قرص متفورمین برای قند خون

خواص دارویی و گیاهی

آبا می دانید ترنس چیست ؟ آیا ترنس همان تراجنسی است؟ تا چه حد با ترنسکشوال (Transsexual)، آشنایی دارید؟ تفاوت بین ترنسکشوال را با همجنسگرایی می دانید یا شما هم فکر می کنید این دو مسئله، یکی هستند؟ جالب است بدانید که ترنس ها در چه شرایطی زندگی می کنند  و روحیات آنها چگونه است. در این مقاله از دکتر سلام می خواهیم به بررسی ترنس ، انواع آن ، درمان هورمونی آن و شرایط لازم برای انجام عمل جراحی تغییر جنسیت بپردازیم. اگر می

این زائده گوشتی نرم که بر روی اندام تناسلی ظاهر می شود، زگیل تناسلی خفیف دارد. یک عفونت منتقله از راه جنسی ( STI ) ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی یا همان HPV می باشد که این روزها زیاد به گوش تان خورده است. زگیل تناسلی خفیف ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود. زگیل تناسلی خفیف چیست؟ زگیل های تناسلی به خصوص برای زنان بسیار خطرناک هستند چرا که برخی انواع اچ پی وی می توانند باعث ایجاد سرطان واژن و سرطان

در چند وقت اخیر در شبکه های اجتماعی اینفلوئنسرهای آرایشی و بهداشتی مژه هایی را تحت عنوان مژه مگنتی یا مژه مغناطیسی یا حتی مژه آهنربایی معرفی کرده اند. در این پست قصد داریم ببینیم که مژه های مگنتی که افرادی مثل صدف بیوتی یا هدی بیوتی به شدت این روزها در حال معرفی اونها هستن، دقیقا چی هستن و چه کاربردی دارند. مژه مگنتی (مژه مغناطیسی) چیست؟ یکی از مشکلات مژه های مصنوعی استفاده نسبتا دشوار و برخی عوارض اونهاست. مژه های برای

کچلی ریش نوعی بیماری قارچی پوست است که باعث ریزش قسمتی ار موهای صورت می شود.این عفونت به دو صورت عمیق و سطحی ممکن است رخ دهد،در این مقاله دکتر سلام شما را روش درمان گچلی ریش آشنا می کند.

با سلام واحترام و عرض خیر مقدم به شما همشهری عزیز و تشکر فراوان از اینکه به ما، پرسنل این مرکز، افتخار داده و خدمات این کلینیک را انتخاب کرده اید. هدف ما رضایتمندی تمام شهروندان مراجعه کننده به این مرکز می باشد. از آنجا که شما شایسته بهترین خدمات می باشید، بر آن شدیم تا خدمات ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماری را ارائه دهیم. هدف اولیه در طب پیشگیری، ممانعت از بروز بیماری است. غربالگری عوامل خطر بروز بیماری ها و ارائه توصیه

در مورد بی خوابی چقدر اطلاعات دارید؟ آیا می دانید افرادی که بره خواب منظم و مناسبی ندارند، همیشه احساس کم انرژی داشتن می کنند و احساس می

سوزش ادرار یا دیزوری، اصطلاحی برای تشخیص درد در هنگام دفع ادرار می باشد. با اینکه این حالت در زنان است، اما مردان و زنان در هر

آیا می دانید بهترین راهکار برای آب کردن شکم چیست؟ چگونه میتوان چاقی شکم را کاهش داد؟ داشتن بره غذایی با مواد بدون کالری، آخرین بره کاهش وزن

کالری ها، انرژی را که بدن شما در طول استراحت، فعالیت بدنی و هضم مصرف می کند، فراهم می کند. در حالی که هیچ شواهدی برای حمایت از

تصور کنید که همیشه مجبور هستید که شکم خود را بخارانید، یا اینکه در خانه، محل کار، ملاقات کاری یا مهمانی مدام یک دستتان با شکمتان درگیر است.

از جمله پرخطرترین و پرمسئله ترین دوران بارداری، سه ماهه سوم بارداری می باشد. اکثر زنان باردار در این دوران دچار درد و بی

بارداری از لحاظ فیزیکی و احساسی در شما تغییراتی را به وجود می آورد. برخی از این تغییرات خوشایند هستند و برخی دیگر نیستند.

آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.

نوشیدن نوشابه ‌درهنگام تشنگی یک اشتباه برای جبران آب از دست رفته بدن است زیرا آسیب فراوانی به کلیه‌ها وارد می‌کند و به مرور از کار افتادگی کلیه‌ها می شود.

یک چرت 2 دقیقه ای برای بدن لازم است.
خواب کوتاه نیمروزی علاوه‌ بر کاهش استرس و افزایش شادابی در فرد، احتمال مرگ و میرناشی ازسکته قلبی را کاهش میدهد.

روزانه 3 دقیقه داخل وان حمام با محلول سرکه سیب و اب وارم بنشینید.
برای درمان مشکلات زنانه مفید است.

جالب است بدانید جنین در داخل رحم مادر نسبت به نور محیط واکنش دارد، همچنین مزه غذاها را نیز احساس می‌کند و همراه با مادر نگران می‌شود

بهترین ورزش برای شما کدام است؟ همان که آن را انجام خواهید داد. برای تحریک شدن و به مبارزه طلبیدن، چیزی جدید را امتحان

یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

دکتر حسن گنجی‌زاده زواره افزود: متفورمین به تنهایی باعث ایجاد هیپوگلیسمی نمی‌شود اما می‌تواند هیپوگلیسمی ناشی از سایر داروها را تشدید کند، چنانچه این دارو به تنهایی مصرف شود، هرگز باعث ایجاد هیپوگلیسمی نخواهد شد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به ویژگی‌های بالینی مسمومیت با متفورمین ادامه داد: بیمارانی که به دنبال مصرف متفورمین دچار اسیدوز لاکتیک می‌شوند، ممکن است از تهوع و درد شکم شاکی باشند و در معاینه بیمار، تاکی‌کاردی، تاکی پنه و هایپرپنه مشاهده می‌شود.

گنجی‌زاده با بیان اینکه در تمام بیماران مسموم، باید اندازه‌گیری قند خون از نوک انگشت، نوار قلب، اندازه‌گیری غلظت استامینوفن و آسپیرین، تست حاملگی در خانم‌هایی که در سنین فرزندآوری قرار دارند، انجام شود، یادآور شد: در بیمارانی که مشکوک به مسمومیت با متفورمین در آن‌ها هستیم، باید ارزیابی پایه الکترولیت‌ها، اندازه‌گیری بی‌کربنات و لاکتات سرم انجام شود.

وی با اشار به نحوه درمان اضافه کرد: برای حفظ راه هوایی، تنفس و گردش خون در بیماری که به تازگی متفورمین مصرف کرده، شارکول فعال داده شود، اما به بیمار با مسمومیت مزمن با متفورمین، نباید شارکول فعال داد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم تصریح کرد: برای بیمارانی که دچار اسیدوز شدید شده‌اند، انفوزیون سدیم بی‌کربنات باید تجویز شود.

وی درباره مصرف گلوکاگن برای بیماری دیابتی با بیان اینکه گلوکاگن هورمونی است که به سرعت قند خون را افزایش می‌دهد و باعث بهبود علایم هیپوگلیسمی (کاهش قند خون) شدید می‌شود، افزود: گلوکاگن هورمونی است که هنگام افت غلظت گلوکز در خون از سلول‌های آلفای جزایر لانگرهانس لوزالمعده ترشح می‌شود، اعضای خانواده (دوستان نزدیک، معلم مدرسه و به طور کلی اطرافیان بیمار مبتلا به دیابت) باید نحوه استفاده از گلوکاگن را یاد بگیرند.

گنجی‌زاده زواره در پاسخ به این سوال که چه زمانی از گلوکاگن استفاده می‌شود؟ بیان کرد: گلوکاگن در درمان هیپوگلیسمی (‌افت قند خون ) شدید که معمولا به دنبال تزریق انسولین ایجاد می‌شود، مورد استفاده قرار می‎گیرد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید براینکه علایم هیپوگلیسمی شدید شامل کاهش هوشیاری نسبت به محیط( گیجی )، بیهوش شدن و تشنج است، تصریح کرد: برای بیماری که بیهوش است، بیماری که قادر به خوردن مواد افزایش دهنده قند خون نیست، بیماری که دچار تشنج شده و چنانچه مصرف مواد قندی مانند نوشیدنی‌های حاوی قند یا آب میوه، باعث بهبود بیمار نشده باشد، نیاز به تجویز گلوکاگن ضروری است.

وی گفت: تزریق گلوکاگن باید با زاویه‌ی 9 درجه در قسمت‌های تحتانی طرفی شکم و قسمت‌های فوقانی ران صورت گیرد همچنین سوزن را به سرعت وارد پوست کنید و پیستون را فشار داده و تزریق را به یکباره انجام دهید. سپس سوزن را از پوست خارج کنید و به آهستگی محل تزریق را فشار دهید. چنانچه بیمار دچار حالت تهوع شد، به آرامی او را به سمت پهلو بازگردانید.

راز درمان دیابت در این معجون شگفت آور

دیابتی‌ها باید چقدر ورزش کنند؟

مطب الکترونیکی دکتر بهروز مصلحی

متفورمین

نوشته: دکتر بهروز مصلحی

مقدمه:

متفورمین یک داروی خوراکی پایین آورنده قند خون است که برای درمان دیابت نوع 2 استفاده می شود. اگرچه متفورمین گاهگاهی همزمان با داروهای دیگر پایین آورنده قند خون، مانند انسولین برای درمان دیابت بکار می رود، اما متفورمین خود به تنهایی برای درمان دیابت نوع 1 مناسب نیست. همچنین متفورمین گاهی برای درمان چاقی و برای درمان کیست های متعدد تخمدان در خانمها تجویز می شود. مصرف خودسرانه متفورمین در بعضی از بیماران، می تواند تولید اسیدوز لاکتیک نموده و بیمار را به کام مرگ بفرستد.

مکانیزم اثر متفورمین:

متفورمین در واقع یک دی متیل بای گوانید است، که اثر پایین آورنده قند خون را با کاهش تولید گلوکز در کبد، کاهش جذب گلوکز و افزایش اثر پایین آورنده قند هورمون انسولین، انجام می دهد. بنظر می رسد که متفورمین اثر کاهش تولید گلوکز در کبد را، با مهار نمودن کمپلکس زنجیره تنفس سلولی شماره 1 در میتوکندری سلولهای کبدی انجام می دهد، که باعث پایین آمدن موقتی انرژی سلولی در کبد شده و این کار بنوبه خود باعث بالا رفتن کیناز پروتئینی AMPK می شود که خود یک گیرنده حساس متابولیسم و انرژی در سلولهای کبدی می باشد و بالا رفتن AMPK باعث مهار رونویسی چرخه گلوکونئوژنز و در نتیجه مهار تولید گلوکز در سلولهای کبدی می شود. اگر چه این مکانیزم اصلی ترین مکانیزم ثابت شده برای اثر متفورمین بر روی سلولهای کبدی و تولید گلوکز در آنهاست، اما مکانیزمهای ناشناخته دیگری قطعأ در این کار دخیل هستند.

مطالعات آماری:

متفورمین در دهه 5 میلادی با فنفورمین به بازار آمد و از دهه 6 میلادی به بعد در اروپا بطور وسیعی رواج یافت. اما بدلیل بعضی از موارد اسیدوز لاکتیک که با این دارو دیده شد، مصرف آن در سال 1977 میلادی در ایالات متحده آمریکا متوقف شد. از آن سال به بعد اداره دارو و غذای ایالات متحده آمریکا FDA دست به تحقیقات بسیار وسیعی در مورد متفورمین زد و پس از اینکه ثابت شد داروی نسبتأ بی ضرری است، دوباره مصرف آن از سال 1995 میلادی در ایالات متحده آمریکا رواج پیدا نمود. از لحاظ آماری، متفورمین در کاهش آمار مرگ و میر بیماران دیابتی نوع 2 از داروهای دیگر پایین آورنده قند خون، موثر بوده است. از سال 1994 میلادی متفورمین رسمأ در درمان کیست های متعدد تخمدان در خانمها و نازایی بکار گرفته شد و تأثیر درمانی آن با مطالعات آماری ثابت شد.

موارد مصرف متفورمین:

شاید بتوان گفت که متفورمین در درمان افراد دیابت نوع 2 که چاق هم هستند، بشرطی که از بیماریهای شدید قلبی رنج نبرند و یا مشکلات تنفسی خیلی شدید نداشته باشند و یا خیلی مسن نباشند، داروی انتخابی است. در مواردی که قند بیمار خیلی بالا است می توان متفورمین را همزمان با انسولین و یا داروهای دیگر پایین آورنده قند خون مانند گلی بن کلامید تجویز نمود. از آنجاییکه عوارض جانبی متفورمین تقریبأ کم است و خوشبختانه قند خون را در افراد غیر دیابتی خیلی پایین نمی آورد و یکی از مکانیزمهای اثر متفورمین افزایش حساسیت بافتها به انسولین و در نتیجه اثر بخشی خوب انسولین و کاهش تولید انسولین اضافی در بدن است، متفورمین در درمان کیست های متعدد تخمدان و نازایی و همچنین در درمان چاقی نیز کاربرد دارد.

مقدار مصرف متفورمین:

در ابتدای استفاده از متفورمین ممکن است مقداری معده درد و عوارض گوارشی بوجود بیاید که بهتر است بعد از غذا استفاده شود و همچنین با مقدار کم مثلأ 25 میلی گرم در روز شروع شود و هفته ای 25 میلی گرم به دوز روزانه اضافه شود تا به دوز درمانی که 17 میلی گرم در روز است برسد که می شود 85 میلی گرم دو بار در روز. متفورمین بهترین اثر خود را در بیمارانی میگذارد که سبزیجات زیاد بخورند، برنج و نان و روغن زیاد نخورند، مرتب ورزش کنند و خواب کافی داشته باشند.

متفورمین و اسیدوز لاکتیک:

از زمانی که متفورمین به بازار آمد صحبتهای زیادی در مورد خطر ابتلا به اسیدوز لاکتیک با مصرف متفورمین در محافل پزشکی بر سر زبانها افتاد و به همین خاطر در سال 1977 میلادی، مصرف این دارو در ایالات متحده آمریکا رسمأ متوقف شد. مطالعات بعدی نشان داد که مصرف متفورمین در افرادی که نارسایی شدید قلبی و تنفسی دارند و یا افراد بسیار سالخورده که اکسیژن رسانی به بافتها در آنها به هر دلیلی مختل می باشد و زمینه ایجاد اسیدوز لاکتیک بدون مصرف متفورمین را هم دارند، می تواند منجر به اسیدوز لاکتیک شدید و حتی مرگ شود. هنگامی که بیمار با مصرف متفورمین دچار درد عضلانی شدید، ضعف عضلانی شدید، ضعف بدنی شدید، احساس بی حسی و سرمای شدید در دست ها و پاها، مشکلات تنفسی شدید، احساس سبک مغزی و سرگیجه شدید، درد معده شدید و تهوع و استفراغ شدید، شود بایستی به اسیدوز لاکتیک شک نموده و فورأ مصرف متفورمین متوقف شود.

عوارض جانبی متفورمین:

• سوء هاضمه

• سرفه و گرفتگی صدا

• کاهش اشتها

• اسهال

• تنفس سریع و کم عمق

• تب و لرز

• احساس ناخوشی عمومی

• کمر درد و پهلو درد

• درد عضلانی

• مشکلات دفع ادرار

• سوزش ادرار

• خواب آلودگی

• اضطراب

• تاری دید

• احساس تنگی در قفسه سینه

• عرق سرد

• اغماء

• گیجی

• پوست سرد و رنگ پریده

• افسردگی

• تنگی نفس

• سرگیجه

• بالا رفتن ضربان قلب و نبض

• احساس گرما

• سردرد

• احساس گرسنگی

• تعریق زیاد

• تهوع

• عصبی شدن

• دیدن کابوس شبانه

• قرمزی پوست صورت و گردن و بالای تنه

• تشنج

• لرزش بدن

• کوتاهی تنفس

• اختلال در صحبت نمودن

• خستگی و ضعف غیر معمول

• خز خز سینه

• اختلالات رفتاری

• اختلال در تمرکز حواس

• چرت زدن

• کم شدن قدرت بدنی

• خواب آلودگی غیر معمولی

• بی قراری

اشکال دارویی متفورمین:

• قرص های 5 میلی گرمی

• قرص های 1 میلی گرمی

های تجارتی متفورمین:

• گلوکوفاژ

• گلوکوفاژ ایکس آر

• ریومت

• فورتامت

• گلومتزا

صفحه اصلی
|
درباره ما
|
دستاوردها
|
ورزش
|
مقالات
|
تماس با ما
|
قوانین مطب الکترونیکی
|
نقشه سایت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دکتر بهروز مصلحی بوده و استفاده از مقالات آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
© 2 – 218 moslehi.ir All Rights Reserved

افزایش آموزش‌ های مرتبط با سلامت و اطلاع ‌رسانی تقریبا مناسبی که درباره دیابت صورت می ‌گیرد، باعث تشخیص زودرس این بیماران می ‌شود و به همین دلیل این بیماران نیازمند دانستن مطالب بیشتری درباره داروهای شان هستند. شاید پزشکان کمتر فرصت کنند درباره داروهای این بیماران اطلاعات مناسبی به آن ها عرضه کنند. دیابت یا بیماری قند به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین پدید می ‌آید.

انسولین ماده‌ای است که در بدن توسط لوزالمعده تولید می ‌گردد و باعث می ‌شود قند یا به عبارتی مهمترین منبع انرژی بدن مورد استفاده قرار گیرد. دیابت به دو شکل عمده دیابت وابسته به انسولین یا دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 بروز می ‌کند.

رعایت رژیم غذایی، کاهش وزن و همچنین انجام فعالیت بدنی اساسی ‌ترین اصول درمان در بیماران دیابتی نوع 2 هستند و در صورتی که قند خون پس از چند هفته کنترل نشود، نیاز به درمان با قرص ‌های خوراکی پدید می ‌آید. به خاطر داشته باشید که مصرف قرص به هیچ عنوان جای رژیم غذایی را نمی ‌گیرد و شما با وجود مصرف قرص قند هم چنان به یک رژیم غذایی خوب و فعالیت بدنی منظم نیاز دارید.

قرص‌ هایی که به‌ طور معمول برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می ‌گیرند، عبارتند از:

1- گلی‌بن‌کلامید یا گلیبوراید که دیگر آن دائونیل است. در همین گروه دارویی، از کلروپروپامید نیز گاهی استفاده می‌ شود.

2- متفورمین

البته به تازگی قرص‌ های متعدد دیگری نیز برای درمان دیابت نوع 2 به بازار عرضه شده‌اند که هنوز استفاده از آن ها خیلی رایج نشده است. در هر حال شما باید قرص‌های مصرفی خود را بدانید و اگر به خاطر سپردن آن ها برای تان مشکل است، قرص و تعداد دفعات مصرفی را روی یک کارت یادداشت کنید و همراه خود داشته باشید.

توجه داشته باشید که قرص ‌های خوراکی همان انسولین نیستند و محتوی انسولین نیز نمی ‌باشند. این قرص‌ ها در افراد دیابتی که بدن شان هنوز انسولین می‌ سازد، مصرف می ‌شوند و از راه‌های زیر سبب کاهش غلظت قند خون می ‌گردند:

1- کمک به بدن برای آزاد شدن انسولین در خون

2- تسهیل ورود قند به داخل سلول

3- کاهش میزان تولید قند در کبد

قرص ‌های خوراکی فقط در دیابتی‌ های نوع 2 که قند خون شان با رژیم غذایی و فعالیت بدنی کنترل نشده است، مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

بهترین نتیجه درمانی از مصرف قرص‌ های خوراکی پایین آورنده قند خون، تنها هنگام انجام هم‌ زمان فعالیت بدنی منظم، رعایت بره غذایی صحیح و در صورت لزوم کاهش وزن به دست می‌ آید. مصرف قرص های خوراکی به معنای ترک انجام فعالیت بدنی منظم و عدم رعایت بره غذایی صحیح نیست چرا که در این صورت، استفاده از این قرص ‌ها به تنهایی کمک‌ کننده نخواهد بود.

قرص ‌های خوراکی عوارض جانبی اندکی دارند اما مانند همه داروها باید با دقت مصرف شوند. پزشک مناسب‌ ترین قرص خوراکی را با توجه به شرایط جسمی شما تجویز می ‌کند اما گاهی اوقات ممکن است با مصرف این قرص‌ ها مشکلات زیر پدید آید:

* برخی افراد ممکن است با مصرف قرص گلی‌بن کلامید دچار بثورات پوستی شوند که البته با قطع مصرف قرص، این عارضه از بین خواهد رفت.

* قرص‌های خوراکی ممکن است با داروهای دیگر تداخل اثر داشته باشند. به طور مثال هنگامی که این قرص ‌ها را مصرف می ‌کنید، از مصرف آسپرین بپرهیزید و برای تسکین درد از استامینوفن استفاده نمایید. البته در افرادی که به دلیل مشکلات قلبی آسپرین مصرف می ‌کنند، میزان آسپرین مصرفی روزانه برای آن ها مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

* گلی‌بن‌کلامید می‌تواند در برخی افراد باعث کاهش شدید غلظت قند خون شود بنابراین با مصرف این دارو باید بره غذایی را به درستی رعایت نمایید.

* با شروع مصرف قرص متفورمین ممکن است مشکلات گوارشی مانند تهوع و اسهال رخ دهد که معمولا ظرف چند روز از بین می ‌روند، برای جلوگیری از ایجاد حالت تهوع، بهتر است این قرص همراه با غذا یا پس از غذا استفاده شود.

* افراد دیابتی که قرص متفورمین مصرف می ‌کنند، باید به‌ طور سالانه از نظر وضعیت کبد و کلیه‌ها بررسی شوند.

به دلیل تفاوت اثر قرص گلی‌بن کلامید و متفورمین، بهتر است گلی‌بن کلامید نیم ساعت پیش از مصرف غذا و قرص متفورمین برای کاهش عوارض گوارشی مثل تهوع، همراه با غذا یا بلافاصله پس از آن خورده شود.

این قرص ‌ها باعث بهبود قطعی دیابت نمی‌ شوند بلکه با روش ‌های مختلف به کنترل غلظت قند خون کمک می ‌کنند.

* اگر با یک نوع قرص کنترل مطلوب قند خون حاصل نشد، ممکن است پزشک استفاده هم ‌زمان از دو نوع قرص را تجویز نماید.

* اگر فرد دیابتی به علت یک عفونت شدید یا مشکل قلبی یا عمل جراحی، در بیمارستان بستری شود، ممکن است در طول دوران بستری به تزریق انسولین نیاز پیدا کند. در این صورت پزشک معالج میزان انسولین لازم (که جایگزین قرص ‌ها می ‌شود) را برای وی تجویز خواهد کرد.

* اگر دیابت شما با مصرف قرص کنترل نشود، ممکن است پزشک به منظور ایجاد کنترل مطلوب، تزریق انسولین را برای شما شروع کند.

در صورتی که می ‌توانید غذا بخورید حتما مصرف قرص را ادامه دهید.

* سعی کنید در دوران بیماری غذای معمولی مصرف نمایید و مایعات(بدون شیرینی) زیاد بخورید.

* اگر به علت تهوع، استفراغ و قادر به خوردن غذا نیستید، به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید.

* اگر نمی‌ توانید غذای معمولی بخورید، سعی کنید به جای آن سوپ، شیر یا آب‌میوه مصرف نمایید.

* کلا در دوران بیماری باید با پزشک خود در ارتباط باشید.

چاقی یک عامل تقریبا مشترک بین افراد دیابتی نوع 2 است. چاقی باعث مقاومت سلول ‌ها نسبت به انسولین می ‌شود و در نتیجه بدن در تحمل مواد قندی دچار اختلال می ‌گردد. پس با کاهش وزن و رساندن آن به حد طبیعی، باعث کنترل بهتر قند خون خود شوید.

به‌ یاد داشته باشید افرادی که دیابت نوع 2 دارند و با قرص و رژیم غذایی قند خون را کنترل می ‌کنند، می‌ توانند بدون مشکل به زندگی خود ادامه دهند.

اگر می خواهید با پزشکان سایت درباره این بیماری مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید. 

اصول اساسی برای تازه دیابتی ها (1) و (2)

دیابت و باورهای نادرست (1) و (2)

مرحله پیش از دیابت (1) و (2)

عوامل ابتلا به دیابت نوع 2

همه چیز درباره دیابت

انواع دیابت کدام است؟

رژیم‌های دیابت‌ آفرین

توصیه هاى طلایى به مبتلایان دیابت

توصیه های غذایی در دیابت

پرسش ‌های شایع افراد دیابتی

رژیم غذایى در بیماران دیابتى (1) و (2)

 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *