ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

خواص دارویی و گیاهی

ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د
ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

اگر شما در انتظار اولین فرزند خانواده یا گسترش خانواده خود هستید، به هر حال داشتن یک بارداری سالم و ایمن بسیار مهم است به همین دلیل باید قبل و در دوران از بارداری احتیاط کنید تا نوزاد متولد نشده شما، سالم بماند و خطر ابتلا به نقص های زایمان کاهش پیدا کند.

برخی از نواقص زایمان قابل پیشگیری نیستند، اما شما میتوانید با مصرف ویتامین ها، حفظ وزن سالم و یک شیوه سالم زندگی، میزان ابتلا به آن را تا حد زیادی کاهش دهید.

شما همچنین میتوانید با مراقبت از دارو های که در طول بارداری مصرف میکنید، خطر خود را پایین بیاورید. این به این علت است که دارو های خاصی ممکن است که نواقص مادرزادی را ایجاد کند. اگر داروی متفورمین برای شما تجویز شده است، ممکن است دچار نگرانی درباره چگونگی مصرف دارو و تاثیر آن روی بارداری باشید.

متفورمین یک داروی خوراکی است که برای درمان دیابت نوع 2 مصرف میشود ( دیابت نوع 2 یک بیماری است که باعث افزایش سطح قند خون میشود. ) همچنین برای درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک نیز مورد استفاده قرار میگیرد. (یک اختلال هورمونی است که برای زنان در سنین باروری اتفاق می افتد.)ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

انسولین، هورمونی است که به کنترل میزان قند خون در بدن کمک می کند، مشکل اصلی مرتبط با دیابت نوع 2 وضعیتی است که مقاومت به انسولین نامیده می شود. چنانچه در نمناک توضیح داده ایم این، اشاره به عدم توانایی بدن برای استفاده درست از انسولین دارد، و معمولاً برای کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می گیرد، کمک می کند تا بدن شما از انسولین استفاده کند و بنابراین سطح قند خون را کنترل می کند.

همچنین نقش مشابهی در کمک به درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد، که به دلیل مقاومت انسولین با این سندروم میباشد و مشکلات مربوط به آن را کاهش می دهد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک، باردار شدن را برای شما سخت تر می کند و می تواند باعث از دست رفتن برخی از دوره ها و یا نامنظم شدن آنها شود و باعث ایجاد کیست های کوچک در تخمدان شما می شود، همچنین ممکن است از از تخمک گذاری جلوگیری کند و اگر تخمک گذاری انجام نشود، پس بنابراین هیچ گونه باروری نیز وجود ندارد و حاملگی اتفاق نمی افتد.

متفورمین می تواند میزان تخمک گذاری را بهبود بخشد و شانس باردار شدن را افزایش دهد و حتی بعد از بارداری هم مزایایی دارد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به دلیل مشکلات قند خون ناشی از سندروم پلی کیستیک کاهش میدهد و به شما در کاهش اضافه وزن ایجاد شده در دوران بارداری نیز کمک میکند.

اکنون که می دانید چگونه برای دیابت نوع 2 و سندروم تخمدان پلی کیستیک مفید است، خوشحال میشوید اگر بدانید معمولا در دوران بارداری ایمن است. درست است که متفورمین از جفت عبور می کند، اما خطر افزایش نقص یا عوارض زایمان را ندارد. بنابراین اگر قبل از بارداری مصرف می کردید، پزشک ممکن است که به شما توصیه کند تا در دوران بارداری نیز آن را ادامه دهید، اما با این حال اولین درمان دیابت در دوران بارداری انسولین است.

پزشکتان بر اساس تاریخچه پزشکی شخصی تجویز خواهد کرد که کدام برای شما و کودکتان مناسب تر است. حتی اگر قبل از بارداری نیز متفورمین مصرف نکرده باشید، پزشک ممکن است برای دوران بارداری تجویز کند، به عنوان مثال اگر در حال حاضر انسولین را برای دیابت نوع 2 مصرف می کنید ممکن است آن را به همراه انسولین تجویز کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنید. همچنین ممکن است برای پیشگیری از خطر ابتلا به دیابت بارداری نیز آن را تجویز کند.

خطرات ناشی از دیابت بارداری عبارتند از: اضافه وزن داشتن، پیش دیابت یا دیابت حاملگی در دوران بارداری قبلی.

یکی دیگر از چیزهایی که باید در مورد دوران بارداری بدانید، این است که برخی مطالعات نشان می دهد زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک که داروی متفورمین را در دوران بارداری مصرف می کنند، ممکن است که خطر سقط جنین کاهش دهند و همینطور زایمان و عوارض برای نوزاد شما را کاهش می دهد.

این دارو قبل از حاملگی و در دوران بارداری ایمن است، همچنین در هنگام شیردهی برای شما و فرزندتان نیز مناسب و ایمن می باشد، متفورمین درون شیر مادر تشخیص داده شده است اما به روز و پیشرفته نوزاد صدمه نمی زند.

اگر باردار هستید، یا در حال برنامه ریزی برای بارداری می باشید، قبل از استفاده از هر دارویی، از جمله متفورمین همیشه قبل از مصرف، به پزشک خود اطلاع دهید و مشورت کنید.

مطالعه ای در میان زنان بارداری که از دیابت نوع 2 رنج میبرند، انجام شد و متوجه شدند کسانی که متفورمین مصرف می کردند، نسبت به کسانی که انسولین مصرف کردند، وزن کمتری را اضافه نمودند.

همچنین یک مطالعه ای نشان داد نوزادانی متولد شده از زنانی که متفورمین مصرف می کنند، چربی کمتری دارند و باعث کاهش مقاومت انسولین در زندگی میشود، بدین معنی است، کودکانی که مادرانشان متفورمین مصرف کردند تا بزرگسالی نیز ممکن است در برابر این بیماری مقاوم باشند، این فقط یک فرضیه است که به مطالعات طولانی مدت نیاز دارد.

چنانچه در بخش بارداری و نوزاد در نمناک گفته شده است متفورمین زمانی که به درستی و به اندازه مصرف شود، خطرات و عوارض جانبی نسبتاً کمی دارد، بعضی از افراد ممکن است که عوارض جانبی را تجربه کنند که شایع ترین آنها عبارتند از:

برای زنان باردار این علائم ممکن است احساس بیماری صبحگاهی را بدتر کند، مهم است که آن را در پایین ترین دوز موثر برای کاهش و جلوگیری از عوارض جانبی مصرف کنید. متفورمین همچنین ممکن است باعث کاهش بیش از حد قند خون شود، که هیپوگلیسمی را ایجاد می کند.

علائم هیپوگلیسمی عبارتند از:

خطر بروز عوارض جدی مانند اسیدوز لاکتیک وجود دارد که در بافت ها ایجاد می شود و همچنین ممکن است باعث عوارضی شوند که عبارتند از:

اگر فرد احساس کند که علائم جدی این چنینی دارد، باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کند.

دوز ایمن متفورمین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است، این بر اساس تاریخچه پزشکی، سطح حساسیت انسولین و حساسیت عوارض جانبی تعیین می شود.

زنان بارداری که دیابت نوع 2 دارند و انسولین مصرف می کنند، ممکن است برای علائمی که در دوران بارداری ایجاد می شود،متفورمین تجویز شود.

دوز برای زنان مبتلا به سندروم پلی کیستیک نیز بر اساس واکنش آنها نسبت به دارو متفاوت است، اگر نتوان عوارض جانبی را مدیریت کرد، اغلب پزشکان سعی می کنند دوز را کاهش دهند یا گزینه های دیگری را جایگزین نمایند.

برای به حداقل رساندن عوارض جانبی پزشکان دوز را از پایین ترین حد شروع میکنند و به تدریج با کنترل و بررسی علائم، دوز را افزایش میدهند و هنگامی که به درستی به میزان مناسب استفاده شود، کاملا ایمن خواهد بود.

 

مصرف متفورمین در بارداری اشتباهه.منم دکتر در بارداری بهم داد اما بند ناف جنین مشکل دار شد و جنین اصلا وزن نگرفت و وزن خودم هم 5 کیلو کم شد در بارداری اما دکتر از خدا بیخبرم گفت بازم بخور تا اینکه مجبور شدن بچه رو 35 هفته در بیارن با وزن 1800 .متفورمین واقعا ضرر داره در حاملگی چون بعد ار حاملگی به هر دکتری که گفتم گفت متفورمین در حاملگی اصلا نباید مصرف شه چون از جفت غبور میکنه.فقط انسولین باید زد.

ببخشید ولی اگر از جفت هم عبور کنه باعث مشکلات بند ناف نمیشه.مشکلات بند ناف کاملا یه مقوله جداست.شما دلیل کم وزنی جنینتون مشکل خونرسانی از طریق جفت بخاطر بندناف بوده.لطفا اطلاعات غلط ندید

سلام من قبل بارداریم تبلی تخمدان داشتم متفورمین میخوردم الان 2ماهه باردارم دکتر برام تجویز کرده بازم میخورم هیچ مشکلی نیست

اتفاقا عوارضش از انسولین کمتره

دعوا نکنید بده

مصرف متفورمین برای تبلی تخمدان عالیه نود درصد پزشکان همین تجویز را میکنند

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام
و ممنون از توجهتون

برای
طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

https://moshavere.niniban.com/

%PDF-1.4
%
10 0 obj
>
endobj
65 0 obj
>
stream
xb“0e“}1[HI4X>gmkƘPuU#+78M>p

دانشنامه فرزند:
سوالی که در ادامه مطالعه می‌فرمایید توسط یکی از مخاطبان ارسال
شده است. شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به سامانه مشاوره
دکترهمراه با کارشناسان سامانه مشورت کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره دکترهمراه در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات
شما عزیزان هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال سوال کافیت به صفحه
«ارسال سوال»
در سامانه مراجعه نمایید.

من در هفته شش بارداری هستم، قبل از بارداری متفورمین مصرف می کردم به علت تخمدان پلی کیستیک ماه اول باردار شدم ولی هنوز مصرف متفورمین را ادامه می دهم. می خواستم ببینم آیا ضرری برای جنین هست با مصرف این قرص یا نه؟ و این که به دلیل درد زیر دل برام شیاف پروژسترون دکترم تجویز کرد برای ۷ هفته، می خوام بدونم این شیاف چیه و چه کمکی می کنه؟ و این که باز خطری برای جنین ندارد؟

شیاف پروژسترون معمولا به هنگام لکه بینی تجویز می شود و برای درد زیر دل اگر خیلی شدید است شیاف مصرف کنید و اگر نه لازم به مصرف دارو نمی باشد. متفورمین برای تعدیل قند خون مناسب است و اگر مشکلی در آزمایشات ندارید می توانید آن را قطع کنید البته بهتر است تحت همان پزشکی که بودید این کار را انجام دهید.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع
«بایدها و نبایدها»
واقع در بخش
«بارداری»
می‌باشد.

در ادامه مطالعه
تعدادی از مطالب
مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در

کانال تلگرام دانشنامه فرزند

هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.
ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

هشدار جدی:
پاسخ‌های ارسالی توسط کارشناسان، تنها جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی
داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. اگر شما هر گونه نگرانی
در مورد سلامتی خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با
یک پزشک حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. در
عموم موارد، تشخیص صحیح پزشکی تنها توسط معاینه حضوری و دقیق و انجام
آزمایش‌های مورد نیاز امکان‌پذیر است.

در ادامه، مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

کپی‌رایت © دانشنامه فرزند. ۱۳۸۸-۱۳۹۷ کلیه حقوق مادی و معنوی
این دانشنامه طبق قوانین حق تکثیر محفوظ بوده و متعلق به
پدید آورندگان می‌باشد. دانشنامه فرزند کاملاً مستقل است و وابسته
به هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی نمی‌باشد و توسط
گروه فرزند مدیریت می‌شود. این دانشنامه شامل کلیه اطلاعات مورد
نیاز برای بچه دار شدن بوده و تنها در راستای اهداف آموزشی
طراحی گردیده‌است. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی
خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک
حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. لطفاً قبل
از استفاده از مطالب این سایت کلیه قوانین، مقررات و شرایط استفاده
از آن را مطالعه نمایید، استفاده شما از مطالب این
سایت نشان دهنده توافق شما با کلیه
قوانین و مقررات
می باشد.

استفاده از مطالب و محتوای دانشنامه فرزند در دیگر سایت‌ها و
رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز بوده و
استفاده از مطالب دانشنامه فرزند در رسانه‌های چاپی تنها با کسب
موافقت‌نامه کتبی مجاز می‌باشد.
کلیه مطالب و محتوای تولید شده در دانشنامه فرزند تحت مجوز
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 در دسترس است.

All contents copyright ©
Farzand Encyclopedia.
2010-2019 All rights reserved.

This Internet site provides information of a general nature and is designed
for educational purposes only. If you have any concerns about your own health
or the health of your child, you should always consult with a physician or other
healthcare professional. Please review the Terms of Use before using this site.
Your use of the site indicates your agreement to be bound by the
Terms of Use.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0
International License.

Click here

to view a copy of this license.

For contact us, send email to info[a]farzand.net

آیا دکتر به شما گفته مت فورمین مصرف کنید؟ نگران هستید که این قرص برای جنین شما ضرر ندارد؟ خبر خوش این است که این دارو در دوران بارداری ضرر ندارد.

FDA این دارو را در گروه B طبقه بندی کرده است که مصرف آن در بارداری مجاز است و نگران آسیب رسیدن به بدن جنین نباشید. می توانید کلیه داروهای مصرفی و مجاز وغیر مجاز بودن داروها را در دوران بارداری در نرم افزار اوما چک کنید. مت فورمین به دلایل مختلف برای افراد تجویز میشود بنابراین چون یک دارو است قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

این قرص با خطرات مرتبط با دیابت مبارزه خواهد کرد:

دیابت در مرحله پیش از بارداری، خطر تولد نوزاد با نقص عصبی و مشکلات قلبی را تا 4 مرتبه افزایش میدهد.

وقتی دیابت قلا و در دوران بارداری کنترل میشود، خطر تولد نوزاد ناقص بطور معنی دار کاهش می یابد.ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

دیابت در صورت درمان نشدن،باعث مرده زایی، سقط جنین و یایر عارضه ها میشود.

طبق آمار بدست آمده:

از هر 100 زن یک نفر پیش دیابت بارداری دارد.

در حدود 4نفر از هر 100 زن، در بارداری دیابت میگیرند که دیابت حاملگی نامیده میشود.

مواد مجاز و غیر مجاز در دیابت بارداری

5 میوه مفید در دیابت بارداری

مادران دیابتی این گیاه را بخورند

– وقتی شما هر دارویی مصرف میکنید از جمله متفورمین، مخصوصا در دوران بارداری باید محتاط باشید . در ادامه:

– اگر برای شما دیابت نوع 2 را تشخیص دادند، قند خون شما باید کنترل شود و بصورت روزانه ثبت کنید.

– اگر برای شما در بارداری متفورمین تجویز شد تا زمانی که دکتر نگفته مصرف کنید.

– اگر بطور ناگهانی مصرف آن را قطع کنید دچار عارضه های جانبی دیابت خواهید شد.

– قند خون کنترل نشده باعث مرگ جنین میشود.

– اگر شما همزمان با متفورمین انسولین مصرف می کنید، شما باید دوز مصرفی دارو را با توجه به دستور پزشک تغییر دهید.

منبع: momjunction.com

یکی از قرص های شایع در میان زنان قرص متفورمین است. این قرص کاربردهای مختلفی دارد، خانم ها از این قرص برای تنبلی تخمدان استفاده میکنند و یا زمانی که قند خون بالاست این قرص استفاده میشود. برخی از خانم ها هم در کبد چرب و یا درمان چاقی  و بعنوان قرص لاغری از آن استفاده میکنند. در این مقاله توضیح کامل درباره مصرف قرص متفورمین و عوارض آن نوشته شده است:

قرص متفورمین چیست؟
قبل از مصرف قرص متفورمین به چه نکاتی توجه کنیم؟
نحوه مصرف قرص متفورمین چگونه است؟
عوارض جانبی متفورمین چیست؟
چه مقدار قرص متفورمین را مصرف کنم؟
چه داروهایی با متفورمین تداخل دارند؟

در مطالعات اخیر، قرص متفورمین باعث کاهش درصد میزان مرگ و میر در بیماران دیابتی نوع دوم شده است و سایر مطالعات حتی بهبودی قابل ملاحظه ای را در بیماری های سرطان، چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، کبد چرب و بیماری های متابولیکی شده است.

چگونگی عملکرد متفورمین در بدن بطور کامل مشخص نیست، اما آشکارترین عملکرد متفورمین افزایش حساسیت انسولینی و کاهش غلظت گلوکز و افزایش دریافت قند توسط سلول و کاهش گلوکونئوژنز است.

متفورمین یک دارو دیابتی خوراکی است که به کنترل قند خون کمک می کند. متفورمین برای بهبود کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات در ترکیب با انسولین یا داروهای دیگر استفاده می شود، اما این دارو برای درمان دیابت نوع 1 نیست و داروی اول دیابت نوع 2 بشمار میرود. متفورمین همچنین ممکن است برای اهدافی که در اینجا نوشته شده است نیز استفاده شود.ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

 – اگر در معرض بیماری شدید کلیوی ( برای عفونت کلیه چی بخوریم؟) هستید و متابولیسم دیابتی دارید، از متفورمین استفاده نکنید (برای درمان با انسولین با پزشک خود مشورت کنید).

–  اگر نیاز به هر نوع اشعه ایکس یا سی تی اسکن با استفاده از رنگی که در رگهای خود تزریق می کنید، دارید باید به طور موقت متفورمین را متوقف کنید.

– این دارو ممکن است یک بیماری جدی به نام اسیدوز لاکتیک ایجاد کند. اگر علائم خفیفی از قبیل: درد عضلانی یا ضعف، احساس بیحسی یا سردی در بازوها و پاها، مشکل تنفس، درد معده، تهوع با استفراغ، ضربان قلب آهسته یا ناگهانی، سرگیجه یا احساس ضعف یا خستگی دارید به اورژانس مراجعه کنید.

 

اگر نسبت به قرص متفورمین حساسیت دارید یا مشکلات زیر را دارید نباید از متفورمین استفاده کنید:

برای اطمینان از اینکه متفورمین برای شما مناسب است، درصورت وجود مشکلات زیر به پزشک خود بگویید:

– اگر شما بیش از 80 سال دارید و اخیرا عملکرد کلیه خود را بررسی کرده اید. برخی از افراد مبتلا به متفورمین دچار یک بیماری جدی به نام اسیدوز لاکتیک می شوند. اگر بیماری کبد یا کلیه، نارسایی احتقانی قلب و عفونت شدید دارید یا آب بدنتان کم شده است، یا اگر مقدار زیادی الکل مصرف کنید احتمال بیماری اسیدوز لاکتیک افزایش می یابد. با پزشک خود در مورد احتمال خطر صحبت کنید.

– در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید و یا پرکاری تیروئید دوز دارو باید توسط پزشک معالج مشخص شود.

– معلوم نیست آیا این دارو به جنین آسیب می رساند یا خیر. اگر در هنگام استفاده از این دارو باردار شدید به پزشک خود بگویید.

– مشخص نیست آیا متفورمین به شیر مادر منتقل می شود یا به نوزاد شیرخوار آسیب می رساند یا خیر. اما بهتر است هنگام استفاده از این دارو به نوزاد شیر ندهید. متفورمین را نباید به کودک زیر سن 10 سال بدهید. 

 

 

متفورمین دارای حداقل اثرات جانبی است، شایعترین عوارض این قرص مشکلات گوارشی مانند تهوع و استفراغ است که حدودا 20 تا 30 درصد شاسع است. جدی ترین عارضه این قرص اسیدوز لاکتیک است که عمدتا در بیماران دیابتی مبتلا به مشکلات کلیوی و کبدی است.

اگر علائم واکنش آلرژیک به قرص متفورمین دارید، با اورژانس تماس بگیرید. علائم واکنش آلرژیک: کهیر، تنگی نفس، تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو. بعضی از افراد در هنگام مصرف متفورمین، دچار اسیدوز لاکتیک می شوند. علائم اولیه ممکن است در طول زمان بدتر شود و این بیماری می تواند مرگبار باشد. در صورتی که علائم زیر را داشتید با اورژانس تماس بگیرید:

عوارض جانبی متفورمین شامل موارد زیر است:

خانم دکتر شاداب برزویی دکترای داروسازی حرفه ای در رابطه با مصرف قرص متفورمین می گویند: “اگرچه در برخی مقالات به اثرات کاهش وزن مصرف قرص متفورمین اشاره شده است، اما اکیدا به افراد مخصوصا خانم ها توصیه میشود از مصرف سرخود قرص بعنوان یک داروی لاغری بپرهیزند. کاهش وزن  تنها با ورزش و رعایت رژیم غذایی امکانپذیر است”

در اینجا لیست کاملی از عوارض جانبی ذکر نشده است. در خصوص عوارض جانبی با پزشک خود صحبت کنید. 

دوز بزرگسالان برای دیابت نوع 2:

اثرات کوتاه مدت آن:

نظرات: 2 تا 3 بار در روز با وعده غذایی مصرف کنید. به آرامی افزایش دهید تا عوارض جانبی دستگاه گوارش به حداقل برسد. به طور کلی، پاسخ های قابل توجهی با دوز کمتر از 1500 میلی گرم در روز مشاهده نمی شود.

اثرات طولانی مدت دارو:

نظرات: اگر کنترل گلیسمی با یکبار مصرف روزانه میسر نشد، دوزها را تقسیم کنید. اگر دوزهای بالاتر لازم باشد، قرص را به محصول انتشار فوری تغییر دهید.

کاربرد: برای بهبود کنترل گلیسمی در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 به عنوان مکمل در رژیم غذایی و ورزش.

دوز دیابت کودکان ( 10 سال یا بیشتر) برای دیابت نوع 2:

اثرات کوتاه مدت دارو:

نظرات: 2 تا 3 بار در روز با وعده غذایی مصرف کنید. برای به حداقل رساندن عوارض جانبی دستگاه گوارش دوز را به آرامی افزایش دهید. ایمنی و اثربخشی اثرات دراز مدت متفورمین در بیماران کمتر از 18 سال مشخص نشده است.

 کاربرد: برای بهبود کنترل گلیسمی در کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 به عنوان مکمل در رژیم غذایی و ورزش.

 

به پزشک خود در مورد تمام داروهای فعلی خود بگویید، به ویژه:

اگر متفورمین را با سایر داروهایی که می توانند قند خون را افزایش دهند مصرف کنید به احتمال زیاد دچار هیپرگلیسمی (قند خون بالا) می شوید. این داروها عبارتند از:

تداخلات جدی تر شامل:

این لیست کامل نیست و داروهای دیگری نیز می توانند اثرات متفورمین را بر قند خون افزایش یا کاهش دهند. به دکتر خودت در مورد تمام داروهایی (مکمل ها، ویتامین ها، محصولات گیاهی) که مصرف می کنید اطلاع دهید.ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د

به محض این که به یاد آوردید قرص فراموش شده را بخورید (دارو را با غذا مصرف کنید). اگر نوبت به قرص بعدی رسیده است قرص فراموش شده را کنار بگذارید. هیچ گاه برای جبران قرص فراموش شده، دو قرص با هم نخورید.

به اورژانس مراجعه کنید. مصرف بیش از حد متفورمین باعث اسیدوز لاکتیک می شود که ممکن است کشنده باشد.

اجتناب از نوشیدن الکل. الکل باعث کاهش قند خون می شود و خطر ابتلا به اسیدوز لاکتیک را در هنگام مصرف متفورمین افزایش می دهد.

درمان با متفورمین سبب کاهش وزن بدن در مقایسه با سایر گزینه ها می شود. در برخی از مطالعات، متفورمین باعث کاهش وزن 2.9 کیلوگرم شده است.

 برای اکثر بیماران، دو بار در روز تجویز می شود. این قرص باید صبح و عصر با غذا مصرف شود (با معده پر).

 منظم ورزش کنید و قند خون خود را به طور مرتب آزمایش کنید. متفورمین باید با غذا مصرف شود تا به کاهش عوارض جانبی معده و روده کمک کند. قرص را با یک لیوان آب پر قورت بدهید. آن را له نکنید، نشکنید یا نجوید.

 اوج اثر متفورمین بین 4 و 8 ساعت بعد از مصرف می باشد.

 در شرایط خاص، قرص متفورمین بیش از حد می تواند باعث ایجاد اسیدوز لاکتیک شود. اگر نشانه های اسیدوز لاکتیک اتفاق بیفتد، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. متفورمین می تواند باعث کاهش میزان قند خون (هیپوگلیسمی) شود.

 متفورمین یک داروی خوراکی است که سریع عمل میکند- اثر دارو را 48 ساعت بعد از شروع دارو مشاهده خواهید کرد. حداکثر اثر حدود چهار تا پنج روز طول می کشد، اما این مسئله بستگی به دوز دارو دارد.

 متفورمین در سیستم شما 96 ساعت یعنی 4 روز باقی می ماند(5.5 ساعت و 17.6 ساعت)

 متفورمین ممکن است در بیماران مبتلا به بیماری کبدی چربی غیرالکلی  و هپاتیت مزمن سودمند باشد. متفورمین تنها در بیماران مبتلا به سیروز پیشگیرانه خطرناک است زیرا خطر ابتلا به اسیدوز لاکتیک را افزایش می دهد.

 FDA هشدار می دهد داروهای کاهش دهنده کلسترول شناخته شده به عنوان استاتین می تواند خطر عوارض شناختی برگشت پذیر داشته باشد . این عوارض شامل از دست دادن حافظه و سردرگمی است. متفورمینی که برای دیابت نوع 2 تجویز می شود نیز مشکلات حافظه را ایجاد می کند.

 بسیاری از داروها می توانند باعث ریزش مو شوند. اما متفورمین علت ریزش مو نیست. 

1- Joseph Zhou, Scott Massey, Darren Story and Lixin Li. Metformin: An Old Drug with New Applications. Int J Mol Sci. 2018 Oct; 19(10): 2863.

2- Yi-Wei Wang, Si-Jia He, Xiao Feng, Jin Cheng, Yun-Tao Luo, Ling Tian and Qian Huang. Metformin: a review of its potential indications. Drug Des Devel Ther. 2017; 11: 2421–2429.

3- Yee SW, Chen L, Giacomini KM. The role of ATM in response to metformin treatment and activation of AMPK. Nat Genet. 2012 Mar 28; 44(4):359-60.

4- Dowling RJ, Niraula S, Stambolic V, Goodwin PJ. Metformin in cancer: translational challenges.J Mol Endocrinol. 2012 Jun; 48(3):R31-43.

5- Diana Hatoum  and Eileen M. McGowan . Recent Advances in the Use of Metformin: Can Treating Diabetes Prevent Breast Cancer? Biomed Res Int. . 2015; 2015: 548436.

6- www.drugs.com

ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د
ایا خوردن قرص متفورمین در دوران بارداری ضرر د
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *