قرص ضد افسردگی اس سیتالوپرام

خواص دارویی و گیاهی

اس سیتالوپرامسلول های مغزی که نورون یده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.
سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.
اس سيتالوپرام متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.
افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.
دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که اس سیتالو پرام یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.پیش از شروع مصرف اس سیتالوپرام_در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه مشکلات کبدی ،کلیوی،قلبی(ضربان قلب نظم)،صرع،دیابت نوع ۲،مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)،مشکلات خونی(خون ریزی)،تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.
_اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.
_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
_در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین،راسلژیلین،ترانیل سیپرامین و) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.
-درصورت سابقه ی خونریزی معده،یا زخم دوازدهه به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی ،ضد صرع،آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)نحوه ی مصرف اس سیتالوپراماین دارو به صورت قرص خوراکی ۵،۱۰و ۲۰میلی گرم موجود می باشد.
-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق بره ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض ناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
_در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید.
_در صورتی که از این دارو جهت درمان حملات ترس (panic) استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سیتالوپرام امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.
_این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎توصیه ها_ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
_در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
_در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
_پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف اس سیتالوپرام قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.
_مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.
_داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.
_در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.عوارض شایع اس سیتالوپرام-عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سیتالوپران شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.
_در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با اس سیتالوپرام بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.عوارض نادر اما مهم-سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.
این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی،تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

سلامت و دارو

اس سیتالوپرام برای درمان افسردگی و اضطراب استفاده می شود. این دارو با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاصی (سروتونین) در مغز اثر خود را می گذارد. برای اطلاعات راجع به اس سیتالوپرام این مقاله از راستینه را مشاهده فرمایید.
عمومی: اس سیتالوپرام اگزالات

کاربردهای اس سیتالوپرام

اس سیتالوپرام متعلق به دسته داروهای شناخته شده به عنوان مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است. این دارو می تواند سطح انرژی و احساس خوب بودن شما را بهبود بخشد و عصبانیت را کاهش دهد.

سایر کاربردها اس سیتالوپرام

این بخش شامل موارد استفاده از این دارو است که در برچسب حرفه ای برای دارو ذکر نشده اند اما ممکن است توسط افراد حرفه ای در زمینه مراقبت های بهداشتی تجویز شوند. از این دارو برای بیماری هایی که در این بخش فهرست شده اند تنها در صورتی که توسط افراد حرفه ای در زمینه مراقبت های بهداشتی تجویز شده است مصرف کنید.

این دارو می تواند برای درمان سایر اختلالات روانی / خلق و خوی (مانند اختلال وسواس اجباری، اختلال هراس) و گُر گرفتگی که با یائسگی رخ می دهد استفاده شود.

چگونگی مصرف اس سیتالوپرام

راهنمای دارو و در صورت موجود بودن، بروشور اطلاعات بیمار که توسط داروساز ارائه می شود را قبل از شروع مصرف اس سیتالوپرام و هر بار استفاده مجدد این دارو بخوانید. در صورت داشتن هر گونه سوال، با دکتر یا داروساز خود مشورت کنید.

این دارو از طریق دهان همراه با غذا یا بدون غذا طبق دستور پزشک معمولا یک بار در روز صبح و یا شب مصرف کنید. دوز این دارو بر اساس وضعیت پزشکی، پاسخ به درمان، سن، و داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید باشد. حتما پزشک یا داروساز خود را در مورد تمام محصولاتی که مصرف می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

اگر از شکل مایع این دارو استفاده می کنید، به دقت دوز آن را با استفاده از دستگاه اندازه گیری ویژه یا قاشق اندازه گیری کنید. از قاشق خانگی استفاده نکنید، زیرا ممکن است دوز صحیح را دریافت نکنید.

برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، ممکن است پزشک شما دستور دهد مصرف این دارو را با دوز پایین شروع کنید و به تدریج دوز شما را افزایش می دهد. به دقت دستورالعمل پزشک خود را دنبال کنید. میزان مصرف خود را افزایش ندهید و یا از این دارو برای مدت زمان طولانی تر از چیزی که تجویز شده است، استفاده نکنید. با این کار وضعیت شما سریع تر بهبود نخواهد یافت، و خطر ابتلا به عوارض جانبی افزایش خواهد یافت. برای اینکه از فواید این دارو بهره مند شوید این دارو را به طور منظم مصرف کنید. به منظور کمک برای فراموش نکردن مصرف دارو، آن را هر روز در زمان معینی استفاده کنید.

ادامه مصرف این دارو مهم است حتی اگر احساس کنید حالتان خوب شده است. بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید. در صورت متوقف کردن ناگهانی این دارو ممکن است برخی مشکلات بدتر شوند. همچنین، ممکن است علائمی مانند نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، تغییرات خواب، و احساسات کوتاه مشابه شوک الکتریکی را تجربه کنید. برای جلوگیری از این علائم هنگامی که قصد دارید درمان با این دارو را متوقف کنید، پزشک شما می تواند دوز شما را به تدریج کاهش دهد. برای جزئیات با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. هر گونه علائم یا بدتر شدن بیماری را فورا گزارش دهید.

ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد تا احساس کنید این دارو فایده داشته است و 4 هفته طول می کشد تا احساس کنید این دارو کاملا اثر خود را گذاشته است. اگر وضعیت شما بهبود نیافت یا بدتر شد پزشک خود را مطلع سازید.

عوارض جانبی اس سیتالوپرام

به بخش هشدار نیز مراجعه کنید.

با مصرف این دارو حالت تهوع، خشکی دهان، مشکلات خواب، یبوست، خستگی، خواب آلودگی، سرگیجه، و افزایش تعریق ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این عوارض باقی بماند یا بدتر شود، فورا پزشک خود را مطلع سازید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را به این خاطر تجویز کرده است که او در نظر گرفته است فواید آن از خطر عوارض جانبی آن است. بسیاری از مردم با استفاده از اس سیتالوپرام عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورتی مشاهده هر گونه عوارض جانبی جدی، از جمله: کاهش میل جنسی، تغییرات در توانایی جنسی، کبودی / خونریزی ساده، فورا به پزشک خود بگویید.

در صورت بروز هر گونه عوارض جانبی بسیار جدی، از جمله: مدفوع خونی / سیاه / قیری، غش، ضربان قلب سریع / نظم، استفراغی که به نظر می رسد مانند رسوب قهوه باشد، تشنج، درد / تورم / قرمزی چشم، مردمک گشادتر، تغییرات دید (مانند دیدن رنگ های مختلف در اطراف چراغ در شب و تاری دید) فورا به پزشک مراجعه کنید.

اس سیتالوپرام ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت باعث بیماری جدی تر به سندرم/سمیت سروتونین می شود. این خطر در صورت مصرف سایر داروها که باعث افزایش سروتونین می شوند، افزایش می یابد، بنابراین پزشک یا داروساز خود را از تمام داروهایی که مصرف می کنید مطلع سازید (بخش تداخلات دارویی را ببینید). اگر برخی از علائم زیر را تجربه کردید فورا به پزشک مراجعه کنید، از جمله: ضربان قلب سریع، توهم، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه شدید، تهوع / استفراغ / اسهال شدید، کشش عضلات، تب با علت ناشناخته، تحریک / بی قراری غیرعادی.

به ندرت پیش می آید که مردان نعوظ دردناک یا طولانی به مدت 4 ساعت یا داشته باشند. در این صورت، مصرف این دارو را متوقف کنید و فورا به پزشک مراجعه کنید، در غیر این صورت مشکلات دائمی ممکن است رخ دهند.

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت متوجه شدن هر گونه علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس دشوار، فورا به پزشک مراجعه کنید.

در اینجا آوردن فهرست کامل عوارض جانبی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

هشدار

داروهای ضد افسردگی برای درمان انواع بیماری ها، از جمله: افسردگی و سایر اختلالات روانی / خلق و خوی استفاده می شوند. این داروها می توانند به جلوگیری از افکار و تلاش برای خودکشی و سایر فواید مهم کمک کنند. با این حال مطالعات نشان داده اند که تعداد کمی از افرادی (به خصوص افراد جوان تر از 25 سال) که از داروهای ضد افسردگی برای هر نوع بیماری مصرف می کنند ممکن است بدتر شدن افسردگی، سایر علائم روانی / خلق و خوی، و یا افکار/تلاش خودکشی / تلاش را تجربه کنند. بنابراین، صحبت با پزشک در مورد خطرات و مزایای داروهای ضد افسردگی (به خصوص برای افراد جوان تر از 25سال)، حتی اگر درمان برای یک بیماری روانی / خلق و خوی نباشد، بسیار حائز اهمیت است.

اگر متوجه بدتر شدن افسردگی یا شرایط دیگر روانی، تغییرات رفتاری غیر معمول (از جمله افکار/تلاش برای خودکشی احتمالی)، و یا دیگر تغییرات ذهنی / خلق و خوی (از جمله اضطراب جدید یا بدتر شدن آن، حملات هراس، مشکلات خواب، تحریک پذیری، احساسات خصمانه/ خشم، اقدامات بی اختیار، بی قراری شدید، حرف زدن بسیار سریع) شدید، فورا به پزشک اطلاع دهید. زمانی که داروی ضد افسردگی جدیدی را آغاز کردید و یا زمانی که میزان مصرف دارو تغییر کرد، مراقب این علائم باشید.

احتیاط

قبل از مصرف اس سیتالوپرام، در صورتی که به این دارو حساسیت دارید، و یا اگر هرگونه حساسیت دیگری دارید، پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده غیر فعال باشد، که می توانند موجب واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. برای اطلاعات با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک و یا داروساز را از سابقه پزشکی خود مطلع سازید، به خصوص از سوابقی همچون: سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال دو قطبی / جنون ادواری، سابقه شخصی یا خانوادگی تلاش برای خودکشی، بیماری کبد، تشنج، زخم / خونریزی روده (بیماری زخم پپتیک) و یا مشکلات خونریزی، سدیم پایین در خون (هیپوناترمی)، سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم.

اس سیتالوپرام ممکن است موجب یک بیماری شود که ریتم قلب (طولانی شدن زمان QT) را تحت تاثیر قرار می دهد. QT طولانی به ندرت می تواند موجب ضربان قلب نظم/سریع به صورت جدی (به ندرت کشنده) و نشانه های دیگر (مانند سرگیجه شدید، غش کردن) شود که در این صورت فورا باید به پزشک مراجعه شود.

خطر ابتلا به طولانی شدن زمان QT ممکن است در صورتی که شرایط خاص پزشکی داشته باشید و یا در حال مصرف داروهای دیگری که ممکن است موجب طولانی شدن QT شوند، باشید افزایش یابد. قبل از استفاده سیتالوپرام، پزشک یا داروساز را از تمام داروهایی که مصرف می کنید مطلع سازید و اگر هر گونه از شرایط زیر را دارید به پزشک خود بگویید، از جمله:

مشکلات قلبی خاص (نارسایی قلبی، ضربان قلب کند، حمله قلبی اخیر، طولانی شدن زمان QT در نوار قلب)، سابقه خانوادگی خاص مشکلات قلبی (طولانی شدن زمان QT در نوار قلب، مرگ ناگهانی قلبی).
سطوح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون نیز ممکن است خطر ابتلا به طولانی شدن زمان QT را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت مصرف برخی داروها (مانند دیورتیک / قرص های آب) و یا داشتن شرایطی مثل عرق کردن شدید، اسهال، یا استفراغ، افزایش یابد. با پزشک خود در مورد استفاده بی خطر از آن مشورت کنید.
این دارو ممکن است موجب سرگیجه یا خواب آلودگی شود. تا زمانی که مطمئن نشدید که می توانید فعالیت هایی که نیازمند هوشیاری هستند را به درستی انجام دهید، از انجام چنین فعالیت هایی خودداری کنید، مثلا رانندگی نکنید، از ماشین آلات استفاده نکنید، و یا از انجام هر گونه فعالیت دیگری که مستلزم هوشیاری است پرهیز کنید.

شکل مایع این دارو ممکن است حاوی قند و / یا آسپارتام باشد. در صورت ابتلا به دیابت، فنیل کتونوریا (PKU)، و یا هر وضعیت دیگری که نیازمند محدود کردن / پرهیز از این مواد در رژیم غذایی است، توصیه می شود در مصرف این دارو احتیاط کنید. از پزشک یا داروساز خود در مورد استفاده بی خطر این دارو مشورت کنید.

قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

افراد مسن ممکن است به عوارض جانبی این دارو، مانند QT طولانی (بالا را ببینید)، از دست دادن هماهنگی، یا خونریزی حساس تر باشند. همچنین احتمال دارد بیش از حد نمک (هیپوناترمی) از دست دهند، به خصوص اگر آنان “قرص های آب (دیورتیک ها) نیز همراه با این دارو مصرف کنند. از دست دادن هماهنگی می تواند خطر سقوط را افزایش دهد.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به ویژه از دست دادن اشتها و کاهش وزن حساس تر باشند. بر وزن و قد کودکانی که این دارو را مصرف می کنند، نظارت داشته باشید.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در صورت نیاز استفاده شود. ممکن است این دارو به جنین آسیب برساند. همچنین، نوزادان متولد شده از مادرانی که این دارو را در طی 3 ماه آخر بارداری استفاده کرده اند ممکن است به ندرت علائم دوران ترک مواد مخدر مانند مشکلات تغذیه / تنفس، تشنج، سفتی عضلات، یا گریه مداوم را نشان دهند. اگر متوجه هر یک از این نشانه ها در نوزاد خود شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

از آنجا که مشکلات روانی / خلق و خوی درمان نشده (مانند افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس، اختلال هراس) می توانند یک بیماری جدی باشند، استفاده از این دارو را متوقف نکنید مگر اینکه پزشک شما دستور قطع مصرف آن را دهد. اگر در حال بره ریزی بارداری هستید، باردار شده اید، یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید، بلافاصله با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات ناشی از استفاده از این دارو در دوران بارداری مشورت کنید.

این دارو به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است اثرات طلوبی بر روی کودک شیرخوار داشته باشد. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را به پزشک یا داروساز خود ارائه دهید. بدون تایید پزشک مصرف این دارو را شروع یا متوقف نکنید، و یا دوز آن را تغییر ندهید.

برخی محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: داروهای دیگری که می توانند موجب خونریزی / کبودی شوند (از جمله داروهای آنتی پلاکت مانند کلوپیدوگرل، التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، “رقیق کننده خون مانند وارفارین).

آسپرین هنگامی که همراه با این دارو مصرف شود، می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. با این حال، اگر پزشک شما دستور به مصرف آسپرین با دوز پایین (معمولا در دوزهای 81-325 میلی گرم در روز) را برای حمله قلبی یا پیشگیری از سکته مغزی بدهد، باید مصرف آن را ادامه دهید، مگر اینکه پزشک شما دستوری غیر از این داشته باشد. برای جزئیات با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

مصرف مهار کننده های MAO با این دارو ممکن است موجب تداخلات داروی جدی (احتمالا منجر به مرگ) شود. از مصرف مهار کننده های MAO (ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگلین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین) در طول درمان با این دارو اجتناب کنید. اکثر مهار کننده های MAO نیز باید به مدت دو هفته قبل و بعد از درمان با این دارو مصرف نشوند. برای شروع و یا قطع مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.

خطر ابتلا به سندرم / سمیت سروتونین در صورت مصرف داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین می شوند، افزایش می یابد. داروهایی همچون: مخمر سنت جان، داروهای ضد افسردگی خاص (از جمله داروهای SSRI دیگر مانند فلوکستین / پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین / ونلافاکسین)، تریپتوفان. خطر ابتلا به سندرم /سمیت سروتونین ممکن است زمانی که این داروها را شروع می کنید یا دوز آن ها را افزایش می دهید، شود.

در صورت مصرف سایر محصولاتی که باعث خواب آلودگی می شوند، از جمله: آنتی هیستامین ها (از قبیل ستیریزین، دیفن هیدرامین)، مواد مخدر برای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی، و داروهای ضد درد مخدر (مانند به عنوان کدئین)، پزشک خود را مطلع سازید.

برچسب روی تمام داروهای خود (مانند کاهش دهنده های آلرژی، درد / تب، یا سرفه و داروهای سرماخوردگی) را بررسی کنید، چرا که آنها ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که موجب افزایش خواب آلودگی یا خطر خونریزی می شوند. با داروساز خود در مورد استفاده بی خطر این محصولات مشورت کنید.

بسیاری از داروها در کنار اس سیتالوپرام ممکن است ریتم قلب را تحت تاثیر قرار دهند (طولانی شدن زمان QT)، از جمله آمیودارون، پیموزاید، پروکائین آمید، کینیدین، سوتالول).
اس سیتالوپرام بسیار شبیه به سیتالوپرام است. داروهای حاوی سیتالوپرام را هنگام استفاده از اس سیتالوپرام استفاده نکنید این دارو ممکن است با آزمایش های پزشکی / آزمایشگاهی خاصی (از جمله اسکن مغز برای بیماری پارکینسون) تداخل داشته باشد و احتمالا باعث نتایج اشتباه می شود. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و تمام پزشکان شما میدانند که شما از این دارو استفاده می کنید.

مصرف دوز بالا یا اوردوز

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن 149 تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس 115 تماس بگیرند.

نکته های مهم

لیزینوپریل را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات با پزشک خود مشورت کنید.

موها زیبایی خاصی را به چهره انسان می بخشد که بسیاری از افراد به همین

خواب رفتگی پاها می‌تواند نشانه‌ای از کمبود ویتامین B12 باشد. احساس خستگی، بروز زخم‌های دهانی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

ثبت نکرده اید؟

ثبت

مجله پزشکی و سلامت | اخبار پزشکی | جستجوی پزشک | جستجوی بیمارستان | اطلاعات بیماریها | اطلاعات دارو ها | فروشگاه تجهیزات پزشکی | مشاغل سلامت

 ♥ وب سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا مرجع بزرگ پزشکی در ایران ♥

بخوانید

نشانی : تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه شمس، پلاک 18، طبقه چهارم
کد پستی سایت دکتر سوشا- 1416883834

دکتر سوشا در شبکه های اجتماعی

1396 – 1395 – تمامی حقوق این سایت برای دکتر سوشا محفوظ است. طراحی وب سایت توسط زفره مدیا

مطالب منتشر شده در وب سایت اطلاعات پزشکی و سلامت دکتر سوشا فقط در راستای ارتقاء اطلاعات عمومی و بالا بردن سطح علمی و ارائه جدیدترین مطالب در حوزه پزشکی و سلامت می باشد

تشخیص و درمان هرنوع بیماری تنها با نظر پزشک معالج شما خواهد بود

دکتر سوشا | مرجع تخصصی پزشکی و سلامت در ایران

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *