امپول برای دل درد پریودی

خواص دارویی و گیاهی

Powered by SMF 1.1.21 |
SMF © 26, Simple Machines
| Persian Language Pack by Mambolearn Team
All Text is Available Under The Terms of The GNU Free Documentation License | Founded By Mohammad Shadmani | Hosted By Zagrio Hosting

بسیاری از خانمهای جوان خصوصا در اوایل دوران بلوغ و همزمان با اولین دوره های عادت ماهانه (که به اختصار پریود میند) با نطمی هایی در میزان خونریزی ، حجم خونریزی ، زمان و فواصل خونریزی مواجه میشوند که:

 غالبا با دردهایی در ناحیه زیر شکم (زیر ناف) با کیفیت عمدتا پیچشی ، تهوع و استفراغ و بی اشتهایی ، ضعف (گاهی همراه لرز و احساس سرما)  ، رنگ پریدگی ، خوابالودگی و افت فشار خون و خیلی به ندرت با اسهال خفیف همراه میباشند.

مجموعه این جریانات بصورت تک تک یا چندتایی رخ میدهند و نکته اینجاست که زمان خاصی برای بروز ندارند مثلا دخترخانمی تا 26 سالگی مشکل نداشته و  ناگهان از این سن دچار پریودهای دردناک یا در اصطلاح پزشکی “دیسمنوره” میشوند .

اقدام غلط : راه حل سریع و فوری اکثر افراد و خانواده ها تزریق سرم یا مسکن است!

توصیه اینست که فرد مبتلا به اختلال قاعدگی ، ابتدا  در زمان فقدان علائم توسط یک پزشک متخصص زنان (یا پزشک فوق تخصص غدد داخلی) ویزیت شود و با انجام سونوگرافی و آزمایشات هورمونی از فقدان بیماری زمینه ای مطمئن شود آنگاه از پزشک معالج خود ، نسخه ای جهت این قبیل موارد که درد و علائم دیگر بروز میکنند دریافت نماید تا در صورت بروز “حال بد” غافلگیر نشود!امپول برای دل درد پریودی

اقدام غلط : بسیاری افراد در حال بروز قاعدگی دردناک با دست-پاچگی به پزشک مراجعه نموده و یا با اورژانس تماس میگیرند و درخواست مسکن یا انجام “سونوگرافی” دارند تا بقول خودشان ببینند چرا اینجوری شده! انگار ایام سلامت را از ایشان گرفته اند و یا مسکن یا سونوگرافی قادر به معجزه میباشند!

برخی اقدامات حمایتی در این موارد عبارتند از:

– استراحت کامل در منزل

– پوشیدن دامن گشاد یا شلوارهای با کمر گشاد که بر روی کمر و رحم و تخمدانها فشار نیاید

– عدم مصرف غذاهای نفاخ در ایام نزدیک به پریود نظیر پیاز ، کلم ، لوبیا ، بادنجان ، نخود ، قارچ ،

– مصرف مایعات فراوان خصوصا چای نبات گرم و نسبتا غلیظ (به شرط عدم ابتلا به دیابت)

– آرامش فکری و روحی و نداشتن استرس

– مصرف داروهای خوراکی که در این زمینه برخی داروهای پرمصرف را میبرم: (توضیح : اسامی داروها ، صرفا جهت اطلاع است و به معنی تجویز یا توصیه نیست)

الف : داروهای ضد دل پیچه نظیر هیوسین ، دی سیکلومین ، پروپانتیلین ، بلادونا(پی.بی) ، کلیدینیوم-سی ،

خاصیت بلادونا-پی-بی و کلیدینیوم-سی اینست که مقدار کمی داروهای آرامبخش نیز توسط شرکت داروئی به ترکیبشان افزوده شده لذا مختصری آرامش مقطعی برای بیمار خواهند داشت

ب : داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی نظیر مفیک اسید ، ایبوپروفن (یا همان بروفن ، ژلوفن ، ادویل ، ) ، دیکلوفناک (ولتارن ، آلفن-ایکس.ال ، ) و

عقیده غلط : بروفن باعث پوکی استخوان میشود!!!

نمیدانم اولین بار چه کسی این عقیده عجیب و غلط را مطرح نمود ولی همانقدر میدانم که برخی همکاران کم لطف و کم توجه به ترویج این عقیده سراپا غلط دامن میزنند

اقدام غلط : مصرف مسکنهای مخدر باعث بهبود سریع میشود!

مخدرهای خوراکی بازار  که با یک نسخه ساده یا اندکی پارتی بازی و چک و چانه زدن در دسترس عام قرار دارند، استامینوفن کدئین و ترامادول هستند که در کنار عوارض فراوان نظیر تشنج و تشدید ضعف و خوابالودگی و افت فشار ، مدت اثر بسیار کوتاه و محدودی دارند و به محض پایان اثر ، دوباره درد برمیگردد. در واقع صرفا علائم را ماسکه میکنند و بیماری اصلی سر جایش باقیست

ج : متوکلوپرامید برای تهوع و استفراغ

– و در صورت عدم پاسخدهی ، آنگاه به سراغ آمپول و سرم میرویم

اما اینکه چه آمپولی خوب است ؟ این خود مبحث مفصلی است. خیلی خلاصه عرض میکنم که مسکنهای تزریقی زیادی در بازار داروئی ایران موجود نیست. آمپول پیروکسیکام (روماکام ، روکامیکس ، ) در دسترس ترین است و بعد آمپول کمتر شناخته شده استامینوفن و نهایتا آمپول دیکلوفناک (ولتارن) و ندرتا آمپول ترامادول که خوشبختانه مورد اخیر تقریبا منسوخ شده.

اقدام غلط : ریختن آمپول پیروکسیکام داخل سرم تزریقی!

 اقدامی فوق العاده غلط و بسیار بسیار خطرناک است که متاسفانه کم شایع هم نیست!

خطر تزریق داخل سرمی پیروکسیکام از تشدید ضعف و افت فشار تا حساسیت و شوک و مرگ میباشد

اقدام غلط : کم لطفی دیگر قلیلی از همکاران ، تجویز آمپول کورتون(دگزامتازون) بعنوان مسکن است!

درست است که دگزامتازون ، درد پریود را کاملا از بین میبرد اما بهای آن ، ضعف ایمنی و سایر عوارض کورتونی است که در پست “دگزامتازون” برایتان بحث کرده ام

نکته بسیار مهم : واکنشهای بدن افراد در برابر داروهای مختلف با هم متفاوتند بطوریکه به یکنفر یک دارو اصطلاحا “میسازد” و به فردی دیگر با همان علائم و شرایط ، داروئی دیگر! لذا نسخه هیچ بیماری قابل توصیه برای بیمار دیگری نیست

– و بالاخره سرم مناسب برای بیماری که افت فشار دارد ، سرمهای حاوی نمک است و سرم قندی خالص (دکستروز) هیچ جایگاهی در درمان افت فشار ندارد

اقدام غلط : کار غلط دیگری که خیلی هم رواج دارد ، ریختن آمپول ویتامین ب-کمپلکس داخل سرم است

این کار فقط و فقط جنبه تجاری و تزئینی دارد و سرم را به یک رنگ زرد درخشان زیبا و چشم نواز و ویترینی در می آورد که هیچ سودی جز تشدید ضعف ندارد! درست خواندید! ریختن آمپول ب-کمپلکس داخل سرم نه تنها ضعف را تشدید میکند بلکه خطر ایجاد حساسیت ، شوک و حتی مرگ را نیز دارد

تا پست بعدی به خدا میسپارمتان

سللم خیلی ممنون از راهنمایی مفیدتون ممنون که انقدر رک و راحت نوشتین.



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

داروه

هیوسین یا (HYOSCINE) یا اسکوپولامین یك داروی آنتی‌كولینرژیك است. یعنی بر اعصاب خودكار بدن اثر می‌گذارد. با این كار خود موجب مـی‌شـود گـرفتگی عضلات روده برطرف شود. همچنین اثر آرامبخش بر مسیرهای عصبی كه تهوع و استفراغ را كنترل می‌كنند،دارد. از این دارو برای كاهش دردهای قاعدگی، كولیك صفراوی و كلیوی،همچنین طی اقدامات تشخیص مانند آندوسكوپی معده و اثنی‌عشر استفاده می‌شود. گاهی هم قبل از بیهوشی دادن به بیمار برای او تجویز می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، هیوسین در تسکین دردهای روده‌ای و درد شکمی کولیک مصرف می‌شود. درمان کمکی در اسهال و سندرم روده تحریک پذیر نیز مصرف دارد.

داروی هیوسین به شكل قرص 1 میلی‌گرمی و آمپول 2 میلی‌گرمی و شیاف در بازار ایران یافت می‌شود.دارو از راه دستگاه گوارشی جذب شده در كبد تجزیه شده و از راه كلیه‌ها دفع می‌شود. میزان مصرف دارو در بزرگسالان معمولا 2 میلی‌گرم‌4 بار در روز و در كودكان 6 تا 13سال‌1 میلی‌گرم‌3 بار در روز با تجویز پزشك است.

عوارض جانبی

امپول برای دل درد پریودی

خشكی دهان،تپش قلب،كاهش قدرت تطابق از عوارض این داروست.گر گرفتگی و احساس گرمای شدید نیز ناشی از عوارض داروست.یبوست و احتباس ادراری نیز ممكن است در اثر مصرف این دارو رخ دهد.هیوسین در اطفال می‌تواند باعث ایجاد بی‌قراری شود.

احتیاط كنید

این دارو در گلوكوم (آب سیاه) نباید مصرف شود چون گشاد كننده مردمك چشم است.در بیماران مبتلا به پورفیری نیز نباید مصرف شود.در افراد سالخورده و بیماران انسداد مجاری ادرار یا بزرگی پروستات نیز باید با احتیاط مصرف شود.

* مهم‌ترین نكته درخصوص این دارو این است كه هرگز آن را بدون تجویز پزشك مصرف نكنید.گاهی ممكن است مشكل شما فراتر از یك دل درد ساده باشد (به عنوان مثال آپاندیسیت باشد)،اما با مصرف این دارو درد بر طرف شده و دیگر متوجه علت اصلی نمی‌شوید (در این حالت ممكن است حتی آپاندیس پاره شده و موجب فوت بیمار شود.)

* قرص یا شربت را حدود یك ‌ساعت قبل از غذا و خواب بخورید.

* از آنـجـایـی ‌كـه دارو مـمـكن است سبب خـواب ‌آلودگی بیمار شود،بهتر است از انجام كارهایی كه نیاز به هوشیاری كامل دارد (مانند رانندگی) خودداری كنید.

* دارو را در محفظه سربسته،در مـحـیــط خـشـك و خـنـك دور از دسترس اطفال و نور نگهداری كنید.

* در صورت فراموش كردن نـــوبــت دارو بــه مــحــض یـادآوری دارویتان را مصرف كنید.اگر نوبت بعدی 2 ساعت دیگر است فعلاً ازیك نوبت مصرف صرف‌نظر كنید.

* هیوسین در موارد تاكیكاردی،نارسایی قلبی،انسداد فلجی روده،كولیت اولسروز و تنگی پیلور باید با احتیاط مصرف شود.

* در صورت تاری دید بر اثر مصرف دارو می‌توانید از عینك دودی استفاده كنید.در صورت برطرف نشدن مشكل برای تعدیل میزان دارو به پزشك مراجعه كنید.

* در هنگام مصرف این دارو بهتر است در معرض هوای گرم قرار نگیرید.

* مصرف این دارو به مادران شیرده توصیه نمی‌شود،زیرا می‌تواند سبب كاهش شیر مادران شیرده شود.

* بدون توصیه پزشك میزان دارو را تغییر ندهید.

امپول برای دل درد پریودی

به منظور حفاظت از بيماري كزار دو گونه آمادگي ضروري ميباشد ، ابتداء در دسترس

به چند دليل اقدام فوري در رابطه با انجام واكسيناسيون عمومي بر عليه تيفوئيد و

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *