کپسول زینک سولفات روی

خواص دارویی و گیاهی

داروه, مشروح اخبار

نیاز فرد بالغ به روی در روز 16 میلی گرم است ولی در افراد بیمار روزانه باید 22 میلی گرم سولفات روی تجویز شود. در ترمیم زخم پوست، بدن نیاز مبرم به روی دارد. تجویز پمادهای روی در بهبود زخم موثر است. امروزه به جای کپسول سولفات روی از سیترات و گلوکو نات روی استفاده می شود که مزیت بیشتری نسبت به کپسول سولفات روی دارد.

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، روی نقش بسیار ضروری در مراحل تولید مثل دارد. شیر مادران تنها منبع روی برای شیرخواران است. اگر چه به تدریج غلظت این عنصر در شیر مادر کمتر می شود. ولی این امر نباید باعث پیدایش کمبود روی در طفل شود.

زينک سولفات – ZINC SULFATE
 
 
  فارسى  زينک سولفات 
 
  انگليسى  ZINC SULFATE 
 
  تجارى دارو  Zinc 22 
 
  گروه دارويى  تأمين‌کننده روى 

اشكال‌ دارويي سولفات‌ روي‌:

Capsule: 22 mg
 
  مكانيسم اثر  براى ترميم کافى و تکامل استخوانى و مفصل (روى %23) مورد نياز است. 

مكانيسم‌ اثر سولفات‌ روي:

روي‌ براي‌ حفظ ساختمان‌اسيدهاي‌ نوكلئيك‌، پروتئين‌ها و غشاهاي‌سلولي‌ ضروري‌ است‌. به‌علاوه‌، رشدطبيعي‌ و تقسيم‌ سلولي‌، ترميم‌ بافتي‌، بلوغ‌جنسي‌ و دستگاه‌ توليد مثل‌، عادت‌ به‌تاريكي‌ و ديد در شب‌، التيام‌ زخمها، دفاع‌ايمني‌ بدن‌، ادراك‌ چشايي‌ و احتمالا بويايي‌از اعمال‌ فيزيولوژيك‌ وابسته‌ به‌ روي‌مي‌باشند.

فارماكوكينتيك سولفات‌ روي‌:

جذب‌ نمك‌هاي‌ روي‌ ازمجراي‌ گوارش‌ ناچيز مي‌باشد. تقريبا2-3 درصد از روي‌ موجود در رژيم‌غذايي‌ از طريق‌ دوازدهه‌ و ايلئوم‌ جذب‌مي‌شود. اين‌ عنصر اساسا در گلبولهاي‌قرمز و سفيد و همچنين‌ در عضلات‌،استخوان‌ها، پوست‌، كليه‌ها، كبد،لوزالمعده‌، شبكيه‌ و پروستات‌ ذخيره‌مي‌شود. راه‌ اصلي‌ دفع‌ روي‌ (تقريبا 9درصد) از طريق‌ مدفوع‌ است‌ و ميزان‌ كمي‌نيز از راه‌ ادرار و عرق‌ دفع‌ مي‌شود.
 

موارد مصرف‌:

موارد مصرف  جلوگيرى از کمبود روي، آرتريت روماتوئيد، آکنه آکرودرماتيت آنتروپاتيکا، ويلسون .  سولفات‌ روي‌ به‌عنوان‌مكمل‌ در پيشگيري‌ و درمان‌ كمبود روي‌مصرف‌ مي‌شود.

نياز به‌ اين‌ ماده‌ معدني‌در حالاتي‌ از قبيل‌ سوختگي‌ها، سيروزكبدي‌، ديابت‌، بي‌اشتهايي‌، گاستركتومي‌،اختلالات‌ ژنتيكي‌، نوزادان‌ نارس‌،عفونت‌هاي‌ مزمن‌، بيماريهاي‌ روده‌،بيماري‌ لوزالمعده‌، بيماري‌ كليوي‌،اختلالات‌ پوستي‌، استرس‌ و ضربه‌ ممكن‌است‌ افزايش‌ يابد.
   
 

 ميزان مصرف  مکمل غذائي، آکرودرماتيت آنتروپاتيکا:
بالغين: خوراکى ۲۲۰ـ۲۰۰ mg سه بار در روز.
کودکان: خوراکى ۳/۰ mg/kg/day
ويلسون:
بالغين: ۲۰۰ـ۱۰۰ mg روزانه خوراکي. 
 
 

 توضيحات دارو  عوارض جانبي:
گوارشي: تهوع، استفراغ، دل‌پيچه، سوزش سردل، تشکيل زخم.
مقدار مصرف بيش از حد: اسهال، راش، دهيدراتاسيون، بي‌قراري.

احتياطات:

در حاملگى (در گروه A قرار دارد) بااحتياط مصرف شود.

ملاحظات پرستاري:
پيگيرى آزمايشگاهي:
ـ سطح روى در طى درمان.
توصيه‌ها:
ـ براى کاهش دل‌آشوبه دارو را با غذا مصرف کنيد. از مصرف لبنيات خوددارى کنيد.
ارزيابى باليني:
پاسخ‌درماني: از بين رفتن کمبود روي.

آموزش به بيمار و خانواده:
ـ براى اينکه دارو مؤثر باشد بايد به مدت دو ماه داده شود.
ـ در صورت رخ دادن تهوع، استفراغ، راش، استفراغ شديد و بي‌قرارى فوراً گزارش دهيد.  
 
 

هشدارها:

1 ـ در صورتي‌ كه‌ بيمار دچاركمبود مس‌ باشد، مصرف‌ روي‌ ممكن‌ است‌كمبود مس‌ را تشديد كرده‌ يا سطح‌ سرمي‌آن‌ را كاهش‌ دهد.

عوارض‌ جانبي سولفات‌ روي‌: مصرف‌ مقادير زياد داروندرتا ممكن‌ است‌ باعث‌ بروز مشكلات‌گوارشي‌ به‌ويژه‌ اشكال‌ در هضم‌ و درداپي‌گاستريك‌، تهوع‌ و مشكلات‌هماتولوژيك‌ شود.

تداخل‌هاي‌ دارويي‌ سولفات‌ روي: مقادير زياد روي‌ ممكن‌است‌ جذب‌ مس‌ از طريق‌ روده‌ را مختل‌نمايد. نمكهاي‌ روي‌ ممكن‌ است‌ جذب‌تتراسيكلين‌ها را از طريق‌ ايجاد شلاتهاي‌غيرمحلول‌ كاهش‌ دهند. از اينرو فاصله‌زماني‌ حداقل‌ 2 ساعت‌ بين‌ تجويزمكمل‌هاي‌ روي‌ و تتراسيكلين‌ها ضروري‌مي‌باشد.

نكات‌ قابل‌ توصيه‌: 1 ـ دارو حداقل‌ يكساعت‌قبل‌ يا دو ساعت‌ پس‌ از غذا (مگر درصورت‌ تحريك‌ گوارشي‌) مصرف‌ شود.

2 ـ در صورت‌ لزوم‌ مي‌توان‌ محتويات‌كپسول‌ را روي‌ غذاي‌ سرد ريخته‌ ومصرف‌ كرد.

3 ـ از مصرف‌ غذاهاي‌ حاوي‌ كلسيم‌، فسفرو فيتات‌ با اين‌ دارو بايد خودداري‌ گردد.

4 ـ در صورت‌ ايجاد تهوع‌، اسهال‌، بثورات‌پوستي‌، استفراغ‌ شديد، از دست‌ رفتن‌ آب‌بدن‌ و بيقراري‌، مقدار مصرف‌ دارو بايدكاهش‌ يافته‌ يا تا كنترل‌ علايم‌ فوق‌ مصرف‌نشود.

* مقدار مصرف سولفات‌ روي‌:

به‌عنوان‌ مكمل‌ غذايي‌ روزانه‌25-5 ميلي‌گرم‌ روي‌ (11-22ميلي‌گرم‌ سولفات‌ روي‌) مصرف‌ مي‌شود.در درمان‌ كمبود روي‌ ابتدا تا mg/day 75روي‌ (درمان‌ كوتاه‌ مدت‌) تجويز مي‌شود وسپس‌برحسب‌ پاسخ‌ بيمار مقدار مصرف‌دارو كاهش‌ مي‌يابد.

نزدیک به ۶۰% از کسانی که دوقلو حامله هستند و ۹۰% از کسانی که سه

هر تغییر در روند تقسیم سلولهای جنین می تواند منجر به بارداری بیش از دو

استخدام پرستار ترک زبان

گزارش طرح سلول بنیادی فو

ثبت خاطرات در وب سایت

لینک مرکز تحقیقات پوست و

هفته ه سلامت

مشاوره پوست- پیوند مو – لی

بیوگرافی

دکتر محمد علي نيلفروش زاده تحصيلات خود را در مقطع پزشکي عمومي در سال 1369 ( 199 ميلادي ) به پايان رساند و در سال 1373 ( 1994 ميلادي ) موفق به اخذ بورد تخصصي پوست و مو شد سپس موفق به اخذ بورد جراحي پوست و پيوند مو از کانادا شد .در سال 1379 ( 2 ميلادي ) در انگلستان فلوشيپ جراحي پلاستيک پوست ، ليزر و پيوند مو را به اتمام رساند . او تجربيات خود را در تورنتو کانادا در سال 138 ( 21 ميلادي ) و در لندن در سال 1381 ( 22 ميلادي ) ارتقاء داد .دکتر نيلفروش زاده جراحي پيوند مو را با روش استاندارد پانج از سال 1374 ( 1995 ميلادي ) آغاز نمود سپس به روش ميني ميکروگرافت در جراحي پيوند مو روي آورد و نهايتاً طي 6سال اخير فقط از روش ميکروگرافت و واحد فوليکولار در جلسه هاي بزرگ پيوند مو استفاده نموده است.مدارج دکتر نيلفروش زاده به شرح زير است :- رئیس مرکز تحقیقات پوست و سلولهای بنیادی- عضو انجمن بين المللي جراحي پيوند مو- عضو آکادمي بين المللي جراحي پيوند مو- عضو هییئت رییسه انجمن متخصصين پوست ايران- استادپوست دانشگاه علوم پزشکي تهران -مشاور معاون علمی فناوری ریاست جمهوری

دکتر نیلفروش زاده در سالهاي 1383 و 1384 موفق به اخذ جايزه برتر جشنواره رازي گرديده و توانسته است كتب، مقالات و نوآوريهايي در سطح بين المللي داشته باشد. كار بر روي سلولهاي بنيادي پوست، فيبروبلاست، كراتينوسيت و ملانوسيت از جمله موارد فوق ميباشد كه با همكاري پژوهشكده رويان و دانشگاه علوم پزشكي اصفهان و تهران در حال اجرا بوده و منجر به انجام موفقيت آميز استفاده از فيبروبلاست ها در جوانسازي و درمان چين و چروك پوست شده است.داراي بیش از15 مقاله در مجلات معتبر داخلي و خارجي pub med , ISI بوده واز موفقيتهاي جديد ایشان ميتوان به كشت و تكثير فيبروبلاست براي جوانسازي پوست است ( محصول جدید تولید شده با اخذ مجوزهای غذا و دارو با همکاری سل تک به رنیودرم سل )، كشت و تكثير همزمان فيبروبلاست و كراتينوسيت براي ترميم زخمهاي ناشي از سوختگي و اسكار سالك و نيز كشت و تكثير ملانوسيت براي درمان لك و پيس يا ويتيليگو اشاره كرد كه در حال اجر است.دكتر محمد علي نيلفروش زاده يكي از چهره هاي بين المللي در زمينه جراحي پوست، ليزر و پيوند مو است كه به عنوان Medical Faculty در كنگره بين المللي ساليانه ESHRI اروپا در سال 23 لندن و سال 23 برلين انتخاب شده و متد جديد جراحي پيوند مو را تحت عنوان نيلفروش متد در سال 25 كنگره ساليانه استراليا ارائه و به ثبت رسانده است.

درباره ما

سولفات روی به صورت کپسول در بازار دارویی ایران موجود است.  این دارو به عنوان مکمل برای پیشگیری و درمان کمبود روی در بدن م تجویز و مصرف می شود. رشد طبیعی و تقسیم سلولی، ترمیم بافتی، بلوغ جنسی و دستگاه تولید مثل، عادت به تاریکی و دید در شب، التیام زخم ها، دفاع ایمنی بدن، ادراک چشایی و احتمالاً بویایی از اعمال فیزیولوژیک وابسته به روی است.

 

جذب نمک های روی از مجرای گوارش ناچیز است. تقریباً 3-2 درصد از روی موجود در رژیم های غذایی از طریق دوازدهه و ایلئوم جذب می شود. این عنصر به طور کلی در گلبول های قرمز و سفید و همچنین عضلات، استخوان ها، پوست، کلیه ها، کبد، لوزالمعده، شبکیه و پروستات ذخیره می شود.

 

سولفات روی در درمان آکنه و آرتریت روماتوئید، به تأخیر انداختن شروع زوال عقل در بیمارانی که از نظر ژنتیکی در معرض این خطر هستند و نیز جهت بهبود پاسخ ایمنی در سالخوردگان مصرف می شود.

 

نکاتی درباره نحوه مصرف این دارو

-روی جذب تتراسایکلین را مختل می کند.

 

-از مصرف غذاهای کلیسم دار (مانند لبنیات)، فسفر و فیتات با این دارو باید خودداری کرد.

 

-از عوارض جانبی دارو می توان به تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی اشاره کرد. در صورت بروز اسهال خفیف، بثورات پوستی، استفراغ شدید، از دست رفتن آب بدن و بیقراری، مصرف دارو باید کم شده و تا از بین رفتن علایم دارو قطع شود.

 

-دارو دست کم یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا (مگر در صورت تحریک گوارشی) مصرف گردد.

 

-مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای پسران و مردان بالغ 15 میلی گرم و برای دختران و زنان بالغ 12 میلی گرم است.

 

(طی یکی دو سال اخیر مکمل های دارویی محتوی روی مانند zinc plus و غیره وارد بازار دارویی ایران شده است).

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید


 

همه مطالب در این شاخه &gt&gt&gt

 

زینک یا روی یک ماده معدنی طبیعی است که برای رشد و نمو و سلامت بافت های بدن مهم است.

سولفات روی یا زینک سولفات برای درمان و جلوگیری از کمبود روی استفاده می شود. ممکن است سولفات روی برای اهداف دیگری نیز به کار گرفته شود که در اینجا اشاره نشده است.

از دستورات روی برچسب و بسته بندی دارو پیروی کنید. با پزشک درباره شرایط پزشکی، آلرژی و داروهایی که استفاده می کنید صحبت کنید.

قبل از استفاده از سولفات روی، با پزشک یا داروساز صحبت کنید. اگر شرایط پزشکی خاصی داشته باشید ممکن است قادر به استفاده ازسولفات روی نباشید.

سازمان غذا و دارو دسته بارداری C. تاثیر سولفات روی روی جنین مشخص نشده است، بنابراین اگر باردار هستید بدون دستور پزشک از این دارو استفاده نکنید.

تاثیر سولفات روی، بر روی شیر مادر و کودک شیر خوار مشخص نشده است، در صورتیکه کودک را با شیر خود تغذیه می کنید بدون دستور پزشک از این دارو استفاده نکنید.

این دارو را درست طبق دستورات روی برچسب دارو یا دستورات پزشک مصرف نمایید. این دارو را یا کمتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.

سولفات روی را با یک لیوان کامل آب مصرف کنید.

اگر مصرف این دارو باعث آشفتگی معده شما می شود آن را همراه با غذا میل نمایید.

گاهی اوقات، پزشک ممکن است دوز دارو را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتیجه را از مصرف دارو می گیرید. مقدار توصیه شده مصرف سولفات روی با افزایش سن تغییر می کند. از دستورالعمل های پزشک پیروی کنید. سولفات روی در دمای اتاق دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.

اگر تقریبا زمان مصرف دوز بعدی نزدیک است از دوز فراموش شده بگذرید. برای جبران دوز فراموش شده داروی اضافی مصرف نکنید.

در صورت مصرف دارو بیش از مقدار تجویز شده سریعا به اورژانس مراجعه نمایید یا با اورژانس تماس بگیرید.

علائم اوردوز شامل: حالت تهوع، استفراغ شدید، کم آبی بدن و بیقرارى.

از مصرف این دارو با غذاهایی که حاوی کلسیم یا فسفر بالاست اجتناب کنید زیرا ممکن است جذب سولفات روی برای بدن را مشکل تر کند. غذاهای با کلسیم یا فسفر بالا شامل شیر، پنیر، ماست، نخود فرنگی یا لوبیا، عدس، آجیل، کره بادام زمینی، آبجو، نوشابه و شکلات داغ.

اگر علائم آلرژی به سولفات روی را مشاهده کردید حتما به اورژانس مراجعه نمایید علائمی مانند: کهیر، مشکل در تنفس، متورم شدن صورت، لب ها، زبان و گلو.

حالت تهوع یا ناراحتی معده

این لیست کاملی از تمام عوارض جانبی هایی که ممکن است اتفاق بیافتد نیست در صورت بروز علائم دیگر با اورژانس تماس بگیرید.

دوزهای توصیه شده RDA در مورد زینک برای سنین مختلف:

مردان: 11 میلی گرم ( حد مجاز: 34 میلی گرم)

زنان: 9 میلی گرم ( حد مجاز: 34 میلی گرم)

بارداری: 11 میلی گرم ( حد مجاز: 4 میلی گرم)

شیردهی: 12 میلی گرم ( حد مجاز: 4 میلی گرم)

ثابت دریافت متابولیسمی بزرگسالان: 2.5 تا 4 میلی گرم روی در روز

حالت های کاتابولیک حاد در TPN: افزودن 2 میلی گرم در روز به دوز توصیه شده.

دوز معمول کودکان برای مکمل های غذایی

مقدار دوز پیشنهادی RDA:

پسران: 2 میلی گرم

دختران: 2 میلی گرم

پسران: 3 میلی گرم

دختران: 3 میلی گرم

پسران: 3 میلی گرم

دختران: 3 میلی گرم

پسران: 5 میلی گرم

دختران: 5 میلی گرم

پسران: 8 میلی گرم

دختران: 8 میلی گرم

پسران: 11 میلی گرم

دختران: 9 میلی گرم

زنان باردار: 12 میلی گرم

شیردهی: 13 میلی گرم

دوره کامل کودکان تا 5 سال: 1mcg zinc/kg/day

کودکان نارس (وزن تولد کمتر از 15 گرم) تا 3 کیلوگرم در وزن بدن: 3mcg zinc/kg/day

داروهائی که ممکن است روی سولفات روی تاثیر بگذارد شامل داروهای با نسخه، بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی. در مورد تمام داروهایی که در حال استفاده هستید یا قصد دارید مصرف آن را شروع یا متوقف کنید با پزشک یا داروساز مشورت نمایید.

ترجمه: زهرا صـانعی


 

 

 


پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید

*  

*



تصویر امنیتی
*


تبلیغات اینترنتی در یاد بگیر دات کام


بسته های تبلیغاتی ارزان قیمت

Useful Websites Directory

تماس با ما | پست الکترونیکی یا email ما :
&lt!–
name &quotcontact&quot domain &quotyadbegir.com&quot.write(&#39‘).write(name + ‘@’ + domain + ”)// –&gt
| تبلیغات در یاد بگیر دات کام

تمامی حقوق برای یاد بگیر دات کام محفوظ است.
Powerd by: WP9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *