکمل مصرفی در دوز غیر درمانی یک گرم و در دوز درمانی 3 گرم در روز است. مکمل امگا 3 باید زیر نظر پزشک و بعد از انجام آزمایشهای لازم و تشخیص وضعیت اکسیداسیون بدن تجویز شود. میگوییم زیر نظر پزشک زیرا مصرف خودسرانه این مکمل عارضه دار است.
وقتی مکمل امگا 3 بیش از مقدار مورد نیاز مصرف میشود، چون یک نوع اسید چرب است، با اسید چرب امگا 6 که برای عملکرد بینایی و مغزی لازم است، رقابت میکند و میزان جذب آن را پایین میآورد. از سوی دیگر، وقتی امگا 3 به طور خالص در بره غذایی گنجانده میشود، کلسترول که برای غشای سلولهای بدن مورد نیاز است، کاهش مییابد و یکپارچگی غشاهای سلولی از بین میرود.
در دورههای خاصی مثل بارداری یا شیردهی نیز مصرف مقادیر بالای امگا 3 میتواند خطرساز باشد. افزایش بیش از حد امگا 3 در بدن پاسخهای سیستم ایمنی را کند و واکنشهای دفاعی مثل پاسخ به میکروبها را ضعیف میکند. حتی میتواند تریگلیسیرید خون را به عنوان تأمینکننده انرژی بدن از حد طبیعی پایینتر آورد و فرد را دچار کمبود انرژی کند. به علاوه، اضافه دریافت آن در بدن اکسید میشود و بعد از اکسیداسیون به بافتهای مختلف از جمله عروق و حتی کبد آسیب میرساند و میتواند کبد چرب ایجاد کند.
خواص مصرف امگا 3
امگا 3 ممنوع!با همه خواص مفیدی که مصرف امگا 3 دارد، اما برای برخی هم مضر است. افراد دچار اختلالات خونی، کسانی که پوستشان به راحتی دچار کوفتگی و کبودی میشود، کسانی که از داروهای رقیقکننده خون مثل آسپیرین یا وارفارین استفاده میکنند، افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند و افرادی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده دارند، نباید امگا 3 مصرف کنند. مصرف دوز بالای امگا 3 سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است نباید از آن استفاده کنند.
امگا 3 علیه بیماریهامصرف امگا 3 در واقع میتواند برای مبتلا نشدن به مجموعهای از بیماریها مفید باشد که برخی از این موارد را مرور میکنیم.
* اولین و مهمترین تأثیری که امگا 3 به آن معروف شده، نقش آن در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی است.
* رژیم غذایی سرشار از امگا 3 مانع خشکی و ریزش مو میشود.
* به گفته پزشکان، سالمندان برای پیشگیری از آلزایمر غذاهای حاوی امگا 3 مصرف کنند.
* امگا 3 باعث بهبود خلق و خو، رفتار و شخصیت اشخاص میشود. نتایج تحقیقات نشان میدهد افرادی که میزان اسیدهای چرب امگا 3 در خون آنها کم است، نسبت به دیگران رفتار متغیرتر و منفیتری دارند و دارای علائم خفیف افسردگی هستند، در عین حال افرادی که اسیدهای امگا 3 بیشتری در خون خود دارند، سازگارترند.منبع:tebyan.net
تغذیه و تناسب اندام
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
دراین مطلب آمده است:اگرچه مصرف امگا 3 به بسیاری از افراد توصیه می شود اما اگر در مصرف قرص امگا 3 زیاده روی شود چطور؟ ادامه این مطلب عوارض خطرناک قرص امگا 3 و مصرف بیش از حد امگا 3 را برایتان آورده ایم.انواع مختلف امگا3براساس بسیاری از تحقیقات انجام شده، اسیدهای چرب امگا 3 گرفته شده از روغن ماهی نقش زیادی در پایین آوردن فشارخون و سطوح تری گلیسرید خون دارند. شواهد حاکی است که اسیدهای چرب امگا 3 برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نیز مفید است. انواع مختلفی از امگا 3 وجود دارد. منابع مختلف گیاهی حاوی آلفا لینولنیک اسید یا ALA بوده که بدن می تواند آن را به امگا 3 تبدیل کند. روغن ماهی نیز معمولا حاوی اسیدهای چرب EPA و DHA است. امگا 3 به مقدار فراوان در گردو، ماهی سالمون و اسفناج وجود دارد.امگا 3 و تاثیر بر قند خونتغییر سطوح قند خون یکی از عوارض جانبی امگا 3 است. بنابراین در صورت ابتلا به دیابت یا استفاده از گیاهان، دارو ها و مکمل هایی برای تغییر سطوح قند خون مراقبت بیشتری مورد نیاز است. همچنین در صورت استفاده از امگا 3 برای جلوگیری از بروز هر گونه عوارض و مشکلی نسبت به بررسی قند خون خود اقدام نمایید.تحقیقات مضرات امگا 3 را اثبات کرده اند؟تحقیقات جدید نشان داده که مصرف بیش از اندازه ی امگا 3 برای سلامتی افراد مضر است. محققان در پژوهشی که یافتههای آن در مجله «Prostaglandins» منتشر شده است، دریافتند: اسیدهای چرب امگا 3 که معمولا در ماهی یافت میشود، در صورت مصرف بیش از اندازه میتواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد. اسیدهای چرب امگا 3 دارای خواص ضد التهابی هستند که برای سلامت قلب و مسائل التهابی بسیار مفیدند. با این حال محققان اظهار کردند: مصرف مقدار بیش از اندازه اسیدهای چرب امگا 3 میتواند عملکرد سیستم ایمنی را دچار نقص کند. همچنین مصرف بعضی از مواد غذایی همچون تخممرغ، نان، کره، روغن و آب پرتقال که دارای امگا 3 هستند، همراه با مکمل روغن ماهی سطح این ماده را در بدن افزایش میدهد.مضرات قرص امگا 3 برای مردانمحققان مرکز مطالعات سرطان «فرد هاچینسون» در آمریکا در این رابطه اظهار داشتند: مصرف کپسولهای امگا 3 نه تنها از خطر بروز سرطان پروستات نمیکاهد بلکه احتمال بروز موارد کشنده این بیماری را تا 7 درصد افزایش میدهد. این پژوهشگران معتقدند که هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که ثابت کند مکملهای غذایی برای سلامت انسان سودمند هستند. پژوهشگران مرکز هاچینسون در این تحقیق، خون 834 مرد مبتلا به سرطان پروستات را با خون 1393 مرد سالم مقایسه کردند. نتایج نشان داد مردانی که میزان امگا 3 در خونشان در حد است 71 درصد بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به نوع کشنده سرطان پروستات هستند. به علاوه در این افراد خطر ابتلا به نوع خفیفتر این سرطان 43 درصد افزایش مییابد. این محققان میگویند: هنوز روشن نیست این چربی چگونه باعث رشد تومور میشود اما برخی حدس میزنند که شاید امگا 3 سیستم ایمنی را ضعیف میکند و یا اینکه به مولکول وراثتی دیانای آسیب میزند. با این حال برخی از کارشناسان مرکز مطالعات سرطان انگلیس میگویند: شواهد مربوط به نحوه تاثیرگذاری امگا 3 بر سرطان پروستات متناقض هستند و متاسفانه تحقیق اخیر نیز این تناقضها را حل نکرده است.مضرات قرص امگا 3 برای قلبنتایج به دست آمده از بررسی تاثیر روغن ماهی بر درمان یا جلوگیری از آریتمی قلبی که ممکن است به مرگ منجر شود نشان میدهد که روغن ماهی در برخی از موارد باعث تشدید آریتمی در افراد میشود. اگر سابقه بیماری قلبی دارید، قبل از مصرف روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنید. آریتمی قلبی زمانی رخ میدهد که ایمپالسهای الکتریکی قلب که ضربان قلب را تنظیم میکنند دچار اختلال شوند. قلب شما از طریق انقباض به این ایمپالسهای الکتریکی واکنش نشان میدهد. انقباض دهلیز و بطن قلب باعث پمپاژ و انتقال خون به سایر نقاط بدن میشود. اگر انقباض دهلیز و بطن در زمان مناسب رخ ندهد، قلب قادر به پمپاژ صحیح خون نخواهد بود.86**3213
فرهنگي
رسانه
پايگاه خبري
زاهدان پيگير
خواص مصرف امگا 3
ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir
تماس بی واسطه با مسئولین
بالای صفحه
خبر گزاری جمهوری اسلامی پست الکترونیک : irna@irna.ir
© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.
پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید
امگا ۳ یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربیها وجود دارد و ویژگیهای خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری یدهاند که اولاً برای ادامه حیات بدن کاملاً ضروری است و ثانیاً چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیست، حتماً باید از طریق رژیم غذایی با مکملها تأمین شود.
در واقع بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد تغذیهای ازجمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد.
اسیدهای چرب از اجزای تشکیلدهنده چربیهاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تأمین شود.
این اسید چرب در چه زمانی شناسایی شد؟
اولین تحقیق به سال ۱۹۵۰ و بررسیای که روی اسکیموها انجام شد، برمیگردد. مطالعه روی خون اسکیموها نشان داد با وجود آن که اسکیموها غذای اصلی خود را از گوشت حیوانات پرچرب شکاری تهیه میکردند، ولی اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاکت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگها میشود. در آن سالها امگا ۳ را مترادف با روغن ماهی میدانستند اما اسیدهای چرب امگا ۳ طی ۴۰-۳۰ سال اخیر به خوبی شناخته شدهاند و در ۲ دهه اخیر در مورد نقش آنها در سلامت مطالعههای بیشتری انجام شده است.
میگویند امگا ۳ خواص بیشماری دارد. این خواص چیستند؟
چربیها در ساختمان سلولی بدن و به خصوص سلولهای مغزی شرکت دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ از این نظر نقشهای به خصوصی را ایفا میکنند؛ تحقیقات نشان دادهاند امگا ۳ تأثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنشهای عصبی و افسردگی دارد. به طوری که اگر روزانه ۲ گرم امگا ۳ خالص به بیماران مبتلا به میگرن داده شود، در برخی موارد میگرنشان کنترل میشود.
در سایر بیماریها چطور؟
مطالعههای اخیر نشان دادهاند، امگا ۳ نه تنها در پیشگیری از برخی سرطانها و بیماریهای قلبی بلکه در کاهش عوارض شیمیدرمانی نیز موثر است. مصرف امگا ۳ در بیماران مبتلا به سرطان پستان به خصوص بیمارانی که تحت شیمیدرمانی قرار میگیرند و دچار اختلالهای عصبی هستند و اعصاب دست و پای آنها دچار گزگز و درد شدید میشود، مفید است.
بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا ۳ در ماهیهایی مانند ماهی آزاد، قزلآلا، تن، اسقومری
و شاهماهی تعریف میشود
در این بیماران مصرف این اسید چرب تحمل شیمیدرمانی را بالا میبرد. همچنین امگا ۳ میتواند عوارض عصبی ناشی از دیابت را کاهش دهد. تحقیقات در زمینه تأثیر امگا ۳ بر اماس نیز در دست انجام است و نتایج موثری نیز به دست آمده. طبق بررسیها، مکمل این اسید چرب، پیشرفت اماس را کند میکند.
خواص مصرف امگا 3
کدام مواد غذایی امگا ۳ دارند؟
بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا ۳ در ماهیهایی مانند ماهی آزاد، قزلآلا، تن، اسقومری و شاهماهی تعریف میشود.
در گیاهان نیز روغنهای سویا، آفتابگردان، دانه کتان و گردو، فندق و کنجد حاوی امگا ۳ است. علاوه بر این، مواد غذایی غنیشده با امگا ۳ مانند برخی از نانها، آبمیوهها، روغنها و تخممرغ مورد توصیه متخصصان تغذیه است.
زیتون چطور؟
زیتون و روغن آن برخلاف باور عموم امگا ۳ قابلملاحظهای ندارد.
در چه شرایطی لازم است افراد از مکمل امگا ۳ استفاده کنند؟
اگر فردی در هفته ۳ تا ۴ وعده ماهی مصرف نکند، از یک سالگی به بعد برای کمک به رشد مغزی و پیشگیری از بسیاری بیماریها مصرف مکمل امگا ۳ یا شربت روغن ماهی برایش لازم است. همانطور که میدانید، اسید چرب امگا ۶ در تمام روغنهای مایع یافت میشود بنابراین اگر در هفته ۳ تا ۴ بار ماهی نخوریم، تعادل امگا ۳ و امگا ۶ به هم میریزد.
دوز مکمل چقدر باید باشد؟
دوز مکملهای امگا ۳ متفاوت و از ۱۰۰ میلیگرم تا ۹۰۰ میلیگرم متغیر است. شرکتهای تجاری معمولاً مقادیر امگا ۳ را روی بستهبندی مینویسند ولی گاهی پزشک از محتوا و دوز باخبر نیست.
هنگام مصرف مکمل امگا ۳ باید نکتهای را رعایت کرد تا جذب آن افزایش پیدا کند؟
بهتر است امگا ۳ را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد زیرا مکمل آن نوعی روغن است و همراه غذا بهتر جذب میشود. البته افرادی که بعد از مصرف آن دچار ضعف در پا میشوند، میتوانند مکمل را قبل از خواب مصرف کنند.
ماهی بخور، امگا ۳ نخور!
اگر در سبد غذایی خانوار به طور متوسط ۴-۳ بار در هفته هر بار ۱۲۰-۸۰ گرم ماهی مصرف شود افراد به هیچوجه نیازی به مصرف امگا ۳ نخواهند داشت، اما اگر ماهی مصرف نمیشود، میتوان از مکمل امگا ۳ استفاده کرد. مقدار مکمل مصرفی در دوز غیر درمانی یک گرم و در دوز درمانی ۳ گرم در روز است. مکمل امگا ۳ باید زیر نظر پزشک و بعد از انجام آزمایشهای لازم و تشخیص وضعیت اکسیداسیون بدن تجویز شود. میگوییم زیر نظر پزشک زیرا مصرف خودسرانه این مکمل عارضه دار است.
اگر در سبد غذایی خانوار به طور متوسط ۴-۳ بار در هفته هر بار ۱۲۰-۸۰ گرم ماهی مصرف شود افراد به هیچوجه نیازی به مصرف امگا ۳ نخواهند داشت، اما اگر ماهی مصرف نمیشود، میتوان از مکمل امگا ۳ استفاده کرد
وقتی مکمل امگا ۳ بیش از مقدار مورد نیاز مصرف میشود، چون یک نوع اسید چرب است، با اسید چرب امگا ۶ که برای عملکرد بینایی و مغزی لازم است، رقابت میکند و میزان جذب آن را پایین میآورد. از سوی دیگر، وقتی امگا ۳ به طور خالص در بره غذایی گنجانده میشود، کلسترول که برای غشای سلولهای بدن مورد نیاز است، کاهش مییابد و یکپارچگی غشاهای سلولی از بین میرود. در دورههای خاصی مثل بارداری یا شیردهی نیز مصرف مقادیر بالای امگا ۳ میتواند خطرساز باشد. افزایش بیش از حد امگا ۳ در بدن پاسخهای سیستم ایمنی را کند و واکنشهای دفاعی مثل پاسخ به میکروبها را ضعیف میکند. حتی میتواند تریگلیسیرید خون را به عنوان تأمینکننده انرژی بدن از حد طبیعی پایینتر آورد و فرد را دچار کمبود انرژی کند. به علاوه، اضافه دریافت آن در بدن اکسید میشود و بعد از اکسیداسیون به بافتهای مختلف از جمله عروق و حتی کبد آسیب میرساند و میتواند کبد چرب ایجاد کند.
امگا ۳ ممنوع!
با همه خواص مفیدی که مصرف امگا ۳ دارد، اما برای برخی هم مضر است. افراد دچار اختلالات خونی، کسانی که پوستشان به راحتی دچار کوفتگی و کبودی میشود، کسانی که از داروهای رقیقکننده خون مثل آسپیرین یا وارفارین استفاده میکنند، افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند و افرادی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده دارند، نباید امگا ۳ مصرف کنند. مصرف دوز بالای امگا ۳ سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است نباید از آن استفاده کنند.
خواص قرص امگا۳
مصرف امگا ۳ در واقع میتواند برای مبتلا نشدن به مجموعهای از بیماریها مفید باشد که برخی از این موارد را مرور میکنیم.
* اولین و مهمترین تأثیری که امگا ۳ به آن معروف شده، نقش آن در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی است.
* رژیم غذایی سرشار از امگا ۳ مانع خشکی و ریزش مو میشود.
* به گفته پزشکان، سالمندان برای پیشگیری از آلزایمر غذاهای حاوی امگا ۳ مصرف کنند.
* امگا ۳ باعث بهبود خلق و خو، رفتار و شخصیت اشخاص میشود. نتایج تحقیقات نشان میدهد افرادی که میزان اسیدهای چرب امگا ۳ در خون آنها کم است، نسبت به دیگران رفتار متغیرتر و منفیتری دارند و دارای علائم خفیف افسردگی هستند، در عین حال افرادی که اسیدهای امگا ۳ بیشتری در خون خود دارند، سازگارترند.
بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
*
(بدون www) *
در صورتی که کسی به نظر من پاسخ دهد به من ارسال شود.
دعا زبان بند ، حذف موقت اکانت اینستاگرام ، متن اینستاگرام ، تعبیرخواب خون ، رمان بدون سانسور ، علیرضا آذر
نقشه سایت | چکیده سایت |
کپی برداری مطالب آزاد است اما درج منبع نشانه معرفت شماست! |
بهینه سازی و صعود توسط میهن بک لینک (بک لینک)
مکمل های روغن ماهی؛ واقعا چطور عمل می کنند؟
شما احتمالا در مورد تمام فواید روغن ماهی برای سلامتی، شنیده اید. اما آیا واقعا برای بهره مند شدن از این فواید، باید یک مکمل مصرف کنید؟
روغن ماهی ــ در مواد غذایی کامل یا به شکل مکمل ــ خواص درمانی متعددی از جمله بهبود سلامت مفاصل، سیستم قلبی و عروقی، ایمنی و حتی عملکرد مغزی دارد. اما دقیقا چطور به بدن کمک می کند؟
پیش از این که وارد جزئیات شویم، بیایید به خاطر بسپاریم که اکثر مزایای روغن ماهی، به خاطر این دو عمل موثرند:
(1)وضعیت آنها به عنوان یک اسید چرب امگا 3 و (2)توانایی آنها برای تغییر شکل به پروستاگلاندین ها، یعنی مولکول های علامت دهی در غشاهای سلولی.
خواص مصرف امگا 3
اضافه کردن روغن ماهی به رژیم غذایی شما، لزوما منجر به این چهار فایده نمی شود، اما اگر مصرف امگا 3 و 6 شما در حال حاضر، تعادل باشد، به احتمال زیاد مفید خواهد بود. شما از مصرف خود روغن ماهی، از اصلاح نسبت اسیدهای چرب امگا، سود خواهید برد.
ما می خواهیم درباره چهار خاصیت بالقوه روغن ماهی صحبت کنیم.اما حتما توجه داشته باشید٬ که بیشترین مزایای سلامتی از عدم تعادل امگا 3 به امگا 6 مصرفی، حاصل می شود. ما از طریق یک رژیم غذایی معمولی، امگا 6 زیادی(از گوشت قرمز) و امگا 3 بسیار کمی دریافت می کنیم.
زمانی که نسبت امگا 3 به امگا 6، صحیح نباشد، ممکن است آن مشکلات بالقوه پدیدار شوند. با مصرف مکمل روغن ماهی (که اگر رژیم غذایی شما در حال حاضر، شامل ماهی های چرب باشد، ضروری نیست)، تعادل امگاها اصلاح می شود و شما متوجه بعضی مزایایی می شوید که در زیر فهرست کرده ایم:
ممکن است روغن ماهی از دو راه برای مغزتان مفید باشد: گرچه روغن ماهی به تنهایی برای درمان افسردگی لازم نمی باشد اما در تاثیر هرچه داروهای ضد افسردگی مهم است. با این حال، دوز بالای ایکوز اپنتاانوییک اسید (EPA) ــ یکی از اسیدهای چرب امگا 3 مهم در روغن ماهی ــ به حداکثر رساندن تاثیرات داروهای ضد افسردگی و در نتیجه بهبود خلق و خوی افرادی که به داروهای ضد افسردگی پاسخ نمی دهند، کمک می کند. (دوکوز اهگزانوییک اسید(DHA)،یک اسید چرب امگا 3 مهم دیگر است که در روغن ماهی وجود دارد).
یک مطالعه اخیر نشان می دهد که روغن ماهی احتمالا می تواند یک نوتروپیک در نظر گرفته شود٬ یعنی ماده ای که می تواند شناخت و حافظه را بهبود ببخشد. این شواهد مخصوصا به استفاده از روغن ماهی برای حفظ عملکرد مغز در افراد مسن، اشاره می کند و خاطر نشان می کند که مصرف بیش از حد امگا 6 ــ و امگا 3 خیلی کم ــ برای سلامت عصبی، مضر است.
خواص روغن ماهی برای سلامتی
روغن ماهی معمولا برای بهبود سلامت مفاصل استفاده می شود. با این حال با وجود محبوبیتی که دارد، مزایای آن به اندازه سایر مکمل هایی که معمولا برای سلامت مفاصل استفاده می شوند ــ مانند کورکومین یا گلوکوزامین ــ مورد تحقیق قرار نگرفته است. اگر شما سالم هستید و قصد دارید برای سلامت مفاصل از روغن ماهی استفاده کنید، دوزهای بالاتر را انتخاب کنید. اما بدانید که امگا 6 بیش از حد می تواند به سلامت مفاصل، آسیب بیشتری برساند، به خصوص اگر شما دچار ورم مفاصل (آرتریت) باشید.
اگرچه توصیه می شود که مصرف مکمل روغن ماهی می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند، اما شواهد محکمی برای این نظریه وجود ندارد. در واقع دوزهای بالای روغن ماهی ممکن است برعکس عمل کند. اگر مستعد ابتلا به سرماخوردگی و خستگی هستید، به نظر می رسد بهترین کار برای شما، مصرف متعادل امگا از طریق یک رژیم غذایی خوب و تغذیه درست است.
آخرین تحقیقات در مورد تاثیر روغن ماهی در محافظت از سلامت قلب و عروق را می توان این گونه خلاصه کرد: “بسیار کمتر از چیزی که فکر می کردیم، امیدوار کننده بود. در حال حاضر گمان می رود اولین مطالعاتی که از استفاده از روغن ماهی برای سلامت قلب حمایت کرده اند، بیش از حد مشتاق و حریص بوده اند. به طور کلی پذیرفته شده که مصرف کم امگا 3(3 میلی گرم EPA به همراه DHA) حاصل از رژیم غذایی یا مکمل، پیشگیری کننده است٬ اما دوزهای بالاتر، لزوما بهتر نیستند.
محبوبیت روغن ماهی، به این علت است که رژیم غذایی استاندارد غربی معمولا سرشار از اسیدهای چرب امگا 6(ذرت، سویا و محصولات گوشتی) است و مقدار کمی امگا 3 دارد و استفاده از روغن ماهی به عنوان یک راه ساده و موثر برای بستن این شکاف (رفع این مشکل) در نظر گرفته شد.
اگر شما یک رژیم غذایی مدیترانه ای ــ با مقدار زیادی ماهی ــ دارید، احتمال دارد که متوجه فواید مربوط به مکمل روغن ماهی نشوید زیرا در حال حاضر در رژیم غذایی شما ،اسیدهای چرب امگا 3 در مقابل امگا 6،متعادل هستند.
افرادی که معمولا بعد از وارد کردن روغن ماهی به رژیم غذایی شان ، متوجه این مزایا می شوند، معمولا یک رژیم غذایی پر چرب با مصرف کم ماهی (یا بدون مصرف ماهی) دارند. اضافه کردن روغن ماهی به رژیم غذایی با بازگرداندن تعادل به رژیم غذایی آنها که سرشار از امگا 6 و دارای امگا 3 بسیار کم است، به بستن این شکاف کمک می کند.
برای بعضی از ما، این به چه معنی است؟ اگر شما یک رژیم غذایی متعادل دارید و به طور منظم ماهی می خورید، ممکن است اصلا به مصرف مکمل روغن ماهی نیاز نداشته باشید. در واقع شاید برای شما مفیدتر باشد که قبل از استفاده از مکمل، ماهی های چرب بیشتری را وارد رژیم غذایی تان کنید.
کلیه حقوق مطالب برای مجله تناسب اندام محفوظ است؛ لطفاً در صورت استفاده ، لینک و مجله تناسب اندام را درج کنید. کانال بدنسازی
امگا-۳، التهاب را کاهش می دهند، سلامت مغز و قلب را بهبود می بخشند، سلامت چشمها را حفظ میکنند، شما را لاغر نگه می دارند و حتی عمر شما را طولانی تر می کنند. اما افسوس که اکثر ما، مقدار کافی از این اسیدهای چرب مفید را در رژیم های غذایی مان دریافت نمی کنیم (کارشناسان تخمین می زنند که اکثر مردم، ۴/۱ از مقدار توصیه شده روزانه شان را مصرف می کنند). سه نوع اصلی از امگا-۳ عبارتند از آلفالینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA). ماهی های چرب، بهترین منبع امگا-۳ هستند که باعث می شود دریافت مقادیر کافی از این اسیدهای چرب ضروری برای افرادی که ماهی نمی خورند، سخت تر شود. برای گیاهخواران، روغن بذر کتان، روغن شاهدانه، جلبک دریایی و دانه های چیا، برخی از بهترین منابع جایگزین امگا-۳ هستند. برای آنکه چیزهای بیشتری در مورد مزایای گنجاندن امگا۳ در رژیم غذایی تان بیاموزید، مطالب زیر را بخوانید.
دلیلی دارد که چرا ماهی بعنوان “غذای مغز در نظر گرفته می شود. تقریبا ۶۰ درصد از ماده خاکستری مغز شما از چربیها تشکیل شده است و ثابت شده که افزایش مصرف امگا-۳، سلامت مغز را از دوران کودکی تا پیری بهبود می بخشد. با توجه به مطالعه ای که در ژوئن ۲۰۱۳ در Cerebral Cortex منتشر شد، هنگامیکه به افراد بزرگسال در روز ۲٫۲ گرم امگا۳ (EPA/DHA) داده شد، عملکرد شناختی و اندازه های تفکر پیچیده آنها بهتر شد. امگا-۳ با کمک به حفظ گردش خون سالم (جریان خون به مغز) و فراهم کردن ساختار و یکپارچگی برای غشاهای سلولها در مغز شما، سلامت مغز را بهبود می بخشند.
مطالعات جمعیتی، ارتباطی بین چاقی و سطوح پایین امگا ۳ نشان می دهند. در یک مطالعه روی ۱۲۴ بزرگسال، آنهایی که سطوح خونی امگا۳ پایین تری داشتند، در مقایسه با بزرگسالانی با سطوح بالاتر امگا۳، دارای BMI بالاتر و سایز دور کمر و باسن بودند. آنها همچنین مزایای متابولیکی نیز دارند و هورمون هایی را تحریک میکنند که به شما کمک می کنند کنترل کنید چه مقدار غذا می خورید و بدن را قادر می سازند که چربی را بعنوان سوخت بسوزاند. امگا۳ ها، هورمون های گرسنگی را نیز کاهش داده و به افزایش هورمونهای مربوط به احساس سیری کمک می کنند.
در حالیکه تحقیقات هنوز در مراحل ابتدایی شان قرار دارند و نتایج متناقض هستند، مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهند امگا-۳ ممکن است به جلوگیری از برخی سرطانها کمک کنند از جمله سرطان سینه و روده بزرگ. امگا-۳ در مطالعات مختلف، رشد رده های سلولهای توموری را سرکوب کردند. یک آنالیز جدید از مطالعات انجام شده با اسیدهای چرب امگا-۳ و سرطان سینه دریافت که ریسک ابتلا به سرطان سینه در خانمهایی با مقادیر مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ در رژیم غذایی شان، ۱۴% کمتر بود.
سکته مغزی، چهارمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است و ۸۰% از سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. علاوه بر صدها مطالعه ای که نشان می دهند امگا-۳ برای قلب مفیدند، تعدادی از مطالعات دیگر نشان می دهند که آنها ممکن است در جلوگیری از سکته مغزی نیز نقش داشته باشند. سکته مغزی، یک «حمله مغزی» در نظر گرفته می شود، به این معنی که یک رگ خونی به مغز، مسدود شده یا پاره می شود که هر دوی آنها به آسیب مغزی منجر می شوند. امگا-۳ به کاهش عوامل خطر قابل کنترل سکته مغزی کمک می کنند که عبارتند از کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت و تصلب شرایین. با توجه به یک مطالعه از Hard Public Health، احتمال مرگ ناشی از یک عارضه کرونر مانند یک حمله قلبی یا سکته مغزی در افراد مسن با سطوح خونی امگا-۳، پایین تر بود.
خواص مصرف امگا 3
تحقیقات نشان می دهند که یک رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات می تواند به محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید، علائم photo-aging و آسیب دیدگی کمک کند و امگا-۳ نیز برخی از این مزایای مشابه را ارائه می دهند. آسیب پوستی، اغلب از قرارگیری در معرض نور خورشید و واکنشی که در سطح سلولی بوجود می آید، رخ می دهد. یک مطالعه اخیر دریافت که اسیدهای چرب امگا-۳ به محافظت از پوست در برابر آسیب UV ناشی از قرارگیری در معرض نور خورشید کمک می کنند. پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ در Experimental Dermatology منتشر شد، گزارش داد که امگا-۳ در کاهش حساسیت به نور، کاهش پاسخ ایمنی پس از قرارگیری در معرض خورشید و همچنین کاهش photo-aging و استرس اکسیداتیو که از قرارگرفتن در معرض نور خورشید منتج می شوند، مفید هستند. امگا-۳ ممکن است در کمک به پیشگیری از سرطان پوست نیز نقش داشته باشند.
خواص امگا 3
رژیم های غذایی حاوی امگا۳ های و چربی اشباع کمتر به بالا نگه داشتن سطوح کلسترول خوب (HDL) و پایین نگه داشتن سطوح کلسترول بد (LDL) کمک می کنند. به همین دلیل است که انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که بزرگسالان سالم برای دریافت حدود ۵۰۰ میلی گرم تا ۱ گرم امگا۳ در روز، حداقل ۲ وعده ماهی (ترجیحا ماهی روغنی از آبهای سرد) در هفته مصرف کنند. یک راه بسیار خوب برای عمل به این توصیه، لذت بردن از منابع وحشی و پایدار سالمون یا کاد است. بعنوان مثال یک وعده ۱۰۰ گرمی سالمون وحشی آلاسکا حدود ۱٫۷ – ۱٫۵ گرم EPA/DHA فراهم می کند. EPA و DHA ماهی ممکن است قابل جذب تر از امگا۳ های مکملها باشند. یک مطالعه دریافت که امگا۳ های ناشی از خوردن سالمون، سطوح خونی DHA/EPA را نسبت به مکملهای روغن ماهی، بطور موثرتری بالا می برند.
شواهد نشان می دهند که امگا۳ها ممکن است به کاهش افسردگی و سایر اختلالات سلامت روانی نیز کمک کنند. مطالعات مبتنی بر جمعیت نشان می دهند افرادی که ماهی و غذاهای دریایی بیشتری می خورند و امگا۳ های رژیم غذایی شان بالاتر است، ریسک کمتری برای ابتلا به افسردگی و افسردگی پس از زایمان دارند. آزمایشات کلینیکی انسانی دریافته اند که مصرف مکمل امگا۳ می تواند به کاهش خطر برخی عارضه های روانی در میان افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند. مطالعه سال ۲۰۱۳ که در فارماکولوژی انسانی منتشر شد، نشان می دهد که DHA، یک اثر مثبت بر رفتارها و اعمال تهاجمی دارد و به بهبود و تثبیت خلق و خو در هنگامیکه افراد تحت فشار هستند، کمک می کند.
جامعه علمی معتقد است که امگا-۳ به کاهش فشار خون شما کمک خواهند کرد. تحقیقات نشان می دهند افرادی که ماهی یبیشتری می خورند، در مقایسه با آنهایی که ماهی نمی خورند، فشار خون پایین تری دارند. امگا-۳، رگهای خونی را سالم تر و انعطاف پذیرتر کرده و به کنترل فشار خون کمک می کنند. نتایج کارازمایی بالینی تصادفی، مدارک غیر قابل انکاری را برای اثر کاهنده فشار خون امگا-۳ نشان داده اند. این تغییر در افرادی که از قبل بیماری فشار خون داشتند، موثرتر و آشکار تر بود، اگرچه افراد بدون فشار خون بالا نیز همچنان از امگا-۳ سود خواهند برد. همچنین یک مطالعه اخیر دریافت افرادی که از دوزهای بالای مکملهای روغن ماهی استفاده می کردند، به محافظت از قلبشان در برابر استرس ناشی از کار کمک کردند.
امگا-۳ها قادرند نشانگرهای التهاب را که با درد عضله و مفصل مرتبط اند و اغلب با داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن کنترل می شوند را کاهش دهند. در یک مطالعه به ۲۵۰ بیمار که دچار درد مزمن بودند، روزانه ۱٫۲ گرم DHA/EPA داده شد. نتایج نشان دادند که ۶۰ درصد از شرکت کنندگان گزارش کرده اند که دردشان بهبود یافت و ۸۰ درصد از میزان بهبودی شان بخاطر مصرف روغن ماهی، راضی بودند. این نویسندگان نتیجه گرفتند که مصرف مکملهای EPA/DHA برای درمان درد ممکن است مطمئن تر از NSAIDs باشد. و در یک مطالعه دوسوکر کنترل شده با دارونما، دوز روزانه ۱٫۸ گرم امگا۳ به کاهش درد مرتبط با درد عضلانی با شروع تاخیری ناشی از ورزش در مردان کمک کرد.
امگا۳ DHA در شبکیه، ماکولا و سایر نواحی چشم متمرکز است و مطالعات نشان می دهند که DHA، نقش مهمی در بینایی (دید) سالم ایفا می کند. در حقیقت DHA، نشان دهنده ۹۳ درصد از چربیهای امگا۳ در بافت چشم است. برخی مطالعات دریافته اند که مکمل DHA می تواند نتایج بصری در میان نوزادان نارس را بهبود ببخشد. در عین حال مطالعات روی افراد مسن دریافته اند که DHA همراه با کاروتنوئیدها، لوتئین و زآکسانتین، ممکن است نقش مهمی در حفاظت در برابر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (که علت اصلی نابینایی در میان آمریکایی های مسن تر است) ایفا کند.
التهاب سیستمیک مزمن با بسیاری از بیماریها و شرایط ــ از بیماری قلبی، ورم مفاصل، مشکلات برونش گرفته تا بیماری التهابی روده ــ و نشانه های پیری زودرس مانند چین و چروکها مرتبط است. مطالعات نشان می دهند هنگامیکه میزان امگا-۳ ها بالا هستند، تولید عوامل ضدالتهابی که به کاهش پاسخ التهابی بدن کمک می کنند، افزایش می یابد. در حالیکه روشن نیست که امگا-۳ها چگونه التهاب را فرو می نشانند اما محققان در دانشگاه کالیفرنیا گزارش کردند که امگا-۳ها، تولید هورمون پیش التهابی را مهار می کنند. چه مقدار کافی است؟ اکثر کارشناسان سلامتی می گویند که یک مبنای سالم، ۵۰۰ میلی گرم در روز است.
تری گلیسیرید بالا می تواند به اختلالات متابولیک، پانکراتیت و بیماری قلبی منجر شود. انجمن قلب آمریکا برای کاهش تری گلیسیرید بالا، مصرف ۴ – ۲ گرم EPA را در روز، تحت نظارت پزشکی توصیه می کند.
در یک مطالعه که در ساله تغذیه و متابولیسم منتشر شد، دوزهای بالای DHA (و تری گلیسریدهای با زنجیره متوسط)، تری گلیسیرید خون را تا ۵۰ درصد کاهش داد. کلسترول کل و سطوح قند خون ناشتا نیز کاهش یافتند. برای دریافت بیش از یک گرم امگا۳ در روز، معمولا به یک مکمل یا ماده غذایی غنی شده نیاز است. در هنگام انتخاب یک مکمل روغن ماهی، به دنبال یک تجاری معتبر باشید که ثابت شده محصولات با کیفیت ارائه می دهد. در هنگام اضافه کردن مکملها به رژیم غذایی تان، همیشه با پزشکتان مشورت کنید.
آسم با عوامل محیطی و رژیمی بسیاری مرتبط دانسته شده که می توانند بعنوان محرک برای حملات آسم عمل کنند. برخی مطالعات نشان می دهند که افراد مبتلا به آسم در مقایسه با کسانی که دچار این وضعیت نیستند، سطوح پایین تری از امگا-۳ دارند. مطالعات متعدد نشان می دهند رژیم های غذایی که غنی از امگا-۳ هستند (و اسیدهای چرب امگا-۶ پایین تری دارند)، نتایج را در میان افراد مبتلا به آسم بهبود می بخشند. امگا-۳ همچنین ممکن است به تسکین آسم ناشی از ورزش کمک کنند. وضعیتی که افراد به موجب آن، انقباض برونش را در طول ورزش تجربه می کنند. یک مطالعه اخیر که در طب تنفسی منتشر شد، یک بهبود ۵۹% را در عملکرد ریه و کاهش التهاب راههای هوایی در شرکت کنندگان پس از مصرف یک مکمل امگا-۳، گزارش داد.
فواید امگا 3 برای سلامت
آرتروز یعنی التهاب مفصل و اشکال بسیار مختلفی از این بیماری وجود دارد. خبر خوب این است که آرتروز دیگر یک بخش اجتناب ناپذیر از پیری در نظر گرفته نمی شود. تحقیقات نشان می دهند که قابل حرکت نگه داشتن مفاصل از طریق فعالیت فیزیکی و داشتن یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدانها و امگا۳ ها ممکن است به کاهش التهاب مفاصل کمک کند. یک مطالعه که در “آرتروز و روماتیسم منتشر شد، یک بهبود ۲۵ – ۲۰% در علائم آرتروز شرکت کنندگانی که روزانه حداقل ۲٫۶ گرم امگا-۳ مصرف می کردند، در مقایسه با آنهایی که دارونما دریافت می کردند، گزارش دادند. شرکت کنندگان توانستند مقدار مصرف داروهای معمولشان مانند NSAIDs (ایبوپروفن) را کاهش دهند.
مطالعات متعدد نشان می دهند که امگا-۳ می توانند تراکم استخوان را بهبود ببخشند و ممکن است به علت اثرات استخوان سازشان به کاهش شکستگی کمک کنند. در حالیکه مقدار بیش از حد زیاد امگا-۶ در رژیم غذایی یک فرد باعث ایجاد التهاب خواهد شد که از دست دادن استخوان را افزایش می دهد اما ثابت شده که اثرات ضدالتهابی امگا-۳ باعث تحریک نشانگرها برای سلولهای سازنده استخوان می شود و در عین حال از سلولهایی که باعث از دست دادن استخوان می شوند، می کاهد. برای افزایش سلامت استخوانهایتان، در اینجا یک راه آسان برای افزایش امگا-۳ رژیم غذایی تان بیان می کنیم: اضافه کردن یک قاشق غذاخوری دانه های چیا یا تخم شاهدانه پوست کنده به ماست یا اسموتی های غیر لبنی، به ترتیب ۲٫۵ و ۱ گرم امگا-۳ ALA اضافه می کند. این دانه ها می توانند روی سالادها، غذاهای شامل مرغ، کاسرول ها و سبزیجات یا غذاهای جانبی نیز مورد استفاده قرار گیرند.
یکی از راههایی که امگا-۳ها، ریسک عارضه های عروقی مانند سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش می دهند، کاستن از میزان چسبندگی خون و احتمالا جلوگیری از تشکیل لخته های خون یا پلاکهای آترواسکلروتیک در شریان هاست که می توانند پاره شده و منجر به سکته مغزی یا حمله قلبی شوند. امگا-۳ها در حفظ یک ریتم و ضربان قلب سالم برای کاهش خطر آریتمی های قلبی نیز نقش دارند. در یک مطالعه که در JAMA منتشر شد، مردانی که هفته ای یکبار یا سالمون مصرف کردند، یک کاهش ۷۰ – ۵۰% در ریسک حمله قلبی را تجربه کردند. بعلاوه Physician’s Health Study نشان داد ریسک مرگ ناگهانی قلبی در افرادی که یکبار در هفته ماهی می خورند، در مقایسه با کسانی که به دفعات کمتری ماهی مصرف می کنند (یا اصلا ماهی نمی خورند)، ۵۲% پایین تر بود.
گیاهخوارانی که ماهی یا غذاهای دریایی نمی خورند، به سختی قادر خواهند بود مقدار امگا-۳ مورد نیازشان را فقط از منابع گیاهی ALA تامین کنند. خبر خوب این است که مکملهای متععدی حاوی جلبک دریایی (ماهی ها و غذاهای دریایی در پایین زنجیره غذایی، اینگونه EPA و DHA یشان را دریافت می کنند) وجود دارند. روغن بذر کتان، روغن شاهدانه و دانه های چیا، برخی از بهترین منابع گیاهی امگا-۳ برای وگان ها هستند. توجه: وگان ها باید مراقب مقدار امگا-۶ و چربیهای اشباعی که مصرف می کنند، باشند. تبدیل ALA به DHA و EPA در هنگامیکه شما تعداد بسیار زیادی مواد غذایی گیاهی مانند آجیل که حاوی مقادیر بالایی از امگا-۶ هاست و چربی های اشباع مانند روغن نارگیل و روغن هسته خرما مصرف کنید، تا حد زیادی کاهش می یابد.
مطلب عالی بود. به سایت ما هم که در این زمینه سر بزنید
مطالب خوبی بود.
با تشکر از مطالب خوبتان
خیلی ممنون عالی بود.
سپاس و قدردانی از سایت خوبتون
خوب است
بسیار عالی
سربلند و پیروز باشید
بسیار عالی
پیروز و سربلند باشید
مطالب کاملا مفید و عالی
ممنون از سایتتون
سلام سایت خوبی داین
خیلی مطلب جالبی بود امکان مصرف ازاد امگا ۳ وجود داره ؟ یا باید حتما پزشک تجویز کنه برای مصرف؟
بسیار عالی بود ممنون
خیلی عالی بود ممنون
ممنون از سایت و مطالب عالیتون
ممنون از نکات مفیدتون
ممنون عالی بود
خواص مصرف امگا 3
سایت خیلی خوبی دارید عالی بود
سایت خیلی خوبی دارید عالی بود
ممنون عالی بود
ممنون
بسیار متشکر
متشکر
سلام ممنون از مطلبتون.
با تشکر از سایت خوبتون خیلی عالی بود
سلام
مطالب خیلی مفید بود
با تشکر از سایت خوبتون خیلی عالی بود
ممنون از سایت عالیتون
سایت خوبیه
بابت سایت خوبتون ممنونم عالی بود
ممنون خیلی خوب و مفید بود
با تشکر از سایت خوبتون خیلی عالی بود
از سایت خوبتون متشکرم
از زمانی که این مطلب خوندم روزانه سعی میکنم قرص امگا ۳مصرف کنم
سپاس و قدردانی از مطالب خوبی که در سایتتون قرار دادید
سپاس و قدردانی از سایت خوبتون
مطالب خیلی مفید بود
بسیار متشکر
سپاس و قدردانی از سایت خوبتون
مطالب خیلی مفید بود
سلام مطالبتون خیلی به درد بخور بود من که ازسایتتون خیلی راضیم.همیشه موفق باشی دوست عزیز
خیلی مفید بود ممنون
بسیار ممنون متشکر
ممنون از سایت خوبتون
مطالب خیلی مفید بود
سپاس
خیلی مفید بود ممنون
با سلام
سپاس و قدردانی از مطالب خوبی که در سایتتون قرار دادید
سال خیلی خوبی داشته باشین
سال نو مبارک
سپاس و قدردانی از سایت خوبتون
سلام ممنون از مطلبتون.
تشکر عالی بود
سلام ممنون از مطالب عالیتون.
با سلام
سپاس و قدردانی از مطالب خوبی که در سایتتون قرار دادید
سلام ممنون از سایت خوبی که دارید
خوب است
کلیه حقوق مطالب برای مجله تناسب اندام محفوظ است؛ لطفاً در صورت استفاده ، لینک و مجله تناسب اندام را درج کنید. کانال بدنسازی
علی رغم اینکه احتمال ورود جیوه به دستگاه گوارش با استفاده از کپسول امگا-۳، نسبت به مصرف خود ماهیها کمتر است، ولی بعضی افراد از جمله زنان باردار یا شیرده نباید بدون نظر پزشک از کپسولهای امگا-۳ استفاده کنند
ماهیهایی مانند خالمخالی، قزلآلا، سالمون، تون، ساردین و هالیبوت، سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند و با مصرف آنها میتوان نیاز بدن به امگا-۳ را تامین کرد. با اینحال، استفاده از کپسولهای امگا-۳ یا روغن ماهی نیز یکی از راههای دیگر برای دریافت امگا-۳ است. بعضی از متخصصان معتقدند که کپسول امگا-۳ نباید بدون نظر پزشک مصرف شود، چون این کپسولها برای بعضی از افراد مناسب نیستند.
مقدار مصرف
کپسولهای روغن ماهی در هر عدد، معمولا حاوی ۱۲۰ میلیگرم از DHA و ۱۸۰ میلیگرم EPA هستند. طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، هیچ فردی بدون تجویز پزشک مجاز نیست که روزانه از ۳ هزار میلیگرم (۳ گرم) امگا-۳ مصرف کند. در ضمن، کپسولهایی را تهیه کنید که توسط شرکتهای معتبر تولید شدهاند و هیچ مقداری از آفتکشها، جیوه، سرب یا کادمیوم ندارند.
اختلالات خون
خواص مصرف امگا 3
روغن ماهی، در صورت مصرف به مقدار زیاد، میتواند خطر خونریزی را افزایش بدهد. بنابراین، افرادی که مبتلا به اختلالات خون هستند، بهراحتی دچار کبودی میشوند یا داروهای رقیقکننده خون مانند آسپیرین، وارفارین و کلوپیدوگرل مصرف میکنند، باید مشاورههای پزشکی را قبل از مصرف کپسول روغن ماهی جدی بگیرند.
زنان باردار
زنان باردار یا شیرده نباید بدون نظر پزشک از کپسولهای امگا-۳ استفاده کنند. با اینحال، احتمال ورود جیوه به دستگاه گوارش با استفاده از کپسول امگا-۳، نسبت به مصرف خود ماهیها کمتر است. طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا (USFDA)، جیوه میتواند به سیستم عصبی درحال رشد جنین آسیب برساند. بهعلاوه، روغن ماهی میتواند حاوی پلیکلره بیفنیل (PCBs) و دیوکسینهایی باشد که همگی برای سلامتی انسانها مضر هستند.
بیماری دیابت
روغن ماهی میتواند سطح قند خون ناشتا را در بعضی از افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ افزایش بدهد. به همین دلیل هم محققان دانشگاه مریلند، توصیه میکنند که این بیماران هرگز نباید بدون مشورت پزشک برای مصرف کپسول روغن ماهی اقدام کنند. این مساله خصوصا زمانی حیاتی میشود که از داروهای قند خون مانند انسولین، گلایپیزید، گلوکواف و گلیبورید استفاده کنید. البته تمامی این مسائل به نظر پزشک بستگی دارند و پزشک میتواند دوز مصرفی داروها را در کنار کپسول روغن ماهی افزایش بدهد.
افراد مبتلا به آلرژی
اگر به ماهی یا مغزهای خام آلرژی دارید، اصلا نباید کپسول روغن ماهی مصرف کنید. در موارد نادری هم افرادی که به بعضی از مواد غذایی دیگر آلرژی داشتهاند، بعد از مصرف کپسول روغن ماهی با بثورات پوستی مواجه شدهاند. بنابراین، تغییرات ناشی از مصرف این کپسولها را با دقت بررسی کنید.
کودکان
محققان دانشگاه مریلند میگویند که افراد زیر ۱۸ سال نباید کپسول روغن ماهی مصرف کنند، مگر اینکه این مصرف تحت نظر پزشک باشد. علاوه بر این، کودکان نباید ماهیهایی بخورند که شانس وجود جیوه در آنها زیاد است.
بدانید : آیا امگا3 معجزه می کند؟
بدانید : همه چیز درباره مصرف امگا 3 و تاثیر آن بر سلامت بدن
بدانید : فواید امگا 3 برای بدن + خطرات مصرف مکمل های امگا 3
بدانید : امگا 3 در چه خوراکی هایی وجود دارد؟
گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: salamatism.com
(اجباری)
آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمیشود)
مرا برای دیدگاههای بعدی به یاد بسپار
تصویر امنیتی جدید
پروبیوتیک و 7 نکته ای که قبل از مصرف پروبیوتیک باید بدانید
عکس های روز ششم جشنواره/عکاسی از بهرام رادان روی پله برقی!!
با وز بعد از سشوار چه کنم ؟
چهره واقعی کلئوپاترا فرعون زیبای مصری را ببینید!
چگونه در زمستان و برف عکس های زیبا بیندازیم؟!
آیا امگا3 معجزه می کند؟
بازیگران زن در چهارمین روز جشنواره فجر 37
روز چهارم جشنواره فجر با حضور نوید محمدزاده، ویشکا آسایش، پریناز ایزدیار و بازیگران دیگر
علایم یائسگی که می گوید شما در حال ورود به دوران یائسگی هستید
وقتی اسهال هستیم چی باید بخوریم؟
آموزش ساخت سبد با کارتون و کنف + فیلم
ناپروکسن برای چیست؟ + عوارض جانبی ناپروکسن
5 قصه پریان که واقعی بودند!! +عکس
با مصرف نوشیدنی انرژی زا چه اتفاقی در بدن می افتد
باارزش ترین آثار هنری جهان که از موزه های هنری دزدیده شدند! + عکس (قسمت2)
در روز دوم و سوم جشنواره فجر 37 ( جشنواره فجر 97 )
خواص مصرف امگا 3
بهنوش طباطبایی، پردیس احمدی، پژمان جمشیدی و دیگر بازیگران در روز سوم جشنواره فجر
به تاخیر انداختن انزال مردان با 8 روش موثر
بهنوش بختیاری، هستی مهدوی فر و جواد عزتی در اکران «ماجرای نیمروز 2»
درمان های قرون وسطی/ از سوراخ کردن مغز تا درمان عجیب هموروئید!!
برای داشتن شکمی صاف و سیکس پک چقدر باید پلانک بروید
آموزش ژله تزریقی با سرنگ معمولی + فیلم
جدیدترین تم های تولد و بادکنک آرایی 218
رنگ ادرار چه اسراری از درونتان را فاش میکند؟
ماجرای نیمروز: رد خون، قسمت دوم از فیلم سینمایی ماجرای نیمروز به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیهکنندگی سید محمود رضوی است. این فیلم در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد
سرطان سینه یكی از شایع ترین سرطانها در میان زنان ایرانی محسوب میشود و سن ابتلا به این بیماری در ایران بین 45 تا 55 سال است. زنانی كه پس از بارداری شیردهی نداشته یا نازا هستند، یكی از فاكتورهای خطر برای ابتلا به این سرطان را دارا هستند
اگر در هر یک از زمینه های خانواده، ترس، اضطراب،افسردگی، روابط عاطفی، روابط زناشویی و مسائل جنسی نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید
All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.1