X
– ǁی
15 ј .
– ѐ 50
.
ی
ǘ “takhfif”
.
* ی ј
ی 92
100 .
ǘ
پیشگیری بهتر ازدرمان است یعنی چی
پشتيبانی سايت magiran.com (در ساعات
اداری): 77512642 021
تهران، صندوق پستی 111-15655
فقط در مورد خدمات سايت با ما تماس بگيريد. در مورد محتوی اخبار و مطالب
منتشر شده در
اطلاعی نداريم!
ی magiran.com
ʝ
ʝ
در حالی که بسیاری از متخصصان بهداشت درباره میزان تحرک ،مقدار و نوع مصرف مواد غذایی روزانه در جامعه هشدار می دهند به نظر می رسد غفلت از پربهاترین نعمت وجودی یعنی سلامتی جای نگرانی و تامل دارد.
مقایسه میزان مصرف مواد غذایی جامعه ایرانی و جهان لزوم اصلاح رژیم غذایی روزانه را در جامعه ما آشکارمی سازد زیرا برخی از ذائقه های غذایی مضر، سلامت عمومی را به مخاطره می اندازد .
براساس آمار موجود سرانه مصرف نمک و شکر در ایران به ترتیب شش و 30 کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف این دو ماده که به اعتقاد بسیاری از متخصصان تغذیه دو سم خطرناک است در جهان به ترتیب سه و پنج کیلوگرم است.
میزان مصرف شیر و ماهی در ایران به عنوان دو ماده غذایی که تضمین کننده سلامت قلب و استخوان است به ترتیب 30 و 40 درصد سرانه مصرف جهان است.
میزان مصرف ماهی در کهگیلویه و بویراحمد چهار و نیم کیلوگرم است.
در حالی که سرانه مصرف میوه و سبزی تازه مردم جهان 120 کیلوگرم است هر ایرانی تنها سالانه 30 کیلوگرم میوه و سبزی تازه مصرف می کند.
بر اساس آمار موجود نیمی از زنان و بیش از 30 درصد مردان کهگیلویه و بویراحمد اضافه وزن دارند.
همه این آمار گواهی بر نیاز به عزمی جدی برای اصلاح رژیم غذایی روزانه مردم است.
عزمی که اگر به موقع شکل نگیرد قطعا عواقب جبران ناپذیر آن سلامتی مردم را تهدید و هزینه های سنگین آن دامن متولیان سلامت را خواهد گرفت.
اگرچه دولت یازدهم با اجرای طرح تحول نظام سلامت گام بلندی به سوی ارتقای شاخص های سلامت جامعه برداشته است اما به نظر می رسد مقوله سلامت و افزایش امید به زنذگی نیازمند تلاش بیشتر دولت و مشارکت بیشتر مردم است.
روند تخصیص اعتبارات بخش سلامت و جایگاه توجه حمایت دولت به قرار دادن شیر و روغن زیتون در سبد غذایی مردم با توجه به نقش این مواد غذایی در پیشگیری از برخی بیماری ها سندی بر ترجیح داشتن درمان بر پیشگیری است.
به نظر می رسد باید در فرصت های مناسب از جمله هفته سلامت بر پیشگیری از بروز بیماری های خطرناک وشایع مانند فشارخون، سرطان ها، پوکی استخوان، بیماری ها قلبی و عروقی، دیابت، بیماری های دستگاه گوارشی و عارضه چاقی بیش از پیش تاکید شود.
اطلاع رسانی برای پیگشیری از بیماری ها در رسانه های ارتباط جمعی، متولیان امور سلامت و بهداشت و نیز آموزش و پرورش نیازمند همدلی ، همراهی و هم افزایی است.
هفته اول اردیبهشت به نام هفته سلامت نامگذاری شده است.
* خبرنگار ایرنا دفتر گچساران
اجتماعی
پیشگیری
درمان
ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir
پیشگیری بهتر ازدرمان است یعنی چی
تماس بی واسطه با مسئولین
بالای صفحه
خبر گزاری جمهوری اسلامی پست الکترونیک : irna@irna.ir
© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.
An ounce of prevention is worth a pound of cure
Hi. Nice +1. However the simple “Prevention is better than cure” is more common.
http://www.ldoceonline.com/dictionary/prevention
Hi, thank you.
It seems this simple phrase is used in British and Australian English, but the phrase I stated is American.
پیشگیری بهتر ازدرمان است یعنی چی
http://idioms.thefreedictionary.com/prevention
A stitch in time saves nine
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/a-stitch-in-time-saves-nine
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=a%20stitch%20in%20time%20saves%20nine
Hi,
Nice.+
با زبان دانان ایران زمین آشنا شوید
@chiMigan ارتباط با ادمین های چی میگن در تلگرام
با زبان دانان ایران زمین آشنا شوید
@chiMigan ارتباط با ادمین های چی میگن در تلگرام
در سایت چی میگن صد ها نفر به شما
در ترجمه جملات یا
اصطلاحات فارسی به انگلیسی و
ترجمه فارسی اصطلاحات
تکنیکی انگلیسی کمک میکنند .
app chiMigan اپ چی میگن
app chiMigan اپ چی میگن
30,087 پرسش
50,441 پاسخ
44,417 نظر
9,397 کاربر
هدف اصلی سایت چی میگن کمک به شما در
تبدیل جملات فارسی
به انگلیسی، تبدیل اصطلاح
های فارسی به اصطلاحات انگلیسی، آموزش انگلیسی
چه در کاربرد چه در استفاده روز مره انگلیسی،
آشنایی با کاربرد اصطلاحات انگلیسی و همینطور برعکس، پیدا کردن
معادل فارسی اصطلاحات تکنیکی
انگلیسی است.
پیشگیری بهتر از درمان است… سبک زندگی خود را تغییر دهید و از ابتلا به بیماریهای مختلف ، پیشگیری کنید.
برخلاف همه تبلیغاتی که به شما می گویند، هیچ قرص جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد. اگر انتظار دارید که…
کلیه معمولا بخاطر باکتریهایی که از اندامهای دیگر دریافت کرده است عفونت میکند. این باکتریها معمولا در پایین سیستم ادرار…
ویتامین D میتواند از استخوانها، قلب و مغز حفاظت کند و شاید حتی کمک کند بیشتر زندگی کنید. هنگامی که…
درد چشم می تواند ناخوشایند، ناراحت کننده، و تضعیف کننده باشد. در این هنگام ممکن است تنها چیزی که می…
پیشگیری بهتر ازدرمان است یعنی چی
گانگرن (گانگرن) شرایط خطرناکی است که میتواند به مرگ جدی بافتها منجر شود اما روشهای زیادی برای پیشگیری از آن…
مطالعات نشان میدهد که افراد مبتلا به بیماری لثه، نسبت به افراد با لثه سالم، بیشتر احتمال ابتلا به بیماری…
زمانی که سردردهای میگرنی شروع میشود، به نظر هیچ مادهای نمیتواند آن را تسکین دهد. در حالیکه بیشتر مواد غذایی…
آیا میتوان با تغذیه مناسب به جنگ بیماری سرطان رفت؟ در این مقاله سعی میکنیم خوراکی هایی را معرفی کنیم…
تبخال یک ویروس است که بر روی سیستم عصبی انسان تاثیر می گذارد، DNA سلول های عصبی پوست که از…
کم خونی به تعداد اندک گلبول های قرمز خونی اطلاق می شود و یکی از اختلالات خونی رایج در میان…
مدیریت در طب سنتي ايران شير تقويت کننده قلب بوده و در درمان برخي بيماريهاي روحي و رواني موثر است… سلامت نیوز: حُکما، طبیعت کلی شیر را گرم وتر میدانند و شیر گاو گوسفند و بز جهت تغذیه انسان مناسب شمرده شده شیر خوب و سالم قوام معتدل دارد و سفید رنگ و صاف است همچنین طعمی متمایل به شیرینی دارد.در طب سنتی ایران شیر تقویت کننده قلب بوده و در درمان برخی بیماریهای روحی و روانی مانند افسردگی و وسواس، عفونتهای ریه و برخی مشکلات گوارشی از جمله یبوست موثر شمرده شده همچنین مصرف همزمان شیر با غذاهای ترش، ماهی، تخم مرغ در تجربیات حکما نهی شده مصلح شیر عسل است و توصیه میشود در هر لیوان شیر یک قاشق عسل حل شود.زیاده روی در مصرف کره منجر به سوء هاضمه میشودکره به عنوان یکی از مشتقات شیر دارای طبیعتی گرم وتر است و مصرف ان خصوصا همراه با شکر چاق کننده استه کره گاو لطیفترین انواع کره است و زیاده روی در مصرف آن جدا از مشکلات قلبی و عروقی که به دلیل کاهش تحرک در دنیای امروز افزایش یافته در معده افراد ایجاد ضعف و سستی کرده و منجر به سوء هاضمه میشود.ماست با افزایش رطوبت بدن باعث کاهش تشنگی میشودماست نسبت به دوغ به دلیل داشتن چربی بیشتر غذاییت بیشتر دارد و طبیعت ان سرد وتر است و هر چه ترشتر و رقیقتر باشد سردی و تری آن بیشتر میشود ماست موجب افزایش رطوبت بدن و کاهش تشنگی میشود و نعنای خشک، زیره، گل سرخ و زنجبیل به عنوان مصلحات ماست در طب سنتی توصیه شده استپنیر نیز به عنوان یکی از انواع لبنیات دارای طبیعت سرد وتر است که خوردن آن با مغز گردو در اموزههای اسلامی توصیه شده است.
پیشگیری بهتر ازدرمان است یعنی چی
کلسيم و ويتامين دي از مهم ترين مواد موجود در بدن مي باشند . براي داشتن استخوانهاي قوي بايد کلسيم و ويتامين دي کافي در بدن وجود داشته باشد . به غير از اين ، مواد فوق را براي سلامت قلب ، ماهيچه ها ، اعصاب و براي اين که خونريزي از زخمهايمان بند بيايد نياز داريد ، البته ما روزانه مقداري از کلسيم بدنمان را از راه مواد دفعي بدن مثل عرق ، ادرار و مدفوع ، پوسته هايي که بطور طبيعي از پوستمان مي ريزد ، ناخنها و موهايمان ،از دست مي دهيم . بنابراين مخصوصاً براي جلوگيري از پوکي استخوان بايد در مواد غذايي که مصرف مي کنيم ، کلسيم کافي وجود داشته باشد (پروتئين ، منيزيوم ، روي ، ويتامين آ و ويتامين ث همه براي سلامت استخوان ضروري اند) ميزان کلسيم مورد نياز افراد :از 11تا 24 سالگي 1200-500 ميلي گرماز 25 تا 49 سالگي ( شامل زنان غير يائسه 1000 ميلي گرم)از 50 تا 64 سالگي ( شامل زنان يائسه 1500 – 1000 ميلي گرم)در بعد از 65 سالگي 1500ميلي گرمزنان باردار يا شيرده 1500 – 1200 ميلي گرمبهترين راه به دست آوردن کلسيم ، خوردن غذاهاي پرکلسيم است مانند: لبنيات : شير ، پنير و ماست ( انواع کم چربي را انتخاب کنيد و نگران نباشيد که کلسيم کمتري را به دست مي آوريد ، زيرا کلسيم اين غذاها همراه چربي آنها نيست ). اگر نمي توانيد شير را تحمل کنيد ، ماست و پنير جايگزينهاي خوبي هستند ماهيهاي نرم استخوان : نظير ماهي آزاد ، ساردين ، کيلکاسبزي هاي تازه ، خشکبار ، حبوبات ، سويابدانيد که اگر کسي در نيمه اول زندگي ، کلسيم ، خوب مصرف نکند، به سختي مي تواند آنرا در نيمه دوم زندگي جبران کند اگر بخواهيم به شما با توجه به سنتان توصيه کنيم لازم است بگوييم:10 تا 20 سالگي : بانک استخوانتان را با ذخيره ي کلسيم سرشار کنيد . به نظر مي رسد استخوانهاي نوجوانان براي جذب کلسيم ساخته شده است . استخوانهاي نوجوانها براي آن است که کلسيم را جذب کنند و از آن استفاده کنند . در استخوانها ، ابتدا داربستهايي از پروتئين به طور ميکروسکوپي ساخته مي شود و بعد اين داربستها به وسيله کلسيم ، پر و انباشته مي شود . بدين ترتيب استخوانهاي متراکم ما ساخته مي شود . در اين سال ها براي ساختن استخوانهاي قوي به حداقل 1200 ميلي گرم کلسيم نياز داريد . سعي کنيد به جاي انواع و اقسام نوشابه ها ، ( روزانه 3 ليوان ) شير بنوشيد . همچنين از منابع ديگري که کلسيم دارند مثل ماست ، پنير ، سبزي ها با برگ سبز تيره زياد مصرف کنيد . دوشيزه ها بايد بدانند که داشتن قاعدگي هاي منظم براي جلوگيري از پوکي استخوان مهم است . اگر شما 16 ساله ايد و هنوز قاعده نشده ايد يا قاعدگي شما نامنظم است به پزشک مراجعه کنيد . 20 تا 35 سالگي : گرچه در اين سالها به راحتي استخوان ساخته نمي شود ، ولي استخوانهاي شما در همين سن به حداکثر قدرت خود خواهند رسيد . مهم است که در اين سالها ورزش کنيد و دريافت کلسيم کافي داشته باشيد . شما تقريباً روزانه به 1200 ميلي گرم کلسيم نياز داريد . شرکت در ورزشهايي که در آن ها پاهايتان وزن شما را تحمل مي کنند شما را در ساختن استخوانهاي محکمتر کمک مي کند .35تا 50 سالگي : ممکن است به تدريج شروع به از دست دادن استخوانهايتان کرده باشيد . در چنين مرحله اي از زندگي دريافت مقدار کلسيم کافي ( 1000 ميلي گرم) و ورزش براي در حداقل نگه داشتن سطح کاهش قدرت استخوان ضروري است . بيشتر زنان در 55-42 سالگي يائسه مي شوند . اگر قبل از اين سنين قاعدگي شما نامنظم شده يا علائمي از يائسگي داريد ، در رابطه با پوکي استخوان نيز با پزشکتان مشورت کنيد . در ضمن شايد لازم باشد در مورد روشهاي سنجش تراکم استخوان که مقدار پوکي آن را نشان مي دهند ، از پزشکتان سئوال کنيد بالاي 50 سال : زناني که وارد مرحله يائسگي شده اند ، ممکن است سالانه 1 تا 6 قسمت از صد قسمت قدرت استخوانشان را از دست بدهند . از پزشکتان سئوال کنيد ؛آيا براي جلوگيري از پوکي استخوان و کمتر شدن بيماري نياز به دارو داريد يا نه؟ چه نوع داروهايي براي شما مي تواند مناسب باشد ؟دريافت مقدار کلسيم کافي و ورزش هنوز مهم اند . شما بايد حداقل 1000 ميلي گرم کلسيم دريافت کنيد . بايد سعي کنيد به اندازه ي کافي در معرض نور آفتاب باشيد تا ويتامين دي لازم را دريافت کنيد . حداقل 20 دقيقه در روز و سه بار در هفته پياده روي داشته باشيد . بعضي افراد به داروهاي داراي کلسيم نياز دارند که در اين باره مي توانيد با پزشکتان مشورت کنيد .ويتامين دي : چرا ما به ويتامين دي نياز داريم ؟ ويتامين دي در برابر جذب کلسيم مثل کليد دري قفل شده اثر مي کند . ويتامين دي مثل کليدي است که در قفل شده ي روده ها را به طرف جريان خون باز مي کند و اجازه مي دهد کلسيم جذب شده از مواد خوراکي ، از روده ها وارد جريان خون شده به وسيله ي آن به جاهاي لازم مثل استخوانها برسد . ويتامين دي همچنين روي کليه ها اثر مي کند و مانع دفع کلسيم از راه ادرار مي شود . ويتامين دي در پوست بر اثر تابش آفتاب ساخته مي شود . ميزان ويتامين دي ساخته شده در پوست ، در اوقات مختلف روز ، فصول مختلف ، نواحي مختلف دنيا و نوع رنگ پوست فرد فرق مي کند . معمولاً اگر صورت و دستها ، روزانه ۱۵ دقيقه در مقابل نور آفتاب قرار بگيرند ( به شرطي که کرم ضد آفتاب روي پوست نباشد ) ويتامين دي لازم براي بدن فراهم مي شود .نور آفتاب بايد مستقيم به پوست بتابد . شيشه پنجره ها و لباسها و آلودگي هوا مانع از اثر نور آفتاب براي ساختن ويتامين دي مي شوند . هر چه پوست بدن روشنتر باشد ويتامين دي بيشتري ساخته مي شود . بعضي از غذاها که ويتامين دي زيادي دارند عبارتند از زرده تخم مرغ ، ماهي هاي روغن دار ، ماهيهاي آب شور ، جگر و غلات طبيعي . در زمستانها وقتي فرد نتواند از خانه خارج شود و در معرض نور آفتاب قرار بگيرد ، ويتامين دي کمتري در بدن ساخته مي شود . همچنين با افزايش سن ، توانايي پوست براي ساختن ويتامين دي کاهش مي يابد . بنابراين شايد افراد مسن نياز داشته باشند که از دارو براي به دست آوردن ويتامين دي استفاده کنند . در اين باره با پزشکتان مشورت کنيد .چربي و روغنها : استفاده روزانه از 2 قاشق مرباخوري ( 10 گرم ) روغن گياهي ،( آفتابگران ، ذرت ، زيتون ، کنگر و دانه ي شلغم ) که گرم نشده باشد ( روغني که در سالاد استفاده مي شود ) . البته روغنها بايد کيفيتي مناسب داشته باشند . براي آماده سازي غذا بيش از 2 قاشق مرباخوري روغن آشپزي ( روغن زيتون يا روغن بادام زميني ) استفاده نکنيد . روزانه بيش از 2 قاشق مرباخوري کره يا مارگارين روي نان صبحانه خود نماليد . روزانه بيش از يک وعده غذاي چرب و خيلي سرخ شده مثل سيب زميني سرخ شده ، سوسيس ، سسها ، کيکها و شکلاتها مصرف نکنيد .گوشت ، ماهي ، تخم مرغ : سعي کنيد درهفته 4-2 بار ، قطعه اي گوشت در غذايتان باشد ( هر قطعه گوشت معادل 120-80 گرم است ) . بيشتر از آن لازم نيست و کمترش هم ايرادي ندارد . از امعا و احشاي حيوانات ( دل ، جگر ، قلوه ، سيرابي و کله پاچه ) بيش از يکبار در ماه ( 120 -80 گرم ) استفاده نکنيد . کمتر از آن ايرادي ندارد .استفاده از 1-1 قسمت ماهي در هفته را در برنامه ي غذايي تان بگنجانيد ( در هر قسمت 120-100 گرم ) در هفته 3-1 عدد تخم مرغ بخوريد چنان که مي دانيد تخم مرغ در خيلي از مواد غذايي مثل کيکها ، نان شيريني ها ، کرمها و سسها وجود دارد .شيريني ها : شيريني ها را به مقدار متعادل مصرف کنيد . خيلي از آنها در خود چربي دارند . چنانچه بعد از غذا از ، دسر استفاده مي کنيد ، تکه اي کوچک بخوريد . از دسرهايي استفاده کنيد که منبع خوب کلسيم اند مثل شير يا ماست . حبوبات : سعي کنيد درهفته 2-1 وعده عدس ، نخود و لوبيا قرمز بخوريد . يک وعده حبوبات به اندازه ي 120-100 گرم است .ترکيبات غلات و سيب زميني : روازنه حداقل سه وعده از ترکيباتي بخوريد که قند طبيعي زيادي دارند . نان ، سيب زميني ، برنج ، غلات و ماکاروني غذاهايي هستند که قند طبيعي زيادي دارند . اين که روزانه چه مقدار از آنها استفاده کنيد ، بسته به فعاليت بدني روزانه ي شما دارد .شير و فرآورده هاي آن : نوجوانان و بزرگسالان تا 24 سال و زنان شيرده بايد 4-3 وعده ( هر وعده معادل يک ليوان ) در روز شير بخورند . اگر شير را تحمل نمي کنيد ، ماست و پنير جايگزين هاي خوبي اند . پياله اي ماست و دو قطعه پنير ( اندازه دو قوطي کبريت) تقريباً معادل يک ليوان شير ، کلسيم دارند .ميوه ها : اگر يک عدد سيب ، يک عدد موز ، يک بشقاب از ميوه هايي مانند توت يا انگور را يک وعده ميوه حساب کنيم بايد روزانه 2-3 وعده ميوه مصرف کرد . ميوه هاي خام بهترند.سبزي ها : يک وعده از سبزي ها ، به اندازه ي 100 گرم سبزي خام يا 200-150 گرم سبزي پخته ،50 گرم کاهو يا 100 گرم سالاد مخلوط است . سعي کنيد روزانه 4-3 وعده سبزي بخوريد و حداقل يکي از اين وعده ها به صورت خام باشد .نوشيدني ها : روزانه حداقل حدود 1.5 ليتر مايعات بنوشيد ( 7-6 ليوان ) . ترجيحاًُ از نوشابه هاي غيرشيرين استفاده کنيد . قهوه ، چاي ، چاي سياه و نوشابه هاي کولا را خيلي نخوريد . آب معدني چنانچه از کلسيم غني باشد نوشابه ي خوبي است.به طور خلاصه :1- روزانه 4-3 قسمت شير يا فراورده هاي آن را بخوريد .2- گوشت زياد نخوريد 3- هرگز الکل مصرف نکنيد . ( الکل دفع کلسيم را از بدن زياد مي کند)4- نمک ، زياد مصرف نکنيد در ايران تحقيقات نشان داده است که مردم معمولاً روزانه کمتر از 800 ميلي گرم کلسيم مصرف ميکنند . دخترها حتي کمتر از پسرها کلسيم مصرف مي کنند . پس حتماً به مصرف کلسيم و ويتامين دي در غذايتان دقت کنيد . اگر خانمي يائسه ايد و براي درمان پوکي استخوان ، از داروي خاصي استفاده مي کنيد ، بدانيد که اگر کلسيم کافي نخوريد ، اين داروها هيچ فايده اي ندارند ، زيرا ماده ي اصلي در بدنتان وجود ندارد که اين داروها کمک کنند که استخوان با آن ساخته شود يا از تخريب استخوان جلوگيري کنند
سوسن نظری در گفتو گو با ایرنا افزود: تغذیه مناسب حاوی پروتئین، کربوهیدراتها، مایعات و مقدار کمی چربی در تحرک، فعالیت بدنی و پیشرفت درسی دانشآموزان اهمیت بسزایی دارد.
وی اظهار داشت: در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی، معمولا تغذیه دانش آموزان دچار اشکال شده که روی یادگیری تاثیر میگذارد و سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند.
نظری ادامه داد: برای پیشگیری از اثرات نامطلوب تغذیه نامناسب و بروز بیماریها، باید یک برنامه ریزی غذایی درست برای دانشآموزان تنظیم کرد تا عملکرد مغز و یادگیری آنان افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.
وی بهترین راه برای افزایش یادگیری را خوردن صبحانه کافی و مناسب دانست و اظهار داشت: خوردن شیرینی، میوه و آب میوه تازه، شیر، پنیر، مغزها (مثل گردو و بادام)، تخممرغ و غلات مثل عدسی همراه با کمی چای که حاوی کافئین بوده، محرکهای خوبی برای فعالیتهای مغزی دانش آموزان است.
این متخصص بهداشت، تغذیه و رشد کودکان گفت: برخی از والدین بیشتر از نیاز کودک به او صبحانه یا هر وعده غذایی میدهند که بیشتر موجب خواب آلودگی و سنگینی دانش آموز میشود در حالی که هر ماده غذایی را نباید بیش از ظرفیت دانش آموز به کودک داد.
همشهری
به گزارش هلثدی نیوز این گزارش همچنین روالهای جدید برای شناسایی و پیگیری نشانههای کمبود آهن و کمخونی فقر آهن را نیز بیان میکند که بر مبنای آنها تنها نباید از یک آزمایش منفرد استفاده کرد بلکه باید ترکیبی از تکنیکهای غربالگری به کار برد.
یکی از دو نویسنده گزارش، دکتر فرانک گریر، رئیس سابق کمیته تغذیه آکادمی متخصصان اطفال آمریکا در بیانیهای در این باره گفت: “کمبود آهن همچنان در آمریکا شایع است. و اکنون اطلاعات بیشتری در مورد اثرات درازمدت و غیرقابلبازگشت کمبود آهن بر رشد شناختی و رفتاری کودکان در دست داریم. بهبود بخشیدن به وضعیت تغذیهای آهن با شروع از دوره نوزادی برای سلامت کودکان بسیار مهم است.”
دکتر رابرت بیکر، نویسنده دیگر این گزارش، عضو کمیته اجرایی بخش بیماریهای گوارش، کبد و تغذیه در آکادمی متخصصان اطفال آمریکا نیز گفت: “در بهترین حالت، باید از کمبود آهن و کمخونی فقر آهن با رژیم غذایی حاوی غذاهای غنی از آهن پیشگیری کنیم.”
بیکر یادآور شد: “تغذیه نوزادان بزرگتر و نوپایان با غذاهایی مانند گوشت، حبوبات و میوهها و سبزیهای غنی از آهن، و نیز استفاده از غلات آماده غنیشده از اهن و میوههای غنی از ویتامین C – که به جذب آهن کمک میکند- میتواند به پیشگیری از کمبود آهن کمک کند. در برخی موارد کودکان هنوز نیاز به دریافت قطره مکمل اهن یا ویتامینهای جویدنی دارند تا نیاز به آهنشان برطرف شود.”
مشروح گزارش گریر، بیکر و همکارانشان در شماره 5 اکتبر نسخه آنلاین و شماره اکتبر نسخه چاپی ژورنال Pediatrics منتشر خواهد شد.
آکادمی متخصصان اطفال آمریکا برای پیشگیری از کمبود آهن توصیه میکند نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند از 4 ماهگی به بعد تا زمانی که بتوانند مصرف غلات آماده غنیشده با آهن را شروع کند، به ازای هر کیلوگرم وزن بدن یک میلیگرم آهن مکمل دریافت کنند. کارشناسان یادآور میشوند که با وجود اینکه نوزادان در 4 ماه اول زندگی مقدار کافی آهن در بدنشان دارند، اما شیر مادر حاوی آهن چندانی نیست.
بر اساس این اصول راهنما نوزادانی که شیرخشک میخورند نیازی به آهن مکمل اضافی ندارند، و شیر کامل نباید در سال اول زندگی به نوزاد داده شود.
آکادمی متخصصان اطفال آمریکا میگوید به نوزادانی که در فاصله 6 ماهگی تا یکسالگی غذا میخورند، باید گوشت قرمز و سبزیهای غنی از آهن داد تا نیاز روزانه آنها به آهن که 11 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است، تامین شود.
به گفته این آکادمی نیاز به آهن در فاصله یک سالگی تا سه سالگی کاهش مییابد و به 7 میلیگرم به ازای کیلوگرم وزن بدن میرسد، و در شرایط مطلوب این نیاز نیز باید با دادن گوشت قرمز، سبزیها و میوههای غنی از ویتامین C که جذب آهن را تسهیل میکنند، تامین شود. در این دوره ممکن است از مکملهای آهن هم استفاده شود.
بر اساس این اصول راهنما نوزادان نارس باید تا یک سالگی دست کم 2 میلیگرم آهن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت کنند. این میزان به این معناست که نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند،باید 2 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم و زن بدن مکمل آهن به طور روزانه از یک ماهگی به بعد دریافت کنند و این دریافت مکمل باید تا زمانی که نوزاد خوردن غذاهای غنی از آهن یا غلات آماده غنیشده با آهن را شروع کند، ادامه یابد.
همشهری
برنامه غذایی و شیوه زندگی روی بسیاری از موارد از وزن گرفته تا بیماریهای قلبی، دیابت و افزایش کلسترول تاثیر بسزایی دارد.[تغییر سبک زندگی در دیابتیها]
غذاهای آماده، نه تنها برای چاقی دور کمر مضر هستند، بلکه میتوانند آسم را تشدید کنند.البته ممکن است احتمال بروز این بیماری در افرادی که هرچند وقت یکبار و به دفعات کم از غذاهای آماده مصرف میکنند کمتر باشد ولی این احتمال در افرادی که در هفته چندین بار از این نوع غذاها مصرف میکنند، تشدید میشود.[کورتون؛ سنگبنای درمان آسم]
طی تحقیق گروهی از محققان آلمانی، انگلیسی و اسپانیایی بر روی 50000 کودک از 20 کشور جهان، اعلام شد کودکانی که از غذاهای آماده به مقدار زیاد و مکرر استفاده میکنند، احتمال ابتلا به آسم در آنان افزایش مییابد.
به گفته رییس این گروه تحقیقاتی، “گابریل ناگل”، این نوع شیوه زندگی باعث عدم تحرک و در نهایت چاقی نیز خواهد شد.[نکته بهداشتی روز: علل چاقی کودکان]
در مقابل، کودکانی که روزانه از مواد غذایی سالم مانند ماهی، میوهجات و سبزیجات به مقدار کافی مصرف میکنند احتمال ابتلا به آسم در آنان بسیار کمتر است.
“ناگل” افزود: در برنامه غذایی خود، از میوهجات و سبزیجات به مقدار فراوان استفاده کنید چرا که آنها حاوی مواد آنتیاکسیدان میباشند و تاثیر فوقالعادهای روی سلامتی و تحرک شما خواهند داشت.
طبق نظر محققان، غذاهای پر چرب باعث التهاب در مجاری تنفسی میشوند.
پیشگیری بهتر ازدرمان است یعنی چی
آسم زمانی رخ میدهد که ریهها ملتهب و منقبض شده و در نتیجه تنفس به سختی صورت میپذیرد.[نکته بهداشتی روز: پیشگیری از آسم ناشی از ورزش]همشهری
به گزارش ایسنا، آبمعدنی، سبزیجات یخ زده، بستنی یخی، برنجهای پخته نیمه آماده، مواد انرژی زا وشکلاتها، چاشنیها، چای سرد و پودرهای نوشیدنی و ساندویچ نیمه آماده 8 غذایی هستند که درصورت مصرف طولانی مدت، فرد را دچار بیماریهای مزمن میکند. بطریهای آب معدنی بهدلیل اینکه مایع درون بطریهای پلاستیکی بهمدت طولانی میماند، احتمال بیماریزایی آن بیشتر است.
همچنین برخی از تولیدکنندگان آبهای معدنی از ابزارآلات غیربهداشتی و حتی آبهای معمولی در پر کردن بطریها استفاده میکنند؛ بهطوری که گفته میشود مصرف آب معمولی، سالمتر از خرید و استفاده از آبهای معدنی است. دومین ماده غذایی که نباید مصرف شود، سبزیجات یخ زده است. تصور کنید که یک پاکت حاوی نخود نیمه آماده شناور در سس مایونز را با قیمتی گزاف خریداری کنید و پس از آن به دل درد و تهوع دچار شوید اما در همان حال میتوانید با خرید نخود و پختن آن و افزودن سس مایونز، یک سالاد خوشمزه برای خودتان دست و پا کنید. درست کردن این سالاد نخود تا حدی سخت است اما بیمار شدن پس از مصرف آن در کار نیست.
بستنی یخی در سومین ردیف قرار دارد. بهتر است به جای استفاده از میوههای پوست کنده و آماده و یا ساندیسها، میوهها را خریداری کرده و خود آبمیوه تهیه کرده و یا با آب آنها بستنی درست کنید. آبمیوههای آماده و بستنیهای یخی بهدلیل قرار گرفتن درون پاکتهای پلاستیکی باعث بیمار شدن تدریجی مصرفکنندگان میشود.
برنج نیمه آماده نیز در میان غذاهایی است که باعث بیمار شدن افراد میشود. این ماده غذایی نیمه آماده بهدلیل آنکه یک بار پخته و سرد شده و برای بار دوم هم باید گرم شود، برای سلامتی فرد مصرفکننده بسیار مضر است اما اگر برای سلامتی خود اهمیت قائل هستید، بهتر است خودتان با درست کردن یک قابلمه کوچک برنج و افزودن روغن و نمک مناسب از مصرف آن لذت ببرید، بدون آنکه بیمار شود.
مواد انرژیزا و شکلاتها هم در ردیف پنجم غذاهای ناسالم قرار دارند. این موادغذایی بهدلیل دارا بودن شکر و نمک فراوان و کالری بالا در بدن انباشته شده و فرد را در درازمدت به بیماریهایی چون دیابت و امراض قلبیعروقی مبتلا میکند.
چاشنیها هم در میان غذاهای ناسالم هستند، استفاده زیاد از ادویهجات در موادغذایی آماده و نیمه آماده سبب بروز حساسیت در فرد مصرفکننده میشود. اکثر تولیدکنندگان موادغذایی برای آنکه تولیداتشان مصرفکننده داشته باشد از نمک، فلفل، کاری و دیگر ادویهها و چاشنیها بهره میبرند که استفاده از این مواد همراه موادغذایی آماده فرد را بیمار میکند. چای سرد و پودرهای نوشیدنی هم بهدلیل داشتن شکر فراوان و از همه مهمتر بستهبندی درون پاکتهایی که با مواد بازیافتی تهیه شدهاند، جزو موادغذایی ناسالم هستند.
ساندویچهای نیمه آماده هم بهدلیل انباشت زیاد نمک، چربی و مواد افزودنی بهاصطلاح مجاز اصلا توصیه نمیشوند اما امروزه و در عصر ماشین و کامپیوتر، اکثر مردم از این نوع ساندویچها استفاده میکنند؛ چرا که فرد مصرفکننده با قرار دادن این ساندویچها درون مایکروویو سریعا میتواند غذای خود را تهیه کرده و مصرف کند.
براساس اعلام دپارتمان بهداشت و درمان آمریکا، استفاده درازمدت از این موادغذایی مواد مشابه تنها برای مدتی باعث شادی و پر کردن شکم فرد مصرفکننده میشود اما میتواند همچون یک خوره از داخل بدن، فرد را نابود کرده و درنهایت مصرفکننده را به بیماریهای مزمن دچار کند
همشهری
برنامه غربالگری دانشآموزان چاق، ناهنجاریهای اسکلتی، کم وزنی نوزادان، کمبود آهن و کوتاهی قد تغذیهای کودکان همه نشانگر این مهم است که عدمبرنامه منسجم و کارشناسی شده توسط متولیان این حوزه موجب شده که مسئله سوءتغذیه همیشه به گردن خانوادهها انداخته شود.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، از طراحی جدید منحنی رشد کودکان ایرانی براساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی از بهمن ماه 87 خبر داد و گفت: این نمودارها از اسفند ماه 87 در اختیار مراکز بهداشتی درمانی کشور برای نوزادان تازه متولد شده قرار گرفت.
دکتر سید حامد برکاتی، با بیان اینکه پیش از این، نمودارهای ترسیم شده در کارت رشد کودکان مربوط به مطالعات مقطعی کودکان آمریکایی بوده است، خاطرنشان کرد: از اینرو استاندارد طلایی برای اندازهگیری میزان رشد کودکان به شمار نمیرفت.
سازمان بهداشت جهانی در سال1997 مطالعه طولی را روی شماری از کودکان آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا و آسیا با معیارهایی چون سالم بودن کودک، تغذیه با شیر مادر و نداشتن بیماری انجام داد و با اندازهگیری شاخصهای رشد به استانداردهای طلایی دست یافت و نمودار منحنی رشد را ترسیم کرد.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، با بیان اینکه براساس برنامه ملی، کودکان ایرانی باید از بدو تولد تا 6سالگی دستکم 16 بار توسط پرسنل بهداشتی درمانی معاینه و مراقبت شوند، گفت: نخستین مراقبت در 3 تا 5 روزگی است و از آن پس بهترتیب یک، 2، 4، 6، 9 و 12 ماهگی در سال نخست و 18 و 24 ماهگی در سال دوم و بالاخره 30 و 36ماهگی در سال سوم است. پس از آن سالی یکبار مراقبت الزامی است.
دکتر برکاتی، با بیان اینکه هماکنون در کارت رشد کودکان شاخصهایی چون نسبت قد به سن و وزن به سن تا 6 سالگی و نسبت دور سر به سن تا 2 سالگی اندازهگیری میشود، گفت: براساس این شاخصها کودکان به لحاظ چاقی، کم وزنی و سوءتغذیه ارزیابی میشوند تا درصورت لزوم مداخلات لازم انجام گیرد.
براساس این گزارش، اگر چه میتوان با اتکا به مطالعات یونیسف ادعا کرد که مرگ و میر نوزادان زیر 5 سال کاهش یافته ولی هنوز از سلامت، شرایط رشد و تربیت کودکان بالای 5 سال نه تنها نمیتوان با قاطعیت حرف زد بلکه اساسا کار منسجمی در رابطه با سلامت و رشد کودکان زیر 18 سال انجام نشده است. ضمن اینکه مهمترین بحث کشور ما مرگ کودکان نیست بلکه رشد و تکامل روحی و روانی آنهاست.
در جهان روزانه 26 هزار کودک میمیرند و دو سوم مرگ آنها قابل پیشگیری است. نیمی از این کودکان بهدلیل سوءتغذیه و 40 درصد آنها در ماه اول تولد از بین میروند. این درحالی است که طبق هدف چهارم برنامه « توسعه هزاره بقای کودکان» تا سال 2015 باید رقم مرگ کودکان زیر 5سال به زیر 5میلیون کاهش یابد.
از سوی دیگر، در ایران همانند بسیاری از کشورها، بالاترین میزان مرگ و میر مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است که به مواردی چون تغذیه ناسالم، دخانیات، فشار خون و… مرتبط است.
از سوی دیگر، هماکنون در کشورمان در حال تجربه نوعی گذر تغذیهای هستیم. در واقع، از یک سو با کودکانی مواجهیم که مشکل سوءتغذیه، کموزنی و کوتاهی قد دارند و از سوی دیگر، با خیل عظیمی از افراد بزرگسال روبهرو هستیم که بهدلیل پرخوری یا بد خوری، از مشکلات فراوانی رنج میبرند. نوع و کیفیت تغذیه نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
برای مثال، اگر نیاز پروتئینی افراد در دوران رشد که روزانه یک گرم به ازای یک کیلوگرم وزن بدن است، تامین نشود و یا اگر ویتامینهای ضروری و لازم به بدن نرسد، چالشهای فراوانی در سلامت افراد ایجاد میشود.
بنابر تعاریف بینالمللی، امنیت غذایی به معنای دسترسی همه مردم در همه اوقات و دوران زندگی به غذای سالم و کافی است. بنا بر این تعریف، مقوله امنیت غذایی جنبههای اقتصادی و توانمندیهای افراد را هم در نظر میگیرد.
یک برنامه غذایی سالم باید تمامی گروههای غذایی لازم و مورد نیاز بدن را تامین نماید. این گروهها را میتوان در هرم غذایی مورد بررسی قرار داد. این هرم از گروه گوشت، تخممرغ و حبوبات (بهعنوان تامینکننده پروتئین)، لبنیات، سبزیجات، میوهها و گروهی که نیازهای کربوهیدرات بدن را تامین میکنند، تشکیل شده است.
البته میزان نیاز بدن به این گروههای غذایی متفاوت است؛ بهطوری که روزانه گوشت دو تا سه سهم، لبنیات دو تا سه سهم، میوه دو تا چهار سهم، سبزی سه تا پنج سهم و مواد نشاستهای شش تا 11 سهم را بهخود اختصاص میدهند.
بهطور کلی، غذا بایستی کیفیت لازم را داشته و از نظر حجم و ترکیبات غذایی کامل باشد. با این توضیحات، دو تعریف جدید سیری شکمی و سیری سلولی که مفاهیمی جدا از هم هستند، شکل میگیرند.
به عقیده کارشناسان اگرچه تلاشهای صورت گرفته موجب کاهش مرگ و میر اطفال در سالهای اخیر و افزایش طول عمر در اغلب کشورهای جهان شده، اما سوءتغذیه همچنان مهمترین مشکل تغذیهای در اغلب کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ماست.
همشهری
بسیاری از دانشآموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه میپردازند و تصور میکنند که غذا و استراحت مانع مطالعه میشود، در صورتی که با تغذیه صحیح میتوان بازده فکری را افزایش داد. به کارگیری نکات و توصیههای زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش میدهد.
• در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکیها ممکن است در نگاه اول انرژیزا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.
• بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که غذاهای نشاستهای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است.
• در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخممرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.
• کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمیتوانند صبحانه مفصل بخورند ، توصیه میکنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
• بعضی از دانشآموزان به دلیل اضطراب زیاد امتحانات خود را خراب میکنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزیها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.
• خوردن نان و پنیر و گردو یا تخممرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک میکنند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.
• خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب میکند زیرا کمخونی نیز یکی از دلا یل کاهش یادگیری و تمرکز است.
• خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.
• از خوردن زیاد شیرینیها، چیپس، نمک، تخمه، غذاهای چرب و انواع نوشیدنیهای گازدار در شب امتحان خودداری کنید زیرا اینها نمیگذارند در شب امتحان خواب راحتی داشته باشید.
• در ايام امتحان، بيشتر مواظب سلامت خود باشيد تا در معرض سرماخوردگي، گرمازدگي، مسموميتهاي غذايي و اختلالات هضم قرار نگيريد و از خوردن غذا، بيرون از خانه جدا خودداري كنيد. غذاي خود را خوب بجويد و آرام ميل كنيد.
• در طول روز (اما نه همراه غذا) آب كافي بياشاميد (بيش از نيم ساعت پیش از غذا و يكي دو ساعت پس از غذا اشكالي ندارد). آشاميدن آب و نوشيدنيها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ايجاد نفخ ميشود.
• برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نياز بدن به انرژي را افزايش نميدهد، بنابراين استفاده بيش از حد از مواد غذايي بسيار شيرين و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفيد نيست بلكه سبب افزايش وزن و بروز چاقي ميشود.
• صبحانه غذاي اصلي است، ناهار و شام را كمي مختصرتر بخوريد اما صبحانه را كاملتر ميل كنيد.
• مصرف روزانه يك ليوان شير براي ايجاد آرامش در طول دوران آمادگي براي امتحان موثر است.
• در موقع مطالعه از خوردن انواع تنقلات خودداري كنيد.
• مصرف سبزيهاي تازه (البته بعد از ضد عفوني كردن) و ميوههاي تازه توصيه ميشود.
• اگر در صبحانه پنير ميخوريد، بهتر است آن را همراه گردو ميل كنيد.
• ماست و دوغ ترش، خواب آور است اما خوردن ماست شيرين اشكالي ندارد.
• از خوردن قهوه و چاي پر رنگ، خودداري كنيد ولي چاي كمرنگ مفيد است.
• تغذيه متعادل و متنوع شامل غلات، انواع سبزي، لبنيات، گوشت و ميوهها سبب كاهش استرس امتحان ميشود.
• اگر احساس خستگي ميكنيد، كمي استراحت كنيد. انسان در موقع خستگي احتياج به استراحت دارد نه محرك، بنابراین مصرف قهوه به منظور بيدار ماندن توصيه نميشود
به سایت
روزنامه آبندبلات گزارش داد، این یافته را محققان مغز استرالیایی پس از بررسی اطلاعات مربوط به 33 هزار و 437 کودک کشف کردهاند.
بر اساس این نتایج، کودکانی که پدرانشان سن بالا هستند، هوش کمتری دارند.
این یافته در خصوص زنان، برعکس است، به طوری که هر چه سن مادر بالاتر باشد، کودک باهوشتر میشود.
محققان دانشگاه گوتبورگ (Göteborg) معتقدند، خوراکیهایی هم که سر سفره آورده میشود نیز بر توان ذهنی اثر میگذارد.
بر اساس تحقیقات آنان، نوجوانانی که یک بار در هفته ماهی میخورند، شش درصد مهارت زبانی بیشتر و دیگر فعالیتهای مغزی دارند. این آمار در خصوص نوجوانانی که دو بار و بیشتر در هفته ماهی میخورند، بدون آنکه ربطی به سطح تحصیلات والدینشان داشته باشد، به 11 درصد میرسد.همشهری
کد رژيم سلامتي
کد رژيم سلامتي
10