تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری

تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری
تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری

توسط: مرکز درمان ناباروری نجمیه | برچسب ها: تاثیرات عملکرد تیروئید, دوران بارداری | دیدگاه ها:
0 | بهمن ۲ام, ۱۳۹۵

تغذیه مناسب با میزان کافی ید که می تواند با مصرف انواع ماهیها، میگو و دیگر آبزیان و همچنین مقدار توصیه شده نمک یددار تصفیه تامین شود، ضامن سلامت جنین و مادر باردار است.

تغییرات عملکرد تیروئید در بارداری

بارداری طبیعی منجر به یکسری تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی می شود که بر عملکرد تیروئید تأثیر میگذارند. بهمین دلیل تفسیر نتایج آزمایش تیروئید یک خانم حامله باید با دقت صورت پذیرد.تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری

اندازه تیروئید نیز در یک بارداری طبیعی، بخصوص در مناطقی که ساکنین آن با کمبود ید روبرو هستند، ممکن است به انداره ۱۰ تا ۱۵ درصد بزرگ‌تر از حد طبیعی شود. اما معمولأ این بزرگی تیروئید در معاینه بیمار واضح نیست ولی گاهی ممکن است بصورت گواتر در ناحیه جلوی گردن مشاهده شود.

ارتباط عملکرد تیروئید مادر و جنین در دوران بارداری چگونه است؟

در طی سه ماه اول بارداری، جنین کاملأ وابسته به هورمونهای تیروئید مادر است که از جفت عبور نموده و به جنین می‌رسند. پس از پایان سه ماه اول بارداری غده تیروئید جنین فعالیت خود را شروع نموده و هورمون تیروئید تولید می‌کند. از این زمان تا پایان بارداری جنین برای تولید هورمون تیروئید نیاز به ید دراد که باید از طریق مادر به او برسد.

نکات مهم:

در خانم‌های بارداری که دچار بیماری کم کاری تیروئید بوده و یا مقادیر کافی ید دریافت نمی‌کنند، جنین آنها با خطر بروز بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید و اختلال در رشد مغز و دستگاه عصبی روبرو هستند.

نیاز خانم‌های باردار به ید بیشتر از افراد غیر حامله و حدود ۲۰۰ میکرو گرم در روز است

تغذیه مناسب با میزان کافی ید که می تواند با مصرف انواع ماهیها، میگو و دیگر آبزیان و همچنین مقدار توصیه شده نمک یددار تامین شود، ضامن سلامت جنین و مادر باردار است.

عوارض پرکاری تیرویید در دوران بارداری

– زایمان زودرس

– سقط خود بخود

– مرگ داخل رحمی جنین

– تولد نوزاد نارس

– تولد نوزاد با وزن کم

– نارسایی قلبی در مادر

– پره اکلامپسی (فشارخون بارداری و مسمومیت بارداری)

– بروز بیماری تیروئید در جنین و نوزاد

– بیماری قلبی در جنین و نوزاد

عوارض کم کاری تیروئید در دوران بارداری
 
– زایمان زودرس

– سقط (بخصوص در سه ماهه اول بارداری)

– جدا شدن زودرس جفت

– زجر جنین

– مرگ داخل رحمی جنین

– تولد نوزاد نارس

– تولد نوزاد با وزن کم

– پره اکلامپسی (فشارخون بارداری و مسمومیت بارداری)

– بروز بیماری تیروئید در جنین و نوزاد

– افزایش میزان سزارین

– بروز اختلالات شناختی و عصبی در جنین

– خونریزی پس از زایمان

درمان بموقع و مناسب بیماریهای تیروئیدی در دوران بارداری، از بروز کلیه عوارض پیشگیری می نماید

با انجام غربال گری بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در روزهای ۳-۵ تولد، از عقب ماندگی ذهنی ناشی از این بیماری پیشگیری نمایید.

ارسال در۲۷ فروردین, ۱۳۹۶

تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری

ارسال در۲۷ فروردین, ۱۳۹۶

ارسال در۲۷ فروردین, ۱۳۹۶

ارسال در۲۷ فروردین, ۱۳۹۶

ارسال در۱۱ بهمن, ۱۳۹۵

 کانال تلگرام: Najmiyehivf@

 

صفحه اینستاگرام: NajmiyehIVF@

 

آپارات: aparat.com/najmiyeh

جهت اطلاع از آخرین اخبار و تحولات نام و ایمیل خود را وارد کنید.

آدرس: کرمان – هفت باغ علوی – بوستان آفتابگردان

 

سـامانه پیـام کوتاه:10003000258800

 

تلفن: 16 – 33233410 – (034)

 

فکس: 33233418 – (034)

 

ایمیل: Info@NajmiyehIVF.Ir

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری نجمیه می باشد.

حاملگي تاثيرات عمده اي بر تنظيم عملکرد تيروئيد زنان سالم و مبتلا به اختلالات تيروئيد دارد. اين اثرات بايد به خوبي شناخته، بدرستي ارزيابي و تفسير و بطور صحيح اداره شوند. در زناني که در مناطقي با کمبود يد زندگي مي کنند، اغلب هيپوتيروکسينمي و تمايل به تشکيل گواتر در زمان حاملگي اتفاق مي افتد. اختلالات بارز کلينيکي در عملکرد غده تيروئيد در 2 تا 3 درصد حاملگي ها اتفاق افتاده اما موارد تحت باليني (subclinical) احتمالا شايع تر بوده و اغلب بدون تشخيص باقي مي ماند.تغييرات عملکرد تيروئيد مادر در زمان بارداري بعلت کمبود يد، پرکاري يا کم کاري تيروئيد پي آمدهاي مهمي بر جنين/ نوزاد خواهد داشت. حاملگي باعث افزايش سرعت متابوليسم پايه، جريان خون، ضربان قلب و بازده قلب گرديده و بسياري از علايم از جمله احساس خستگي و عدم تحمل به گرما، احتمال وجود پرکاري تيروئيد را تداعي مي کند. از ديگر تغييرات متابوليک زمان حاملگي، تحريک غده تيروئيد توسط hCG و تسريع متابوليسم تيروکسين ناشي از افزايش آنزيم هاي دآيوديناز جفتي است بطوريکه در خانم هاي باردار مبتلا به کم کاري تيروئيد ميزان نياز به هورمون تيروکسين اگزوژن تا 50 درصد افزايش پيدا مي کند. علل عمده تيروتوکسيکوز در زمان حاملگي بيماري گريوز و پرکاري گذراي زمان حاملگي (Gestational transient hyperthyroidism) مي باشد. سير طبيعي بيماري گريوز در زمان حاملگي تمايل به تشديد بيماري در سه ماه اول، بهبودي تدريجي آن در طي سه ماه دوم و سوم و مجددا تشديد بيماري بعد از زايمان است. پرکاري تيروئيد نوزاد و جنين مي تواند در اثر عبور آنتي بادي هاي تحريکي گيرنده TSH مادري از جفت ايجاد شود. تشخيص پرکاري تيروئيد جنين مي تواند با توجه به تاکيکاردي، تسريع رشد استخواني و تاخير رشد داخل رحمي جنين حاصل شود. درمان پرکاري تيروئيد در دوران بارداري نتيجه بخش است ولي بايد با دقت و آگاهي و تبحر کافي انجام شود.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری
تاثیر کم کاری تیروئید در دوران بارداری
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *