تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین
تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

هدف: در اين بررسي اثرات متقابل حاملگي و بيماريهاي قلبي عروقي بر يکديگر مورد ارزيابي قرار گرفتند و هدف اصلي عبارت بود از اين که کدام دسته از بيماريهاي قلبي ضمن دوران بارداري براي مادر و جنين خطرناک بوده و نياز دارند بيمار قبل از حاملگي تحت عمل جراحي قلب قرار بگيرد و يا اين که جهت حفظ جان خود از حامله شدن صرف نظر نمايد. از اهداف اختصاصي، ارزيايي عوارض مادري و نوزادي در اين مادران مي باشد.روش کار: در اين مطالعه آينده نگر 53 بيمار حامله مبتلا به بيماريهاي قلبي که قبل يا بلافاصله پس از زايمان در بخش قلب بيمارستان امام رضا(ع) طي سالهاي 83-75 بستري شده بودند مورد بررسي قرار گرفتند. از همه بيماران شرح حال مبني بر سن مادر، سن حاملگي، تعداد حاملگي، نوع بيماري قلبي ، سابقه عمل جراحي قلب، سابقه بيماريهاي ديگر، سابقه سقط يا تولد نوزاد مرده، گرفته شد و سپس معاينه فيزيکي کامل انجام و کلاس ظرفيت عمل کرد قلب آنها (بر اساس تقسيم بندي انجمن قلب آمريکا) مشخص و سپس بررسيهاي پاراکلينيک اعم از بررسي خون، ادرار، راديوگرافي قفسه صدري، الکتروکارديوگرافي، اکوکارديوگرافي (از 32 نفر معادل 61.37%) سونوگرافي و … انجام و سپس نوع زايمان، آپکار نوزاد، وزن و علایم باليني نوزاد متولد شده و … بررسي شد. پس از جمع آوري اطلاعات، درصد داده ها، محاسبه و ارائه شد.نتايج: اکثر مادران هنگام مراجعه در کلاس II ظرفيت عمل کرد قلب بودند (47.16%) و سپس به ترتيب شيوع، کلاس I،III،IV را تشکيل مي دادند و شايع ترين علت مراجعه بيماران، سابقه بيماري قلبي (81.13%) و بيشترين علامت باليني در هنگام مراجعه، تنگي نفس در موقع فعاليت (35.84%) و شايع ترين علت بيماريهاي قلبي عروقي در اين بررسي، بيماريهاي روماتيسمي قلب (96.8%) بود. 33 نفر از مادران، سابقه عوارض جنيني و نوزادي را ذکر مي کردند (62.37%) و شايع ترين عوارض عبارت بودند از: سقط، زايمان زودرس و مرده زایي.نتيجه گيري: آن دسته از بيماراني که در کلاس I و II مي باشند و همچنين مبتلا به نارسايي ميترال، تنگي خفيف ميترال، نارسايي آئورت، تنگي خفيف آئورت و يا نقص ديواره بين دو بطن هستند در حاملگي و زايمان مشکلي ندارند ولي خانمهايي که در کلاسهاي III يا IV مي باشند در شروع حاملگي دچار مشکلات خواهند شد. تصميم گيري در مورد ادامه يافتن حاملگي در خانمي با بيماري قلبي که هم براي مادر و هم جنين مخاطره آميز است (مثل پرفشاري ريوي، تنگي ميترال و تنگي شديد و بيماريهاي مادرزادي قلب و…) در هر مورد، به طور جداگانه و با مشورت بين متخصصين مامائي و متخصصين قلب و خانواده بيمار بايستي انجام شود.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

متخصص زنان و زایمان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشستی خبری که با موضوع سلامت قلب و بارداری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد،گفت: در طول بارداری به علت تغییراتی که در بدن ایجاد میشود، برخی از بیماریهای قلبی تشدید میشوند وصدمات غیر قابل جبرانی به مادر و جنین وارد میشود.

دکتر نفیسه ثقفی حفظ آرامش ،عدم اضطراب وتحت مراقبت بودن مادران بارداری که دچار بیماری های قلبی هستند را امری ضروری دانست.

متخصص زنان و زایمان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت:

ناهنجاری های جنینی،تولد با وزن کم،مرده زایی،تولد با بیماری مادرزادی قلبی و سقط اجباری جنین از عوارض اقدام به بارداری فرد مبتلا به بیماری های قلبی بدون دریافت مجوز و مشاوره های لازم است.

دکترنفیسه ثقفی با اشاره به علائمی که در طول بارداری مادر مبتلا به بیماریهای قلبی ممکن است پیش بیاید و باید جدی گرفته شود افزود: سرفه های خشک،خلط خونی،تندی و یا کندی بیش ازحد ضربان قلب،افزایش تعدادتنفس، احساس خستگی،ورم ناگهانی،بزرگی بیش از حد شکم و احساس وجود مایع در شکم،احساس سفتی و چماقی شدن انگشتان دست،و برجستگی رگ های گردن از نشانه هایی هستندکه فرد باید مورد توجه قرار دهد و فورا به مراکز بهداشتی ودرمانی مراجعه و تحت مراقبت قرار بگیرد. 

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین


آیا بارداری در بیماران قلبی امکان پذیر است؟
برخی افراد تصور می‌کنند زنانی که دچار بیماری یا مشکل قلبی هستند هرگز نباید باردار شوند. اما بسیاری از موارد بیماری قلبی را در دوران بارداری می‌توان به خوبی مدیریت کرد. با این حال پیش از تصمیم‌ گیری باید بررسی شود آیا بارداری برای بیمار مناسب است یا خیر.
در موارد بسیار نادر ممکن است بیماری قلبی مانع بارداری شده و توصیه پزشک به پیشگیری از بارداری باشد.
در برخی موارد تغییرات هورمونی در بارداری عملاً به بهبود وضعیت قلب کمک می‌کند. زنانی که در خطر بیشتر مشکلات قلبی قرار دارند، حتماً پیش از بارداری باید با پزشک مشورت کنند و به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند تا مراقبت‌های پیش از بارداری را انجام دهند. با این اقدامات احتمال سلامت بارداری بسیار بیشتر می‌شود.

 تأثیر بارداری در قلب
در دوران بارداری قلب باید ۴۰% خون بیشتری به تمام اندام‌ها برساند. بنابراین در دوران بارداری قلب باید سخت‌تر و شدیدتر از حالت معمول کار کند. رگهای خونی برای سازگاری با افزایش جریان خون، اتساع پیدا می‌کنند. این وضعیت به نوبه خود باعث کاهش فشار خون می‌شود. کم شدن فشار خون باعث افزایش احتمال انعقاد و تشکیل لخته می‌شود چرا که این مکانیسم طبیعی بدن برای جلوگیری از خونریزی شدید در هنگام زایمان است. یک قلب سالم و طبیعی می‌تواند به خوبی با این تغییرات کنار بیاید. اما برای بیمارانی که مشکل قلبی دارند، بارداری همانند تست ورزش نه ماهه است.

بیماران قلبی پیش از باردار شدن چه باید بکنند؟
در صورتی که قصد بارداری دارید، با پزشک خود صحبت کنید و مشکل قلبی خود را به اطلاع او برسانید تا آزمایش‌های مورد نیاز را برایتان تجویز کند. همچنین با پزشک زنان و زایمان و پزشک قلب باید در ارتباط باشید. مهم‌ترین کاری که باید هنگام ارزیابی بیمار پیش از بارداری یا در دوران بارداری انجام شود، بررسی این موضوع است که آیا بیمار قادر است فعالیت‌های معمولی و روزمره خود را انجام دهد یا خیر. اگر بیمار می‌تواند تمام کارهای خود از جمله ورزش را به صورت نرمال انجام دهد و عملکرد خوبی دارد، احتمال بارداری موفق و سالم بسیار زیاد است. اگر فعالیت‌های روزمره محدود شده است، پزشک از سیستم‌های مختلف درجه بندی برای تعیین توانایی بارداری بی ‌خطر و مطمئن استفاده می‌کند.

خطرات بارداری در برخی بیماری‌های قلبی:


در کدام مشکلات قلبی، می‌توان باردار شد

بسیاری از زنانی که دچار مشکلات قلبی زیر هستند می‌توانند بارداری سالم و بی ‌خطر داشته باشند حتی اگر پزشکان توصیه به عدم بارداری داشته باشند.
♦ سوفل یا صدای اضافی قلب – سوفل قلب (heart murmur) به صورت شنیده شدن صدای اضافی از قلب در هنگام ضربان تجربه می‌شود و امری بسیار شایع می‌باشد. در حقیقت برخی از زنان در دوران بارداری به علت افزایش حجم خون، دچار این وضعیت می‌شوند. در صورتی که دچار سوفل قلب هستید درباره نیاز به ارزیابی‌های بیشتر با پزشک صحبت کنید.
♦ آریتمی قلب – آریتمی به معنی نامنظم شدن ضربان قلب است. گاهی ممکن است در دوران بارداری آریتمی بدتر شود چرا که قلب باید شدیدتر کار کند و حتی ممکن است برای اولین بار در دوران بارداری چنین وضعیتی را تجربه کنید. اغلب این وضعیت نیازی به درمان ندارد اما برای درمان آن در دوران بارداری در صورت لزوم برخی داروها را میتوان استفاده کرد.
♦ افتادگی دریچه میترال – این وضعیت متداول بود و زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه قلبی که محفظه بالا و پایین قلب را از هم جدا می‌کند، به درستی بسته نمی‌شود. این وضعیت ممکن است باعث تپش قلب شود اما گاهی کاملاً بدون علامت است. در موارد نادر افتادگی دریچه قلب میتواند باعث عفونت لایه پوشاننده (آستر) قلب، ناهنجاری ضربان قلب یا در موارد شدیدتر نارسایی احتقانی قلبی در دوران بارداری شود. اما این عوارض را می‌توان با مصرف دارو در دوران بارداری درمان نمود.
♦ فشار خون بالا – از آنجایی که در زندگی امروزی بیشتر زنان، بارداری را به تأخیر می‌اندازند فشار خون بالا یکی از متداول‌ترین مشکلات پزشکی است که باید در دوران بارداری مدیریت شود. برای زنان مبتلا به فشارخون بالا بیشترین خطر بارداری، پره اکلامپسی (preeclampsia) است. اما بسیاری از این زنان، پره اکلامپسی یا بارداری تحت کنترل دارند تا زمانی که جنین به سنی می‌رسد که تولد برایش خطری ندارد. زمانی که افراد مبتلا به فشار خون بالا قصد بارداری دارند، باید داروهایی را که در حال حاضر مصرف می‌کنند با پزشک بررسی کنند تا مطمئن شوند عامل ضد فشار خون که مصرف می‌کنند برای استفاده در دوران بارداری بی ‌خطر است.

در کدام مشکلات قلبی بارداری با احتیاط زیاد باید صورت بگیرد

اگر چه بیماری‌هایی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود مانعی برای بارداری نیستند، اما فردی که قصد بارداری دارد باید ابتدا با متخصص قلب و متخصص زنان و زایمان مشورت کند تا مطمئن شود مشکلی ایجاد نمی‌شود.
♦ دریچه قلب مصنوعی – این وضعیت بسته به نوع دریچه و محل آن ممکن است نگرانی مهمی بوده و یا چیز خاص نباشد. زنانی که دریچه مصنوعی دارند داروهای رقیق ‌کننده خون مصرف می‌کنند. اما برخی از این داروها در دوران بارداری نباید مصرف شوند. پزشک می‌تواند داروها را تغییر دهد تا مشکلی برای بارداری ایجاد نشود.
♦ تنگی دریچه میترال – این وضعیت نادر بوده و زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه میترال قلب باریک شده و به درستی باز نمی‌شود. بنابراین جریان خون که باید وارد بطن چپ قلب شود مسدود می‌شود. بطن چپ قلب محفظه اصلی پمپاژ قلب است. خطر بارداری در این افراد به میزان تنگی دریچه، سابقه این بیماری و نوع درمانی که فرد در گذشته داشته است، بستگی دارد. این امکان وجود دارد که بیمار با مراقبت درست یا اصلاح انسداد شدید دریچه پیش از بارداری، بتواند بارداری سالم و بی‌ خطر داشته باشد.
♦ کاردیومیوپاتی – چند نوع کاردیومیوپاتی وجود دارد ( این وضعیت در زنان از بدو تولد وجود ندارد) که ممکن است هنگام تضعیف شدن عضله قلب به دلایل متعدد، اتفاق بیفتد. همچنین برخی انواع این بیماری ژنتیکی هستند اما از نظر بالینی تا نوجوانی یا اوایل بزرگسالی اهمیت چندانی ندارند.
♦ کاردیومیوپاتی اتساعی – یک نوع بسیار نادر نارسایی قلبی که معمولاً حاصل عفونت است و باعث می‌شود قلب همانند یک بادکنک پر شده با آب، بزرگ شود.
♦ کاردیومیوپاتی متعاقب زایمان – نارسایی قلبی که در شش ماهه اول بارداری در یک نفر از هر ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ زن باردار اتفاق می‌افتد. این وضعیت را می‌توان در دوران بارداری با مصرف دارو مدیریت کرد اما به بیشتر زنان توصیه می‌شود دیگر باردار نشوند.
♦ کاردیومیوپاتی محدود کننده – وضعیتی است که در افرادی ایجاد می‌شود که فشار خون بالا یا چاقی مزمن دارند. عضله قلب سال‌های زیادی مجبور به فعالیت شدید بوده و بزرگ‌تر و قطورتر از حد طبیعی شده است. این وضعیت فرد را در خطر نارسایی قلبی به خصوص در هنگام زایمان قرار می‌دهد.

در کدام مشکلات قلبی بارداری نباید اتفاق بیفتد

در برخی شرایط نادر ممکن است فرد نتواند باردار شود. این موارد به صورت زیر هستند:
♦ سندرم مارفان – یک بیماری ارثی است که باعث می‌شود افراد بسیار بلند قد شده و بازوهایشان بسیار کشیده شود. این افراد اغلب دچار اوربایت هستند. افرادی که دچار سندرم مارفان هستند ( برخی از آنها ممکن است خود از آن اطلاع نداشته باشند) در بافت همبند نقص دارند. این امر باعث میشود هایپرموبایل (انعطاف پذیری بیش از حد) داشته باشند. نگرانی که از بابت بارداری در برخی از این بیماران وجود دارد، ضعف آئورت است که ممکن است باعث پارگی آن شود. این وضعیت مرگ‌بار می‌باشد. زنانی که به سندرم ماررفان شک دارند، باید تحت معاینه قرار بگیرند.
♦ پرفشاری ریه در اثر سندرم آیزن منگر – این وضعیت نادر بوده و در زنانی اتفاق می‌افتد که از بدو تولد سوراخی در قلبشان وجود دارد. این سوراخ قلب باعث می‌شود خون به ریه ها برگشته و به مرور زمان فشار خون ریه بالا برود. هنگامی که فشار خون ریه خیلی بالا بماند، قلب دیگر قادر نیست خون را به ریه ‌ها پمپاژ کند و در نتیجه فرد نمی‌تواند اکسیژن کافی دریافت کند. نتیجه این وضعیت مرگ است. از آنجایی‌ که بارداری فشار خون را پایین می‌آورد، اغلب این وضعیت خطرناک را زودتر ایجاد میکند.
♦ تنگی شدید آئورت – در این وضعیت دریچه آئورت که مسئول خون‌ رسانی به بدن است، باریک میشود. در نتیجه این وضعیت خون به سختی از رگ عبور میکند. نتیجه این است که خون خیلی سریع به قلب و ریه بازگشته و نارسایی قلبی اتفاق می‌افتد. خوشبختانه با جراحی می‌توان مشکل را برطرف نمود اما زنانی که دچار تنگی آئورت هستند، پیش از بارداری باید معاینه شوند تا مشخص شود با جراحی می‌توان این مشکل را برطرف نمود و امکان بارداری وجود دارد یا خیر.
♦ سابقه حمله قلبی – در بیشتر موارد به افرادی که سابقه حمله قلبی داشته اند توصیه می‌شود باردار نشوند چرا که نرخ از دست رفتن بارداری و نرخ عوارض بارداری برای مادر در افرادی که حمله قلبی داشته اند بسیار بسیار زیاد است.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید …

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما_ هانیه ورشوچی

به همین دلیل برای آن لفظ مادرزادی به کار برده می شود. وراثت ، عوامل محیطی و برخی احتمالات از علل مختلف بروز این بیماری است، اما عامل وراثت نقش مهم تری دارد.

به گزارش نبض ما، دکتر آویسا طبیب، فوق تخصص قلب و عروق کودکان درباره این بیماری به جام جم می گوید: بیماری مادرزادی قلب ممکن است در نوزاد یا کودک بدون علائم بالینی، با شنیدن صدای اضافی در قلب و هنگام معاینه از سوی متخصص کودکان تشخیص داده شود. قبل از تولد هم با انجام اکو کاردیوگرافی قلب، سلامــت قلب جـــــنین قابل بررسی است.

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

البته ممکن است بیماری های خفیف قلبی در دوران جنینی به علت کوچکی قلب قابل مشاهده نباشد، ولی بیماری های مهم قلبی با دقت بسیار بالاقابل تشخیص است. وی ادامه می دهد: در روزهای اول تولد کبودی لب، زبان و مخاط ها می تواند نشانه ای از بیماری قلبی باشد. در بعضی موارد تنفس تند و سنگین، ضعیف بودن نبض اندام تحتانی و سردی پاها، عدم وزن گیری، عفونت های مکرر تنفسی و خستگی شیرخوار هنگام تغذیه و تعریق می تواند از علائم این بیماری باشد.

با مشاهده هرکدام از این موارد، بیمار باید حتما از سوی فوق تخصص قلب کودکان معاینه و اکو کاردیوگرافی شود و در موارد خاص برای تشخیص نهایی نیاز به انجام عکسبرداری رنگی از قلب (آنژیوگرافی) است.

دکتر طبیب با اشاره به این که بیماری های مادر و مصرف دارو در دوران حاملگی از عوامل محیطی است، می گوید: بیماری های زمینه ای مادر که اثر سوء در تکامل قلب جنین داشته باشد، دیابت در دوران بارداری است و شانس وقوع بیماری مادرزادی قلب در جنین را تا هشت برابر افزایش می دهد. مصرف داروهای مختلف از جمله داروهای اعصاب و ضدتشنج باعث نقایص قلبی در جنین می شود.

همچنین ممکن است عوامل عفونی در دوران بارداری به ایجاد نقایص و بیماری مادرزادی  قلب منجر شود که سرخجه از مهم ترین آنهاست. به گفته وی، همه خانم هایی که قصد بارداری دارند باید از نظر ایمنی در برابر سرخجه بررسی شوند و در صورت ایمن نبودن سه ماه قبل از بارداری واکسیناسیون انجام گیرد.

البته برخی نوزادان در حالی متولد می شوند که هیچ گونه عامل خطری در دوران بارداری مادر مشاهده نمی شود، اما براساس عوامل تصادفی تشکیل قسمتی از قلب به صورت معیوب صورت گرفته است.

به گفته این متخصص، بیماری مادرزادی قلب در موارد خفیف ممکن است تا دوران کودکی علائمی نشان ندهد، ولی بیماری های مهم قلبی از همان روزهای اول تولد با علائمی مشاهده می شود. به طورکلی سه نقص ممکن است در قلب رخ داده باشد.نقص در تشکیل دیواره بین حفرات قلب، یعنی در دیواره بین دهلیزها یا دیواره بین بطن ها یکی از ناهنجاری هایی است که در ساختمان قلب ایجاد می شود.

در قلب سالم دیواره کامل بین دهلیزها، همچنین بین بطن ها وجود دارد که مانع ارتباط دو دهلیز یا دو بطن با یکدیگر می شود، ولی در نقص دیواره بین دهلیزی یا نقص دیواره بین بطنی سوراخی در این دیواره مشاهده می شود. ارتباط بین دو حفره مجاور باعث ورود خون از حفرات سمت چپ به سمت راست قلب و در نهایت به سمت ریه نوزاد می شود.

این نقص به پرخونی ریه، افزایش فشار خون داخل ریه، افزایش برگشت خون به سمت چپ قلب، در نهایت بزرگی قلب و علائم نارسایی قلبی منجر می شود. اندازه سوراخ، شدت این بیماری را تعیین می کند. در سوراخ های بزرگ قلبی معمولا علائم نارسایی قلبی در هفته دوم زندگی ظاهر می شود، اما در سوراخ های کوچک تا سال ها بدون علامت است.

خون داخل قلب توسط دو رگ بزرگ از قلب خارج می شود. یکی از این رگ ها (آئورت) خون روشن را به تمام بدن پخش می کند و دیگری (شریان ریوی) خون تیره را برای تصفیه به ریه ها می برد. قلب با هر انقباض خود دریچه های این دو رگ را باز کرده و خون را به داخل آنها پمپ می کند.

طبیعی است که تنگی این دریچه ها به افزایش فشار بر عضله قلب منجر شده و قلب نمی تواند براحتی خون را به داخل عروق پمپ کند و به همین دلیل بتدریج تغییراتی در عضله قلب ایجاد می شود و ابتدا عضله ضخیم می شود و در صورت تشخیص ندادن یا کوتاهی در درمان بموقع در مراحل نهایی بیماری، بزرگی قلب و علائم نارسایی قلبی ظاهر می شود.

در بیماری مادرزادی قلب محل شریان ریوی و آئورت با یکدیگر جابه جا شده و خون روشن به جای ورود به آئورت و پخش شدن در سراسر بدن، به ریه هدایت می شود و خون تیره به جای هدایت شدن به ریه جهت اکسیژن گیری، مجددا در بدن پخش می شود. طبیعی است که این نوزادان در بدو تولد کاملاکبود هستند، ولی وجود سوراخ بین دهلیزی و رگ ارتباطی بین شریان آئورت و ریوی در روزهای اول تولد به زنده ماندن نوزاد منجر شده و پس از قطعی شدن تشخیص، نوزاد باید سریعا تحت عمل جراحی قلب قرار گیرد.

درمان بیماری مادرزادی قلب به روش جراحی و غیرجراحی صورت می گیرد. این متخصص قلب کودکان می گوید: اکثر بیماری های پیچیده قلبی برای اصلاح کامل ضایعه نیازمند عمل جراحی قلب است، ولی با پیشرفت های اخیر در کشورمان در حال حاضر تعداد قابل توجهی از بیماران می توانند با استفاده از روش های غیرجراحی درمان شوند. این بیماران شامل موارد تنگی دریچه های قلب، سوراخ های دیواره قلب و تنگی عروق می شود.

دکتر طبیب با اشاره به این که بیماران مبتلابه بیماری مادرزادی قلب ، پزشکان و دندانپزشکان را از وضع قلبی خود آگاه کنند، ادامه می دهد: بیماران باید درمان بیماری های عفونی و رعایت بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرند. در برخی بیماران مادرزادی قلب استعداد ابتلابه آندوکاردیت افزایش می یابد. آندوکاردیت به معنای عفونت لایه داخلی قلب است و در صورت عفونت دهان و دندان و سایر عفونت ها در بدن، میکروب می تواند از طریق خون به قلب منتقل شده و به آندوکاریت منجر شود.

بسیاری از افراد مبتلابه بیماری مادرزادی قلب در ایران به سن باروری رسیده اند و زندگی طبیعی دارند، اما بندرت بیمارانی وجود دارند که درجاتی از ضایعات خفیف قلبی آنها بعد از عمل باقی مانده و قابل رفع نیست.

دکتر طبیب توصیه می کند، مادران قبل از بارداری با پزشک متخصص زنان مشاوره کرده و در صورت تشخیص بیماری زمینه ای، درمان شوند و پس از کنترل شدن، به بارداری اقدام کنند. مصرف دارو در خانم باردار باید تحت نظر متخصص زنان صورت گیرد تا از مصرف داروهای مضر برای جنین جلوگیری شود.

همچنین مادرهایی که مورد جراحی قلب قرارگرفته یا بیماری مادرزادی قلب داشته اند قبل از بارداری حتما به پزشک مراجعه کنند و در صورت تائید اقدام به بارداری کنند.

چگونه تب نوزاد بعد از واکسن را پایین بیاوریم؟

بهترین شیر خشک برای نوزادان چیست

برای افزایش هوش جنین چه باید کرد؟

درمان یبوست کودکان با داروهای خانگی

آنچه باید قبل از عمل جراحی کودک بدانید

ریزش مو در کودکان تا چه حد طبیعی است؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

سلام درمان دارويي با تشخيص asd به تنهايي همخواني ندارد البته اين موارد مربوط به فوق تخصص قلب اطفال است بهتر است از پزشک معالج راهنمایی بخواهید مرکز شهید رجایی از بهترین مراکز در کشور در زمینه بیماریهای مادرزادی قلب است

سلامبا اکو پیگیری بفرمایید ربطی به نا آرامی بچه یا اثر فورازماید ندارد

%PDF-1.5
%
1 0 obj
>
endobj
2 0 obj
>
/ProcSet [ /PDF /Text ]
/ExtGState >
>>
endobj
3 0 obj
>
stream
HWɎW6Paa5b8|?ȭr#J:x#qXȈ(DIIFRqzDOJvy’!%)9

Bg@P”])57JLlgןV(>1:c0zoڰ#HYטbT|o-ZSRLGdeP#ˡNfF’C,߽akEw0c4
~x׿g
B;oA 2

LꃉPE;Ș’RaL~!֔>tzq4x?o*3
W:z0Zi
90%Iyl2ޅD’Bs
8J8C%|_VUy:1_߈P”UfVgv@Sg]pp

%PDF-1.6
%
606 0 obj
>stream
hdAk0LKD!kKd,a” ,v!ТL>^to(^O8q[Mf_d684N$Lb G|S%?ڏه,239LiWSLT6Qa8]m̮u@vUטҨ]]~

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین
تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *