تورم لثه دندان عقل

تورم لثه دندان عقل
تورم لثه دندان عقل

دندان عقل معمولاً بین سنین 17 تا 25 سالگی ظاهر می‌شود و در آخر دهان شما در قسمت پایین و بالا تشکیل می‌شود، دلایلی مختلفی برای درد دندان عقل وجود دارد، برای درمان درد دندان عقل با دکتر نیم همراه باشید.

درد دندان عقل می‌تواند ناگهان بدون هشدار یا به تدریج رخ دهد که می غیر قابل تحمل و حتی مانع فعالیت‌های روزمره شما می‌شود.

ممکن است گاهی دهان شما به اندازه کافی بزرگ نباشد تا دندان‌های عقل به درستی رشد کند ممکن است تحت فشار دندان‌های دیگر باشد و با فشار بر لثه رشد کند، این مشکل باعث درد و تورم در لثه‌ها خواهد شد.

از نشانه‌های درد دندان عقل می‌تواند به مشکل در تنفس، خوردن، جویدن غذا و سردرد و نیز درد در دندان‌های مجاور اشاره نمود، در اینجا چند روش خانگی برای درمان فوری دندان عقل آورده‌ایم.

 

تورم لثه دندان عقل

 

لیست مطالب :

یکی دیگر از داروهای خانگی برای درمان درد دندان عقل نمک می‌باشد، نمک کمک می‌کند تا التهاب در لثه‌ها کاهش یابد و از عفونت جلوگیری می‌کند و همچنین با عفونت مبارزه می‌کند.

توجه: هر یک از روش‌های زیر را حداقل برای چند روز دنبال کنید

سیر دارای خواص آنتی اکسیدان، آنتی بیوتیک، ضد التهابی و سایر خواص دارویی است که به درمان درد دندان عقل کمک می‌کند و می‌تواند عفونت‌های باکتریایی را از دهان شما نیز پاک کند.

 

تحقیقات نشان داده‌اند گل میخک درد دندان را کاهش می‌دهد زیرا دارای خواص بی حس کننده و ضد درد دارد که می‌تواند درد را از بین ببرد، علاوه بر این خواص آنتی سپتیک و ضد باکتری آن سبب جلوگیری از عفونت می‌شود. شما می‌توانید برای درمان درد دندان عقل هم از جوانه میخک و هم از اسانس آن بهره ببرید.

پیاز دارای خواص آنتی سپتیک، ضد باکتری و ضد میکروبی است که می‌تواند درد دندان‌ها و همچنین میکروب‌هایی که سبب عفونت می‌شوند را از بین ببرد.

توجه: هر یک از روش‌های پایین را چندین بار در روز برای کاهش درد استفاده کنید.

 

 

نعنا یکی دیگر از درمان‌های سنتی و قدیمی برای درمان درد دندان عقل می‌باشد، زیرا دارای خواص بیهوشی می‌باشد که به کاهش درد کمک می‌کند، علاوه بر این می‌تواند به خلاص شدن از باکتری‌های دهان که ممکن است سبب عفونت شده ان کمک کند.

یکی دیگر از داروهای قدیمی برای درمان درد دندان عقل آنقوزه می‌باشد زیرا دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتری، ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم می‌باشد و همه این‌ها ترکیبات عالی برای درمان فوری دندان عقل می‌باشد.

گیاه سیج از درمان‌های طبیعی برای درد دندان عقل می‌باشد و بسیار مؤثر است زیرا دارای خواص آنتی بیوتیک و ضد التهابی دارد که می‌تواند کارآمد باشد.

برای کاهش شما می‌توانید تکه یخی روی گونه خود نیز قرار دهید

همچنین شما می‌توانید تکه‌ای پنیر بر روی دندان آسیب دیده قرار دهید

آدامس بدون قند بعد از وعده غذایی مصرف کنید تا بزاق تحریک شود و عفونت از بین رود

برای کاهش التهاب از دهانشویه ضد باکتری می‌توانید استفاده کنید

غذای سفت نحورید، همچنین قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید

 

آتیلا پیکرگلو هستم، علاقه مند به انگلیسی، برنامه نویس و همچنین علاقه مند به موضوعات پزشکی

نظر

وبسایت

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

التهاب بافت‌های محافظِ دور دندان‌ها را التهاب لثه (gingivitis) می‌گویند که معمولا ناشی از رعایت نکردن بهداشت دندان‌هاست. شدت التهاب لثه در موارد مختلف فرق می‌کند. اگر علائمی مانند قرمزی و تورم لثه دارید و لثه‌هایتان هنگام استفاده از مسواک یا نخ‌دندان به‌راحتی خونریزی می‌کنند، ممکن است به التهاب لثه دچار شده باشید. ما را همراهی کنید تا شما را با دلایل، علائم و راه‌های پیشگیری و درمان آن آشنا کنیم.

تورم لثه دندان عقل

التهاب لثه، تورم لثه‌های دور دندان است، اما بیماری پیرادندانی (periodontal disease) التهاب یا عفونت استخوان زیر لثه است.

التهاب لثه زمانی آغاز می‌شود که مواد غذایی باقی‌مانده در دهان، با بزاق و پلاک‌های باکتریایی که به سطح دندان می‌چسبند، ترکیب شود. اگر پلاک دندان و جرم آن با مسواک و خمیردندان پاک نشوند، ممکن است معدنی شوند و رسوب یا جرم تشکیل دهند. جرم بسیار سخت است و فقط با ابزار حرفه‌ای دندان‌پزشکی پاک می‌شود.

پلاک و جرم دندانی، هر دو پر از باکتری‌های مضرند و اگر از دندان پاک نشوند، شروع به تحریک لثه‌ها می‌کنند و باعث التهاب لثه می‌شوند. اگر التهاب لثه درمان نشود، اغلب از لثه به استخوان می‌رسد و منجر به پیرادندان‌آماس (پیوره) می‌شود. وقتی استخوان زیرین آلوده شود، شروع به تحلیل‌ رفتن می‌کند و شیار عمیقی در لثه ایجاد می‌شود. پاک کردن این شیارها که به پاکت (pocket) معروف‌اند، بسیار دشوار است و پلاک و باکتری بسیاری در خود جمع می‌کنند که باعث تحلیل‌ رفتن بیشتر استخوان می‌شوند. همین‌طور که التهاب لثه پیشرفت می‌کند و به مراحل بعدی می‌رسد، بافت استخوانی بیشتری از دست می‌رود، بنابراین دندان به‌تدریج سست می‌شود و می‌افتد.

التهاب لثه عمدتا به‌خاطر بهداشت نامناسب دهان و دندان ایجاد می‌شود، چرا که باکتری موجود در پلاک و جرم، روی دندان‌ها باقی‌ می‌ماند و لثه را آلوده می‌کند. اما عوامل دیگری هم وجود دارند که خطر ابتلا به التهاب لثه را افزایش می‌دهند. بعضی از رایج‌ترین عوامل خطر عبارتند از:

بدبویی دهان یا هالیتوز (halitosis) بیش از هر چیز، با بیماری‌های دهانی مانند التهاب لثه در ارتباط است. هنگامی که باکتری‌های دهانی جرم را تجزیه می‌کنند، موادی شیمیایی آزاد می‌شوند که بوی بدی دارند. بوی بد می‌تواند ناشی از وجود پلاک‌های روی زبان باشد. وقتی این پلاک‌ها با استفاده از مسواک، نخ‌دندان یا ابزارهای حرفه‌ای دندان‌پزشکی از دندان و زبان پاک شوند، بوی بد هم از بین می‌رود. این آسان‌ترین راه برای از بین بردن بوی بد است، البته ممکن است مدتی طول بکشد. برای رفع این مورد، باید در رعایت بهداشت دهان و دندان پشتکار داشت.

سایر دلایل بدبویی دهان شامل رویش ناقص دندان عقل، خشکی دهان، تنفس از راه دهان، آبریزش از پشت بینی، عفونت در ریه یا گلو، سنگ لوزه، سیگار کشیدن، مشکلات گوارشی و وجود بیماری‌های سیستماتیک مانند دیابت می‌شوند.

فردی که دچار التهاب لثه است معمولا یک یا چند مورد از نشانه‌های زیر را داراست:

همین‌طور که التهاب لثه پیشرفت می‌کند (التهاب لثه‌ مزمن)، ممکن است شاهد عوارض مختلفی باشید. ممکن است لثه‌های فرد مبتلا تحلیل بروند یا بخش‌هایی از ریشه‌ی دندان به‌واسطه‌ی التهاب لثه نمایان شود. ممکن است که پاکت‌های عمیقی در اطراف دندان‌ها ایجاد شوند و باقی‌مانده‌ی غذا و پلاک در آنها جمع شوند. اگر التهاب لثه منجر به بیماری پیرادندانی شود، ممکن است فرد بافت لثه یا استخوان اطراف دندان‌ها را از دست بدهد و درنتیجه دندان‌ها سست شوند و بیفتند. این تغییرات ممکن است خیلی آهسته یا بسیار سریع رخ دهند و بر تعداد کم یا همه‌ی دندان‌ها اثر بگذارند. اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود یا فرد دچار نقص ایمنی شود، ممکن است که این وضعیت منجر به التهاب لثه زخمی نکروزی حاد (ANUG) شود. این وضعیت دردناکی است که طی آن لثه‌ی آلوده، متورم و زخمی می‌شود و بافت مرده از بین می‌رود.

ممکن است بعضی‌ها التهاب لثه داشته باشند، اما متوجه هیچ نشانه‌ای نشوند، بنابراین معاینات منظم توسط دندان‌پزشک در تعیین سطح دقیق بیماری ضروری است. دندان‌پزشک بهترین فردی است که می‌توان به او مراجعه نمود. او می‌تواند همه‌ی حقایق و اطلاعات لازم را برای تشخیص بیماری در اختیارتان قرار بدهد و به درمان و از بین بردنِ التهاب لثه کمک کند.

روش‌ها و نشانه‌های زیر در تشخیص التهاب لثه بسیار مفیدند:

درمان التهاب لثه عبارت است از شناسایی و حذف عواملی که فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کنند. بیشتر عوامل می‌توانند با انجام کارهای مربوط به بهداشت دهان و دندان به‌صورت مرتب و کامل و همین‌طور پاک‌سازی حرفه‌ای دندان‌ها از بین بروند. اگر عوامل خطر مشخصی همچون سیگار یا دیابت کنترل‌نشده موجب التهاب لثه شده‌اند، باید کنترل شوند و از بین بروند تا التهاب لثه نیز برطرف شود. پس از آنکه دندان‌پزشک یا متخصص بهداشت، جرم دندان را پاک کرد، بیمار می‌تواند با مسواک و نخ‌دندان بعد از هر وعده‌ی غذایی و همین‌طور استفاده‌ی روزانه از دهان‌شویه، التهاب لثه را مداوا کند. بیمار می‌تواند تحت نظارت دندان‌پزشک از کاربامیدپراکساید ۱۰ درصدی (carbamide peroxide) به همرا قالب‌های مخصوص دندان که تأثیر مثبتی بر کنترل پلاک و بهداشت لثه‌ها دارد، استفاده کند. این ماده برای بیمارانی که روش‌های بهداشتی مرسوم همچون مسواک‌ زدن و کشیدن نخ‌دندان در آنها پاسخگو نیستند، بسیار مفید است.

وقتی التهاب لثه منجر به بیماری پیرادندانی می‌شود و پاکت‌های عمیقی به وجود می‌آیند که تمیزکردن‌شان مشکل است، بیمار برای تمیزکردن دندان‌هایی که با پاکت‌های عمیق احاطه شده‌اند، به جرم‌گیری عمیق نیاز دارد. چه‌بسا برای دسترسی به همه‌ی سطوح دندانی به منظور تمیزکردن کامل، نیاز به عمل جراحی هم باشد. این عمل جراحی را جراحی فلپ (flap surgery) می‌نامند. برای اینکه بیمار بتواند به‌راحتی با مسواک و نخ‌دندان، نواحی اطراف دندان‌هایش را تمیز کند، می‌توان جراحی فلپ را با جراحی کاهش پاکت ترکیب کرد. این عمل با بی‌حس کردن لثه‌ها و بالابردن آنها و گاهی اوقات هم تغییرشکل استخوان انجام می‌شود. سپس لثه‌ها دوباره دور دندان شکل می‌گیرند و دیگر آن پاکت‌های عمیق پیش از جراحی، وجود نخواهند داشت.

از پیوند بافت نرم نیز برای پوشاندن سطوح ریشه‌ای که به‌خاطر تحلیل‌ رفتن لثه‌ها نمایان شده‌اند، استفاده می‌شود. این کار می‌تواند حساسیت دندان‌ها را کاهش دهد و از سطوح ریشه‌ای نرم‌تر که تمیزکردن‌شان دشوارتر است محافظت کند.

لیزردرمانی هم راه دیگری برای کمک به افزایش سلامت لثه است. پاکت لثه با لیزر بافت نرم نیز درمان می‌شود. در این روش باکتری‌های مضر موجود در پاکت‌های پیرادندانی از بین می‌روند، بافت ناسالم برداشته می‌شود و به این ترتیب به بهبود لثه کمک می‌کند.

پریودنتیست‌ها (Periodontists) یا متخصصین بیماری‌های لثه، دندان‌پزشکانی هستند که بعد از گذراندن دوره‌ی دندان‌پزشکی، به‌طور کامل روی معاینه، تشخیص و درمان بیماری‌های لثه و استخوان‌های اطراف دندان تمرکز می‌کنند و دوره‌ی کاملی را در این حیطه می‌گذرانند. در موارد پیشرفته‌ی التهاب لثه یا بیماری پیرادندانی، دندان‌پزشک عمومی پلاک سطحی را تمیز می‌کند و بعد از آن بیمار را برای معاینه، به پریودنتیست معرفی می‌کند. پریودنتیست‌ها، روش‌های گوناگون مبتنی بر جراحی یا بدون جراحی را برای کمک به تثبیت وضعیت لثه‌ها توصیه می‌کنند. آنها در امور دیگر مربوط به لثه و استخوان، ازجمله پیوندهای لثه و استخوان، جراحی عملکردی یا زیبایی لثه یا ژنژیوکتومی (gingivectomy)، جراحی ترمیم پلاستیک لثه (gingivoplasty)، ایمپلنت و بالابردن تاج هم مهارت دارند.

درمان با آنتی‌بیوتیک می‌تواند در ترکیب با روش‌های مختلف به درمان لثه‌ها، بیماری پیرادندانی و به‌ویژه التهاب لثه زخمی نکروزی حاد کمک کند. کلرهگزیدین (Chlorhexidine) نوعی دهان‌شویه‌ی آنتی‌بیوتیکی است. می‌توان تحت نظر دندان‌پزشک و برای کاهش باکتری‌هایی که باعث التهاب لثه می‌شوند، از این دهان‌شویه استفاده نمود. پلت‌ها یا ژل‌هایی مانند پریوچیپ (PerioChip) که دربر دارنده‌ی آنتی‌بیوتیک‌هایی نظیر کلرهگزیدین یا داکسی‌سایکلین هستند، می‌توانند پس از جرم‌گیری عمیق، در پاکت‌های عمیق لثه گذاشته شوند تا باکتری‌های سرسخت را از بین ببرند و اندازه‌ی پاکت‌های پیرادندانی را کاهش دهند. این روش‌های آنتی‌بیوتیک‌درمانی بسیار مؤثر هستند، چرا که آنتی‌بیوتیک به‌تدریج و در دوره‌ای هفت روزه آزاد می‌شود. داروهای دیگری همچون لیدوکائین و داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs) هم برای کنترل درد در التهاب لثه‌ مزمن و التهاب لثه زخمی نکروزی حاد استفاده می‌شوند.

شواهدی مبنی‌بر تأثیر داروهای طبیعی و بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک، برای درمان التهاب لثه وجود دارند:

اگر علت بیماری به‌درستی تشخیص داده شود و بیمار نیز در بهبود بهداشت دهان و دندان خود ثابت‌قدم باشد و درمان‌های ضروری را دنبال نماید، مسلما بیماری‌های لثه درمان‌شدنی هستند. پیش‌بینی بیماری زمانی مناسب است که روند درمان از همان نخستین مراحل التهاب لثه پیگیری شود. در این مرحله، فرد مبتلا معمولا فقط نیاز به پاکسازی حرفه‌ای دندان و استفاده‌ی تمام‌وکمال از مسواک و نخ‌دندان دارد. اگر شرایط بیماری از حاد به مزمن، و از التهاب لثه به پیوره یا التهاب لثه زخمی نکروزی حاد تغییر یابد، پیش‌بینی بیماری سخت‌تر خواهد شد. بنابراین تشخیص و درمان التهاب لثه در همان مراحل اولیه، اهمیت فراوانی دارد.

تلاش‌های بسیاری برای درک ارتباط بین التهاب لثه و دیگر مشکلات جسمی همچون بیماری قلبی، سکته و آلزایمر صورت گرفته است. مقایسه‌ی باکتری‌‌های مسبب پلاک دندانبا باکتری‌‌هایی که در بروز بیماری قلبی نقش دارند، نشان‌دهنده‌ای رابطه‌ای بین این دو بیماری است، بااین‌حال محققان قادر به کشف رابطه‌ی علت و معلولی بین این دو نبوده‌اند. اثبات یا رد این نوع از روابط دشوار است، بنابراین می‌توان اینگونه متصور شد که در پیش گرفتن زندگی عاری از التهاب لثه، منجر به زندگی سالم‌تری خواهد شد.

اگرچه اثبات این موضوع که التهاب لثه مستقیما منجر به بروز چه بیماری‌هایی می‌شود دشوار است، اما مشخص شده است که بعضی از مشکلات سلامتی می‌توانند باعث التهاب لثه شوند. در صورت مشاهده‌ی هرگونه تغییر ناگهانی در شرایط سلامتی، باید سریعا از دندان‌پزشک خود بخواهید تا آثار آن را بر سلامت دهان و دندان بررسی نماید. اگر سلامت عمومی بدن کاهش یابد یا دچار تغییر شود، ممکن است که لثه‌های سالم به‌سرعت آسیب ببینند.

کودک باید از ۱۲ ماهگی شروع به مسواک زدن دندان‌ها کند و این کار را با خمیردندانی به‌ مقدار یک نخود انجام دهد. به‌محض اینکه فاصله‌ی بین دندان‌ها شروع به کم‌ شدن کرد، باید استفاده از نخ‌دندان را هم آغاز کند. در روزهای نخست، پدر و مادر باید برنامه‌ی مشخصی برای مسواک زدن دندان‌ها تعیین کنند تا کودک بتواند به آن عادت کند. وقتی کودک به‌تنهایی از پس این کار برآمد، باید مسواک و نخ‌دندان را به خود او واگذار کرد. پدر و مادر صرفا باید او را کنترل کنند تا مطمئن شوند که به‌درستی و مرتب مسواک می‌زند. کودک باید از ۲ سالگی مرتبا توسط دندان‌پزشک معاینه شود. پیروی از این دستوالعمل از بیماری‌های لثه در بیشتر کودکان به‌طور مؤثری پیشگیری می‌کند.

در دوران بلوغ، به‌خاطر تغییرات هورمونی، احتمال ابتلا به التهاب لثه افزایش می‌یابد. نوجوانان باید کنترل شوند تا بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایند. آنها باید به‌طور مرتب به دندان‌پزشک مراجعه کنند تا با پاک‌سازی‌های حرفه‌ای دندان، التهاب لثه را درمان کند.

بسیاری از خانم‌های باردار، فکر می‌کنند که برای حفظ سلامت کودک‌شان، باید از دندان‌پزشکی دوری کنند! اما خانم‌های باردار تا زمانی که حس قدرت و راحتی دارند، نباید از تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌هایشان غافل شوند. خانم‌ها طی دوران بارداری، در خطر ابتلا به التهاب لثه‌ی بارداری هستند. به‌خاطر افزایش هورمون در دوران بارداری، بافت‌های لثه بیشتر در معرض خطر حمله‌ی باکتری‌ها و دیگر پاتوژن‌ها قرار می‌گیرند. اغلب خانم‌های باردار، حتی در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان‌، باز هم متوجه افزایش تورم لثه‌ها و خونریزی آنها می‌شوند. شاید تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها در دوران بارداری، برای کمک به مبارزه با این افزایش خطر ضروری باشد.

پیشگیری از التهاب لثه و بیماری پیرادندانی در بیشتر موارد بسیار آسان است. می‌توان از طریق کنترل مناسب پلاک، از التهاب لثه جلوگیری کرد. این کنترل شامل مسواک‌ زدن برای از بین‌ بردن پلاک در سطوح خارجیِ دندان‌ها و کشیدن نخ‌دندان‌ برای حذف باقی‌مانده‌ی غذا و پلاک از بین دندان‌ها می‌شود. مسواک‌های برقی، حذف پلاک از نقاط دور از دسترس‌ دهان را آسان‌تر می‌کنند. استفاده از دهان‌شویه پس از مسواک زدن و کشیدن نخ‌دندان هم می‌تواند مفید باشد، زیرا میزان باکتری‌هایی را که موجب التهاب لثه می‌شوند کاهش می‌دهد.

علاوه‌بر این روش‌های ابتدایی رعایت بهداشت دهان و دندان، راه‌های دیگری هم هستند که می‌توان برای حذف عوامل افزایش‌دهنده‌ی التهاب لثه از آنها استفاده کرد:

هدف از مسواک‌ زدن، حذف پلاک‌هایی است که باکتری‌ها را در خود جای داده‌اند و باعث التهاب لثه و پوسیدگی دندان می‌شوند. هر خمیردندانی که مرتب و همیشه استفاده شود، به تحقق این هدف کمک می‌کند. موادی در خمیردندان‌ها وجود دارند که به حذف مؤثرتر پلاک‌ها کمک می‌کنند و کاری می‌کنند که پس از مسواک‌ زدن، پلاک از دندان جدا شوند. مواد ساینده‌ی موجود در خمیردندان، همچون سیلیکات و کربنات کلسیم، به از بین‌ بردن پلاک‌های چسبنده کمک می‌کنند. سدیم لورت سولفات یکی از مواد پاک‌کننده‌ی خمیردندان است که باعث ایجاد کف می‌شود. مقدار سدیم لورت سولفات در خمیردندان‌ها متفاوت است. مقدار فراوان سدیم لورت سولفات می‌تواند برای افرادی که دهان خشک یا جریان بزاق کمی دارند، مشکل ایجاد کند. بعضی از خمیردندان‌ها شامل عوامل کنترل پلاکی همچون پیروفسفات و سیترات روی هستند که پس از مسواک زدن از چسبیدن پلاک به دندان جلوگیری می‌کنند. استفاده از خمیردندانی که حاوی هرگونه ترکیبی از این مواد باشد، اثربخشیِ بهداشت دهان و دندان را افزایش خواهد داد.

علاوه‌بر این، شست‌وشوی دهان و دندان با دهان‌شویه‌های حاوی روغن‌های ضروری بعد از مسواک زدن (به‌صورت دوبار در روز و هربار به‌مدت ۳۰ ثانیه)، بیش‌ازپیش مانع تشکیل پلاک می‌شود.

گرچه بیشتر عواملی که منجر به التهاب لثه و بیماری پیرادندانی می‌شوند وابسته به فرد هستند، اما شواهد علمی محدودی هم وجود دارند که ثابت می‌کنند باکتری‌های مسبب التهاب لثه و بیماری پیرادندانی، می‌توانند از والدین به فرزندان و همین‌طور بین همسران منتقل شوند.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

تورم لثه دندان عقل

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

وبلاگ‌نویس و مدرس زبان انگلیسی، نویسنده و مترجم چند جلد کتاب، علاقه‌مند به فناوری فکر، ایده‌پردازی، کارآفرینی و صدالبته زبان انگلیسی 🙂

خواص خوراکی ها

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

آخرین مطالب

راهنمای جامع راه اندازی سایت در ۵ مرحله

اسهال صبحگاهی؛ علت، روش‌های پیشگیری و درمان آن

آموزش ماساژ کف دست به روش صحیح و اصولی

اورژانس اجتماعی و همه چیز دربارهٔ خدمات و مأموریت‌های آن

درمان خشکی بینی با ۵ روش مؤثر خانگی

ترین های جهان

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

بهترین فیلم های ۲۰۱۸‌ تا الان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

به نظر میرسد صفحه ی مورد نظر شما موجود نیست. احتمالا با توجه به تغییرات و بروز رسانی سایت لینک مورد نظر شما به یکی از لینک های زیر تغییر نام پیدا کرده است. لطفا روی لینک مورد نظر خود کلیک کنید و مطالب را از آنجا دنبال کنید.

 

تورم لثه دندان عقل

آدرس: تهران – فلکه دوم صادقیه ،بلوار فردوس شرق ،نرسیده به اتوبان ستاری، بین ستاری و ابراهیمی ،پلاک 428 ،ساختمان بلوط، واحد 36

مختصات روی نقشه :

تلفن : 02144051472 – 02144039772 – 09109250257

سیاست حفظ حریم خصوصی | شرایط استفاده از خدمات و مطالب سایت | تماس با دکتر سپهریان | درباره دکتر سپهریان

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

دندان‌های عقل به سومین مجموعه‌ی دندان‌های آسیا گفته می‌شود که در عقبی‌ترین قسمت دهان واقع شده‌اند و تقریبا بین ۱۷ تا ۲۵ سالگی رویش می‌کنند. رویش دندان عقل می‌تواند با التهاب لثه، خونریزی ناحیه‌ی درگیر یا سردرد و دندان‌درد همراه باشد. راهکارهای مختلفی برای درمان درد ناشی از رویش دندان عقل وجود دارد. پس در ادامه با ما همراه باشید تا با ۹ راهکار تسکین درد دندان عقل آشنا شوید.

تورم لثه دندان عقل

شست‌وشوی دهان با آب‌نمک یکی از رایج‌ترین روش‌های تسکین دندان درد به‌شمار می‌رود. مطالعات نشان داده است که شست‌وشوی دهان با آب‌نمک ولرم موجب افزایش سلامت لثه‌ها و نابودی باکتری‌های مضر می‌شود. گاهی حتی دندان‌های عقل حین رویش به سایر دندان‌ها آسیب می‌زنند یا باعث کیست می‌شوند. پس دهان‌تان را تا حد امکان عاری از باکتری‌های مضر نگه دارید.

نعناع فلفلی گونه‌ای از نعناع است. برگ‌ گیاه نعناع فلفلی حاوی عصاره‌های روغنی مفیدی است که در تسکین درد و کاهش التهاب مؤثرند. تکه‌‌ای پنبه را به عصاره‌ی نعناع فلفلی آغشته کنید و روی قسمت‌های دردناک لثه بمالید. همچنین می‌توانید روغن نعناع فلفلی را مستقیما روی دندان عامل درد بمالید. از چای نعناع فلفلی خنک‌شده نیز می‌توانید جهت شست‌وشوی دهان استفاده کنید.

میخک را گیاهی دارای خواص مسکّن و کاهنده‌ی دندان‌درد می‌دانند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده که روغن میخک به‌ویژه قادر به تسکین درد است. میخک همچنین خواص ضدباکتریایی دارد و از بروز عفونت در دهان جلوگیری می‌کند. می‌توانید روغن عصاره‌‌ی میخک یا جوشانده‌ی میخک (۴ تا ۶ عدد میخک کامل را در آب بجوشانید) را روی قسمت‌های دردناک لثه‌ ماساژ بدهید.

آلوئه ورا به‌طورکلی غیرسمی است و می‌تواند به‌عنوان مسکّن و کاهنده‌ی التهاب در اطراف محل رویش دندان عقل استفاده شود. زمانی‌که لثه هنگام رویش دندان سر باز می‌کند، آلوئه‌ورا می‌تواند در التیام لثه مؤثر واقع شود. می‌توانید ژل خالص آلوئه‌ورا را روی موضع درد بمالید تا تأثیر خنک‌کنندگی آن به تسکین موقت درد دندان عقل کمک کند.

روغن درخت چای عامل ضدباکتریایی قدرتمندی است که ثابت شده باکتری‌های دهان را از بین می‌برد، اما نباید مستقیم روی دندان‌ها مالیده شود. رقیق‌کردن روغن درخت چای با روغن نارگیل که خود دارای خواص ضدباکتریایی است، می‌تواند باکتری‌های خط لثه را از بین ببرد. دقت داشته باشید که روغن درخت چای را نباید قورت بدهید. حتما بعد از انجام این روش فورا پس‌مانده‌ی مواد را تف کنید و دهان‌تان را خوب آب بکشید.

مطالعات نشان داده است که استفاده از سیر کوبیده‌شده یکی از مؤثرترین روش‌های نابودی عوامل بیماری‌زایی است که خط لثه را مورد حمله و آسیب قرار می‌دهند. پژوهشگران همچنین در کمال شگفتی دریافتند که این خاصیت سیر وقتی با زنجبیل مخلوط می‌شود، افزایش می‌یابد. می‌توانید سیر خام را بکوبید (بهتر است که سیر را به یک غلظت خمیرمانند دربیاورید) و سپس زنجبیل تازه و خردشده را هم اضافه کنید و مخلوط به‌دست‌آمده را روی لثه بمالید.

مطالعات نشان داده است که آسپرین علاوه بر تسکین سردرد می‌تواند در کاهش درد دندان عقل نیز مؤثر واقع شود. حتما به دستورالعمل و دُز آسپرینی که می‌خواهید مصرف کنید، دقت بفرمایید. ناگفته نماند که مصرف آسپرین به‌منظور تسکین هرگونه دردی باید حتما تحت نظر پزشک صورت بگیرد.

منتول یک مسکّن طبیعی است و وقتی با پوست برمی‌خورد، موجب ایجاد احساس خنکی می‌شود. اگر می‌خواهید از منتول به‌منظور کاهش درد دندان عقل‌ استفاده کنید، منتول را با دهان‌شویه‌ای که حاوی الکل و دارای طعم نعنافلفلی است، رقیق کنید و سپس ناحیه‌ی دردناک را با آن شست‌وشو بدهید.

قرن‌هاست که زردچوبه‌ به‌عنوان ادویه و نیز درمان طبیعی معده درد کاربرد دارد. خواص دردزدایی و ضدالتهابی زردچوبه موجب شده است که در تسکین درد دندان عقل نیز بسیار مؤثر واقع شود. برای مثال، می‌توانید زردچوبه را مستقیم روی قسمت‌های ملتهب لثه بمالید یا ۵ گرم زردچوبه را به همراه ۲ عدد میخک در آب بجوشانید و خنک که شد، دهان‌تان را با آن بشویید.

دندان عقل شاید ۳ ماه طول بکشد تا کاملا از خط لثه بیرون بیاید، اما گاهی هم دندان عقل یک باره رویش نمی‌کند و فرد ممکن است که بعضی از این علائم را به‌صورت مقطعی و با شدت‌های متفاوت تجربه کند. اما درصورت درد زیاد و مداوم، سردردهای مکرر، مشاهده‌ی خون در بزاق یا احساس آبسه در زیر لثه حتما در اولین فرصت به دندانپزشکی مراجعه کنید. همچنین لازم است بدانید که همه‌ی افراد به کشیدن دندان عقل احتیاج ندارند، ولی انجمن دندان‌پزشکی آمریکا توصیه می‌کند که وضعیت دندان‌های عقل خصوصا در سنین نوجوانی و جوانی باید منظم کنترل شود.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

مترجم گروه دانش و سلامت روزنامه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

با سلام ممنون بابت مطالب خوب شما تشکر

خوشحالم که این مطلب براتون مفید بوده.

خواص خوراکی ها

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

تورم لثه دندان عقل


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

آخرین مطالب

راهنمای جامع راه اندازی سایت در ۵ مرحله

اسهال صبحگاهی؛ علت، روش‌های پیشگیری و درمان آن

آموزش ماساژ کف دست به روش صحیح و اصولی

اورژانس اجتماعی و همه چیز دربارهٔ خدمات و مأموریت‌های آن

درمان خشکی بینی با ۵ روش مؤثر خانگی

ترین های جهان

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

بهترین برد گیم های دنیا؛ ۳۰ بازی جذاب برای تقویت هوش و ذهن

پردرآمدترین شغل های جهان؛‌ ۲۰ شغل با بیشترین درآمد در دنیا

بهترین کشورها که پذیرای متقاضیان مهاجرت از طریق کار هستند

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند


بهترین دانشگاه های کانادا کدام‌اند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

حتما شما هم کارتون ‌های دوران کودکی را به یاد دارید که در آن ها کسانی که دندانشان آبسه کرده بود، با لپی باد کرده و دستمالی که روی سرشان گره زده شده بود، صورت خنده ‌داری پیدا می ‌کردند، ولی اگر شما دچار آبسه‌ های دندانی شده باشید حتما می ‌دانید که این آبسه‌ ها چندان هم خنده ‌دار نیستند، بلکه درد و تورم آن ها شما را حسابی کلافه می ‌کنند.

درباره آبسه‌های سر و صورت و آبسه‌ های دندانی با دکتر محمدعلی دولت‌آبادی، متخصص و جراح دهان و فک و صورت و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی به گفتگو نشسته ‌ایم…

آقای دکتر! خیلی‌ها وقتی دچار آبسه می ‌شوند به سرعت به داروخانه سر خیابان می ‌روند و با خرید چند عدد آنتی‌ بیوتیک شروع به خوددرمانی می‌ کنند. این کافی است؟

تورم لثه دندان عقل

پس از انجام این دو مرحله، اگر این عفونت همچنان به گسترش خود ادامه دهد و کنترل نشود، نیاز به تجویز آنتی ‌بیوتیک وجود خواهد داشت.

رسیدگی نکردن به این آبسه‌ ها و بی‌ توجهی به درمان آن ممکن است چه خطراتی در پی داشته باشد؟

حتی اگر شما به یک آبسه سطحی به موقع رسیدگی نکنید، این عفونت می‌ تواند به بافت‌ های عمقی ‌تر گسترش یابد و دردسرساز شود.

علامت این آبسه‌های خطرناک به طور معمول چیست؟

اولین علامتش تب بالا و بی ‌حالی است. حال عمومی‌ اش خوب نیست و احساس درد، دشواری در بلعیدن غذا و آب، و حتی مشکلات تنفسی دارد. پزشک می ‌تواند این آبسه را احساس کند و تشخیص دهد.

باید چه کار کرد؟

این مرحله بسیار خطرناک است و باید به موقع به بیمار رسیدگی شود تا بتوان جان او را نجات داد. در این مرحله بسیار بسیار مهم است که تشخیص داده شود، عفونت در کدام فضا و در کجا پنهان شده است تا به موقع بتوان از طریق جراحی به آن رسیدگی کرد و عفونت را تخلیه کرد.

در این مرحله باید فرد در بیمارستان بستری شود و با عمل جراحی، این آبسه و چرک تخلیه گردد.

مصرف آنتی ‌بیوتیک خوراکی بی ‌فایده است. باید در بیمارستان آنتی ‌بیوتیک در وریدهای بیمار تزریق شود.

دندان عقل هم می‌ تواند موجب آبسه و عفونت شود؟

بله، به طور معمول دندان‌های عقل نیمه نهفته‌ می ‌توانند موجب آبسه شوند. اگر نیمی از دندان عقل شما در گوشت نهفته است، لثه اطراف آن می‌ تواند روی دندان را گرفته و میکروب ‌ها در لثه اطراف این دندان جمع شوند و با تحریک این بافت(هنگام گاز گرفتن گوشت اضافی) ناگهان اطراف دندان ‌عقل آبسه کند، بنابراین در این موارد لازم است ابتدا با مصرف آنتی‌ بیوتیک مناسب، عفونت اطراف دندان عقل کنترل شده و سپس دندان عقل از دهان خارج شود.

عفونت اطراف این دندان می‌ تواند موجب درگیری فضاهای عمقی‌ تر هم بشود که خطرناک است.

کسانی که دندان عقل ‌شان را می‌ کشند، روزهای بعد دچار تورم صورت می ‌شوند. آیا این آبسه است؟

خیر، این تورم پس از جراحی است که از روز دوم پس از جراحی آغاز شده و در روز سوم تا چهارم به حداکثر اندازه خود می ‌رسد، ولی از روز چهارم باید این تورم کاهش یابد.

ولی اگر این تورم از روز چهارم به بعد، بدتر شود و گسترش پیدا کند، نشانه این است که محل جراحی دچار عفونت شده است و باید درمان‌های لازم انجام شود، ولی به طور معمول اگر جراحی در محیط استریل و با وسایل استریل انجام شود، عفونتی را در پی نخواهد داشت.

آقای دکتر ممکن است آبسه‌ ها آن ‌قدر وسیع شوند که نیاز به تخلیه بافت و استخوان‌های صورت مانند استخوان گونه و … باشد؟

ولی وقتی یک آبسه خیلی قدیمی و مزمن باشد، ممکن است عفونت در جایی دیگر، قدیمی و مزمن شود. برای مثال ممکن است در استخوان مزمن شود و موجب از بین رفتن و مرگ استخوان شود که نیاز به خارج کردن بخشی از استخوان صورت است.

از طرف دیگر به طور معمول این کیست‌های داخل استخوان هستند که با بزرگ شدن، استخوان‌های فک و صورت را تحلیل می دهند.

تومورها هم می ‌توانند درست مانند کیست‌ها بی ‌سر و صدا، درون استخوان‌ها و بافت‌ های سر و صورت رشد کنند و آن ها را از بین ببرند. در این صورت در یک عکس ‌برداری اتفاقی کشف می ‌شوند.

ولی عفونت‌ها و آبسه‌ها به طور معمول سر و صدای بیشتری دارند و خودشان را با درد و مجرایی باز شده به پوست یا مخاط، نمایان می ‌کنند.

 

آیا ممکن است خطای دندانپزشک، مثلا هنگام عصب‌کشی دندان، موجب آبسه دندانی شود؟ تعلل در درمان ریشه چه طور؟

ولی آنچه به طور معمول می ‌تواند موجب آبسه دندانی شود این است که کسی دندانش نیاز به درمان ریشه داشته باشد و در این امر تعلل کند و عفونت از انتهای ریشه وارد بافت‌های اطراف ریشه و در نهایت استخوان اطراف دندان‌ها و مخاط شود. در این هنگام است که آبسه ‌ای در پای دندان پیدا می ‌شود که خیلی از افراد در این هنگام به فکر درمان ریشه دندان و به اصطلاح عموم “عصب‌کشی” می ‌افتند.

دکتر شکیلا نیکنام

هفته نامه سلامت

از دست دادن دندان ها

بعد از جراحی دندان عقل باید…

چرا دندان عقل را باید کشید؟

آشنایی با انواع دندان ها

مراحل عصب کشی دندان(با تصاویر)

مراحل پُر کردن دندان(با تصاویر)

علت دندان درد

تورم لثه دندان عقل

ضرورت نگهداری از دندان ها

بهداشت دهان و دندان

تورم لثه دندان عقل
تورم لثه دندان عقل
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *