برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، کیسه صفرا اندامی کوچک و گلابی شکل در سمت راست شکم و زیر کبد است. کیسه صفرا حاوی مایعی گوارشی بوده که به آن صفرا، زرداب و یا زهره گفته می شود که کیسه صفرا آن را به روده کوچک ترشح می کند.
سنگ های کیسه صفرا در اندازه ها مختلفی هستند و می توانند به کوچکی یک شن یا به بزرگی یک توپ گلف باشند.
سنگ کیسه صفرا می تواند مجاری صفرا را مسدود و سبب ایجاد درد، التهاب و عفونت شود.
با وجود اینکه بسیاری از عوامل از جمله سن، وزن و نژاد می تواند در تشکیل سنگ های کیسه صفرا نقش داشته باشد اما می توان با رعایت یک رژیم غذایی سالم مملو از فیبرهای محلول از تشکیل آن پیشگیری کرد.
در این میان پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب نیز کمک کننده است. در این گزارش دستورالعمل های بهداشتی در خصوص پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا ذکر شده است.

***افزایش مصرف روزانه میوه
بهترین میوه هایی که برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا باید مصرف کرد سیب، گلابی،گریپ فروت، لیمو و هندوانه است. این میوه ها فیبرهای بالایی دارند که می توانند به کاهش کلسترول و پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک کنند.

***مصرف سبزیجات آبدار
مصرف سبزیجات آبدار از دیگر راهکارهای پیشگیری طبیعی از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است که در این میان می توان به هویج، کرفس، کنگر، چغندر و اسفناج اشاره کرد.
کلم بروکلی، رازیانه، تربچه و شاه بلوط نیز از دیگر گیاهان آبداری هستند که می توانند کلسترول را کاهش و از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنند.

***جایگزین کردن روغن زیتون به جای چربی ها
روغن زیتون روغن سالم تری تلقی می شود زیرا نسبت به سایر روغن ها چربی اشباع نشده بیشتری دارد. همچنین میزان چربی اشباع شده روغن زیتون از کره کمتر است.

***مصرف بیشتر غلات سبوس دار
مصرف بیشتر غلات سبوس دار نیز می تواند به کاهش کلسترول کمک کند. در این میان مصرف جو بیشتر از سایر غلات توصیه می شود اما با این حال مصرف گندم سبوس دار نیز به پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک می کند.

***افزودن سیر و ترب کوهی به غذا
افزودن رایحه بیشتر به غذا با سیر و ترب کوهی از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است زیرا سیر و ترب کوهی بطور طبیعی موجب کاهش کلسترول می شوند.

***نوشیدن زیاد آب در روز
روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. آب بر اثر هیدارته شدن، اکسیژن آزاد و سموم را از بدن خارج می کند.

*** پرهیز از مصرف غذاهای مملو از چربی اشباع
پرهیز از مصرف غذاهای مملو از چربی اشباع شده به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. بسیاری از محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز، شیر، تخم مرغ، پنیر و گوشت های فراوری شده می توانند کلسترول را افزایش دهند و سنگ صفرا ایجاد کنند.

***پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب
پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. تصور می شود که این غذاها موجب افزایش تولید صفرا شود که به التهاب منجر می شود.

***پرهیز از مصرف گیاهان نشاسته دار
پرهیز از مصرف گیاهان نشاسته دار مانند ذرت و لوبیا نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه کمک می کند. این غذا ها می توانند به مرور زمان منجر به ایجاد سنگ کیسه صفرا شوند.

***پرهیز از مصرف نوشابه های گاز دار
مصرف مداوم نوشابه های گاز دار می تواند سبب تشکیل سنگ کیسه صفرا شود.

*** ورزش منظم
ورزش منظم به کاهش کلسترول و حفظ گردش منظم جریان خون کمک می کند.شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری از ورزش های استقامتی بهتر است.

*** کاهش استرس
کاهش استرس نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. استرس را از روش های مختلفی می توان کاهش داد. سرگرمی ها از بزرگترین عوامل کاهش استرس هستند. مدیتیشن، ماساژ و آروماتراپی (رایحه درمانی) نیز به کاهش استرس کمک می کند.

***مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
مصرف روزانه یک مکمل ویتامین نیز از دیگر راهکاری پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا است؛ مصرف روزانه یک مکمل ویتامین می تواند به تقویت گردش خون و دستگاه گوارش کمک کند.
علمی(5)**2038**1440

علمی آموزشی

سنگ کیسه صفرا

دستور العمل

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

کیسه صفرا یک کیسه کوچک واقع در سمت راست بدن، در زیر کبد است. بعضی از مواد شیمیایی موجود در کیسه صفرا می‌توانند به یک سنگ بزرگ یا چندین ماده کوچک تبدیل شوند. ترشحات کیسه صفرا مجموعه‌ای از کلسترول، کلسیم، بیلی روبین و سایر ترکیبات است که در کیسه صفرا انباشته می‌شوند. این ترکیبات گاهی اوقات صفرا نامیده می‌شوند چرا که برای مدت طولانی در کیسه صفرا باقی می‌مانند.

صفرا مایع سبز مایل به زرد است که در کبد تولید و در کیسه صفرا ذخیره می‌شود. این ماده به هضم چربی‌های بدن کمک می‌کند. هنگامی که ذرات کوچک صفرا برای مدت طولانی در کیسه صفرا باقی بمانند، این ذرات می‌توانند به عنوان مواد معلق در کیسه صفرا تجمع یابند. سنگ‌های کیسه صفرا، سنگ‌ها یا توده‌هایی هستند که از برخی مواد سخت‌تر در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی تولید می‌شوند.

اکثر افراد مبتلا به سنگ‌های صفراوی هیچ نشانه‌ای ندارند. این به این دلیل است که سنگ در کیسه صفرا باقی می‌ماند و هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. با این حال، گاهی اوقات سنگ‌های صفراوی ممکن است به کوله سیستیک یا التهاب کیسه صفرا منجر شوند.

علائم اولیه درد ناگهانی است که به سرعت این درد بدتر می‌شود. این درد می‌تواند در سمت راست بدن، درست زیر دندان‌ها، بین نوک شانه یا در شانه راست رخ دهد.

سایر علائم عبارتند از:

برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

در بسیاری از موارد، سنگ‌های کیسه صفرا به طور تصادفی هنگامی که فرد برای یک وضعیت دیگر تحت درمان قرار می‌گیرد، کشف می‌شوند. یک پزشک ممکن است بعد از انجام آزمایش کلسترول، اسکن اولتراسوند، آزمایش خون یا حتی یک سی‌تی‌اسکن، به وجود سنگ‌های صفراوی مشکوک شود. آزمایش خون ممکن است به دنبال علائم عفونت، انسداد، پانکراتیت یا زردی انجام شود.

دو نوع اصلی از سنگ‌های صفراوی وجود دارد:

سنگ‌های صفراوی کلسترولی: اگر کلسترول بیش از حد در صفرا وجود داشته باشد این سنگ‌ها ایجاد می‌شوند.

سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای: وقتی که بیلی روبین صفرا بیش از حد باشد این سنگ‌ها شکل می‌گیرند. این نوع از سنگ‌ها در میان افراد مبتلا به بیماری کبدی، عفونت مجاری صفراوی یا اختلالات خونی مانند کم خونی ناشی از سلول‌های داسی شکل مشاهده می‌شود.

افراد در معرض خطر عبارتند از:

سنگ‌های صفراوی اگر باعث ایجاد التهاب کیسه صفرا، انسداد مجاری صفراوی و یا حرکت سنگ از مجاری صفراوی به داخل روده شوند، باید تحت درمان قرار بگیرند. درمان شامل کوله سیستکتومی یا برداشتن کل کیسه صفرا است که در برخی افراد تحت لاپارسکوپی انجام شده و در برخی نیاز به جراحی‌های باز شکمی وجود دارد. داروی اورسیدوکولیک اسید (Ursodeoxycholic acid) در صورتی که جنس این سنگ‌ها از کلسترول باشد، می‌توانند تا حدودی از میزان محتوای کلسترولی کیسه صفرا کاسته و از تشکیل این سنگ‌ها بکاهند.

البته علی رغم وجود دارو و مداخلات جراحی برخی از مردم درمان‌های طبیعی برای خلاص شدن از شر این سنگ‌ها جایگزین می‌کنند. روش‌های طب سوزنی، یوگا تا حدودی درمان کننده هستند البته باید در نظر داشته باشید در صورت وخامت شرایط، پزشک تصمیم گیرنده نهایی خواهد بود.

موثرترین راه برای جلوگیری از بیماری سنگ صفرا در طولانی مدت، کنترل وزن است. با این حال، کاهش وزن سریع، بارداری، و یا شرکت در برنامه‌های رژیم غذایی بسیار کم کالری (کمتر از 800 کالری در روز)، در واقع می‌تواند خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی را افزایش دهد. رژیم‌های کاهش وزن سریع ممکن است سطح کلسترول در صفرا افزایش دهند که منجر به افزایش احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا می‌شود. این کاهش وزن باید به آرامی انجام شود.

فعالیت بدنی منظم می‌تواند به کاهش شانس ابتلا به سنگ‌های صفرا کمک کند. شدت تمرین تفاوت زیادی را ایجاد نمی‌کند. دستورالعمل‌های خدمات بهداشتی و انسانی ایالات متحده توصیه می‌کنند که فعالیت بدنی منظم حداقل 150 دقيقه در هفته يا 30 دقيقه پنج بار در هفته می‌تواند پيامدهای سلامت را بهبود بخشد و مانع از افزايش وزن شود.

رژیم غذایی سالم نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماری‌های کیسه صفرا ایفا می‌کند، اما تنها محدود به خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها نیست. خوردن یک ترکیب متعادل از غذاهای گیاهی مانند آجیل، میوه‌ها، سبزیجات، فیبر و غذاهای حاوی چربی‌های یکنواخت یا چرب غیر اشباع، غلات و با مقادیر کم و یا بدون گوشت قرمز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های سنگ کیسه صفرا را کاهش دهد. رژیم مدیترانه‌ای شامل این غذاهاست و با کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز همراه است.

چند نکته برای نوع غذایی که باید بخورید و مواردی که باید اجتناب کنید:

درمان‌های جایگزین استروژن و یا هورمون خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا افزایش می‌دهند چون استروژن خود کلسترول بیشتری در بدن تولید می‌کند. استاتین‌ها یا داروهای کاهش دهنده کلسترول، هم‌چنین می‌توانند بروز بیماری‌های سنگ صفرا را کاهش دهند. اورلیستات (Xenical)، که برای درمان چاقی استفاده می‌شود، می‌تواند از ایجاد سنگ‌های صفراوی در هنگام کاهش وزن جلوگیری کند. بعضی از داروهای کاهش دهنده تری گلیسرید مرسوم به نام جم فیبروزیل (Lopid) و فنوفیبرات (Fibricor یا Tricor) می‌توانند خطر بروز سنگ‌های کیسه صفرا را افزایش دهند. این داروها باعث از کار انداختن آنزیم‌های کبدی شده و سطوح کلسترول موجود در صفرا بالا می‌برند. اما استاتین‌ها یک راه موثر برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید هستند، بنابراین در صورت نیاز به کنترل کلسترول، در مورد بهترین گزینه‌های درمانی با پزشک خود صحبت کنید.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

فاطمه قربانی هستم، لیسانس ژنتیک، به علوم نوین پزشکی و ایمونولوژی علاقمندم. از شما دوست گرامی بخاطر مطالعه این مقاله و همچنین مجموعه تریتا بخاطر فرصت انتشار مطالبم در راستای کمک به ارتقای دانش کمال تشکر دارم. شاد باشید و سلامت

my name is Fatemeh Ghorbani, I have a B.S in genetics and interested in immunology and medical science. I believe that, even into the smallest acts, should be put our heart, mind and soul. Thank you for reading my article

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

بررسی و راهنمای انتخاب پزشک شما

رویه کاشت مو چگونه است؟ ریسک‌های این عمل (جراحی) چیست؟ آیا روش‌های جایگزینی وجود دارد؟

۲۰ دی ۱۳۹۷۲۰ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷۱۵ دی ۱۳۹۷

۳ دی ۱۳۹۷۴ دی ۱۳۹۷

برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

۱۰ آذر ۱۳۹۷۱۰ آذر ۱۳۹۷

حمله قلبی هنگامی رخ می‌دهد که جریان خون به قلب مسدود شود. از علائم حمله قلبی می‌توان به درد قفسه سینه، ضعف و … اشاره کرد.

۵ آذر ۱۳۹۷۵ آذر ۱۳۹۷

۲۸ آبان ۱۳۹۷۱ آذر ۱۳۹۷

۲۴ آبان ۱۳۹۷۲۴ آبان ۱۳۹۷

۲۱ آبان ۱۳۹۷۲۱ آبان ۱۳۹۷

یکی از روش‌های اصلی برای تشخیص مشکلات کبد، سونوگرافی کبد است و برای افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی بسیار ضروری است.

۲۴ بهمن ۱۳۹۷۲۴ بهمن ۱۳۹۷

۲۳ بهمن ۱۳۹۷۲۳ بهمن ۱۳۹۷

۴ دی ۱۳۹۷۴ دی ۱۳۹۷

۲۴ آذر ۱۳۹۷۲۴ آذر ۱۳۹۷

آگاهی نسبت به کیست غده بارتولین در بانوان، کمک می‌کند تا از بروز آن جلوگیری شود و یا درمان آن بهتر انجام شود.

۴ بهمن ۱۳۹۷۶ بهمن ۱۳۹۷

۱ دی ۱۳۹۷۲ دی ۱۳۹۷

۱۰ آذر ۱۳۹۷۱۲ آذر ۱۳۹۷

۷ آذر ۱۳۹۷۷ آذر ۱۳۹۷

ما در طول روز به وسیله حس بینایی، شنوایی و لامسه با جهان اطراف خود ارتباط برقرار می‌کنیم. اما افرادی که به دلایلی مانند عفونت یا آلرژی شدید دچار انسداد …

۹ آبان ۱۳۹۷۹ آبان ۱۳۹۷

۶ آبان ۱۳۹۷۶ آبان ۱۳۹۷

۲۹ مهر ۱۳۹۷۲۹ مهر ۱۳۹۷

۲۵ مهر ۱۳۹۷۲۵ مهر ۱۳۹۷

تقویت مغز افراد میانسال و کهنسال برای پیشگیری از بیماری‌های مختلف، بسیار ضروری و حیاتی به نظر می‌رسد و باید مورد توجه قرار گیرد.

۱۶ بهمن ۱۳۹۷۱۶ بهمن ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷۱۵ دی ۱۳۹۷

۸ دی ۱۳۹۷۸ دی ۱۳۹۷

۲۷ آذر ۱۳۹۷۲۷ آذر ۱۳۹۷

اگر شما به‌تازگی صاحب نوزاد خصوصا نوع زودرس شده‌اید، احتمالا روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌های اخیر را با انجام آزمایش‌ها، اندازه‌گیری‌ها و وزن کردن سپری کرده‌اید.

۱۸ دی ۱۳۹۷۱۸ دی ۱۳۹۷

۱ دی ۱۳۹۷۱ دی ۱۳۹۷

۲۷ آذر ۱۳۹۷۲۷ آذر ۱۳۹۷

۱۹ آذر ۱۳۹۷۱۹ آذر ۱۳۹۷

شکستگی یکی از مشکلات رایج برای استخوان‌ها است و هر فرد به طور متوسط در طول زندگی خود دو بار با شکستگی استخوان مواجه می‌شود. شکستگی استخوان زمانی اتفاق می‌افتد …

۱۳ بهمن ۱۳۹۷۱۳ بهمن ۱۳۹۷

۱۰ بهمن ۱۳۹۷۱۰ بهمن ۱۳۹۷

۳ بهمن ۱۳۹۷۳ بهمن ۱۳۹۷

برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

۳ بهمن ۱۳۹۷۳ بهمن ۱۳۹۷

سقط خودبه‌خودی به از دست دادن جنین قبل از شروع هفته بیستم از حاملگی اطلاق می‌شود که برای هر مادری ممکن است اتفاق بیافتد.

۱۶ بهمن ۱۳۹۷۱۶ بهمن ۱۳۹۷

۸ بهمن ۱۳۹۷۸ بهمن ۱۳۹۷

۱۹ دی ۱۳۹۷۱۹ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷۱۵ دی ۱۳۹۷

۲۹ بهمن ۱۳۹۶

۱۳ مرداد ۱۳۹۷۱۳ مرداد ۱۳۹۷

۱۷ بهمن ۱۳۹۶

۵ بهمن ۱۳۹۶

۱۶ اسفند ۱۳۹۶۲۸ مرداد ۱۳۹۷

[…] از مراجعه‌ی فرد به متخصص پوست و مو زیبایی، ابتدا فرد مورد معاینه فیزیکی قرار…

It’s an amazing paragraph in favor of all the web users; they will take advantage…

[…] […]

[…] راه حل های درمان ریفلاکس معده یا همان ترش کردن معده –… […]

Hi there all, here every one is sharing these experience, thus it’s fastidious to read…

کلیه مطالب این سایت برای مجموعه دکتردکتر محفوظ است

برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *