خواص درمانی سنای مکی

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

سنا گیاهی است که خاصیت ملین کنندگی دارد

 

خواص درمانی سنای مکی

سنا گیاهی است که خاصیت ملین کنندگی دارد و برای درمان یبوست توصیه می شود. این گیاه توسط سازمان غذایی و دارویی آمریکا به عنوان ملینی خانگی و گیاهی تایید شده است. با این حال چای سنا برای لاغری و  عاملی برای پاک سازی سموم از بدن  بکار می رود.چای سنا بوسیله ی دم کردن برگ گیاه سنا تهیه می شود. گیاه سنا دارای گل ها و غلاف زرد رنگ است. این گیاه در مناطق بیابانی رشد می کند.در کشور های مختلفی این گیاه برای درمان مشکلات گوارشی، بیماری های پوستی و بیماری های تنفسی قدمت چندین ساله دارد. طرفداران سنا اعتقاد دارند که این گیاه تاثیر بسزایی در روان کنندگی دارد که دفع سموم را از بدن تسریع می کند.خیلی از مردم از برگ های این درخت مستقیما دمنوش کرده و می نوشند. بهتر است چای سنا را از فروشگاه های معتبر تهیه بفرمایید. چای کیسه ای و یا چای سنا عاری از رزین ها و ترکیبات آلاینده است.خواص برگ سنا برای لاغری و کاهش وزنیکی از راه‌هایی که افراد برای لاغر شدن به سمت آن گرایش دارند، استفاده از گیاهان دارویی برای کاهش وزن و لاغری است که در خیلی از موارد اگر به طور صحیح استفاده شود، مفید خواهد بود. البته مانند تمام کمک کننده‌های لاغری آنچه که اهمیت دارد این است که قبل از استفاده از این گیاهان برای لاغرشدن باید به ورزش و نوع تغذیه نیز توجه داشت. یکی از گیاهان دارویی موثر استفاده از برگ سنا برای لاغری است.طبق نظر پزشکان طب سنتی و طبیعت درمانگران، برای برطرف کردن چاقی شکم، اولین درمانش سنای مکی و گل سرخ است، به این منظور بایستی، برگ سنا و گل سرخ را مخلوط کرده، مانند چای معمولی دم کرده و مصرف شود. سنای مکی این خاصیت را دارد که چربی بدن اعم از چربی خون، چربی دور شکم و کبد چرب را درمان و از بدن خارج می کند. البته همه مسهل‌ها این خاصیت را دارند ولی سنا این خاصیت را دارد و اثر گذارتر است.

 

چای سنا بوسیله ی دم کردن برگ گیاه سنا تهیه می شود

 

نحوه تاثیر برگ سنا برای لاغریسنا با تاثیرات متقابلی که بر باکتری‌های مجاری گوارشی دارد، منجر به بروز انقباضات روده‌ای می‌شود. این انقباضات در اثر آنتراکینونها به وجود می‌آید که در سنا وجود دارند. همچنین برگ سنا حاوی گلیکوزیدها (گروهی از ترکیبات ارگانیک) می‌باشد، این ترکیبات با نرم کردن ماهیچه‌ها به هنگام عبور غذاهای هضم شده از روده‌ها، در قالب ملین عمل می‌کنند و بدین ترتیب به افزایش حجم مدفوع و خروج آن از روده کمک می کنند. پروسه مذکور بواسطه زنجیره‌ای از اسیدهای چرب انجام می‌گیرد که باعث بهتر شدن عمل گوارش، تخمیر و نیز تبدیل موفقیت آمیز گلیکوزیدها به عوامل ملینی می‌شود و از این طریق به کاهش وزن و لاغر شدن کمک می‌کند.

 

 طریقه مصرف برگ سنا برای لاغریبرای امنیت خاطر شما ممکن است دمنوش سنا را برای تقویت فرآیند کاهش وزن استفاده کنید. شما باید از نحوه ی استفاده ی صحیح از این گیاه اطمینان حاصل نمایید.۱- امروزه تنوع زیادی از برگ سنا در بازار موجود است. اطمینان حاصل نمایید که دمنوش شما بدون کافئین باشد تا بر روی الگوی خواب شما تاثیری نگذارد. در حالیکه شکل کپسولی سنا هم در دسترس است اما توجه داشته باشید که دمنوش سنا با سرعت بیشتری جذب بدن شما می شود.۲- در ابتدا آب را بجوش آورید. چای سنا را در در آب جوش ریخته و بگذارید بمدت حداقل ۵ دقیقه دم بکشد. بعضی از افراد از آب لیمو هم به عنوان یک طمع دهنده استفاده می کنند. شما ممکن است مقداری عسل هم برای بهبود طمع به آن اضافه کنید.۳- برای تاثیر شما می توانید از این دمنوش روزانه دو بار استفاده کنید.۴- زمانی که شما دمنوش سنا را می نوشید در کنار آن از غذاهای مناسب تغذیه کنید تا اثر حداکثری داشته باشد. شما بهتر است از غذاهایی نظیر مرغ، ماهی، سالاد سبز و میوه جات تغذیه کنید. نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز ضروری است. این کار باعث بهبود فرآیند گوارشی شما می شود.۵- ورزش همراه با چای سنا توصیه می شود. هیچ گونه قانون و فرمول ثابتی وجود ندارد، اما روزانه ۳۰ دقیقه ورزش مناسب می باشد. شما ممکن است فرمی از ورزش را در نظر بگیرید که با آن راحت تر هستید.نحوه تاثیر برگ سنا برای لاغریسنا با تاثیرات متقابلی که بر باکتری‌های مجاری گوارشی دارد، منجر به بروز انقباضات روده‌ای می‌شود. این انقباضات در اثر آنتراکینونها به وجود می‌آید که در سنا وجود دارند. همچنین برگ سنا حاوی گلیکوزیدها (گروهی از ترکیبات ارگانیک) می‌باشد، این ترکیبات با نرم کردن ماهیچه‌ها به هنگام عبور غذاهای هضم شده از روده‌ها، در قالب ملین عمل می‌کنند و بدین ترتیب به افزایش حجم مدفوع و خروج آن از روده کمک می کنند. پروسه مذکور بواسطه زنجیره‌ای از اسیدهای چرب انجام می‌گیرد که باعث بهتر شدن عمل گوارش، تخمیر و نیز تبدیل موفقیت آمیز گلیکوزیدها به عوامل ملینی می‌شود و از این طریق به کاهش وزن و لاغر شدن کمک می‌کند.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

منبع:

setare.comnabzema.com


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

حدیث هفته/ رسول اكرم(ص)فرمودند: هر كسي پايان ماه صفر را خبر دهد، بهشت بر او واجب است.


جام خانواده؛


 

امام صادق (علیه السلام) می فرماید که رسول اكرم (صلی الله علیه)فرمود: بر شما باد به سنا و به آن مداوا كنيد، اگر چيزى مرگ را برگرداند سنا است.


 

خواص درمانی سنای مکی

و از آن حضرت (علیه السلام)است که: اگر مردم خاصيت سنا را بدانند، هر مثقالش را به يك مثقال طلا مى‏ خريدند، كه از لكه‏ هاى بدن، برص، جذام، جنون، فلج، لقوه امان مى ‏بخشد، و با مويز سرخ بى‏ هسته خورده شود و به اندازه مساوى هليله زرد و سياه به آن افزوده گردد، و ناشتا به وزن سه درهم بخور، و چون به بستر روى، همين مقدار بخور، كه اين سيد دواهاست.


 

پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) فرمود: از شبرم (گاو کشک ) حذر کنید؛ چرا که سرد و بار است، و بر شما باد سیا. با آن، درمان کنید؛ چرا که اگر بنا بود چیزى مرگ را دور کند، سنا آن را دور مى کرد.


 

نفسِ بد بو، تهوع و اختلالات گوارشی با قدرتِ این گیاه درمان می‌شوند. گیاهِ سنا با خاصیتِ نیرومندِ ضد یبوست خود، روده‌هایتان را تمیز کرده و حرکات آن‌ها را تسهیل می‌کند. این گیاه توسطِ آسیایی‌ها و آفریقایی‌های باستان به عنوانِ ملین مورد استفاده قرار می‌گرفته است. خمیرِ تهیه شده از پودرِ برگِ سنا می‌تواند برایِ درمان مشکلاتِ پوستی مانندِ آکنه و مشکلات قارچی، بر رویِ موضعِ موردِ نظر قرار داده شود.


 

سنا داراى اثرات مسهلى و ملين است و از آن در درمان يبوست به منظور تخليه روده قبل از اعمال جراحى استفاده مى شود. در طب گذشته سنا به عنوان مسهل و موثر در درمان بواسير به كار مى رفته است. برگ سنا بايستى در برابر حمله حشرات و جونده ها حفاظت شده و دور از نور و رطوبت نگهدارى شود. از فرآورده هاى موجود در بازار مى توان به داروى سى- لاكس و سنالين اشاره كرد. مصرف اين گياه در زمان باردارى تنها زمانى مجاز است كه نياز آن كاملاً محرز شده باشد و فوايد حاصله به طور كامل بر زيان احتمالى آن بر جنين برترى داشته باشد.


 



 

سنا، چوبى باشد که بدان، مسواک کنند. گیاهى است مسهل و بهترین آن ، مکى است. گیاهى است از تیره پروانه داران که داراى چند گونه است و از گیاهان بومى نواحى گرم سودان و آسیاى صغیر و عربستان و جنوب ایران مى باشد. برگ هایش متناوب و مرکب، بدون برگچه انتهایى است. گل هایش زردرنگ و میوه اش نیاک و محتوى چند دانه است.


 

1. طبع آن گرم و خشك است.
2. ملين مي‌باشد.
3. خانم‌هايي كه بچه شير مي‌دهند و خانم‌هاي باردار از خوردن سنا خودداري كنند.
4. برگ سنا در اثر جوشاندن خاصيت مسهل بودنش را از دست مي‌دهد.
5. تصفيه كننده خون است.
6. دمكرده اين گياه قاعده‌آور مي‌باشد.
7. سنا مسهل بلغم، صفرا و اخلاط سوخته مي‌باشد به خاطر همين درخشان‌كننده پوست است.
8. براي بيماري صرع مفيد است.
9. جهت ميگرن و سردرد كهنه نيز مفيد مي‌باشد.
1. براي درمان سياتيك و نقرس از دمكرده سنا مي‌توان استفاده كرد.
11. جهت تسكين درد مفاصل و درد كمر برگ سنا را در روغن زيتون جوشانده سپس صاف نموده ميل كنند و به محل درد بمالند و يا 5 گرم برگ سنا را با عسل مخلوط نموده به مدت 7 روز ميل كنند.
12. جهت درمان عوارض پوستي برگ سنا را در سركه دم‌كرده سپس به محل بمالند.
13. مقدار مصرف سنا 2 گرم در 2 سي‌سي آب‌جوش مي‌باشد.
14. براي كاستن عوارض جانبي سنا نظير قولنج آن را با گشنيز، دارچين، زنجبيل، انيسون و هل مخلوط نموده ميل كنند.
15. جهت رفع شقاق دست و پا، از دمكرده آن بنوشند و به محل بمالند.
16. جهت درمان خارش پوستي لكه‌هاي سياه و سفيد پوست، زخم‌هاي كهنه و رفع ريزش مو برگ سنا را در سركه پخته به محل بمالند.
17. جهت تنگي‌ نفس از دمكرده اين گياه مي‌توان استفاده كرد.


 


گروه خانواده جام نیوز/ 25

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *