استعلام شماره ثبت دارو

خواص دارویی و گیاهی

دانلود فایل

تاریخ آخرین بروز رسانیسه شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۵

شماره ه: 664/28    تاریخ: 1395/1/16

مدیر عامل محترم / ناظر فنی محترم کلیه شرکتهای تولید کننده و وارد کننده تجهیزات پزشکی

 

استعلام شماره ثبت دارو

موضوع: نحوه دریافت و مشاهده کد IRC

با سلام و احترام؛                                                                          آنی

ضمن عرض تبریک آغاز سال نو و آرزوی توفیقات روزافزون برای فعالان حوزه تجهیزات پزشکی، به اطلاع می رساند درخصوص طرح ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت اقلام ارتوپدی، کد IRC تولید شده در سامانه مرکزی سازمان غذا و دارو برای فرآورده های ثبت شده (دارای کد IMD در اداره کل تجهیزات پزشکی) در لینک http://irc.fda.gov.ir  فعال گردیده است. کلیه شرکت ها می توانند پس از ورود به لینک فوق و  انتخاب عنوان تجهیزات و شرکت خود، کد IRC فرآورده را مشاهده نمایند.

مهندس صفوی مدیرکل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی

صنایع وتولیدکنندگان

داروسازان و پزشکان

بیماران و مصرف کنندگان

توزیع کنندگان و واردکنندگان



اصالت دارو هایی که در ایران تهیه و تولید می شود را به راحتی میتوان از وزارت بهداشت استعلام کرد. از مصرف داروهایی که اصالت آن ها را استعلام نکرده اید جدا خودداری کنید. حتی اگر از داروخانه های معتبر سراسر کشور تهیه کرده اید. توصیه‌ای که در این زمینه مسئولان به مردم دارند این است که بحث استعلام اصالت کالاهای سلامت را جدی بگیرند،  به‌طوری که بعد از تهیه دارو و سایر کالاهای سلامت از طریق سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ یا از طریق نرم‌افزار TTAC که بر روی موبایل‌ها قابل نصب است و یا از طریق  سایت TTAC.IR اصالت کالا را استعلام و شناسایی کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت در مهر ماه ۹۷ گفته بود که مردم حتی دارویی را که از داروخانه می‌گیرند، حتما استعلام کنند. ما هم به خود داروخانه‌ها و هم به خریدار توصیه می‌کنیم این استعلام را انجام دهند. زیرا به هر حال به طرق مختلف و با روش‌های مختلفی فرآیند قاچاق و ورود کالاهای جعلی و تقلبی انجام می‌شود. سامانه هایی که وزارت بهداشت در سالهای اخیر راه اندازی کرده است، فواید خوبی دارد.

این سامانه ها می توانند مشخص کنند که به طور مثال کدام دارو بر اساس توزیع بیماری در چه مناطقی استفاده می شود. همچنین این سامانه ارتباط سازمان غذا و دارو با گمرک و صنعت و تجارت را فراهم کرده است و اطلاعات این سامانه می تواند برای بانک مرکزی به عنوان ملاک توزیع ارز قرار گیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت: اصالت داروهای داروخانه استعلام شود

استعلام شماره ثبت دارو

درباره دارو هم با توجه به اهمیت خاصی که دارد، توصیه به تک تک افرادی که دارو را تهیه می‌کنند، این است که اولا حتما دارو را از داروخانه تهیه کنند و در عین حال حتی دارویی را که از داروخانه تهیه می‌کنند، از طریق روش‌های اعلام شده استعلام کنند. این اقدام به ویژه درباره کالاهایی که تحت عنوان برند و کالاهای خارجی عرضه می‌شوند، بسیار مهم است.

راه های بررسی و کنترل اصالت کالا در برچسب های جدید

برچسب های اصالت محصولات دارویی

۱-  استعلام از طریق آدرس  http://www.ttac.ir

بر روی برچسب های اصالت چندین کد مشاهده میشود. شما می توانید با وارد شدن به آدرس فوق و وارد کردن  هرکدام از کد های مورد نظر در محل خاص خود اصالت کالای خریداری شده را استعلام نمائید.

۲-  استعلام از طریق سامانه پیام کوتاه یا تلفن گویا

بر روی برچسب های اصالت، شناسه اصالت درج گردیده است. این شناسه یک کد ۱۶ رقمی بوده و توسط لایه ای پوشانده شده است که پس از خراشیدن و برداشتن این لایه توسط مصرف کننده آشکار خواهد شد. این شناسه را می توان از طریق شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا شماره تلفن گویا ۰۲۱۶۱۸۵ ، مورد بررسی و کنترل قرار داده و از اصالت کالای خریداری شده اطمینان حاصل نمود.

تصویری از محیط نرم افزار کنترل اصالت محصول

محیط نرم افزار تی تاک

۳- استعلام بارکد مندرج بر روی برچسب

بارکدهای مندرج بر روی برچسب را می توان از طریق تلفن همراه هوشمند بازخوانی کرد. جهت بازخوانی این بارکدها بایستی حتما سامانه TTAC  بر روی گوشی تلفن همراه نصب گردد. بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات دریافتی با فراورده مورد بررسی و یا عدم تایید فراورده مورد نظر از طریق روشهای فوق، اصالت کالا مورد تایید نمی باشد. لذا درصورت مشاهده این گونه موارد، موضوع را به معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.

در هنگام استعلام اصالت کالا با برچسب های جدید پیام های گوناگونی ممکن است دریافت شود. نوع پیام دریافتی نشان دهنده اصالت کالای مورد نظر می باشد.

انواع پیام های دریافتی:

۱- اصالت این فرآورده مورد تأیید است.

۲- اصالت این فرآورده قبلاً توسط همین سامانه/دستگاه کنترل شده است.

۳- اصالت این فرآورده قبلاً توسط سامانه/دستگاه دیگری کنترل شده است.

۴- این فرآورده تقلبی است.

۵- تاریخ مصرف این فرآورده گذشته است؛ لطفاً از مصرف آن خودداری فرمایید.

۶- لطفاً از مصرف فرآورده خودداری کرده و آن را به محلی که از آن خریده‌اید، بازگردانید.

۷- مصرف‌کنندۀ گرامی به‌ دلیل عدم بارگذاری کامل اطلاعات این فرآورده، امکان پاسخ‌ گویی توسط سامانۀ ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت‌ وجود ندارد. لطفاً طی روزهای آینده مجدداً تلاش کنید.

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای Rooziato (روزیاتو) محفوظ است.

آیا می دانید داروی شما به چه منظور تجویز شده است ؟ آیا از نحوه مصرف صحیح نگهداری، عوارض و تداخلات داروی خود مطلع هستید؟      آیا می دانید در هنگام مسمومیت دارویی یا غذایی چه باید کرد؟         شماره تلفن 149 مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم کشوری به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به سؤالات دارویی همشهریان محترم می باشد. همچنین مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شماره تلفن 3155579 در ساعات اداری پاسخگوی سؤالات دارویی شما می باشد                             مرکز اطلاع رسانی دارو و سمومDPIC                                     * برای حفظ سلامت خودمان آنتی بیوتیک را هوشمندانه استفاده کنیم .                                     * متاسفانه آمار ها نشان می دهد که کشور ایران رتبه سرانه مصرف دارو در جهان را دارد.

آشنایی با برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور



Richfile
 

مصرف اقلام خوراکی، آرایشی و بهداشتی سالم یکی از بزرگترین دغدغه های جامعه امروز است. با توجه به اینکه بخش زیادی از این کالاها از کشور های دیگر وارد کشور ما می شود، کنترل و نظارت سازمانهای ذیربط از جمله سازمان غذا و دارو از محل تولید، حمل و نقل تا عرضه کالا بسیار حائز اهمیت می باشد. یکی از راه های اطمینان از اصالت و سلامت این گونه کالاها وجود برچسب های اصالت بر روی کالا می باشد.

استعلام شماره ثبت دارو

لذا سازمان غذا و دارو برای کلیه محصولات سلامت محور اعم از خوراکی، آرایشی، بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی وجود برچسب اصالت و سلامت را الزامی نموده است.

بازرسان معاونت غذا و دارو کلیه محصولات سلامت محور را در سطح عرضه مورد بررسی قرار داده و در صورت مشاهده اقلام فاقد برچسب اصالت اقدام به جمع آوری کالا می نمایند.


 

انواع برچسب های ارائه شده بر روی محصولات تا کنون شامل:


برچسب شبنم 



برچسب اصالت



برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت


در حال حاضر کلیه محصولات سلامت محور بایستی دارای برچسب اصالت یا برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت باشند و هیچگونه برچسب دیگری مورد تایید نمی باشد.

مشخصات برچسب های ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت

برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارای بخش های زیر می باشد:


–        شناسۀ تجاری فرآورده (GTIN)


–        شناسۀ ردیابی، رهگیری (UID)


–        شمارۀ سری ساخت (Lot/Batch Number)


–        تاریخ انقضا (Exp Date)


–        شناسۀ اصالت


 


شناسه تجاری فراورده (GTIN):

شمارۀ جهانی اقلام تجاری است که برمبنای استانداردهای سازمان GS1صادر شده است و دارای طول ثابت 14 رقم می‌باشد.  


      


 شناسۀ ردیابی و رهگیری (UID):

شناسۀ اختصاصی و منحصر به‌فرد و غیرتکراری برای هر واحد فرآورده است که دارای طول ثابت 2 رقم می‌باشد و شرکت صاحب پروانه طبق استاندارد ذیل آن را تولید می‌کند.



شناسۀ اصالت:

شناسۀ 16 رقمی، منحصر به ‌فرد و متناظر با UIDکه مختص هر واحد فرآورده است که با لایه‌ای پوشانده شده و پس از برداشتن این لایه توسط مصرف‌کننده آشکار خواهد شد.


برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کنترل اصالت:

برچسب اصالت دارای ویژگی هایی است که کلیه عرضه کنندگان و مصرف کنندگان اقلام سلامت محور را قادر می سازد اصالت کالا را مورد بررسی قرار داده و پس از حصول اطمینان از اصالت کالا اقدام به خریداری و مصرف کالای مورد نظر نمایند. 

                                                                                 

راه های بررسی و کنترل اصالت کالا در برچسب های جدید:


1-  استعلام از طریق آدرس  http://www.ttac.ir

بر روی برچسب های اصالت چندین کد مشاهده میشود. شما می توانید با وارد شدن به آدرس فوق و وارد کردن  هرکدام از کد های مورد نظر در محل خاص خود اصالت کالای خریداری شده را استعلام نمائید.


 

استعلام شماره ثبت دارو

2-  استعلام از طریق سامانه پیام کوتاه یا تلفن گویا

بر روی برچسب های اصالت، شناسه اصالت درج گردیده است. این شناسه یک کد 16 رقمی بوده و توسط لایه ای پوشانده شده است که پس از خراشیدن و برداشتن این لایه توسط مصرف کننده آشکار خواهد شد. این شناسه را می توان از طریق شماره پیامک 28822 و یا شماره تلفن گویا 216185 ، مورد بررسی و کنترل قرار داده و از اصالت کالای خریداری شده اطمینان حاصل نمود.


 


3- استعلام بارکد مندرج بر روی برچسب

بارکدهای مندرج بر روی برچسب را می توان از طریق تلفن همراه هوشمند بازخوانی کرد. جهت بازخوانی این بارکدها بایستی حتما سامانه TTAC  بر روی گوشی تلفن همراه نصب گردد.

بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات دریافتی با فراورده مورد بررسی و یا عدم تایید فراورده مورد نظر از طریق روشهای فوق، اصالت کالا مورد تایید نمی باشد. لذا درصورت مشاهده این گونه موارد، موضوع را به معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.


 


طرح های برچسب اصالت و سلامت جعلی

 از آغاز اجرای این طرح برچسب اصالت و سلامت، تغییراتی نموده است که اشکال آن در تصویر زیر قابل مشاهده است:



 

در این میان برخی افراد سودجو اقدام به چاپ و الصاق برچسب های تقلبی بر روی کالاهای فاقد مجوز بهداشتی نموده و اقلام فوق را در انبارها و سطح عرضه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی توزیع نموده اند که نمونه تصویر برچسب های جعلی در شکل فوق قابل مشاهده است.


 


 

در هنگام استعلام اصالت کالا با برچسب های جدید پیام های گوناگونی ممکن است دریافت شود. نوع پیام دریافتی نشان دهنده اصالت کالای مورد نظر می باشد.


 


انواع پیام های دریافتی:


1- اصالت این فرآورده مورد تأیید است.

2- اصالت این فرآورده قبلاً توسط همین سامانه/دستگاه کنترل شده است.

3- اصالت این فرآورده قبلاً توسط سامانه/دستگاه دیگری کنترل شده است.


4- این فرآورده تقلبی است.

5- تاریخ مصرف این فرآورده گذشته است؛ لطفاً از مصرف آن خودداری فرمایید.

6- لطفاً از مصرف فرآورده خودداری کرده و آن را به محلی که از آن خریده‌اید، بازگردانید.

7- مصرف‌کنندۀ گرامی به‌دلیل عدم بارگذاری کامل اطلاعات این فرآورده، امکان پاسخ‌گویی توسط سامانۀ ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت‌ وجود ندارد. لطفاً طی روزهای آینده مجدداً تلاش کنید.


 


چند نکته:

–       جهت اطمینان از اصالت کالای خریداری شده حتما به یکی از روشهای ذکر شده، اصالت آنرا استعلام نمائید.

–       رنگ برچسب اصالت با پس زمینه سفید و حاشیه زرد رنگ بوده و هر برچسبی با شکلی دیگر، مورد تایید نمیباشد.

–       به ازای هر واحد فراورده از هر سری ساخت یک شناسه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت بر روی فراورده درج می گردد.

لذا وجود هرگونه شناسه تکراری نشانه جعلی بودن برچسب مورد نظر می باشد.


 


 

کنترل شناسه اصالت بر روی هرگونه کالای سلامت محور


خارجی فراموش نشود.


سند علمی دانشگاه
بره استراتژیک دانشگاه
مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی
مـــاهه حـــیات
مرکز هم اندیشی اساتید
جشنواره شهید مطهری
حاکمیــت بالینـــــی
پورتال دستگاه های اجرایی استان
پرسش های متداول
Distance Learning College
مجمع خیرین سلامت

اعضای هیات علمی
کارکنان دانشگاه
گالری عکس دانشگاه
مرکز پاسخگویی 149
نظام جامع پیشنهادات
کانون دانش آموختگان
ارتباط با مدیران
راهنمای ارباب رجوع
روش انجام خدمات
فهرست خدمات قابل ارائه
کمیته ها و شوراها

دریافت آنتی ویروس
امور مشترکین
ثبت و انتخاب واحد
نوبت دهی درمانگاه ها
رزرو شارژ اینترنتی غذا
فیلم های آموزش سلامت
روزه های ایران
ثبت متقاضیان طرح
پست الکترونیک دانشگاه
دانشگاه های علوم پزشکی
 


صفحه اول دانشگاه معرفی دانشگاه کارکنان  تماس با دانشگاه امور مشترکین تماس با مدیر سایت
 


  @218″ KAUMS
دانشگاه علوم پزشکی کاشان 

راهنمای استفاده از کد QR

استعلام شماره ثبت دارو

امروزه یکی از دغدغه های اصلی مردم جهت استفاده از فرآورده های سلامت محور (اعم از دارو ، غذا و آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و )، آگاهی از اصالت فرآورده می باشد. از این رو سازمان غذا و دارو بر آن شد تا نرم افزار “تی تک” را جهت کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت‌محور توسط عموم مردم، ایجاد نماید.

برای ا طمینان از اصالت فرآورده ، پس از خراشیدن لایه رویی برچسب زرد رنگ کنترل اصالت و استعلام کد 16 رقمی آن توسط کاربر، نرم افزار تی تک به سامانه کنترل اصالت سازمان غذا و دارو متصل شده و نتیجه استعلام را به کاربر نمایش می‌دهد. از دیگر قابلیت‌های این سامانه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- نمایش کاتالوگ فرآورده های سلامت محور از طریق اسکن بارکد یا استعلام شناسه UID فرآورده

2- نمایش اطلاعات دارویی از قبیل نحوه مصرف، قیمت ، محصولات مشابه و

3- نمایش لیست داروخانه‌های نزدیک به کاربر

4- ثبت شکایات مردمی در خصوص خدمات داروخانه، فروشگاه و دیگر ارگان‌های وابسته به حوزه سلامت‌محور

5- ثبت گزارش‌های عوارض دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی

6- جستجوی داروهای کمیاب جهت مشاهده موجودی داروخانه ها

بهبود جزئی رابط کاربری

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *