بهترین راه درمان قولنج نوزاد




خانه

موبایل

برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائما در حال گریه است و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است.قولنج نوزادبرخی نوزادان پس از به دنیا آمدن تا حدود 3 تا 5 ماهگی، گریه و بی قراری می کنند و این حالتشان ممکن است ساعت ها طول بکشد که این حالت هم برای مادر و هم برای نوزاد بسیار دشوار می باشد.  در این مطلب سعی شده تا روش های درمانی مقابله با این بیماری به مادران عزیز ارائه شود : 1- به مادران عزیز توصیه می شود حتی المقدور از شیر خودشان جهت تغذیه نوزادشان استفاده کنند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند (روش صحیح شیر دادن)، در مقایسه با نوزادانی که از شیشه شیر استفاده می کنند، کمتر به کولیک مبتلا می شوند. اگرچه درصدی از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، نیز مبتلا به کولیک هستند. 2- اگرچه یافتن علت دقیق کولیک نوزادان سخت به نظر می رسد، اما عواملی وجود دارد که شانس ابتلا به کولیک را افزایش می دهد، مثلا اگر بی قراری ها و گریه های نوزاد حدودا 45 دقیقه پس از شیر خوردن ایجاد شود، به احتمال زیاد، علت آن ناسازگاری شیر گاو با نوزاد می باشد.شیر گاوی که در رژیم غذایی مادر مصرف می شود و یا در تغذیه نوزاد وجود دارد، زیرا نفخ ناشی از شیر گاو به راحتی در این دسته از نوزادان بر طرف نمی شود و ایجاد ناراحتی و کولیک می کند. 3- عادت کنید به نوزاد خود هر بار مقدار کمی شیر بدهید، اما دفعات شیردهی خود را افزایش دهید (یعنی حجم کمی از شیر در دفعات زیاد). برخی پزشکان معتقدند که حجم زیاد شیر و یا مایعات در معده نوزاد، سبب ایجاد ناراحتی و کولیک می شود.

بهترین راه درمان قولنج نوزاد

4- به مادرانی که نوزاد مبتلا به کولیک دارند، توصیه می شود تا موقع شیر دادن به نوزاد خود، همیشه او را در حالت نیمه خوابیده (حالتی بین نشسته و خوابیده) قرار دهند. این حالت ناراحتی او را پس از شیر خوردن کمتر می کند. 5- به مادران عزیز توصیه ی شود تا پس از شیر خوردن نوزاد، حتما باد گلوی نوزاد را بگیرند. گرفتن آروغ نوزاد، صرف نظر از مدت زمانی که او شیر خورده است، به کاهش ناراحتی ناشی از کولیک او کمک می کند. پس از هر بار شیر دادن به نوزاد خود، او را روی شانه خودتان قرار دهید و پشت نوزاد را به آرامی بمالید تا آروغ بزند و هر گونه هوای اضافی از معده او خارج شود. 6- هنگامی که نشسته اید می توانید نوزادتان را روی زانوهای خود قرار دهید، طوری که شکم نوزاد روی پاهای شما قرار بگیرد. در این حالت پاهای خود را به آرامی بالا و پایین ببرید تا درد نوزاد کاهش یابد. 7- می توانید با انجام حرکاتی روی پاهای نوزاد، دردهای او را کاهش دهید. به این صورت که نوزاد را به پشت بخوابانید و پاهای او را به آرامی بگیرید و به سمت شکم او خم کنید. این حرکات سبب می شود تا شکم نوزاد شل شود و دردهایش تسکین پیدا کند. 8- استفاده از درمان های خانگی برای درمان کولیک نوزادان توصیه می شود البته این نوع درمان ها باید تحت نظر پزشک باشد. از پزشک بخواهید تا به جای تجویز داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی برای نوزادتان تجویز کند، مثلا استفاده از عرق نعنای پاستوریزه و یا دمنوش نعنا می تواند تسکین دهنده مناسبی برای کولیک نوزاد باشد.استفاده از عرق رازیانه پاستوریزه رقیق شده و یا دم کرده زنجبیل نیز توصیه می شود. چند قطره از این گیاهان دارویی را در شیشه شیر نوزاد بریزید و به او بدهید. 9- خوشبختانه درد و ناراحتی نوزاد به علت کولیک، پس از چند ماه (حداکثر پنج ماه) از بین می رود و با بزرگ شدن نوزاد و تکامل دستگاه گوارشی او، این مشکل بهبود می یابد. 1- گرم کردن موضعی مثل گذاشتن حوله یا پارچه گرم روی شکم نوزاد نیز روش موثری در کاهش نفخ و دل پیچه کودک است. 11- موقع شیر دادن به نوزاد (اگر از شیر مادر تغذیه می کند) سعی کنید یک سینه به طور کامل تخلیه شود. از خارج کردن سینه از دهان نوزاد در حین شیر دادن به او اجتناب کنید، زیرا هوای اضافی وارد معده نوزاد می شود و سبب نفخ معده او می شود. 12- مادر باید رژیم غذایی خاصی را در پیش بگیرد. از مصرف برخی مواد غذایی مانند شیر گاو، غذاهای ادویه دار و مواد کافئین دار باید اجتناب کنید.چند توصیه- موقع بیقراری نوزاد برایش شعر یا لالایی بخوانید و سعی کنید با حفظ خونسردی خود، نوزاد را آرام کنید. – به کودک خود پستانک بدهید. گاهی اوقات مکیدن می تواند به کودک آرامش دهد. – کودک خود را در آغوش بگیرید و یا تاب دهید. تاب دادن کودک در گهواره و یا بر روی دست نیز می تواند کمک کننده باشد. – کودک خود را به شکم، روی زانوهایتان یا داخل وان آب گرم قرار دهید. در این حالت با نوازش یا مالیدن پشت کودک می توانید به کاهش فشار معده او کمک کنید. – شکم کودک را روزی یک بار با روغن زیتون به آرامی ماساژ دهید. – به مدت 2 تا 3 شب، قبل از خواب، بالا تنه نوزاد (شکم، قفسه سینه، سرشانه ها و تمام ناحیه پشت) را به خوبی با روغن کرچک ماساژ دهید، به نحوی که روغن، جذب پوست شود. سپس کودک را به حالتی مانند قنداق کردن کاملا ببندید و به خصوص مواظب باشید که در معرض باد و سرما قرار نگیرد. – روزی 1 تا 2 بار زیر ناف نوزاد را با روغن کرچک به خوبی ماساژ دهید.منبع:tebyan.net


تازه مادران بخوانند

اسباب بازی های فکری و جالب

داستان طلایی / آموزش موفقیت آسان

هدیه ویژه ولنتاین

تجهیزات مراکز بازی تا 35 درصد تخفیف

خرید انلاین محصولات زناشویی،6 درصد تخفیف

شامپو،مایع دستشویی،مواد خوراکی (زیر قیمت بازار)

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

درباره ی این که به چه دلیل قولنج رخ می دهد اطلاعات چندانی در دسترس نیست. طبق یک بررسی که بین نوزادانی از یک جامعه آماری خاص انجام شد، نتیجه این گونه به عمل آمد که حدود 3 درصد از آن ها دچار قولنج می شوند. با وجود آن که بسیاری از والدین در مواجهه با قولنج نوزادی دچار دستپاچگی و نگرانی می شوند

ادامه این مطلب را از لینک زیر دنبال کنید

https://goo.gl/9u21PS

برایلطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده‌اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائما در حال گریه است

و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی‌کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است.

برایلطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

کولیک نوزاد (قولنج نوزاد) دردناک به نظر می‌رسد، به طوری که گریه‌های مداوم نوزاد حتی خونسردترین والدین را هم به وحشت می‌اندازد. در این مطلب 12 روش برای پیشگیری از کولیک و همچنین آرام کردن نوزاد به شما ارائه می‌شود. با انجام نکات زیر می توانید از بروز کولیک یا قولنج و گریه بیش از حد نوزادتان جلوگیری کنید.

 

در صورت شیردهی پستانی نوزاد باید سینه مادر را طوری به دهان بگیرد که هوا وارد دهان و معده‌اش نشود. در صورت تغذیه با شیشه شیر برای وارد نشدن هوا به معده نوزاد، او را طوری نگه دارید که سرش بالاتر از شکم قرار گیرد و بدنش نسبتا قائم باشد.

شیر مادر به تدریج با مکیدن نوزاد چرب‌تر و مغذی‌تر می‌شود در حالی که در اولین دقایق شیردهی رقیق‌تر و حاوی لاکتوز بیشتری است و به همین دلیل هضم سریع‌تری هم دارد. پس نوزادی که در نوبت اول به مدت طولانی‌تری شیر خورده و کاملاً سیر شده است در نوبت‌های بعدی به حجم کمتری از شیر نیاز دارد. با شدن دفعات شیردهی و کمتر شدن حجم شیر، بدن نوزاد فرصت بیشتری برای تولید آنزیم و هضم شیر پیدا می‌کند، در نتیجه گاز کمتری تولید شده و احتمال ابتلاء او به کولیک هم کاهش می‌یابد. پس می‌توانید بدون توجه به ساعت بگذارید نوزاد در اولین نوبت تا زمانی که دوست دارد از همان سینه اول شیر بخورد.

بهترین راه درمان قولنج نوزاد

اگر نوزادتان از شیر خشک تغذیه می‌کند و دچار کولیک است به نسبت صحیح پودر و آبی که به کار می‌برید توجه کنید. مقدار ناسب پودر می‌تواند باعث ایجاد کولیک شود. در صورت ادامه مشکل می‌توانید نوع شیر خشک را تغییر دهید. شاید نوزاد مارک تجاری دیگری را بهتر هضم کند. همانطور که می دانید علت اصلی کولیک و گریه های بیش از حد نوزادان مشکلات گوارشی و هضم شیر است.

چه در صورت شیردهی پستانی و یا استفاده از شیر خشک در هر دو حالت شیر دادن به نوزاد در یک محیط آرام و بی صدا کمک موثری در کاهش کولیک خواهد بود. بنابراین مکان آرامی پیدا کرده و در طول شیردهی ضمن نوازش نوزاد به آرامی با او صحبت کنید. فراموش نکنید که لمس بدن مادر و شنیدن صدای او در حین شیردهی می تواند آرام بخش ترین دارو باشد.

بطور کلی پس از هربار شیردهی باید آروغ نوزاد را گرفت تا هوای اضافی که همراه شیر به درون معده او رفته است، خارج شود. هر نوزادی شیوه آروغ زدن مخصوص خود را دارد. برای این کار می‌توان سر نوزاد را روی شانه گذاشته و آرام به پشت او ضربه زد، همچنین می‌توان کمر نوزاد را در حالت  نشسته و از بالا به پایین ماساژ داد. مهم این است که پشتکار داشته و در انجام این کار مداومت کنید. با چند آزمایش ساده می‌توان بهترین راه آروغ زدن نوزاد خود را پیدا کنید.

در آغوش گرفتن نوزاد در بغل یا در آغوشی می‌تواند اثرات مفیدی در کاهش کولیک داشته باشد. گرمای بدن مادر و حضور گرمی بخش او از بسیاری جهات تاثیر مطلوبی بر نوزاد دارد، موجب می شود نوزاد با اطمینان خاطر و بدرستی شیر بخورد و در نتیجه مشکلات گوارشی کمتری بروز می کنند.

کمی کرم مرطوب کننده، روغن بادام شیرین و یا روغن زیتون به کف دست‌ تان بریزید و کمی صبر کنید تا روغن کمی گرم شود. پس از آن شکم نوزاد را با کف دست به آرامی و در جهت عقربه‌های ساعت ماساژ دهید. این حرکت دورانی به خروج گاز جمع شده در شکم نوزاد کمک می‌کند. با این کار از دردهای شکمی و کولیک نوزاد پیشگیری می کنید.

ابتدا نوزاد را به پشت بخوابانید، سپس پاهای او را گرفته و به آرامی حرکتی شبیه رکاب زدن دوچرخه انجام بدهید. به این ترتیب، خم کردن زانوی نوزاد فشار ملایمی به شکم او وارد کرده و باعث خروج گاز از معده نوزاد می‌شود. این حرکت را 5 بار با هر پا تکرار کنید. توجه کنید که این کار را نباید بلافاصله پس از شیردهی انجام داد.

کیسه‌ آب گرم مخصوص نوزاد را می‌توان از داروخانه‌ها تهیه کرد. این کیسه‌های آب گرم در اشکال مختلف عروسکی یا ساده علاوه بر آنکه گرمای زیادی ایجاد نمی‌کنند می‌توانند در تسکین درد شکم نوزاد موثر باشند. با این حال برای استفاده صحیح، دستورالعمل آن را به دقت دنبال کرده و مراقب باشید نوزاد را زیاد گرم نکنید. این کار می تواند مانع گریه و کولیک او شود.

بسیاری از والدین هومیوپاتی را درمانی بسیار مناسب و کمکی ارزشمند در تسکین کولیک می‌دانند. اما دقت کنید که انتخاب و روش استفاده از دارو را به پزشک اطفال واگذار کنید.

لباس های نوزاد را درآورید، دراز بکشید و او را روی شکم برهنه خود بخوابانید و در همان حال کمرش را کمی فشار دهید طوری که فشار بسیار ملایمی به شکم نوزاد وارد شود. این روش گاهی نتایج فوق العاده‌ای دارد، ولی گاهی هم باعث اذیت نوزاد می‌شود. واکنش او را ببینید و به او اعتماد داشته باشید. اگر در مکانی هستید که این کار برایتان میسر نیست می‌توانید نوزاد را به همین روش بر روی بازوی خود بخوابانید. دقت کنید که این کار را نباید بلافاصله بعد از شیردهی انجام داد.

حفظ خونسردی آن هم زمانی که نوزاد ساعت‌ها با بی‌قراری گریه سر می‌دهد کار ساده‌ای نیست. ولی باید بدانید که خونسردی و حفظ آرامش شما نقش تعیین کننده‌ای برای نوزاد دارد. نفس عمیقی بکشید. سعی کنید بخندید و به خود خاطر نشان کنید که این بحران زود گذر است و به زودی هر دوی شما آن را پشت سر خواهید گذاشت.

امیدواریم بتوانید از موارد ذکر شده جهت پیشگیری از کولیک و گریه نوزاد پیشگیری کنید و از این دوران لذت ببرید.

 

مطالعه بیشتر:

1- پیشگیری از ریفلاکس در نوزادان

2- هیپوگلیسمی یا افت قند خون نوزاد چه درمانی دارد؟

3- چرا شیر مادر بهتر است؟

4-  سندرم مرگ ناگهانی نوزاد SIDs

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

گریه و کولیک

گریه و کولیک

این بخش در حال طراحی می باشد

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *