قرص colofac

خواص دارویی و گیاهی

قرص colofac
قرص colofac

A03AA04

Spasmolytikum

fest

129–131 °C[1]

Achtung

قرص colofac

995 mg·kg−1 (LD50, Maus, oral)[1]


Mebeverin ist ein Darmspasmolytikum, das zu einer Erschlaffung der Muskulatur des Magen-Darm-Bereichs führt und dadurch krampflösend wirkt.
Der Arzneistoff blockiert die Erregungsübertragung von den Nervenfasern des vegetativen Nervensystems auf die Magen-Darm-Muskeln, indem er die dafür zuständigen Botenstoffe aus ihren Bindungsstellen verdrängt. Darüber hinaus wirkt Mebeverin auch direkt in den Muskelzellen. Auf Grund dieser Eigenschaften wird der Wirkstoff Mebeverin hauptsächlich an Patienten mit Reizdarmsyndrom verabreicht. In eine Metaanalyse wurden 23 randomisierte Studien mit 1852 Patenten mit Reizdarmsyndrom einbezogen, in denen ein Relaxans für glatte Muskulatur gegen ein Placebo getestet wurde, fünf von 23 Studien betrafen Mebeverin. Es ergab sich in 56 % der Behandlungsfälle eine allgemeine Verbesserung der Symptomatik, aber auch nach Plazebo in 38 % der Fälle (P < 0.001). Ein Verminderung von Bauchschmerzen gaben 53 % der behandelten und 41 % der Placebogruppe an (P < 0.001). Die starke Wirksamkeit der Placebo-behandelten Pationen spricht für eine psychische Überlagerung bei vielen Patienten mit Reizdarmsyndrom. Unterschiede zwischen verschiedenen Medikamenten (Cimetropium-Bromid, Hyoscine-Butylbromid, Mebeverine, Otilonium-Bromid, Pinaverium-Bromide und Trimebutine) wurden in der Metaanalyse nicht mitgeteilt.[3]

Mebeverin wirkt zudem als FIASMA (funktioneller Hemmer der sauren Sphingomyelinase).[4]

Colofac (A), Duspatalin (CH,PL), Duspatal (D), Mebemerck (D), Mebeverin dura (D)

%PDF-1.4
3 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 4 0 R>>
endobj
4 0 obj
>
stream
xU PJiFA
ԟƖ4V#e7|dvV`M
h
kp..OS|t_I2
Gl#;2,8G̵~PtB7k 7r$)ڠ۶d򢦗]IJ/;H>ְ%)$LSS;,gƣ>t]VPM#F
endstream
endobj
5 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 6 0 R>>
endobj
6 0 obj
>
stream
xmOn0+H1k*


URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3323-fa.html

  زمینه و هدف : شقاق مقعد یک پارگی خطی در نیمه تحتانی کانال آنال می باشد. پارگی در آنودرم منجر به اسپاسم اسفنگتر داخلی آنال شده که منجر به بدتر شدن زخم و ایجاد شقاق مقعد می‌گردد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر داروی Colofac بر کاهش اسپاس مبود.

  روش کار : در یک کارآزمایی بالینی (Clinical trial) طی سال ۱۳۸۸، ۴۰ بیمار مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی جراحی ابوالفضل شهر بوشهر به علت شقاق مقعد مورد بررسی قرارگرفتند . بیماران بصورت تصادفی به دو گروه ۲۰ نفری تقسیم شدند که گروه مداخله داروی Colofac بصورت mg 135(شبی یک عدد) به مدت ۲ هفته دریافت نمودند و برای گروه کنترل درمان معمول شقاق مقعد انجام شد .

قرص colofac

  یافته‌ها : از ۲۰ بیمار دریافت کننده داروی Colofac ، ۱۷نفر ( ۸ ٥ درصد) بهبودی داشتند که بهبودی پس از ۲ هفته درمان در این گروه ۹۲/ ٦ برابر بیشتر از گروه دریافت کننده داروی معمول بود .

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

مبورین (Mebeverine) با نام تجاری کولوفاک (Colofac) از دسته داروهای آنتی‌اسپاسمودیک است که در سال ۱۹۶۵ به‌ثبت رسیده و در درمان علایم سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (Irritable bowel syndrome: IBS) با یا بدون ضایعات ارگانیک همراه (دیورتیکولوز و دیورتیکولیت، انتریت منطقه‌ای، بیماری‌های کیسه یا مجاری صفراوی، اولسرهای معده یا دوازدهه، دیزانتری و التهاب اختصاصی یا غیراختصاصی دستگاه گوارش) به‌کار می‌‌رود. با دلگرم همراه باشید.

این دارو در درمان کولون تحریک‌پذیر، یبوست مزمن، کولیت موکوسی، کولیت اسپاستیک، کرامپ، دردهای شکمی، اسهال‌های غیراختصاصی و درمان سمپتوماتیک IBS که متعاقب آن یبوست ایجاد می‌شود، سوزش سر دل و نفخ کاربرد دارد.

مبورین شل‌کننده‌ی عضلات صاف است و اثر مستقیم و غیراختصاصی شل‌کنندگی روی عروق قلب و سایر عضلات صاف دارد. نشان داده شده که مبورین در Invitro اثرات اسپاسمولیتیک شبه‌پاپاورین روی عضلات صاف روده‌ی کوچک، رحم و کیسه‌ی صفرا دارد و همچنین دارای اثرات بی‌حسی موضعی نیز هست.این دارو در Invivo در بلوک اسپاسم عضلات صاف و تسکین اسپاسم کاربانکول اسفنکتر اودی خرگوش تا ۵ برابر قوی‌تر از پاپاورین عمل می‌کند و در یک مطالعه‌ی دیگر نیز ثابت شده که ۲۰ برابر قوی‌تر از پاپاورین است. این دارو اثرات کمی ‌روی حرکات موجی (پریستالتیسم) عادی روده دارد، اما وقتی افزایش پریستالتیسم وجود داشته باشد، اثرات اسپاسمولیتیک آن بارز می‌شود.

در مطالعات دیگر نشان داده شده که مبورین فاقد اثرات آنتی‌کولینرژیک مرکزی و محیطی است. این دارو اثر ضد درد یا کاهنده‌ی درد ندارد و فقط در دوزهای بالای آن اثرات تحریکی مرکزی مختصری دیده شده است. همچنین با مصرف مبورین هیچ اثر بلوک گانگلیونی و اختلال در نوروترانسمیتر دیده نشده است.تزریق وریدی دارو در حیوانات موجب آریتمی ‌موقت، برادی‌کاردی و اختلال در الکتروکاردیوگرافی می‌شود. ۹۵ درصد دارو از کلیه دفع می‌شود.

قرص colofac

در بالغین و کودکان بالاتر از ۱۰ سال یک قرص mg 135 سه بار در روز و ترجیحاً ۲۰ دقیقه پیش از غذا مصرف می‌شود. در صورت تخفیف علایم، پس از چند هفته از مصرف دارو می‌توان دوز آن را کم کرد. در ایران کپسول mg 200 طولانی‌رهش آن هم وجود دارد که دو بار در روز مصرف می‌شود.


موارد احتیاط در مصرف کولوفک ریتارد

در پورفیری منع مصرف دارد. در دیس‌ریتمی‌ و بلوک قلبی، سابقه‌ی آنژین، ایسکمی، اختلالات کبدی، سیروز و اختلالات شدید کلیوی باید مصرف دارو با احتیاط صورت گیرد. در حاملگی سلامت مصرف آن تایید نشده است و در شیردهی نیز نباید مصرف شود.عوارض عوارض دارو شامل سوء‌‌هاضمه، سوزش سر دل، سرگیجه، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، سردرد، کاهش ضربان نبض، یبوست و ناخوشی عمومی است. در موارد بسیار نادر واکنش آلرژیک، کهیر، آنژیوادم، ادم صورت و اگزانتم دیده ‌شده است.


موارد منع مصرف کلوفاک


مواردی که در مصرف کلوفاک باید احتیاط کرد

داروها از نظر رده بندی مصرف در بارداری در گروه های زیر قرار دارند:


مصرف کلوفاک در دوران شیردهی

مقداری کمی از کلوفاک در شیر مادر ترشح می گردد که معمولا مشکلی ندارد.


همچنین بخوانید:


بهترین راه های درمان انگل روده

۳۰ نسخه گیاهی و خانگی برای پاکسازی روده از سموم بدن

 

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

mebeverin

 

شکل دارویی:

قرص 135 میلیگرم

اثرات داروی کولوفک:

قرص colofac

اسپاسمولیتیک با اثر قوی و انتخابی روی اسپاسم عضلات صاف راه های گوارش بخصوص کولون میشود با توجه به اینکه سندرم روده تحریک پذیر (IBS)  به صورت درد های شکمی اسهال یا یبوست متناوب و نفخ بروز میکند این دارو با شل کردن عضلات صاف در دستگاه گوارش سبب کاهش درد ناشی از اسپاسم بدون اثر بر عملکرد طبیعی ان میشود.

موارد مصرف داروی کولوفک:

اختلالات عملکردی اسپاستیک کولون شامل:

موارد منع مصرف:

موارد توجه:

در افراد با سابقه بیماری های ارثی مثل مشکلات ذهنی با احتیاط مصرف شود.

بر خلاف دارو های شبه آتروپینی در گلوکوم یا هیپر تروفی پروستات منع مصرف ندارد.

دوز مصرف دارو:

135 میلیگرم 3 بار در روز 20 دقیقه قبل غذا دوز دارو بعد از چند هفته ممکن است کاهش یابد.

عوارض جانبی داروی کولوفک:

 در دوز درمانی عارضه خاصی گزارش نشده است مانند سایر داروها حساسیت به دارو مثل راش تورم لب ها صورت زبان آنژیو ادم مشاهده شده است.

مصرف در حاملگی:

 عوارض تراتوژنیسیته در انسان دیده نشده است.با این حال در حاملگی با احتیاط مصرف شود.

مصرف در شیر دهی:

 به مقدار کم در شیر ترشح میشود .و معمولا مشکلی ندارد.

تداخلات دارویی:

 تداخل با این دارو گزارش نشده است.

.All right reserved by Astan Quds Razavi

 

کولوفک ریتارد برای درمان سندرم روده تحریک پذیر استفاده می شود (اختلالی که منجر به گرفتی در ناحیه شکم، گاز، نفخ و تغییر در عادات روده می شود). همچنین برای درمان بیماری دیگر که شامل اسپاسم و درد مربوط به روده کوچک و بزرگ است نیز تجویز می گردد.

 

 

قرص colofac

هر کپسول شامل مبورین HCI 200 میلی گرم است. کولوفک ریتارد همچنین حاوی املاح زیر است:

 

1. بزرگسالان: دو بار در روز، هر بار یک کپسول (1 صبح و 1 عصر).

 

2. گروه های خاص: سالمندان، افراد دارای نارسایی کبد و کلیه: هیچ مطالعه ای درباره دوز دارو برای سالمندان و بیماری کبدی و کلیوی انجام نشده است. با این حال، اطلاعات موجود هیچ خطر خاصی را برای این گروه از بیماران نشان نداده است. در این بیماران هیچ تغییر دوزی لازم نیست.

 

3. دوزهای فراموش شده: در مواردی که بیشتر از یک دوز فراموش شده است، دوز بعدی را طبق تجویز پزشک مصرف کنید؛ در مورد دوزهای فراموش شده از دو برابر کردن میزان دارو در نوبت بعدی خودداری کنید.

 

نحوه مصرف

 

به جز در مورد الکل، هیچ گونه مطالعه روی تداخلات دارویی آن انجام نشده است. مطالعات درون تنی و برون تنی عدم وجود هر گونه تداخلات دارویی بین کولوفک ریتارد و اتانول را نشان داده است.

ناسازگاری: مورد ندارد.

 

عوارض جانبی مضر به ندرت دیده می شود؛ عوارضی که توسط برخی از بیمارانی که کولوفک ریتارد مصرف می کنند گزارش شده است عبارتند از:

 

حساسیت شدید به کولوفک ریتارد HCI یا هر یک از عناصر کولوفک ریتارد.

منبع: ndrugs

مبورین (Mebeverine) با نام تجاری کولوفاک (Colofac) از دسته داروهای آنتی‌اسپاسمودیک است که در سال ۱۹۶۵ به‌ثبت رسیده و در درمان علایم سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (Irritable bowel syndrome: IBS) با یا بدون ضایعات ارگانیک همراه (دیورتیکولوز و دیورتیکولیت، انتریت منطقه‌ای، بیماری‌های کیسه یا مجاری صفراوی، اولسرهای معده یا دوازدهه، دیزانتری و التهاب اختصاصی یا غیراختصاصی دستگاه گوارش) به‌کار می‌‌رود.

موارد مصرفاین دارو در درمان کولون تحریک‌پذیر، یبوست مزمن، کولیت موکوسی، کولیت اسپاستیک، کرامپ، دردهای شکمی، اسهال‌های غیراختصاصی و درمان سمپتوماتیک IBS که متعاقب آن یبوست ایجاد می‌شود، سوزش سر دل و نفخ کاربرد دارد.

فارماکولوژی مبورین شل‌کننده‌ی عضلات صاف است و اثر مستقیم و غیراختصاصی شل‌کنندگی روی عروق قلب و سایر عضلات صاف دارد. نشان داده شده که مبورین در Invitro اثرات اسپاسمولیتیک شبه‌پاپاورین روی عضلات صاف روده‌ی کوچک، رحم و کیسه‌ی صفرا دارد و همچنین دارای اثرات بی‌حسی موضعی نیز هست. این دارو در Invivo در بلوک اسپاسم عضلات صاف و تسکین اسپاسم کاربانکول اسفنکتر اودی خرگوش تا ۵ برابر قوی‌تر از پاپاورین عمل می‌کند و در یک مطالعه‌ی دیگر نیز ثابت شده که ۲۰ برابر قوی‌تر از پاپاورین است. این دارو اثرات کمی ‌روی حرکات موجی (پریستالتیسم) عادی روده دارد، اما وقتی افزایش پریستالتیسم وجود داشته باشد، اثرات اسپاسمولیتیک آن بارز می‌شود.در مطالعات دیگر نشان داده شده که مبورین فاقد اثرات آنتی‌کولینرژیک مرکزی و محیطی است. این دارو اثر ضد درد یا کاهنده‌ی درد ندارد و فقط در دوزهای بالای آن اثرات تحریکی مرکزی مختصری دیده شده است. همچنین با مصرف مبورین هیچ اثر بلوک گانگلیونی و اختلال در نوروترانسمیتر دیده نشده است.تزریق وریدی دارو در حیوانات موجب آریتمی ‌موقت، برادی‌کاردی و اختلال در الکتروکاردیوگرافی می‌شود. ۹۵ درصد دارو از کلیه دفع می‌شود.

مقدار مصرفدر بالغین و کودکان بالاتر از ۱۰ سال یک قرص mg 135 سه بار در روز و ترجیحاً ۲۰ دقیقه پیش از غذا مصرف می‌شود. در صورت تخفیف علایم، پس از چند هفته از مصرف دارو می‌توان دوز آن را کم کرد. در ایران کپسول mg 200 طولانی‌رهش آن هم وجود دارد که دو بار در روز مصرف می‌شود.

قرص colofac

موارد احتیاطدر پورفیری منع مصرف دارد. در دیس‌ریتمی‌ و بلوک قلبی، سابقه‌ی آنژین، ایسکمی، اختلالات کبدی، سیروز و اختلالات شدید کلیوی باید مصرف دارو با احتیاط صورت گیرد. در حاملگی سلامت مصرف آن تایید نشده است و در شیردهی نیز نباید مصرف شود.

عوارض عوارض دارو شامل سوء‌‌هاضمه، سوزش سر دل، سرگیجه، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، سردرد، کاهش ضربان نبض، یبوست و ناخوشی عمومی است. در موارد بسیار نادر واکنش آلرژیک، کهیر، آنژیوادم، ادم صورت و اگزانتم دیده ‌شده است.

InChI=1S/C25H35NO5/c1-6-26(19(2)17-20-9-12-22(28-3)13-10-20)15-7-8-16-31-25(27)21-11-14-23(29-4)24(18-21)30-5/h9-14,18-19H,6-8,15-17H2,1-5H3 YKey:VYVKHNNGDFVQGA-UHFFFAOYSA-N Y

مبورین دارویی است که برای درمان سندرم روده تحریک‌پذیر و گرفتگی و قولنج مربوط به آن مصرف می‌شود.[۱]

دسته دارویی: آنتی اسپاسمودیک

ویژگی‌ها و اثرات:
مبورین یک داروی آنتی اسپاسمودیک است که مستقیماً روی عضلات صاف مجرای گوارشی اثر می‌کند. به دلیل اینکه این فعالیت از طریق سیستم عصبی خودکار کنترل نمی‌شود، عوارض جانبی معمول در مصرف داروهای آنتی آلرژیک، با مصرف این دارو دیده نمی‌شود.

مبورین پس از مصرف از راه دهان، جذب می‌شود.

قرص colofac

پیک غلظت پلاسمایی طی ۱ تا ۳ ساعت است. %۷۵ از دارو در پلاسما با آلبومین باند می‌شود. پس از هیدرولیز به فرم veratric acid وmebeverin alcohol متابولیزه می‌شود.
دفع veratric acid از راه ادرار می‌باشد.

mebeverin alcohol نیزبه شکل کربوکسیلیک اسید وکربوکسیلیک اسید دمتیله در ادرار دفع می‌شود.

اختلالات عملکردی اسپاستیک کولون شامل:
– سندرم روده تحریک پذیر در مراحل اولیه
– سندرم کولون تحریک پذیر مرتبط با ضایعات ارگانیک راه‌های گوارشی مثل دایورتیکولیت، بیماریهای کیسه صفرا ومجاری صفراوی، زخم معده و دئودنال، التهاب مجاری گوارشی

۱۳۵ میلی‌گرم سه بار در روز، قبل از غذا همراه با آب بلعیده شود. (از جویدن خودداری شود) ۲۰۰میلی‌گرم از نوع آهسته رهش، دو بار در روز قبل از غذا استفاده شود.

– در بیماران با ایلئوس پارالیتیک
– کودکان زیر ده سال
– حساسیت به دارو یا اجزاء آن مثل لاکتوز
برخلاف داروهای شبه آتروپینی در گلوکوم یا هایپر تروفی پروستات منع مصرف ندارد.

-نارسایی کبدی
-نارسایی کلیوی
-بیماریهای قلبی مثل بلوک قلبی

عوارض تراتوژنسیته در انسان گزارش نشده است. با این حال در حاملگی با احتیاط مصرف شود.
به مقدار کم در شیر ترشح می‌شود ولی معمولاً مشکلی ندارد.

سردرد، بی اشتهایی، عوارض گوارشی، سرگیجه، برادیکاردی، راش، آنژیوادم، تورم لب‌ها در موارد مصرف بیش از حد، تحریک سیستم اعصاب مرکزی قابل پیش بینی است.

قرص‌های ۱۳۵ میلی‌گرمی، جعبه ۳۰ عددی

ابوالفتحي ممتاز, راحله and عليزاده اطاق پور, حميد رضا and ميرزايي, كامران

(2011)

بررسي تاثير داروي در درمان شقاق مقعد حاد در سالهاي 1388-89colofac.

Other thesis, دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بوشهر.

مقدمه : شقاق مقعد يک وضعيت نسبتاً شايع است که در آن يک پارگي در آنودرم منجر به اسپاسم اسفنگتر داخلي آنال مي شود که خود به ايجاد درد، افزايش پارگي و کاهش خونرساني به آنودرم منتهي مي شود.سيکل درد،اسپاسم و ايسکمي باعث ايجاد زخمي با ترميم نامناسب شده که تبديل به يک شقاق مزمن مي شود. هدف اصلي در درمان شقاق مقعد حاد کاهش اسپاسم مقعد مي باشد.در اين مطالعه به تاثير داروي Colofac به عنوان يک آنتي اسپاسموديک در درمان شقاق مقعد حاد مي پردازيم.روش کار : مطالعه حاضر يک کارآزمايي باليني(clinical trial) است که طي مدت يک سال در بيماران مراجعه کننده به درمانگاه تخصصي جراحي ابوالفضل بوشهر طي سال 89-1388 انجام شد. در اين مطالعه بيماران پس از گرفتن رضايت، معاينه و تاييد وجود شقاق مقعد حاد بصورت تصادفي به دو گروه 20 نفره تقسيم شدند و و به يک گروه داروي Colofac بصورت قرص mg135 دو بار در روز و به گروه کنترل ژل ليدوکائين موضعي و کپسول Celecoxib داده شد و به هر دو گروه توصيه به مصرف فيبر و لگن آب گرم گرديد.پس از معاينات در مراجعات بعدي،تاثير داروي Colofac در درمان شقاق مقعد حاد مورد بررسي قرار گرفت.بحث و نتيجه گيري : با توجه به نتايج آماري بدست آمده در اين مطالعه،تفاوت آماري معني داري بين درمان با Colofac و درمان هاي روتين شقاق مقعد حاد وجود دارد و مي توان از اين دارو به عنوان درمان اين بيماري و کاهش هزينه بستري و درمان استفاده کرد.در اين مطالعه مشخص شد سن و جنس نقشي در خاصيت آنتي اسپاسموديک Colofac ندارد و به راحتي مي توان آن را تجويز نمود.

قرص colofac
قرص colofac
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *