اثرات منفی مصرف شیشه



همه ما به خوبی از ضررهای مواد مخدر آگاهی داریم و می دانیم که نباید تحت هیچ شرایطی حتی به آن ها فکر کنیم. این مواد می توانند زندگی هر کسی را به نابودی کشانده و علاوه بر ایجاد مسائل روحی، مشکلات جسمی جبران ناپذیری به وجود بیاورند. مواد مخدر زیادی با اسامی مختلف وجود دارد، اما این روزها از شیشه صحبت می شود.

مت آمفتامین یا همان شیشه از جمله مواد مخدر صنعتی است که چند سالی از ورود آن به بازار می گذرد و بسیاری را به کام مرگ کشانده است. این ماده روانگردان و محرک، روی مکانیسم های مغز به صروت مستقیم تاثیر گذاشته و در فرد شادی و هیجان ایجاد می کند. علی رغم آنکه تا به حال بحث های زیادی درباره شیشه به میان آمده، اما نکاتی درباره این ماده وجود دارد که کمتر کسی از آن ها آگاه است.

ما قبلا در مقاله ای نکات باور نکردنی درباره هروئین را به اطلاع شما رسانده ایم و امروز نیز قصد داریم ۱۶ حقیقت عجیب درباره شیشه را مورد بررسی قرار دهیم. تا پایان همراه باشید.

مت آمفتامین در میان مصرف کنندگان با های شیشه، یخ و گچ نیز شناخته می شود. شیشه معمولا در حالت سفید، بدون بو، تلخ مزه و کریستالی مشاهده می گردد.

اثرات منفی مصرف شیشه

بر خلاف هروئین، کوکائین و ماریجوانا، شیشه در طبیعت یافت نمی شود و برای ساخت آن از مواد شیمیاییِ کالاهای قانونی مانند داروهای سرما خوردگی و کود استفاده می گردد.

شیشه در سال ۱۸۸۷ هنگامی که دانشمندان در حال جدا کردن افدرین از بوته افدرا بودند، اختراع گشت. دانشمندان در سال ۱۹۱۹ میلادی مت آمفتامین را با استفاده از ترکیب افدرین، فسفر قرمز و یُد تولید کردند.

بر خلاف موادی مانند هروئین و کوکائین، شیشه ماده ای سریعا اعیاد آور نیست. این باور نادرست در میان مردم رواج یافته و مصرف کنندگان تا مدتی به آن اعتیاد پیدا نمی کنند. راه های درمانی برای رهایی از اعتیاد به شیشه، مشابه با دیگر مواد مخدر است.

مت آمفتامین با توجه به نوع مصرف حالات ذهنی را تغییر می دهد. در صورت کشیدن و یا تزریق آن، شیشه نوعی فشار در مصرف کننده به وجود می آورد و فرد تا چند دقیقه در همین حالت باقی می ماند. در صورت استشمام و یا تزریق توسط سوزن، شوک شدیدی به فرد وارد خواهد شد.

شیشه معمولا با الگویی موسوم به «خوشگذرانی و سقوط» مورد سوء استفاده قرار می گیرد. برخی از مصرف کنندگان به قدری زیاده روی می کنند که در مدت چند روز مصرف پیاپی، نه چیزی می خورند و نه می خوابند.

احساس خوبی که فرد از مصرف شیشه به دست می آورد، ناشی از رها شدن مقدار زیادی دوپامین در مغز است. مواد مخدر همین مکانیسم را در بدن ایجاد می کنند و باعث می شوند احساس سرخوشی و لذت کاذب در مصرف کننده به وجود بیاید.

مدتی پس از اعتیاد و مصرف زیاد، فرد دچار افسردگی، خستگی و زود رنجی می شود. همچنین گزارش شده که پس از مصرف زیاد شیشه، فرد با مشکلات روانی رو به رو گشته و حتی احساس لذت نیز به وی دست نمی دهد و همین امر سبب می گردد که وی به مصرف روی بیاورد.

در طول جنگ جهانی دوم، آدولف هیتلر بین سربازان خود مت آمفتامین توزیع می کرد تا روحیه آن ها را تقویت کرده و افراد را هوشیار نگه دارد.

آمفتامین به نوعی از خانواده مت آمفتامین است. این ماده تقریبا همان تاثیر را روی فرد می گذارد. جالب است بدانید که بدن ما در فرایند هضم نهایتا مت آمفتامین را به آمفتامین تبدیل می کند.

رفتار همراه با اضطراب، برانگیخته حرف زدن، عصبانیت، تحریک پذیری، افزایش فعالیت فیزیکی و عدم مصرف غذا و یا خوابیدن به مدت طولانی، از جمله نشانه های فرد مصرف کننده شیشه به شمار می روند. مردمک چشم گشاد و ضربان قلب بالا نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

شیشه از نظر میزان قابلیت سوء مصرف در درجه دوم که میزان بالایی است قرار می گیرد. شما تنها با مجور پزشک و برای مصرف دارویی به طور قانونی به آن دسترسی خواهید داشت. شیشه می تواند برای درمان «حمله خواب» مورد استفاده قرار بگیرد. به علاوه دوز مصرفی نیز بسیار پایین تر از چیزی است که معتادان به بدن خود وارد می کنند.

در گذشته شیشه به عنوان دارویی برای درمان احتقان بینی فروخته می شد. استفاده در اسپری های نایژه (بینی) هم از دیگر موارد مصرف آن بود.

دِسوکسین یکی از معدود برندهایی است که شیشه را به صورت قانونی تولید می کند، اما به ندرت تجویز می گردد. این دارو برای درمان اختلال کم توجهی-بیش فعالی، چاقی شدید و حمله خواب به کار گرفته می شود.

مت آمفتامین به صورت گسترده به عنوان دارویی برای کاهش وزن و درمان افسردگی معرفی شد. آمفتامین نیز برای کنترل وزن، افسردگی خفیف و عملکرد ورزشی بهتر مورد استفاده قرار می گرفت. رانندگان وسایل نقلیه سنگین نیز برای رانندگی طولانی تر و پرهیز از خواب این ماده را مصرف می کردند.

شیشه همانند قرص های روانگردان، در میهمانی ها و جشن های شبانه مصرف می شود و جوانان ۱۵ تا ۴۰ ساله به سمت آن تمایل نشان می دهند.

سلام
خواهش می کنم مطلب مفصلی در مورد این هیولا بذارید
به خصوص در مورد اینکه چطوری می شه رها شد از این کابوس!
من عزیز دلی دارم که آلوده س به این مخدر که حتا دوست ندارم اسمش رو هم بیارم
خانمی هستن ۲۶ ساله
در مورد عوارض و راهکارهای این دیو هم حرف بزنید

ممنون از شما

با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز ..‌ متاسفانه شیشه ماده بسیار قدرتمند و خطرناکی و به خیال عموم مردم اعتیاد هم نداره که متاسفانه باید گفت اعتیاد بسیار قدرتمندی داره .. من نزدیک به یازده سال مصرف کننده کراک و شیشه بودم و هر راهی را که فکر کنی رفتم تا رها بشم اما نشد تا اینکه ۴سال پیش با کنگره ۶۰ آشنا شدم و به درمان رسیدم لطفا توجه کنید : ترک نه درمان درمان یعنی بسته شدن پرونده به لطف خدا .. تنها راه درمان اعتیاد کنگره ۶۰ هست ، در اینترنت یه سرچ بزنید و آدرس و تلفن شعبه نزدیک به خودتون را پیدا کنید .. در ضمن کنگره ۶۰ رایگان هست

هایزنبرگ داری چکار میکنی؟

عع بریکینگ بد میبینی

واقعا آدم باید خیلی شیرین عقل باشه که بخواد خودشو با این آشغالا شاد بکنه.
دوستدوست نابابخیلی بترسید ازش و فاصله بگیرید..
شوخی شوخی شرو میشه ولی راه برگشتی نداره..

سلام
تو رو بخدا قسمتون میدم حتی برای یکبار هم امتحان نکنید
هرکس بشما حتی بهترین افراد و دوستان در زندگیتان مصرف این ماده را سفارش و یا تعارف کرد مطمئن باشید و بی شک که دشمن شماس

دوست ناباب وسیله هست.اینها همه بهانه و توجیه برای اشتباهاتمون هست. انسان دارای قدرت تصمیم و تشخیص هست و مهم تر اراده و شعور داره.همه میدونن ک اب جوش داغه و اسیب زننده هست.و همیشه مراقب هستیم.اگه دوست نابات باعث این مسایل میشه پس اونهایی هم ک ب مذارج عالی رسیدند دوستهای باب و خوبی داشتند ک الان بزرگترین دکتر و پرفسور و نوابغ دنیا شدند.همیشه از قدیم گفتند خودم کردم ک لعنت بر خودم باد.

نه بازم خیلی تأثیر داره دوست به قول شاعر گفتنی کمالذهمنشین در من اثر کرد وقتی طرف دوستاش خراب باشن بالاخره یه جا وسوسه میشه میمه ببینم چیه اینا این همه میزنن حال مبکننن

شیشه آبی؟ من که تا حالا ندیدم البته جز اینکه هایزنبرگ.وارد کار شده باشه

با سلام خدمت هموطنان عزیزم تجربه ی شیشه خیلی خیلی دارم اما خوشبختانه خانواده ی فوق دست بالایی هستیم و از ترس اینکه ترد نشم امتیازاتم و از دست ندم با فاصله زیاد از هم مصرف کردم ب واقع بدی از شیشه ندیدم نمیدونم از چی حرف میزنید چون چند وقتیه مواد اسیدی استفاده میکنم اما همین اسید هم با فاصله های طولانی از جمله بونسای تیتاخ ال اس دی و بخاطر این میگم شیشه نوه ی این روانگردان های اسیدی نمیشه شیشه نسبت به اینجور مخدرها بچه بازیه به نظرم مسخره میاد بونسای یا تیتاخ دست هر. کسی نیست ال اس دی که کلا خیلی محدود و کمه خیلی خیلی کم توهم های وحشتناک احساس مرگ در بار اول مصرف هر نوع اسید شنیدن صداهای عجیب افکار عجیب دیدن چیزای عجیب حالتی ک نمیتونی صحبت کنی خودت و نمیشناسی ترس های مرگ اور اضطراب دلشوره خفگی خشکی دهن سبک وزنی تا حد پر گرسنگی شدید و لال شدن موقت رویاپردازی های ناخوشایند و گاه خوش ایند اما اما اما وقتی که رو اسید هر نوعش شما به خودتون میاین ی دید خیلی زیبا ب اطرافیان جهان ی ارامش خاص و خندیدن به توهمایی که زدی و که چقدر من خنگ و دیوونه ام واقعا اینا توهم بوده؟و احساس مهربانی بیش از حد و اینکه غیر قابل توصیف به توهماتی که در اثر مصرف میزنی فکر میکنی و برات جالبه من شخص خودم توهم زدم رو اسید بونسای ک مهمون اومده خونمون مهمونی تموم شده همه رفتن ب خودم اومدم دیدم هیچکس خونه نبوده از روز قبل من کل اون ۳۰ دقیقه رو فقط رو مبل بودم اینم بگم ۳۰ دقیقست ولی ۳۰۰ سال طول میکشه ک تموم شه اون ۳۰ دقیقه اینقدر تو عذاب سپری میکنه ادم اما ب خودت میای خیلی خیلی فوق العادست این مال بچه اسید بود گفتم اصل اسید تمام اینا ۱۰۰ برابر وحشتناک تره و ۲ روز طول میکشه ب حالت عادی برگردی همه ی دنیا رو کارتونی میبی موج میاد درختا زنده میشن نفس میکشن کارتون میبینید همه چیز و ال اس دی دنیاش فرق داره با بونسای و تیتاخ من ۲ بار مصرف کردم ۲ بار خوردم همون بونسای ۱۰۰۰۰ برابر قوی تر و دردناک تر اما واقعا ددنیای اسیدی ی دنیای زیباست زندگی بدون اسید و بچه اسید بی معنیه ولی تا کی تا کجا؟تا جایی ک از خود بیخود بشید؟تمام مخدرهای دنیا رو به ۱ شام خوردن سر سفره ی پدرم نمیدم تمام دنیا رو ن مخدر هستی خداوند و به با خانوادم گذروندن نمیدم میدادم دیگه نمیدم ۷۹ روزه هیچ گونه دود مخدر مشروب سیگار مصرف نکردم. و هیچوقت نمیکنم مخفیانه جلسات و میرم هم روانشناسی چون مغزم قسمتی ازش از بین رفته یچ چیز جدیدی یاد نمیگیرم😭کند ذهن شدم اما خدا دوستم داره داره بر میگرده زود متوجه شدم نمیخوام این زندگیه بی درد و از دست بدم اانواع مخدر و زدم از مرفین هشیش تریاک هرویین و هر چی که فکر کنیدبه خداییه خدا قسم هیچی حالت عادیم نشد البته من هنوزم کامل خوب نشدم مغزم روش داره کار میشه خوب شدم اما حدودا ن کامل ۱۰۰ نفر ۵ نفر برمیگرده من جز اون ۵ نفر بودم که برمیگرده ولی طی زمان بسیار زیاد خیلی کار رو مغزم باید بشه که یادگیریم برگرده افسردگیم خوب بشه کابوس دیدنم و وحشت های زمان استفاده توهم نمیزنم از کارام نفرت دارم و میترسم خواهشا اطلاع رسانی کنید به خانواده ها قشر جوان و نوجوان که استفاده نکنن هیچگونه مخدر و الکلی رو دوستم و مشروب کور کرد دوستم و اسید دیوونه کرد تو سفر ۲ روزه موند سفرش ابدی شد تو همون حالت موند اطلاع رسانی بشه لطفا در مورد اسید

من درکت میکنم کاملا منم هرموادی رو امتحان کرده بودم هر راهی رو رفته بودم ولی الان به ۱۴ ماه پاکیه خودم افتخار میکنم از انجمن ان ای کمک بگیر کار سازه موفق باشی

داداش الان رو فازی ؟ تو رو وست خودتم فهمیدی تو این پنجاه شصت خط چی نوشتی ، الله اکبر از این جنس های افلاطونی و بمبی

سلام توکه اینهمه ازجلزوولزسینه ات نوشتی وگفتی ایاتمایل داری یابرات مقدوره به همدردت کمک کنی اینجورم که ازحرفات پیداست ازلحاظ مالی بی نیازی لطفا اگه طلبه بودی من متاهلم شدیداازکاری که میکنم تنفردارم چون باهربارمصرف میدونم که دارم به زن وبچم خیانت میکنم قول میدم محضری یاهرمدل که بخوای بعدازبهبودی تمام هزینه هایی که نسبت به من انجام دادی مادی ومعنوی تلاش میکنم جبران کنم اگرواقعا کمکی ازدستت برمیاد به هم دردت کمک کن وخوشحالم که پاک وپاکیزه شدی

سلام لطفا سوالمو جواب بدید من یه همکار دارم که شیشه مصرف میکنه البته ن این ک بشینه بقل دست من و بکشه اما محیط جوریه ک هوا جریان داره و میترسم ازین طریق من هم اعتیاد پیدا کنم ایا همچین چیزی ممکنه لطفا جواب بدید من خیلی نگرانم

نه داداش هیچ اسیبی برای اطرافیان نداره ، نگران نباش من نزدیک به هشت سال شب و روز تو خونه ی هفتاد متری یه کله بدون وقفه مصرف میکردم در صورتی که چهار نفر از اعضای خانواده هم منو تحمل میکرد ، ولی خدا رو شکر اسیبی به اونها نرسید و خودمم تا الان نزدیک به هجده ماه هستش گذاشتمش کنار

آره خیلی خطرناکه افسردگی و پوچی بیخوابی و فرار از اجتماع و گوشه نشینی و داغون شدن چهره به مرور زمان

اثرات منفی مصرف شیشه

سلام ایا شیشه باعث اعتمادبه نفس وجلوگیری ازبروزعلائم ونشانه های کمبوداعتمادبه نفس خجالت زدگی وشرمساری میشه

بله داداش .شیشه کلا کارش همینه که اعتماد به نفس بهت میده ..از یه ادم خجالتی گوشه گیر یه استاد دانشگاه میسازه که نصف ملت یه کشور نشستن پای سخنرانیش. اگه رئیس پلیس مواد مخدر ایران در حال کشیدن مچتو بگیره انقدر اعتماد به نفس داری که طرف به خودش شک میکنه که نکنه مواد واسه خودم باشه .. اینارو نگفتم که تا پیامو خوندی فوری بری دنبال ساقی محلتون..گفتم که صادقانه بهت بگم اگه دوتا خوبی کاذب چند دقیقه ای داره هزارتا بدی و کوف و زهر مار داره که یه عمر دست از سرت بر نمیداره . به خاطر چند دقیقه اعتماد به نفس که خیلی راحت میتونی با خوندن دوتا کتاب به دستش بیاری خودتو تبدیل میکنی به یه لکه ننگ خانواده که هیچ راه برگشتی هم توش نیست اون موقه دیگه کل موادهای دنیا هم جمع بشن و تو مصرف کنی نمیتونی حتی سر سوزن اعتماد به نفس دورانی رو داشته باشی که پاک پاک بودی که تو الان بهش میگی ادم خجالتی . خدا کنه هیچ وقت نه تو نه هیچ جوان دیگه ای پاشو تو این باتلاق نزاره که نه تنها خودشو نابودمیکنه بلکه پدر و مادر وخانواده هم نابود میشن
یا حق..

از چه اسیدی استفاده میکنن

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای Rooziato (روزیاتو) محفوظ است.

به گزارش ایرنا ، در بسیاری از میهمانی ها، محافل این جمله به کرات شنیده می شود که شیشه هرگز اعتیاد اور نیست همین باور غلط و این گونه باورها موجب سوق پیدا کردن افراد به ویژه جوانان به این ماده رونگردان می شود و یک رفتار ناسالم را عادی جلوه می دهد.
اگر تعداد کمی از افراد جامعه ممکن است به آن مبتلا باشند ولی مشکلات و عوارض آن دامنگیر بسیاری از افراد جامعه می شود.
بدلیل ناآگاهی از پدیده اعتیاد بعضی از مردم بخصوص جوانان فکر می کنند با مصرف شیشه دچار هیچ عارضه و مشکلی نمی شوند در حالی که چنین نیست آیا تاکنون شنیده اید کسی بگوید: سالهاست که مواد مصرف می کنم ولی تا به حال مشکلی برایم پیش نیامده است؟!»
به گفته کارشناسان، شیشه از اعتیاد آوردترین روانگردانهاست که یکبار مصرف آن تا 8 درصد احتمال استفاده مجدد را افزایش می دهد.
به باور آنان مصرف کنندگان شیشه قشر جوان هستند و از این ماده مخدر بخاطر افزایش ساعات بیداری، افزایش کارایی و انرژی در محل کار و دانشگاه استفاده می کنند.
از آنجایی که تحریک مصنوعی مغز، اعتماد شخص را افزایش می دهد مصرف کننده نه تنها به سادگی قادر به ترک آن نخواهد بود بلکه در صورت ترک هم لذت زندگی عادی برایش بی معنا شده و امکان ابتلا به افسردگی در او افزایش می یابد.
این ماده با ظاهری مانند خرده شیشه، سفید، بی بو، و تلخ مزه است و به راحتی در آب یا الکل حل می شود به همین دلیل گاهی از آن بصورت تزریقی هم استفاده می شود.
قتل های فجیعی چون شک مرد شیشه ای به همسرش و قتل او وقوع آن در حالت عادی دور از ذهن است و تنها فرد متوهم شیشه ای بدلیل تصورات نادرست دست به این اعمال می زند.
بر اساس آمارهای تایید شده نیروی انتظامی در یک سال گذشته مصرف شیشه به حدی افزایش یافته که هم اکنون پرمصرف ترین ماده روانگردان در کشور است و هم اکنون براساس آمار مراکز درمانی اعتیاد، 4 هزار معتاد در استان یزد وجود دارد که حدود 2 هزار نفر از جمعیت استان به نوعی با عوارض و آسیب های مواد مخدر درگیر هستند.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان یزد این درحالی است که از مجموع معتادان یک درصد آنان مواد مخدر صنعتی مصرف می کنند.
اما شیشه چه تأثیری در ذهن و روان فرد ایجاد می کند؟ چگونه دچار توهم می شوند پرسشهایی است که جواب آنها را در گفت وگوی خبرنگار ایرنا با بهبود یافته گان از این مواد خواهیم شنید.
***
یکی از این افراد که که 6 سال است مصرف شیشه را کنار گذاشته گفت: اولین دفعه با این باور غلط که شیشه اعتیاد نداره و مانند الکل است آن را مصرف کردم.
این فرد با بیان اینکه از طریق دوستان ناباب با این ماده آشنا شدم افزود: در آن موقع که معتاد به این ماده نشده بودم از نظر مالی وضع خوبی داشتم اما در مدت سه سال تبدیل به یک کارتن خواب شدم.
وی ادامه داد: ان موقع زد داشتم که بدلیل معتاد بودن به این ماده روانگران و توهمات، زدم مرا ترک کرد و از هم جدا شدیم.
برده با بیان اینکه باعث ننگ خانواده شده بودم افزود: چون بصورت تزریقی شیشه مصرف می کردم مادرم همیشه می گفت خدا کنه بمیری تا آبروی چندین ساله ما را نبری.
وی ادامه داد: در مدت مصرف از خانواده طرد شده بودم و یک روز بدلیل مصرف زیاد شیشه در یکی از جوی های خیابانها افتاده بودم که پدرم بطوری اتفاقی من را دید و بغض گلویش را گرفت گفت اگر نمی توانی خودت را بکشی منو بکش، بیا از دست از این کار بردار تا من همم حمایتت کنم.
وی افزود: اصلا باورم نمیشد که بتوانم ترک کنم پدرم مرا به یکی کمپ ها برد و ترک کردم و حالا خدا را شکر می کنم، اوایل که شیشه مصرف می کنی لذت دارد اما به مروز زمان نه تنها لذتش از بین می رود بلکه زندگی را از انسان می گیرد.
این فرد اظهار کرد: هیچ وقت یادم نمیره اولین بار که مصرف کردم انگار کسی داشت من را از زمین بلند می کرد، پر انرژی و سرحال و شاد بودم اما بعدها فهمیدم مرا به سمت نابودی می برد.
وی گفت: همچنین این ماده روانگردان مغز انسان را می سوزاند و نسبت به همه چیز شک پیدا می کنی و احساس می کنی همه دروغ می گویند و فقط حرفهای خودت درست است، الان از زندگی راضی هستم و موقعیت اجتماعی ام دوباره برگشته است.
وی با بیان اینکه به ظاهر، لذت بخش ترین ماده محرک شیشه است و تنها ماده ای است که انسان را به فلاکت می برد و روز گارش را سیاه می کند گفت: لذتش هرگز به تاوانش نمی ارزد و از جوانان و نوجوانان می خواهم که حتی یک بار هم مصرف نکنند.
***
یک خانم 26 ساله هم که گرفتار این ماده محرک شده بود و الان ترک کرده به خبرنگار ایرنا گفت: از سن 16 سالگی بصورت تفننی شیشه مصرف میکردم و بدلیل اینکه همسرم هم شیشه ای بود معتاد شدم.
وی افزود: یادم است اولین بار که مصرف کردم تا 24 ساعت نخوابیدم سرحال بودم و تمام مشکلات خانوادگی که داشتم از یادم رفته بود و همه چیز خوب بود، شوهرم که مصرف می کرد شب همیشه بیدار بود و کار می کرد اما بعدها این بیدار ماندن ها موجب اذیت و آزار روحی اش شده بود.
این فرد با بیان اینکه فکر نمی کردم که یک روز معتاد شوم، خاطرنشان کرد: در طول مدت مصرف دچار توهم و شک های خطرناکی شده بودم و چندین بار دست به خودکشی زدم، همیشه احساس می کردم که کسی در خانه است و صدای عجیب غریبی را می شنیدیم و من و همسرم هر دو به یکدیگر شک می کردیم و همیشه با هم دعوا داشتیم.
وی که خود و همسرش طی 6 ماه گذشته موفق به ترک این بلای خانمانسوز شده اند گفت: خیلی خوشحال شدم که دوباره راه زندگیم را پیدا کردم و از تاریکی به سوی روشنایی حرکت کردم.
وی به جوانان توصیه کرد اصلا سمت و سوی مواد مخدر و روانگردان نروند شاید اولش لذت داشته باشد اما اخرش گرفتاری و بدبختی است، انسان همه هستی اش را از دست می دهد و نابود می شود.
وی گفت: جوانان و نوجوانان بدانند شیشه اعتیاد آور است و انسان را نابود می کند انچه که کارشناسان می گویند همه انها واقعیت دارد و باید باور کرد.
***
فرد دیگری که یکسال و نیم است که شیشه را کنار گذاشته به خبرنگار ایرنا گفت: اولین بار که مصرف کردم اینقدر به من انرژی داد که هیچ کس باور نمی کرد.
وی گفت: برای کار کردن زیاد مصرف کردم و هیچ آگاهی از ماده محرک کننده نداشتم و اصلا فکر نمی کردم که معتاد شوم.
این فرد ادامه داد: دوستانم شیشه را به من معرفی کردند و پنج سال هم گرفتار این مواد بودم، دچار توهماتی شده بودم تا جایی که همسرم را در یک اتاق زندانی می کردم با اینکه کسی در داخل اتاق نبود او را کتک می زدم می گفتم با کی صحبت می کنی.
وی افزود: با حیوانات حرف می زدم و جن می دیدم و کارهایی میکردم که با عقل بشر جور در نمی امد.
این فرد با بیان اینکه شیشه عوارضی بدی دارد تصریح کرد: خانواده ام که من را نصحیت می کردند فکر می کردم دشمن من هستند و فکر و ذکرم مصرف شیشه بود.
وی گفت: وقتی کمپ برای ترک رفتم فهمیدم همه مشکلات و گرفتاری هایم بدلیل مصرف این مواد است و خانواده ام هیچ تقصیری ندارند، شیشه بود که مغز سالم من را گرفت و تنها چیزی بود که من را نابود کرد و از پدر و مادرم تشکر می کنم که من را از این بلای خانمساز نجات دادند.
اینها گوشه ای از عوارض و اثرات مخرب شیشه بود که این افراد بدون اطلاع از آن دست به این اقدام زده بودند.
***
رییس یکی از کمپ های ترک اعتیاد استان یزد به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه الان گرایش جوانان به سمت و سوی مواد صنعتی بویزه شیشه سوق پیدا کرده است.
علی خان زاده که خودش یک روزی گرفتار مواد مخدر تریاک شده بود و الان پاک شده است افزود: برخی از افراد به علت باورهای غلط چون لاغری ، بی خوابی و تقویت قوه خلاقیت شیشه مصرف می کنند.
وی اظهار کرد: همچنین بسیاری از افراد از اینکه شیشه اعتیاد آور است آگاهی ندارند و وقتی گرفتار می گردند متوجه این موضوع می شوند.
خان زاده اظهار کرد: باید با اطلاع رسانی و آگاهی از طریق رسانه ها افراد را در جریان عوارض این ماده قرار داد.
وی افزود: شیشه به شدت روی مغز انسان تاثیر می گذارد و ظاهرش را خراب می کند.
***
مدیر داخلی یکی کمپ بانوان نیز گفت: متاسفانه کسانی که برای ترک به این مرکز مراجعه می کنند جوانان و نوجوانانی هستند که به شیشه اعتیاد پیدا کردند.
طیبه شاطرچی افزود: افرادی که به این کمپ می آیند 13 تا 65 ساله هستند.
وی از خانواده ها خواست که به فرزندان خود توجه کنند و رفتارهای انان را با دوستانشان زیر نظر بگیرند و از گرفتار شدن در مواد مخدر نجات دهند.
*** وابستگی روانی شیشه بسیار شدیدتر از سوء مصرف مخدرها
یک روانپزشک هم با بیان اینکه کشفیات شیشه و مصرف کنندگان این ماده محرک در سالهای اخیر رو به افزایش است گفت: باورهای غلط که شیشه اعتیاد آور نیست یکی از دلایل گرایش افراد به این ماده است.
امیررضا چمنی افزود: در آزمایشهایی که در زمینه ترکیبات مخدرها ارزیابی می شود آزمایش شیشه، منفی است و لذا باعث تقویت باورهای غلط در این دسته از افراد شده است.
وی با بیان اینکه وابستگی روانی شیشه بسیار شدیدتر از سوء مصرف مخدرها است گفت: شیشه یک مواد محرک روان است و برخلاف داروهای مخدر باعث احساس آرامش در کوتاه مدت چون نشاط ، سرحالی ، افرایش اعتماد به نفس ، انرژی زیادو حس لذت کاذب می شود.
این روانپزشک اضافه کرد: به همین دلیل در مواقعی که فرد نیاز به تمرکز ذهنی بیشتر، افزایش احساس لذت، افزایش سطح هوشیاری و یا توان بدنی دارد به مصرف شیشه روی می آورد و به ادامه ان تحریک می شود.
چمنی با بیان اینکه استفاده مکرر از شیشه موجب بروز تغییراتی در فعالیت های شیمیایی مغز می شود خاطرنشان کرد: فرد دچار احساس خستگی مفرط ، خواب آلودگی، افسردگی ، اضطراب ، ناامیدی و اختلال در عملکرد قوای شناختی می شود.
وی با اشاره به اینکه برخی دانشجویان و جوانان برای افزایش قدرت تمرکز به این ماده محرک گرایش پیدا می کنند خاطر نشان کرد: این عوامل بصورت موقتی است و در دراز مدت باعث اختلال حافظه می شود.
این روانپزشک ادامه داد: مصرف شیشه آثار بد جسمانی چون افزایش فشار خون، سردرد، تشنج، نارسایی کلیه و گاها سکته های قلبی و مغزی بدنبال دارد.
این روان پزشک ایجاد عارضه توهم و هزیان و بدبینی را یکی از عوارض روحی و روانی مصرف کنندگان شیشه بیان و اظهار کرد: علاوه بر این فرد شیشه ای دچار توهماتی می شود که ممکن است تحت تاثیر آن بدون آنکه صدا، شی یا فرد خاصی در محیط باشد آن را احساس کند و بر درستی احساس و تصور خود نیز مصر است.
این روانپزشک با بیان اینکه به علت این توهمات اقدام به ارتکاب قتل می کنند افزود: همچنین گرایش این افراد به مصرف شیشه، باعث بروز مشکلات جدی در خانواده و عملکرد شغلی این افراد می شود.
وی ادامه داد: یکی از آسیب های مشکلات خانوادگی منجر به آسیبهای اجتماعی مثل طلاق، بیکاری ، فقر ، بزهکاری ، سرقت و فساد و فحشا و اقدامات خشونت آمیز است.
چمنی گفت: برخلاف مواد مخدرها مثل تریاک، هروئین و غیره شیشه، درمان جایگزین ندارد اما این به آن معنا نیست که هیچ درمان نداشته باشد.
وی افزود: درمان از طریق داروهای ضد افسردگی ، ضد اضطراب و ضد جنون با مشاوره فردی و خانواده می تواند به فرد کمک کند تا از وابستگی به این ماده رهایی پیدا کند.
چمنی ادامه داد: خانواده ها باید فرزندان خود را نسبت به عوارض این ماده آگاه کنند و افزایش مهارتهای زندگی و مهارتهای مقابله ای می تواند جوانان را در مقابل اعتیاد واکسینه کند.
وی با بیان اینکه افرادمصرف کننده شیشه برای درمان به مراکز مجاز مراجعه نمایند افزود: در این مراکز تیم نخصصی شامل پزشک ، روان پزشک و مددکار است که به صورت علمی درمان می کنند.
*** اعتیاد به شیشه از همان ‘بار اول’ اغاز می شود
معاون امور پیشگیری مدیرکل بهزیستی استان یزد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در ترکیب این ماده به هیچ وجه مرفین بکار نمی رود اما این ماده بسیار اعتیاد آور است.
محمدعلی صادق پور با بیان اینکه اعتیاد به شیشه مانند هر اعتیاد دیگر با همان ‘بار اول’ آغاز می شود اظهار کرد: از آنجایی که تحریک مصنوعی مغز، اعتماد شخص را افزایش می دهد، مصرف کننده نه تنها به سادگی قادر به ترک آن نخواهد بود، بلکه در صورت ترک هم لذت زندگی عادی برایش بی معنا شده و امکان ابتلا به افسردگی در او افزایش می یابد.
این مسوول، خاطرنشان کرد: این ماده با ظاهری مانند خرده شیشه، سفید، بی بو، و تلخ مزه است و به راحتی در آب یا الکل حل می شود به همین دلیل گاهی از آن بصورت تزریقی هم استفاده می شود.
وی اضافه کرد: این ماده به شیوه های گوناگونی از جمله خوراکی، استنشاقی ( از راه بینی)، تزریقی و تدخینی یا دود کردن که این مورد آخر متداول ترین شیوه مصرف شیشه است مصرف می شود.
صادق پور افزود: ماده روانگردان مورد اشاره بلافاصله پنج تا 1 ثانیه پس از مصرف این ماده به صورت تدخین (دودکردن) به فرد احساس سرخوشی و لذتی دست می دهد که به آن راش یا “فلش می گویند.
وی اضافه کرد: این حالت که شبیه اوج لذت جنسی در آدمی است فقط چند دقیقه دوام خواهد داشت البته سه تا پنج دقیقه پس از مصرف استنشاقی و 15 تا 2 دقیقه بعد از مصرف خوراکی آن هم فرد احساس نوعی سرخوشی و لذت می کند, اما نه به شدت لذت ناشی از دود کردن آن، در مجموع اثرات ناشی از مصرف شیشه هشت تا 24 ساعت در بدن باقی می ماند.
این مسوول اضافه کرد: در ابتدا، تاثیر این ماده خطرناک با افزایش یافتن تواناییهای جسمی و فکری همراه است اما برای رسیدن به این ‘حال ظاهرا خوب’ مقدار مصرف و یا تعداد دفعات مصرف افزایش یافته در چنین حالتی شخص مصرف کننده دچار زود رنجی، حمله های خشم، شک و تردید عصبی، افکار وهمی و توهمات شنیداری و دیداری می شود.
معاون امور پیشگیری مدیرکل بهزیستی استان یزد با بیان اینکه یکی از مهمترین عوارض این ماده در مصرف کنندگان حاد و مزمن این ماده بروز توهم است، تصریح کرد: این توهمات می تواند با هر میزانی از ماده و حتی در اولین بار مصرف رخ دهد.
وی افزود: بیمار چیزهایی می بیند یا می شنود که وجود خارجی ندارد مثلا مرد غریبی را در منزل خود می بینند و به پشت بام می رود و از مردم کمک طلب می کند.
صادق پور، با اشاره به برخی نشانه های اعتیاد به شیشه گفت: مصرف کنندگان شیشه،معمولا دارای چشم های قرمز، چهره برافروخته و عرق آلود، دهانی خشک، دندان هایی پوسیده و لثه هایی خراب هستند.
وی اضافه کرد: پرحرفی و تند صحبت کردن هم جزئی از تغییرات رفتاری مصرف کنندگان است، در کوتاه مدت بدلیل آشفتگی های ذهنی، فراموشکاری، مسوولیت ناپذیری ، پرخاشگری، توهم و هذیان موقعیت اجتماعی ، شغلی، تحصیلی و روابط زناشویی او به خطر می افتد.
صادق پور افزود: تحقیقات نشان داده مصرف شیشه در دوران بارداری موجب بروز مشکلات عمده ای از قبیل زایمان زودرس، عکس العملهای غیر طبیعی در مادر و حساسیت روحی بسیار شدید میشود.
وی، بروز نقصهای مادرزادی در طفل نیز از جمله تاثیرات سوء مصرف این ماده در دوران بارداری بیان کرد و گفت: استفاده دوز بالای کریستال می تواند موجب آسیب در رگ های مغزی و در نهایت مرگ شود.
صادق پور گفت: با مصرف شیشه در مدتی اندک به طور قابل ملاحظه ای میتوان لاغر شد و دلیل آن هم بی اشتهایی ناشی از مصرف است اما این کار، روشی بسیار خطرناک برای کنترل وزن میباشد.
وی افزود: متاسفانه عده ای از افراد سودجو، اقدام به تولید، قاچاق و فروش فرآورده های غیرقانونی تحت عنوان ‘قرص های لاغری’ می نمایند و این فرآورده ها را از طریق مجاری غیرقانونی و شبکه های قاچاق در آرایشگاه ها و باشگاه ها به افراد عرضه می کنند.
***تاریخچه شروع مصرف شیشه در جنگ جهانی دوم
این ماده برای اولین بار در سال 1893 توسط یک شیمیدان ژاپنی به ‘ناگایوشی’ در ژاپن سنتز شد و در سال 1919، یک شیمیدان دیگر ژاپنی به ‘اوگاتا’ این ماده را با درجه خلوص بالاتر و به شکل کریستالی ساخت.
وجود اثراتی مانند رفع خستگی و خواب آلودگی و ایجاد سرخوشی و افزایش اعتماد به نفس در حین مصرف این ماده سبب شد تا در طی جنگ جهانی دوم، سوء مصرف گسترده این ماده در بین سربازان، درجه داران و افسران نیروهای نظامی هر دو طرف درگیر (متفقین و متحدین) رواج یابد اثرات این ماده در رفع خستگی و خواب آلودگی سبب شد تا نیروهای نظامی درگیر نبرد، جهت تحمل شرایط سخت جنگی از این ماده مصرف کنند.
توزیع این ماده توسط دولت آلمان نازی در بین سربازان و افسران نیروهای ویژه، خلبانان جنگنده ها و خدمه تانک، موجب شد تا اعتیاد به این ماده در نظامیان بازمانده از جنگ در بسیاری از کشورهای اروپایی در سال های بعد از جنگ جهانی دوم رواج یابد و یکی از کشورهای درگیر در جنگ که مصرف این ماده در بین نظامیان آن به صورت گسترده رواج یافت، ژاپن بود.
بعد از ممنوع شدن خرید و فروش قرص های مت آمفتامین در ژاپن موجب شد که این ماده در آزمایشگاه های زیرزمینی و غیرقانونی و توسط گروه های تبهکار در این کشور تولید شود که تا سال های اخیر نیز ادامه داشت.
وجود عوارض جانبی زیاد این دارو از جمله اثرات تحریکی، اعتیادزایی، روانگردانی و توهم زایی آن، سبب شد که تولید، خرید و فروش این دارو در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع شده و این دارو از فهرست دارویی این کشورها خارج شود.
این امر سبب شد که تولید این ماده به شکل غیراستاندارد و در آزمایشگاه های زیرزمینی و توسط باندهای تبهکار و قاچاق مواد مخدر صورت پذیرد.
بنابراین باید خانواده و والدین نسبت به رفتار فرزندان خود توجه داشته باشند و انان در جریان انواع مخدر و مضرات و عوارض آن قرار دهند چه بسا افراد از روی کنجکاوری و یا نداشتن آگاهی در این بلای مهلک فرو می روند.
طرح کارزار رسانه ای مبارزه با شیشه دیماه سال گذشته در استان یزد و چند استان دیگر کشور توسط سازمان بهزیستی با هدف آگاه سازی و ارائه اطلاعات به گروه مخاطب و اصلاح باورهای غلط در زمینه مصرف شیشه اجرا شد.
در این طرح در زمینه پیشگیری از شیوع مصرف شیشه، آگاهی آحاد مردم به ویژه نوجوانان و جوانان درخصوص آثار و عوارض مصرف دائمی و تفریحی از طریق رسانه صوتی و تصویری، مکتوب و غیره اطلاع رسانی شد.
اگر همچون طرح یاد شده در طول سال چندین بار در زمینه انواع مواد مخدر صورت گیرد اثرات مثبتی را به دنبال خواهد شد. ک/4
288/868

اجتماعی

روانگردان

شیشه

لذت

اثرات منفی مصرف شیشه

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *