لیست داروهای ضد التهاب استروئیدی

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]


If you want you can use home page to access all menues

/learndetail-

www.dadehnegar.com

مطب الکترونیکی دکتر بهروز مصلحی

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

نوشته: دکتر بهروز مصلحی

مقدمه:

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی عبارت از داروهایی هستند که با مهار آنزیم سیکلو اکسیژناز، مانع از ساخته شدن پروستاگلندین در بدن شده و متعاقب آن سه کار مهم را در بدن انجام می دهند: 1- تسکین درد، 2- کاهش التهاب بافتی، 3- کاهش تب.

دسته بندی و مکانیزم اثر:

به رغم داشتن ساختمانهای شیمیایی متفاوت، همه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی به دو دسته بزرگ تقسیم می شوند:

1- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی کلاسیک، که ساخته شدن هر دو نوع سیکلو اکسیژناز 1 و 2 را بطور غیر انتخابی و غیر اختصاصی مهار می نمایند مانند: آسپیرین، ایبوبروفن، ناپروکسن، ایندومتاسین، دیکلوفناک، پیروکسیکام، مفیک اسید.

2- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی جدید، که بطور اختصاصی و انتخابی ساخته شدن سیکلو اکسیژناز 2 را مهار می نمایند مانند: سلکوکسیب، اتوریکوکسیب و

موارد استفاده دارویی:

1- بعنوان مسکن درد:

پس از استامینوفن که عوارض نسبتأ کمی دارد، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی بیشترین داروهایی هستند که برای تسکین درد های مختلف استفاده می شوند. دردهایی مانند دندان درد، استخوان درد، درد مفاصل، درد عضلات، درد شکستگی استخوان، درد پس از اعمال جراحی، سردرد، میگرن، درد ناشی از عادت ماهانه در خانمها، کمردرد، پا درد، با استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی تسکین می یابند.

2- بعنوان ضد تب:

باز هم پس از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی بیشترین داروهایی هستند که برای کاهش تب استفاده می شوند. بعضی از بیماران ادعا می نمایند که استامینوفن تب آنها را کاهش نمی دهد، اما داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبو پروفن تب آنها را پایین می آورد.

3- بعنوان ضد التهاب:

یکی از مهمترین کاربردهای داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، درمان التهاب مفاصل و بافت همبند می باشد. این داروها در درمان روماتیسم مفصلی حاد، آرتریت روماتوئید، تاندونیت، بورسیت، آرتریت روماتوئید جوانی، اسپوندیلیت آنکیلوزان، بیماری بافت همبند و آرتروز مؤثر هستند.

4- بعنوان ضد لخته شدن خون:

تنها دارویی که در این گروه از داروها بعنوان پیشگیری کننده از لخته شدن خون استفاده می شود، قرص آسپیرین با دوز پایین است. شواهد نشان می دهند که مصرف آسپیرین از 81 میلی گرم در روز، نه تنها مانع از انعقاد خون نمی شود، بلکه حتی در دوزهای بالا می تواند تعادل سیستم انعقاد خون را برهم زده و خود باعث لخته شدن خون شود.

عوارض جانبی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی:

1- مشکلات گوارشی:

یکی از دشمنان دیرینه دستگاه گوارش انسان، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی کلاسیک می باشند. بعضی از مواقع چسبیدن یک آسپیرین بچه به مخاط معده می تواند آنچنان خونریزی معده ای ایجاد نماید که برای مهار نمودن آن به عمل جراحی اورژانسی نیاز پیدا شود. از آنجائیکه سیکلو اکسیژناز 1 از محافظین مخاط معده محسوب می شود، مهار آن توسط داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی کلاسیک مانند آسپیرین و ایبوپروفن، می تواند منجر به ضعیف شدن مخاط معده و نفوذ اسید معده به داخل مخاط شده و معده را دچار تورم و زخم نماید. افراد سالخورده، کسانی که سابقه ناراحتی های دستگاه گوارش را دارند، کسانی که الکل استفاده می نمایند، در خطر بیشتری برای ابتلاء به زخم معده همراه با مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئید هستند.

2- از کار افتادن کلیه ها:

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی می توانند با نکروز پاپیلاری کلیه ها، آنها را از کار بیندازند. افراد سالخورده، کسانی که زمینه بیماریهای کلیوی دارند و کسانی که در خلال استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، آب کم می نوشند، در خطر بیشتری برای ابتلاء به نارسایی کلیه همراه با مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی هستند.

3- عوارض قلبی و عروقی:

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی جدید مانند سلکوکسیب و اتوریکوکسیب بخاطر مهار اختصاصی و انتخابی سیکلو اکسیژناز 2، و مهار ننمودن سیکلو اکسیژناز 1 که از مخاط معده محافظت می نماید، عوارض گوارشی کمتری دارند، اما بخاطر بالا بردن ترومبو آکسان و برهم زدن تعادل بین ترومبو آکسان و پروستاسیکلین، بیماران را در معرض عوارض قلبی عروقی قرار می دهند. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی جدید، نبایستی در افراد سالخورده و افرادی که زمینه بیماریهای قلبی عروقی مانند نارسایی قلبی و یا فشار خون بالا دارند، تجویز شوند. مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی جدید مانند سلکوکسیب و اتوریکوکسیب حتی در کوتاه مدت می تواند خطر ابتلاء به آترواسکلروز یا همان تصلب شرائین را بالا ببرد و مطالعات نشان داده که خطر انفارکتوس یا سکته قلبی حاد را دو برابر می نماید.

4- عوارض دیگر:

از عوارض دیگر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی می توان سردرد، نفخ شکم، بی خوابی، تنگ نفس، شکم درد و اسهال را برد.

موارد منع مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی:

1- مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئید با داروهای دیگر:

کسانی که از داروهایی مانند: سیکلوسپورین، لیتیم، کلوزاپین، متوترکسات، فنی توئین، وارفارین استفاده می نمایند، بخاطر تداخل دارویی با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی بایستی از مصرف همزمان این داروها همراه با داروهای خود اجتناب نمایند.

2- حاملگی و شیردهی:

مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در حاملگی و شیر دهی می تواند باعث آسیب رسانیدن هم به مادر و هم به جنین شود. مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ( بجز آسپیرین با دوز پایین که در بعضی از موارد برای درمان بعضی از بیماریهای حاملگی استفاده می شود) بخصوص در سه ماهه آخر حامگلی می تواند با جلوگیری از بسته شدن سوراخ بین عروق بزرگ آئورت و شریان ریوی جنین باعث بالا رفتن فشار خون شریان ریوی نوزاد شده و آسیب های جدی به سیستم قلب و عروق نوزاد بزند.

3- زخم معده و اثنی عشر:

در افرادی که به زخم معده و اثنی عشر مبتلا هستند، مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی کلاسیک می تواند به خونریزی معده و سوراخ شدن اثنی عشر منجر شود. به همین دلیل این داروها در این افراد منع شدید مصرف دارند و نباید تجویز گردند.

4- نارسایی کلیوی:

افرادی که مبتلا به نارسایی کلیوی می باشند به هیچ عنوان نبایستی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده نمایند. بعضی از مواقع مصرف چند تا قرص ضد التهاب غیر استروئیدی در این افراد با مکانیزم نکروز و مرگ بافتی در پاپیلاهای کلیه می تواند هر دو کلیه را از کار بیندازد.

5- بیماریهای قلبی عروقی:

افرادی که مبتلا به فشار خون بالا و ناراحتی های قلبی عروقی مانند نارسائی عروق کرونر قلب و یا نارسایی احتقانی قلب هستند نباید از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی جدید مانند سلکوکسیب و اتوریکوکسیب استفاده نمایند. این داروهای با بالا بردن ترومبو آکسان و برهم زدن تعادل بین ترومبو آکسان و پروستاسیکلین، می توانند باعث ایجاد اختلال در سیستم انعقادی خون و ایجاد تصلب شرائین شده و بیماریهای قلبی عروقی را تشدید نمایند.

مصرف خودسرانه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی:

متأسفانه بخاطر اینکه تهیه بعضی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ژلوفن و بروفن نیاز به نسخه پزشک نداشته و بصورت بدون نسخه پزشک یا همان (OTC) توسط داروخانه ها عرضه می شوند و بعضی از کسانی که این داروها را خود سرانه مصرف می نمایند از عوارض جانبی این داروها بی خبرند، موارد ابتلاء به عوارض جانبی این داروها در حال زیاد شدن است. کم نیستند مادرانی که بجای اینکه تب نوزاد خود را با پاشویه و استامینوفن، پایین بیاورند، بصورت خود سرانه اقدام به استفاده از شربت بروفن نموده و جان نوزاد خود را به خطر می اندازند و کم نیستند مادرانی که با مصرف پماد سالیسیلات موضعی به بدن کودک خود باعث از کار افتادن سیستم تنفسی کودک خود شده و یا با تجویز خود سرانه آسپیرین بچه برای پایین آوردن تب کودک خود، باعث خونریزی معده در این کودکان می شوند.

اشکال دارویی:

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی با اشکال مختلفی از جمله : قرص، کپسول، شیاف، قرص آهسته رهش، پماد موضعی، آمپول در بازار موجود می باشند.

های تجاری داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی:

1- ژلوفن، ادویل، موترین، ایبو ، نوپرین، اکتیپروفن، آداپرین، کالدولور، جنپریل، هالتران، پروپرینال، کیوپروفن، ( ایبوپروفن )

2- فلاناکس، ناپرلان، ناپروسین، آلیو، آناپروکس، ( ناپروکسن )

3- کامبیا، زوروولکس، آرتروتک، کاتافلام، ولتارن، زیپسور، دیلوجکت، ( دیکلوفناک )

4- کلینوریل، ( سولینداک )

5- اورودیس، اورووایل ( کیتو پروفن )

6- تولکتین، (تولمتین )

7- لودین، ( اتودولاک )

8- نالفون، ( فنو پروفن )

9- آنساید، ( فلوربی پروفن )

1- فلدین، ( پیروکسیکام )

11- تورادول، اسپریکس، ( کیتورولاک )

12- ایندوسین، تیووربکس، ( ایندومتاسین )

13- موبیک، ( ملوکسیکام )

14- پونستل، ( مفیک اسید )

15- رلافن، ( نابومتون )

16- دایپرو، ( اکساپروزین )

17- مکلومن، ( مکلو فات )

صفحه اصلی
|
درباره ما
|
دستاوردها
|
ورزش
|
مقالات
|
تماس با ما
|
قوانین مطب الکترونیکی
|
نقشه سایت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دکتر بهروز مصلحی بوده و استفاده از مقالات آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.

© 2 – 218 moslehi.ir All Rights Reserved


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.

طراحی و بره نویسی : یکتاوب افزار شرق

لیست داروهای ضد التهاب استروئیدی

© 218 All Rights Reserved | Cochrane Iran Associate Centre

لزوم تبیین ماموریت های صندوق نوآوری در دانشگاهها

راهکار رئیس کل گمرک ایران برای مبارزه با قاچاق

باید به دنبال منابع سرمایه‌گذاری جدید باشیم

جزئیات تازه ازپرونده معاون سابق ارزی بانک مرکزی

ساختار آبی نمی تواند تابع خط کشی های سیاسی باشدلیست داروهای ضد التهاب استروئیدی

تاکید دوباره سه کشور اروپایی به حمایت از برجام

قیمت‌های جدید محصولات لبنی اعلام شد+فیلم

بیش از55 هزار طرح تاکنون تسهیلات دریافت کرده اند

16 هزار میلیارد تومان در بانک سرمایه غارت شد

افزایش ۱۹ درصدی واردات تلفن همراه به کشور

ماده زیستی برای احیای پوست ابداع شد

بهترین فناوری‌های پوشیدنی سال ۲۰۱۸ +عکس

بابت مبارزه با فساد به ایران باید تبریک گفت

تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای حمایت از صادرات

فساد اصلی ناشی از ساختار دولت است

اعطای وام 11 میلیونی ساخت مسکن دربافت فرسوده

برترین اپلیکیشن های سال ۲۰۱۸ معرفی شدند

سینمای مستند مجال نزدیک شدن به مرزهای حقیقت است

ادامه فعالیت تاج در فدراسیون فوتبال بلامانع است

تردید در حسن نیت یک ادعا!

بخش خصوصی نخستین قربانی فساد اقتصادی است

ویژگی های جدیدترین رادار آرایه فازی نداجا

لزوم تائید صلاحیت مدیران بانکی توسط بانک مرکزی

تبعیض کارگران و کارمندان در بسته‌های حمایتی دولت

استفاده ازسرمایه‌های مردمی برای توسعه پالایشگاه‌ها

پروازهای فرودگاه مشهد تا اطلاع ثانوی متوقف شد

حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو در گرو تصمیم مجلس

کاهش قیمت فراورده ها و محصولات لبنی از امروز

آمادگی بورس برای خرید و فروش مسکن

طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان ازسر گرفته شد

اقتصاد ایران: ورزشکاران دائماً برای کاهش درد از ایبوپروفن استفاده می‌کنند. اما تنها ورزشکاران نیستند که از داروهای ضدالتهاب استفاده می‌کنند. در آمریکا بیش از 3 میلیون نفر برای درمان سردرد، گرفتگی عضلانی، صدمات و ورزشی و از داروهایی مانند ایبوپروفن، آسپیرین و ناپروکسن استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،  علت اصلی درد، التهاب است. این نوع داروها با استفاده از آنزیم‌های ضدالتهاب، درد را تسکین می‌دهند. اما مشکل این داروها عوارض جانبی است؛ مانند خونریزی معده، حمله قلبی، صدمه به کلیه، سکته مغزی، عدم تعادل هورمونی.مصرف این داروها برای دوره‌های بیش از چند ماه توصیه نمی‌شود.

به گزارش اقتصاد ایران، خوشبختانه می‌توانید درمان‌های طبیعی را امتحان کنید. این روش‌ها کاملاً امن و در کاهش درد و التهاب بسیار مؤثرند.

پوست درخت بید حاویِ سالیسین است و برای درمان سردرد بسیار مؤثر است. سالیسین اثری شبیه به آسپرین دارد و به همان شیوه التهاب را کم می‌کند. توصیه می‌شود هر چهار ساعت حدود 12-24 میلی‌گرم سالیسین مصرف شود. برای درمان درد در کودکان استفاده نشود. گل مینا نیز سردرد را کاهش می‌دهد. رگ‌های مغز را آرام کرده و انقباض را از بین می‌برد که خود عامل اصلیِ میگرن است. تحقیقات نشان داده 16 هفته درمان با گل مینا، تعداد حملات میگرن را به کمتر از سه بار در ماه کاهش می‌دهد. مزیت گل مینا این است که علاوه بر درمان میگرن‌ها موجود، از حملات جدید جلوگیری می‌کند. توصیه می‌شود هرروز 15 میلی‌گرم مصرف شود.

گیاه کندر دردهای خفیف و مزمن را تسکین می‌دهد. این گیاه تولید ترکیبات التهابی را کم می‌کند. از فرمولی استاندارد برای تهیه دارو استفاده کنید و روزانه 75 میلی‌گرم در سه مرتبه مصرف کنید.

کورکومین ماده فعالی در زردچوبه است که التهاب را مهار کرده و توانایی بدن در مبارزه با التهاب‌ها را بهبود می‌دهد. از نظر علمی ثابت‌شده که کورکومین درد مزمن را کاهش داده و مانع بیماری‌های قلبی، دیابت و آلزایمر می‌شود. روزانه 5 میلی‌گرم از این ماده را در سه وعده مصرف کنید. برای تأثیر بهتر، توصیه می‌شود کورکومین با بروملین مصرف شود. بروملین آنزیمی است که خواص ضدالتهابی دارد و در آناناس موجود است.

زنجبیلِ معجزه‌آسا آنزیم‌هایی دارد که از تولید ترکیبات ضدالتهابی جلوگیری می‌کند. گفته می‌شود چای، ادویه یا آب‌نبات‌های زنجبیلی تأثیری بر کاهش درد ندارند. اگر درد زیادی را تحمل می‌کنید، روزی دو گرم زنجبیل خالص بخورید. اگر از بیماری‌های مزمن رنج می‌برید، روزانه یک گرم زنجبیل را در سه وعده (صبح، ظهر، شب) مصرف کنید.

قرن‌هاست که از این گیاه برای خواص دارویی‌اش استفاده می‌شود. از گل زرد گیاه آرنیکا گرفته می‌شود که در ناطق کوهستانی اروپا می‌روید. آرنیکا حاویِ سزکوییترپن لاکتون است که ایمنی را بهبود داده و از التهاب جلوگیری می‌کند. برای درمان آسیب‌های شدید، از ژل یا کرم آرنیکا حدود سه بار در روز استفاده کنید.

اسیدهای چرب امگا3 برای کاهش طولانی‌مدت درد مناسب‌اند. زیرا بدن این اسیدهای چرب را تجزیه کرده و آن‌ها را به ترکیبات ضدالتهابی تبدیل می‌کند. امگا3 در بذرکتان، شاهدونه و ماهی‌های آب سرد (ماهی آزاد، ساردین، خال مخالی) وجود دارد. اما می‌توانید قرص‌های مکمل آن را نیز مصرف کنید. برای سلامت کلی، روزانه 15 میلی‌گرم استفاده کنید. اگر درد شدید دارید، روزی 3 میلی‌گرم استفاده کنید.

نوعی میوه بومیِ آفریقاست که تیغ‌های قلاب مانند دارد که ممکن است در پوست‌گیر کنند و سبب ایجاد درد شوند. اما اگر به‌عنوان یک درمان طبیعی از آن استفاده کنید، درد را کم می‌کند و در تسکین کمردرد و کاهش ورم مفاصل بسیار مؤثر است. ترکیباتِ فعال در پنچه شیطان، خواص ضد درد قوی دارند. این گیاه را خشک کرده روزانه 4 میلی‌گرم مصرف کنید. افرادی که زخم معده دارند، قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.لیست داروهای ضد التهاب استروئیدی

کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری اقتصادایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

وندا

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *