خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
مصرف بهاندازهی پروتئین برای حفظ سلامتی ضروری است. مصرف پروتئین کافی و باکیفیت برای ورزشکاران و کسانی که میخواهد وزن کم کنند، اهمیت بسیاری دارد. کمبود پروتئین میتواند علائمی در بدن بر جای بگذارد. اضطراب، بدخوابی و کلسترول بالا تنها چند مورد از علائم کمبود پروتئین در بدن هستند. در این مطلب میخواهیم درمورد این علائم و چگونگی افزودن پروتئین بیشتر به رژیم غذاییتان صحبت کنیم.درمان کمبود پروتئین خون
پروتئین بخش مهمی از ساختار بدن است. عضلات از پروتئین ساخته شدهاند. غذاهای پروتئینی میتوانند سوختوساز را افزایش دهند و ابزاری بالقوه برای چربی سوزی باشند. بدن انسان برای ساخت سلولها و بافتها به پروتئین نیاز دارد.
پروتئین دقیقا چیست؟ پروتئینها زنجیرهای بلند از اسیدهای آمینه هستند. اسیدهای آمینه مولکولهایی ضروری برای بدن هستند که آنها را از طریق غذاها تأمین میکنیم. اسیدهای آمینه در غذاهای مختلفی وجود دارند. بیشترین میزان پروتئین در منابع غذایی جانوری همچون گوشت، لبنیات، تخممرغ و ماهی وجود دارد. ولی بعضی از غذاهای گیاهی مانند حبوبات و دانهها نیز محتوی مقدار خوبی از پروتئینها هستند.
پروتئینها بای برای ادامهی فعالیت بدن بهصورت روزانه مصرف شوند. زیرا در رشد و سلامتِ تقریبا همهی اعضای بدن نقش دارند. از پوست و مو گرفته تا آنزیمهای گوارشی و پادتنهای دستگاه ایمنی همگی تحت تأثیر پروتئینها هستند. اینها بهطور مداوم تجزیه میشوند و باید به کمک پروتئین دریافتی جایگزین شوند.
اندامهای حیاتی، عضلات، بافتها و برخی هورمونها از پروتئین ساخته شدهاند. علاوهبر این پروتئینها در تشکیل هموگلوبین و پادتنهای ضروری بدن نقش مهمی بازی میکنند. پروتئینها در اغلب عملکردهای بدن از کنترل قند خون گرفته تا بهبود زخمها و مبارزه با باکتریها نقشی اساسی دارند.
به عبارت ساده بدون پروتئین زندگی وجود ندارد.
بهطور متوسط مقدار پروتئین موردنیاز هر فرد در روز بهاندازهی وزن فرد به گرم است. یعنی اگر شما ۷۰ کیلوگرم وزن دارید، باید روزانه ۷۰ گرم پروتئین مصرف کنید. اگر قصد کاهش وزن دارید یا میخواهید حجم عضلاتتان را افزایش دهید، باید بیشتر از این مقدار پروتئین مصرف کنید.
دکتر یان ون دورسن (Jan van Deursen) یکی از محققان مایو کلینیک (یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاههای علوم پزشکی جهان) مطالعاتی را درخصوص علت سرطان آغاز کرد، ولی خیلی زود مطالعاتش جهت دیگری پیدا کرد. چه چیزی باعث پیری میشود؟ این سؤالی بود که به مطالعات او جهتی تازه داد. تحقیقات او نشان داد میان پیری و کمبود چند پروتئین خاص ارتباطی مستقیم وجود دارد.
ون دورسن و تیمش ژنهای یک موش را بهگونهای اصلاح کردند که آن موش به کمبود پروتئینی خاص به نام BubR۱ دچار شود. درادامه آنها مشاهده کردند که این موش ۴ تا ۵ برابر سریعتر از موشهای دیگر پیر میشود.
با افزایش سن میزان پروتئین BubR۱ بهطور طبیعی در بدن کاهش مییابد. در این مطالعه میزان این پروتئین در عضلات، قلب، مغز، طحال و تخمدان موش موردآزمایش کمتر از حد طبیعی بود. به نظر میرسد این پروتئین در انسان نیز نقشی مشابه با موشها داشته باشد و کمبودش موجب بروز آب مروارید، بیماریهای قلبی، گوژپشتی و تحلیل عضلات شود. جالب این است که این مشکلات درهنگام سالخوردگی که میزان پروتئین BubR۱ کاهش مییابد، شایعترند.
مصرف کم پروتئین میتواند موجب بروز علائم زیر شود:
کلسترول و تریگلیسرید بالا تنها نتیجهی مصرف غذاهای چرب نیستند. ممکن است افزایش کلسترول و تریگلیسرید نتیجهی افزایش التهابات، عدم ثبات هورمونی و رژیمهای غذایی سرشار از غذاهای فرآوریشده و شیرین باشند. اگر بخواهید غذاهای شیرین، غلات تصفیهشده و غذاهای حاضری بستهبندی را جایگزین پروتئینها کنید، کمکم کلسترول خونتان شروع به افزایش میکند و کبد و سلولهای بدن نمیتوانند چربیها را بهطور مؤثری مورداستفاده قرار دهند. برخی مطالعات نشان میدهند که کاهش مصرف پروتئینها خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
اسیدهای آمینه در ساختمان دستهای از پیامرسانهای عصبی وجود دارند که وظیفهی کنترل حال روحی را به عهده دارند. پروتئینها به ترشح هورمونهای مغزی مانند دوپامین و سروتونین کمک میکنند. این هورمونها در ایجاد احساسات مثبت مانند آرامش، هیجان و خوشبینی مؤثرند.
احتمالا از تأثیر پروتئین در عضلهسازی آگاه هستید. اما پروتئین برای حفظ انرژی و انگیزه نیز ضروری است. یک رژیم غذایی کمپروتئین میتواند موجب تحلیل عضلانی، خستگی، افزایش چربی و سندروم تریاد در زنان ورزشکار شود. اگر رژیم غذاییتان حاوی پروتئین کافی برای تأمین انرژی و ترمیم بافتها نباشد، ممکن است تمرینات ورزشیتان بیفایده شود.
ممکن است گاهی در اثر عدمثبات قند خون، افزایش کورتیزول و کاهش ترشح سروتونین بدخوابی یا بیخوابی بروز کند. نوسان قند خون درطول روز ممکن است در شب نیز ادامه یابد. کربوهیدراتها نسبت به چربیها و پروتئینها با شدت بیشتری قند خون را افزایش میدهند و نیاز به انسولین بیشتری دارند. مصرف غذاهای حاوی پروتئین پیش از خوابیدن میتواند به تولید تریپتوفان و سروتونین کمک کند و برخلاف غذاهای شیرین قند خون را بهطور ناگهانی بالا نبرد. درواقع پروتئین سرعت جذب قندهای مصرفی را کاهش میدهد.
پروتئین برای کمک به سلامت روانی ضروری است. مه ذهنی، ضعف تمرکز، کمبود انگیزه و اختلال در یادگیری مطالب جدید میتوانند از نشانههای کمبود پیامرسانان عصبی مسئول تمرکز مانند دوپامین، اپینفرین، نوراپینفرین و سروتونین باشند. پیامرسانان عصبی در مغز و با استفاده از اسیدهای آمینه ساخته میشوند. مطالعات نشان میدهند که یک رژیم غذایی متوازن همراه با مقدار کافی پروتئینها میتواند عملکرد شغلی، یادگیری و مهارتهای حرکتی فرد را بهبود دهد.
بسیاری از عملکردهای سوختوسازی و گوارشی به دریافت اسیدهای آمینه بستگی دارند. کمبود پروتئین دریافتی موجب خستگی عمومی و کاهش کارآیی بدن میشود. نتیجهی آن بروز اختلالاتی در تولید آنزیمها، انقباضات عضلات دستگاه گوارشی و درنتیجه گوارش غذاست.
پروتئینها نسبت به کربوهیدراتها و چربیها قدرت سیرکنندگی بیشتری دارند. بنابراین میتوانند از پرخوری و خوردن هلههولهها پیشگیری کنند. پروتئینها به تثبیت قند خون کمک میکنند و از سوی دیگر در حفظ و افزایش حجم عضلات مؤثرند. عضلات درطول روز کالری مصرف میکنند. بنابراین هرچه میزان عضلات بیشتر باشد، کالری بیشتری در روز مصرف میشود. این افزایش کالری مصرفی و احساس سیری میتواند موجب جلوگیری از افزایش وزن شود.
یکی از شایعترین علل بینظمی چرخههای قاعدگی و عدم باروری زنان اختلالی به نام سندروم تخمدان پلیکیستیک است. چاقی و پیشدیابت یا دیابت دو عامل مهم در بروز این اختلال هستند. در واقع ۵۰ تا ۷۰ درصد زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلیکیستیک از مقاومت به انسولین رنج میبرند. رژیم غذایی کمپروتئین و سرشار از قندها و کربوهیدرات میتواند موجب بروز مقاومت به انسولین، خستگی، التهابات و افزایش وزن شود. نتیجهی این امر اختلال در توازن هورمونهای زنانهای (شامل استروژن، پروژسترون و DHEA) است که مسئول تنظیم چرخههای قاعدگی هستند.
یک رژیم غذایی کمپروتئین احتمال کاهش تودهی عضلات، کاهش سرعت ترمیم استخوانها، ضعف استخوانها، شکستگیها و حتی پوکی استخوان را افزایش میدهد. وجود پروتئین برای جذب کلسیم و کمک به متابولیسم استخوانها ضروری است. براساس مطالعات، بیشترین میزان کاهش استخوان را درمیان افراد سالخورده کسانی دارند که میزان پروتئین دریافتیشان کم (۱۶ تا ۵۰ گرم در روز) است. رژیمهای غذایی غنی از اسیدهای آمینه میتوانند به درمان کاهش عضلات ناشی از افزایش سن (کمماهیچگی) کمک کنند.
میزان نیاز افراد مختلف به پروتئین متفاوت است. این امر به عواملی مانند وزن، جنسیت، سن، میزان فعالیت و ورزش بستگی دارد. حتی ممکن است نیازتان به پروتئین در روزهای مختلف کمی تغییر کند.
دانستن اینکه چه باید بخورید، چقدر باید بخورید یا چه زمانی غذا بخورید برای بسیاری گیجکننده است. امروزه با توصیههای گوناگونی که میشنوید احساس میکنید که برای حفظ سلامتی خود و خانوادهتان باید یک مدرک تغذیه داشته باشید. علاوهبر اینها گاهی اوقات نتایج حاصل از مطالعات متناقض و گیجکننده میشوند. حال میخواهیم این مشکلات را تاحدی برایتان آسانتر کنیم.
زمانی که پای پروتئین درمیان باشد، باید چند راهنمایی ساده را دنبال کنید. ابتدا بدانید که باید خودتان و عزیزانتان پروتئین را بهطور منظم دریافت کنید. ثانیا برای دریافت نتایج مثبت از پروتئین مصرفی باید منابع مناسبی را برای دریافت پروتئین انتخاب کنید.
درمجموع انتخاب ترکیبی از پروتئینهای گیاهی و جانوری راهی مناسب برای دریافت مقدار کافی پروتئین است. برخی بهترین رژیم غذایی برای رسیدن به این هدف را رژیم گیاهخواری منعطف میدانند. پایهی این رژیم غذایی گیاهان هستند و میتوان گاهی اوقات ماهی و گوشت مصرف کرد. با اینکه فرآوردههای جانوری نسبت به وزنشان پروتئین بیشتری دارند، ولی مصرف زیاد گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات معایبی به همراه دارد. مشکلات زیستمحیطی، گرانقیمت بودن و اسیدی بودن از مشکلات مصرف پروتئینهای جانوری است.
مصرف پروتئینهای گیاهی راهی مناسب برای دریافت بیشتر فیبر، الکترولیتها، آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی است. بنابراین بهتر است آنها را بیشتر از گوشت در رژیم غذاییتان جای دهید.
برخی از پروتئینهایی که گیاهخواران مصرف میکنند نیز حاوی مقدار خوبی از اسیدهای آمینه هستند. بهترین منابع گیاهی حاوی پروتئینها عبارتند از: تمامی حبوبات مخصوصا ماش و عدس، مغزها و دانههایی مانند بادام، تخم کتان، تخم شربتی و شاهدانه. غلات فرآورینشده مانند جو دوسر، گندم سیاه، تاج خروس و کینوآ. همچنین مصرف مغزها، حبوبات و غلات جوانهزده بهتر است. زیرا جوانهزدن به جذب بهتر اسیدهای آمینهی موجود در آنها کمک میکند.
برخی از سبزیجات با وجود کالری پایینی که دارند، دارای مقادیر بالای پروتئین هستند. سبزیجاتی که به شما در تأمین پروتئین موردنیازتان کمک میکنند عبارتند از: اسفناج، کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل و قارچ.
درمیان گوشتها بهتر است از گوشت گاو، مرغ و بوقلمونی که بهطور طبیعی تغذیه شدهاند، استفاده کنید. همچنین ماهی سالمون نیز منبع مناسبی برای تأمین پروتئین جانوری است.
مصرف مقدار کافی پروتئین فواید بسیاری برای سلامتی دارد. کمک به چربیسوزی، بازیابی عضلات و کمک به بهبود زخمها از مهمترین فوایدی است که پروتئین برای سلامتی دارد. اگر از هر نوع آسیبی رنج میبرید، مصرف پروتئین برای بهبودتان ضروری است. پروتئین به دلایل زیر برای بدن مهم است:
مطالعات یکی پس از دیگری از نقش مهم پروتئین در بدن حکایت دارند.
پروتئین برای ترمیم عضلات ضروری است. بنابراین برای بهبود آسیبها و افزایش سطح انرژی مقدار پروتئین موجود در رژیم غذاییتان را افزایش دهید.
زمانی که قصد خرید غذاهای پروتئینی را دارید، از ارگانیک بودن آنها اطمینان حاصل کنید. یکی از مشکلاتی که امروزه ما با آن مواجه هستیم، کاهش پروتئینهای ارگانیک در رستورانها و فروشگاههاست. پروتئینهای غیرارگانیک معمولا سرشار از هورمونها، آنتیبیوتیکها، استروئیدها و سایر ترکیبات شیمیایی هستند که سلامتی را تهدید میکنند.درمان کمبود پروتئین خون
یک راه مناسب برای اینکه پروتئین مصرفیتان را افزایش دهید، نوشتن غذایی است که میخورید. غذاهای مصرفی ۳ روز گذشته یا آیندهی خود را یادداشت کنید. از طریق جستجو در برخی از منابع، مقدار پروتئین موجود در غذاهای مصرفیتان را مشاهده کنید تا بفهمید که بهطور متوسط چقدر پروتئین در روز مصرف میکنید. درصورتی که پروتئین مصرفیتان کمتر از مقدار موردنیاز است، به آن بیفزایید.
برگرفته از: draxe
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
9000تومان
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
سلام
خیلی جالب بود
سلام ببخشی آیا مقاله ای برای رشد قد در سنین نوجوانی دارید
ممنون میشم
سلام
بله داریم، لینکش خدمت شما:
عوامل موثر بر افزایش قد
خواص خوراکی ها
خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است
خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی
قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و
قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟
آخرین مطالب
بوتاکس مو چیست؛ نحوه انجام و عوارض آن برای موها
چرا مدیریت داده و اطلاعات برای سازمانها حیاتی است؟
معرفی کتاب مائده های زمینی اثر ماندگار آندره ژید
ضربان قلب نرمال افراد در سنین مختلف چگونه است؟
کلونازپام چیست و چه عوارضی دارد؟
ترین های جهان
ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۸
بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق میکنند
قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷
بهترین هتل های جهان؛ ۲۵ هتل حیرتانگیز دنیا
پرفروش ترین فیلم های جهان؛ ۲۵ فیلمی که گیشه را از آن خود کردهاند
بهترین فیلم های علمی تخیلی از گذشته تا کنون
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
پروتئین برای موجودات زنده ضروری است. این ماده انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکند و به بدن ما کمک میکند به خوبی بازسازی شود. پروتئین از آمینواسیدهای زنجیره بلند تشکیل شده است که بلوکهای ساختمانی عضلات محسوب میشوند.
بدن شما ۱۱ آمینو اسید را تولید میکند ولی ۹ مورد از آمینو اسیدها که به آنها آمینو اسید ضروری گفته میشود باید توسط مصرف غذاها تامین گردد. خوب حالا سوال اینجاست که از کجا باید بفهمیم بدن ما دچار کمبود پروتئین شده است؟ در این مقاله قصد داریم نشانههای کمبود پروتئین را بیان کنیم. به یاد داشته باشید که همانند سایر کمبودها، نشانهها و علایم میتواند دلایل دیگری داشته باشد بنابراین برای تشخیص دقیق باید به پزشک متخصص مراجعه شود.
هوسهای غذایی پایدار و نیاز به خوردن تنقلات متنوع ممکن است نتیجه یک رژیم غذایی کم پروتئین باشد. کاهش پروتئین میتواند قند خون را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
ضعف عضلانی، درد و شل بودن بدن ممکن است نشانه این باشد که عضلات بدن شما به جای استفاده از پروتئین از مایعات برای تامین انرژی خود استفاده میکند. برای ساخت عضلات قوی و محکم، بدن به پروتئین کافی نیاز دارد.
برای درمان و ساخت دوباره سلولها، بافتها و پوست بدن به پروتئین نیاز دارد. برای اینکه سیستم ایمنی قوی تری داشته باشید باید بدنتان پروتئین کافی دریافت کند.درمان کمبود پروتئین خون
موی نازک، کاهش و ریزش مو، پوست انداختن ناخن میتواند نشانه اولیه کمبود پروتئین در بدن باشد.
ادم یا تجمع مایع: پروتئین نقش بسیار مهمی در جلوگیری از تجمع مایعات در بافتها به خصوص در پا و مچ پا بازی میکند.
بیمار شدن مکرر نشانه این است که سیستم ایمنی بدن ضعیف شده است. از آنجایی که سلولهای ایمنی از پروتئین ساخته شدهاند کمبود این ماده میتواند باعث ایجاد بیماریهای مکرر گردد.
مغز کدر نیز ممکن است به دلیل کاهش پروتئین در بدن باشد. این بیماری باعث سردرگمی، ضعیف شدن حافظه یا ناتوانی در تمرکز میشود.
چه مقدار پروتئین باید مصرف شود؟
اگر در رژیم غذایی خود انواع مختلفی از غذاهای کامل را داشته باشید، مبتلا شدن به کمبود پروتئین بسیار نادر خواهد بود. اما اگر در رژیم غذایی خود از پروتئین کافی استفاده نمیکنید شاید به این معناست که شما کالری کافی ندارید و در نهایت از کمبود پروتئین رنج خواهید برد. اگر کالری بسیار کمی داشته باشید، بدن شما از پروتئین برای ایجاد انرژی استفاده میکند در حالیکه پروتئین باید برای ساخت عضلات، ایجاد سیستم ایمنی قوی، پوست ، مو و ناخن سالم مصرف شود. یک فرد متوسط حداقل باید ۰.۳۶ گرم پروتئین به ازای هر پوند از وزن بدن مصرف کند. هر چند مقدار دقیق پروتئین به فاکتورهای مختلفی همچون سطح فعالیت، حجم ماهیچهها و وضعیت فعلی سلامت بدن شما بستگی دارد.
چه کسانی در معرض خطر کمبود پروتئین قرار دارند؟
افراد کهنسال: هر چقدر سن افراد بیشتر میشود، سیستم گوارشی و توانایی بدن برای استفاده از پروتئین نیز کاهش پیدا میکند.
ورزشکاران: ورزشکاران کالری بیشتری میسوزانند و از پروتئین بیشتری برای ساخت عضلات خود استفاده میکنند.
افرادی که در حال ریکاوری از یک بیماری یا آسیب سخت وشدید هستند: برای درمان باید بدن پروتئین بیشتری مصرف کند.
افرادی که تحت فشار و استرس هستند: هورمونهای استرس، شکسته شدن بافت و ماهیچه ها را افزایش میدهد.
افرادی که در حال کاهش وزن هستند: مطالعات مختلف نشان داده است که پروتئین کافی برای کاهش وزن بدن لازم است تا سطح قند خون متعادل گردد و از شکسته شدن ماهیچهها جلوگیری شود.
افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند یا اسید معده کمتری دارند: بیشتر افراد دارای عدم تعادل در روده خود هستند و نمیتوانند به طور موثر پروتئین را هضم کنند.همین امر منجر به کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن، افزایش وزن وکمبود پروتئین میشود. برای اینکه پروتئین به خوبی هضم شود، بدن باید اسید معده مناسبی داشته باشد.
اگر کمبود پروتئین وجود داشته باشد چه کاری باید انجام داد؟
خوشبختانه پروتئین در بیشتر شکلها وجود دارد. شما میتوانید آن را به صورت خام یا پخته پیدا کنید. اصلا مهم نیست چه رژیمی را دنبال میکنید، باید بتوانید پروتئین مورد نیاز بدن خود را از منابع مختلف تامین نمایید.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
ما را دنبال کنید.
9