گیاه دارویی ملین قوی

خواص دارویی و گیاهی

کوکا : یبوست معضلی است که امروزه بزرگسالان با آن درگیر هستند، یکی از راه های درمان یبوست استفاده از مسهل و ملین (به انگلیسی laxative)می باشد.

مسهل و ملین ها در دو نوع عرضه می شوند؛ مسهل و ملین های شیمیایی و یا تغییر رژیم غذایی و استفاده از مسهل و ملین های طبیعی.

استفاده از مسهل و ملین های شیمیایی اغلب یبوست را بدتر می کنند، باعث کم خونی می شوند و در صورتی که از آن ها استفاده نکنید حرکات روده ای را دشوار یا غیرممکن می سازد همچنین زیاده روی در مصرف آن ها می تواند عوارض جانبی جدی مانند کم آبی بدن، سرگیجه، فشار خون پایین، عدم تعادل الکترولیتی و مدفوع خون را به دنبال داشته باشد.

اما تغییر رژیم غذایی و استفاده از مسهل و ملین های طبیعی عوارض جانبی ندارند. از جمله مسهل و ملین های خانگی می توان به میوه ها و سبزیجات اشاره کرد که که حاوی فیبر بالایی هستند، روده را تقویت کرده و حرکات آن را منظم تر می کنند و باعث سم زدایی از روده ها می شوند.

به زبان ساده، ملین ها خوراکی هایی هستند که عمل دفع مدفوع را آسان تر می کنند و به رفع یبوست نیز کمک می کنند.

مسهل ها خوراکی هایی هستند که باعث پاکسازی کل روده می شوند و در موارد یبوست شدید و یا مواقعی که بدن به پاکسازی کلی نیاز دارد استفاده می شوند.

برای رفع یبوست نباید از مسهل استفاده کرد حتی از قرص های گیاهی مانند برگ سنا نیز نباید به طور مداوم استفاده کرد بلکه باید از داروها و خوراکی های ملین مانند آلو بخارا، تمرهندی، خاکشیر با آب گرم یا اسفرزه استفاده کرد.
داروهای ملین در سطح روده ها عمل می کند و باعث رفع یبوست می شود.
مسهل ها داروهای قوی هستند که روی اعضا و جوارح بدن تاثیر می گذارد و مصرف آن زمانی مفید است که بدن نیاز به پاکسازی داشته باشد.
به عنوان مثال اگر در مغز فردی ماده بلغمی تجمع پیدا کرده باشد باید ابتدا با داروی ممزج آن ماده بلغمی را آماده دفع کرد و سپس با مصرف مسهل مناسب تخلیه و از طریق روده ها دفع شود.
بنابراین سطح عملکرد مسهل تنها روده نیست بلکه روی مغز یا مفاصل، قلب یا کبد هم تاثیر می گذارد.

ویژگی ملین ها این است که می توان آن را برای همه افراد از جمله کودکان، افراد مسن و حتی زنان باردار به کار برد اما مسهل ها را نمی توان به راحتی برای همه افراد از جمله زنان باردار یا کودکان و افراد مسن به کار برد.

دکتر سید سعید اسماعیلی متخصص و محقق طب اسلامی

اگر شما مستعد ابتلا به یبوست هستید از خوردن بستنی، پنیر، گوشت و غذاهای فرآوری شده و همچنین قهوه، چای و شکلات که حاوی کافئین هستند و می توانند باعث یبوست شوند خودداری کنید.

حتما بخوانید : یبوست چیست؟

زنجبیل یکی از بهترین ادویه هایی است که به عنوان ملین عمل کرده و به درمان یبوست کمک می کند.

زردچوبه حاوی مقادیر بالایی کورکومین است که می تواند تاثیر مثبتی بر روی دستگاه گوارش بگذارد و برای درمان سندرم روده تحریک پذیر و یبوست مفید است.

سنا به عنوان یک ملین قوی گیاهی شناخته شده که باعث افزایش حرکات روده و درمان یبوست می شود.

ژل آلوئه ورا که از پوشش داخلی برگ های آن به دست می آید به عنوان یک درمان طبیعی برای یبوست و افزایش حرکات روده شناخته می شود.

تحقیقات نشان داده که مصرف روغن زیتون می تواند به عنوان یک ملین ملایم برای درمان یبوست مفید باشد.

محققان می گویند که روغن نارگیل برای پاکسازی روده و درمان یبوست مفید است و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

حبوبات مانند لوبیا و نخود فرنگی یکی از بهترین غذاهای ملین هستند که به هضم غذا کمک کرده و یبوست را درمان می کنند.

آجیل و مغزیجات خام از جمله تخم کتان، تخمه کدو تنبل، بادام، گردو، کنجد، چیا و تخمه آفتابگردان غنی از فیبر، ویتامین E، پروتئین، روی و سایر مواد مغذی ضروری هستند و برای درمان یبوست مفید می باشند.

سرکه سیب حاوی مقادیر بالای اسید استیک است که حرکت مواد در روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست کمک می کند.

سبریجات برگ سبز مانند کلم، اسفناج، یونجه و خردل سبز حاوی مقادیر بالای فیبر هستند که به درمان یبوست کمک می کند.

بروکلی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر بوده و می تواند برای درمان یبوست و دفع مواد سمی از دستگاه گوارش مفید باشد.

گل کلم حاوی مقادیر بالای گلوکوزینولات است که برای درمان یبوست و سم زدایی از دستگاه گوارش مفید می باشد.

کلم باعث تسهیل حرکات روده و درمان یبوست می شود.

موز حاوی میزان بالایی پکتین است، نوعی فیبر محلول که عملکرد روده ها را بهبود می بخشد. خوردن یک موز کاملا رسیده در روز برای بهبود هضم غذا و درمان یبوست مفید است.

موز کال و نارس حاوی نشاسته ی سنگین بوده و می تواند باعث یبوست شود.

سیب و آب سیب دارای میزان بالایی فیبر پکتین است که روده ها را تحریک کرده و حجم مدفوع را افزایش می دهد. همچنین سیب برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان نوپا انتخاب خوبی می باشد.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر بالای فیبر و ویتامین A، C و K می باشد که برای درمان یبوست و پیشگیری از سرطان کولون مفید می باشد.

مقادیر بالای پکتین موجود در هویج و آب هویج انقباضات روده را تحریک کرده و حجم مدفوع را افزایش می دهد. اگر می خواهید از هویج برای درمان یبوست استفاده کنید آن را خام بخورید، هویج خام برای درمان یبوست موثرتر از هویج پخته می باشد.

هندوانه حاوی مقادیر بالای فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین می باشد. طب سنتی چینی هندوانه را به عنوان یک ملین ملایم تجویز می کند.

کیوی حاوی مقادیر بالای فیبر ست که به عنوان یک ملین طبیعی شناخته می شود و به درمان یبوست کمک می کند.

آلو یکی از میوه هایی است که به عنوان یک ملین طبیعی شناخته می شود، آلو حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین A، پتاسیم، آهن و فیبر می باشد که علاوه بر کمک به سلامت باکتری های مفید در روده به پاک سازی کولون هم کمک می کند.

شما همچنین می توانید برای درمان یبوست از آب آلو بدون هیچ افزودنی استفاده کنید.

گلابی یک منبع طبیعی بزرگ سوربیتول، یک ملین طبیعی شناخته شده است. این میوه منبع غنی از فیبر است که حرکات روده را تنظیم می کند
خوردن گلابی 1 تا 2 بار در روز توصیه می شود. خوردن میوه ها با پوست توصیه می شود.حتی می توانید یک لیوان آب گلابی خانگی بنوشید.

انجیر یکی دیگر از مواد غذایی است که دارای اثر ملین طبیعی است. هر دو نوع تازه و خشک خواص ملین دارد و به درمان یبوست کمک کرده و حرکات روده را منظم می کند.

علاوه بر این، سرشار از فیبر، هستند .خوردن 2 تا 3 انجیر تازه با پوست توصیه می شود. پوست آن حاوی فیبر و کلسیم زیادی است. اگر انجیر خشک، را خیس کرده و قبل از غذا بخورید نیز بسیار عالیست.

آناناس همانند میوه ها منبع خوب فیبر محسوب می شود ولی از سوی دیگر آناناس دارای یک ویژگی مهم می باشد که بسیاری میوه ها فاقد آن هستند و آن، این است که آناناس هم دارای فیبرهای محلول است و هم فیبرهای حلول.
در نتیجه با خوردن مقداری متعادلی آناناس می توانید از خودتان در برابر طیف گسترده ای از عارضه ها و بیماری ها مانند یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر، تصلب شرایین، لخته شدن خون و نیز فشار خون محافظت نمایید.

مصرف آناناس سبب می گردد تا حجم مدفوع افزایش یافته و مواد غذایی به راحتی از دستگاه گوارش عبور نماید. همچنین مصرف آناناس تولید و ترشح شیره معده و مایعات گوارشی را افزایش داده و به تجزبه و گوارش غذا کمک می نماید.

فیبر موجود در آب گریپ فروت یک درمان عالی برای یبوست است، آب این میوه باعث تحریک روده بزرگ و دستگاه گوارش شده و عمل دفع را بهبود می بخشد.

لیمو ترش حرکت روده ها را افزایش داده و برای سم زدایی و تمیز کردن روده ها و درمان یبوست مفید می باشد. ترکیب آب ولرم و یک لیمو ترش تازه صبح ناشتا برای پاکسازی روده ها مفید است.

روغن کرچک به عنوان یک مسهل قوی شناخته شده است. روغن کرچک حرکت ماهیچه های روده را افزایش می دهد و به درمان یبوست، کاهش فشار هنگام دفع و کاهش احساس تخلیه نا کامل کمک می کند.

انواع توت ها حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر هستند و برای جلوگیری و درمان یبوست مفید می باشند. زغال اخته، توت فرنگی، تمشک و توت سفید مسهل و ملین طبیعی هستند.

خربزه تلخ یا کارلا میوه ای است که به عنوان یک مسهل و ملین طبیعی برای درمان یبوست استفاده می شود از دیگر خواص خربزه تلخ می توان به درمان اگزما، کاهش وزن و درمان سنگ کلیه اشاره کرد.

آووکادو دارای مواد مغذی مفید از جمله فیبر، پتاسیم، ویتامین K و فولات است که جذب مواد مغذی را بهبود بخشیده و به عنوان یک مسهل و ملین طبیعی به درمان یبوست کمک می کند.

سبوس جو حاوی مقادیر بالایی فیبر محلول و حلول است و به عنوان یک مسهل طبیعی شناخته می شود.


ختنه دردناک دختران+عکس

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.



سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

خیلی‌ها می‌گویند که ما با وجود مصرف خوراکی‌های فیبردار بازهم دچار یبوست می‌شویم؟ بعضی‌ها هم می‌پرسند در میان میوه و سبزیجات کدام‌یک ملین‌تر است و این‌که می‌گویند مواد غذایی، حاوی دو نوع فیبر محلول یا حلول هستند، هر کدام از این فیبرها چه نقشی در بدن و لینت مزاج دارد و کدام خوراکی‌ها، حاوی فیبر محلول و کدام‌یک حاوی فیبر حلول‌اند؟
در ابتدا لازم است بدانید یبوست به اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته گفته می‌شود که فشار بیش از حد هنگام اجابت مزاج، مدفوع سخت، احساس پری در پایین شکم و دفع ناقص از نشانه‌های آن است. یبوست‌های غیر مرضی یعنی آنهایی که در اثر بیماری خاصی ایجاد نشده است می‌تواند در اثر تغذیه ناسب، بی‌تحرکی، اختلالات عصبی و عوارض جانبی داروها ایجاد شده باشد که گرچه معمولا با مصرف مایعات، میوه و سبزی‌های پرفیبر، غلات سبوس‌دار و برخی مغزها و دانه‌های پرچرب قابل درمان است، اما افراد مبتلا به یبوست و آن دسته از کسانی که می‌گویند با مصرف سالاد و میوه باز هم دچار یبوست می‌شوند باید بدانند که اگر میزان مصرف مواد غذایی پرفیبر روزانه کمتر از 6 گرم باشد و به طور مرتب از این گروه غذاها استفاده نشود، یبوست دوباره برمی‌گردد.


کدام غذاها بدون فیبرند؟

قبل از آن‌که انواعی از میوه و سبزی‌های فیبردار و ملین را معرفی کنیم، بهتر است با فیبر و خوراکی‌های بدون فیبر آشنا شوید. فیبرها دیواره سلولی گیاهان و مهم‌ترین عامل لینت مزاج هستند؛ یعنی اگر شما صبح تخم‌مرغ، ظهر چلوماهی و شب یک تکه گوشت کبابی بخورید، با آن‌که غذای شما تا حدودی حجیم بوده است، اما چون در کنار این غذاها از سالاد، میوه و سبزی‌های غنی از فیبر به اندازه مورد نیاز استفاده نکرده‌اید، نباید انتظار اجابت مزاج داشته باشید. خوب است بدانید انواع گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، فرآورده‌های لبنی، قند و چربی‌ها فیبر ندارد و تقریبا به طور کامل جذب بدن شده و تولید مدفوع نمی‌کند، اما اگر بدانید که مصرف نکردن مواد فیبری موجب ماندگاری سموم حاصل از تجزیه این مواد غذایی در بدن می‌شود و می‌تواند قند، چربی و فشار خونتان را بالا ببرد و فشار مضاعفی را به کبد و کلیه وارد کند، بدون شک مصرف خوراکی‌های فیبری را همچون فرآورده‌های لبنی در بره غذایی روزانه‌تان می‌گنجاندید.


کدام فیبر، لینت مزاج بهتری دارد؟

حال شاید این پرسش مطرح شود مگر فیبرها چه عملکردی دارند که می‌توانند جلوی این همه مشکل را بگیرند؟ لازم است بدانید فیبرها دو نوع محلول و حلول دارند و تفاوتشان در این است که فیبرهای حلول در برابر آنزیم‌های دستگاه گوارش انسان مقاوم بوده و تجزیه نمی‌شود، اما فیبرهای محلول در دستگاه گوارش تخمیر و تا حدودی جذب می‌شود.

فیبرهای محلول، در آب حل و با ایجاد ژل، سرعت عبور غذا را کاهش داده و بازده جذب مواد مغذی همچون کلسیم، روی، آهن و منیزیم را افزایش می‌دهد، ضمن این‌که به آنتی‌اکسیدان غلات، میوه و سبزی‌ها نیز چسبیده و مانع از بین رفتن آنها در طول دستگاه گوارش می‌شود. این فیبرها، کلسترول غذاهای دریافتی را احاطه و قدرت جذب آن را کاهش داده و با این عمل موجب کاهش جذب چربی و کاهش بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود و با مکانیسمی خاص باعث حساس‌تر شدن گیرندگان انسولین شده و با این عمل موجب ثبات قندخون و کنترل دیابت می‌شود.

غذاهای غنی از این فیبر اگر نشاسته‌ای هم باشد همچون بسیاری از نان‌های غلات و برنج قهوه‌ای غذای پیشگیری کننده از دیابت محسوب می‌شود و با کمک به دفع سدیم از افزایش فشار خون جلوگیری می‌کند. این فیبر در جو، جوی دو سر، انواع حبوبات، سیب، پرتقال و هویج وجود دارد.

اما فیبرهای حلول در آب حل نمی‌شود، ولی آب را همچون اسفنج جذب و باعث افزایش حجم و نرمی مدفوع می‌شود و با ایجاد گاز سبب تحریک عملکرد تخلیه و لینت مزاج می‌شود. این فیبرها با سرعت بخشیدن به عبور مدفوع در روده بزرگ زمان تماس ترکیبات سمی و سرطان‌زا را کاهش داده و از غلیظ شدن مواد سرطان‌زا در مجرای گوارشی جلوگیری می‌کند. همچنین این فیبر می‌تواند میزان استروژن خون را کاهش داده و سبب کاهش احتمال بروز سرطان سینه شود. در نتیجه مصرف مواد غذایی حاوی فیبرهای حلول برای افرادی که به یبوست دچارند و مستعد ابتلا به سرطان‌های گوارشی‌اند بسیار مناسب است. این فیبر در سبوس گندم و برنج، انواع سبزی‌ها، سویا و حتی برخی مغزهای خام وجود دارد.


کم‌فیبرترین و پرفیبرترین خوراکی‌ها

در میان سبزی‌ها و میوه‌ها و دیگر مواد غذایی آنهایی که فیبر محلول و حلول زیادتری دارد جو، لوبیا، نخود، ذرت، خرما، اسفناج، گلابی و کلم بروکلی، آنهایی که فیبر متوسطی دارد سبزی خوردن، کرفس، برگ مو، هویج، سیب و پرتقال و آنهایی که فیبر کمتری دارد، انواع آبمیوه‌های صنعتی و خانگی، انگور، انواع کمپوت‌ها و میوه‌های بدون پوست است.

این را هم بدانید میوه‌هایی که طبع سردی دارند به شرط آن‌که بخوبی رسیده باشند ملین هستند میوه‌های تابستانی همچون گلابی، آلبالو، گیلاس، هندوانه، کیوی، زردآلو و بخصوص آلو از این جمله‌اند.


شیر هم فیبر دارد؟

اما سوالی که اغلب پرسیده می‌شود این‌که برای رفع یبوست، شیر گرم بنوشیم یا شیر سرد؟ مگر شیر فیبر دارد که برای لینت مزاج توصیه شده است؟ در این خصوص باید بگوییم شیر حاوی فیبر نیست و عاملی که موجب می‌شود تا با خوردن شیر سیستم گوارشی‌مان به هم بریزد و دچار اسهال یا لینت مزاج شویم همان کمبود آنزیم لاکتاز است. وقتی بدن این آنزیم را نداشته باشد نمی‌تواند قند لاکتوز شیر را تجزیه کند، در نتیجه چون شیر بخوبی هضم و جذب نمی‌شود بدن، کم‌طاقت شده و دچار بیرون روی‌ مکرر یا اسهال می‌شویم، اما بهتر است بدانید نوشیدن یک یا دو لیوان شیر سرد قبل از صرف صبحانه بخصوص برای خانم‌های باردار می‌تواند ملین باشد. البته در تعدادی افراد هم شیر گرم موجب لینت مزاج می‌شود. در نتیجه افراد با توجه به تجربیات گذشته‌شان می‌توانند از این نوشیدنی برای دفع بهتر کمک بگیرند.


نکاتی که حتما باید بدانید

• مصرف آب فراوان در کنار سبزی‌های تازه می‌‌تواند کمک چشمگیری به رفع یبوست کند.

• فریزکردن، خشک‌کردن یا پختن میوه‌ها و سبزیجات باعث از بین رفتن فیبر نمی‌شود.

• فیبرها هم درصدی کالری دارند، اما میزان انرژی‌زایی آنها از درشت مغذی‌ها بسیار کمتر است و میزان مصرف غذاهای فیبری در کودکان باید کمتر از بزرگسالان باشد.

• به آنهایی که با مصرف مواد غذایی پرفیبر دچار دل‌درد و نفخ می‌شوند یا بتازگی تصمیم گرفته‌اند تا این غذاها را به طور مستمر وارد بره غذایی‌شان کنند، توصیه می‌کنیم این گروه را در حجم زیاد و در یک وعده نخورند و بتدریج در بره غذایی‌شان بگنجانند.

• در میان انواع نان، نان سنگک و نان‌های جو و چاودار بیشترین فیبر را دارد و بهتر است برنج سفید را با برنج قهوه‌ای مخلوط و همراه سبزی، لوبیا سبز، عدس، کشمش و ماش طبخ و میل کنید.

• سالاد را با آبلیمو و روغن زیتون سرو کنید و از مصرف داروهای شیمیایی و گیاهی ملین و مسهل جدا اجتناب کنید، چرا که این داروها پس از مدتی بی‌اثر شده و با بی‌حس‌کردن اعصاب دستگاه گوارش از دفعات و میزان حرکات دودی روده برای جلو راندن و تخلیه مواد زاید می‌کاهد.

• آن دسته از بیماران مبتلا به یبوست که به دلایلی نمی‌توانند میوه و سبزی بخورند، اگر چربی خونشان بالا نباشد و اضافه‌وزن نداشته باشند می‌توانند با نظر پزشک در بره غذایی خود از غذاها، دانه‌ها و مغزهای چرب استفاده کنند. چربی‌ها با وجود آن‌که فیبر ندارند، اما با لیز کردن دیواره روده‌ها به دفع بهتر مواد غذایی کمک می‌کند.

• بسیاری از افراد به محض این‌که دچار اسهال می‌شوند مصرف میوه و سبزی را قطع می‌کنند، اما باید بدانید در اسهال‌هایی که حجم مایع دفعی بدن کم است سبزی‌های با فیبر حلول می‌تواند آب را در خود اندوخته و کمبود آب بدن را جبران کند، اما در اسهال‌های شدید که بیرون روی مکرر و خارج از کنترل است مصرف سبزی‌ها موجب وخامت حال بیمار می‌شود.


این گیاه یک ملین قوی است!


اسفرزه گیاه بومی‌ایران و شبه قاره هند بوده و از قرون گذشته مورد مصرف بوده است. این گیاه بواسطه اثر تنظیم کنندگی که بر حرکات روده دارد در پیشگیری از :* یبوست   بخصوص در بیماری روده تحریک پذیرIBS موثر می‌باشد.


خانواده:


   بارهنگPlantaginaceae

لطفا نظرات خود را درباره این مطلب با “نی نی نما” در میان بگذارید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.




خانه

موبایل

 

غذایی که مدتی می‌ماند و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف می‌کند.

 

گیاهان دارویی

* ابتدا غذا به وسیله دندان‌ها باید خوب جویده شود و با بزاق دهان خوب مخلوط شود. خوب جویدن و نرم نمودن، اولین گام برای هضم بهتر مواد غذایی در بدن می‌باشد.

 

* دوم باید غذا در محیط آرام و به دور از استرس خورده شود و در معده مواد غذایی با شیره معده خوب مخلوط شود. شیره معده ماده‌ای به پپسین ترشح نموده و پروتئین‌های درشت مواد غذایی به مواد ساده‌تری تبدیل می‌شود، این کوچک شدن و نرم شدن از یبوست جلوگیری می‌کند.

 

در اینجا دستگاه کبدی، ماده صفرا را وارد جهاز هاضمه نموده و در حل کردن مواد چربی مۆثر است. معده در تنظیم غذا، نقش مخزن ذخیره را داراست و تأثیر شیره یا اسید معده در هضم غذا بسیار است.

 

* یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوش‌های کبدی و لوزالمعده و روده نیز باشد. برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوس‌دار و سبزی‌های تازه مفید است.

 

* ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست مۆثر است.

 

* پرخوری و رتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است. استراحت دادن به معده و نخوردن به مدت کوتاه، باعث می‌شود که دستگاه گوارش استراحت نموده و کار خود را خوب انجام دهد.

 

* سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است.

 

* غذاهای پرچرب و شیرینی‌ها و موادی مثل سوسیس و کالباس در هضم غذا مشکل ایجاد می‌کنند.

 

* غذایی که مدتی می‌ماند و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف می‌کند.

 

 

برای رفع یبوست

1- خوردن یک لیوان خاکشیر صبح ناشتا

 

2- مخلوط یک فنجان آب کرفس با آب هویج

 

3- مخلوط یک قاشق غذاخوری پودر گل سرخ و یک فنجان ماست بدون چربی

 

4- خوردن شش عدد زیتون همراه با غذا

 

5- مخلوط عرق کاسنی همراه با عسل روزی یک استکان صبح ناشتا

 

6- هر روز همراه با غذا سبزی شوید، جعفری، کاهو، گشنیز مصرف شود.

 

7- صبحانه کامل خورده شود.

 

8- شب غذای سبک میل شود.

 

 

آلوئه ورا برای رفع یبوست

مشخصات ظاهری این گیاه، درختچه با برگ‌های ضخیم گوشتی است. در داخل این برگ‌ها مایع ژل‌های ذخیره شده و در مناطق گرم و شرجی رشد می‌کند.

 

خواص درمانی این گیاه: آلوئه ورا بهبود دهنده آرتروز، تقویت کننده معده و اثنی‌عشر و روده، برطرف کننده یبوست و سرشار از ویتامین A، B1، B2، B6، B12، C و E می‌باشد. ضد استرس و ضعف اعصاب معده می‌باشد، تقویت کننده سیستم دفاعی بدن بوده و تنظیم کننده هضم غذا و دفع مواد زائد را از روده بسیار آسان می‌کند.

 

آب درون برگ گیاه را روزی یک فنجان قبل از غذا هر روز میل کنید.

 

گشنیز و رفع یبوست

این گیاه علفی در تمام مناطق ایران رشد می‌کند. ساقه گیاه کوتاه و نازک و برگ‌های آن بسیار لطیف می‌باشد. تقویت کننده معده و ضد باکتری معده و روده می‌باشد. برای جلوگیری از یبوست روزی 2 گرم سبزی گشنیز را خُرد کرده و میل کنید. برای رفع یبوست روزی یک استکان آب گشنیز صبح ناشتا یا شب موقع خواب با یک قاشق روغن زیتون مصرف شود.

 

 

بادرنجبویه و رفع یبوست

این گیاه از خانواده نعناع می‌باشد و عطر مخصوص به خود دارد. در مناطق خراسان رشد می‌کند.

 

برگ‌های آن پنج‌های بریده و ریز می‌باشد. مانند گشنیز است با این تفاوت که برگ‌های آن پهن‌تر و بریدگی در آن است.

 

دارای ویتامین‌های A، B و C و تقویت کننده معده و روده می‌باشد و صفرا را از بین می‌برد.

 

1 گرم برگ بادرنجبویه را در یک لیوان بجوشانید و با یک قاشق پودر گل سرخ و یک قاشق روغن زیتون یک شربت غلیظ درست کرده و روزی یک استکان میل کنید. یبوست را از بین می‌برد و تقویت کننده دستگاه گوارش می‌باشد.

 

کاهو و رفع یبوست

شکل ظاهری آن دارای برگ‌های پهن و ساقه کوتاه و دارای گل‌های صورتی می‌باشد.

 

خواص مهم آن: سرشار از ویتامین‌های K، B و P همراه با مواد معدنی، ید، کلسیم، منیزیم و مواد قندی، سلولز، کمی نشاسته، کلروفیل، آهن، پتاسیم، فسفر و گوگرد می‌باشد.

 

کاهو تقویت کننده معده و روده و ضد یبوست است. بهتر است کاهو همراه با روغن زیتون مصرف شود. البته برگ‌های تیره خاصیت بیشتری دارد. کاهو همراه با آب لیمو تازه و روغن زیتون مفید است.

 

 

منبع:tebyan.net


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

تفاوت داروی ملین و مسهل
سلامت نیوز : برای رفع یبوست
نباید از مسهل استفاده کرد حتی از قرص های گیاهی مانند برگ سنا نیز نباید
به طور مداوم استفاده کرد بلکه باید از داروها و خوراکی های ملین مانند آلو
بخارا، تمرهندی، خاکشیر با آب گرم یا اسفرزه استفاده کرد.دکتر
سیدسعید اسماعیلی متخصص و محقق طب اسلامی، سنتی با بیان این مطلب به خراسان
می افزاید: داروهای ملین در سطح روده ها عمل می کند و باعث رفع یبوست می
شود.وی با اشاره به این که بعضی به اشتباه برای رفع یبوست خاکشیر را با آب
سرد میل می کنند، می افزاید: مصرف این نوشیدنی سرد برای رفع یبوست تاثیر
معکوس دارد. در واقع باید برای رفع یبوست خاکشیر را با آب ولرم مصرف کرد.این
متخصص طب اسلامی مسهل ها را داروهای قوی می داند که روی اعضا و جوارح بدن
تاثیر می گذارد و مصرف آن زمانی مفید است که بدن نیاز به پاکسازی داشته
باشد. به عنوان مثال اگر در مغز فردی ماده بلغمی تجمع پیدا کرده باشد باید
ابتدا با داروی ممزج آن ماده بلغمی را آماده دفع کرد و سپس با مصرف مسهل
مناسب تخلیه و از طریق روده ها دفع شود. بنابراین سطح عملکرد مسهل تنها
روده نیست بلکه روی مغز یا مفاصل، قلب یا کبد هم تاثیر می گذارد. بنابراین
نباید به هیچ عنوان به جای ملین از آن استفاده کرد.ویژگی ملین ها
این است که می توان آن را برای همه افراد از جمله کودکان، افراد مسن و حتی
زنان باردار به کار برد؛ به عنوان مثال ملین گل قند ترکیب گل محمدی و عسل
است و در آفتاب تهیه می شود یا برای افراد گرم مزاج می توان از آلو یا
اسفرزه استفاده کرد اما مسهل ها را نمی توان به راحتی برای همه افراد از
جمله زنان باردار یا کودکان و افراد مسن به کار برد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *