بهترین قرص برای التهاب پروستات

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

بهترین قرص برای التهاب پروستات

پروستاتغده‌اي است كه در زير مثانه قرار داشته و مجراي دفع ادرار را در بر گرفته است. اين غده عضلاني به اندازه‌ يك گردو بوده و از طريق ترشح مايعي به هنگام انزال، تغذيه اسپرم را بر عهده دارد. اين غده فقط در آقايان مشاهده مي‌گردد و عمدتاً آقايان تا قبل از بروز اختلالي در آن، از وجود اين غده بي‌اطلاع هستند. مهمترين اختلالاتي كه ممكن است در پروستات به وجود آيد عبارتند از:

1 سرطان پروستات(به عنوان دومين سرطان كشنده بعد از سرطان ريه در آقايان)

2ـ بزرگ شدن(تورم و يا تومورغيرسرطاني) پروستات معروف به هيپرپلازياياهيپرتروفي پروستات

3ـ التهاب پروستات (Prostatitis)

سرطان پروستات ناشي از رشد غيرقابل كنترل سلول‌هاي پروستات بوده و معمولاً داراي علائم ذيل مي‌باشد:

تكرر ادرار به ويژه در شب، منقطع بودن ادرار، احساس درد و سوزش در هنگام خروج ادرار،‌ احساس درد در قسمت پايين كمر و لگن خاصره، وجود خون در ادرار.

تورم پروستات، فرم بي‌خطر اختلال در پروستات مي‌باشد كه اغلب معروف به BPH است. اين بيماري با سن، رابطه مستقيم داشته و معمولاً از 5 سالگي در آقايان بروز مي‌نمايد. 4 تا 5 درصد مردان 5 ساله به اين نوع پروستات مبتلا مي‌باشند كه در اثر آماس يا متورم شدن (بزرگ شدن) غده پروستات و به دليل آلودگي‌هاي ميكروبي موجود در مجاري ادراري به وجود مي‌آيد. اين نوع اختلال نسبت به دو مورد ديگر غير معمول‌تر است.

علاوه بر كنترل ژنتيكي اختلالات پروستات، رژيم غذايي نقش قابل توجهي‌ در عدم بروز اين بيماري دارد.

عوامل مهم در افزايش سرطان پروستات

1ـ رژيم‌هاي حاوي غذاهاي چرب (اسيدهاي چرب اشباع شده) و گوشت‌ها به خصوص در افراد چاق.

2ـ مصرف گوشت‌هاي حاوي اسيد آراشيدونيك و گوشت‌هاي خام

3ـ رژيم‌هاي غذايي حاوي اسيد آلفالينولنيك و يا وجود سطح بالاي اين ماده در خون

4ـ مصرف زياد گوشت قرمز

عوامل مهم در كاهش سرطان پروستات

1ـ مصرف فيبرهاي گياهي(حاوي سلولز و همي‌سلولز) و پروتئین‌هاي گياهي نظير سويا به دليل داشتن ايزوفلاوني به Genistein كه مانع رشد سلول‌هاي سرطاني مي‌شود.

2ـ مصرف سبزيجات مانند انواع كلم‌ها(كلم گل، كلم پيچ، كلم تكمه و) به دليل داشتن تركيباتي نظير ايندول ـ كربونيل، گلوكاريك اسيد(كلسيم‌ ـ ‌دي‌ ـ ‌‌گلوكارات) وسولفورافان.

3ـ مصرف گوشت ماهي به دليل وجود اسيدهاي چرب امگا3

4ـ مصرف سلنيوم، ويتامين‌هاي D و E و عنصر روي.

تورم پروستات كه به خصوص در افراد مسن، ناشي از بزرگ شدن غده پروستات مي‌باشد، علائمي نظير: مشكلات دفع ادرار، جريان ضعيف و منقطع بودن ادرار، تكرر ادرار به خصوص در شب، عدم توانايي دفع ادرار براي كوتاه مدت و احساس تخليه نشدن كامل مثانه پس از خروج ادرار را به همراه دارد. علاوه بر موارد فوق چنانچه تورم پروستات بيش از حد طبيعي باشد، مي‌تواند موجب اختلال در حركات دودي معده(اسهال، يبوست)، نارسايي كليه(مانند افزايش فشارخون و ضربان قلب، عفونت پرده‌هاي اطراف قلب، رنگ پريدگي بستر ناخن) و اختلالات عصبي گردد.

بهترین قرص برای التهاب پروستات

به منظور پيشگيري از تورم پروستات علاوه بر رعايت نكات ذكر شده، مصرف مواد غذايي حاوي مس و روي، اسيدهاي آمينه گلايسين، آلانين، گلوتامين و رنگدانه ليكوپن (رنگ قرمز گوجه فرنگي) بسيار مؤثر و حائز اهميت مي‌باشد.

همانطور كه بيان شد، علت التهاب پروستات، عوامل باكتريايي است. بنابراين مصرف آنتي بيوتيك‌هايي كه طبق تجويز و با صلاحديد پزشك متخصص انجام مي‌گيرد، مي‌تواند در درمان اين عارضه مفيد باشند. هم‌چنين انجام ورزش‌هاي متناسب مي‌تواند تأثيرگذاري داروها را افزايش دهد.

در كنار مصرف مواد غذايي مناسب براي پيشگيري از ابتلاء، چنانچه بيماري حاد شود، مي‌توان از گياهان دارويي مفيد براي درمان اختلالات پروستات (به ويژه تورم) بهره جست. از جمله اين گياهان دارويي مي‌توان به نخل اره‌اي ايراني، گزنه، كدوي پوست كاغذي، كتان روغني، شيرين بيان، قارچ گانودرما، جينسينگ آسيايي، تويا، سويا، ادريسي، دم‌اسب، ذرت، شبدر قرمز، چاي سبز، انگور خرس، مِلون تلخ(خربزه وحشي)، بارهنگ(اسفرزه) آبي و خربزه درختي اشاره كرد كه اينك به توضيح آنها مي‌پردازيم:

1ـ گزنه (انجره): گياهي گرم و خشك كه عمدتاً از پيكر رويشي آن(ساقه، برگ‌ و ريشه) براي درمان استفاده مي‌شود. به منظور درمان تورم و التهاب پروستات مي‌توان روزي سه نوبت در هر نوبت يك قاشق مرباخوري از پيكر رويشي خشك و خرد شده گزنه را در يك فنجان آب جوش دم كرده، پس از 15 دقيقه ميل نمود. هم‌چنين دم كرده ريشه گزنه نيز در درمان تورم پروستات بسيار مفيد است.

2ـ دانه‌هاي كدوي طبي (كدوي بذر برهنه): اين گياه، بومي ايران نبوده و در طي ساليان گذشته توسط دكتر رضا اميدبيگي وارد كشور گرديده كه در همين جا مي‌بايست از زحمات و خدمات ارزنده ايشان در جهت احياء طب سنتي با استفاده از گياهان دارويي اصلاح شده و كمك به حفظ عرصه‌هاي طبيعي كشور تشكر و قدرداني نمود. قسمت مورد استفاده اين گياه در درمان تورم پروستات و سوزش مجاري ادراري، دانه‌هاي بدون پوست مي‌باشند كه به صورت خام و يا فرآوري شده (روغن حاصل از دانه‌ها) مورد استفاده قرار مي‌گيرند. افراد دچار چنين اختلالاتي مي‌توانند روزي سه نوبت در هر نوبت بين 1 تا 15 عدد از دانه‌ها و يا در صورت دراختيار داشتن روغن آن، روزي سه نوبت در هر نوبت 15 تا 2 قطره از روغن را ميل نمايند.

3ـ نخل اره‌اي ايراني: اين گياه نوعي نخل زينتي است كه عموماً در شرايط آب و هوايي گرم رشد مي‌يابد. قسمت مورد استفاده اين گياه ميوه‌هاي رسيده سياه مايل به آبي است كه پس از خشك شدن استفاده مي‌شود. اين ميوه معمولاً به صورت‌هاي ذيل استفاده مي‌شود: ميوه خام خشك، چاي، پودر ميوه خشك شده، قرص ميوه خشك شده و تنتورهاي مايع.

3ـ شيرين بيان: گياهي است با طبيعت گرم و خشك كه ريشه و ريزوم‌ها، اندام دارويي آن محسوب مي‌شوند. اگر چه كاربرد اصلي اين گياه، درمان اختلالات مربوط به سيستم گوارش نظير زخم معده، زخم روده، زخم اثني عشر و ورم معده و روده مي‌باشد، اما در درمان تورم پروستات نيز مفيد است. مصرف روزانه سه نوبت دم كرده پودر ريشه شيرين بيان، هر نوبت يك قاشق چاي‌خوري در يك ليوان آب جوش و پس از 15 دقيقه ميل نمودن، جهت درمان بسيار مؤثر مي‌باشد. درصورت موجود نبودن پودر مي‌توان از جوشانده ريشه‌هاي خرد شده استفاده نمود.

4ـ چاي سبز: اين گياه به لحاظ دارا بودن ماده‌ كوئرسيتين كه يك آنتي اكسيدان بسيار قوي مي‌باشد، در درمان تورم پروستات مفيد است. هم‌چنين به دليل خاصيت ضد باكتريايي اين ماده، از چاي سبز در درمان التهاب پروستات نيز استفاده فراواني مي‌شود. جهت مصرف مي‌توان روزانه سه نوبت، هر نوبت يك قاشق مرباخوري از چاي سبز را در يك ليوان آب جوش دم كرده، پس از 15 دقيقه ميل نمود.

5ـ كتان روغن: قسمت مورد استفاده اين گياه، دانه‌هاي آسياب شده آن و يا روغن استخراج شده از دانه‌ها مي‌باشد. لازم به ذكر است دانه‌هاي كتان داراي طبيعت گرم و تر مي‌‌باشند. جهت مصرف مي‌توان روزانه سه نوبت هر نوبت يك قاشق مرباخوري از پودر كتان و يا يك قاشق چاي‌خوري روغن دانه‌ها را مصرف نمود.

6ـ شبدر قرمز: داراي طبيعتي گرم و تر بوده و اندام مصرفي آن گل‌ها مي‌باشند. مصرف سه نوبت در روز از دم كرده يك قاشق مرباخوري از گل‌هاي خشك شده آن و ميل نمودن آن پس از 15 دقيقه مي‌تواند براي درمان تورم پروستات مفيد باشد.

7ـ دم اسب: گياهي است كه در نواحي معتدل و مرطوب جهان يافت مي‌گردد. طبيعت اين گياه سرد و خشك است و اندام مصرفي آن پيكر رويشي گياه مي‌باشد. به لحاظ وجود ماده سيليكا دراين گياه، مصرف آن مي‌تواند التهاب‌هاي پروستات و مشكلات ادراري را به حداقل برساند. مصرف روزانه دو گرم از پودر گياه خشك شده دم اسب براي درمان التهاب پروستات توصيه شده است. مصرف بيشتر آن عوارضي نظير افزايش فشارخون را به دنبال خواهد داشت.


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

دکتر پروستات

قرص سیپروفلوکساسین و دیگر آنتی بیوتیک های دسته ی فلوروکینولون دارای برگه ی هشداری مانند زیر هستند:

 فلوروکینولون ها که شامل سیپرو میشوند، با افزایش خطر التهاب تاندون و پاره شدن آن در تمام سنین ارتباط دارند. این خطر در افراد مسن به خصوص بیماران بالای 6 سال، بیمارانی که کورتیکو استروئید مصرف میکنند، بیماران دارای مشکلات کلیوی و قلبی و افراد با سابقه پیوند ریه میشود.

فلوروکینولون ها که شامل سیپرو میشوند، ممکن است سبب تشدید ضعف عضلانی در افراد مبتلا به میاستنی گراویس شوند. استفاده از قرص سیپروفلوکساسین در افرادی که بیماری شناخته شده ی میاستنی گراویس دارند، ممنوع میباشد.

قبل از استفاده از قرص سیپروفلوکساسین ، یکسری هشدار ها و عوارض احتمالی وجود دارد که بهتر است از آن ها مطلع باشید. هشدار های این دارو تحت نظر FDA نوشته شده است. قرص سیپروفلوکساسین میتواند سبب ایجاد موارد زیر شود:

بهترین قرص برای التهاب پروستات

✅ التهاب تاندون که منظور از آن التهاب بافتی است که عضله را به استخوان متصل میکند.

✅ پارگی تاندون که منظور از آن قطع شدن یا پاره شدن جزئی بافتی است که، عضله را به استخوان متصل میکند.

✅ تورم تاندون، به خصوص در تاندون آشیل پاشنه ی پا

این مشکلات میتوانند در هر سنی بروز یابند، اما در بیماران بالای 6 سال، کسانی که کورتیکو استروئید مصرف میکنند، افرادی که بیماری های کلیوی، قلبی یا پیوند ریه دارند، شایع تر میباشند. علاوه بر این، شما باید مصرف هر گونه داروی کورتیکو استروئید که ممکن است خطر التهاب تاندون را افزایش دهد، به پزشک خود بگویید.

اگر هر گونه علائم مرتبط با التهاب تاندون مانند درد، تورم، درد در اثر لمس، سفتی عضلات یا مفاصل را تجربه کردید، آن را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر موارد زیر را تجربه کردید، استفاده از سیپرو را برای التهاب پروستات قطع کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید:

✔ احساس یا شنیدن یک صدای ترکیدن در ناحیه تاندون

✔ کبودی در ناحیه تاندون بعد از یک جراحت

✔ تجربه ی یک درد شدید یا ناتوانی در تحمل وزن در ناحیه تحت تاثیر

نوروپاتی محیطی، یا آسیب عصب، میتواند در روزهای نخست استفاده از قرص سیپروفلوکساسین رخ دهد. بیماران این حالت را با درد، مورمور شدن یا بی حسی در دست و پا توصیف میکنند. بعضی افراد تغییر در احساس لمس دقیق، درد، احساس سرما یا گرما را تجربه میکنند.

نوروپاتی درکل بعد از قطع دارو برطرف میشود، اما اگر مصرف آن قطع نشود ممکن است سبب آسیب های دائمی شود. بعضی اوقات آسیب های عضلانی حتی بعد از قطع مصرف دارو ممکن است از بین نروند.

قرص سیپروفلوکساسین همچنین ممکن است باعث بدتر شدن میاستنی گراویس که بیماری ای عصبی عضلانی است، شود. این بیماری با تضعیف عضلات نمایان میشود. اگر این شرایط را دارید حتما به پزشک خود بگویید. اگر بعد از مصرف سیپرو به ضعف عضلانی مبتلا شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

قبل از استفاده از قرص سیپروفلوکساسین اگر به یکی از موارد زیر مبتلا هستید حتما به پزشک خود بگویید:

☑ اختلال ریتم قلبی

☑ مشکلات تاندونی

☑ آرتریت

☑ اختلال عضلانی یا عصبی

☑ بیماری های کبدی یا کلیوی

☑ اپیلپسی

☑ دیابت

☑ استفاده از رقیق کننده های خونی

این آنتی بیوتیک برای درمان عفونت های شایع باکتریایی مرتبط با التهاب پروستات شامل موارد زیر استفاده میشود:

✅ اشریشیا کلی

✅ گونه های پروتئوس

✅ انتروباکتریاسه های دیگر مانند کلبسیلا، انتروباکتر و گونه های سراشیا

✅ سودوموناس آئروژینوزا

سیپرو در فرم های زیر وجود دارد:

✔ قرص هایی که میتوانند چند بار در روز استفاده شوند، یا قرص های طولانی رهش که یک بار در روز استفاده میشوند. قرص های طولانی رهش قیمت بالاتری دارند.

✔ مایع

✔ آمپول های وریدی

❗نکته: قرص های سیپرو را نصف نکنید و نجوید. اگر قرص را نمیتوانید ببلعید، از پزشکتان بخواهید تا سیپرو مایع برای شما تجویز کند.

اگر شما از داروی مایع استفاده میکنید قبل از مصرف، آن را به خوبی تکان دهید. اگر آن را به خوبی تکان ندهید و به درستی آنتی بیوتیک دریافت نکنید ممکن است درمان شما با شکست مواجه شود.

اگر چه دستورالعمل کاملی برای طول مدت درمان وجود ندارد، بسیاری از پزشکان مدت طولانی آن را تجویز میکنند. (4 الی 6 هفته به خصوص در صورت نیاز به بستری شدن) شما باید تمام دارو را تا به اتمام رسیدن آن مصرف کنید.

بهترین قرص برای التهاب پروستات

به علاوه ی استفاده ی آن در عفونت پروستات، سیپرو برای درمان بعضی دیگر از عفونت های ناشایع مانند طاعون، تب خرگوش و سیاه زخم استفاده میشود. همچنین برای درمان بعضی عفونت های تنفسی، عفونت دستگاه ادراری، عفونت پوستی و عفونت استخوان و شکم استفاده میشود.

اگر سابقه ی واکنش به سیپرو یا دیگر فلوروکینولون ها را دارید، باید پزشک خود را در جریان بگذارید. اگر شما سابقه ی حساسیت به دیگر فلوروکینولون ها را دارید، نباید برای درمان التهاب پروستات از قرص سیپروفلوکساسین استفاده کنید. دیگر فلوروکینولون ها عبارتند از:

☑ فکتیو (Factive )

☑ لوکویین

☑ آولکس

اگر داروی دیگری استفاده میکنید، پزشک خود را در جریان بگذارید. اگر از داروهای ضد انعقادی مانند وارفارین استفاده میکنید، یا درمان خاصی برای نظمی ریتم قلبی خود دارید مانند مصرف آمیودارون، سیپرو گزینه ی مناسبی برای درمان التهاب پروستات شما نیست.

⛔ سپرو نباید به همراه داروی تئوفیلین و زانافلکس به دلیل ایجاد عوارض شدید و کشنده مصرف شود.

اگر شما از داروهای دیگر مانند آنتی اسید ها، داروهای خاص ایدز یا مکمل های ویتامینی استفاده میکنید، نباید همراه با سیپرو آن ها را استفاده کنید، زیرا باعث کاهش عمل سیپرو میشوند.

از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خودداری کنید، یا در صورت لزوم از پوشش مناسب استفاده کنید. سیپرو پوست شما را در برابر نور خورشید حساس میکند، و این موضوع میتواند سبب ایجاد تاول هایی مانند آفتاب سوختگی شود.

قرص سیپروفلوکساسین میتواند سبب ایجاد گیجی، سرگیجه و احساس سبکی سر شود. قبل از رانندگی و استفاده از ماشین آلاتی که نیاز به دقت دارند از خوردن دارو اجتناب کنید.

سیپرو میتواند در صورت همراهی با کافئین اثرات بیش از حدی بر جای بگذارد، مانند اضطراب، بیخوابی شدید، تپش قلب یا بیقراری. استفاده از نوشیدنی های کافئین دار خود را محدود کنید.

اگر یک بار استفاده از قرص سیپروفلوکساسین را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی بودید، آن را دوبرابر نکنید و طبق الگوی سابق آن را مصرف کنید تا دارو به اتمام برسد. از چیزی که پزشک توصیه کرده است، دارو را مصرف نکنید.

همه ی دارو ها عوارض جانبی دارند. عوارض جانبی ای که اگر از چند روز ادامه داشتند باید به پزشک خود بگویید، شامل موارد زیر میشوند.

عوارض جانبی جدی تر شامل موارد زیر هستند:

اگر اتفاقات زیر را تجربه کردید فورا مصرف سیپرو را قطع کرده و به پزشک خود مراجعه کنید:

✅ تب

✅ کهیر

✅ خارش 

✅ پوسته شدن پوست یا تاول زدن خود به خودی

✅ ورم چشم، صورت، دهان، لب ها، زبان، گلو، دست ها، پاها، زانو و کف پا

✅ خستگی شدید

✅ اشکال در تنفس و بلع

✅ ضربان قلب سریع

✅ غش کردن

✅ از دست دادن هوشیاری

✅ زردی پوست یا چشم

✅ سیاهی ادرار

✅ کاهش ادرار

✅ تشنج

✅ کبودی و خونریزی غیر معمول

✅ درد مفصل یا عضله

قرص نباید در سرما و گرمای شدید نگه داری شود و بهتر است در درمای اتاق بماند. خیلی از پزشکان توصیه میکنند سیپرو مایع در یخچال نگهداری شود، اما مطمئن شوید که یخ زده نمیشود. نگه داری آن برای 14 روز در دمای اتاق مشکلی ندارد. بعد از اتمام دوره ی 14 روزه ی درمان، سیپروی مایع باقیمانده باید دور ریخته شود.

اگر بیش از اندازه سیپرو مصرف کردید، با اورژانس تماس بگیرید.

 

 

 

 

پروفسور حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشند.

پست قبلی

برای پروستات چی نخوریم؟ (مضر ترین ها)

پست بعدی

◀️ سرطان پروستات بدخیم ▶️

موارد مصرف و عوارض جانبی کپسول آمنیک (کامل)

خواص کپسول تاموسین چیست؟

داروهای درمان بزرگی پروستات و عوارض آن

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

مطالب پربازدید


بهترین راه درمان بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگ شدن پروستات در جوانان و درمان آن


خواص کپسول تاموسین چیست؟

موارد مصرف و عوارض جانبی کپسول آمنیک (کامل)

خوش آمدید

بازگشت پسورد

رمز عبور برای شما می شود !

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

دکتر شهریار ناطق – جراح کلیه و متخصص ارولوژی


عفونت ادراری در زنان

جراحی برداشتن توده کليه همراه با حفظ کلیه (پارشیل نفرکتومی)

کیست کلیه – دکتر شهریار ناطق در بره به خانه برمیگردیم

بهترین قرص برای التهاب پروستات

پروستاتیت به عفونت یا التهاب پروستات گفته می شود و یکی از چندین سندرومی است که علائم بالینی گوناگونی دارد. عبارت پروستاتیت، به عنوان التهاب میکروسکوپی بافت غده پروستات تعریف شده است و تشخیص آن وابسته به شرایط گسترده بالینی می باشد.

موسسه ملی سلامت (NIH)، تقسیم بندی خاصی را برای پروستاتیت در سال ۱۹۹۹ شناسایی و تعریف کرد. چهار سندرومی که به دنبال پروستاتیت ایجاد می شوند، شامل:

منظور از پروستاتیت باکتریال حاد و مزمن، عفونی شدن پروستات توسط باکتری است. پروستاتیت باکتریال حاد و مزمن با مصرف آنتی بیوتیک و درمانهای حمایتی درمان می شوند. در پروستاتیت باکتریال، انتقال باکتری ها از طریق رابطه جنسی رایج بوده، اما انتشار از طریق خون، لنف و مواردی نظیر دست دادن و لمس اندامهای مختلف بدن نیز می بایست در نظر گرفته شوند.

پروستاتیت مزمن و سندروم مزمن درد لگن (CPPS) در ابتدا با شکایت از دردهای اورولوژیکال (در سیستم ادراری و تناسلی) و بدون هیچ عفونتی در ادرار، شناخته می شود. این سندروم در صورت عدم حضور این سندروم حضور فعال بیماری های دیگری نظیر  التهاب مجاری ادراری، سرطان دستگاه ادراری تناسلی، بیماری مسیر ادراری، تنگی حاد مجرای ادراری یا بیماری های عصبی موثر بر روی مثانه شناخته، می شود.

این سندروم به دو دسته ملتهب و غیرملتهب تقسیم بندی می شود. نشانه CPPS ملتهب، حضور گلبولهای سفید خون در اسپرم، ترشحات پروستات یا خارج شدن ادرار از مثانه پس از تحریک پروستات می باشد. در حالت دیگر این سندروم، یعنی نوع غیرملتهب، گلبولهای سفید خون در اسپرم دیده نمی شوند.

پروستاتیت ملتهب بدون علامت به تشخیص ناگهانی التهاب پروستات، بدون وجود هیچ علامت و یا شکایتی از دستگاه ادراری تناسلی توسط بیمار، گفته می شود. پروستاتیت ملتهب بدون علامت، زمینه ساز ناباروری، بزرگی خوش خیم پروستات (BPH) و یا سرطان پروستات نمی‌باشد.

عوامل مستعدکننده پروستاتیت

از عوامل مستعدکننده این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پروستاتیت حاد باکتریال ممکن است با عفونی شدن مجرای ادراری توسط باکتری، رفلاکس ادرار به مجرای پروستات یا گسترش مستقیم یا از طریق لنف از رکتوم، ایجاد شود.

پروستاتیت حاد باکتریایی ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:

دلایل ایجاد پروستاتیت مزمن و سندروم درد لگنی مزمن خیلی کم شناخته شده اند اما ممکن است عفونت و یا التهاب شروع کننده ی آنها باشند. حدود ۵ الی ۸ درصد مردان دارای این سندروم، دارای پاتوژنهای باکتریالی هستند که از ادرار و یا مایع پروستات آنها استخراج می شود.

دلایل پروستاتیت مزمن و سندروم درد لگنی مزمن ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

دلایل پروستاتیت التهابی بدون علامت، مشابه با پروستاتیت مزمن بوده، اما هیچ علائمی مشاهده نمی شود.

پس از اخذ شرح حال و معاینه فیزیکی و انجام کشت ادرار، در صورت لزوم برای بیمار آزمایشات تکمیلی نظیر PSA ، سیتولوژی ادراری، سونوگرافی و بررسی باقیمانده ادراری انجام می‌شود.

تشخیص در بیمارانی که برای اولین بار به پروستاتیت باکتریال حاد مبتلا شده اند، خیلی خوب  انجام شده و درمان با آنتی بیوتیک های قوی رضایت خوبی در بیماران به همراه داشته است. در بیمارانی که پروستاتیت مزمن داشته و با تشدید علائم بصورت حاد مراجعه می کنند، ممکن است عواقب احتمالی دیگری نیز در آنها ایجاد شود.

سندروم درد لگنی حاد هنگامی تشخیص داده می شود که جواب کشت ترشحات ادراری و ترشحات پروستات منفی باشند. اختلال عملکرد عصبی ماهیچه ای و یا ریفلاکس مادرزادی ادرار به مجاری پروستات و انزال، می تواند یک فاکتور تسریع کننده این بیماری محسوب شود.

درمان معمولاً بصورت ترکیبی (آنتی‌بیوتیک، داروهای گشادکننده مجرا و تغییر سبک زندگی) بوده و طول درمان آنتی بیوتیکی بسته به میزان حاد یا مزمن بودن بیماری بین ۲ تا ۶ هفته متغیر است.

یکی از رایج ترین درمان هایی که برای التهاب پروستات تجویز میشود، استفاده از آنتی بیوتیک ها است. پزشک بر اساس نوع باکتری که باعث عفونت شده است، بهترین دارو را برای شما تجویز می کند. اگر علائم شدید باشد، ممکن است شما به آنتی بیوتیک داخل وریدی (IV) نیاز داشته باشید. دوره ی درمان بین ۴ تا ۶ هفته متغیر است، اما ممکن است درمان طولانی تری برای پروستاتیت مزمن و یا عود کننده نیاز باشد.

این داروها باعث شل شدن گردن مثانه و رشته های عضلانی که پروستات را به مثانه متصل کرده اند، میشود. استفاده از این داروها میتوانند علائم بیمار، مانند ادرار کردن دردناک را کاهش دهند.

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)  می توانند باعث شوند تا شما احساس بهتری داشته باشید.

ماساژ پروستات توسط پزشک انجام می شود و شبیه به معاینه پروستات است که از طریق مقعد و توسط انگشت انجام میشود. ماساژ پروستات ممکن است باعث تسکین علائم التهاب شود، اما پزشکان در مورد میزان تاثیر این روش با هم اختلاف نظر دارند.

پروستاتیت ممکن است منجر به اوروسپسیس(عفونت شدید سیستم ادراری) شود. اوروسپسیس باعث مرگ و میر بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، بیماران تحت عمل دیالیز، بیماران مصرف کننده داروهای ایمنی و بیمارانی که دوران پس از عمل جراحی مربوط به مجاری ادراری را طی میکنند، میشود.

❗نکته: به طور قطع نمی توان گفت پروستاتیت مزمن و پروستاتیت التهابی بدون علامت، منجر به ایجاد سرطان پروستات میشوند.

 

دکتر شهریار ناطق جراح کلیه و متخصص ارولوژی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

هدف از ایجاد این وب سایت ارائه اطلاعات صحیح و تخصصی در زمینه اورولوژی با زبانی ساده برای هموطنان ایرانی می باشد. در این وب سایت تلاش می شود تا به تدریج موضوعاتی شامل نشانه ها، تشخیص ، پیشگیری و درمان بیماری های دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه باروری مردان به اشتراک گذاشته شود.

مطلب قبلی

همه چیز درباره ی بیماری های پروستات ( از بزرگی تا سرطان پروستات )

مطلب بعدی

التهاب بیضه و روش های درمانی آن

انواع روش های جراحی پروستات و عوارض آن ها

بهترین قرص برای التهاب پروستات

پروستاتیت ( التهاب پروستات ) چگونه درمان میشود؟

همه چیز درباره ی پروستات و بیماری های آن

همه چیز درباره ی انواع روش های درمان سرطان پروستات

درمان هیپوسپادیاس در نوزادان چگونه است؟ (+ عوارض)


ده علت درد کشاله ران در مردان و زنان


علل بروز اختلال نعوظ و روش های درمان آن

آزمایش اسپرم چگونه انجام می شود؟ [+ تفسیر آزمایش اسپرم]

مشترک خبر های تازه ما باشید

قدرت گرفته از

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *