اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است



الکل و مشروبات الکلی

الکل نوعی ماده مخدر است که در مقایسه با سایر مواد مخدر، راحت تر در اجتماع پذیرفته می شود. با این حال، قدرت اعتیادآوری آن به هیچ عنوان کمتر از سایر انواع مواد نیست. از لحاظ علمی، الکل در زمره موادی دسته بندی می شود که فعالیت بدن را کند کرده و سرعت عملکرد های حیاتی آن را کاهش می دهد.با دلگرم همراه باشید تا با عوارض مشروب آشنا شوید.


اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

در نتیجه فردی که الکل مصرف می کند به سختی راه می رود، بریده بریده صحبت می کند، و قادر نیست که به سرعت از خود عکس العمل نشان دهد.الکل پس وارد شدن به بدن، از طریق مویرگ های موجود در دیواره معده و روده کوچک به آرامی وارد جریان خون شده و ظرف مدت چند دقیقه از زمان نوشیده شدن، از طریق سیستم گردش خون، به مغز می رسد. در این زمان تاثیرگذاری الکل بر بدن آغاز شده و سرعت عملکرد سلول های عصبی بدن کاهش پیدا می کند. همچنین الکل موجود در جریان خون به داخل کبد نیز وارد شده و در آنجا طی فرایندی تصفیه شده و به یک ماده غیر سمی تبدیل می شود.

در هر نوبت، کبد تنها قادر به تصفیه کردن میزان خاصی الکل می باشد و در صورتی که حجم الکل مصرف شده از آن مقدار باشد، تصفیه نشده و به گردش در جریان خون ادامه می دهد. مصرف بسیار زیاد الکل، باعث کند شدن فرایند تنفس شده و به علت کمبود و نرسیدن اکسیژن کافی به مغز، می تواند باعث کما و یا حتی مرگ شود.

الکل با اثرگذاری بر عملکرد پیام رسان های شیمیایی مغز (نوروترانسمیترها)، باعث بروز اختلال در عملکرد عادی آن می شود. از جمله مهمترین تاثیرات الکل در ساختار شیمیایی مغز، بر هم زدن تعادل بین پیام رسان های “مهار کننده” و “تحریک کننده” می باشد. استفاده کوتاه مدت از الکل باعث افزایش میزان پیام رسان های مهار کننده شده و تعداد پیام رسان های تحریک کننده را کاهش می دهد؛ بنابراین سرعت عملکرد بدن کاهش یافته و فرد رفتارهایی مانند آرام صحبت کردن، و یا تلو تلو خوردن موقع راه رفتن را از خود بروز می دهد که در اصطلاح به آن مست شدن گفته می شود. به طور همزمان، الکل میزان لذت در بدن را نیز افزایش داده و به فرد احساس رضایت می دهد.

در صورتی که مصرف الکل ادامه دار بوده و به یک عادت بلند مدت تبدیل شود، مغز وادار می شود تا تعدل بین این پیام رسان ها را مجددا برقرار کند و لذا با کاهش دادن میزان پیام رسان های مهار کننده، پیام رسان های تحریک کننده را افزایش می دهد که این کار باعث بروز حالتی می شود که از آن با عنوان “مقاوم شدن بدن” یا “تلورانس” یاد می شود. مقاوم شدن بدن به این معنی است که برای دستیابی به همان میزان لذت و رضایت قبلی، مقدار بسیار بیشتری الکل باید وارد جریان خون شود. در صورتی که نوشیدن الکل به طور مداوم تکرار شود، این مقاوم شدن بدن، باعث پیدایش و توسعه یافتن بیماری اعتیاد به الکل یا “الکلیسم” می شود.

الکل در انواع مختلف نوشیدنی ها یافت می شود اما مشروبات الکلی که از آنها با اسپیریت یاد می شود، میزان الکل بیشتری نسبت به شراب یا آبجو دارند. همچنین اگرچه که چنین به نظر نمی رسد، اما انواع نوشیدنی های تقطیری مخلوط با آب میوه که به آن کوکتل می گویند نیز، میزان الکل بیشتری نسبت به شراب و یا آبجو دارد. به طور کلی می توان گفت که مشروبات الکلی که با استفاده از فرایند تخمیر تولید می شوند مانند شراب، یا آبجو میزان الکلی در حدود ٢ الی ٢٠ درصد، و مشروباتی که به صورت تقطیری تهیه می شوند مانند ویسکی یا ودکا حاوی ٤٠ تا ٥٠ درصد الکل می باشند.



بخوانید:

هر آنچه باید در مورد مسمومیت با مشروبات الکلی بدانید






پـس مـصرف الـکـل در حـدود 2 درصـد آن از طـریق معـده جذب شده و 8 درصد مابقی در روده کوچک جـذب بـــدن میگردد.

سرعت جذب الکل و میزان قدرت مست کنندگی آن به عوامل زیر بستگی دارد:


پر و خالی بودن معده

چون الکل مصرفی از طـریــق روده کوچک جذب بدن میگردد، بنابراین اگر مـعـده شـما از غذا پر باشد، دریچه معده برای هضم غذا بـستـه شـده و عبـور الـکل بـه روده کــوچک کند می گردد و مـدت بیشتری الکل در معده باقی میماند.


وزن بدن

هـر چه فرد وزنش باشد، دیرتر تحت تاثیر الکل قرار میگیرد زیرا الکل پس از ورود به جریان خون در آب کل بدن حل شده و در واقع توزیع میگردد. بـنـابـراین افراد سنگین وزن تر به خاطر آب در بدنشان، دیرتر تـحت تاثیر الکل واقع میشوند.


چربی بدن

به علت آنکه الکل قادر به حل شدن در چربی نمیباشد، هـر چـه مـیزان چربی بدن باشد، فرد تحت تاثیر قرار می گیرد. عـکس مـوضـوع نـیز صـدق میکند افراد عضلانی دیرتر تحت تاثیر قرار میگیرند.


جنـســیت

زنـان زودتـر از مـردان تـحـت تـاثـیـر قــرار می گیـرند حـتـی اگـر وزنشـان بـرابر باشد. علت آن این اسـت کـه میـزان چـربـی بــدن زنان از بدن مردان میباشد. همچنین بافت عضلانی در زنان کمـتر از مردان اسـت. زنـان هـمچنین فاقد آنزیم تجزیه کننده الکل بوده(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل کرده و نقش تجزیه الکل را بعده دارد. همچنین زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، بیـشتر تحت تاثیر الکل هستند بـه عـلت آنـکـه قرصـهای ضـد بارداری متابولیسم الکل را کاهش میدهند.


غلضت الکل

هر چه غلظت الکل باشد، جـذب آن بیـشتـر و سـریـعتر است.

سرعت نوشیدن، محـیط مـصرف (خانه، میـهمانـی، محل کار)، خـستگی ( چون کبد آنزیم کمتری تولید میکند)، نوع مشروب (مشروبات گازدار جذب الکل را افزایش میدهند) نیز در سرعت جذب الکل و تاثیر آن، موثر میباشند.اگر الکل همراه با دیگر قرصهای روانگران (اکستازی) مـصرف گـردند قدرت سرکوبگری الکل افزایش یافته و میتواند بسیار خطرناک باشد.


افراد الکلی

افرادی که بطور مستمر الکل مصرف می کنند، نسـبـت به آن مقاومت پیدا کرده و در واقع بدنشان به مصرف الکل سازگاری پیدا می کند. بـنابـراین بـرای ایـجاد حالت مستی به الکل بیشتری نیاز دارند زیرا:

· کـلیـه 5 درصـد الـکل را از طریق ادرار از بـدن خارج
می کند

· ششـهـا 5 درصـد الـکـل را از طـریـق بـاز دم خـارج
می کنند


· مقدار بسیاراندکی از طریق تعریق دفع میگردد

· قسمت اعظم الکل توسط آنـزیمـهای کـبد اکسید شـده و به اسـیـد استـیـک، دی اکسید کربن و آب تبدیل می گردد.

بطور متوسط یک انسان معمولی قادر است 15 میلی لیـتـر الـکل را در طـی یـک ساعت دفع کند.



اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

با اندازه گیری میزان الکل موجود در خون فرد میتوان تعیین کـرد چه میزان فرد تحت تاثیر الکل می باشـد. در زیــر حالات ایجاد شده در فرد بر اساس میزان درصد الکل درون خون بیان گردیده است:


· مرحله نشاط آور (%.12-.3)

افزایش اعتماد بنفس و شجاعت فرد، فرد پر حرف تر و اجتماعی تر می شـود، دقـتـش کـاهش مـی یـابد، چـهره افـروخته، قضاوتش مختل می گردد، معمولا اولین جمله ای که به ذهنش میـرسـد را بـیان میکند، در حرکات ظریف مانند نوشتن دچار مشکل می شود.


· مـرحله برانگیختگی (%.25-.9)

خـواب آلـوده، در درک و بـخـاطـــر آوردن موضوعات گذشته دچار مشکل می گردد، واکـنش وی در بـرابـر مـحرکات کاهش می یابد، حرکات بدن ناهماهنگ می شـود، بـیـنایـی مخـتـل مـی شــود. حـس چشایی و شنوایی کاهش می یابد.


· مرحله سرگشتگی (%.3-.18)

فرد گیج و مـبهوت است، شـایـد نـدانـد کجاست و مشغول چه کاریست، سرگیجه دارد و تلوتلو می خـورد، بـیـش از حد احـساساتی، خشن و یـا مـهربان مـی گـردد، خـواب آلـوده اسـت و درد را دیـرتـر احسـاس میکند، حرکات ناهماهنگ است، قادر به گرفتن شیئ که به سـمتـش پرتاب میگردد نیست.

· مرحله بهت (%.4-.25): قادر به حرکت نیست، به محـرکات واکنش نشان نمی دهد، قادر به نشستن و ایستادن نیست، استفراغ می کند، مـمکن است بیهوش گردد.


· مرحله کما (%.5-.35)

فرد بیهوش است، احساس شدید سرما،تنفس کم عمق و آهسته میگردد، ضربان قلب کاهش می یابد، امکان مرگ وجود دارد.


· مرحله مرگ

میزان .5 درصد و یا الکل در خون سبب مرگ می گردد.

ارتـباطهای بین سلولهای عصبی تداخل کرده و فــعـالـیـت گـذرگاه های مـحـرک عـصبـی را ســرکـوب و گـذرگاه هـای بازدارنده عصبی را افزایش می دهـد. در کـل یک سرکوبگر دستگاه عصبی می باشد. اتساع مردمک چشم، افزایش ضـربان قـلب، بـی خـوابـی، تـهـوع و اسـتفراق، سرگیجه، احـساس بـی قـراری، خستـگی و اضطراب، جـریـان خـون ســطحی افزایش یافته که موجب تعریق بدن میـشود امـا جریان خون عضلانی را کاهش داده و موجب درد عضلانی میـگردد. . کنترل رفتاری کاهش یافـتـه و مـمـکن اسـت فرد دست به عملی زده و یا حرفی بزند که بعدا پشیمان گردد.. تـعادل بدن کاهش می یابد، قوه تشخیص فرد کاهش می یابد، واکنش های کند به محرکات. چـون سبب دفع آب بدن میگردد، ایجاد تشنگی و نیاز به دفع ادرار افزایش مییابد. مـیـدان دیـد فرد کاهش یافته و گویی دچار نزدیک بینی می گـردد و تنـها اشـیـاء و افراد نزدیک بخود را دیده و به آنها توجه میکند.

از دست دادن حافظه، تغییر شخصیت، اختلال در سیستم عصبی،مشکلات پوسـتـــی، اسهال، سوء تـغـذیـه، مشـکـلات مـالی و خـانـوادگـی، رفتـار خـشونت آمـیــز، اضـطـراب و افسردگی شدید، آسیب به مخاط بینی، آسیب دائمی به کبد و مغز، سرطان سیـنه، حنجره، لب و مری، سقط جنین، ناباروری، بی میلی جنسی، زخم معده، فشـار خــون بالا و سکته قلبی، کم خونی، تورم کبد، اختلال در سیستم ایمنی بدن،خود کشی. پوکی استخوان
الکل تأثیر زیادی روی فعالیتهای جنسی دارد، از جمله:


نکته:


از این قرار است:


مرتکبین قتلهای عمومی 5%


خواهشمندیم اگر سوال یا نکته‌ای برای مطلب مصرف الکل خوب است یا بد؟

در ذهن شما باقی مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

———————————————————————————————–


مجله اینترنتی دلگرم


مرجان امینی


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 




خانه

موبایل

عوارض مصرف الکلالکل ماده‌ای است که وضعیت جسمی و ذهنی را تغییر داده، می تواند موجب از دست رفتن کنترل بر رفتار شود و در درازمدت، مشکلات اجتماعی، جسمی و روانی به وجود آورد.

اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

 

مصرف الکل موجب مشکلات وخیمی برای سلامت شخص می شود. الکل پس از نوشیدن، از طریق معده و روده کوچک جذب خون می‌شود و ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بعد به حداکثر میزان غلظتش در خون می‌رسد. میزان غلظت به عواملی چون وزن شخص و نیز این که آیا شخص الکل با غذا خورده یا با معده خالی، بستگی دارد. اگر الکل را با غذا خورده باشید، بدن آن را کندتر جذب خواهد کرد.

 

کبد، الکل را با سرعتی در حدود یک واحد در ساعت تجزیه می‌کند. بدن قادر به تغییر این مقدار نیست؛ بنابراین، هرچه الکل بنوشید، بدن وقت بیشتری لازم دارد تا آن را تجزیه کند. در کوتاه مدت، نوشیدن زیاد الکل موجب مستی و خماری می‌شود و در درازمدت به اکثر دستگاه‌های بدن صدمه می‌زند. مصرف دائم  الکل ممکن است موجب وابستگی به الکل و مشکلات اجتماعی از جمله خشونت خانوادگی و بلهوسی شود.

 

الکل کنترل مغز بر خویشتن‌داری و توازن و هماهنگی حرکتی را مختل می‌کند. نوشیدن درازمدت الکل به سلول های مغزی کنترل کننده یادگیری و حافظه صدمه می رساند. مصرف الکل موجب التهاب کبد (هپاتیت) شود. نوشیدن الکل قادر است به کبد صدمه شدید وارد کند و موجب بیماری‌های چون سیروز و سرطان شود. ممکن است در نتیجه مصرف الکل، زخم معده و دوازدهه (اولین قسمت روده کوچک) ایجاد شود. علاوه بر آن، خطر پیدایش سرطان معده نیز وجود دارد. الکل ممکن است، عملکرد جنسی را مختل کند. در درازمدت شاید میزان باروری هم کاهش یابد. نوشیدن الکل رگ‌های پوست را گشاد کرده، موجب دفع گرما از بدن می شود. نوشیدن درازمدت الکل خطر ابتلا به پرفشاری خون را می‌‌افزاید.آثار مصرف الكل‌‌● رفتارهای ناسب، پرحرفی یا كم حرفی، بی ربط حرف زدن، معاشرتی شدن یا گوشه‌گیری، پرخاشگری‌‌●ناتوانی در انجام حركات دقیق و ظریف‌‌●تلوتلو خوردن به هنگام راه رفتن‌‌●اشكال در به خاطر سپاری وقایع

عوارض مصرف طولانی الكل‌‌●اختلال خواب‌‌●بیماری‌‌های معده (مثل زخم معده)، مری، كبد، لوزالمعده‌‌●سوء تغذیه‌‌●افزایش فشار خون و خطر سكته‌های قلبی و مغزی‌‌●ضعف عضلانی‌‌●ناتوانی جنسی و تأخیر در انزال‌‌●افزایش خطر سرطانهای سر و گردن و دستگاه گوارش‌‌●ابتلا به فراموشی‌‌●برای جلوگیری از ایجاد فراموشی ناشی از مصرف طولانی الكل،‌هر فرد الكلی باید روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین (ویتامین B۱) دریافت كند.

علائم ترك الكلچنانچه فردی پس از مصرف طولانی و زیاد الكل، ناگهان آن را قطع كند و یا مقدار مصرف آن را كاهش دهد دچار علایم ترك می‌گردد. این علایم عبارتند از:‌‌●تعریق‌‌●افزایش ضربان قلب‌‌●لرزش شدید دستها‌‌●بی‌خوابی‌‌●تهوع و استفراغ‌‌●توهمات شنوایی و بینایی (شنیدن صداها یا دیدن چیزهایی كه وجود ندارد)‌‌●هیجانات شدید‌‌●اضطراب‌‌●تشنجبیمارانی كه دچار علائم ترك الكل می‌شوند باید سریعاً تحت نظر پزشك قرار گرفته و مداوا شوند در غیر این صورت خطر مرگ بیمار را تهدید می‌كند.

منبع:salamatiran.ir


در ادامه بخوانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

یک تحقیق جهانی به این نتیجه رسیده که مصرف الکل هر چقدر هم کم برای سلامتی مفید نیست و بهترین توصیه پرهیز کامل از نوشیدن الکل است.

این تحقیق در نشریه لنست منتشر شده و نتیجه بررسی مصرف الکل در افراد ١٥ تا ٩٥ سال در ١٩٥ کشور دنیا بین سال‌های ١٩٩٠ تا ٢٠١٦ است.

برای این پژوهش، محققان کسانی را که اصلا الکل نمی‌نوشند با کسانی مقایسه کردند که روزی یک نوشیدنی الکلی می‌نوشند.

این بررسی به این نتیجه رسیده که در تمام سنین، در سال ٢٠١٦ الکل هفتمین عامل مرگ و روزهای کاری از دست رفته بود (٢.٢ درصد مرگ زنان و ٦.٨ درصد مرگ مردان) اما در جمعیت ١٥ تا ٤٩ ساله، الکل مهمترین عامل مرگ است (٣.٨ درصد مرگ زنان و ١٢.٢ مرگ مردان).

این تحقیق الکل را “مهمترین” عامل خطرساز در “بار جهانی بیماری‌ها” (Global Burden of disease) می‌داند و می‌گوید مرگ به تمام علت‌ها و به خصوص سرطان با افزایش مصرف الکل می‌شود بنابراین هیچ میزانی از الکل نیست که مصرف آن برای سلامتی مضر نباشد.

این تحقیق پذیرفته که نوشیدن متعادل الکل ممکن است فوایدی برای قلب داشته باشد اما مجموع خطراتی که الکل به همراه می‌آورد مثل سرطان و بیماری‌های دیگر فراتر از فواید آن است.

دکتر مکس گریزولد از دانشگاه واشنگتن که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشته می‌گوید: “مطالعات قبلی برای الکل یک خاصیت محافظت از بعضی بیماری‌ها را یافته بودند، اما ما به این نتیجه رسیدیم که الکل به هر میزان که مصرف شود مجموع خطرات برای سلامتی را بالا می‌برد.”

به گفته دکتر گریزولد، رابطه نزدیک الکل و سرطان، صدمات ناشی از نوشیدن الکل مثل تصادف و بیماری‌های عفونی چون سل خاصیت محافظتی الکل از بیماری‌های قلبی را بی‌اثر می‌کند.”

“اگر چه خطر روزی یک نوشیدنی الکلی برای سلامتی کم است اما هر چه الکل نوشیده شود این خطر هم می‌شود.”

پژوهشگران این تحقیق می‌گویند از نظر معیارهایی که در نظر گرفته‌اند این یکی از جامع‌ترین تحقیقات در این زمینه است. آنها همچنین متوجه شدند که نوشیدن الکل در کشورهایی که ضریب اجتماعی-جمعیت‌شناختی (SDI) بالاتری دارند از کشورهایی است که این ضریب کم یا متوسط است.

در بسیاری از کشورهای دنیا مثل بریتانیا به عموم توصیه می‌شود در حد متعادل الکل بنوشند و مثلا نوشیدن الکل را به کمتر از هفته‌ای ١٤ واحد یا روزی یک یا دو نوشیدنی الکلی محدود کنند اما پژوهشگران این تحقیق می‌گویند این توصیه‌ها نیاز به بازنگری دارند چرا که الکل باعث بیماری‌های متعددی می‌شود که در طول عمر به خصوص در مردان اثر می گذارد.

برخی متخصصان در باره نتیجه‌گیری این پژوهش یعنی توصیه به پرهیز کامل اظهار تردید کرده‌اند.

پروفسور دیوید اسپیگلهالتر استاد دانشگاه کمبریج می‌گوید: “با توجه به لذتی که نوشیدن معتدل الکل دارد، گفتن این که نوشیدن الکل به هر مقدار مضر است به نظر نمی‌رسد دلیلی برای پرهیز کامل باشد.”

“هیچ میزانی از رانندگی نیست که بدون خطر باشد اما هیچکس پرهیز کامل از رانندگی را توصیه نمی‌کند. به موضوع که فکر کنید در زندگی هیچ چیز بدون خطری وجود ندارد اما هیچ کس پرهیز از زندگی را توصیه نمی‌کند.”

تعداد هرچه بیشتری از افراد مرتباً و با مقادیر بیشتری نسبت به گذشته مشروبات الکلی می نوشند. مشروب الکلی اغلب جشن و تفریح را مجسم می کند ولی وقتی افراد نمی توانند مصرف مشروبات الکلی خود را کنترل کنند شرم آور و شکست نیز محسوب می شود.

به آسانی می توان تصور کرد که فقط دیگران دچار مشکل مشروبات الکلی می شوند. مشکل الکل اغلب در ارتباط با مشکلات اجتماعی و بی خانمانی تصور می شود. ولی اکثر افرادی که زیاد مشروب می نوشند بندرت مشکل قابل مشاهده ای دارند. اغلب اینگونه افراد مشابه کسانی که سیگار می کشند، پُرخوری می کنند یا تحرک جسمی شان کم است، دارای خانه و زندگی عادی، کار، خانواده و دوستان هستند.

حدود یک میلیون نفر در سوئد دارای عادات مشروبات الکلی هستند که باعث افزایش ریسک دچار شدن به مشکلات بسیار زیاد تندرستی و صدمات، و همچنین اعتیاد به الکل می شود. اغلب قریب به اتفاق اینگونه افراد خودشان درک نمی کنند که بیش از اندازه می نوشند و تصور نمی کنند که مصرف مشروبات الکلی به مشکلات تندرستی منجر شود ولی با این حال روی جسم شان تأثیر می گذارد. در این متن چگونگی این تأثیر گذاری را می خوانید.

زمانی مصرف مشروبات الکلی خطرناک است که مردان 14 لیوان یا در هفته یا زنان 9 لیوان یا در هفته مشروب الکلی بنوشند. نوشیدن مشروبات الکلی آنقدر که مست کنیم نیز همیشه خطر دارد. اگر مردان هر دفعۀ مشروب خواری، بیش از 4 لیوان و زنان بیش از 3 لیوان مشروب الکلی بنوشند که میزان الکل خون از /6 در هزار تجاوز کند صرفنظر از اینکه فرد خود را مست احساس کند یا نه، مستی محسوب می شود. اگر کمتر از مقادیر بالا بنوشید معمولاً مصرف متعادل مشروب محسوب می شود.

یک لیوان معادل یک بطری کوچک آبجوی قوی (33 سانتی لیتر)، یک لیوان شراب (1 تا 15 سانتی لیتر) یا یک گیلاس 4 سانتی لیتری مشروب الکلی قوی است.
نیم لیتر (5 سانتی لیتر) آبجوی قوی معادل 1/5 لیوان است.
یک بطری شراب (75 سانتی لیتر) 6 لیوان است.
یک بطری شراب (75 سانتی لیتر) 18 لیوان است.

اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

بسیاری از افراد خوانده اند که مصرف متعادل مشروبات الکلی می تواند برای تندرستی خوب باشد. تصور می شود سالمندانی که مقادیر کمی مشروب الکلی می نوشند در معرض خطر کمتری برای ابتلاء به دیابت (مرض قند) بیماری های قلب و عرق قرار دارند. امروزه محققان توافق ندارند که الکل واقعاً چنین تأثیر حفاظت کننده ای داشته باشد. حقیقت این است که الکل دارای تأثیرات جانبی بیش از اندازه مضری است و آنرا نمی توان برای تندرستی توصیه کرد.

نوشیدن متعادل مشروب بی آنکه آنقدر بنوشید که مست کنید در اغلب موارد فقط خطرات اندک پزشکی بهمراه دارد، مشروط بر آنکه حامله نباشید، بیماری کبدی نداشته باشید یا از برخی داروها مصرف نکنید. در اینگونه موارد اصلاً نبایستی مشروب بنوشید.

اگر یک جمعه شب به بار/ رستوران برویم احتمالاً الکل خون بسیاری از افرادی که ملاقات می کنیم بیش از /8 در هزار است. ولی تحقیقات علمی نشان می دهد که افراد قبل از بالا رفتن میزان الکل از /5 در هزار، بهترین احساس را دارند. اشتباهی که اغلب می کنیم آنست که تصور می کنیم اگر بنوشیم به ما خوش خواهد گذشت در حالیکه قبلاً خلاف آن ثابت شده است. در اینجا می توانید ببینید که مقادیر مختلف الکل خون چگونه روی احساسات و رفتار ما تأثیر می گذارد*.

/2 در هزار: اولین تأثیر الکل ظاهر می شود. احساس گرمی، راحتی و خوشنودی می کنید. انتقاد از خود کاهش می یابد.

/5 در هزار: شما احساس شعف می کنید شرم و خجالت تان می ریزد. واکنش های شما آرامتر شده و دقت حرکات بدن کاهش می یابد. قوۀ تشخیص و قضاوت شفافیت خود را از دست می دهد و قدرت شما برای دریافت اطلاعات کم می شود.

/8 در هزار: صدایتان بلند می شود و حرکات بدن خرامنده می شوند. قدرت دید چشم از حد معمول کمتر می شود. بوی الکل می دهید و به گونه ای اغراق آمیز به خود مطمئن می شوید.  

1/ در هزار: لکنت زبان پیدا می کنید و قدرت کنترل ماهیچه ها و احساسات و عواطف کم می شود.

1/5 در هزار: حفظ تعادل بدن دشوار می شود و شاید به زمین بیفتید. ممکن است دچار غلیان احساسات شده و دچار حال تهوع شوید.

2/ در هزار: حرف زدن و راه رفتن با قامت راست دشوار می شود. دید چشم دوتائی می شود. 


3/ در هزار: آنچه در اطراف شما اتقاق می افتد را درک نمی کنید و به مرز بیهوشی می رسید.


4/ در هزار: بیهوش می شوید. تنفس آهسته می شود و خطر مرگ بر اثر مسمومیت الکل وجود دارد.

* دقیق نمی توان گفت که مقدار الکل خون چه تأثیری بر هر فرد دارد چون کسی که مدت طولانی و زیاد الکل نوشیده باشد قدرت تحمل بیشتری پیدا کرده و خیلی زیاد تحت تأثیر قرار نمی گیرد. بخاطر داشته باشید که قدرت تحمل خطر بروز صدمات و مشکلات تندرستی ناشی از الکل را کاهش نمی دهد.

الکل به همۀ اعضای بدن می رسد و بطور کلی روی تمام بدن، هم از داخل و هم از بیرون تأثیر می گذارد. مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) بیش از 6 بیماری با مصرف زیاد الکل ارتباط دارد. اعتیاد به الکل الزاماً باعث ابتلاء به بیماری های ناشی از مصرف الکل نیست، آنها که معتاد نیستند ولی زیاد مشروب می خورند نیز در معرض هستند.

مغز
حتی مقادیر اندک الکل باعث وخامت قوۀ تشخیص و قضاوت، تفکر، حافظه و قدرت واکنش می شود. دچار بد خوابی شده و احساسات و عواطف تان تحت تأثیر قرار می گیرند. مصرف طولانی مدت و زیاد باعث کوچک شدن مغز شده و ممکن است دچار حمله های صرع (اپیلپسی)، دمانس (زوال عقل) یا سایر بیماری های مغز و اعصاب شوید.افسردگی
مصرف زیاد الکل خطر ابتلاء به افسردگی را افزایش می دهد. نیمی از همۀ خودکشی ها در سوئد با الکل ارتباط دارند.قلب و عروق
مصرف کم تا متعادل الکل هیچگونه تأثیر آشکار زیان آوری روی قلب و عروق ندارد. البته نوشیدن مقادیر زیاد الکل خطر بروز صدمات را بهمراه دارد. وقتی مشروب الکلی می نوشید نبض و فشار خون بالا می روند. خطر انواع آریتمی قلبی، مانند ارتعاش دهلیز افزایش می یابد. مصرف مشروبات الکلی را برای پیشگیری از بیماری های سرخرگ تاجی قلب نمی توان توصیه کرد.بارداری (حاملگی)
مصرف زیاد الکل هم در مردان و هم در زنان باعث کاهش قدرت باروری می شود. اگر مادر الکل بنوشد در تمام ماههای بارداری، بخصوص در مرحلۀ اول حاملگی روی جنین تأثیر می گذارد – حتی قبل از آنکه مادر مطمئن باشد که حامله است. بهتر است زنانی که باردار هستند یا قصد دارند حامله شوند کلاً از نوشیدن مشروبات الکلی اجتناب کنند.کبد
الکل خطر ابتلاء به سرطان کبد را افزایش می دهد و یکی از عوامل عادی بیماری کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی است.پوست
مصرف زیاد الکل خطر ابتلاء به داءالصدف (پسوریاسیس)، اکزما و سایر ناراحتی های پوستی را افزایش می دهد.معده
مصرف زیاد الکل خطر مبتلا شدن به تورم معده و افزایش اسید معده را افزایش می دهد.استخوانبندی
مصرف زیاد الکل خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان و نقرس را افزایش می دهد.خون
الکل باعث کاهش قدرت تولید گلبول های خون در مغز استخوان شده و می توان به کم خونی منجر شود.عفونت ها
تأثیر الکل روی مغز استخوان روی گلبول های سفید خون که بایستی بدن را در برابر عفونت ها حفاظت کنند اثر می گذارد. این مار منجر به عفونت های مختلفی مانند سرماخوردگی های مکرر و طولانی می شود.سرطان
الکل خطر بروز سرطان در چندین عضو بدن را افزایش می دهد. ارتباط آشکاری بین سرطان دهان و حلق، سرطان کبد، سرطان سینه و سرطان رودۀ بزرگ وجود دارد.

حوادث
افرادی که از الکل مست هستند ریسک های بزرگی می کنند. هر سال در حدود 3 نفر در سوئد بر اثر حوادث می میرند. در حدود یک سوم از این موارد الکل نقش دارد. افرادی که بطور معمول کم یا متعادل مشروب می نوشند ولی هر از گاهی در حد مستی می نوشند باعث بروز بخش بزرگی از حوادث هستند.

خشونت
مطابق آمار خشونت بخش بزرگی از ضرب و جرح ها و سایر جرائم ناشی از خشونت با مصرف الکل مجرم و/ یا قربانی ارتباط دارد.

مشکلات در روابط
مصرف زیاد الکل می تواند به ارتباط صدمه بزند و رابطه با نزدیکان را خراب کند. بیش از یک میلیون نفر از مردم سوئد که در جوار کسی زندگی می کنند که زیاده از حد مشروب می خورد می گویند که این امر روی آنها تأثیر منفی گذارده است.

سیگار کشیدن و الکل
مواد مخدر مختلف تإثیر مشترک دارند، مثلاً الکل و نیکوتین روی یک سیستم واحد احساس خوشنودی در مغز تأثیر می گذارند. ضمناً تصور می شود نیکوتین باعث افزایش حساسیت در برابر الکل می شود. از اینرو برای کسی که می خواهد مصرف مشروبات الکلی خود را کاهش دهد ترک سیگار یا نسوار (اِسنوس) می تواند یک مزیت باشد. به همان شیوه ممکن است ترک نیکوتین همزمان با کاهش یا ترک مشروبات الکلی آسانتر باشد.

منظور از اعتیاد به الکل آنست که فرد علیرغم تأثیرات منفی آن بر تندرستی، روابط و مناسبات اجتماعی به مصرف زیاد مشروبات الکلی ادامه دهد. کسی که به الکل معتاد باشد اغلب هوس مشروبات الکلی می کند محدود کردن میزان مصرف الکل برایش دشوار است. اغلب، ولی نه همیشه قدرت تحمل الکل ایجاد می شود طوری که فرد باید مقدار بیشتری بنوشد تا به او اثر کند، یا خماری که عبارت است از حالت های ناراحت کننده که پس از ترک مشروب خواری عارض می شود. برای بسیاری از افراد اعتیاد به این مفهوم است که الکل نقش محوری در زندگی آنها پیدا می کند و جای مسائل مهم قبلی در زندگی را، مانند روابط، پیشرفت های شغلی یا علائق اوقات فراغت را می گیرد. کسی که معتاد است در بسیاری موارد می داند که الکل یک مشکل است ولی با این حال نوشیدن آنرا محدود نمی کند یا خاتمه نمی دهد.

6 مورد زیر در اعتیاد به الکل عادی هستند. برای آنکه اعتیاد به الکل تشخیص پزشکی محسوب شود لازم است فرد حداقل سه مورد از این موارد را همزمان در 12 ماه گذشته تجربه کرده باشد.

نیاز شدید یا اجبار در نوشیدن مشروبات الکلی، یا “هوس”
مشکل بودن محدود کردن مقدار نوشیدن الکل، یا “از دست دادن کنترل”
مصرف الکل باعث می شود وقت کمتری صرف کار کردن، پرداختن به فعالیت های اوقات فراغت یا معاشرت با دیگران شود.
مقادیر بیشتری الکل لازم است تا تأثیر قبل را ایجاد کند (تحمل)
لرزش دستها، عرق کردن یا نگرانی پس از کاهش یا ترک الکل (خماری)
فرد به نوشیدن مشروبات الکلی ادامه می دهد علیرغم اینکه می داند الکل مشکلات جسمی یا روحی ایجاد می کند

بسیاری از افراد فکر می کنند که تغییر در مصرف مشروبات الکلی بسیار دشوار است. ولی در واقع اینکار برای اغلب افراد از ترک سیگار آسانتر است و برای بسیاری شبیه تغییر عادات غذائی یا آغاز تحرک جسمانی است.

اغلب افراد یقیناً فکر می کنند که نوشیدن مشروبات الکلی هم دارای مضرات است و هم فایده دارد. ولی کدامیک مهمتر است؟  تصمیم اینکه کدام درست است و شما چه می خواهید فقط با خود شماست. یا همانطور که تاکنون رفتار کرده اید ادامه دهید یا مصرف مشروبات الکلی خود را تغییر دهید.

یک قدم مفید، صرفنظر از اینکه مصمم یا هنوز طمئن هستید آنست که استدلال های مهم خود و اینکه چه جور آدمی می خواهید باشید را مشخص کنید.

لازم نیست برای بقیۀ عمر خود تصمیم گیری کنید. اگر می خواهید تغییری ایجاد کنید داشتن یک هدف و دورۀ زمانی مشخص کمک خوبی است. ولی کار معقول کدام است؟ آیا می خواهید خود را محدود کنید و متعادل بنوشید یا برای شما مناسب است که مشروبات الکلی را کلاً مدتی کنار بگذارید.

چندین تغییر را در زندگی روزمرۀ خود شروع کنید که شما را در رسیدن به هدف کمک کند. تغییرات مثلاً می تواند موارد زیر انجام شود؛ ذخیرۀ مشروب در منزل نداشته باشید، بجای مشروبات الکلی نوشیدنی غیر الکلی بنوشید، با آشنایانی که می توانند شما را حمایت کنند معاشرت کرده و به یک فعالیت جالب را در همان ساعاتی که مشروب الکلی می نوشیدید بپردازید.

مصرف مشروبات الکلی شما صرفنظر از اینکه چرا زمانی نوشیدن الکل را شروع کردید، با زندگی روزانۀ شما، عادات و روندهای روزمره تان ارتباط دارد. اگر بتوانید پی ببرید که چه وضعیت هایی، افکار یا احساسات با الکل ارتباط دارند از امکانات بیشتری برای تأثیر روی مصرف الکل خود در جهت مورد نظرتان برخوردار می شوید.

گاهی اوقات ممکن است الکل راه حل کوتاه مدت برای سایر مشکلات شما بوده است (مثلاً مانند دشواری خواب، فشار عصبی (اِسترس) یا مشکلات در روابط). با آغاز عادات جدید و یافتن راهکارهای بهتر برای مشکلات تان اجتناب از زیاده روی در نوشیدن الکل آسانتر می شود.

صحبت کردن با یکنفر که به شما در باز کردن افکار و احساسات و حمایت از شما در ایجاد تغییراتی که سعی در ایجاد آنها دارید خوب است، صرفنظر از اینکه این فرد یک دوست، عضو خانواده یا یک فرد حرفه ای باشد.

به ایجاد تغییر در مصرف مشروبات الکلی بصورت یک هدف درازمدت نگاه کنید. قبول کنید که شکست ها و برداشت قدم م های اشتباه ممکن است در این راه وجود داشته باشد ولی اجازه ندهید این امر حواس شما را بیش از حد بخود جلب کند یا مانع شما شود. برای تغییر مصرف مشروبات الکلی از تعداد بسیاری دفعات سعی و تلاش برخوردار هستید.

اگر می خواهید با کسی در خدمات درمانی در مورد مصرف الکل خود صحبت کنید حق دارید محرمانه باشد. همچنین می توانید از مترجم نیز کمک بگیرید. مطالب را می توانید در 1177 بخوانید.http://www.1177.se/Stockholm/Other-languages/Persiska
در این یک نقشه وجود دارد که شما می توانید شماره تلفن های مراکز پذیرش در سراسر سوئد را در آن پیدا کنید.https://alkoholhjalpen.se/karta



خبرهای اخیر از افزایش شمار فوتی‌های مصرف مشروبات الکلی تقلبی در برخی شهرهای ایران، به‌ویژه بندرعباس حکایت دارند.

دکتر فاطمه نوروزیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دیروز اعلام کرد: تعداد مراجعه‌کنندگان مسمومان الکلی به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس به بیش از ۱۰۰ تن رسیده که ۸ تن جان خود را از دست داده‌اند و حال ۱۰ تن دیگر نیز وخیم است.

به گفته همین مقام پزشکی، مسمومان ۱۷ تا ۵۰ ساله هستند.

با توجه به این خبر شاید بد نباشد بدانید که نوشیدن الکل چه بلایی سر شما می‌آورد و چه خطراتی بدنبال خواهد داشت.

اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

به گزارش سازمان سلامت جهانی، هر فرد بالای ۱۵ سال روزانه ۱۳٫۵ گرم الکل خالص می‌نوشد. این در حالیست که حدود نیمی از مردم جهان به هیچ عنوان الکل نمی‌نوشند. یعنی سهم آنها را باقی  افراد مصرف می‌کنند.

به گزارش همین سازمان، آمریکایی‌ها از همه به آبجو علاقه‌مند هستند و بر اساس آمار رسمی سال ۲۰۱۷، هر فرد بزرگسال در آمریکا در یک سال ۱۰۲ لیتر آبجو، ۱۰ لیتر شراب و ۸ لیتر دیگر مشروبات الکلی نوشیده است.

اما مردم آمریکا در مقایسه با دیگر کشورهای جهان، به‌ویژه کشورهای شرق اروپا همچون بلاروس، لیتوانی، چک، کروات و بلغارستان مصرف الکل بسیار کمی دارند.

به طوری که طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، آمریکا در رتبه سی‌وششم بیشترین مصرف‌کننده‌های الکل در جهان قرار دارد. کشورهایی همچون اتریش در رتبه ششم، فرانسه در رتبه نهم، ایرلند در رتبه پانزدهم و انگلستان در رتبه هجدهم قرار دارند.

کدام کشورها کمترین میزان مصرف مشروبات الکلی را دارند؟

کشورهای عربی و مسلمان در خاور میانه کمترین مصرف الکل را دارند.

حالا نوبت به این رسیده بدانیم که نوشیدن الکل چه خطراتی برای جسم و روح انسان بدنبال دارد. در ادامه همراهمان باشید.

شاید متوجه نباشید اما با نوشیدن الکل، کالری زیادی وارد بدن خود می‌کنید و بدون اینکه متوجه شوید، سایز کمرتان افزایش می‌یابد و هر روز چاق‌تر خواهید شد.

هر نوشیدنی الکلی به طور متوسط ۱۴ گرم الکل در خود دارد. البته در عکس زیر می‌توانید تفاوت حجم استاندارد نوشیدنی‌های جهان را مشاهده کرده و با هم مقایسه کنید.

به طور مثال، یک قوطی آبجو استاندارد ۳۵۵ میلی‌متر حجم باید داشته باشد. لیکور مالت حدودا ۲۵۱ میلی‌لیتر حجم دارد. یک نوشیدنی استاندارد از شراب سفید یا شراب قرمز باید حدود ۱۴۸ میلی‌لیتر حجم داشته باشد.

زمانی یک نوشیدنی الکلی غیر استاندارد می‌شود که حجم آن کاهش یافته اما میزان الکل موجود در آن افزایش بیابد. حالا این سوال پیش می‌آید که این تغییر چه عواقبی بدنبال دارد؟ برای توضیح این امر از آبجو استفاده می‌کنیم.

آبجوی سبک حدود ۱۰۰ کالری در خود دارد این در حالیست که هر قوطی آبجوی معمولی ۱۵۳ کالری دارد. یعنی هر قوطی آبجو به اندازه دو تا سه بیسکوئیت شکلاتی کرم‌دار کالری دارد.

البته، کالری موجود در آبجو به میزان الکل و کربوهیدرات موجود در آن بستگی دارد. یعنی آبجوهای دست‌سازی که اخیرا در ایران هم موردمصرف قرار دارند الکل و کربوهیدرات بسیار زیادی در خود دارند و کالری موجود در هر قوطی با یک چیزبرگز چرب و بزرگ برابری می‌کند.

در مورد شراب‌ها، شراب سفید کالری کمتری نسبت به شراب قرمز دارد. هر ۱۵۰ میلی‌لیتر شراب سفید ۱۲۰ و شراب قرمز ۱۲۵ کالری دارند.

هر ۴۵ میلی‌لیتر از لیکورها همچون تکیلا، ویسکی، رام، جین و ودکا ۱۶۸ کالری وارد بدن شما می‌کند این در حالیست که نوشیدنی پیناکولادا نزدیک به ۵۰۰ کالری دارد. یعنی کالری و ضرر یک لیوان نوشیدنی الکلی با یک ساندویچ بسیار بزرگ همبرگر و پنیر برابر است.

رئیس بخش فوریت‌های بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس، دکتر اشکان طبیب‌زاده گفته: اگر کسی مشروبات الکلی دست‌ساز مصرف کند خود را در معرض مسمومیت قرار داده و باید هرچه زودتر به بیمارستان مراجعه کند. اگر این بیماران زودتر به بیمارستان مراجعه کنند شانس خدمات‌رسانی و بهبود زودتری خواهند داشت.

خودکنترلی

فارغ از کالری بسیار زیادی که الکل وارد بدن می‌کند، تحقیقات علمی ثابت کرده‌اند افرادی که پیش از صرف غذا نوشیدنی الکلی می‌نوشند، از بقیه غذا و خوراکی مصرف می‌کنند.

یعنی مصرف کننده‌های الکل در معرض چاقی و اضافه وزن قرار دارند. البته این مساله به سبک زندگی افراد هم بستگی دارد. یعنی کسانی که سیگار نمی‌کشند، ورزش می‌کنند و غذاهای سالم مصرف می‌کنند کمتر از دیگر الکلی‌ها چاق خواهند شد.

افرادی که هر روز ۴ تا ۵ لیوان الکل (استاندارد) می نوشند هر ماه دست‌کم ۳۰ گرم اضافه وزن پیدا می‌کنند.

الکل نه تنها هیچ‌گونه ارزش غذایی یا ماده مغذی در خود ندارد، بلکه مضر هم هست. هر گرم الکل ۷ واحد کالری دارد. این در حالیست که هر گرم چربی ۹ واحد کالری دارد. یعنی ضرر الکل با چربی تقریبا یکی است.

مصرف ۳۰ سی‌سی الکل مسموم موجب کوری دائم و ۵۰ سی‌سی موجب مرگ می‌شود.

نوشیدن حجم زیادی از الکل به صورت یکجا می‌تواند حمله قلبی را برای فرد بدنبال داشته باشد. البته، بر اساس تحقیقات علمی که در سال ۲۰۱۷ میلادی انجام شد، گفته شد زنان و مردان بالای ۵۵ سال اگر در طول هفته نهایتا ۵ واحد الکل بنوشند، نه تنها برایشان ضرر ندارد بلکه از لخته شدن خون و کلسترول در بدنشان پیشگیری می‌شود.

دلیل این ادعا هم این است که اغلب در این سن مشکلات قلبی شروع می‌شود و از الکل می‌توان به عنوان روش درمانی بهره گرفت.

اما در انسان‌های سالم و جوان، نوشیدن ۱۰۰ گرم الکل در هر هفته خطر مرگ را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. اغلب مرگ‌ها نیز به بیماری‌های قلبی و عروقی مربوط هستند.

افرادی که هر هفته از ۱۰۰ گرم الکل می‌نوشند از مردم عادی در خطر ابتلا به سکته، ایست قلبی، فشار خون بالا، گرفتگی آئورت و تورم شریان‌ها قرار دارند.

درست برعکس این یافته‌های علمی، یک تحقیق جدید در سال ۲۰۱۸ اعلام کرده که مصرف الکل از حمله قلبی و انفارکتوس قلب پیشگیری می‌کند!

البته این محققان مدعی شده‌اند مصرف متعادل نوشابه‌های الکلی در طول زمان به‌خودی خود ضرری ندارد. اما اگر با سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی ناسالم و استرس همراه باشد بدون شک برای فرد خطرات زیادی را بدنبال خواهد داشت.

اما به صورت کلی باید گفت مصرف الکل احتمال ابتلا به بیماری‌هایی همچون فشار خون بالا، سرطان‌ها، پانکراتیت و مشکلات کبد را افزایش می‌دهد. 

زنانی که الکل مصرف می‌کنند از دیگر خانم‌ها در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. الکل به دلیل افزایش ترشح هورمون‌های خطرناک، تا ۶ درصد خطر سرطان سینه را در زنان مصرف‌کننده نوشیدنی‌های الکلی افزایش می‌دهد.

همچنین سرطان دهان، کبد و روده نیز در این افراد بروز می‌کند.

یکی از دلایل این امر این است که الکل سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود و در نتیجه فرد در مقابل التهاب (یکی از عوامل پشت‌پرده انواع سرطان) آسیب‌پذیرتر می‌شود. همچنین سبب پدیدار شدن عفونت و رشد میکروبیوم‌ها می‌شود.

اثرات مصرف زیاد مشروبات الکلی

زنانی که الکل مصرف می‌کنند از دیگر خانم‌ها در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.

رابطه الکل و دیابت بسیار پیچیده است.

برخی مطالعات علمی نشان می‌دهد نوشیدن الکل سه تا چهار روز در هفته به میزان کم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. این در حالیست که مصرف زیاد الکل سبب شکل‌گیری دیابت نوع ۲ می‌شود!

مصرف مقدار زیاد نوشیدنی الکلی سبب تحریک پانکراس می‌شود، عضوی که مسئول ترشح انسولین در بدن برای تنظیم میزان قند خون است.

اگر مبتلا به دیابت باشید، الکل می‌تواند روی عملکرد داروهای مصرفی شما تاثیر بگذارد.

اگر انسولین یا داروهای مشابه انسولین مصرف می‌کنید، الکل باعث هیپوگلیسمی شدید (کم شدن قند در خون) می‌شود و می‌تواند خطر مرگ برای فرد بدنبال داشته باشد. به این خاطر که الکل سبب تحریک ترشح انسولین در خون می‌شود.

به همین خاطر است که متخصصان توصیه اکید دارند که با معده خالی هرگز الکل ننوشید.

همچنین، به این خاطر که الکل با تخمیر قند و نشاسته بدست می‌آید، مملو از کالری‌ است و می‌تواند در نهایت به چاقی مفرط و دیابت نوع ۲ منجر شود.

الکل خاصیت افسرده‌کنندگی دارد و کاهنده‌ی میزان فعالیت اعصاب و عضلات بشمار می‌رود. به همین خاطر شما را آرام می‌کند. اگر برایتان سوال است که پس چرا کسانی که الکل می‌نوشند خیلی فعالیت می‌کنند و در پارتی‌ها استفاده می‌شود، باید در پاسخ بگوییم که منظورمان از آرام کردن و کم کردن فعالیت‌ها، آنهایی است که به مغز و کنترل رفتار ما مربوط می‌شوند.

هر چه الکل بنوشید، احساسات و رفتارهای منفی بیشتری همچون عصبانیت، خشم، اضطراب و افسردگی را تجربه خواهید کرد. 

به همین خاطر است کسانی که مست می‌شوند (الکل زیادی را یک باره مصرف می‌کنند) اغلب افسرده می‌شوند و ممکن است به خودشان آسیب برسانند یا حتی اقدام به خودکشی کنند.

زیاده‌روی در نوشیدن الکل همچنین سبب بیهوشی یا نابینایی موقتی نیز می‌شود؛ در این مقاله از آن «خاموشی» یاد می‌کنیم. افراد مست به سختی می‌توانند اتفاق‌های زمان مستی را به یاد بیاورند.

خاموشی شامل از دست دادن موقتی حافظه می‌شود. یعنی ممکن است فرد حتی خود را هم به یاد نیاورد. یا تمام ساعاتی که الکل در بدنش بوده را به طور کامل فراموش کند.

الکل با کاهش فعالیت‌های الکتریک عصب‌ها در بخش هیپوکمپ مغز سبب از بین رفتن موقتی حافظه می‌شود. هیپوکمپ مسئول حافظه دور در بدن انسان است. حافظه افرادی که هیپوکمپ آنان آسیب دیده و یا با جراحی برداشته شده دچار اختلال جدی می‌شود.

نوجوان‌ها و جوانان از بزرگسالان از دست دادن حافظه را تجربه می‌کنند اما حساسیت کمتری به مستی دارند. به این معنی که برای رسیدن به حالت مستی باید الکل بیشتری مصرف کنند و در نتیجه به مغز خود آسیب بیشتری وارد می‌کنند.

هر چه الکل بنوشید، احساسات و رفتارهای منفی بیشتری همچون عصبانیت، خشم، اضطراب و افسردگی را تجربه خواهید کرد.

ظاهر بدن

گزینه آخری که در مورد تاثیرات منفی الکل می‌توانیم بگوییم، مربوط به اثر آن روی چهره و اندام افراد است.

الکل آب بدن را می‌کشد به همین خاطر، پوست کم آب و چروک می‌شود. نوشیدنی الکلی همچنین سبب گل انداختن صورت یعنی قرمزی و تورم اجزای صورت می‌شود که به هیچ عنوان زیبا نیست.

همچنین الکل سبب بدبو شدن تنفس، بوی عرق و ادرار می‌شود.

در ساعات اولیه پس از نوشیدن الکل، در حالی که کبد در حال تجزیه الکل است، بدن بوی بسیار بدی به خود می‌گیرد.

نوشیدن مقدار کم الکل به خوب خوابیدن کمک می‌کند اما الکل زیاد باعث می‌شود که شما خواب‌آلوده شوید اما بدن در فاز خواب سبک باقی بماند و در نتیجه خسته و ضعیف خواهد شد و این مساله را می‌توان در ظاهر فرد به خوبی دید.

کم‌خوابی باعث ایجاد سیاهی دور چشم و پف چشم می‌شود. در نتیجه پیرتر و شکسته‌تر دیده خواهید شد.

دفعه بعدی که قصد نوشیدن مشروبات الکلی را داشتید، به این فکر کنید که چند ساعت تفریح کردن، چه عواقب بلندمدتی برای شما بدنبال خواهد داشت.

به نظرم اگه مشروبات الکلی استاندارد و اورجینال باشند و در حد کم و گاهی اوقات باشه نه تنها ضرر نداره بلکه مفید هم هست اما متأسفانه در ایران خیلی ها هر چی گیرشون می یاد به مقدار خیلی خیلی زیاد می خورند و این موضوع بسیار بده. شما هر چیزی رو زیاد بخورید ضرر داره

به نظرم اگه مشروبات الکلی استاندارد و اورجینال باشند و در حد کم و گاهی اوقات باشه نه تنها ضرر نداره بلکه مفید هم هست اما متأسفانه در ایران خیلی ها هر چی گیرشون می یاد به مقدار خیلی خیلی زیاد می خورند و این موضوع بسیار بده. شما هر چیزی رو زیاد بخورید ضرر داره

من با کفار کاری ندارم ولی گفتار و رفتار ائمه صلوات الله علیهم اجمعین برای شیعیان حجت محض است ؛
فردی خدمت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام امد و عرض کرد که برای بیماری ای که دارم طبیب خوردن مقداری شراب (الکل) را برای بهبود تجویز کرده است ، ایا جایز است که عمل نمایم ؟
حضرت فرمودند که خیر زیرا خداوند در هیچ حرامی شفا قرار نداده است .

پيامبر گرامي اسلام مي فرمايند: «در چيزهاي حرام، هيچ شفائي نيست». «شفاي شما در چيزهايي كه بر شما تحريم شده، قرار داده نشده است».(۱)

از حضرت امام صادق ـ عليه السلام ـ در رابطه با اثر دارويي شراب پرسيدند، آن حضرت فرمود: «به درستي خداي عزّوجلّ در چيزي كه آن را حرام كرده، دواء و شفائي قرار نداده است».(۲)

۱٫ مجلسي، محمد باقر، بحارالأنوار، بيروت، موسسه الوفاء، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق، ج۵۷، ص۱۶۲٫
۲٫ همان، ج۵۹، ص۸۶، به نقل از طبّ الائمه، ص۳۲٫

روغن و سس و نوشابه و هوای آلوده هم ضرر دارند، هر چیزی از حدش بگذره ضرر داره. اگه مثل آدم بزارن مشروب اورجینال بیاد ایران مردم بدبخت ما نرن سراغ مزخرفای دست ساز کسی جونش رو از دست نمیده

آیا واقعاً این افراد باید همچین چیزی را مصرف کنند این حرف شما مثل این میمونه که بگیم باید به معتاد ها مواد خوب و مخدر های قوی داد تا اونها نیازشون رو برطرف کنن که این رفتار خودش موجب ترویج اعتیاد میشه در خود ایالات متحده از هر ده مرگ یکی مربوط به مصرف الکل تخمین زده می شه این هم منبع برای خواندن برای افراد آشنا به زبان در ضمن بگم که این نظر اساتید ماست که باهاشون در این رابطه حرف زدیم
https://www.cdc.gov/alcohol/fact-sheets/alcohol-use.htm

لبته می شه مثل برخی از کشورهای عربی مشروب الکلی رو برای مصرف عرضه کرد البته با قوانین سختگیرانه برای جرائم ناشی از الکل و محدودیت خرید و فروش و مصرف. البته در کنار این عرضه هم باید تلاش بشه که میزان مصرف الکل در جامعه کاهش داشته باشه.

کشوری مثل روسیه هم ازاده و سالانه چند هزار نفر بر اثر مسمومیت الکی میمیرن.

باسلام میشه خواهش کنم الکل رابه کل جمع کنید

با توصیفاتی که شما دادید ضرر الکل کمتر از سیگار و قلیان هست ضررهاشم با مصرف بجا از بین میره در حالی که سیگار و قلیان اینطوری نیست

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای Rooziato (روزیاتو) محفوظ است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *