قرص هیدروکلروتیازید 50 میلی گرم چیست

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

در این مقاله موارد مصرف و عوارض جانبی قرص هیدروکلروتیازید, دارویی ادرار آور که برای درمان حملات قلبی و فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد را بررسی می کنیم. اگر در نسخه پزشکی شما این دارو تجویز شده است اطلاعات مفید این مقاله را از دست ندهید.

قرص هیدروکلروتیازید به عنوان یک ادرار آور برای درمان فشار خون بالا و تجمع مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. از جذب نمک و مایعات در ادرار موجود در کلیه ها جلوگیری کرده و باعث افزایش ادرار می شود. هیدروکلروتیازید همچنین فشار خون بالا را کاهش می دهد. در این مطلب به بررسی اطلاعات دارویی این قرص و عوارض جانبی مصرف آن خواهیم پرداخت.

هیدروکلروتیازید برای درمان فشار خون بالا، سنگ کلیه و ورم های ایجاد شده در اثر حملات قلبی، آسیب به کلیه و داروهای معین مورد استفاده قرار می گیرد. هیدروکلروتیازید به صورت قرص، کپسول و محلول موجود می باشد که توسط دهان مصرف می گردد. و به عنوان دارویی عمومی در تمامی داروخانه ها در دسترس می باشد. تا پایان مطلب با بررسی اطلاعات دارویی و عوارض جانبی قرص هیدروکلروتیازید همراه ما باشید.

 

این دارو برای درمان فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد، کاهش فشار خون بالا از سکته، حملات قلبی و مشکلات کلیوی پیشگیری می کند. این دارو ادرار آور است و باعث افزایش ادرار شما می گردد. به بدن شما کمک می کند تا از شر نمک و آب فراوان رهایی یابد. این دارو مایعات فراوان موجود در بدن که بر اثر نارسایی قلبی و ناراحتی کبدی یا مشکلات کلیوی ایجاد می گردند را کاهش می دهد. همچنین می تواند علایم تنگی نفس یا ورم در زانو یا پاها را کاهش دهد.

قرص هیدروکلروتیازید را طبق تجویز پزشک و از طریق دهان باید مصرف نمود. معمولا روزی یکبار در صبح قبل یا بعد از صبحانه باید مصرف گردد. از مصرف این دارو در طول مدت زمان خواب خودداری کنید تا از بیدار شدن برای ادرار پیشگیری نمایید. دوز مصرفی به شرایط پزشکی و واکنش شما به درمان بستگی دارد. از این دارو بطور منظم برای کسب مزایای آن استفاده نمایید. برای اینکه زمان مصرف آن در خاطرتان باقی بماند در ساعت مشخصی از آن در روز استفاده کنید. ادامه دادن به مصرف هیدروکلروتیازید حتی اگر احساس می کنید حالتان خوب شده است مهم می باشد. مصرف کلستیرامین و کلستیپول جذب هیدروکلروتیازید را کاهش می دهد. اگر شما هر یک از این داروها را مصرف می کنید آن ها را حداقل چهار ساعت قبل یا بعد از مصرف هیدروکلروتیازید استفاده کنید. اگ با مصرف این قرص شرایط شما بهبود نیافت یا شرایطتان بدتر شد با دکتر خود در میان بگذارید. اگر از این دارو به مقدار زیاد مصرف کردید بلافاصله به نزدیک ترین اورژانس مراجعه کنید علایم مصرف زیاد این دارو سرگیجه شدید، ضعف و غش می باشند. تغییرات سبک زندگی مثل بره های کاهش استرس، تمرین و تغییرات رژیم غذایی ممکن است بازدهی این دارو را افزایش دهند. آزمون های پزشکی برای بررسی پیشرفت شما باید بطور دوره ای انجام شوند. در طول دوره مصرف این دارو بطور مداوم فشار خون خود را ارزیابی کنید. اما اگر مصرف یک دوز آن را فراموش کردید بلافاصله پس از اینکه یادتان آمد آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک هستید از دوز از دست رفته چشم پوشی کنید و بر اساس بره عادی از دارو خود مصرف کنید.

ناراحتی معده، سرگیجه، سردرد در طول عادت کردن بدن شما به قرص هیدروکلروتیازید ممکن است اتفاق بیفتد. اگر هر یک از این تاثیرات دوام پیدا کرد یا بدتر شد دکتر یا متخصص خود را در جریان قرار دهید.

برای کاهش خطر سرگیجه وقتی در حالت ایستاده یا نشسته هستید به آرامی بلند شوید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما از آنجا که تشخیص داده است فواید این دارو نسبت به عوارض آن برای شرایط شما است مصرف آن را به شما تجویز کرده است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند با خطرات و عوارض جدی مواجه نشده اند. اگر عوارض جانبی جدی مثل چشم درد احساس کردید بلافاصله به دکتر خود بگویید.

این دارو ممکن است بطور جدی باعث کاهش وزن و نمک و مواد معدنی موجود در بدن شما گردد. اگر هر یک از عوارض جانبی جدی که البته امکان آن ها کم است مثل گرفتگی عضلات، ضعف، ضربان قلب نظم، کاهش ادرار، خشکی دهان یا تشنگی را احساس کردید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

واکنش های حساسیتی به قرص های هیدروکلروتیازید نادر می باشند. با این وجود اگر هر یک از علایم واکنشی و حساسیتی جدی مثل خارش، ورم، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی را احساس کردید بلافاصله به دنبال کمک های پزشکی باشید.

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگاه دارید. تمام داروها را دور از دستری کودکان قرار دهید. در طرفی در بسته و محکم که نسبت به نور مقاوم است نگاه دارید.

هنگام مصرف قرص هیدروکلروتیازید عوارض جانبی و نکات مورد احتیاط را مورد توجه قرار دهید. این مقاله برای افزایش اطلاعات دارویی شما در رابطه با این دارو ترجمه و گردآوری شده است. این دارو را تحت نظر پزشک و بر اساس تجویز پزشک یا اطلاعات روی بسته آن مصرف کنید.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



موزه پرنس ولز هند یک جاذبه توریستی متفاوت!



با بالون معده لاغر می شویم یا نه؟


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



با جزیره تماشایی ماک و تام موراکوت آشنا شوید

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


بالون معده با دکتر فرزاد فرامرزی – فوق تخصص گوارش, کبد و آندوسکوپی


هیدروکلروتیازید از دستهٔ مدرهای تیازیدی است. این دارو در درمان زیادی فشار خون (به تنهایی یا به عنوان درمان کمکی)، خیز (ناشی از نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی همراه با آسیت) درمان با کورتیکوستروئید و استروژن و نیز بعضی از حالات نارسایی کلیه (از جمله سندرم نفروتیک، گلومرولونفریت حاد و نارسایی مزمن کلیه) مصرف می‌شود. بهبود فشار خون از اثرات هیدروکلروتیازید می باشد. هيدروكلروتيازيد عوارض مختلفی دارد که از آن جمله می توان به تاری دید، خشکی دهان و احساس سبکی در سر اشاره کرد.



اين دارو در درمان خيز (ناشي از نارسايي احتقاني قلب، سيروز كبدي همراه با آسيت) درمان با كورتيكوستروئيد و استروژن و نيز بعضي از حالات عيب كار كليه ( از جمله سندرم نفروتيك، گلومرولونفريت حاد ونارسايي مزمن كليه)، زيادي فشار خون (به تنهايي يا به عنوان درمان كمكي) مصرف مي‌شود.



دیورتیک تیازیدی. با مهار بازجذب سدیم در توبول های دیستال کلیه منجر به افزایش دفع آب، سدیم، پتاسیم و یون های هیدروژن می گردد.



فارماکوکینتیک هیدروکلروتیازید


جذب هيدروكلروتيازيد پس از مصرف خوراكي نسبتاً سريع است. اين دارو به صورت تغييرنيافته و تقريباً به طور كامل از طريق كليه‌ها دفع مي‌شود. نيمه عمر هيدروكلروتيازيد 8/14-6/5 ساعت مي‌باشد و اثر مدري آن پس از 2 ساعت شروع مي‌شود. زمان لازم براي رسيدن به اوج اثر دارو 4 ساعت و طول اثر آن 12-6 ساعت است. اثر كاهنده فشار خون اين دارو پس از 4-3 روز ممكن است ظاهر شود، ولي براي رسيدن به اثر مطلوب ممكن است تا 4-3 هفته زمان لازم باشد.



كاهش فشار خون وضعيتي، اختلالات خفيف گوارشي، كاهش توانايي جنسي، كمي پتاسيم، منيزيم وسديم خون، زيادي كلسيم خون، آلكالوز همراه كمي كلرور خون، زيادي اسيداوريك خون، نقرس، افزايش قند خون و كلسترول پلاسما با مصرف دارو گزارش شده است.



مصرف همزمان كلستيرامين با هيدروكلروتيازيد ممكن است جذب آن را مهار كند. مصرف همزمان گليكوزيدهاي ديژيتال با هيدروكلروتيازيد، به علت بروز كمي پتاسيم خون، ممكن است احتمال مسموميت با ديژيتال را افزايش دهد. مصرف همزمان اين دارو با ليتيم، به علت كاهش همزمان اين دارو با ليتيم، به علت كاهش كليرانس كليوي ليتيم، ممكن است سبب بروز مسوميت با ليتيم شود. مصرف همزمان داروهاي مهاركننده ACE ، سيكلوسپورين و ساير داروهاي مدر نگهدارنده پتاسيم، مكمل‌هاي پتاسيمي و داروهاي حاوي پتاسيم با هيدروكلروتيازيد ممكن است سبب تجمع پتاسيم به ويژه در بيماران مبتلا به بي‌كفايتي كليه شود.



قرص هیدروکلروتیازید را طبق تجویز پزشک و از طریق دهان باید مصرف نمود. معمولا روزی یکبار در صبح قبل یا بعد از صبحانه باید مصرف گردد. از مصرف این دارو در طول مدت زمان خواب خودداری کنید تا از بیدار شدن برای ادرار پیشگیری نمایید. دوز مصرفی به شرایط پزشکی و واکنش شما به درمان بستگی دارد. از این دارو بطور منظم برای کسب مزایای آن استفاده نمایید.

برای اینکه زمان مصرف آن در خاطرتان باقی بماند در ساعت مشخصی از آن در روز استفاده کنید. ادامه دادن به مصرف هیدروکلروتیازید حتی اگر احساس می کنید حالتان خوب شده است مهم می باشد. مصرف کلستیرامین و کلستیپول جذب هیدروکلروتیازید را کاهش می دهد. اگر شما هر یک از این داروها را مصرف می کنید آن ها را حداقل چهار ساعت قبل یا بعد از مصرف هیدروکلروتیازید استفاده کنید. اگ با مصرف این قرص شرایط شما بهبود نیافت یا شرایطتان بدتر شد با دکتر خود در میان بگذارید.

اگر از این دارو به مقدار زیاد مصرف کردید بلافاصله به نزدیک ترین اورژانس مراجعه کنید علایم مصرف زیاد این دارو سرگیجه شدید، ضعف و غش می باشند. تغییرات سبک زندگی مثل بره های کاهش استرس، تمرین و تغییرات رژیم غذایی ممکن است بازدهی این دارو را افزایش دهند. آزمون های پزشکی برای بررسی پیشرفت شما باید بطور دوره ای انجام شوند. در طول دوره مصرف این دارو بطور مداوم فشار خون خود را ارزیابی کنید. اما اگر مصرف یک دوز آن را فراموش کردید بلافاصله پس از اینکه یادتان آمد آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک هستید از دوز از دست رفته چشم پوشی کنید و بر اساس بره عادی از دارو خود مصرف کنید.



مقادیر مصرف هیدروکلروتیازید



بزرگسالان

به عنوان مدر و دیورتیک در بزرگسالان ۱۰۰–۲۵ میلی‌گرم ۱ یا ۲ بار در روز، یک روز در میان یا یک بار در روز به مدت ۵–۳ روز در هفته مصرف شود. به عنوان کاهنده فشار خون mg/day۱۰۰–۲۵ به صورت مقدار واحد یا در ۲ مقدار منقسم مصرف می‌شود که این مقدار بر اساس پاسخ بیمار تنظیم می‌گردد.


کودکان

مقدار mg/kg/day۲–۱ به صورت مقدار واحد یا در ۲ مقدار منقسم مصرف می‌شود که این مقدار بر اساس پاسخ بیمار تنظیم می‌گردد.این دارو در رده داروهای تیازیدی قرار دارد و با کاهش توانایی کلیهها در حفظ آب عمل می‌کند. این دارو در ابتدا حجم خون را کاهش می‌دهد، که خود این امر از خون بازگشتی به قلب و در نتیجه برون ده قلبی را می‌کاهد.گرچه اعتقاد بر این است که این دارو در بلند مدت مقاومت عروقی محیطی را کاهش می‌دهد.

طبق ادعای دو شرکت مرک و سیبا آنها این دارو را کشف کردند که در سال ۱۹۵۹ به‌صورت تجاری در دسترس قرار گرفت.این دارو در لیست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی، مهمترین داروهای مورد نیاز در نظام بهداشتی اولیه قرار دارد.این دارو در سال ۲۰۰۸ دومین داروی پرکاربرد برای فشار خون در ایالات متحده بود. این دارو به‌عنوان یک داروی ژنریک موجود می‌باشد و قیمت آن خیلی زیاد نیست.





نحوه نگهداری دارو


در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگاه دارید. تمام داروها را دور از دستری کودکان قرار دهید. در طرفی در بسته و محکم که نسبت به نور مقاوم است نگاه دارید.



واکنش با دیگر دارو ها



هشدارها


برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

هیدرو کلروتیازید به تنهایی یا با دیگر داروها، برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود. فشار خون بالا حجم کار قلب و عروق را افزایش می دهد. اگر این مشکل برای مدت زیادی ادامه پیدا کند، باعث اختلال در عملکرد قلب و عروق می شود. این امر نیز به رگ های مغز، قلب و کلیه ها آسیب می رساند و منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی یا نارسایی کلیه می شود. فشار خود بالا خطر حمله قلبی را نیز افزایش می دهد. در صورت کنترل فشار خون احتمال بروز این مشکلات به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. 
داروی هیدروکلروتیازید برای درمان احتباس مایعات (ادم) نیز استفاده می شود که بر اثر نارسایی احتقانی قلب، بیماری کبدی شدید (سیروز)، بیماری کلیوی . یا درمان با داروهای استروئیدی و هورمون ها بروز می کند. 
هیدرو کلروتیازید نوعی دیورتیک تیازیدی (قرص آب) است که با افزایش میزان ادرار، برای کمک به کاهش میزان آب بدن استفاده می شود. این دارو برای درمان شرایط دیگری نیز ممکن است توسط پزشک تجویز شود. 
این دارو فقط با نسخه پزشک در دسترس بیمار قرار می کیرد و به شکل های زیر موجود است: 
•    قرص
•    کپسول
•    محلول

در مورد تصمیم گیری برای مصرف دارو، خطرات و مزایای داروی مورد نظر باید با یکدیگر مقایسه شوند. تصمیم نهایی توسط پزشک و بیمار گرفته خواهد شد. در مورد این دارو نکات زیر باید در نظر گرفته شوند: آلرژی و حساسیت
اگر به این دارو یا هر داروی دیگری حساسیت نشان داده اید، حتما پزشک خود را مطلع سازید. به علاوه اگر دچار حساسیت های دیگری هم هستید، مانند حساسیت غذایی، حساسیت به رنگ، مواد نگهدارندهو یا حیوانات، به پزشک خود اطلاع دهید. در مورد داروهایی که تاکنون مصرف نکرده اید، ابتدا دستورالعمل دارو را بخوانید.اطفال
در مورد تاثیر قرص و کپسول هیدروکلروتیازید بر روی کودکان بررسی کافی انجام نشده است. ایمنی و اثربخشی دارو تایید نشده است. سالمندان
تحقیقاتی که تا به امروز انجام شده است، مصرف کپسول های هیدروکلروتیازید را برای افراد مسن منع نکرده است. با این حال بیماران سالمند، به خاطر بالا رفتن سن، در معرض ابتلا به مشکلات قلبی، کلیوی و کبد هستند که لازم است میزان مصرف کپسول هیدروکلروتیازید برای این افراد تنظیم شود. 
در مورد ارتباط بین تاثیر قرص های هیدروکلروتیازید و افزایش سن اطلاعات کافی موجود نمی باشد. با این حال بیماران سالمند، به خاطر بالا رفتن سن، در معرض ابتلا به مشکلات قلبی، کلیوی و کبد هستند که لازم است میزان مصرف قرص هیدروکلروتیازید برای این افراد تنظیم شود. دوران بارداری 
بررسی های انجام شده در مورد مصرف این دارو بر روی نمونه های حیوانی هیچ تاثیر بدی را بر روی جنین نشان نداده است. با این حال بررسی کافی در مورد مصرف این دارو در زنان باردار انجام نشده است، اما بررسی های انجام شده نیز خطری بر روی جنین انسانی نداشته است. دوران شیردهی و مادران شیرده
بررسی های انجام شده نشان داد که مصرف این دارو باعث تغییر تولید شیر یا ترکیبات آن می شود. اگر جایگزینی برای این دارو تجویز نشود، باید در زمان شیردهی و مصرف این دارو کاملا مراقب عوارض جانبی آن بر روی نوزاد و تغذیه کافی نوزاد با شیر باشید. تداخلات دارویی 
گرچه برخی داروها به هیچ وجه نباید با هم مصرف شوند، اما بعضی داروها را با وجود تداخل، می توان همزمان با هم مورد مصرف قرار داد. در چنین مواقعی پزشک میزان مصرف دارو را تغییر می دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری را در پیش می گیرد. به هرحال مصرف هرگونه داروی دیگری را با پزشک خود درمیان بگذارید. تداخلات دارویی زیر براساس اهمیت آنها انتخاب شده اند و لزوما بروز نمی کنند.
مصرف این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی شود. در چنین شرایطی پزشک ممکن است داروی بیمار را تغییر دهد و یا تصمیم بگیرد که بیمار را با هیدروکلروتیازید درمان نکند.
•    Dofetilide

مصرف هیدروکلروتیازید با داروهای زیر معمولا توصیه نمی شود، اما در برخی موارد ممکن است لازم شود. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک میزان مصرف دارو یا تعداد دفعات مصرف آن و یا هر دو را تغییر خواهد داد.
•    Acetyldigoxin
•    Amphetamine
•    Arsenic Trioxide
•    Cyclophosphamide
•    Deslanoside
•    Digitalis
•    Digitoxin
•    Digoxin
•    Droperidol
•    Flecainide
•    Ketanserin
•    Levomethadyl
•    Lithium
•    Methotrexate
•    Metildigoxin
•    Ouabain
•    Proscillaridin
•    Sotalol

مصرف این دارو با هریک از موارد زیر ممکن است باعث بروز عوارض جانبی خطرناکی شود، اما مصرف همزمان هر دو بهترین درمان است. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک میزان مصرف یا تعداد دفعات مصرف دارو و یا هر دو را تغییر خواهد داد.
•    Aceclofenac
•    Acemetacin
•    Alacepril
•    Amtolmetin Guacil
•    Aspirin
•    Benazepril
•    Bepridil
•    Bromfenac
•    Bufexamac
•    Captopril
•    Carbamazepine
•    Celecoxib
•    Cholestyramine
•    Choline Salicylate
•    Cilazapril
•    Clonixin
•    Delapril
•    Dexibuprofen
•    Dexketoprofen
•    Diclofenac
•    Diflunisal
•    Dipyrone
•    Droxicam
•    Enalapril
•    Enalaprilat
•    Etodolac
•    Etofenamate
•    Etoricoxib
•    Felbinac
•    Fenoprofen
•    Fepradinol
•    Feprazone
•    Floctafenine
•    Flufenamic Acid
•    Flurbiprofen
•    Fosinopril
•    Ginkgo
•    Gossypol
•    Ibuprofen
•    Ibuprofen Lysine
•    Imidapril
•    Indomethacin
•    Ketoprofen
•    Ketorolac
•    Licorice
•    Lisinopril
•    Lornoxicam
•    Loxoprofen
•    Lumiracoxib
•    Meclofenamate
•    Mefenamic Acid
•    Meloxicam
•    Moexipril
•    Morniflumate
•    Nabumetone
•    Naproxen
•    Nepafenac
•    Niflumic Acid
•    Nimesulide
•    Oxaprozin
•    Oxyphenbutazone
•    Parecoxib
•    Pentopril
•    Perindopril
•    Phenylbutazone
•    Piketoprofen
•    Piroxicam
•    Proglumetacin
•    Propionic Acid
•    Propyphenazone
•    Proquazone
•    Quinapril
•    Ramipril
•    Rofecoxib
•    Salicylic Acid
•    Salsalate
•    Sodium Salicylate
•    Spirapril
•    Sulindac
•    Temocapril
•    Tenoxicam
•    Tiaprofenic Acid
•    Tolfenamic Acid
•    Tolmetin
•    Topiramate
•    Trandolapril
•    Valdecoxib
•    Zofenopril

دیگر تداخلات دارویی
بعضی داروها را نباید در زمان غذا خوردن یا با برخی غذاهای خاص مصرف کرد چرا که ممکن است تداخلاتی به وجود آید. مصرف تنباکو و الکل یا بعضی داروها نیز خطرناک می باشد. در مورد زمان مناسب مصرف دارو و غذاهای مناسب دوره ی مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. دیگر مشکلات پزشکی 
وجود دیگر مشکلات پزشکی نیز بر روی مصرف دار تاثیر خواهد گذاشت. اگر دچار مشکلات دیگری هستید، حتما به پزشک اطلاع دهید، به ویژه یکی از بیماری های زیر:
•    آنوری (ناتوانی در دفع ادرار)
•    حساسیت به داروهای سولفا (به عنوان مثال سولفامتاکسازول/ تری متوپریم، باکتریم، سپترا) در بیماران دارای این شرایط نباید استفاده شود. 
•    آسم
•    دیابت
•    عدم تعادل الکترولیت ( به عنوان مثال هیپرکلسمی، هیپوکالمی، هیپوناترمی، هیپومنیزیمی) 
•    نقرس
•    کلسترول بالا 
•    بالا بودن اسید اوریک 
•    هیپوگلیسمی (کاهش قند خون)
•    بیماری کبدی
•    بیماری لوپوس یا SLE (Systemic lupus erythematosus) – با احتیاط مصرف شود. این دارو ممکن است شرایط بیماری را بدتر سازد. 
•    بیماری کبدی – با احتیاط مصرف شود. به خاطر خارج شدن آهسته دارو از بدن، تاثیرات آن تشدید می شوند. 

برای درمان فشار خون، علاوه بر مصرف این دارو، کنترل وزن و تغییر نوع غذا، به ویژه غذاهایی با سدیم بالا مانند نمک، نیز توصیه می شود. قبل از هر گونه تغییر در رژیم غذایی خود، باید با پزشک مشورت کنید. 
بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علائمی از وجود مشکل در خود نمی بینند. در واقع بسیاری از آنها کاملا سلامت به نظر می رسند. به هرحال مصرف به موقع داروها طبق دستورات پزشک، حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید، بسیار مهم است. 
به یاد داشته باشید که این دارو فشار خون را درمان نمی کند، بلکه به کنترل آن کمک می کند. اگر انتظار دارید فشار خون شما کاهش یافته و همانطور باقی بماند، باید دارو را طبق توصیه های پزشک مصرف کنید. ممکن است مجبور باشید تا آخر عمر به مصرف داروهای فشار خون ادامه دهید. اگر فشار خون درمان نشود، باعث بروز مشکلات جدی مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق خونی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی شود.میزان مصرف 
میزان مصرف این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. در زمان مصرف دستورات پزشک یا نوشته های روی بسته بندی را دنبال کنید. اطلاعات زیر مربوط به میزان متوسط مصرف این دارو می شود. اگر میزان مصرف شما متفاوت است، بدون مشورت با پزشک آن را تغییر ندهید. 
میزان دارویی که مصرف می کنید به قدرت آن بستگی دارد. به علاوه تعداد وعده های مصرف روزانه، فاصله زمانی بین هر وعده و مدت زمان مصرف دارو به بیماری فرد بستگی دارد. 
•    برای احتباس مایعات (ادم)
    برای مصرف خوراکی دارو (قرص)
•    بزرگسالان – میزان مصرف معمول 25 تا 1 میلی گرم در روز در یک یا چند وعده می باشد. پزشک از شما می خواهد دارو را به صورت روز در میان و طی 3 تا 5 روز در هفته مصرف کنید. 
•    کودکان – میزان مصرف براساس وزن بدن است و باید توسط پزشک تعیین شود. 
•    برای فشار خون بالا: 
    برای مصرف خوراکی (کپسول): 
•    بزرگسالان – در ابتدا 12.5 میلی گرم یا یک کپسول، یک بار در روز. ممکن است پزشک از بیمار بخواهد این دارو را به تنهایی یا با دیگر داروها مصرف کنید. در صورت نیاز میزان مصرف افزایش می یابد. با این حال میزان مصرف معمولا بیش از 5 میلی گرم در روز نیست. 
•    برای مصرف خوراکی (قرص ها): 
    بزرگسالان – در ابتدا 25 میلی، یک بار در روز. پزشک میزان مصرف را در صورت نیاز افزایش می دهد و در یک وعده یا دو وعده مصرف می شود. 
    کودکان – میزان مصرف بر اساس وزن بدن است و باید توسط پزشک تعیین شود. در صورت فراموش کردن یک وعده دارویی چه باید کرد؟ 
در صورتی که یک وعده مصرف دارو را فراموش کردید، می توانید هر لحظه ی ممکن آن را مصرف کنید. در صورتی که زمان مصرف وعده ی بعدی دارو رسیده، به هیچ وجه هر دو وعده را باهم مصرف نکنید. در هنگام استفاده بیش از حد و موارد اورژانسی چه باید بکنیم؟
در این شرایط بلافاصله به اورژانس اطلاع دهید. اگر بیمار بیهوش شده یا در تنفس دچار مشکل شده، به نزدیکترین مرکز اورژانس مراجعه کنید. در هنگام استفاده از دارو چه مواد تغذیه ای را باید در نظر گرفت؟
پزشک رژیم غذایی با نمک و سدیم کم یا نوشیدن و مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم (مانند موز، آلو، کشمش و آب پرتقال) را توصیه خواهد کرد. شیوه نگهداری دارو
بهتر است دارو را در دمای اتاق و دور از گرما و رطوبت و نور نگهداری کنید.  دارو دور از دسترس کودکان باشد. در صورت گذشتن تاریخ مصرف دارو و یا نیاز نداشتن به آن، دارو را دور بیندازید. 

بسیار مهم است که پزشک میزان پیشروی این دارو را بررسی کند. این امر به پزشک اجازه می دهد که بهبود بیماری و اثربخشی دارو را بررسی کند و در صورت نیاز مصرف آن را متوقف کرده و یا توصیه به ادامه آن دهد.
در زمان مصرف این دارو، اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید: تشنج، کاهش میزان ادرار، خواب آلودگی، دهان خشک، تشنگی شدید، افزایش ضربان قلب یا نبض، درد یا گرفتگی عضلات، تهوع و استفراغ، خستگی و ضعف غیرعادی. این علائم ممکن است مربوط به هیپوکالمی یا کاهش میزان پتاسیم باشد. 
در صورتی که دچار تاری دید، مشکل در خواندن، چشم درد یا تغییرات دیگری در دید خود شده اید، بلافاصله مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است مربوط به یک مشکل بینایی جدی باشد. در این شرایط پزشک شما را به چشم پزشک معرفی خواهد کرد. 
در برخی افراد مصرف این دارو باعث سرگیجه می شود. در این شرایط رانندگی کردن یا انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، خطرناک می باشند. نوشیدن الکل نیز سرگیجه را شدیدتر می کند. 
در صورت انجام آزمایشات پزشکی، مصرف این دارو را به پزشک خود اطلاع دهید. نتیجه بسیاری از آزمایش ها (به عنوان مثال آزمایش های مربوط به عملکرد تیروئید) تحت تاثیر این دارو قرار می گیرند. 
در زمان مصرف داروی هیدروکلروتیازید اگر به پزشک یا دندانپزشک مراجعه می کنید، حتما وی را از مصرف این دارو مطلع سازید. ممکن است لازم شود قبل از انجام جراحی یا برخی آزمایش های پزشکی، مصرف داروی هیدروکلروتیازین را متوقف کنید. 

هر دارویی به همراه تاثیرات اولیه دارای عوارض جانبی نیز است. گرچه تمام این عوارض اتفاق نمی افتند، اما در صورت بروز هر یک از آنها، مراقبت های پزشکی لازم خواهد بود. اگر هر یک از عوارض زیر را مشاهده کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:عوارض شناخته نشده: 
•    درد شکم یا معده 
•    درد معده، پا و کمر
•    مدفوع سیاه و قیری 
•    خونریزی لثه ها 
•    تاول های پوستی یا شل شدن پوست 
•    نفخ 
•    خون در ادرار یا مدفوع 
•    ادرار خونی
•    آبی شدن لب ها و ناخن ها
•    تاری دید 
•    احساس سوزش، خارش، بی حسی و سوزن سوزن شدن 
•    درد قفسه سینه 
•    لرز
•    مدفوع رنگ خاک رس
•    ادرار تیره
•    عرق سرد
•    گیجی
•    یبوست
•    سرفه یا خشن شدن صدا
•    سرفه ای که گاهی همراه با خلط کف آلود صورتی است 
•    سرفه همراه با خون
•    ترک در پوست
•    ادرار کدر
•    کاهش میزان ادرار یا کاهش توانایی ادرار کردن 
•    کاهش دفعات ادرار کردن 
•    اسهال 
•    تنفس سریع، سخت یا مشکل که گاهی با خس خس همراه است
•    مشکل در بلع غذا 
•    احساس سرگیجه، ضعف یا سبکی سر در هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا دراز کشیده 
•    دهان خشک 
•    ضربان قلب سریع یا نظم
•    تب
•    پوست خشک و گر گرفته 
•    بوی دهان مانند میوه 
•    التهاب کل بدن 
•    احساس ضعف یا خستگی عمومی 
•    سردرد
•    کهیر 
•    افزایش فشار خون
•    افزایش میزان گرسنگی 
•    عرق کردن زیاد 
•    افزایش تشنگی 
•    افزایش ادرار
•    سوء هاضمه
•    خارش
•    درد، سفتی و تورم مفاصل
•    از دست دادن اشتها
•    از دست دادن گرمای بدن 
•    درد کمر یا پهلوی سمت راست
•    گرفتگی یا درد عضلانی
•    تهوع یا استفراغ
•    خون دماغ
•    بی حسی، سوزن سوزن شدن، درد یا ضعف در دست یا پا
•    درد مفاصل یا عضلات 
•    بروز درد یا مشکل در هنگام ادرار کردن 
•    درد معده، پهلو یا شکم که احتمالا به سمت پشت منتشر می شود. 
•    پوست رنگ پریده
•    نقاط قرمز روی پوست 
•    پف کردن یا التهاب پلک ها، اطراف چشم ها، صورت، لب ها و زبان 
•    جوش های پوستی
•    چشم های قرمز تحریک شده 
•    ضایعات پوستی قرمز که اغلب دارای مرکز بنفش است
•    پوست متورم و قرمز
•    قرمزی، درد یا خارش پوست
•    پوسته پوسته شدن پوست بدن
•    تشنج 
•    تنگی نفس
•    گلو درد 
•    زخم یا لکه های سفید روی لب ها و داخل دهان 
•    زخم یا تاول
•    قند در ادرار
•    ورم صورت، انگشتان دست، پاها، مچ پا و یا پایین پا
•    غدد متورم و دردناک 
•    حساسیت غدد بزاقی
•    غلیظ شدن ترشحات برونش
•    تنگی و سفتی در قفسه سینه 
•    رعشه 
•    بروز مشکل در تنفس
•    بوی بد دهان
•    خونریزی یا کبودی غیرعادی
•    خستگی یا ضعف غیرعادی
•    کاهش وزن غیر معمول
•    خون در استفراغ
•    ضعف و سنگینی پاها
•    افزایش وزن
•    خس خس کردن 
•    زرد شدن چشم ها یا پوست 
برخی عوارض جانبی نیاز به درمان ندارند و به خودی خود برطرف می شوند. به علاوه پزشک نیز راهکارهایی ارائه خواهد داد که به پیشگیری و بهبود عوارض جانبی کمک خواهد کرد. در صورتی که هر یک از علائم زیر ادامه پیدا کرد یا آزار دهنده شد، به پزشک خود مراجعه کنید: 
•    گرفتگی عضلات 
•    کاهش میل جنسی
•    مشکل در روده 
•    احساس حرکت مداوم در خود یا محیط اطراف
•    ریزش یا نازک شدن مو
•    ناتوانی یا مشکل در نعوظ
•    افزایش حساسیت پوست به نور خورشید
•    کاهش توانایی یا عملکرد جنسی
•    گرفتگی عضلانی
•    لکه های قرمز یا بنفش بر روی پوست 
•    بیقراری
•    احساس چرخش
•    افتاب سوختگی شدید
•    ضعف
احتمال بروز عوارض دیگری نیز وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره ای نشده است. به هر حال با مشاهده هر گونه عوارض جانبی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. 

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

اگر شما به دنبال نوعی تغییر در سبک زندگی خود هستید تا به کمک آن بتوانید فشار خونتان را کاهش دهید ،یک استراتژی مؤثر و قدیمی را به شما پیشنهاد میکنیم که همان خواب میان روز است .

مطالعات انجام شده نشان میدهند که پزشکان باید در خصوص کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی احتیاط نمایند  زیرا کاهش بیش از اندازه فشار خون در این افراد میتواند باعث بروز حملات قلبی شود .

 

بیماری‌های عروق محیطی همان باریکی شریانهای محیطی منتهی به پاها ،معده ،بازو و سر است که در اغلب موارد هم شریانهای متصل به پا را دچار میکند .بیماری های عروق محیطی مشابه بیماری‌های قلبی عروقی هستند .

دریچه ائورت دولتی و یا دو لبه به دریچه های ائورتی اشاره میکند که از قلب به سمت ائورت می‌رود

در صورتی که تصور میکنید به هر یک از انواع کم خونی دچار شده‌اید ،بهتر است با پزشکتان مشورت کنید .احتمالا وی شما را به یک هماتولوژیست ارجاع میدهد که در زمینه بیماری‌های خونی متخصص است .او نیز سؤالاتی در خصوص سابقه بالینی تان ،داروهای مصرفی تان و نشانه هایتان می‌پرسد .

در صورتی که کم خونی از نوعی حاد باشد ،از انتقال خون استفاده می‌شود تا از بروز سکته جلوگیری شود 

فشار خون از جمله مواردی است که ممکن است یک فرد مدتها به آن مبتلا باشد ولی نشانه ای نداشته باشد و حتی به سایر بیماری های  مرتبط با فشار خون هم دچار شود .

 آیا میخواهید خطر ابتلا به حمله و یا سکته قلبی را کاهش دهید ؟گاهش اوقات تغییری کوچک در سبک زندگی‌تان میتواند سلامتی قلبتان را تضمین نماید

تعداد زیادی از محققان و عوامل دولتی در حال تحقیق بروی امکان ارتباط بین بیماری‌های لثه ای و بیماری‌های قلبی هستند 

پورپورای ترومبوتیک ایدیوپاتیک (ITP) اختلالی است که در آن خون به طور طبیعی لخته نمی شود. این مشکل باعث کبودی و خونریزی زیاد می شود. در مبتلایان به این بیماری سطح پلاکت ها یا ترومبوسیت ها در خون به طور غیرعادی پایین است. ITP با پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمنی نیز شناخته می شود.

داروی مورد نظرتان را جستجو کنید و همه چیز را در مورد آن مطالعه کنید.

در صورت که سوال و یا مشکل پزشکی خاصی دارید به راحتی می توانید سوالات خود را از پزشکان متخصص ما بپرسید و به سرعت پاسخ تخصصی دریافت کنید. برای این منظور می توانید از ربات تلگرامی ما با @askq_bot استفاده کنیبد.

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌گاه برای گروه سبز و سالم محفوظ می باشد.

© All Rights Reserved

هیدروکلروتیازید چیست؟ قرص هیدروکلروتیازید دارویی ادرار آور می باشد. هیدروکلروتیازید مکانیسم اثر چندان روشنی ندارد ولی به نظر می رسد با مهار باز جذب نمک در کلیه ها کاهش فشار خون را به دنبال دارد. رفع ادم و بهبود فشار خون از اثرات هیدروکلروتیازید می باشد. هيدروكلروتيازيد عوارض مختلفی دارد که از آن جمله می توان به تاری دید، خشکی دهان و احساس سبکی در سر اشاره کرد.

قرص خط دار: 5 میلی گرم

بالغین:

25 تا 2 میلی گرم هیدروکلروتیازید روزانه خوراکی برای چند روز تا رفع کامل ادم تجویز می گردد. دوز نگهدارنده هیدروکلروتیازید 1- 25 میلی گرم روزانه یا یک دوز در میان می باشد.

بالغین:

هیدروکلروتیازید 5-12.5 میلی گرم خوراکی یک بار در روز تجویز می گردد.

کودکان 6 ماه تا 12 سال:

3.3 میلی گرم بر کیلوگرم گرم هیدروکلروتیازید یا 6 میلی گرم بر متر مربع در دو دوز منقسم تجویز می شود.

نوزادان زیر شش ماه:

2.2 میلی گرم بر کیلوگرم هیدروکلروتیازید خوراکی روزانه در دو دوز منقسم تجویز می گردد.

تداخلات دارویی هیدروکلروتیازید عبارت است از:

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض جانبی هیدروکلروتیازید عبارت است از:

درسه جامع داروهای رسمی ایران- ایران فارما تالیف دکتر سعید شهراز- دکتر طاهره غازیانی

مرجع جامع داروهای ژنریک ایران با اقدامات پرستاری و مراقبت تالیف و ترجمه پوران سامی

داروهای ژنریک ایران تالیف دکتر رامین خدام

فارماکولوژی پایه و بالینی کاتزونگ

http://www.rxlist.com

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *