تشخیص اندومتریوز چگونه است

تشخیص اندومتریوز چگونه است
تشخیص اندومتریوز چگونه است

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

تشخیص اندومتریوز چگونه است

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

اندومتریوز بیماری‌ای است که تاکنون درمان موثر و قطعی برای آن پیدا نشده و بیش از یک صد میلیون زن در سراسر جهان با این بیماری زندگی می‌کنند.

اندومتریوز یعنی بافت رحم در جایی بیرون رحم وجود دارد، ممکن است درهر جایی از حفره لگنی وجود داشته و فعالیت کنند، بر روی تخمدان ها، لوله های فالوپ، دیواره لگن، واژن، روده، مثانه در موارد نادر بر کلیه و آپاندیس و ریه هم ممکن است وجود داشته باشند.

این بیماری باعث دردهای بسیار شدید به ویژه در دوره پریود می شود. درد حین رابطه جنسی و هنگام دفع ادرار و مدفوع، تهوع و سردرد و دردهای عضلانی از دیگر علایمی است که برای این بیماری برشمرده می شود. اگر این بافت نابجای رحمی در تخمدان باشد منجر به تشکیل کیست‌هایی پر از خون و عفونت می شود که به آن کیست شکلاتی می گویند و در صورتی که پاره شود و محتویات آن وارد شکم شود مشکلات بسیار جدی برای بیمار ایجاد می کند.

افسردگی و خستگی مفرط از دیگر عوارض این بیماری است.

من هم یکی از دو میلیون زنی هستم که در بریتانیا با این بیماری زندگی میکنم.

پریود بسیار دردناک و خونریزی شدید سالها گریبانم را گرفته بود.

بارها درطول سالیان به پزشک چه در ایران چه در لندن مراجعه کردم، اما هر بار پاسخ یکی بود، ‘بیشتر زنها از درد پریود رنج می برند، کاری نمی‌شود کرد با مسکن تحمل کن.’

سال ۲۰۱۴ بود که به دلیل تب بالا و تهوع به بیمارستان منتقل شدم. تشخیص عفونت آپاندیس داده شد. از اتاق عمل که بیرون آمدم، جراح بالای سرم حاضر شد و گفت: ‘اندومتریوز داری، میدانی چیست؟’

من متعجب نگاهش کردم و او گفت: ‘بیماری که درمانی براش وجود ندارد، باید تحت نظر باشید، متاسفم.’

از آن زمان تا کنون یک بار تحت جراحی لاپارسکوپی قرار گرفتم و لایه های درگیر برداشته شد.

لاپارسکوپی نوعی جراحی است که بدون باز کردن شکم، با ایجاد سه سوراخ و فرستادن دوربین و وسایل جراحی به درون بدن، جراحی انجام می‌شود.

پزشک در بیمارستان به من گفت که بیماری ام بسیار پیشرفته است. گفت ممکن است برای مدتی این جراحی بتواند به کاهش درد کمک کند، اما مجدد دردها و مشکلات بر خواهد گشت.

دردها برگشت، افسردگی هم به همراهش.

حس ناامنی این بیماری یکی از عمده مشکلات مبتلایان به اندومتریوز است. دل پیچه ای در خیابان می تواند دنیا را تیره کند، تهوع و سردردی که باعث از حال رفتن شود.

یک بار به پزشکم گفتم: “اگر سرطان داشتم می دانستم دوره ای تحت شیمی درمانی هستم و دارو و بیماری ممکن است از بین برود ولی با این بیماری همیشه نگرانی و استرس دایمی دارم .”

لبخند تلخی زد و گفت: “فقط می توانم بگویم متاسفم.”

چندی پیش گروهی از زنان مبتلا به اندومتریوزدر مجلس بریتانیا نسبت به عدم رسیدگی موثر پزشکی به این بیماران اعتراض کردند.

یکی از انتقادهای مطرح شده این است که شناسایی و تشخیص بیماری بسیار کند است و معمولا ده سال طول می‌کشد تا بیماری تشخیص داده شود و بعد از آن اقدامات درمانی تاثیر قابل توجهی در بهبود بیمار ندارند.

در ایران نیز این بیماری چند سالی است که مورد توجه قرارگرفته است.

آمارها حاکی است که بیش از سه میلیون زن در ایران با اندومتریوز دست و پنجه نرم می کنند.

وزارت بهداشت ایران در سال ۱۳۹۱ کلینیک اندومتریوز در پژوهشگاه ابن سینا راه اندازی کرد.

یکی از بیمارانی که برای درمان به این مرکز مراجعه کرده است می گوید: ‘سالهاست پریود دردناک دارم، پس از ازدواج به مرکز مراجعه کردم برای اینکه نمی توانم جنین را نگه دارم. اینجا متوجه شدند اندومتریوز دارم، بعد از یک سال تحت نظر بودن، حامله شده ام و همه چیز تحت کنترل است. هر چند پزشک گفته احتمال اینکه بعد از زایمان بیماری بازگردد وجود دارد، اما از اینکه توانستم بچه داشته باشم خوشحالم.’

یک بیمار دیگر که در تلاش است برای رسیدگی به بیماری‌‌اش به آمریکا برود، می گوید: “دو بار جراحی کرده‌ام، زندگی‌ام کاملا مختل شده است، یکی از اقوام که پزشک است به من گفت آمریکا توانسته به موفقیت‌هایی در زمینه کنترل بیماری برسد، می خواهم به آنجا بروم شاید کمی از مشکلاتم کم شود.”

این بیمار یک سال است که به دلیل بیماری‌اش استعفا داده است.

این در حالی است که به گفته برخی از پزشکان اروپا در این حوزه نسبت به آمریکا پیشرفته‌تر است و در حال حاضر ایتالیا به عنوان یکی از کشورهای پپیشرو در حوزه اندومتریوز شناخته می‌شود

به گفته دکتر شاهین خزعلی، مدیرکلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا درتهران و عضو هیات علمی دانشگاه رویال هالوی لندن ‘بیماری اندومتریوز از جمله بیماری های زنان است که به جز باروری، زندگی خانوادگی و اجتماعی زنان را تحت الشعاع قرار می دهد.’

برخی از زنان مبتلا به این بیماری شاغل هستند و نگرانی از امنیت شغلی یکی از مشکلات پیش روی این زنان است. شاید تصویب قوانینی حمایتی در قانون کار بتواند کمی از استرس آنها بکاهد و کارفرما موظف باشد در مواردی که تشخیص بیماری قطعی شده شرایط خاص این زنان را در نظر بگیرد.

زنان مبتلا به اندومتریوز نیازمند درمان های طولانی و در مواردی جراحی های مکرر هستند بنابراین پوشش و حمایت بیمه برای این که کمی از درد و رنج این زنان کاسته شود اهمیت اساسی دارد.

در عین حال کمبود مراکز حمایتی از این بیماران از انتقادهای مطرح شده مبتلایان اندومتریوز است.

هر چند در لندن چندین مرکز برای حمایت از بیماران فعالیت می‌کند، اما از آنجایی‌ که گردانندگان اصلی این مراکز مبتلایان هستند، برخی مواقع به دلیل مشکلات این بیماری فعالیت این مراکز غیر دولتی متوقف می‌شود.تشخیص اندومتریوز چگونه است

در ایران انجمنی برای حمایت از زنان مبتلا به اندومتریوز وجود دارد اما نیازمند حمایت است تا وبسایتی فعال را راه اندازی کند و مطالب آموزشی در اختیار این زنان قرار دهد، به پرسشهای آنها پاسخ دهد و برای بهبود کیفیت زندگی به آنها کمک کند. حتی راه اندازی خدماتی مثل صدای مشاور برای سه میلیون زن ایرانی هم کاری معقول به نظر می رسد.

اندومتریوز درمان قطعی ندارد، اما حمایت از مبتلایان به این بیماری در سطوح مختلف می‌تواند راهی برای کاهش مشکلات این بیماران باشد.

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

همه‌ی خانم‌ها در طول عمرشان باید حواس‌شان به علائم بیماری‌های زنان (مثلا کیست تخمدان، سینه فیبروکیستیک و …) باشد. درحالی‌که اکثر این بیماری‌ها به‌راحتی قابل‌درمان هستند و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند اما برخی دیگر می‌توانند باعث بروز عوارض جدی‌تری شوند و حتی روی قابلیت باروری زنان تأثیر منفی بگذارند. یکی از این بیماری‌ها، اندومتریوز است؛ بیماری مزمن و خوش‌خیمی که با رشد سلول‌های طبیعی رحم در خارج از حفره‌ی رحم به‌وجود می‌آید. مطلب زیر، شما را با علائم اندومتریوز، روش‌های درمان و مشکلات ناشی از آن آشنا می‌کند.تشخیص اندومتریوز چگونه است

اندومتریوز بیماری‌ای شایع است که در آن، بافتی شبیه پوشش داخلی رحم (اندومتر) در بخش‌های دیگری از بدن رشد می‌کند. این بافت می‌تواند در جاهای بسیار مختلفی ظاهر شود، از جمله تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ، داخل شکم و داخل یا اطراف مثانه یا روده.

اندومتریوز عمدتا در دختران و زنانی که در سنین باروری هستند، دیده می‌شود. این بیماری در زنانی که دوره یائسگی را سپری کرده‌اند، شیوع کمتری دارد. اندومتریوز، بیماری‌ای مزمن و طولانی‌مدت است که می‌تواند تأثیر زیادی روی زندگی فرد بگذارد اما درمان‌هایی وجود دارند که می‌توانند به آن کمک کنند.

علائم اندومتریوز می‌توانند متفاوت باشند. برخی از زنان علائم شدیدی را تجربه می‌کنند، درحالی‌که ممکن است بقیه هیچ‌گونه علائم قابل‌توجهی نداشته باشند.

علائم اندومتریوز عبارت‌اند از:

اندومتریوز در برخی از زنان می‌تواند آنها را از انجام فعالیت‌های عادی‌شان بازدارد و گاهی اوقات ممکن است به احساس افسردگی منجر شود.

اگر علائم بالا را دارید، به‌خصوص اگر این علائم تأثیر زیادی روی زندگی‌تان گذاشته‌اند، به پزشک مراجعه کنید.

بهتر است قبل از مراجعه به پزشک علائم‌تان را یادداشت کنید تا راحت‌تر آنها را مطرح نمایید.

تشخیص اندومتریوز می‌تواند دشوار باشد، چون علائم بسیار متفاوتی دارد و خیلی از بیماری‌های دیگر نیز می‌توانند باعث بروز چنین علائمی شوند. اگر پزشک نتواند علت علائم شما را تشخیص دهد، ممکن است برای بررسی‌های بیشتر شما را نزد متخصص زنان بفرستد.

برای تأیید اندومتریوز معمولا لازم است که یک لاپاروسکوپی انجام شود. لاپاروسکوپی، عملی است که در آن یک لوله‌ی نازک ازطریق برش کوچکی در پوست شکم‌تان وارد بدن شما می‌شود تا پزشک زنان بتواند هرگونه بافت اندومتریوز را در بدن تشخیص دهد.

در‌حال‌حاضر هیچ درمانی برای اندومتریوز وجود ندارد اما روش‌هایی هستند که می‌توانند به کاهش علائم کمک کنند. این روش‌ها عبارت‌اند از:

پزشک‌تان گزینه‌های مختلف را با شما مطرح خواهد کرد. گاهی اوقات ممکن است پزشک بلافاصله درمان را شروع نکند تا ببیند که آیا علائم شما به‌خودی‌خود بهبود می‌يابند یا نه.

یکی از عوارض اصلی اندومتریوز، باردارشدن سخت یا ناتوانایی در بارداری است (ناباروری). انجام جراحی برای برداشتن بافت اندومتریوز می‌تواند به افزایش شانس بارداری شما کمک کند؛ اگرچه هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از جراحی حتما باردار شوید.

جراحی اندومتریوز گاهی اوقات می‌تواند باعث بروز مشکلات دیگری مانند عفونت، خون‌ریزی یا آسیب به اندام‌های مبتلا شود. اگر به شما توصیه شده است که جراحی انجام دهید، در مورد خطرهای احتمالی آن با جراح‌تان صحبت کنید.

مقابله با اندومتریوز می‌تواند کار دشواری باشد، هم از نظر جسمی و هم از نظر احساسی. علاوه‌بر حمایت و کمک پزشک‌تان، شاید برای‌تان مفید باشد که برای کسب اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر با یک گروه حمایتی مانند انجمن اندومتریوز تماس بگیرید. این انجمن علاوه‌بر ارائه‌ی اطلاعات دقیق در مورد این بیماری می‌تواند فهرستی از گروه‌های حمایتی محلی و انجمن‌های آنلاین را که از زنان مبتلا به اندومتریوز تشکیل شده‌اند، در اختیار شما قرار دهد.

علت بروز این بیماری کاملا مشخص نیست و نظریه‌های متعددی دراین‌باره ارائه شده‌اند، از جمله:

اما هیچ‌یک از این تئوری‌ها به‌طور کامل توضیح نمی‌دهند که چرا اندومتریوز اتفاق می‌افتد. احتمالا این بیماری به‌دلیل ترکیبی از عوامل مختلف به‌وجود می‌آید.

بد نیست بدانید زنانی که به اندومتریوز مبتلا هستند و نیز زنانی که به هورمون‌ها حساس‌اند، مثل افراد مبتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم و فیبروئیدهای رحمی، به‌هیچ‌وجه نباید از آویشن استفاده کنند.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

7000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

تشخیص اندومتریوز چگونه است

سطح علمی مطلب بسیار عالی بود. خسته نباشید.

سلامت باشید. ممنون دوست گرامی.

بسیار مفید بود. ممنون

از لطف‌تون سپاسگزارم.

ممنون خیلی مفید بود

مرسی فهیمه جان.

سلامت زنان

لاغری شکم بعد از زایمان؛‌ ۹ حرکت ورزشی مؤثر در خانه


جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید


علائم اولیه سرطان سینه چیست؟

پره اکلامپسی چیست؛ علت، علائم و راه‌های درمان آن

آخرین مطالب

خواص آرد نخود و طرز تهیه آن در خانه

عملکرد رژیم آنابولیک؛ برنامه هفتگی و عوارض احتمالی آن

آیا شکر سرطان زا است؟ نکاتی که باید بدانید

آمپول کتورولاک؛ عوارض، میزان و نحوه مصرف آن

هاروکی موراکامی؛ نگاهی بر زندگی، سبک‌شناسی و معرفی آثار

ترین های جهان

بهترین کشورها برای بزرگ کردن فرزندان‌ کدام‌اند؟


بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

بلندترین آبشار دنیا؛ ۱۰ آبشار حیرت‌انگیز دنیا

بهترین فیلم های ترسناک دنیا که دلهره و ترس را به جان‌تان می‌اندازند

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز



صفحه ای که به دنبال آن هستید پاک شده، جا به جا شده و یا از ابتدا وجود نداشته است!

آرشیو موضوعی وبسایت

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

تشخیص اندومتریوز چگونه است

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

اندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که بافتی که به طور معمول در داخل رحم وجود دارد در بخش های دیگر بدن رشد کند. این بیماری دارای علائم و عوارضی است که راستینه در این مقاله به شرح آن می پردازد.

 

بافتی که خارج از رحم رشد می کند، ممکن است به تخمدان ها، لوله های فالوپ، روده، و یا دیگر بخش های داخلی بچسبد. همان طور که هورمون ها در طول چرخه قاعدگی تغییر می کنند، این بافت را تجزیه می کنند و ممکن است باعث چسبندگی دردناک، و یا بافت زخم شوند. بیش از ۵٫۵ میلیون زن آمریکایی دچار علائم اندومتریوز هستند.

 

داشتن درد درست قبل، بعد و یا حین دوره قاعدگی شایع ترین علامت است. برای برخی زنان، این درد ممکن است آنها را ناتوان سازد و در طول یا بعد از رابطه جنسی، و یا در هنگام دفع مدفوع یا ادرار رخ دهد. اندومتریوز گاهی اوقات باعث درد مداوم در لگن و کمر می شود. هر چند بسیاری از زنان مبتلا به اندومتریوز علائم خفیف دارند یا هیچ گونه نشانه ای را تجربه نمی کنند. علائم ممکن است به محل رشد بافت مربوط شوند.

 

بسیاری از زنان دردهای خفیفی با دوره های قاعدگی خود دارند. آنها ممکن است با داروهای بدون نسخه این دردها را تسکین دهند. اگر درد بیش از ۲ روز طول بکشد، شما را از انجام فعالیت های عادی باز می دارد، در صورتی که این دردها پس از دوره قاعدگی ادامه یافتند به پزشک مراجعه کنید.

 

درد اندومتریوز می تواند با اولین قاعدگی شروع شود. اگر درد قاعدگی به اندازه ای شدید است که در فعالیت های شما اختلال ایجاد می کند، باید با پزشک خود مشورت کنید. گام اول می تواند ردیابی علائم و مصرف قرص مسکن باشد، اما در نهایت گزینه های درمانی برای نوجوانان همانند درمان بزرگسالان است.

 

گاهی اوقات اولین و یا تنها نشانه اندومتریوز مشکل در باردار شدن است. به دلایلی که به خوبی درک نشده اند، ناباروری حدود یک سوم از زنان مبتلا به این بیماری را به خود درگیر کرده است. زخم ممکن است علت بروز این مشکل باشد. خبر خوب این است که درمان های پزشکی می توانند به افراد کمک کنند تا بر ناباروری غلبه کنند، و بارداری به خودی خود می تواند برخی از علائم اندومتریوز را تسکین دهد.

 

اندومتریوز یکی از علل درد شدید قاعدگی است. اما درد می تواند ناشی از بیماری های دیگر باشد، از جمله فیبروم ها، که رشد غیر سرطانی بافت عضله رحم هستند. فیبروم ها می توانند موجب گرفتگی شدید و خونریزی بیشتر در طول دوره قاعدگی شوند. درد اندومتریوز یا فیبروئید ممکن است در زمان های دیگر چرخه قاعدگی نیز بروز کنند.

 

پزشکان نمی دانند چرا بافت آندومتر در خارج از رحم رشد می کند، اما آنها چندین نظریه دارند. وراثت در این بیماری نقش دارد، و برخی از سلول های آندومتر ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشند. نظریه دیگر نشان می دهد که خون قاعدگی حاوی سلول های آندومتر از طریق لوله فالوپ به عقب برمی گردد و به جای بیرون رفتن از بدن به داخل حفره لگن می رود. تصور می شود این سلول ها به اندام ها می چسبند و رشد و خونریزی در طول زمان ادامه می یابد. سلول ها از راه های دیگر نیز می توانند به سمت حفره لگن حرکت کنند، از جمله در حین سزارین. سیستم ایمنی معیوب ممکن است در خلاصی از شر سلول های نابجا دچار مشکل شود.

سلول های قهوه ای که در اینجا مشاهده می کنید سلول های آندومتر برداشته شده از رشد غیر طبیعی در تخمدان هستند.تشخیص اندومتریوز چگونه است

 

این بیماری در زنانی شایع تر است که، موارد زیر را داشته باشند:

 

الگوی علائم شما می تواند به شناسایی اندومتریوز کمک کند، از جمله:

 

پزشک شما به منظور بررسی تخمدان ها، رحم و گردن رحم برای هر چیز غیر معمول، معاینه لگنی انجام می دهد. معاینه گاهی اوقات می تواند کیست تخمدان یا زخم های داخلی که ممکن است به دلیل اندومتریوز باشند را آشکار سازد. پزشک سایر مشکلات لگن که می توانند علائم مشابه اندومتریوز داشته باشند، را نیز بررسی می کند.

 

هر چند که ممکن است تایید اندومتریوز به تنهایی با تکنیک های اسکن امکان پذیر نباشد، اما پزشک شما ممکن است برای کمک به تشخیص، انجام سونوگرافی، سی تی اسکن، یا MRI را دستور دهد. این روش ها می توانند رشد آندومتر بزرگتر و یا کیست ها را شناسایی کنند. اسکن ها از امواج صوتی، اشعه ایکس یا میدان مغناطیسی با پالس فرکانس رادیویی برای ایجاد تصاویر استفاده می کنند.

 

لاپاراسکوپی تنها راه مطمئن برای تعیین اینکه شما اندومتریوز دارید یا خیر، می باشد. یک جراح شکم شما را با گاز از طریق یک برش کوچک در ناف باد می کند. لاپاراسکوپ ابزاری برای مشاهده است که از طریق برش وارد می شود. جراح می تواند تکه های کوچکی از بافت را برای بررسی در آزمایشگاه به منظور تایید این بیماری، بردارد، این تکه های کوچک بیوپسی نامیده می شوند.

 

داروهای مسکن مانند استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، اغلب به تسکین درد و گرفتگی که همراه با اندومتریوز است، کمک می کنند. اما این داروها تنها نشانه ها را درمان می کنند و اندومتریوز اصلی را درمان نمی کنند.

 

قرص های ضد بارداری سطح هورمون استروژن و پروژسترون، که دوره های قاعدگی شما را کوتاه تر و سبک تر می کنند، را مدیریت می کنند. آنها اغلب درد اندومتریوز را تسکین می دهند. پزشک شما ممکن است قرص هایی را برای مصرف مداوم و بدون وقفه در دوره قاعدگی، یا درمان تنها با پروژسترون، را تجویز کند. درمان تنها با پروژسترون می تواند با تزریق نیز انجام شود. علائم اندومتریوز ممکن است پس از توقف مصرف قرص بازگردند.

 

این داروها یائسگی را تقلید می کنند، رهایی از دوره های قاعدگی همراه با علائم اندومتریوز. آگونیست های GnRH، مانند لوپرون، سینارل و زولادکس، ساخت هورمون های زنانه را متوقف می کنند. آنها می توانند موجب گرگرفتگی، خشکی واژن، خستگی، تغییرات خلق و خوی، و پوکی استخوان شوند. دانوکرین به طور عمده با کاهش استروژن اثر خود را می گذارد. عوارض جانبی این داروها می توانند شامل افزایش وزن، کوچکتر شدن سینه ها، آکنه، موی صورت، تغییرات در صدا، و نقائص هنگام تولد باشند.

 

در طول لاپاراسکوپی، جراح ممکن است غده ها یا چسبندگی های آندومتر قابل مشاهده را بردارد. اکثر زنان فورا از درد خلاصی می یابند. هرچند، یک سال پس از عمل جراحی حدود ۴۵ درصد از زنان بازگشت علائم خواهند داشت. احتمال بازگشت علائم در طول زمان افزایش می یابد. هورمون درمانی بعد از جراحی ممکن است نتیجه را بهبود بخشد.

 

در موارد شدید اندومتریوز ممکن است عمل جراحی لاپاراتومی و یا جراحی باز شکم، برای حذف غده ها و یا هیسترکتومی – برداشتن رحم و احتمالا تمام یا بخشی از تخمدان- نیاز باشد. هرچند این درمان میزان موفقیت بالایی دارد، اندومتریوز باز هم برای حدود ۱۵ درصد از زنان که رحم و تخمدان آنها خارج شده است، عود بیماری پیش آمده است.

 

بسیاری از زنان مبتلا به اندومتریوز مشکل باردار شدن ندارند. اما جراحی لاپاروسکوپی می تواند میزان بارداری زنانی که اندومتریوز متوسط تا شدید داشتند را افزایش دهد. در صورتی که ناباروری همچنان ادامه یابد، لقاح در شرایط آزمایشگاهی گزینه خوبی است. اسپرم و تخمک در آزمایشگاه ترکیب می شوند و جنین حاصل در رحم کاشته می شود.

 

اگر چه هیچ راهی برای جلوگیری از اندومتریوز وجود ندارد، شما می توانید با انتخاب شیوه درست زندگی به داشتن احساسی بهتر کمک کنید. تمرینات ورزشی می تواند با بهبود جریان خون و تقویت اندورفین به تسکین درد کمک کند. ورزش، مسکن طبیعی بدن است. طب سوزنی، یوگا، ماساژ و مدیتیشن نیز می توانند به تسکین علائم کمک کنند.

 

برای بسیاری از زنان، اندومتریوز با یائسگی فروکش می کند. برخی از زنان در دوران بارداری از شر این بیماری رهایی می یابند. در برخی موارد، علائم ممکن است به سادگی از بین بروند. حدود یک سوم از زنان مبتلا به اندومتریوز خفیف متوجه خواهند شد که نشانه های آنان خود به خود برطرف می شوند.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

نشانه‌های سجاوندی

امپرسند (انگلیسی: Ampersand) با واژه‌نگاشت “&” نمایش‌دهندهٔ حرف ربط and در زبان انگلیسی‌ست. این واژه بر گرفته از لیگچر et زبان لاتین برای “and” است.[۱]

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

تشخیص اندومتریوز چگونه است
تشخیص اندومتریوز چگونه است
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *