تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات

تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات
تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات



سيگار و دخانيات
:

طبق شواهد بدست آمده در سالهاي اخير، گرايش به مصرف سيگار در بين افراد جامعه و
بخصوص جوانان گسترش روز افزوني داشته است اين قضيه آنگاه ابعاد فاجعه بار خود را
نشان ميدهد که بدانيم 84 درصدسيگاريها در کشورهاى در حال توسعه زندگي مي کنند و
جالب تر آن است که بدانيم حتي در کشورهاى توسعه يافته نيز طبقات پايين جامعه
بيشترين مصرف سيگار را دارند و بيشترين بار اقتصادى و بهداشتي سيگار را بر دوش مي
کشند. اين آمار گوشه اى از جديدترين گزارش سازمان بهداشت جهاني است که به مناسبت 31
ماه مي (روز جهاني بدون سيگار) منتشر شده است . بدين ترتيب سيگار با گسترش فقر چرخه
اى را ايجاد کرده است که در دنياى جهاني شده امروز ، روز به روز مستحکم تر شده و از
مرکز به پيرامون در جهان معاصر در حال تکرار است. سازمان بهداشت جهاني در گزارش
سالانه خود به مناسبت روز جهاني دخانيات هشدار داد كه در هر شش ونيم ثانيه يك تن بر
اثر ابتلا به امراض ناشي از مصرف دخانيات جان خود را از دست مي دهند. در اين گزارش
همچنين آمده است : استفاده از دخانيات سالانه باعث مرگ 9/4 ميليون تن مي شود و
انتطار مي رود كه طي 2 سال آينده اين رقم دو برابر شود. در ادامه اين گزارش آمده
است كه تعداد مصرف‌كنندگان دخانيات هنوز همچنان رو به افزايش است و احتمال مي‌رود
كه از 3/1 ميليارد تن در حال حاضر به ‌7/1 ميليارد تا سال ‌225 برسد. اين
امرمتصديان امور را بر آن داشته تا تدابيري جهت رفع يا کاهش اين معضل بيانديشند و
تحقيقاتي را در اين زمينه صورت دهند.

تاريخچه پيدايش سيگار
:

قبل از هر چيز بهتر است با تاريخچه و پيشينه سيگار آشنا شويم . پيشينه مصرف دخانيات به طور تخميني درحدود ده هزار سال پيش مي رسد. در چين و يونان باستان، بر اساس نوشته هاي تاريخ نويسان و آثار حكاكي شده، از تنباكو و توتون به عنوان گياهي داروئي ياد شده است در دوران باستان بوميان آمريکا به خواص گياه تنباکو پي بردند. وقتي کريستف کلمب و همراهانش در سال 1492 ميلادي به جزيره اي در ميان آمريکاي شمالي و جنوبي رسيدند، ديدند بوميان آن سرزمين برگهاي يک گياه عجيب را به روي آتش ريخته و از دود آن نفس مي کشند و آن را وارد ريه خود مي کنند . کريستف کلمب تصور کرد چيزي جادويي را کشف کرده است و زماني که مراجعت مي کرد مقداري از آن برگها و دانه هاي آن گياه را با خود به اسپانيا برد و به اين ترتيب ، توتون به اروپا وارد شد و مردم آن را توباکو يدند. زماني که اسپانيائيها به آمريکا رفته و آنجا را فتح کردند طريقه استعمال توتون را از بوميان آن سرزمين فرا گرفتند . لفظ سيگار گرفته شده از اسپانيا و از توتون به زبان بومي مي باشد. توتون در سال 165 ميلادي کم و بيش در عثماني ، مصر و هند شناخته شده و توسط پرتغاليها وارد ايران شد و ايرانيان توباکو را تنباکو يدند. بعضي از تاريخ نويسان ورود توتون به ايران را از سال 159 ميلادي مطابق با 999 هجري قمري دانسته اند. اما به هر حال در زمان شاه عباس استفاده از اين ماده رواج يافت.

تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات

استعمال دخانيات و وابستگي يا اعتياد به آنها
:

پژوهشهاي انجام شده نشان مي دهد كه اكثر معتادان، سيگار مصرف مي كنند و نيز اعتياد را از سيگار شروع كرده اند. بر اساس معيارهاي تشخيصي سازمان بهداشت جهاني، سيگار در رديف مواد اعتيادآور محسوب مي شود. سيگار ، در ورودي اعتياد، و چراغ سبزي براي ساير اعتيادها است. مصرف سيگار، نخستين قدم به سوي اعتياد است. سيگار، زمينه ساز اعتياد به مواد مخدر بوده و مادر اعتياد به مواد مخدر محسوب مي شود. مصرف دخانيات مثل سيگار، پيپ، چپق و قليان نه فقط اعتياد رواني، بلكه اعتياد جسماني نيز ايجاد مي كند.

 وابستگي رواني : مصرف دخانيات باعث ايجاد احساس آرامش شده و اين احساس به شكل بخشي از زندگي آنها در مي آيد. از طرفي نوعي احساس با ارزش بودن البته به شکل کاذب در افرادي که دچار کمبود اعتماد به نفس ويا نيازمند تأئيد از طرف گروه هستند ايجاد مي کند. که خود نيز مي تواند به شکل يک عامل تقويت کننده و پاداش عمل کرده و فرد را روزبروز وابسته تر کند.

 وابستگي جسماني ( فيزيكي ) : به علت مصرف دخانيات، بدن براي عملكرد طبيعي خود و براي جلوگيري از پيدايش نشانه هاي قطع نيكوتين، نياز به مصرف ميزان مشخصي از دخانيات دارد.هر چند دخانيات در ميان مواد اعتياد آوري مثل هروئين، ترياك، حشيش و مشروبات الكلي، منع اجتماعي كمتري دارد، و براحتي در اختيار مردم قرار مي گيرد، اما بررسي ها نشان مي دهد كه سيگار يكي از بارزترين علل مرگ و مير ناشي از سرطان، بيماري هاي عفوني، و سكته در جهان است.طبق گفته پزشکان در دود سيگار متجاوز از چهار هزار نوع ماده سمي وجود دارد كه تعدادي از آنها سرطان زا هستند. سيگار، عامل مهم سرطان ريه بوده و يكي از عوامل مهم در بروز شمار زيادي از سرطان هاست. از هر هزار نفر كه به علت سرطان ريه فوت ميكنند بيش از نهصد نفر آنها، سيگار مي كشند. مصرف هر سيگار بيش از 5 دقيقه از عمر انسان مي كاهد.ماده اصلي سيگار، نيكوتين است كه سبب آزاد شدن كتكول آمينها( Cathecolamines ) از جمله اپي نفرين و نوراپي نفرين مي شود. افزايش كتكول آمينها موجب افزايش ضربان قلب و فشار قلب و انقباض عروق محيطي، و در نتيجه افزايش مصرف اكسيژن قلب مي شود. نيكوتين سبب افزايش ميزان چربيهاي خون، گلوكز و بتا اندورفين شده و از سوي ديگر باعث ايجاد منواكسيد كربن، كه يك گاز سمي است مي شود و در نتيجه انتقال اكسيژن را دچار اشكال ميكند. سيگار داراي مواد سرطان زاست كه مهمترين آنها هيدروكربن هاي آلي و آمين ها هستند. سيگار باعث بيماريهاي قلب و عروق مي شود. استعمال سيگار باعث گرفتگي عروق قلب، افزايش فشار خون و افزايش انعقاد خون مي شود. سيگار روي دستگاه گوارش اثر گذاشته و سبب كاهش جريان خون، در اين قسمت شده و سرانجام باعث ايجاد زخم معده و اثني عشر مي شود. سيگار موجب افزايش سكته مغزي مي شود. در پژوهشي كه به مدت 9 سال روي بيش از 2 نفر سيگاري، انجام گرفت، مشاهده شد كه ميزان سكته مغزي در اشخاص سيگاري، چندين برابر افراد غير سيگاري است. بر اساس مطالبي كه نوشته شد، توتون و تنباكو به جز ضرر و زيان هيچگونه سود و ثمري ندارد. اما اين ماده مضر و خطرناک امروز تمام جوامع بشري را آنچنان مبتلا ساخته که معتادان آن را از نان شب واجب تر مي دانند.

عوامل مؤثر در اعتياد به سيگار و دخانيات
:

از آنجا که هر رفتاري تحت تأثير عوامل مختلفي مي باشد اعتياد به سيگار نيز مي توانداز آنجا که هر رفتاري تحت تأثير عوامل مختلفي مي باشد اعتياد به سيگار نيز مي تواند عوامل مختلفي داشته باشد . بعضي از اين عوامل عبارتند از: عوامل اجتماعي ، عوامل خانوادگي ، فشار دوستان و همسالان ، عوامل فردي و غيره . . ما در اين مقاله به هر يک از اين عوامل به طور مختصر مي پردازيم.

عوامل اجتماعي :

وجود انواع سيگارها با شکلها، رنگها ، طعمها ، پاکتهاي متنوع و جذاب ، نمايش صحنه هاي جذاب از هنرپيشه هاي مورد علاقه جوانان با فيلمهاي جذاب تر از آن ، عدم وجود وسايل و تبليغات لازم براي آگاهي جوانان از خطرات و مضرات سيگار از سوي مسئولان ، شکست در تحصيل و بخصوص غول عظيم کنکوراز جمله عوامل مؤثر رد روي آوردن به سيگار مي باشند.

عوامل خانوادگي :

نقش خانواده در پي ريزي و شکل گيري شخصيت افراد واقعيت انکار ناپذير مي باشد. واضح و مبرهن است که ايجاد اعتماد به نفس ، مهر و محبت و احساس مسئوليت در سايه يک محيط خانواده شالم امکان پذير مي باشد . تحقيقات وپژوهشهاي زيادي نشان داده است که عدم توجه و حمايت کافي و يا به عبارتي احساس طرد شدگي و يا برعکس محبت يا توجه و حمايت بيش از اندازه فرد را آماده کجروي ، ناسازگاري و تجاوز به حقوق ديگران خواهد کرد . افرادي که با محروميت عاطفي و فقدان مهر مادري روبرو بوده اند، محبت و عواطف ديگران را احساس نمي کنند . اين افراد قدرت سازگاري نداشته و اين امر را باترک خانه و مدرسه ، پرخاشگري ، زير پا گذاشتن قوانين و ديگر ناسازگاريهاي رفتاري بروز مي دهند. حمايت و يا اغماض بيش از اندازه از سوي والدين نيز سبب ناسازگاريهاي رفتاري مي شود و کودک را بسيار متوقع ، لوس و ناز پرورده مي کند. در نتيجه فرد در اين حالت نيز در سازش با ديگران دچار مشکل مي شود. برقراري رابطه صحيح والدين با کودک باعث برقراري سير طبيعي رشد شخصيت کودک شده و او را از انحراف و کجروي مصون مي دارد. والدين بايد بدانند که رشد شخصيت کودک منوط به برقراري رابطه صحيح بين همه اعضاي خانواده حتي از لحظه تولد بوده و کودک را در حقيقت در برابر مشکلات رفتاري که اعتياد يکي از آنها مي باشد واکسينه مي کند. مواظبت و مراقبت مادر از کودک و ايجاد رابطه عاطفي با فرزند و رفتار خردمندانه و با محبت پدر باعث ايجاد احساس اعتماد و امنيت در کودک شده و از او فردي متعادل و با رشد شخصيت کافي مي سازد . هر اندازه والدين ، جوان را به حال خود واگذارند ، او را در برابر محيط و اجتماع آسيب پذير تر ساخته اند و بعدها براي اين تسليم بايد بهاي سنگينتري بپردازند. جوانان در يک چنين خانواده اي مضطرب ، پريشان ، افسرده و منزوي بوده ، مرتب دچار شکستهاي گوناگون تحصيلي – اجتماعي مي شوند و عزت نفس ، خويشتن داري و اعتماد به نفس شان را از دست مي دهند و به سيگار ، الکل ، مواد مخدر و غيره به عنوان مفري براي رهايي از اين مشکلات روي مي آورند. از طرف ديگر از آنجا که والدين بهترين و مؤثرترين الگوهاي رفتاري براي فرزندان خود هستند امکان سيگاري شدن کودکاني که والدين آنها هر دو سيگاري اند دو برابر بيشتر از کساني است که يکي از آنها سيگاري است.

عوامل فردي
:

يکي ديگر از عوامل بسيار مؤثر در اعتياد عوامل فردي هستند . حتي اگر تمام عوامل به وجود آورنده اعتياد نيز مهيا باشد باز در نهايت اين خود فرد است که براي مصرف مواد تصميم مي گيرد . ضعف ايمان ، اخلاق ، کنجکاوي ، تمتع ، معاشرت با دوستان ناباب ، تقليد ، ضعف شخصيت و نداشتن اعتماد به نفس و غيره همه و همه از عوامل فردي گرايش افراد به مصرف مواد مي باشند . همينطورهيجان طلبي دوره جواني ، فرار از مشکلات زندگي و فشارهاي عصبي ، غرور ، کنجکاوي ، مسائل جنسي، شکستهاي عشقي و شکستهاي اجتماعي از مواردي هستند که انگيزه فرد را براي گرايش به مصرف افزايش ميدهند .

فشارهاي دوستان و همسالان
:

گروهي از نوجوانان به دليل سازگاري با دوستان وهمسالان شان و يک رنگ شدن با آنها
چنان موجوديت فردي وخانوادگي خود را فراموش مي کنند که در برابر هر تقاضايي سر
تسليم فرود مي آوردند . هر چه روابط بين والدين و فرزندان کاهش يابد ، ارزش همسالان
و روابط گروهي براي آنان بيشتر مي شود.

 راههاي پيشگيري و ترک اعتياد:

 از آنجا که
پيشگيري بهتر و راحتتر از درمان است در ابتدا به راههاي پيشگيري مي پردازيم .
همانطور که قبلاً گفته شد شخصيت افراد در ابتدا در خانواده شکل مي گيرد وخانواده
بهترين و مؤثر ترين عامل در ايجاد و يا حذف يک رفتار مي باشند. در اين رابطه والدين
بايد ازسيگار کشيدن د رمنزل و در حضور فرزندان خود اجتناب کنند و هچنين از معاشرت
با افراد سيگاري خودداري کرده و فرزند خود را در کنار کسي که سيگار مي کشد قرار
ندهند. آموزش مهارتهاي زندگي ( مهارت حل مشکل ، قدرت تصميم گيري ، توانائي نه گفتن
، هنر دوست يابي وغيره ) از عوامل حفاظت کننده مي باشد . در رابطه با ترک اعتياد
نيز راههاي فراواني پيشنهاد و ارائه گرديده است که البته همه اين راهها به اراده و
خواست دروني فرد باز مي گردد. اما آنچه مسلم است ريشه يابي در حل تمام مشکلات مي
تواند بهترين راه حلها را به ما ارائه دهد. پس اگر ما ريشه و علل اعتياد را شناسائي
کنيم دقيقتر و مؤثرتر مي توانيم آن را درمان کنيم . موارد ديگر که در زيرآمده است
به عنوان راههاي مؤثر در ترک نيز کاربرد فراواني داشته است . اين راهها عبارتند از
: مطالعه و آگاهي از مضرات سيگار ، آموزش افراد سيگاري و تقويت روحي و رواني آنها ،
ورزش و فعاليتهاي جسمي هدفدار ، وضع قوانين در ممنوعيت استعمال دخانيات در اماکن
عمومي و جديت در اجراي آن ، آموزش از راه رسانه ها با اطلاع رساني و پخش يا چاپ
تصاوير از عاقبت افراد مبتلا ، مشاوره ، استفاده از روشهاي جايگزين مثل اسپري بيني
، قرص مکيدني ،استفاده از آدامسهاي ترک سيگار.

تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات

اهداف و وظایف کانون پیشگیری از استعمال دخانیات

استعمال دخانیات شایعترین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر و ناتوانی در جهان است. مصرف کنندگان مواد دخانی (سیگار، قلیان و) به انواع بیماریهای قلبی، عروقی و ریوی از جمله سرطان ریه و سایر ارگانها مبتلا شده و دچار ناتوانی یا مرگ ناشی از این بیماریها می شوند. استنشاق تحمیلی دود مواد دخانی توسط افراد غیرسیگاری نیز موجب افزایش ابتلای آنان به بیماریهای ناشی از استعمال دخانیات و مرگ و ناتوانی حاصل از آن می گردد. بیگناه ترین قربانیان این روند کودکان و همسران افراد مصرف کننده مواد دخانی و همنشینان افراد سیگاری  و قلیانی هستند. با توجه به اینکه پارکها از اماکن عمومی مورد استفاده عموم مردم بوده و رسالت شهرداری تهران حمایت و حفاظت از حقوق شهروندی می باشد لذا، شهرداری تهران خود را ملزم به حفاظت از سلامت شهروندان مراجعه کننده به این اماکن می داند، به همین منظور دستورالعمل پارکهای بدون دخانیات به عنوان یکی از بره های قانون تهران شهر بدون دخانیات، به شرح ذیل ابلاغ می گردد:

 

1-  نصب تابلوهای هشدار دهنده ممنوعیت استعمال دخانیات در فضای پارک و کلیه اماکن اداری مستقر در پارک مطابق آیین ه الصاق هشدارهای بهداشتی ابلاغی از سوی اداره کل سلامت شهرداری تهران

2-    تامین فضای لازم جهت ارائه خدمات مشاوره ترک دخانیات برای مراجعین متقاضی ترک

 

تبصره: تامین نیروی کارشناس مورد نیاز و آموزشهای لازم به آنان توسط ادارات سلامت مناطق با هماهنگی اداره کل سلامت صورت می پذیرد.

 

3-  شهرداری های مناطق 22 گانه  موظفند، به منظور مشارکت مردم و کارکنان در اجرای این دستورالعمل، اعضای کانون های مردمی(کانونهای سالمندان، پیشگیری از استعمال دخانیات (پاد)، مادر و کودک و ) را به نحوی متشکل نمایند، که در ایجاد و توسعه فرهنگ عمومی عدم استعمال دخانیات در فضای عمومی پارک به نحو فعال شرکت نمایند.

تبصره: آموزشهای لازم جهت توانمندسازی اعضای کانون های مردمی و کارکنان توسط ادارات سلامت مناطق با هماهنگی اداره کل سلامت ارائه می گردد.

4-  پیمانکاران حفظ و نگهداری فضای سبز و عملیات نگهداری پارکها موظفند لباس کار کارگران خود را به آرم «تهران شهر بدون دخانیات» و جمله «پارک بدون دخانیات» منقوش نمایند.

تبصره: نظارت بر حسن اجرای این مورد بعهده معاونت خدمات شهری هر منطقه می باشد.

 

5-  استعمال دخانیات (سیگار و قلیان و..) توسط کلیه کارکنان مستقر در پارک اعم از نیروهای انسانی شرکت پیمانکار حفظ و نگهداری فضای سبز و سایر کارکنان شاغل در ادارات و ساختمانهای مستقر در پارک ممنوع می باشد.

6-  عرضه و فروش مواد د خانی در کلیه اماکن مستقر در پارک اعم از دکه، بوفه، کیوسک، رستوران و بازارچه های موقت یا دائم و سایر اماکن مشابه ممنوع می باشد.

تبصره: نظارت بر حسن اجرای این مورد به عهده معاونت خدمات شهری هر منطقه می باشد.

 

7-    تهیه و تولید محتوای آموزشی با نظارت اداره کل سلامت، به عهده معاونت امور اجتماعی و فرهنگی منطقه خواهد بود.

تبصره:  ارائه و توزیع این تولیدات در سطح پارک با همکاری معاونت خدمات شهری مناطق انجام پذیرد.

8-  مسئولیت ایجاد هماهنگی بین بخشی در شهرداریهای مناطق جهت اجرائی نمودن مفاد این دستورالعمل به عهده اداره سلامت منطقه می باشد.

9-  شهرداری های مناطق می بایست هر سه ماه یکبار گزارش اجرای پارک های بدون دخانیات خود را به اداره کل سلامت ارسال نمایند.

تبصره: اداره سلامت منطقه وظیفه جمع آوری و ارائه این گزارش را به عهده خواهد داشت.

1- ارزیابی های دوره ای از عملکرد شهرداران و سایر مدیران موظف در این دستور العمل توسط دبیرخانه، «تهران شهر بدون دخانیات» مستقر در اداره کل سلامت، در دوره های سه ماهه صورت پذیرفته و به کمیته تهران شهر بدون دخانیات شورای اسلامی شهر تهران و دفتر شهردار محترم تهران منعکس می گردد.

11- سازمان بازرسی شهرداری تهران می بایست در ارزیابی های عملکرد ادواری از شهرداری های مناطق، نحوه اجرای این دستورالعمل را ملحوظ نماید.

عنوان کانون:

 

کانون پیشگیری از استعمال دخانیات

 

مشخصات دبیر کانون

 

و خانوادگی:

 

طیبه شفیعی

 

تحصیلات : 

تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات

 

لیسانس

 

شماره تماس:

 

331516

 

ردیف

و خانوادگی

سن

تحصیلات

سمت

شماره تماس

1

طیبه شفیعی

1364

لیسانس

دبیر

331516

2

فریبا رئیسی

137

دیپلم

عضو

331516

3

یگانه صلح فام

1367

دیپلم

عضو

331516

4

فاطمه اوج

1367

دیپلم

عضو

331516

5

خدیجه خلیلی

1368

دیپلم

عضو

331516

6

زهرا حیدری

1373

محصل

عضو

331516

7

گیلک

1374

محصل

عضو

331516

8

نیلوفر گیلک

1372

مهندس

عضو

331516

9

فرناز بهادری

1372

مهندس

عضو

331516

1

مرجان سلمانیان

1363

دیپلم

عضو

331516

11

ازاده کیوکان

1372

فوق لیسانس

عضو

331516

12

اعظم نفع خواه

137

دیپلم

عضو

331516

13

زهرا اجماعیان

1367

لیسانس

عضو

331516

14

مریم رستمی

1367

دیپلم

عضو

331516

15

زهرا تیموری

1368

دیپلم

عضو

331516

16

الهه تنبری

1373

دیپلم

عضو

331516

17

خدیجه اسدنیا

1374

دیپلم

عضو

331516

18

معصومه اسدنیا

1372

دیپلم

عضو

331516

19

صبا باجلان

1372

دیپلم

عضو

331516

2

الهام سلطانی

1363

دیپلم

عضو

331516

21

مونا یعقوبی

1372

دیپلم

عضو

331516

22

فاطمه مجالی

137

دیپلم

عضو

331516

23

مونا گرشاسبی

1367

لیسانس

عضو

331516

24

زینب زارعی

1367

پیش دانشگاهی

عضو

331516

25

زهرا محمدی

1368

پیش دانشگاهی

عضو

331516

26

زینب حیدری

1373

پیش دانشگاهی

عضو

331516

27

مهسا رجب زارده

1374

پیش دانشگاهی

عضو

331516

28

زهرا ولدخانی

1372

دیپلم

عضو

331516

29

مهری زنده دل

1372

لیسانس

عضو

331516

3

فاطمه سهرابی

1363

ارشد

عضو

331516

31

فیروزه اخوان

1372

لیسانس

عضو

331516

32

ایدا ابرو مند

137

لیسانس

عضو

331516

33

مهسا ابراهیمی

1367

لیسانس

عضو

331516

34

اکرم افتخاری

1367

پیش دانشگاهی

عضو

331516

35

الهام محمد جانی

1368

پیش دانشگاهی

عضو

331516

36

فااطمه صفر زاده

1373

پیش دانشگاهی

عضو

331516

37

پریا امامی زاده

1374

پیش دانشگاهی

عضو

331516

38

نیلوفر عیسی لو

1372

پیش دانشگاهی

عضو

331516

39

مری مقدم

1372

پیش دانشگاهی

عضو

331516

4

اسیه بهرامیان

1363

پیش دانشگاهی

عضو

331516

41

فاطمه کشاورز

1372

پیش دانشگاهی

عضو

331516

42

زهرا محمودیان

137

پیش دانشگاهی

عضو

331516

43

هما ضرغامی

1367

پیش دانشگاهی

عضو

331516

44

مریم برزگر

1367

پیش دانشگاهی

عضو

331516

45

مونا کاردار

1368

پیش دانشگاهی

عضو

331516

46

زهرا هدایتی فر

1373

پیش دانشگاهی

عضو

331516

47

سحر دهقان

1374

پیش دانشگاهی

عضو

331516

48

بهار تلیمی

1372

پیش دانشگاهی

عضو

331516

49

هاجر نیک مرام

1372

پیش دانشگاهی

عضو

331516

5

نساء شهرکی

1363

پیش دانشگاهی

عضو

331516

هفته بدون دخانیات خانه سلامت مینای جنوبی93

ردیف

تاریخ

عنوان

مکان

توضیحات

1

93/3/4

دوری از دخانیات با خود مراقبتی

سرای محله مینای جنوبی

کارگاه آموزشی

2

93/3/5

جوانی عاری از دخانیات

سرای محله مینای جنوبی

کارگاه آموزشی

3

93/3/5

جوانی عاری از دخانیات

بوستان شقایق

دفع نمادین سیگار

4

93/3/6

خانواده عاری از دخانیات

خیابان گیلکی

راهپیمایی خانواده

5

93/3/7

قوانین کنترل دخانیات حامی خود مراقبتی

سوپر مارکتهای محله

بک روز فروش سیگار ممنوع

6

93/3/8

رهایی از دخانیات با خود مراقبتی

مسجد شهدا

کارگاه آموزشی و توزیع بوروشور

7

93/3/8

رهایی از دخانیات با خود مراقبتی

مسجد شهدا

فشار خون از مردان سیگاری

8

93/3/9

فرهگ وآموزهای دینی حامی خود مراقبتی

مسجد سلمان

کارگاه آموزشی و توزیع بوروشور

9

93/3/1

افزایش مالیات بر دخانیات برای کاهش مرگ  ومیر

محله مینای جنوبی

اهدای شاخه گل به افراد سیگاری

1

93/3/1

افزایش مالیات بر دخانیات برای کاهش مرگ  ومیر

سرای محله مینای جنوبی

کارگاه آموزشی

 











جهت ثبت در جشنواره سلامت به خانه سلامت مینای جنوبی مراجعه فرمایید

اهداف

7.تقویت روحیه خود باوری ، اعتماد به نفس ، تفاهم در بین مردم و تشویق آنان در امر مشارکت داوطلبانه .

محورها

کلیه آثار فرهنگی ، هنری ، اجتماعی و ادبی مرتبط با موضوعات سلامت و محله با محور زیر :
عکس / کاریکاتور / فیلم / داستان / مقاله / آثار حجمی / نقاشی / روزه دیواری / کلیپ / سرود / شعر و ..

 موضوعات

1.سلامت وسالمند محله
2.سلامت ، مادر و کودک محله 
3.سلامت و جوانان محله 
4.سلامت وپزشکان محله 
5.سلامت ومعلولین محله 
6.سلامت و مساجد محله 
7.سلامت و اهدای خون محله 
8.سلامت و پیشگیری از ابتلاءبه دیابت در محله 
9.سلامت و پیشگیری از استعمال دخانیات در محله 
1.سلامت و پیشگیری از چاقی در محله

ویژگی آثار

1.بیشترین تاثیر را در سلامت شهروندان محله داشته باشد 
2.انتباق بیشتری با موضوعات 1 گانه کانون ها داشته باشد 
3.نوآورانه و خلاقانه باشد 
4.برای اولین بار ارائه شود 
5.اصل اثر ارائه شود 
6.مستند باشد و مابه ازاء بیرونی و ملموس داشته باشد

شرایط شرکت کنندگان

1.شرایط سنی و جنسی جهت شرکت در هر یک از موضوعات ویا محورها مطرح نیست 
2.هر شهروند می تواند در یک یا تمام موضوعات و محورها بسته به توانایی شخصی در جشنواره شرکت نماید . به شرط آنکه برای هر موضوع اثر متفاوتی ارائه شود .

و خانوادگی :

پست الکترونیک:

سن :

شماره تماس :

پیام

Install latest flash player if you can’t see this gallery, or click here to see the html version.






 


خیابان گیلکی جنوبی- کوچه رحمتی- پلاک 4

تلفن تماس با مسئول سایت: 3324342

تلفن مستقیم :331516

شماره سامانه پیامکی: 382883

minajonobi@yahoo.com

 

  معاونت اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

سامانه 137شهرداری تهران

شهرداری منطقه 14 تهران

اطلس محلات تهران

سامانه1888

پیوندها

دبیر کانون: طیبه شفیعی

تحصیلات: لیسانس

مهارتها :مسلط بر ویندوز – اینترنت






 


خیابان گیلکی جنوبی- کوچه رحمتی- پلاک 4

تلفن تماس با مسئول سایت: 3324342

تلفن مستقیم :331516

شماره سامانه پیامکی: 382883

minajonobi@yahoo.com

 

طراحي روش هاي موثر براي پيشگيري از استعمال دخانيات در نوجوانان ضروري است. يکي از نظريه هاي تغيير رفتار که به طور موفق در طراحي بره هاي پيشگيري از مصرف دخانيات به کار رفته، نظريه رفتار بره ريزي شده است. پژوهش حاضر با هدف پيشگيري از مصرف دخانيات در نوجوانان، با استفاده از نظريه رفتار بره ريزي شده انجام شده است. در اين مطالعه نيمه تجربي 28 دانش آموز شرکت داشتند که به صورت تصادفي به دو گروه آزمون و کنترل تخصيص يافتند (14 نفر در هر گروه). قبل از مداخله، هر دو گروه پرسشه اي را که بر اساس نظريه رفتار بره ريزي شده و مصرف دخانيات طراحي شده بود تکميل کردند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از پيش آزمون، بره آموزشي طراحي و اجرا شد. شش ماه بعد از مداخله اطلاعات هر دو گروه با استفاده از همان پرسشه اوليه جمع آوري و داده ها با استفاده از نرم افزار spss تجزيه و تحليل شد. يافته ها نشان داد بعد از مداخله آموزشي ميانگين نمره سازه هاي نظريه رفتار بره ريزي شده (آگاهي، نگرش، هنجارهاي انتزاعي، کنترل رفتاري درک شده و قصد رفتاري) در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل به طور معني دار افزايش يافته بود. همچنين ميزان مصرف دخانيات در گروه آزمون از 25 درصد قبل از آموزش به 1.5 درصد بعد از آموزش کاهش يافته و اين کاهش از لحاظ آماري معني داري بود (P<.1). اين مطالعه از اجراي بره آموزشي بر اساس نظريه رفتار بره ريزي شده در پيشگيري از مصرف دخانيات در نوجوانان حمايت کرد.

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

%PDF-1.4
%
1 obj
>
endobj
4 obj
>stream
HWi>=sG`;؀`BBqpL

%PDF-1.5
3 obj
>>>]
/Group >
/Contents 4 R>>
endobj
4 obj
>
stream
xUON+XΣG@TT?`Mۨ!D{@Z}hg5;+bz z_+>~*{CW] wز-{Ҙ

تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات
تحقیق در مورد پیشگیری از استعمال دخانیات
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *